Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

De BODEMMARKT van 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
575 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Ed Verbeek
0
quote:

Ed Verbeek schreef op 15 nov 2019 om 17:03:


[...]
.... en GDP Q4 inmiddels opnieuw naar beneden bijgesteld tot 0,7% op jaarbasis:
Www.newyorkfed.org/research/policy/no...

.... en volgens GDPNow van de Atlanta FED zelfs nog maar 0,3%

www.frbatlanta.org/cqer/research/gdpnow
ffff
1
quote:

Ed Verbeek schreef op 15 nov 2019 om 18:17:


Ha ffff, bedankt voor weer een sympathieke posting van jou.
Bedenk alleen wel dat het inkomen van waarschijnlijk alle sprekers op die bijeenkomst afhankelijk is van de hoogte van het het bij hen belegde vermogen. En dat wordt natuurlijk kleiner als hun klanten gaan verkopen.Ed,

Dat is grotendeels waar voor zover het fondsbeheerders zijn. Maar bij family-offices maakt het niets uit. Die beheren het familievermogen zo verstandig mogelijk en worden niet betaald naar wat voor vermogen de familie heeft.

Voor wat brokers betreft of hedgefunds die duidelijk short=posities innemen geldt het ook niet. Als die maar omzet maken en of dat nu in een klimmende markt is of in een dalende markt: het maakt hen niet veel uit.

Overigens Ed, MIJN belangrijkste punt blijft nog altijd dat de echt grote beheerders zoals de Arabieren en Noren met hun staatsfondsen, zoals de grote pensioenfondsen, maar ook beheerders zoals Buffett moeilijk massaal kunnen gaan verkopen, want dan zijn ze zelf de oorzaak van de waardevermindering van hun portefeuilles.

Tenslotte dit weekend weer bar veel gelezen: Teneur is toch dat ondanks de zorgen om de economie heel veel marktdeelnemers toch maar steeds weer zoeken naar nieuwe investeringen.

Voor mij was een overzichtsartikel uit De Tijd dit weekend weer leerzaam: Vanaf 15 augustus 2019 is er gemiddeld meer dan dertien procent bij, met uitschieters als ING, Ageas, KBC, Umicore, Aperam en nog wat met meer dan 20 procent erbij. En dat op enkele maanden.

Zoals er in Luxemburg dus die summit was, met grofweg door mij berekend en ingeschatte werkingskapitalen van miljarden ( !!) zo was er gisteren in Brussel weer de jaarlijkse grootste beleggingsbijeenkomst met tientallen bankiers, brokers, onroerend goed bedrijven , goudhandelaren en vele conferenties door heel wat CEO's van een twintigtal Belgische beursgenoteerde bedrijven ( waaronder Ageas, Solvay, etc...). Zie Belgische websites. Duizenden bezoekers in karaktervolle Tour en Taxis in Brussel. Algemene teneur toch ook voorzichtig positief en sommige uiteraard laaiend positief: dan zat je bij een biotech-er !!

Ik ga geen verslag maken over Bloomberg Investment Summit, want ik merk dat de belangstelling voor aandelen in de KK tot een zeer klein kringetje zich beperkt, waaronder gelukkig jij en uiteraard de bekende beleggers hier. Maar het kost mij teveel tijd en energie om daar een goed verslag over te schrijven voor zo weinig respons.

Ik beperk mij tot het onder de aandacht brengen van Umicore als onderdeeltje in de totaal veranderende maatschappij vol batterijen, waaraan gekoppeld de Cobalt, Lithium prijsvorming, winning en herwinning. De volledig zich omturnende auto-industrie met al meer dan honderd miljard geplande investeringen door de Duitse autobouwers...VW alleen al meer dan 60 miljard en Tesla die in... Berlijn zijn nieuwe plant neerzet. Lef heeft die Musk wel.

En verder, Ed, we staan nu een paar procent hoger dan 1 januari 2018, zowel in Amsterdam als , Eurostoxx, dus zo enorm , zijn die waarden nou ook weer niet gestegen.

Kortom...Ik ga weer eens kijken of ik het nog aanwezige cash aan het werk kan zetten….. Maar de verkoopknop zit bij mij onder een dikke laag stof…

Peter
'Belegger'
0
Jammer dat er zo weinig reactie komt want ik ben wel benieuwd naar je bevindingen.

Interessant ook dat je Umicore benoemt. In een ander topic kwam de vergelijking met AMG kort ter sprake. Als je hier iets kunt aanvullen, mijn oor heb je.

Je stipt het onderwerp even aan in relatie met het verdienmodel, maar jij lijkt mij niet iemand die zelf short gaat. Al kan ik het natuurlijk mis hebben.
haas
0
quote:

haas schreef op 19 okt 2019 om 09:29:


Bodem @ 21 $: BHC (USA)31,89 USD +2,56 (8,73%)
Gesloten: 12 dec. 18:53 EST
Nabeurs 31,85 -0,040 (0,13%)
seadoc
1
quote:

haas schreef op 13 dec 2019 om 08:24:


[...]

31,89 USD +2,56 (8,73%)
Gesloten: 12 dec. 18:53 EST
Nabeurs 31,85 -0,040 (0,13%)


Goede rit
Belegde boterham
0
quote:

ffff schreef op 15 nov 2019 om 17:41:


Ed,

Vooral blijven posten want je postings worden goed gelezen! Bij jou moet ik toch altijd aan precies één jaar geleden denken. Het waren tijden waarin jouw verwachtingen volledig uitkwamen en mijn schrompeling van het vermogen zou nog ruim 6 volle weken duren… Zoiets vergeet een mens niet…


Maar Ed, gisteren was voor mij een hoogdag. Wellicht zijn er publikaties over de Bloomberg Investment Summit, gisteren gehouden in het prestigieuze Philharmonie op de Place de L " Europe in Luxemburg. daar kwamen wel degelijk het puik van het puik uit de Luxemburgse investment wereld en realiseer je dat die groter, omvangrijker is dan Amsterdam en dan Brussel.

Mensen uit Duitsland, Italië, UK, Frankrijk , Zwitserland, China, Arabische Emiraten en uiteraard Luxemburg zelf.

Ik zou er een fantastische posting van kunnen maken wat ik daar in vijf volle uren te horen en te zien heb gekregen. Het was een in ieder geval fantastisch georganiseerde summit.

Maar VOOR DEZE DRAAD is van belang HUN uiteindelijke conclusie en die was radicaal contrair aan de jouwe: Dus zeker geen cash, integendeel. En uiteraard ook onderbouwd, precies wat jij ook doet, alleen geven hun grafieken een ander signaal dan de interpretaties die jij bij jouw grafieken geeft.

Hier laat ik het bij Ed, omdat ik misschien een lange posting over die summit ga maken, want daar kwamen niet de eersten de besten aan het woord. Was doodmoe gisteravond, maar zo veel aantekeningen gemaakt… In ieder geval, voor deze draad: Ed en nog wat pessimisten zitten niet op de golflengte van het grote investeringsgeld.

Ook dat is voor jou en jouw geestverwanten goed om te weten.

Peter


Het is wel frappant, dat je als succesvolle privé belegger, het argument geen cash aan houden ondersteunt...

Kan me nog een bericht hier herinneren op IEX van je... De koersen gingen wat lager, ik dacht eind 2018 en dat je me er toch even op wees nu toch niet te investeren. (ik deed dat nl wel)

Maar goed, oude (kroeg-) Wijsheid: Wie schrijft, die blijft!

(Ik zal het wel mis hebben, maar consequent ben je imo niet!)

Happy investing en vertel de wereld vooralhoe het zit! Nu nog de ballen om je posities te tonen, maar naarmate de jaren verstrijken minder Nuts?
Hythloday
1
quote:

BEN RisQuant schreef op 9 feb 2019 om 15:23:


Gegeven huidige marktsituatie volgens mijn model:
GROEI negatief
WAARDE negatief
TREND negatief

Maakt het seizoen niet zoveel uit.

Zal per maandag dus short gaan. Eurostoxx.
[…]
Het model zit nu overigens in een situatie waarbij een trendomslag niet meer genoeg is om long posities in te nemen.

Of economie moet weer gaan groeien, of aandelen moeten goedkoop worden. Dat laatste impliceert een forse koersdaling eerst.Daar dacht de markt dus duidelijk anders over.

:-)
Belegde boterham
0
quote:

Hythloday schreef op 14 dec 2019 om 10:48:


[...]

Daar dacht de markt dus duidelijk anders over.

:-)


Yup; vandaar de oude beurswijsheid: de markt is niet te voorspellen!

"OMAHA, Neb. — The current economic environment is one that no one could have seen coming, Warren Buffett said.

In an CNBC interview that aired Friday, Buffett noted that unemployment is at generation lows, yet inflation and interest rates are not rising. While at the same time the U.S. government continues to spend more money than it takes in.

“No economics textbook I know that was written in the first couple of thousand years that discussed even the possibility that you could have this sort of situation continue and have all variables stay more or less the same,” Buffett told CNBC’s Becky Quick on Thursday ahead of the annual Berkshire Hathaway shareholders meeting in Omaha on Saturday."

www.cnbc.com/2019/05/03/buffett-no-te...

haas
0
quote:

ffff schreef op 24 okt 2019 om 11:15:


AEX 581...…… exclusief de dividenden
DAX 12865….. inclusief de dividenden

Mooie zonnige herfstdag. Zojuist mijn zoon aan de lijn...gelooft heilig in Tesla. Zijn vader in de Duitsers….$ 404
Het aandeel Tesla is naar een nieuwe recordhoogte gestegen. Een stijging van 60% is slechts enkele maanden tijd.
JosTM
0
iShares Global Tech ETF nu boven de 50% YTD.

Zelf heb ik flink wat Fidelity Global Technology: YTD: 48%
Ben benieuwd hoe lang dit nog doorgaat...
haas
0
quote:

haas schreef op 10 jun 2019 om 09:46:


IPO van 2 jaar geleden: van 20 naar 5
====================================
Cloudera
NYSE: CLDR
OverzichtNieuwsVergelijkenFinancieel
5,10 USD -0,11 (2,11%)


van 5.10 naar $ 11.98
met Cloud-era in de wolken-tijdperk:)
haas
0
quote:

haas schreef op 31 mei 2019 om 09:07:


Tesla -/- 50% on de de top van laatste 52 weken: 188

Open 188,75
Hoog 192,26
Laag 187,02
Beurswaarde 33,27 mld.
Koers/winst -
Div.rend. -
Vorig slot 189,86
52-wk max. 387,46
52-wk min. 185,04

517,79 USD +39,64 (8,29%
haas
0
quote:

haas schreef op 29 okt 2019 om 18:51:


84,97 USD -20,44 (19,39%)

Beleggers dumpen het aandeel Beyond Meat. ©rv
BAS VAN DER HOUT
Vandaag om 18:23
De aandeelhouders van het eerste uur dumpen hun aandelen. De surrogaatburgerproducent keldert met 20 procent.

Beyond Meat
Beleggers nemen een flinke hap uit het aandeel Beyond Meat BYND-18,83% . De lock-upperiode voor aandeelhouders van het eerste uur is vandaag geëindigd. Daardoor zijn 75 procent van de uitstaande aandelen ineens verhandelbaar. De lock-upperiode is de periode na een beursgang waarin grote aandeelhouders hun aandelen niet kunnen verkopen.

Het resultaat van het einde van de lock-upperiode is dat veel investeerders die vanaf het begin in het aandeel zitten hun winsten verzilveren door het aandeel te verkopen. Door de grote aandelendump stort het aandeel met 20 procent in, waardoor het nu 65 procent onder de top van 239,71 dollar van juli staat.

wat 'n short squeze?
start op 135 naar 114 en nu actuele koers:118, ...zucht:)
575 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Coronavirus hangt boven drukke beursweek

26 jan Beleggers krijgen het de aankomende beursweek druk met bedrijfscijfers en rentebesluiten. Toch is de kans g... 60

  Indices

  AEX 614,24 0,00%
  EUR/USD 1,1027 -0,04%
  Germany30^ 13.475,60 -0,74%
  Gold spot 1.579,35 +0,48%
  LDN100-24h 7.472,10 -0,88%
  NY-Nasdaq Composite 9.314,91 -0,93%
  US30# 28.718,23 -0,95%

  Stijgers

  AALBER...
  0,00%
  ABN AM...
  0,00%
  Accell
  0,00%
  Accsys
  0,00%
  Acomo
  0,00%

  Dalers

  AALBER...
  0,00%
  ABN AM...
  0,00%
  Accell
  0,00%
  Accsys
  0,00%
  Acomo
  0,00%

  Nieuws Forum Meer»

  (44)

  pietje-2005 op 27-jan-20 07:40
  (22)

  JvH op 27-jan-20 06:37
  (8)

  Beperktedijkbewaking op 27-jan-20 05:48
  (35)

  Alex A La Hausse/ A La Baisse op 27-jan-20 03:45
  (1)

  ramp 2017 op 26-jan-20 21:04

  Column Forum Meer»

  (1)

  ttroo op 27-jan-20 07:47
  (584)

  Sem_7 op 27-jan-20 06:26
  (16)

  wiegveld op 26-jan-20 23:41
  (68)

  Pomper op 26-jan-20 22:15
  (8)

  Snugger op 26-jan-20 17:21