Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Rusland

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
766 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 34 35 36 37 38 39 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
josti5
0
Amerikaanse senaat wil nieuwe sancties opleggen aan Rusland

De Amerikaanse Senaat heeft vandaag een wetsvoorstel aangenomen waarmee nieuwe sancties aan Rusland opgelegd kunnen worden. De sancties zijn gericht tegen financiële instellingen in het land, maar ook tegen Russische projecten voor vloeibaar aardgas buiten Rusland. Ook worden er sancties opgelegd aan de cybersector en aan Russische staatsobligaties. Tot slot worden er ook beperkingen opgelegd aan personen die door de Verenigde Staten worden verdacht van ‘illegale en corruptie activiteiten die direct of indirect worden uitgevoerd in de opdracht van Poetin’.

Het wetsvoorstel werd ingediend door de Republikeinse senator Lindsey Graham en zijn collega Bob Menendez van de Democraten. Het is een zwaardere versie van het wetsvoorstel dat vorig jaar aan het senaat werd voorgelegd, maar dat er niet doorheen kwam. Het nieuwe voorstel werd wel aangenomen en wordt nu ter goedkeuring voorgelegd aan het Congres. Tot slot moet de president het document nog ondertekenen.

‘Duidelijk signaal afgeven’
Volgens Menendez zijn de nieuwe sancties nodig om een duidelijk signaal af te geven aan Rusland. Hij verwijst naar de vermeende rol van Rusland in de humanitaire crisis in Syrië, de ‘Russische agressie’ ten aanzien van Oekraïne en een ‘voortdurende erosie van internationale normen’ door Rusland.

Het wetsvoorstel legt ook beperkingen op aan president Trump. Als hij dit wetsvoorstel tekent kan hij de Verenigde Staten niet meer eigenhandig uit het NAVO bondgenootschap halen. Daar moet dan eerst een tweederde meerderheid voor worden gehaald in een stemming in het Senaat. Hieronder een passage uit het wetsvoorstel:

“Het uitgebreide wetsvoorstel beoogt de economische, politieke en diplomatieke druk op de Russische Federatie te vergroten als reactie op de Russische inmenging in democratische processen in het buitenland, haar kwaadaardige invloed in Syrië en de agressie tegen Oekraïne, onder meer in de Straat van Kertsj.

De wetgeving legt een alomvattend beleidsantwoord vast dat de Amerikaanse regering beter positioneert om de agressie van het Kremlin aan te pakken, door nieuwe beleidskantoren op te zetten voor cyberdefensie en sanctiecoördinatie. Het wetsvoorstel komt op voor de NAVO en voorkomt dat de president de Verenigde Staten uit het bondgenootschap zet zonder een stemming in het Senaat. Het verhoogt ook de sanctiedruk op Moskou vanwege haar inmenging in democratische processen in het buitenland en voortdurende agressie tegen Oekraïne.”

Sancties tegen Rusland
De Amerikaanse president stemde in 2017 in met een wetsvoorstel om sancties op te kunnen leggen aan Rusland. De eerste sancties werden al in 2014 opgelegd, nadat de Krim zich via een referendum bij Rusland had aangesloten. Volgens de Verenigde Staten was dit referendum niet rechtsgeldig en daarom spreken zij van een annexatie. Ook de regering in Kiev weigert het schiereiland te erkennen als Russisch grondgebied.

Ook de EU heeft in 2014 sancties opgelegd aan Rusland, die iedere zes maanden opnieuw worden beoordeeld. In december besloten de 28 regeringsleiders van de EU unaniem om de sancties opnieuw te verlengen. Ondanks deze sancties neemt het handelsverkeer tussen Rusland en de EU de laatst jaren weer toe. Volgens de Russische minister van Economische Ontwikkeling steeg het handelsvolume vorig jaar met 21%.

www.geotrendlines.nl/amerikaanse-sena...

Jaja: ook Russisch vloeibaar gas mag niet meer van Amerika...


josti5
0
DeZwarteRidder
0
Rusland: Amerikaanse topinvesteerder is fraudeur

Door ANP/Reuters
1 uur geleden in FINANCIEEL

Moskou - Een Russische aanklager heeft de Amerikaan Michael Calvey, de oprichter en baas van investeringsmaatschappij Baring Vostok Capital Partners, formeel in staat van beschuldiging gesteld wegens fraude.

