Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Woningmarkt NL:Zijn/komen er nog huizen beschikbaar ?

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
214 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 DurianCS 31 mei 2018 19:47
  quote:

  Señor Acero schreef op 31 mei 2018 19:34:


  [...]

  Ja, ik heb dat ook gelezen.
  En vind het enorme onzin. Alsof iedere ouwe lul ( en k*tje) in een appartementje Achter de geraniums of op n minibalconnetje wil zitten.
  Nee ik zie genoeg oudjes die veel ruimte willen en groot willen wonen.

  Klopt. Als er iets verslavend is dan is het ruimte. Een tuin, ruime en hoge woonkamer. Slaapkamers boven lijken minder belangrijk, maar waar moet je anders al je spullen laten? (en je kinderen laten logeren)
 2. forum rang 7 haas 2 juni 2018 08:50
  Verschillende demografische gebeurtenissen en trends zijn van invloed op de omvang en aard van de vraag naar woningen. De stabilisering van het aantal gezinnen en het toenemende aantal eenpersoonshuishoudens vragen mogelijk om een andere samenstelling van de toekomstige woningvoorraad. Ook het langer zelfstandig wonen van ouderen, het mogelijk langer thuis wonen van jongeren en de buitenlandse migratie hebben effecten op de vraag naar en het aanbod aan woningen.

  In dit seminar georganiseerd door NVD en PBL zal van verschillende demografische trends worden nagegaan welke effecten die mogelijk hebben op de toekomstige regionale vraag naar woningen. In de ochtend zullen verschillende demografische trends worden besproken en in de middag zullen deze trends worden vertaald naar de lokale en regionale opgave.

  Datum: vrijdag 15 juni 2018
  Plaats: Planbureau voor de Leefomgeving, Bezuidenhoutseweg 30, Den Haag
  Toegang: gratis

  www.pbl.nl/
 3. forum rang 7 josti5 2 juni 2018 09:58
  Wat je door heel Europa ziet: er wordt steeds meer 'omhoog gebouwd'.
  Het aantal flats/appartementen neemt toe, het (nieuwe) huis-met-tuin wordt steeds schaarser.
  Illustrerend was het antwoord van een Duitse dame op mijn vraag, waarom er in haar stad zo weinig huizen-met-tuin waren: 'wij bouwen omhoog, zodat we weinig woonruimte nodig hebben, en daardoor des te meer natuur voor onszelf overhouden'.
  Gemeenten en projectontwikkelaars snoepen natuurlijk lekker mee, want flats en appartementen zijn qua grondoppervlakte veel duurder dan een huis-met-tuin.
  Duitsland, Italië, Spanje, Portugal, en ook Nederland: overal zie je de huizen-met-tuin verdwijnen, en vervangen worden door appartementen met 5/6 woonlagen en meer.

  Wat mij trouwens óók opvalt (en dit is serieus): het aantal vrouwen met dermate smalle heupen dat je je afvraagt, of die nog een kind kunnen krijgen.
  Zou er een link zijn met de vermannelijking van de vrouw in de maatschappij???
 4. forum rang 7 haas 5 juni 2018 08:50
  Ontwikkelaar bouwt compleet nieuwe woonwijken in randgemeenten Amsterdam

  ’Politici hinderen bouw nieuwe woningen’
  Door PIETER VAN ERVEN DORENS

  1 uur geleden in FINANCIEEL

  DIEMEN - Veel politici verkondigden holle praatjes over meer woningen, André Snippe bouwt ze gewoon. Als hij zo klaar is, heeft de gemeente Diemen 14% meer inwoners. Vanaf eind dit jaar komt Hoofddorp aan de buurt.

  Hyde Park-projectdirecteur Lars van Engelen (l.) en ontwikkelaar André Snippe met op de achtergrond Holland Park in aanbouw.
  Hyde Park-projectdirecteur Lars van Engelen (l.) en ontwikkelaar André Snippe met op de achtergrond Holland Park in aanbouw.? GERARD VAN HAL
  In Diemen-Zuid, op vijftien metrominuten van Amsterdam Centraal, bouwt Snippe Projecten de nieuwe wijk Holland Park met 2500 woningen. In december slaan Snippe en zijn partner IC Netherlands de eerste paal in de grond voor de wijk Hyde Park in Hoofddorp, met 3500 woningen. Eerder waren het vervallen kantorenparken. Dankzij de enthousiaste medewerking van Diemen en de gemeente Haarlemmermeer, waar Hoofddorp onder valt, kon Snippe er snel nadat hij de kantoren verwierf mee aan de slag.

