Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9.441 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 ... 469 470 471 472 473 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
rationeel
2
Sussces ermee, met je deugsignalen zenden.
Alleen, er is geen klimaatprobleem. Wèl: een milieuprobleem, een plasticsoepprobleem, een drugsafvalprobleem, een overbevolkingsprobleem, een immigratieprobleem, een windmolensprobleem, een biomassverbrandingsprobleem, een achterlijkegelovenprobleem.

Fijnstoffer | 12-07-19 | 10:56 | 2
Jos2233
0
Zowel Heerema als SIF halen enorme contracten binnen met de bouw van windparken in de VS (Bron FD 12-7-19) . De koers van SIF is geëxplodeerd op de beurs. De werkgelegenheid bij deze bedrijven groeit erg hard en dat is enorm goed nieuws voor Nederland! De bouw van windparken op zee neemt een gigantische vlucht en Nederlandse bedrijven kunnen hier enorm van profiteren (Boskalis, van Oord, SIF, Heerema etc..)
voda
0
Heerema bouwt mee aan groot windpark in de VS

Heerema heeft een opdracht gekregen om mee te bouwen aan een groot windpark voor de Amerikaanse oostkust. Dat heeft de Nederlandse offshore-aannemer vrijdag bekendgemaakt. Het gaat om een windmolenpark, 19,5 kilometer (14 mijl) voor de kust van de staat Massachusetts, ter hoogte van Martha's Vineyard, dat bedrijven en 400.000 huishoudens van groene stroom moet gaan voorzien.

Het is de tweede keer in een week dat een Nederlandse onderneming een opdracht binnensleept voor dit windpark, het eerste en grootste commerciële offshore windproject in de Verenigde Staten. De opdracht wordt in 2020 en 2021 uitgevoerd.

Eerder deze week werd bekend dat het Roermondse bedrijf SifSIFG€13,52-2,31% 84 zogeheten monopiles gaat leveren als funderingen voor windparken in de Atlantische Oceaan. Heerema krijgt de opdracht om deze monopiles te vervoeren en te installeren. Ook transporteert en installeert de onderneming uit Leiden de overige onderdelen van de 48 windmolens.

Heerema is behalve bij de bouw van windmolenparken ook betrokken bij de ontmanteling van boorplatforms op zee.Foto: Heerema

De onderdelen zijn afkomstig uit Europa en worden over de Atlantische Oceaan naar de Amerikaanse oostkust verscheept. 'We zijn bijzonder trots dat Heerema deel uitmaakt van dit project', zegt ceo Koos Jan van Brouwershaven in een toelichting. 'Voor Heerema is dit een mijlpaal, want hiermee vestigen wij onze naam in de groeiende markt van offshore windenergie. We verwachten in de nabije toekomst meer van dit soort opdrachten binnen te halen.'

Heerema werkt niet alleen mee aan windmolenparken op zee, maar is ook betrokken bij de ontmanteling van boorplatforms op zee. Zo heeft het onlangs, samen met een Noors en een Brits bedrijf, een apart bedrijf opgericht om platforms in de Noordzee te verwijderen. Heerema beschikt ook over een scheepswerf in Zwijndrecht, Heerema Fabrication Group (HFG), dat in de etalage staat. Vorig jaar mislukte de verkoop van dat bedrijfsonderdeel aan een Italiaanse gegadigde.

fd.nl/ondernemen/1308654/heerema-bouw...
Jos2233
0
Een energie onafhankelijk Nederland, zoals ook de heer Baudet nastreeft, betekent geen geld naar Saoedi Arabië pompen, maar het geld investeren in Nederlands installateurs en bouwvakkers.
Schone energie is ook voor het milieu veel beter.
Veel minder fijnstof waardoor minder mensen ziek worden aan de luchtwegen.
Veel minder geluidsoverlast van ronkende diesel (vracht) auto's waardoor minder mensen last hebben van slapeloosheid.
De voordelen zijn evident en dankzij de klimaat transitie wordt Nederland een schoon land!
rationeel
0
quote:

Jos2233 schreef op 12 jul 2019 om 13:01:


Zowel Heerema als SIF halen enorme contracten binnen met de bouw van windparken in de VS (Bron FD 12-7-19) . De koers van SIF is geëxplodeerd op de beurs. De werkgelegenheid bij deze bedrijven groeit erg hard en dat is enorm goed nieuws voor Nederland! De bouw van windparken op zee neemt een gigantische vlucht en Nederlandse bedrijven kunnen hier enorm van profiteren (Boskalis, van Oord, SIF, Heerema etc..)


