Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9.659 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 ... 479 480 481 482 483 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
BP, Nouryon and Port of Rotterdam partner on green hydrogen study

BP, Nouryon (formerly AkzoNobel Specialty Chemicals), and the Port of Rotterdam have joined forces to explore the opportunity of making ‘green hydrogen’ via water electrolysis for BP’s refinery in Rotterdam, the Netherlands, which has the potential for significant reductions in CO2 emissions. The refinery currently uses hydrogen made from hydrocarbons, to desulphurize products. Replacing this entirely with green hydrogen produced from water using renewable energy could potentially result in a reduction of 350,000 tons of CO2 emissions per year based on current circumstances. The parties have signed a memorandum of understanding to study the feasibility of a 250-megawatt water electrolysis facility to produce up to 45,000 tons of green hydrogen yearly using renewable energy. It would be the largest of its kind in Europe.

Nouryon would build and operate the facility based on its leadership position in sustainable electrochemistry. The Port of Rotterdam would facilitate local infrastructure and investigate options for further development of a green hydrogen hub in the area. The partners intend to take a final investment decision on the project in 2022.

Mr Ruben Beens, CEO of BP Netherlands said that “BP is committed to advance a low carbon future. We have committed to reduce emissions in our operations, improve our products to help customers reduce their emissions and create low carbon businesses. The use of green hydrogen, made from water with renewable energy, has the potential to deliver significant emissions reductions at Rotterdam. Working with Nouryon and the Port of Rotterdam will allow us to explore and fully understand the technical, operational and financial dimensions of this potential opportunity.”

Mr Knut Schwalenberg, Managing Director Industrial Chemicals at Nouryon, added that “This partnership builds on our expertise in electrolysis technology to open up new value chains. With green hydrogen, we can provide sustainable solutions to our customers ranging from low-carbon fuels and industrial processes to new forms of circular chemistry.”

Mr Allard Castelein, CEO of the Port of Rotterdam, commented that “Development of large-scale electrolysers connected to offshore wind farms is vital for making solid progress with the new energy system in order to realize our climate goals. This 250-megawatt electrolyser is a key proof point that Rotterdam has the ability to be a frontrunner in the energy transition, which is an important differentiator for the port industry.”

Source : Strategic Research Institute
Bijlage:
rationeel
1
Noodkreet natuurorganisaties: stop met kaalkap bossen in Nederland
Er moet snel een verbod komen op het kappen van hele stukken bos. Daarvoor pleiten het Wereld Natuur Fonds, Natuurmonumenten en zestig andere natuurorganisaties vandaag bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Annemieke van Don

www.ad.nl/binnenland/noodkreet-natuur...
!@#$!@!
0
quote:

jecebe schreef op 16 apr 2019 om 11:54:


Als water overgaat in ijs, zet het uit, smelt het dan krimpt het in, dus een lagere zee spiegel.Mensen die denken ergens verstand van te hebben hahaha, wat een m......

Nooit gehoord van de wet van Archimedes ???

smithplanet.com/stuff/iceandwater.htm

voda
2
Klimaatalarm: Straks valt er niets meer te filmen

David Attenborough luidt de noodklok over de klimaatverandering. De maker van wildlifedocumentaires, die nu ook dierenleed belicht, noemt de natuur doodziek. Straks valt er niets meer te filmen, is zijn boodschap.

Bob van Huët 16-04-19, 16:00 Laatste update: 16:49

Het gaat beroerder met onze planeet dan we denken. Veel beroerder. En degenen die dat nog steeds ontkennen hebben straks wel wat uit te leggen aan hun nakomelingen als die met de gebakken peren zitten. De zes kleinkinderen en twee achterkleinkinderen van het binnenkort 93-jarige en mondiaal vereerde natuuricoon Sir David Attenborough kunnen in ieder geval trots zijn. Sir David is om en laat zich nu zien als ecostrijder. Opa blijft beleefd, welbespraakt en betrokken als altijd. Maar nu vindt hij het tijd eens heel duidelijk te maken waar het op staat: ons leven op aarde, zoals we dat nu kennen, gaat naar de knoppen als we zo doorgaan met vervuilen en consumeren.