  www.telegraaf.nl/financieel/2124974/p...
 5. forum rang 7 haas 5 juni 2018 08:52
  Het geeft aan hoe immens de opgave zal zijn om jaarlijks 75.000 woningen te bouwen, zoals het kabinet vorige maand met de bouwsector en lokale overheden afsprak. Snippe: „Ik denk dat daarvan de helft in de regio Amsterdam zou moeten komen. Maar in Amsterdam zelf gaat het nooit lukken. Het gaat in de randgemeentes gebeuren. Die zijn bereidwilliger en daar is de grond nog te betalen. Randgemeentes kunnen door hun kleinere omvang ook sneller handelen.”
 6. forum rang 9 objectief 5 juni 2018 10:12
  quote:

  haas schreef op 5 juni 2018 08:52:


  Het geeft aan hoe immens de opgave zal zijn om jaarlijks 75.000 woningen te bouwen, zoals het kabinet vorige maand met de bouwsector en lokale overheden afsprak. Snippe: „Ik denk dat daarvan de helft in de regio Amsterdam zou moeten komen. Maar in Amsterdam zelf gaat het nooit lukken. Het gaat in de randgemeentes gebeuren. Die zijn bereidwilliger en daar is de grond nog te betalen. Randgemeentes kunnen door hun kleinere omvang ook sneller handelen.”


  Nou...nou..niet zo negatief over Amsterdam....ja, de aanbesteding regels zijn complex en uitgebreid maar Volker Wessels heeft onlangs wel 200.000 m2 bouwgrond boven Het IJ gekocht en daar komen zeker veel woningen op....kan wel even duren, want de planning moet nog beginnen.
 7. forum rang 7 haas 6 juni 2018 18:07
  na ééndagskuikesn ,nu ook ééndagswoningen: 28 stuks dat tikt aan?:)
  ============================================================
  ELYSTAD (AFN) - VolkerWessels bouwt 28 woningen in Lelystad. Ook heeft de vastgoedtak van het bouwbedrijf een akkoord met de gemeente gesloten over de koop van de woningen. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

  Het gaat om duurzame, compacte woningen die in een dag in elkaar kunnen worden gezet op de bouwplaats. Dat zorgt voor minder transportbewegingen naar en van de bouwplaats, minder bouwafval en minder CO2-uitstoot.
 8. forum rang 7 haas 22 juni 2018 08:01
  AMSTERDAM (AFN) - Woningfonds Vesteda neemt voor circa 1,5 miljard euro een portefeuille huurwoningen over van NN Groep. Het gaat om ruim 6700 huizen in onder meer Amsterdam, Amstelveen en Utrecht. Dat maakten de twee partijen vrijdag bekend.
  ADVERTENTIE  De transactie heeft geen materiële impact op de kapitaalpositie of het operationele resultaat van NN, dat de huizenportefeuille verkreeg door de overname van verzekeraar Delta Lloyd in 2017. De afronding van de deal zal naar verwachting eind deze maand plaatsvinden.

  Vesteda betaalt circa driekwart van de aankoopsom met eigen aandelen. Vesteda bezat al huizen in Eindhoven en Maastricht. Na de aankoop mag Vesteda zich de eigenaar noemen van ongeveer 27.000 huurhuizen in Nederland met een totale waarde van 6,3 miljard euro.

 9. forum rang 7 haas 25 juni 2018 09:00
  even wat bericht uit verre buitenland met constructies om prijsverhogingen ?
  ============================================================

  Hong Kong gaat mogelijk een belasting heffen op leegstaande appartementen. Op die manier moet de hoeveelheid beschikbare appartementen snel onhoog gebracht worden. Een dergelijke maatregel is niet nieuw. Vancouver en Singapore kennen een dergelijke belasting al. Ze raakt vooral ontwikkelaars die wel bouwen, maar dan nog niet verkopen omdat ze de juiste markt afwachten om hun appartementen op de markt te brengen.
 10. forum rang 7 haas 28 juni 2018 18:03
  Ruimte voor 14.000 huizen in lege winkels’
  Door RUBEN EG

  Updated 46 min geleden
  54 min geleden in FINANCIEEL


  UTRECHT - Steden kunnen bij elkaar 14.000 nieuwe huizen creëren door leegstaande winkelpanden om te bouwen naar woningen.

  n de Randstad heeft Rotterdam veruit de meeste mogelijkheden om lang leegstaande winkels te transformeren naar woonruimtes, zo heeft het economisch bureau van Rabobank onderzocht. In de Maasstad staat ruim 39.000 vierkante meter aan winkelruimte momenteel leeg, terwijl de vraag naar woningen hoog is. Tweederde van deze winkelleegstand bevindt zich buiten het centrum.