Alles voor de ping ping, zolang als het duurt. De opstand der burgers komt iedere dag een stap dichterbij.
Jos2233
0
quote:

rationeel schreef op 12 jul 2019 om 13:07:


[...]

Alles voor de ping ping, zolang als het duurt. De opstand der burgers komt iedere dag een stap dichterbij.

Jij hebt volkomen gelijk!!!!
De opstand van de burgers die weigeren nog meer geld naar het grootkapitaal (Saoedi Arabië) te sturen neemt dagelijks toe!
Stoppen met het geld pompen naar boeven staten en hou het geld in Nederland. Daar is iedereen het over eens.
Zelfs jij Ratio!!! Top!
rationeel
0
quote:

Jos2233 schreef op 12 jul 2019 om 13:12:


[...]
. Daar is iedereen het over eens.Kaag niet hoor.
Jos2233
0
quote:

rationeel schreef op 12 jul 2019 om 14:06:


[...]

Kaag niet hoor.

Jij denkt dat Kaag de geld pomp naar Saoedi Arabië open wil laten staan?
Waar baseer jij je op?
rationeel
0
quote:

Jos2233 schreef op 12 jul 2019 om 15:00:


[...]
Jij denkt dat Kaag de geld pomp naar Saoedi Arabië open wil laten staan?
Waar baseer jij je op?


Naar Afrika op dit moment.
Jos2233
0
quote:

rationeel schreef op 12 jul 2019 om 15:09:


[...]

Naar Afrika op dit moment.

Sinds wanneer ligt Saoedi Arabië in Afrika? Dit draadje gaar over de klimaat transitie en waar ik het over heb is het geld pompen naar olie exporterende landen. Niger en Mali exporteren geen olie.
Ik investeer liever in Nederlandse installateurs en bouwvakkers dan in Saoedi Arabië.

Jij profileert jezelf als goed geïnformeerd en intelligent, maar als jij mijn opmerking over geld pompen naar Saoedi Arabië niet begrijpt profileer jij je als onwetend en dom.

De klimaat transitie is reeds een groot succes. SIF en Heerema halen gigantische orders binnen uit Amerika waarmee veel werkgelegenheid gemoeid is. De onzin van klimaat sceptici dat alleen Nederland aan de transitie meedoet wordt keihard onderuit gehaald met deze gigantische orders.
voda
0
Nieuw energielabel voor huizen roept felle reacties op

Wie vanaf volgend jaar zijn huis gaat verkopen, moet een expert langs laten komen om het energielabel te bepalen. Dat is te duur en te veel werk, vindt de Vereniging Eigen Huis. De branchevereniging voor makelaars VBO is juist blij met de stap.

Stefan ten Teije 12-07-19, 17:00

Als de plannen van de minister doorgaan, moet een huiseigenaar waarschijnlijk vanaf 1 juli 2020 voor zijn energielabel een labeladviseur inschakelen. Volgens Vereniging Eigen Huis gaat dat bijna 200 euro kosten. Het ministerie van binnenlandse zaken kan dat nog niet bevestigen. ,,We zijn dit sowieso nog aan het uitwerken, maar je moet het vergelijken met een APK voor de auto. Marktpartijen zullen uiteindelijk bepalen wat ze vragen voor het vaststellen van het energielabel", zegt een woordvoerder.

Lees ook
‘Energielabel huizen is nietszeggend en moet snel verdwijnen’
Lees meer
Energietransitie 2: Isolatie, ventilatie. De rest volgt later
PREMIUM

Omslachtig of verstandig?
Ik heb het recent zelf gedaan en hoefde alleen maar een formulier in te vullen met tien algemene punten. Het kostte mij 1 euro, dat zegt genoeg

Hans van der Ploeg, branchevereniging VBO
Vereniging Eigen Huis roept minister Kajsa Ollongren in een brief op om haar plannen voor een nieuw energielabel nu al te schrappen. ,,Het nieuwe energielabel is veel duurder en omslachtiger dan het huidige label en biedt een huiseigenaar of koper geen enkel nieuw inzicht of beter handelingsperspectief om de woning energiezuiniger te maken", zegt Cindy van de Velde, algemeen directeur van Vereniging Eigen Huis.

Onzin, vindt VBO-directeur Hans van der Ploeg. ,,Het is juist verstandig dat de minister adviseurs inschakelt", vindt hij. ,,De huidige manier waarop mensen het energielabel laten vaststellen, geeft geen enkel inzicht in de duurzaamheidsprestaties van een woning. Ik heb het recent zelf gedaan en hoefde alleen maar een formulier in te vullen met tien algemene punten. Het kostte mij 1 euro, dat zegt genoeg.”

Energiebesparing
Met het energielabel wil de overheid huiseigenaren stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen. Op het energielabel staat welke maatregelen in de woning mogelijk zijn. Bijvoorbeeld isolatie van het dak of plaatsen van dubbel glas. Bij verkoop of verhuur van een woning, is het sinds enkele jaren verplicht om een energielabel te laten vaststellen. Dat label is dan tien jaar geldig. ,,Nu gebeurt dat nog op afstand”, zegt de woordvoerder van de minister. ,,Omdat Europese richtlijnen veranderen, is het nodig om een expert langs te laten komen.”

De minister heeft dat voornemen onlangs in een brief naar de Tweede Kamer gestuurd. De VVD heeft laten weten onaangenaam verrast te zijn met de plannen, omdat het huiseigenaren onnodig op kosten zou jagen. Vereniging Eigen Huis vindt dat de minster gesprekken met onder andere de vereniging had moeten afwachten voordat er stappen worden genomen die huiseigenaren treffen.

Volgens de woordvoerder van de minister kan het niet anders dan dat het energielabel nieuwe stijl door een expert wordt opgemaakt. ,,Het is veel meer dan het vaststellen van tien kenmerken. Het huis moet bijvoorbeeld worden opgemeten en er moet worden berekend hoeveel kilowattuur aan energie per vierkante meter wordt verbruikt.” Ook wordt in het nieuwe label opgenomen hoe schoon de energie is die voor een woning wordt opgewekt.

www.ad.nl/wonen/nieuw-energielabel-vo...
josti5
1
'Omdat Europese richtlijnen veranderen, is het nodig om een expert langs te laten komen.'

Daar gáán we weer: leve Europa...
rationeel
0
quote:

Jos2233 schreef op 12 jul 2019 om 16:43:


[...]
Sinds wanneer ligt Saoedi Arabië in Afrika? Dit draadje gaar over de klimaat transitie en waar ik het over heb is het geld pompen naar olie exporterende landen. Niger en Mali exporteren geen olie.
Ik investeer liever in Nederlandse installateurs en bouwvakkers dan in Saoedi Arabië.

Jij profileert jezelf als goed geïnformeerd en intelligent, maar als jij mijn opmerking over geld pompen naar Saoedi Arabië niet begrijpt profileer jij je als onwetend en dom.

De klimaat transitie is reeds een groot succes. SIF en Heerema halen gigantische orders binnen uit Amerika waarmee veel werkgelegenheid gemoeid is. De onzin van klimaat sceptici dat alleen Nederland aan de transitie meedoet wordt keihard onderuit gehaald met deze gigantische orders.

Ik begrijp je heel goed hoor.

Het hemd is nader dan de rok.

Ik had het over MIJN belastinggeld.


Jos2233
0
quote:

rationeel schreef op 12 jul 2019 om 19:13:


[...]
Ik begrijp je heel goed hoor.

Het hemd is nader dan de rok.

Ik had het over MIJN belastinggeld.

Ik vind het prima als jij over JOUW belasting geld een berichtje wil sturen, maar het is ongepast als jij een quote geeft op mijn post die daar volstrekt niet over gaat.
Dit draadje gaat over de klimaat transitie en niet over JOUW belastinggeld.
Mijn post waar jij een quote op gaf ging over het geld pompen naar Saoedi Arabië.
Voor jouw informatie Saoedi Arabië is een olie exporterend land waar nu zeer veel Nederlandse Euro's naar toe gaan.
Saoedi Arabië is een financier van haat imams in Nederland.

Ik ben een groot voorstander om deze geldstroom naar Saoedi Arabië zo snel mogelijk te stoppen en het geld in Nederland uit te geven / investeren bij Nederlandse installateurs n bouwvakkers.
De klimaat transitie is een zege voor de werkgelegenheid.
Heerema en SIF behalen mega orders in het buitenland.
Bedrijven als TKH, Boskalis, van Oord, Lagerweij, etc. profiteren enorm van deze wereldwijde transitie naar schone energie.
rationeel
1
quote:

Jos2233 schreef op 12 jul 2019 om 19:55:


[...]
Ik vind het prima als jij over JOUW belasting geld een berichtje wil sturen, maar het is ongepast als jij een quote geeft op mijn post die daar volstrekt niet over gaat.
Dit draadje gaat over de klimaat transitie en niet over JOUW belastinggeld.
Mijn post waar jij een quote op gaf ging over het geld pompen naar Saoedi Arabië.
Voor jouw informatie Saoedi Arabië is een olie exporterend land waar nu zeer veel Nederlandse Euro's naar toe gaan.
Saoedi Arabië is een financier van haat imams in Nederland.