Lees ook
Klimaatverandering: ‘Het is erger dan je denkt, veel erger’
PREMIUM
Klimaatverandering: ‘Het is erger dan je denkt, veel erger’
Lees meer

© bbc
De als heftig aangekondigde boodschap van Sir David wordt donderdag uitgezonden door de BBC. Om 21.00 uur op BBC1, primetime voor de Britten. De rest van de wereld zal het ook horen want de Britse staatsomroep verwacht een wereldwijde impact: een miljard kijkers wordt verwacht voor Attenborough die de noodklokken luidt. En hij heeft impact. Het was immers zijn baanbrekende BBC-serie Blue Planet die ons leerde hoe problematisch al dat plastic in onze zeeën en oceanen was geworden. Het waren zijn 'wild life specials' over onder meer walvissen die - samen met de documentaires van de Franse oceanograaf Jacques Cousteau - kijkers wakkerschudden en milieuorganisaties gewicht gaven. En de walvissen behoedden voor de ondergang. Attenborough sprak er vorige week over bij de presentatie van een andere epische serie Our Planet die nu op Netflix is te zien. ,,Walvissen waren dertig jaar geleden bijna uitgestorven. De verontwaardiging van het publiek leidde tot maatregelen. De walvissenpopulatie heeft zich hersteld. Pas later hebben we geleerd hoe belangrijk walvissen waren voor de rest van de visstand in de oceanen. En hoe belangrijk ze dus zijn voor ons mensen. We moeten nu doen voor de natuur wat we voor de walvissen hebben gedaan.''

Dinosaurussen

© Getty Images for Netflix
En doen we dat niet? Dan zijn de gevolgen niet te overzien, waarschuwt Attenbourough donderdag in Klimaatverandering - de feiten. Met topwetenschappers neemt de zoöloog en geoloog én ongekroonde televisiekeizer de pols van een zieke Moeder Natuur en kijkt wat haar lijden kan betekenen voor onze toekomst. In de documentaire benoemt Attenborough de potentiële bedreigingen voor onze planeet en mogelijke oplossingen. De klimaatomstandigheden wijzigen zich sneller dan hij zich ooit kon voorstellen toen hij twintig jaar geleden over het milieu begon te praten.

,,De planeet heeft vijf fases gekend waarin sprake was van een grootschalig uitsterven van soorten. We zitten nu middenin de zesde fase'', aldus de Attenborough tijdens de presentatie van Our Planet, vorige week. Wat nu speelt, is net zo ingrijpend en verstrekkend als wat de dinosaurussen overkwam. Voor de meesten is het nauwelijks te bevatten, maar het leven op aarde ondergaat vernietiging op een schaal als na de inslag van de meteoriet, zegt Attenborough. ,,Van de massa zoogdieren op aarde is 96 procent mensen en door mensen gehouden dieren. Slechts 4 procent van de zoogdieren zijn nog de andere, wilde dieren: van olifanten tot dassen, van tijgers tot vleermuizen. Van alle vogels op aarde is 70 procent pluimvee, meest kippen. Ooit bepaalde de natuur hoe wij leefden, nu bepalen wij of de natuur kan overleven.‘’

Attenborough was nog redelijk optimistisch ten tijde van de het Parijse Klimaatakkoord (2015) maar is naar eigen zeggen nu geschrokken van hoe snel de klimaatverandering zich voltrekt en hoeveel delen van de wereld daardoor onbewoonbaar worden met grote menselijke migratiestromen als gevolg.

Afrika
Dat vertelde hij pas geleden ook aan Christine Lagarde, de baas van het Internationaal Monetair Fonds: ,,Het gebeurt nu, in Europa. Mensen komen hierheen uit Afrika omdat ze niet meer kunnen leven waar ze wonen.''

David Attenborough.
David Attenborough. © bbc
‘Zijn waarschuwing zal heel veel impact hebben’

Filmer David Attenborough reikte in Arnhem ooit de Future for Nature Awards uit aan drie jonge natuurbeschermers. Hij werd ontvangen door Alex van Hooff, de directeur van Burgers’ Zoo, die Attenborough vaker heeft ontmoet.

Als je de wereldberoemde BBC-presentator tegenkomt in het echt, denk je: aardige persoon, zegt van Hoof. ,,Het zou de buurman kunnen zijn. Maar op het moment dat Attenborough gaat praten komt er een kracht los. Die is zo indrukwekkend. Dat doet hij natuurlijk in zijn films maar ook als je hem live spreekt of als hij voor een groep staat. Je ziet dat hij iedereen weet te beroeren. Elk woord van hem is gewoon raak en dat vind ik zo ongelooflijk knap van hem. Dat hij op zijn leeftijd nog zo mooi wensen weet te inspireren.’’

Waarom loopt bijna iedereen met hem weg?
,,Dat heeft te maken met zijn stem en met zijn timing, maar ook met wie hij is. En daarom zal zijn waarschuwing ook impact hebben, denk ik. Er zijn weinig mensen ter wereld die de afgelopen decennia zoveel plekken op aarde hebben bezocht, die zoveel natuur hebben gezien. Weinig mensen hebben zo van dichtbij meegemaakt hoe die natuur onder druk staat of al vernietigd is. Hij is al zestig jaar de wereld aan het rondreizen en laat iedereen die hele mooie natuur zien. Op dat laatste is hij weleens aangevallen, dat hij alleen maar de mooie kanten laat zien.

