Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TomTom september 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4.157 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... 204 205 206 207 208 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Nuchtertransparant
0
Ben er maar even volledig uitgestapt. Had zo'n 5700 stukken. Vertrouw het even niet. Nu aankijken wat TT z'n reactie is en hoe die door de markt zal worden opgepakt. Als ze echt massaal naar Google ed overstappen gaat het heel lastig worden. Valt het allemaal mee dan stap ik in wat Turbo's om met een deel van de verkoopopbrengsten het genomen verlies weer goed te maken. Is met te wankel op dit moment en de Q3 cijfers moeten wel uitmuntend zijn, wil het niet verder zakken. Kortom ik ga vanaf nu ff op mn handen zitten, neem als een vent mijn verlies en wacht af.
ketchup of catch-up
1

@ Xynix, daar heb je gelijk in, maar er is een enorm verschil tussen een bedrijf laten overleven of een succesvol aandeel
en ik zie hier eerder een bedrijf dat best op een beperkte schaal kan overleven, maar wat schuift dat voor de reguliere aandeelhouders ?

en WIJ zijn aandeelhouders, tenminste daar ga ik vanuit en voor die mensen die niet bij TT werken of geen founding fathers zijn is dit gewoon een investeringsrisico en dat plaatje is KAPOT.

je kan als aandeel niet elke keer weer compleet onderuit kachelen en denken dat je een groei investering bent, zo werkt het niet aan de beurs

dit aandeel is gewoon geen beursnotering waardig, het kan niet leveren en ik heb geen enkele boodschap dat dit allemaal zo prachtig is voor wat TT oogt te bereiken, ik wil een return on investment en dat krijg je hier niet.

moet je eens even nagaan, het is elke keer wat bij TT, dat komt niet voor bij een succesvol bedrijf, steeds een halvering van je koers.

staan we verdomme weer in de 6 en die bestuurders blijven maar zitten elkaar de hand boven het hoofd houden, van we doen het zo goed.
jojo3
1

InsingerGilissen noemt samenwerking desastreus voor navigatiespecialist.
(ABM FN-Dow Jones) TomTom geeft geen commentaar op het nieuws dat rivaal Google in zee gaat met de grote autofabrikanten Renault, Nissan en Mitsubishi. Dat zei een woordvoerder van de navigatiespecialist dinsdag tegen ABM Financial News.
De alliantie van de drie autofabrikanten meldde dinsdag dat het Google's besturingssysteem Android gaat gebruiken voor het nieuwe mediasysteem dat wordt ontwikkeld voor in het autodashboard. Onder andere de populaire navigatie- en verkeersinformatie-app van Google, Google Maps, zal hierdoor in miljoen auto's wereldwijd standaard worden ingebouwd.
De samenwerking is een grote klap voor TomTom, dat nu samenwerkt met onder andere Renault voor de levering van digitale navigatie.
"Alles draait om TomTom vandaag", zo merkte beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij op. "Het kan niet anders dan dat het contract met Renault beëindigd gaat worden", aldus Schutte.
"De gebrekkige communicatie van TomTom helpt hierbij niet", zo stelde de beleggingsadviseur. "Het is zorgelijk dat TomTom nog niet gereageerd heeft. Er is opheldering nodig hoe een en ander gaat verlopen", aldus Schutte.
Het aandeel TomTom ging dinsdag op de Amsterdamse beurs ongekend hard onderuit en stond na twee uur handel 24 procent lager op 6,48 euro. Daarbij was zelfs nog sprake van enig herstel na een voorlopig dieptepunt op 6,03 euro.
Volgen analist Jos Versteeg van Insinger Gilissen is het nieuws dan ook "desastreus" voor de navigatiespecialist. "TomTom heeft altijd gezegd dat autofabrikanten geen Google in hun auto willen, omdat ze dan hun waardevolle gebruikersdata ook kwijt zijn."
Dat verhaal blijkt met deze grote deal niet te kloppen. Extra pijnlijk is dat Google nu in zee gaat met de onderkant van de automarkt, precies het deel van de automarkt waar TomTom zich op richt. Eerder gingen de Duitse autofabrikanten in het bovenste segment van de markt, te weten Audi, BMW en Daimler, al aan de haal met de TomTom-rivaal Here.
Volgens Jos Versteeg is Google Maps met afstand het beste navigatie- en verkeersinformatiesysteem op de markt en willen klanten dat systeem dus in hun auto ingebouwd hebben. Navigatie zeer belangrijk is voor de auto-industrie en met de deal met de Renault-Nissan-Mitsubishi-alliantie is het hek van de dam, denkt de analist.
Hij noemde de koersdaling van dinsdag dan ook niet overdreven. "Dit is echt dodelijk voor TomTom."
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
September 18, 2018 05:21 ET (09:21 GMT)
© 2018 ABM Financial News. All rights reserved.

