Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dividendbelasting

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
617 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 26 27 28 29 30 31 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
objectief
0
quote:

jonas schreef op 22 oktober 2018 22:47:
Vaak hadden ze nog een intellectuele en artistieke interesse van Sjors en Jimmy

Dus dat werd dagbesteding luxe diner, vrouwen roddelclubje en man naar stiekeme bijvrouw en dan weer zorgen maken over afvallen. Erg oppervlakkig allemaal


Je hebt wel een zeker intellect nodig om te begrijpen dat de meeste mensen wellicht ook andere interesses hebben en niet als jij elke dag hun wijsheid willen opleggen aan anderen.
objectief
0
quote:

ffff schreef op 22 oktober 2018 14:29:
Maarruh….Democratie is het beste wat er is om te herverdelen…. Ik blijf ook rationeel mij daartegen verzetten en zoals je weet ook in de praktijk. Als slogan doet dat het natuurlijk steengoed bij de meerderheid, maar die meerderheid moet ook goed beseffen, dat wie de rekening uiteindelijk betaalt zich gepakt, geplukt, afgeschraapt voelt.Die VRH gaat voor ons Nederlanders straks wel een stuk lager uitvallen.
ffff
0
Blijft toch als een blok graniet overeind staan, dat als je NIETS betaalt, toch het mooiste is.

Inderdaad, als straks op 31 december blijkt dat de gemiddelde effectenportefeuille gemakshalve met 6 procent is gezakt, dan betaal je volgens jaar uiteraard wat minder VRH. Maar het is wel een heel karige troost:

Je portefeuille is met 6 procent gezakt ( Gewoon voor het gemak eventjes aangenomen) en je betaalt daar over toch 1,65 procent VRH en de inflatie is 2,35 procent, dan ben je uiteindelijk 10 procent op één jaar achteruitgeboerd…..


Maar d'r zijn niet meer zoveel echte beleggers in de KK van IEX, dus wordt deze kaalslag ook nauwelijks gevoeld.


Heb je toch die kaalslag met 16,5 procent kunnen verminderen, door te verhuizen.…… Ook dat is een feit en een heel magere troost….


Peter
objectief
0
quote:

ffff schreef op 23 oktober 2018 10:44:


Blijft toch als een blok graniet overeind staan, dat als je NIETS betaalt, toch het mooiste is.Bedankt voor je uitvoerige berekening...dan hoeven we dit zelf niet meer te doen.
jonas
0

Ja Fred blijkt andere interesses te hebben

"Dus dat werd dagbesteding luxe diner, vrouwen roddelclubje en man naar stiekeme bijvrouw en dan weer zorgen maken over afvallen. Erg oppervlakkig allemaal

Je hebt wel een zeker intellect nodig om te begrijpen dat de meeste mensen wellicht ook andere interesses hebben en niet als jij elke dag hun wijsheid"

Ach hij doet maar. Stille waters hebben diepe gronden of zoiets. Het zou eigenlijk beter zijn als Fred zijn aandacht en activiteiten zou richten op die hobby's. Zijn we mooi van dat gezeur af.

Groet, Jonas
objectief
0
quote:

jonas schreef op 23 oktober 2018 11:21:"Dus dat werd dagbesteding luxe diner, vrouwen roddelclubje en man naar stiekeme bijvrouw en dan weer zorgen maken over afvallen. Erg oppervlakkig allemaalOppervlakkig "luxe diner" dat heet genieten van je pensioen en jou suggestie als moraalridder dat ze een bijvrouw hebben....jaloers????
rationeel
0
Het gaat niet over hoe je je tijd besteedt, maar of je bereid bent om dat te doen van je eigen eventuele...karige inkomen...of dat je het inkomen van een ander claimt.
ffff
1
www.telegraaf.nl/financieel/2769624/i...Dit si dus een vervolg op de kwestie die in de voorgaande postings al werd aangesneden.

Er is dus voor MILJARDEN gefraudeerd door vermogensbedrijven die, handige Harry's, het zo regelden dat op moment van dividenduitbetaling er zogenaamd twee eigenaars van de aandelen waren en beiden dus hun gedeelte van de dividendbelasting terugvorderden. Dat zoiets een pure industrie wordt met een miljardenomzet en ontfutseld aan vrijwel alle West-Europese staten/ Overheden/ Fiscale autoriteiten tart werkelijk iedere verbeelding.

Nogmaals lees de postings hierover in de postings hierboven.

En nu zijn ze dus bij Black Rock binnengevallen.....

Op één van de consequenties wees ik al: De beleggers die echt zouden moeten kunnen terugvorderen, die worden JARENLANG in de wachtkamer gezet. JARENLANG wachten op je teveel betaalde dividendbelasting. Als je als burger een week te laat betaalt krijg je een zware boete. Als je als burger na een jaar nog niet betaald hebt komt de deurwaarde, maar de Overheden houden gewoon giga-bedragen vast.


Dan even over mijn schouders kijken naar een interne keuken: Zelfs al verstuur je je verzoek om gedeeltelijke teruggave van 30 dividenden, dan hebben de autoriteiten daar......HOUD JE VAST.....méér dan één jaar voor nodig om terug te betalen. Zo'n verzoek wordt dus in kleine porties gesplitst en na iedere drie of vier maanden weer enkele afgewerkt.

Mogen jullie raden welke verzoeken het langst blijven liggen....?

En dan zijn er nog mensen die denken dat DIT BELEID van de Overheden niet goed doordacht is, niet afgesproken is...…


Enfin....Alweer de Commission de Surveillance du Secteur Financiel In Luxembourg ingeschakeld en op de een of andere manier heb ik het gevoel dat het toch IETS helpt.


Inmiddels word ik een specialist dien aangaande: Sinds gisteren erachter gekomen dat de banken hun papieren moeten hebben van Cleurstream…….maar als Clearstream er niet meer uitkomt...… geven ze de schuld aan KASBANK....


Dus de belegger, de brave burger.... gaat met zijn papieren naar de bank.... die sturen dat door naar Clearstream…. die krijgen pas na 9 maanden reactie en antwoord.... en dan zit er wat fouten in.... en dan heeft noch de bank....noch Clearstream het gedaan.....De fout ligt ineens aan een nieuwe speler in de keten: De fout ligt bij KASBANK....


( Ben , je ziet je kunt van mij nog heel wat leren hoe het in de echte paraktijk gaat....)

Enfin... De Surveillance gaat er zich nu over buigen...

En de brave burger wordt gepiepeld waar hij bij staat. Denk maar eens goed na over deze posting.Peter
[verwijderd]
0
Beetje vreemd dat je clearing/custody bij zowel Clearstream als Kasbank zou gaan.
izdp
0
Beetje vreemd ffff dat je met je godsvermogen nog steeds tot de orde van gepiepelden bent ingedeeld.
Rare brave burger ben je toch.
izdp
0
Wat bazel je nu weer ratio.

Ik wacht nog steeds op je visie van bommetje hof en nu mag je weer verklaren wat je nu weer krijt op je keu.
ffff
0
quote:

BEN RisQuant schreef op 6 november 2018 20:25:


Beetje vreemd dat je clearing/custody bij zowel Clearstream als Kasbank zou gaan.Goede opmerking, Ben!!!!!

Dat vond ik na nu zo ongeveer drie jaar gigantische problemen met Clearstream ook. Pas na drie jaren en nadat ik er de Commission de Surveillance du Secteur Financiel hier in Luxemburg ervan verwittigde, wat er zich allemaal afspeelt...…….. komt Clearstream ineens, plotsklaps met.....KASBANK aandraven.


Het zou aan KASBANK liggen en niet aan hen. Maar, Ben, hoe kun je hen beschuldigen van leugens? Ten eerste beantwoorden ze nooit klanten, alleen maar bankiers. En ten tweede: Ze komen na drie jaar met die uitleg.

Kortom: Een mooie klus voor die Commission om zich er eens mee te bemoeien. Want dat een stukje van de beleggerswereld duidelijk dwars gezeten wordt dat is zonneklaar.


Ik ben ook benieuwd of zij nu KASBANK gaan benaderen...

Peter
alexnr75
0
Buitenlands beleggingsfonds stapje dichter bij teruggave dividendbelasting

De Nederlandse voorwaarde dat beleggingsfondsen alleen dividendbelasting kunnen terugkrijgen als zij zelf die belasting inhouden op winstuitkeringen, is in strijd met Europese regels. Dat stelt de Hoge Raad. Buitenlandse beleggingsfondsen hebben hiermee de eerste hindernis genomen in hun juridische gevecht om circa €1,7 mrd aan dividendbelasting terug te krijgen.

fd.nl/economie-politiek/1280666/buite...
DeZwarteRidder
0
Europees Hof deelt klap uit aan dividendbelasting'

Gepubliceerd op 15 nov 2019 om 06:45 | Views: 1.675 | Onderwerpen: Europa

AMSTERDAM (AFN) - Het Europees Hof van Justitie legt opnieuw een bom onder de dividendbelasting. Een arrest van het Hof in een Duitse zaak vergroot de kans dat pensioenfondsen miljoenen aan belasting terugkrijgen in de Europese Unie. Ook Nederlandse pensioenfondsen. Daar staat een mogelijke tegenvaller voor de Nederlandse schatkist tegenover, meldt Het Financieele Dagblad.

In de discussie over de afschaffing van de dividendbelasting waarschuwde premier Mark Rutte vorig jaar voor de Europese houdbaarheid van de heffing op winstuitkeringen aan aandeelhouders. Het mocht niet baten; het kabinet zag af van afschaffing. Maar het Europees Hof van Justitie in Luxemburg heeft opnieuw een klap uitgedeeld aan de houdbaarheid van de heffing.

Het ministerie van Financiën zegt dat het arrest van het Europees Hof nog wordt bestudeerd. Over de gevolgen voor Nederland kan het nog niets zeggen. Volgens Financiën hebben buitenlandse pensioenfondsen die vergelijkbaar zijn met Nederlandse fondsen recht op teruggave van dividendbelasting.
617 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 26 27 28 29 30 31 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 593,30 -3,89%
EUR/USD 1,0850 +0,20%
Germany30^ 12.974,60 -0,47%
Gold spot 1.653,23 +0,60%
LDN100-24h 7.147,84 -3,16%
NY-Nasdaq Composite 9.221,28 -3,71%
US30# 28.089,28 +0,43%

Stijgers

Flow T...
+6,57%
Volker...
+0,23%
NSI
-0,19%
GrandV...
-0,29%
KPN
-1,19%

Dalers

Fugro
-13,22%
Pharming
-10,42%
AMG
-8,99%
Galapagos
-8,78%
Air Fr...
-8,68%

Nieuws Forum Meer»

(9)

gokker op 24 feb 2020 23:46
(28)

Nuob op 24 feb 2020 23:31
(1)

P2020 op 24 feb 2020 22:56
(16)

Alexander op 24 feb 2020 22:17
(41)

Knight V op 24 feb 2020 21:42

Column Forum Meer»

(254)

P2020 op 25 feb 2020 00:21
(35)

sfc op 25 feb 2020 00:01
(1)

Martijn Kools op 24 feb 2020 23:36
(22)

netniet op 24 feb 2020 23:18
(3)

geobeo op 24 feb 2020 21:45