Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9.429 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 ... 468 469 470 471 472 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Ronald Engels
0
Rationeel en Voda,

Meyer Burger is te afhankelijk van China, dus heeft eigenlijk te weinig klanten en dus weinig pricing power, die hun zeer technologisch hoogstaande apparatuur kunnen en willen kopen en dus is het voor Meyer Burger zeer moeilijk hun apparatuur voor een fatsoenlijke prijs te verkopen, zeker nu met alle handels beperkingen met China, die ruwweg 50 à 60 % van alle massa goedkope 19 à 20 % energie opbrengst zonnepanelen leveren wereldwijd.

Tegenwoordig schijnt alleen nog de prijs belangrijk te zijn, dus CHINA beheerst de markt en krijgt dus ook snel alle technologie spotgoedkoop in handen en kopieert die waarschijnlijk onmiddellijk.

Money rules our world, not superior quality en technology, jammer maar waar, dus ook Meyer Burger is voor mij tot nu toe verliesgevend, hou echter vast, heb 15.000 aandelen à gemiddeld 0.8 CHF, geloof in hoogstaande technologie die uiteindelijk altijd toegepast wordt.

Dit geld ook voor Molten Carbonate Fuel Cells van FuelCell Energy, ook een ramp aandeel met fantastische technologie, die de energie produktie wereld denk ik keihard nodig heeft. Soms koop ik dan in al mijn eigenwijsheid nog aandelen bij.

Heb godzijdank op ruwweg 20 aandelen, slechts 3 slechte, alle 3 duurzame energie aandelen, beste aandelen zijn gewoon mijn ouderwetse olie en gas en hoog dividend aandelen, enzv.

M.v.g. Ronald
rationeel
1
Interessante informatie, Ronald:)
Die Fuel Energy heeft wel een stijle historie zeg.
Hoe komt dat zo. Lijkt nu wel op steun te staan.
rationeel
0
rationeel
1
Suisse MEYER BURGER TECHNOLOGY AG (MBTN)

Allebei flinke klappen vandaag.

Lijkt bodem te zoeken voor de derde keer? Vanaf 2010?
Ronald Engels
0
Meyer Burger wordt denk ik geduld, i.v.m China en komt denk ik goed, kan naar CHF 2.5 in principe en/of b.v. overname door CHINA?

FuelCell te vroeg om er iets zinnigs over te zeggen, afwachten tot 2021, i.v.m. uittesten pilotplant technologie en upscalen naar b.v. 10 mwuur Molten Carbonate Fuel Cells en o.a. H2 productie Fuel Cells en andere factoren.

Zou ook heel misschien failliet kunnen gaan en dan komt deze technologie in handen van financiele slimmeriken, Koreanen/chinezen?

Had in beide aandelen in principe niet moeten investeren, echter ik hou van slimme technologie, fascineert me ongelooflijk!

M.v.g. Ronald.

DeZwarteRidder
1
quote:

Ronald Engels schreef op 18 mei 2019 om 00:46:


Meyer Burger wordt denk ik geduld, i.v.m China en komt denk ik goed, kan naar CHF 2.5 in principe en/of b.v. overname door CHINA?

FuelCell te vroeg om er iets zinnigs over te zeggen, afwachten tot 2021, i.v.m. uittesten pilotplant technologie en upscalen naar b.v. 10 mwuur Molten Carbonate Fuel Cells en o.a. H2 productie Fuel Cells en andere factoren.

Zou ook heel misschien failliet kunnen gaan en dan komt deze technologie in handen van financiele slimmeriken, Koreanen/chinezen?

Had in beide aandelen in principe niet moeten investeren, echter ik hou van slimme technologie, fascineert me ongelooflijk!

M.v.g. Ronald.

Ik heb op de beurs geleerd dat het vrijwel onmogelijk is om geld te verdienen met geheel nieuwe uitvindingen of andere 'revolutionaire zaken'.