De 51-jarige Calvey behoort tot de grootste particuliere investeerders in Rusland. Hij werd 16 februari gearresteerd, verdacht van het verduisteren van omgerekend circa 34 miljoen euro. Hij zit in voorlopige hechtenis tot 13 april.

De zaak draait volgens waarnemers vooral om een civielrechtelijk conflict van Calvey over de fusie zijn Russische bank die vooral in het Verre Oosten actief is geweest, de Vostotsjni (Oriëntaalse) Bank. De nu omstreden leenbank wordt ook de Orient Expressbank genoemd.

Calvey is in conflict met twee invloedrijke zakenmannen die betrokken waren bij de fusie van de in problemen geraakte ’Oriënt Express’ met de eveneens in zwaar weer verkerende Uniastrum Bank van Artem Avetsjian. Hij is een van de zakenlui die zeggen door Calvey te zijn benadeeld.
DeZwarteRidder
0
Nederlandse banken genoemd in Russische witwaszaak
1 uur geleden in FINANCIEEL

AMSTERDAM (ANP) - Nederlandse banken vormden een schakel in een grote Russische witwaszaak, waarbij miljarden euro's werden witgewassen in Europa en de Verenigde Staten. Dat zou blijken uit 1,3 miljoen gelekte banktransacties, contracten en mails van twee Litouwse banken.

De documenten zijn in handen van journalistencollectief OCCRP en in Nederland gedeeld met Platform voor onderzoeksjournalistiek Investico, dagblad Trouw en De Groene Amsterdammer.

Miljoenen van het witgewassen geld kwamen volgens het onderzoek terecht bij de cellist Sergei Roldoegin, een goede vriend van de Russische president Vladimir Poetin en peetoom van diens eerste dochter. Hij dook eerder op in de Panama Papers en zou worden gezien als stroman voor Poetin. In totaal vloeide naar verluidt tussen 2006 en 2013 zo’n 3,5 miljard euro aan betalingen door wat de onderzoekers de Troika Laundromat hebben genoemd.

Rabobank-rekening

Er zou 3 miljoen euro zijn gegaan naar de Rabobank-rekening van scheepsbouwer Heesen in Oss, voor de bouw van twee jachten voor de Russische senator Valentin Zavadnikov. Dit lid van de Russische Federatieraad liet uit de witwasmachine betalen voor zijn luxe jachten. Ook ING en ABN AMRO waren volgens de onderzoekers betrokken bij betalingen die kenmerken hebben van witwassen.

Hart van de witwasoperatie zou de Russische Troika-bank zijn geweest. Die gebruikte naar verluidt de Litouwse banken Ukio Bankas en Snoras AB tussen 2006 en 2013 als toegangspoort naar Europa. De Litouwse financiële opsporingsdienst zou zijn omgekocht. Vanuit de Litouwse banken stroomde bijna een miljard naar Nederlandse bankrekeningen, grotendeels via de door Russen geleide Amsterdam Trade Bank en de Nederlandse vestiging van de Turkse GarantiBank.

Fraude

Een deel van het geld in de witwasmachine is volgens de onderzoekers rechtstreeks afkomstig van bedrijven die betrokken waren bij georganiseerde misdaad of fraude in Rusland. Zo zou er op de Litouwse bankrekeningen 100 miljoen zijn binnengekomen van bedrijven die betrokken zijn bij de zaak rond de Russische advocaat Sergei Magnitski. Die overleed in 2009 onder verdachte omstandigheden in een Russische cel, nadat hij een enorme belastingfraude had ontdekt.

Ook zouden miljoenen zijn overgemaakt die afkomstig zijn van een fraude op het vliegveld van Moskou, waar brandstofprijzen kunstmatig werden verhoogd.
voda
0
Russische economie groeit trager

Gepubliceerd op 18 apr 2019 om 17:55 | Views: 60

MOSKOU (AFN/BLOOMBERG) - De groei van de Russische economie is in het eerste kwartaal behoorlijk afgezwakt: de economie groeide met nog 0,8 procent ten opzichte van een jaar eerder. In het voorgaande kwartaal was de groei op jaarbasis nog 2,7 procent.

Russen zagen hun koopkracht onder druk staan mede omdat de uitbetaalde salarissen, geschoond voor inflatie, amper groeiden. In het laatste kwartaal van afgelopen jaar steeg de pot met salarissen nog met zo'n 4 procent. Daarnaast nam de inflatie een hap uit de koopkracht. De prijzen stegen sterk vanwege de verhoging van de btw.

Russen hielden daardoor de hand meer op de knip. Zo groeide de detailhandel in maart trager dan in de twee voorgaande maanden. Vooral de verkopen van producten buiten levensmiddelen verliepen stroever.

Volgens het Russische ministerie van Economische Zaken groeit het land dit jaar met 1,3 procent.
voda
0
Russen willen weg: ‘Ik hou van de Nederlandse natuur, alles is dichtbij’

Een vijfde van de bevolking wil Rusland verlaten als ze de kans krijgt. Dat blijkt uit een opinieonderzoek van het internationale onderzoeksgroep Gallup. De afgelopen twaalf jaar lag dat percentage nog nooit zo hoog. Vooral jongeren willen weg. De bereidheid van mensen in de leeftijd van 30 tot 45 jaar om te vertrekken steeg van 7 tot 22 procent. Drie Russen vertellen waarom ze specifiek naar Nederland willen.

Joost Bosman 18-04-19, 15:00

Lees ook
'Er heerst angst op de Russische tv-redacties'
Lees meer
Jekaterina Neritina (25, personeelsadviseur)
Jekaterina Neritina © Joost Bosman

‘’Eigenlijk vertrek ik een beetje toevallig naar Nederland terecht. Mijn vriend is Nederlander en daarom had ik geluk dat ik er een baan vond. Niet dat ik Rusland echt zo nodig móest verlaten. Als dat al zo was, dan zou het zijn vanwege de politieke situatie hier. De corruptie, het gebrek aan democratie, dat je niet kunt beslissen door wie je wordt geregeerd. Rusland noemt zich wel democratisch, maar is het niet. Toch heb ik in Moskou een goed leven, daarvoor hoef ik niet weg.

In Nederland spraken Amsterdam en Utrecht me erg aan. Ook de internationale oriëntatie van het land. En de mensen, iedereen spreekt Engels en is bereid te helpen. Nederland staat vijfde op de lijst van gelukkigste inwoners ter wereld, dat heeft een reden natuurlijk. De gezondheidszorg is er geweldig en de verhouding tussen kosten en inkomsten goed.

Ik hou ook van de Nederlandse natuur en de uitzichten. Alles is dichtbij, je bent met een halfuur op het strand. Er is veel groen, er zijn tulpenvelden langs de wegen en een dorps-lifestyle op Texel. Dat kende ik niet omdat ik uit Moskou kom.

Met liberalisme en tolerantie van Nederland heb ik geen moeite. Ik had al veel gereisd voordat ik in er arriveerde en ik ben open minded.‘’

Rinat Jakoepov (31, jongerenwerker)
Rinat Jakoepov
Rinat Jakoepov © Joost Bosman
‘’Nee, ik ben er zelf nog nooit geweest. Maar vrienden, die als toerist in Nederland waren, hebben me er over verteld. Ik zoek ook vaak op internet. Nederland is een vrij land, een democratie. Bij ons is dat er allemaal niet. We hebben zogenaamd een democratie, maar als je hier probeert je handel op te zetten, dan wordt het je lastig gemaakt. Mijn hart ligt in Nederland, ik weet niet waarom.

Ik wil hoe dan weg uit Rusland, mijn droom verwezenlijken. Je kunt hier niet zomaar zelf iets opzetten, want dan krijg je meteen ambtenaren of zelfs de geheime dienst FSB achter je aan. Die gaan vragen stellen. Ik zou iets willen doen in het jeugdwerk, jongeren met problemen helpen en van de drank afhouden, ze opvoeden tot sporters (Jakoepov houdt zich bezig met kickboxen, red.). Op die manier zou ik iets goeds willen doen voor de maatschappij, maar dat staan ze in Rusland gewoon niet toe.

Ik spreek geen Engels, al heb ik het op school ooit wel geleerd. Misschien trouwen met iemand die me kan helpen de taal te leren. Dat zou het makkelijker maken. Ze spreken bij jullie toch Engels? O, jullie hebben je eigen taal? Nou ja, die leer ik dan wel.’’

Oleg Toeljakov (35, arts/psychiater)
Oleg Toeljakov
Oleg Toeljakov © Joost Bosman
‘’Nederland is een liberaal en tolerant land, dat vind ik prettig. Het land heeft veel bereikt in de geschiedenis, ik heb er veel over gelezen. De vrijheidsstrijd tegen de Spaanse kroon, de reformatie, het calvinisme, de afscheiding van België. Daarnaast liggen jullie aan zee, die is op de enorme landmassa van Rusland moeilijk te vinden. Jullie hele geschiedenis, cultuur en thematiek is verbonden met de zee. Ik ben nog nooit in Nederland geweest, maar voel me er thuis. Ik heb ook al twee keer per week Nederlandse les. Misschien was ik wel een Nederlander in een vorig leven (lacht).

Ik ben diep in Siberië geboren en wist al rond mijn zestiende dat ik weg wilde uit Rusland. Aller eerst vanwege de economische omstandigheden hier. Maar ook vanwege de onvrijheid. Daarnaast heeft de LGBT-gemeenschap het in Rusland niet makkelijk. Misschien dat ik als vluchteling naar Nederland kan. Nee, ik heb nooit echt iets naars meegemaakt vanwege mijn geaardheid. Maar het is niet makkelijk in deze samenleving om homo te zijn. Al besef ik, dat ook dat in Nederland steeds lastiger wordt.

Het liefst zou ik mijn beroep blijven uitoefenen, al zal dat lastig worden. Want juist in de psychiatrie gaat het erom de juiste woorden te vinden, de taal en de cultuur van de cliënt te kennen. Misschien kan ik Russen met psychische problemen in Nederland helpen.’’

De leden van Pussy Riot speelden protestliedjes in een kerk en werden in 2012 in een strafkamp gezet. Is Rusland daarmee een dictatuur? In het westen denken veel mensen van wel, maar is dat echt zo? En hoe denken de Russen er zelf over. Prof. dr. André Gerrits van Universiteit Leiden heeft antwoorden.

www.ad.nl/buitenland/russen-willen-we...
766 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 34 35 36 37 38 39 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Weinig beweging op afwachtend Wall Street

22 apr De aandelenbeurzen in New York lieten maandag geen grote koersbewegingen zien. Beleggers op Wall Street kee...

  Indices

  AEX 569,61 0,00%
  EUR/USD 1,1252 -0,06%
  Germany30^ 12.271,50 +0,40%
  Gold spot 1.275,36 -0,04%
  LDN100-24h 7.483,19 +0,03%
  NY-Nasdaq Composite 8.015,27 +0,22%
  US30# 26.504,37 -0,20%

  Stijgers

  Arcadis
  +10,39%
  GrandV...
  +3,24%
  Unilev...
  +2,95%
  ALTICE...
  +2,37%
  Van La...
  +2,36%

  Dalers

  PostNL
  -4,44%
  Alfen ...
  -2,81%
  ADYEN NV
  -2,59%
  Volker...
  -2,56%
  Vopak
  -1,97%

  Nieuws Forum Meer»

  (3)

  arianapham op 23-apr-19 05:35
  (8)

  mok op 22-apr-19 22:49
  (1)

  Eugen III op 22-apr-19 21:33
  (9)

  morgen1 op 22-apr-19 20:25
  (2)

  Cobalt-47 op 22-apr-19 20:08

  Column Forum Meer»

  (235)

  Carpe diem op 22-apr-19 22:46
  (16)

  Snugger op 22-apr-19 19:45
  (3)

  Snugger op 21-apr-19 16:50
  (5)

  crux op 20-apr-19 17:07
  (242)

  Bakker88 op 20-apr-19 16:31