Waarom zou hij nu plots zijn zorgen willen delen?
,,Dat heeft hij op de laatste klimaattop in Polen al gedaan en dat doet hij nu dus op deze manier. Attenborough heeft recht van spreken omdat hij zoveel heeft gezien. Hij heeft ook de kracht en het herstellend vermogen van de natuur gezien maar hij heeft de natuur er ook aan zien gaan. Weinigen hebben de totaliteit en het overzicht. Combineer zijn charisma als presentator met zijn enorme inhoudelijke kennis en je begrijpt waarom zijn woorden nu meteen al zoveel lading krijgen. En terecht. Dit is een periode waarin de natuur zwaar onder druk staat.’’

Bekijk hieronder de trailer van Our Planet, de natuurserie die te zien is op Netflix...

www.ad.nl/nieuws/klimaatalarm-straks-...
Ronald Engels
0
Voda, en wat is volgens hem de oorzaak van wat er fout gaat met onze planeet, klimaat verandering is en blijft van alle dag en is afhankelijk van onze Zon en nog wat andere factoren zoals de Milankovitch Cycles, kosmische straling, aardbevingen/vulkanen, enzv.

Misschien is het echte probleem veel te veel milieu vervuilende en milieu verziekende en oorlogs voerende en bomen kappende mensen, ook jonge mensen, moeilijk op te lossen lijkt me, enzv.

M.v.g.
rationeel
1
quote:

Ronald Engels schreef op 17 apr 2019 om 00:38:


Voda, en wat is volgens hem de oorzaak van wat er fout gaat met onze planeet, klimaat verandering is en blijft van alle dag en is afhankelijk van onze Zon en nog wat andere factoren zoals de Milankovitch Cycles, kosmische straling, aardbevingen/vulkanen, enzv.

Misschien is het echte probleem veel te veel milieu vervuilende en milieu verziekende en oorlogs voerende en bomen kappende mensen, ook jonge mensen, moeilijk op te lossen lijkt me, enzv.

M.v.g.


Wat heeft de vervuiling door plastic nu met klimaat te maken. En dat er geen ruimte over blijft voor de ...wilde dieren...
Het heeft allemaal te maken met de OVERBEVOLKING.

De mens is de oorzaak, maar wel op een andere manier dan de klimaat kerk voorgeeft het te zijn.

De menselijke voortplanting moet gereguleerd!

rationeel
0
Gisteren een filmpje gezien, eerste deel van een reisje om de Noordzee.

Begin in Vlaanderen en dan via Engeland rondje om.

Eerste deel langs de kust van Belgie. Een hele kust vol gebouwd met hoge appartementen. De Bijlmer is er niets bij.

Gelukkig is het in Nederland nog niet zo gek aan de kust. Alhoewel Schiphol uitbreiden in zee, windmolen parken in zee.

Waar zijn we mee bezig?
Señor Acero
0
quote:

rationeel schreef op 17 apr 2019 om 12:33:


Gisteren een filmpje gezien, eerste deel van een reisje om de Noordzee.

Begin in Vlaanderen en dan via Engeland rondje om.

Eerste deel langs de kust van Belgie. Een hele kust vol gebouwd met hoge appartementen. De Bijlmer is er niets bij.

Gelukkig is het in Nederland nog niet zo gek aan de kust. Alhoewel Schiphol uitbreiden in zee, windmolen parken in zee.

Waar zijn we mee bezig?


Niks mooier dan de kust in België.( afgezien van het lelijke stuk rond Oostende).
Gezellige kleine plaatsjes als de Panne, blankenberge etc. ik kom er graag
rationeel
0
quote:

Señor Acero schreef op 17 apr 2019 om 13:07:


[...]

Niks mooier dan de kust in België.( afgezien van het lelijke stuk rond Oostende).
Gezellige kleine plaatsjes als de Panne, blankenberge etc. ik kom er graag


Hoe vind je die?

Ik vertel wat ik heb gezien. En ik vind dat erg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

voda
1
Neste & Air BP to deliver sustainable jet fuel to Sweden

Neste, the world’s leading renewable products producer from wastes and residues, and Air BP, the international aviation fuel products and services supplier, have entered into an agreement to deliver sustainable aviation fuel to airline and airport customers in Sweden in 2019.

Neste and Air BP announced in 2018 their plans to explore and develop supply chain solutions for delivering sustainable aviation fuel to airports and airlines. As a next step in their collaboration Neste will combine its expertise in the production and blending of sustainable low-carbon aviation fuel with Air BP’s recognized excellence in safe, efficient and effective aviation fuel distribution solutions to jointly develop a viable supply-chain solution for sustainable aviation fuel to the Swedish market.

Neste’s President and CEO Mr Peter Vanacker, said that “I am very happy to announce that our collaboration with Air BP has taken its first concrete step, as aviation is one of our strategic growth areas. Sweden is becoming a leading country in decarbonizing aviation with its proposal to introduce a greenhouse gas reduction mandate for aviation fuel sold in Sweden. Together with Air BP we are able to support air transport in Sweden in their efforts, and this collaboration gives both of us valuable insight into developing similar supply chains to decarbonize aviation in other markets.”

Mr Jon Platt, Air BP Chief Executive Officer added: “I am pleased that through our collaboration with Neste we will be able to offer our Swedish customers sustainable aviation fuel at a number of airports across the country in 2019. We are committed to supporting our customers, through initiatives such as this, as they work towards reducing their emissions and realising their low carbon ambitions.”

Currently, sustainable aviation fuel offers the only viable alternative to fossil liquid fuels for powering commercial aircraft. The sustainable aviation fuel which Neste produces has proven its technical capability in thousands of commercial flights. It is produced from non-palm renewable and sustainable raw materials, and can reduce up-to 80% of greenhouse gas emissions over its life-cycle compared to conventional jet fuel.

Source : Strategic Research Institute
Bijlage:
Chiddix
1
Volgens Trump zitten de ijskappen op recordniveau(2018). Eerder gaf hij de Franse overheden tips hoe men de brand in de Notre Dame moet blussen.
rationeel
0
Water kiepen uit een vliegtuig. Volgens de Fransen is dat de manier om alles in elkaar te laten storten;)
voda
0
quote:

Chiddix schreef op 17 apr 2019 om 16:54:


Volgens Trump zitten de ijskappen op recordniveau(2018). Eerder gaf hij de Franse overheden tips hoe men de brand in de Notre Dame moet blussen.

www.theguardian.com/us-news/2019/apr/...

www.apnews.com/368eeaf61262403eb0e376...

etc.
Chiddix
0
quote:

rationeel schreef op 17 apr 2019 om 17:19:


Water kiepen uit een vliegtuig. Volgens de Fransen is dat de manier om alles in elkaar te laten storten;)


Het dak is nu al afgeschreven zonder de tips van Trump in praktijk te brengen. Men had gefaseerd water op de brand kunnen lozen. T is te laat.
DeZwarteRidder
1
quote:

rationeel schreef op 18 apr 2019 om 13:35:


Wereldbevolking...Zie het wijzertje lopen:(

www.overpopulationawareness.org/nl/


Ik zou zeggen geef het goede voorbeeld en begin bij jezelf.
Chiddix
0
Op het Journaal zagen we een ijsbeer die verdwaald was. Ruim 600 km vanwaar hij eigenlijk behoort te leven. Iemand van Green Peace voorzag de beelden van commentaar.
Al Gore was niet bereikbaar voor commentaar(gr).
rationeel
1
quote:

Chiddix schreef op 18 apr 2019 om 14:28:


Op het Journaal zagen we een ijsbeer die verdwaald was. Ruim 600 km vanwaar hij eigenlijk behoort te leven. Iemand van Green Peace voorzag de beelden van commentaar.
Al Gore was niet bereikbaar voor commentaar(gr).

De heeft zich voortgeplant tot vele paniekzaaiers;)
9.659 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 ... 479 480 481 482 483 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street sluit met kleine winst

21 okt De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met kleine winsten gesloten. Het sentiment werd gestuwd door be... 1

  Indices

  AEX 575,92 0,00%
  EUR/USD 1,1153 +0,05%
  Germany30^ 12.783,30 +0,28%
  Gold spot 1.484,84 +0,02%
  LDN100-24h 7.188,14 +0,17%
  NY-Nasdaq Composite 8.162,99 +0,91%
  US30# 26.874,02 +0,20%

  Stijgers

  AALBER...
  0,00%
  ABN AM...
  0,00%
  Accell
  0,00%
  Accsys
  0,00%
  Acomo
  0,00%

  Dalers

  AALBER...
  0,00%
  ABN AM...
  0,00%
  Accell
  0,00%
  Accsys
  0,00%
  Acomo
  0,00%

  Nieuws Forum Meer»

  (3)

  Happy op 22-okt-19 07:52
  (1)

  totoo op 22-okt-19 07:50
  (17)

  MacVersie op 22-okt-19 07:46
  (5)

  Wereldbelegger op 22-okt-19 07:30
  (47)

  Jetje1 op 22-okt-19 06:55

  Column Forum Meer»

  (206)

  Optiefan op 22-okt-19 07:09
  (3)

  GrandmasterC op 21-okt-19 16:59
  (8)

  LFT op 21-okt-19 15:09
  (7)

  LosTerros op 21-okt-19 13:59
  (2)

  P_kaas op 21-okt-19 09:08