Ik ben een groot voorstander om deze geldstroom naar Saoedi Arabië zo snel mogelijk te stoppen en het geld in Nederland uit te geven / investeren bij Nederlandse installateurs n bouwvakkers.
De klimaat transitie is een zege voor de werkgelegenheid.
Heerema en SIF behalen mega orders in het buitenland.
Bedrijven als TKH, Boskalis, van Oord, Lagerweij, etc. profiteren enorm van deze wereldwijde transitie naar schone energie.Klimaatgekte is gewoon klimaatgekte. Misschien verdien jij er aan, en het geldt zonder meer natuurlijk voor de onderhandelaars aan de klimaattafels, maar daarmee blijft het nog steeds geld uit de zak klopperij van de burger. Of dat geld nu naar Afrika gaat of naar wie dan ook.
Het is gewoon ONS geld dat ons ontfutseld wordt onder valse voorwendselen.
Eigenlijk een soort oplichterij,
Net als het geld geven aan Afrika.
rationeel
0
Naar nu blijkt doet het Openbaar Ministerie al maanden onderzoek naar versnelde gaswinning uit kleine velden in>>> Overijssel en Noord-Nederland>>>.Zeker één van de gasconcerns die in deze regio actief gas produceren, zou meerdere milieuvergunningen hebben overtreden.

Voordat een bedrijf gas mag produceren, moet een winningsplan zijn gemaakt. Dat plan moet goedgekeurd zijn door de minister. Pas als die een instemmingsbesluit afgeeft, mag het bedrijf aan de slag. In dat instemmingsbesluit staan de voorwaarden voor gaswinning beschreven. Zo worden onder meer voorwaarden gesteld aan de termijn van de gaswinning, maar ook staat de maximale productiehoeveelheid beschreven.

Drie keer meer dan toegestaan
Uit productiecijfers die op internet te vinden zijn, blijkt dat het Canadese gasconcern Vermilion in drie productievelden de maximale productiehoeveelheid heeft overschreden. Dat was zeker het geval in de gasvelden onder Diever en Vinkega.

In Diever zou Vermilion zelfs meer dan drie keer de toegestane maximale productiehoeveelheid hebben overschreden. Een Officier van Justitie geeft aan dat er naar meer velden onderzoek wordt gedaan.

Wij willen dat de gasbedrijven zich houden aan de voorwaarden in de omgevingsvergunningen

www.rtvoost.nl/nieuws/315583/OM-straf...
9.441 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 ... 469 470 471 472 473 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Beter Bed uitblinker op Damrak

09:12 Het aandeel Beter Bed was maandag een uitblinker op het Damrak na de verkoop van het geplaagde Duitse docht...

  Indices

  AEX 574,51 -0,50%
  EUR/USD 1,1018 -0,16%
  Germany30^ 12.446,60 -0,52%
  Gold spot 1.489,31 +0,07%
  LDN100-24h 7.203,37 +0,17%
  NY-Nasdaq Composite 8.057,04 +1,34%
  US30# 26.791,24 -0,08%

  Stijgers

  Fagron
  +3,46%
  Alfen ...
  +1,34%
  Sif Ho...
  +1,25%
  BESI
  +0,88%
  ICT Group
  +0,78%

  Dalers

  Arcelo...
  -4,42%
  Kiadis...
  -2,90%
  BAM
  -2,43%
  Aperam
  -2,35%
  Fugro
  -2,25%

  Nieuws Forum Meer»

  (1)

  Dongen op 14-okt-19 09:45
  (7)

  Pieter Vandewalle op 14-okt-19 09:42
  (4)

  mok op 14-okt-19 09:02
  (1)

  NVS op 14-okt-19 08:32
  (1)

  taurus86 op 14-okt-19 08:08

  Column Forum Meer»

  (5)

  Call me Put op 14-okt-19 09:41
  (285)

  Now U See Me! op 14-okt-19 09:24
  (15)

  Knight V op 14-okt-19 07:57
  (6)

  Bertpeer op 13-okt-19 22:00
  (7)

  Knight V op 13-okt-19 16:50