Ik geloof ook niet dat er een sector is waar grotere verliezen geleden zijn (vooral door kleine beleggers) dan in de 'alternatieve energie-sector'. Ik denk o.a. aan biodiesel, algenzooi, zonnecellen, windmolens, waterstof, batterijen, energie uit golven, etc, etc.
rationeel
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 18 mei 2019 om 10:26:


[...]
Ik heb op de beurs geleerd dat het vrijwel onmogelijk is om geld te verdienen met geheel nieuwe uitvindingen of andere 'revolutionaire zaken'.

Ik geloof ook niet dat er een sector is waar grotere verliezen geleden zijn (vooral door kleine beleggers) dan in de 'alternatieve energie-sector'. Ik denk o.a. aan biodiesel, algenzooi, zonnecellen, windmolens, waterstof, batterijen, energie uit golven, etc, etc.Dat zei je ook bij de biotech aandelen. Toch waren er minstens de afgelopen jaren 3 echte winnaars:)
rationeel
1
Is het gokken? Achteraf dus niet Het was het management en de wetenschappers die het verschil maakten. Die zelfs toen het kindje erg ziek leek, het helemaal beter wisten te maken. Dan kan het opgegroeid een mooie bruidschat opleveren:)

Het enige bezwaar is de tijd. Je moet het wel kunnen uitzingen.
Chiddix
0
Het kabinet zet ook in op biomassa maar er kleven nogal wat nadelen aan. Ontbossing, verlies van biodiversiteit, landroof en concurrentie met veeteelt.
Omdat er veel CO2 vrijkomt bij productie en verwerking is de inzet van biomassa niet klimaatneutraal(citeer media).
Rutte wil minstens 1 kolencentrale laten stoken straks op biomassa o.a boomkap. De laatste tijd zie je veel gerooide bomen liggen langs wegen , zelfs bomen waarvan al houtsnippers zijn gemaakt.
Green Peace en groene partijen maken zich grote zorgen om de boomkap. Dit is niet wat zij gedacht hebben met van het gas af.
rationeel
0
Het aardgasnet van vandaag is het perfecte waterstofnet van morgen, stelt hoogleraar energy technology aan de Technische Universiteit Eindhoven, David Smeulders. In het lab draaien de eerste cv-ketels op waterstof al en over een jaar of tien kan Nederland uit duurzame energie het waterstofgas produceren dat hiervoor nodig is.

'Door nieuwe woonwijken niet meer op gas aan te sluiten, sluit je gebruik van waterstof in de toekomst uit', zegt Smeulders. 'Waarom zou je niet gewoon die gasleiding aanleggen?'Is dat niet te kostbaar? Dan leg je zowel een elektriciteitsnet als een gasnet aan bij nieuwbouwwoningen.

'Dat klopt, maar de meeste hoofdleidingen liggen op een paar meter afstand. Nederland heeft het meest verfijnd vertakte gasnet van Europa. Doortrekken is een kleine moeite. En het is al aangetoond dat het gasnet prima geschikt is om waterstof te vervoeren. Houd de opties open. Alleen als je van tevoren 100 procent zeker weet dat een wijk op een warmtenet wordt aangesloten, is het misschien een beetje overdreven.'Minister Ollongren heeft net bekendgemaakt dat ze 120 miljoen euro geeft aan 27 gemeenten om wijken aardgasvrij te maken. Weggegooid geld?

'Dat ligt eraan. In het Klimaatakkoord is afgesproken dat we in 2030 in de gebouwde omgeving 3,4 megaton CO2 moeten besparen. Dáár gaat het uiteindelijk om. Dat betekent dat we per woning 250 kuub gas moeten besparen. Dan zeg ik: investeer die miljoenen in een deltaplan isolatie. Dat is altijd goed. Of je nu kiest voor warmtepompen, waterstof of warmtenetten, er zal altijd geïsoleerd moeten worden. Ik vind de terminologie 'aardgasvrije wijken' onzin. Het gaat om CO2-vrije wijken. Nu woningen van het gas aftrekken, daar ga je veel spijt van krijgen. Elektrificeren is de goede route, maar doe het langzaamaan.'U zegt dat het minder energie kost om te verwarmen met een cv-ketel dan met warmtepompen, want die zijn veel minder efficiënt dan voorgespiegeld wordt. Welk rekensommetje ligt daaronder?

'Dat is niet zo heel moeilijk. Met de huidige energiemix - dat is inclusief gas- en kolencentrales en windparken - stoot je ongeveer 500 gram CO2 uit per kilowattuur. Door gas rechtstreeks in woningen te verstoken, stoot je 180 gram per kilowattuur uit. Dat scheel ongeveer een factor 3. Dus warmtepompen moeten ongeveer drie keer zuiniger zijn om het rendabel te maken. Fabrikanten zeggen dat-ie drie keer zo zuinig is, maar als ik ga meten in het lab en het wordt buiten koud, dan is-ie minder dan twee keer zo zuinig. Dus we moeten echt naar betere warmtepompen. Bovendien functioneren ze ook als airconditioning-unit. Als warmtepompen eenmaal geïnstalleerd zijn, worden ze ook gebruikt als koeling. Daardoor gaat het elektriciteitsverbruik, zo schat ik, verdubbelen, zeker met zomers als afgelopen jaar.'Daar komt bij dat warmtepompen volgens u lawaai maken.

'Er zijn systemen die werken met een warmtewisselaar op grondwater. Die maken weinig geluid, maar dat kost verschrikkelijk veel geld en is niet geschikt voor rijtjeswoningen en galerijflats omdat daar dat bodemgebruik niet beschikbaar is. Dan moet je je toevlucht nemen tot goedkopere versies van warmtepompen (die halen warmte uit de omgevingslucht, waarvoor een ventilator draait, HP) en die produceren nu eenmaal veel lawaai.'Gemeenten staan te popelen om van het gas af te gaan. U waarschuwt ze en pleit voor isolatie. Hebben ze nog meer opties?

'Ja, kijk waar restwarmte beschikbaar is en maak daar een mooi warmtenet van. Als we alle restwarmte in Nederland zouden kunnen aanwenden, hebben we anderhalf keer meer warmte beschikbaar dan de warmtebehoefte van de huishoudens. Niet alle restwarmte is nuttig inzetbaar - bijvoorbeeld als een fabriek die warmte produceert te ver weg ligt van woonwijken - maar vaak wordt restwarmte die ingezet kan worden om huizen te verwarmen, weggekoeld naar de omgeving.'

www.binnenlandsbestuur.nl/ruimte-en-m...
rationeel
1
Een heilloze weg. En ook nog onnodig.

Trouwens een nieuwe regering kan het hele idiote plan afblazen.

Lijkt mij nog het meest waarschijnlijk dat dat ook gebeurt.
rationeel
1
Door Petra

1. Het grootste deel van 'het probleem' is de... overbevolking.... Dat zou één van de hot items moeten zijn in alle besprekingen. Met name in Afrika zal er, als we daar niets aan doen, sprake zijn van een enorme bevolkingstoename.
2. Ik denk dat we ons geld beter kunnen steken in de ontwikkeling van... gesmolten-zoutreactoren ...dan in nog meer windmolens die enorm landschapsvervuilend, zeedodend en onbetrouwbaar in energielevering zijn. Een paar van deze reactoren kunnen heel Nederland van voldoende elektriciteit voorzien. Zonnepanelen zijn aardig maar geen oplossing om over 10 jaar ook alle elektrische auto's van een volle accu te voorzien. Die auto's kunnen dan goeddeels 's nachts worden opgeladen zodat ons net niet overbelast raakt of tegen veel geld moet worden uitgebreid.
3. We moeten.... ophouden met het gezeur over CO2..., het is maar zeer de vraag hoeveel invloed de mens hierop heeft. Wel zouden we... echte broeikasgassen... moeten aanpakken, maar dan ook graag in... China en Afrika... (daar zal de komende decennia heel weinig gedaan worden aan welke beperking dan ook).
4. Zoals genoemd: houdt het gasnet in stand, eerst nog voor aardgas aangevuld met biogas en later misschien waterstof.
5. Isoleer daar waar nodig en mogelijk.
6. Luchtwarmtepompen zijn nog geen oplossing als we naar geluidsoverlast en lage buitentemperaturen kijken, de eerste verhalen over aardwarmtepompen die bodemverzakkingen veroorzaken zijn er al.
7. Laten we toch vooral zorgen dat alle 'klimaatoplossingen' gedragen worden door iedereen, dat iedereen (burgers én bedrijven) meedoet en dat e.e.a. Nederlanders niet in een faillissement stort en waarvan de effecten die Nederland worden bereikt op mondiaal niveau niet eens waarneembaar zijn

www.binnenlandsbestuur.nl/ruimte-en-m...
DeZwarteRidder
0
quote:

rationeel schreef op 19 mei 2019 om 21:39:


Een heilloze weg. En ook nog onnodig.

Trouwens een nieuwe regering kan het hele idiote plan afblazen.

Lijkt mij nog het meest waarschijnlijk dat dat ook gebeurt.

Het klimaatplan valt niet meer terug te draaien; hoogstens komen er een paar kleine aanpassingen.
rationeel
1
Door H. Wiersma (gepens.)

Velen zijn deze hoogleraar al voorgegaan met hun waarschuwing dat er c.v. op waterstof zit aan te komen. Het blijkt steeds meer dat het ministerie van EZ en de transitietafels te snel willen omschakelen en behoorlijk beginnen door te draven. Er wordt nodeloos veel te veel geld te worden gestoken in op termijn economisch gezien matige energieproducten (o.a. windenergie en elektrische auto's). Het is verstandiger om de ontwikkelingen rond veel kansrijker producten (waterstof, het benutten van verschillen tussen hoog/laag water) eerst af te wachten.
objectief
0
quote:

rationeel schreef op 19 mei 2019 om 21:39:


Een heilloze weg. En ook nog onnodig.

Trouwens een nieuwe regering kan het hele idiote plan afblazen.

Lijkt mij nog het meest waarschijnlijk dat dat ook gebeurt.


Dat laatste geloof je zelf ook niet.
rationeel
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 19 mei 2019 om 21:47:


[...]
Het klimaatplan valt niet meer terug te draaien; hoogstens komen er een paar kleine aanpassingen.


We hadden het nu even over de gekkigheid om het gasnet te verwijderen cq niet meer aan te leggen.

Waarom al dat overhaaste gedoe. Wacht op nieuwe mogelijkheden en besteed het geld aan het up to date brengen van het achterstallig onderhoud aan bruggen ed.
rationeel
1
Door Bernadette (Fin. specialist)

Ik was laatst bij vrienden in België. Daar reageerden ze verbaasd over het feit dat Nederland van het gas af moet. Bij hen wordt het gasgebruik juist gestimuleerd wegens sluiting van verouderde kerncentrales. Hun gas komt weliswaar elders vandaan, zo wisten ze mij te vertellen.
9.429 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 ... 468 469 470 471 472 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Handelsakkoord zet beurzen hoger

11 okt De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met flinke winsten gesloten. Het sluiten van een gedeeltelijke ... 10

  Indices

  AEX 577,42 +1,59%
  EUR/USD 1,1027 -0,07%
  Germany30^ 12.476,00 -0,28%
  Gold spot 1.486,92 -0,09%
  LDN100-24h 7.191,11 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 8.057,04 +1,34%
  US30# 26.825,01 +0,05%

  Stijgers

  PostNL
  +5,97%
  Arcelo...
  +5,87%
  Aperam
  +5,68%
  Arcadis
  +4,23%
  ING
  +3,92%

  Dalers

  Kiadis...
  -2,82%
  AMG
  -2,25%
  Galapagos
  -1,43%
  UNILEVER
  -0,92%
  Sif Ho...
  -0,47%

  Nieuws Forum Meer»

  (3)

  Japio_ op 13-okt-19 22:59
  (2)

  Bertpeer op 13-okt-19 21:54
  (4)

  Bismillah op 13-okt-19 20:56
  (41)

  Hierdiepoen op 13-okt-19 19:32
  (1)

  jonas op 13-okt-19 16:16

  Column Forum Meer»

  (270)

  Optiefan op 14-okt-19 00:14
  (6)

  Bertpeer op 13-okt-19 22:00
  (7)

  Knight V op 13-okt-19 16:50
  (14)

  kuddedier op 13-okt-19 15:19
  (3)

  Snugger op 11-okt-19 19:07
   

  Trending

  Bitcoin