AAND TOMTOM @ EUR 0.20
NL0000387058
RFK54
0
Accuboor
1
quote:

mjmj schreef op 18 sep 2018 om 11:31:


Bezien vanuit Renault, Nissan en Mitsubishi: ik kan me niet voorstellen dat ze iOS van apple niet toelaten op hun infotainment systeem. Zou het wel een exclusieve deal zijn met google?

Nee natuurlijk niet. Je hoeft geen Einstein te zijn om te bezien dat je over 5 jaar je eigen Aps (iOS en Android) kan gebruiken bij het navigeren. Aangezien Android 80% marktaandeel heeft zou het ook raar zijn om dit te blokkeren.

TomTom staat nu met 300mln voor de maps onder de netto winst genoteerd die TomTom met zijn orderboek van 2mrd in Automotive gaat maken de komende 4 jaar...

Een delisting poging zal lastig worden voor de founders om af te slaan...
Accuboor
0
quote:

Profitmaker schreef op 18 sep 2018 om 11:35:De 'DOODSTEEK'. Dat klinkt wel heel ernstig.....

www.bnr.nl/nieuws/beurs/10354479/dit-...


Aanklagen die gast, wakkie kom maar door
pwijsneus
2
Gewoon geen commentaar geven, dit is wel schijt hebben aan je aandeelhouders 2.0

In plaats daarvan komt J. Versteeg nog wat olie op het vuur gooien.
vreemd vermogen
1
RFK54
0
quote:

pwijsneus schreef op 18 sep 2018 om 11:38:


Gewoon geen commentaar geven, dit is wel schijt hebben aan je aandeelhouders 2.0

In plaats daarvan komt J. Versteeg nog wat olie op het vuur gooien.


Versteeg roept het al jaren, nu krijgt hij gelijk. Heeft hij toch goed gezien lijkt me.
harrysnel
2
Dus binnen afzienbare tijd rijdt iedere auto in China met Google Maps/navigatie? Zullen die Chinezen vast een goed idee vinden....
steelfighter72
0
Volgens mij weet het merendeel niet eens wat infotainment inhoudt... in mijn mercedes was de navigiatie het eerst becker, 2 jaar later garmin en nu tomtom (AR), zelfde serie/model maar hij is altijd compatible geweest met carplay (apple ios) en daar gaat het om... ios vs android. Maar het infotainmen is geproduceerd door Bosch....

Al het andere wat wordt aangedragen door vooral Versteeg in het artikel is erg suggestief
VanillaSky
0
quote:

andrejes schreef op 18 sep 2018 om 11:32:


"De gebrekkige communicatie van TomTom helpt hierbij niet", zo stelde de beleggingsadviseur. Ook tegenover ABM Financial News wilde de navigatiespecialist niet reageren. "Het is zorgelijk dat TomTom nog niet gereageerd heeft. Er is opheldering nodig hoe een en ander gaat verlopen", aldus Schutte.


Tja dit is het beste wat ze kunnen doen aan damage control. Ontkennen kan niet, de relatie veranderd (nu) niet aangezien het contract nog een paar jaar loopt.

Op de CC over enkele weken krijgen we dezelfde antwoorden, geen commentaar en het is niet onze strategie deze klanten compleet te verliezen in de toekomst.
Navigatix
1
Zojuist ook plukje aandelen weer teruggekocht op 6,35. Dit gedeelte had ik verkocht op 8,85 enige tijd terug. Heb nu dus hele aandelen positie weer terug en daarbij dan nog turbo's voor de rebound naar 8,20. Markt lijkt niet goed te lezen. Bericht gaat over het besturingssysteem Android in 2021 en dus niet automatisch over Google Maps. Dat is bovendien sinds kort toch ook niet meer gratis? Volgens mij kan de navigatie van Tomtom ook op android draaien.
So, whats the problem?
eduardo3105
1
quote:

andrejes schreef op 18 sep 2018 om 11:32:


"De gebrekkige communicatie van TomTom helpt hierbij niet", zo stelde de beleggingsadviseur. Ook tegenover ABM Financial News wilde de navigatiespecialist niet reageren. "Het is zorgelijk dat TomTom nog niet gereageerd heeft. Er is opheldering nodig hoe een en ander gaat verlopen", aldus Schutte.

Als de koers omhoog vliegt zijn ze er als de kippen bij om commentaar te geven, nu blijft het doodstil
Go4profit
1
Frappant dat geen van de zogenaamde positieve kenners alhier deze ellende heeft voorspeld !
4.157 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... 204 205 206 207 208 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

TomTom Meer »

Koers 9,790   Verschil -0,30 (-2,97%)
Laag 9,790   Volume 788.456
Hoog 10,096   Gem. Volume 953.334
18-okt-19 17:35
label premium

TomTom: Reality check

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium