Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

IPO Biotechbedrijf Themis

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Pinoooo
0
Vrijdag is de IPO van Themis aan de Euronext Amsterdam. Opvallend dat er na 1 week nog steeds geen forum over is. Geen belangstelling?


www.iex.nl/Nieuws/ANP-291018-093/Biot...
quote:

schreef:


Biotechbedrijf Themis naar beurs in Amsterdam


WENEN (AFN) - Themis Bioscience gaat volgende maand naar de beurs in Amsterdam. Dat maakte het Oostenrijkse biotechbedrijf bekend. Op 9 november moet het aandeel zijn debuut op het Damrak maken.

De prijs van een aandeel komt in een bandbreedte van 9,70 euro tot 11,60 euro te liggen. Daarmee wordt de waarde van de hele onderneming op maximaal ruim 157 miljoen euro ingeschaald. Themis wil met de notering minimaal 35 miljoen euro ophalen.


Themis ontwikkelt medicijnen tegen virusziekten en bepaalde vormen van kanker met behulp van de techniek immunomodulatie. Daarbij wordt een aangepast mazelenvirus gebruikt om patiënten te voorzien van antilichamen die ziektes kunnen voorkomen of genezen.

Chikungunya-virus

Een medicijn tegen het Chikungunya-virus rondde onlangs een Fase 2-studie met succes af. Themis bereidt een Fase 3-studie voor die het wil bekostigen met de opbrengst van de beursgang. Ook wil het bedrijf een techniek gericht op het ontwikkelen van kankermedicijnen verder doorontwikkelen.

Voor het Chikungunya-virus bestaat nu nog geen medicijn of vaccin. Themis schat dat de markt voor zo'n medicijn in 2035 500 miljoen dollar waard is. Het bedrijf hoopt in 2021 toestemming van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) en zijn Amerikaanse evenknie Food and Drug Administration (FDA) te verkrijgen voor het op de markt brengen van dat geneesmiddel.

Bij het inzetten van het aangepaste mazelenvirus voor het bestrijden van kanker, richt de onderneming zich in eerste instantie op maag- en darmkanker. Verder ontwikkelt Themis vaccins tegen onder meer het RSV-virus dat verkoudheid veroorzaakt, het Noro-virus, het cytomegalo-virus, het zika-virus, MERS en Lassakoorts. Ook claimt het bedrijf een techniek te hebben waarmee het ontwikkelen en produceren van vaccins versneld kan worden.
Pinoooo
0
www.deaandeelhouder.nl/nieuws/2018/10...

quote:

schreef:


Update: Themis Bioscience naar de Amsterdamse beurs
Redactie De Aandeelhouder - maandag, 29 oktober 2018
Emissie moet tenminste 35 miljoen euro opleveren.

Themis Bioscience wil een beursnotering in Amsterdam. Dit maakte de Oostenrijkse biofarmaceut maandag bekend.

Themis richt zich op immunomodulerende behandelingen voor infectieziekten en kanker en rondde recent een Fase 2 studie af met Chikungunya.

Het aandeel moet op 9 november verhandelbaar worden op Euronext Amsterdam. En volgens CEO Erich Tauber zou er na een notering op het Damrak in de toekomst ook de stap kunnen worden gemaakt naar de Amerikaanse Nasdaq.

Volgens de topman viel de keuze nu op Euronext vanwege een aantal goede voorbeelden van biotechbedrijven uit het verleden die het beursplatform gebruikten om geld op te halen. Volgens Tauber is er "veel interesse voor biotech in de Benelux".

Hoewel de marktomstandigheden wellicht niet ideaal zijn, verschillende IPO's werden reeds uitgesteld, meent Tauber toch dat het moment goed is, nu een Fase 2 studie is afgerond.

Er worden ruim 3,6 miljoen gewone aandelen uitgegeven. Inclusief een overtoewijzing kan het aantal aandelen met 15 procent oplopen tot krap 4,2 miljoen aandelen.

De aandelen worden aangeboden aan Nederlandse particuliere beleggers, maar ook aan institutionele beleggers via een private plaatsing in de Verenigde Staten.

Enkele bestaande aandeelhouders bieden hun stukken aan met een waarde van 8,6 miljoen euro. Bovendien wil Omnes Capital zijn leningen aan Themis ter waarde van 1,4 miljoen euro omzetten in aandelen.

Themis mikt op een bandbreedte van 9,70 tot 11,60 euro per aandeel, hetgeen een waardering zou vertegenwoordigen van 85,4 miljoen tot 102,1 miljoen euro. Aan de onderkant van de bandbreedte zal de omvang van de beursgang vermoedelijk 35,0 miljoen euro zijn, exclusief overtoewijzing. Aan de bovenkant en inclusief overtoewijzing circa 55,3 miljoen euro. Dit impliceert een marktkapitalisatie van 120,4 miljoen tot 157,5 miljoen euro.

Themis wil de opbrengsten van de beursgang gebruiken voor de Fase 3 studie met Chikungunya, een infectieziekte die wordt veroorzaakt door muggen. Sterfte als gevolg van een infectie worden bij Chikungunya relatief weinig gezien, aldus het RIVM.

Volgens Tauber is 35 miljoen euro voldoende om de Fase 3 te kunnen bekostigen. Mocht er meer worden opgehaald dan zal Themis dit gebruiken voor andere behandelingen waaraan het werkt of in een later stadium om de commercialisering van Chikungunya te bekostigen.

Themis werkt aan nog zeven behandelingen, die met uitzondering van een middel tegen Zika, allemaal nog in de pre-klinische fase zitten. Met Zika wordt momenteel een Fase 1 studie uitgevoerd, die over ongeveer een jaar afgerond wordt. Deze studie is al volledig gefinancierd met behulp van de Europese Commissie, aldus Tauber.

De CEO wil vlot starten met het maken van Chikungunya zodat dit gebruikt kan worden in de Fase 3 studie. De uitkomsten van het onderzoek verwacht Tauber in 2021, evenals een goedkeuring door de toezichthouder FDA, waarna begin 2022 de eerste omzet gegenereerd zou kunnen worden.

De marktwaarde voor Chikungunya wordt door Themis in 2035 geschat op 500 miljoen dollar per jaar. En hoewel er meerdere concurrenten werken aan een vergelijkbare behandeling, meent Tauber dat Themis flink voorligt.

Twee concurrenten zitten momenteel in een Fase 1 studie en één is inmiddels bezig met een Fase 2 studie.

"Het is erg waarschijnlijk dat wij de eerste zullen zijn", zei Tauber tegen ABM Financial News.

Of Themis de commercialisering van Chikungunya zelfstandig zal doen, of dat er een partner wordt gezocht, dat is volgens de CEO iets om komend jaar over na te denken.

Als gekozen wordt voor een zelfstandig scenario dan is zeker dat er opnieuw geld zal moeten worden opgehaald.
Tomsik
0
quote:

Pinoooo schreef op 7 nov 2018 om 17:28:


Vrijdag is de IPO van Themis aan de Euronext Amsterdam. Opvallend dat er na 1 week nog steeds geen forum over is. Geen belangstelling?


www.iex.nl/Nieuws/ANP-291018-093/Biot...
[...]


Opvallend inderdaad, zat vandaag door het prospectus te bladeren, hevige concurrentie van o.a. PaxVax.

Zelf denk ik dat het platform van TB potentie heeft... Ingeschreven!
DeZwarteRidder
1
Particulier loopt niet warm voor beursgang van biotechbedrijf

Door Johan Wiering
2 uur geleden in FINANCIEEL

Amsterdam - Particuliere beleggers tonen weinig interesse in het Oostenrijks biotechbedrijf Themis Bioscience, dat vrijdag zijn opwachting maakt op de Amsterdamse beurs. En dat is terecht, zo meent biotechanalist Marcel Wijma.

Themis Bioscience ontwikkelt een vaccin tegen chikungunya, een ziekte die spier- en gewrichtspijnen, huiduitslag, hoge koorts en zichtproblemen veroorzaakt en veel gelijkenis vertoont met dengue, ofwel knokkelkoorts. De ziekte komt veel voor in Azië, Afrika en op de Caraïben.

Volgens Wijma gaat Themis te vroeg naar de beurs. „Het vaccin zit nog in fase 2 en de ontwikkeling duurt altijd langer dan je verwacht. Er gaat zeker nog enkele jaren overheen voordat het vaccin mogelijk op de markt komt. Dat doorontwikkelen is redelijk kostbaar.”

Ook het ontbreken van een marketingpartner ziet de directeur van Van Leeuwenhoeck Institute als een nadeel. „Bovendien wordt het vaccin alleen gekocht door overheden en het is een hachelijke zaak om met hen deals te sluiten.”

De meest recente beursgangen van biotechnologiebedrijven, te weten die van Kiadis en - in nog veel sterkere mate - Curetis en Probiodrug in 2014 en 2015 waren bepaald geen succes. Wijma acht de kans groot dat de koers van Themis in de eerste paar jaar van zijn beursbestaan ook een dalende trend zal laten zien. „De koers kan alleen omhoog door een deal met een partner, hele goede onderzoeksresultaten of een overnamebod op het bedrijf.”

Ook het feit dat het om een onbekende buitenlandse partij gaat, speelt mee in de geringe interesse bij particuliere beleggers. BinckBank meldt dat het bepaald niet storm loopt. Klanten van DeGiro kunnen pas sinds woensdag hun interesse kenbaar maken. De inschrijving tegen een prijs van €9,70 tot €11,60 sluit bij beide vooraanstaande Nederlandse partijen om 10 uur donderdagochtend.
[verwijderd]
0
www.derboersianer.com/2018/10/biotech...
Mit einem negativen Eigenkapital von 1,47 Millionen Euro würde ich dieses Investment als extrem risikoreich bezeichnen. Im Prospekt (kannst du hier nachlesen) steht, dass die Finanzierung bis zum 3. Quartal 2019 noch nicht vollständig gesichert ist. Aber: Bei einem Biotech-Start-up ist das nichts Ungewöhnliches, bis Gewinne geschrieben werden, muss man als Investor einen unglaublich langen Atem haben.
Das Geld für Forschung (Impfstoff gegen Chikungunya-Virus, ist eine Tropenkrankheit) und Geschäftsmodell kommt großteils von vier größeren Venture Capital Investoren (aus Europa und den USA), die dieses Risiko gerne auf sich nehmen. Auch der AWS Gründerfonds hält laut Prospekt insgesamt 5,6 Prozent. Alle werden beim IPO mitziehen. 20,21 Millionen Euro an Risikokapital konnte das Start-up bisher einheimsen. Mit dem Börsengang will Themis Bioscience bis zu 55
haas
0
Particulier loopt niet warm voor beursgang van biotechbedrijf
Door JOHAN WIERING

Updated Gisteren, 18:30
Gisteren, 18:23 in FINANCIEEL


AMSTERDAM - Particuliere beleggers tonen weinig interesse in het Oostenrijks biotechbedrijf Themis Bioscience, dat vrijdag zijn opwachting maakt op de Amsterdamse beurs.

En dat is terecht, zo meent biotechanalist Marcel Wijma.

Themis Bioscience ontwikkelt een vaccin tegen chikungunya, een ziekte die spier- en gewrichtspijnen, huiduitslag, hoge koorts en zichtproblemen veroorzaakt en veel gelijkenis vertoont met dengue, ofwel knokkelkoorts. De ziekte komt veel voor in Azië, Afrika en op de Caraïben.

www.telegraaf.nl/financieel/2774843/p...
Eensteen
0
Een beetje aarzelende reacties met een negatieve ondertoon. Nou, ik heb wel ingeschreven, maar dan in een beperkte hoeveelheid. Iedereen weet dat biotechbedrijven meestal een wat miezerige koersverloop hebben met een enkele uitschieter. Juist die incidentele uitschieters zijn voor mij een reden om klein mee te doen volgens het principe: je weet nooit ....
patrick 22
0
8-11-2018 16:55:19

Themis stelt beursgang uit
(ABM FN-Dow Jones) Themis Bioscience stelt een beursgang in Amsterdam uit vanwege de marktomstandigheden. Dit meldde de beursaspirant donderdagmiddag.

Een beursgang zou, onder de huidige tegenzittende omstandigheden, niet in het belang van de onderneming of zijn aandeelhouder zijn, meldde Themis.

Het aandeel zou op 9 november verhandelbaar worden op Euronext Amsterdam. En volgens CEO Erich Tauber zou er na een notering op het Damrak in de toekomst ook de stap kunnen worden gemaakt naar de Amerikaanse Nasdaq, zo vertelde hij eind oktober aan ABM Financial News.

Er zouden ruim 3,6 miljoen gewone aandelen worden uitgegeven. Inclusief een overtoewijzing kon het aantal aandelen met 15 procent oplopen tot krap 4,2 miljoen stuks.

Themis mikte op een bandbreedte van 9,70 tot 11,60 euro per aandeel, hetgeen een waardering zou vertegenwoordigen van 85,4 miljoen tot 102,1 miljoen euro.

Themis zou de opbrengsten van de beursgan
patrick 22
0
Themis zou de opbrengsten van de beursgang gebruiken voor de Fase 3 studie met Chikungunya, een infectieziekte die wordt veroorzaakt door muggen. Sterfte als gevolg van een infectie worden bij Chikungunya relatief weinig gezien, aldus het RIVM.
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Kleine winst voor AEX

09:11 De Amsterdamse aandelenbeurs boekte donderdag een kleine winst. Ook de andere Europese beurzen gingen licht...

  Indices

  AEX 559,22 +0,18%
  EUR/USD 1,1367 -0,06%
  Germany30^ 12.324,90 +0,65%
  Gold spot 1.403,14 -0,30%
  LDN100-24h 7.426,35 +0,48%
  NY-Nasdaq Composite 7.909,97 +0,32%
  US30# 26.629,22 +0,35%

  Stijgers

  BESI
  +3,51%
  AMG
  +3,37%
  Air Fr...
  +3,17%
  Ordina
  +3,06%
  ASMI
  +2,47%

  Dalers

  Corbion
  -1,05%
  Heineken
  -0,87%
  Unilev...
  -0,80%
  Vopak
  -0,69%
  DSM
  -0,64%

  Nieuws Forum Meer»

  (4)

  suske wiet op 27-jun-19 10:02
  (4)

  pim f op 27-jun-19 09:58
  (2)

  Red_ op 27-jun-19 09:34
  (1)

  Beurshausse groot feest op 27-jun-19 08:57
  (7)

  josti5 op 27-jun-19 08:15

  Column Forum Meer»

  (10)

  handyman6 op 27-jun-19 09:31
  (166)

  positivo73 op 27-jun-19 08:57
  (1)

  Beurshausse groot feest op 27-jun-19 08:54
  (4)

  NewKidInTown op 27-jun-19 08:17
  (9)

  SlechteBelegger op 26-jun-19 23:30