  In Den Haag is bijna 20.000 vierkante meter aan winkelruimte om te bouwen tot woningen. Zelfs in Amsterdam staat bijna 10.000 vierkante meter winkelruimte buiten het centrum leeg. Ook buiten de Randstad hebben populaire steden als Eindhoven, Breda, Assen, Roermond, Ede en Veenendaal volgens Rabobank ‘veel transformatiemogelijkheden’.

  www.telegraaf.nl/financieel/2232267/r...
 11. forum rang 7 haas 16 juli 2018 20:02
  gewoon markerwaard inpolderen en nw huizen bouwen
  niet goed wijs: VN inschakelen?:)
  ===============================================
  AMSTERDAM - Amsterdam roept samen met zeven andere wereldsteden de hulp in van de Verenigde Naties om de problemen rond de woningmarkt te verhelpen. Volgens New York, Londen, Parijs, Berlijn, Barcelona, Montreal, Montevideo en Amsterdam kopen steeds meer investeerders huizen in een populaire stad op. Ze verkopen ze met veel winst door, verhuren ze voor hoge prijzen of zetten ze op Airbnb.

  Door de grote vraag en het geringe aanbod, stijgen de huizenprijzen en exploderen de huren. De steden vinden dat ze bij de landelijke regering weinig gehoor krijgen voor hun stadsprobleem. Onder leiding van burgemeester Ada Colau van Barcelona hebben ze daarom besloten een brandbrief naar de VN te sturen.

  De steden willen op landelijk niveau meer mogelijkheden krijgen om speculatie tegen te gaan en voldoende betaalbare woningen te houden en te krijgen in de stad.
  www.telegraaf.nl/nieuws/2311304/amste...
 12. forum rang 7 haas 26 juli 2018 06:37
  Zorgelijke dip in hoeveelheid afgegeven nieuwbouwvergunninge
  Bouwmotor loopt vast

  AMSTERDAM - Terwijl Nederland wanhopig zit te wachten op meer betaalbare woningen, slaat de trend om. In plaats van meer, blijken er juist minder nieuwbouwvergunningen te worden afgegeven.

  Na twee jaar waarin gemeenten maandelijks steeds meer vergunningen voor nieuwbouw verstrekten om de woningnood te bestrijden, is er na een afvlakking begin dit jaar opeens gedurende twee maanden een daling te zien in deze trend.

  Aannemers en woningcorporaties beginnen zich steeds meer zorgen te maken. Zij verklaren de dalende trend door een serie aan oorzaken. Er komt zand in de langzaam op gang gekregen bouwmotor door wensen van nieuwe colleges in de Randstad om toch vooral binnen de stadsgrenzen te bouwen of door regels van provincies. Hierdoor raken in enkele gemeenten de bouwlocaties op, of duurt het lang om deze bouwklaar te krijgen. Ook worden eisen gesteld aan aantallen goedkope huurwoningen en kampen bouwers met hoge kosten door een tekort aan personeel en materieel om bouwprojecten rendabel te maken.

  www.telegraaf.nl/nieuws/2350720/bouwm...

  PS: dan de Markerwaard maar inpolderen !

 13. forum rang 7 haas 5 augustus 2018 08:52
  quote:

  haas schreef op 26 juli 2018 06:37:


  Zorgelijke dip in hoeveelheid afgegeven nieuwbouwvergunninge
  Bouwmotor loopt vast

  AMSTERDAM - Terwijl Nederland wanhopig zit te wachten op meer betaalbare woningen, slaat de trend om. In plaats van meer, blijken er juist minder nieuwbouwvergunningen te worden afgegeven.

  www.telegraaf.nl/nieuws/2350720/bouwm...

  PS: dan de Markerwaard maar inpolderen !


  Huizenkoper zonder makelaar vaak buitengesloten
  WONINGMARKTZonder aankoopmakelaar maak je in de populaire steden weinig kans op een woning. Vereniging Eigen Huis vindt dat een onwenselijke situatie. ,,Woningzoekers betalen duizenden euro’s om toegang te krijgen tot de woningmarkt.”

  www.ad.nl/economie/huizenkoper-zonder...
 14. forum rang 7 izdp 5 augustus 2018 11:25
  Het is niets anders dan een zeer dubieus spel van de makelaars in hun jacht op provisie.
  De gedupeerden zijn buiten de kopers, ook de verkopers.
  Blijkbaar zijn er kopers die extra aan de makelaar willen betalen.
  Eigen ervaring met een stukje begeleiding, dat hogere biedingen met zelfs betere voorwaarden, niet geaccepteerd werden.
  Dat ging niet om een paar duizend maar zelfs om bedragen tussen de 10 en 40 k op een goedkoop object.

  Inpolderen van die plas is het antwoord niet.
  Nieuwbouw/verbouwprijzen stijgen bizar hard vooral vanwege de capaciteit.
  Iedereen wil door 1 smalle deuropening.
 15. forum rang 7 josti5 5 augustus 2018 11:46
  Natúúrlijk spelen aankoop- en verkoopmakelaar onder één hoedje.
  Klein wereldje, waarin je elkaar nodig hebt, nietwaar?
  En zowel als verkoper als koper moet je verdomd goed weten, wie je kiest, want dat kan je vele duizenden euro's opleveren.
  Welke makelaar is nog 'iets te goed' van die andere makelaar?
  Dát soort dingen...

  En dan is er nog de 'steekpenningenkoper'.
  15 jaar geleden verbaasde ik mij erover, dat mijn toenmalige verkopende buurvrouw, alleenstaand, 2 kinderen, zo weinig kopers aan de deur kreeg.
  Uiteindelijk ging het huis voor een spotprijs van de hand naar iemand, die al wekenlang de 'enige koper' was, volgens de makelaar.
  Totdat ik mijn nieuwe buurman ontmoette: een gewiekst iemand, van professie helemaal thuis in de onroerend goedwereld...
  Een paar jaar later kwam de aap uit de mouw: de 'onderhands' betaalde 10.000 euro aan de verkoopmakelaar hadden hun werk goed gedaan, tot grote schade van de goedgelovige vrouw, die haar lot in handen van de verkeerde makelaar had gelegd...


 16. forum rang 7 izdp 5 augustus 2018 12:40
  Wat is een verkeerde makelaar is dan de vraag.
  Eigenlijk niet te herkennen.
  Gebruik vooral je eigen gezonde verstand.
  In mijn genoemde geval betrof het één van de grote stadsmakelaars.
  Dit geval ligt nu onder de rechter.
  De makelaar is overigens geen gedaagde, maar heeft er wel voor gezorgd dat het zover moest komen.
 17. forum rang 7 haas 7 augustus 2018 18:44
  Een steeds groter deel van de sociale
  huurwoningen in de grotere steden gaat
  naar mensen met een urgentieverklaring,
  blijkt uit cijfers die de NOS heeft
  opgevraagd.De wachttijden voor mensen
  zonder zo'n verklaring lopen daardoor
  vaak op.

  In Amsterdam ging vorig jaar 44% van de
  goedkopere huurwoningen naar urgente
  woningzoekenden.Dat was bijna een
  verdubbeling ten opzichte van 2014.

  Gemeenten mogen zelf bepalen wie ze
  voorrang geven.Dat kunnen mensen uit
  een blijf-van-mijn-lijf-huis zijn,
  mantelzorgers- en ontvangers of mensen
  met psychische problemen.
214 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 559,13 -0,39%
EUR/USD 1,1344 +0,95%
Germany30^ 12.412,20 -0,15%
Gold spot 1.713,12 +0,14%
LDN100-24h 6.334,21 -0,77%
NY-Nasdaq Composite 9.615,81 -0,69%

Stijgers

B&S Gr...
+7,19%
Nedap ...
+6,12%
NIBC H...
+5,23%
Fugro
+2,77%
Intert...
+2,61%

Dalers

Avantium
-4,76%
UNIBAI...
-4,27%
Sif Ho...
-3,91%
Basic-Fit
-3,61%
Pharming
-3,16%

Nieuws Forum Meer»

(1)

Quest op 5 jun 2020 01:20
(1)

Theo32 op 5 jun 2020 00:48
(3)

FransK69 op 5 jun 2020 00:34
(5)

Lepre Chaun op 5 jun 2020 00:06
(6)

rationeel op 5 jun 2020 00:05

Column Forum Meer»

(374)

LT-Gokker op 5 jun 2020 01:11
(1)

Ikvraaghetmaar op 4 jun 2020 23:11
(5)

FransK69 op 4 jun 2020 22:17
(11)

HvR88 op 4 jun 2020 21:08
(19)

PaultW op 4 jun 2020 19:57
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare