Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Koffiepraatjes

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.166 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 55 56 57 58 59 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
DeZwarteRidder
0
’50Plussers gingen op de vuist voordat bestuur opstapte’

Door Inge Lengton
Updated 15 min geleden
31 min geleden in BINNENLAND

Den Haag - Aan het opstappen van vrijwel het gehele partijbestuur van 50Plus is een knokpartij vooraf gegaan. Dat melden leden van de seniorenpartij aan De Telegraaf.

Het handgemeen vond volgens hen afgelopen week plaats tijdens een vergadering van de afdeling Overijssel. Met de Statenverkiezingen en tevens de Waterschapsverkiezingen in het vooruitzicht moet een nieuw afdelingsbestuur worden gekozen. Daar woedt een machtsstrijd over, wordt gemeld.

De zaak liep gierend uit de hand tijdens een vergadering in Deventer. Na kritiek op Fred Kerkhof, fractievoorzitter van 50Plus in de Provinciale Staten, werd twee leden gevraagd de zaal te verlaten. Daarbij zijn over en weer rake klappen uitgedeeld, wordt aan meerdere kanten bevestigd.
Oud-militair Fred Kerkhof zou volgens ingewijden op de vuist zijn gegaan met twee anderen.

Kerkhof laat in een reactie weten dat er ’een probleem is geweest’. Tegen hem is aangifte gedaan bij de politie. Vanwege die aangifte wil hij er inhoudelijk niet op ingaan. „Ik laat het nu even bij justitie.”

Zoetelief koos partij

Maandagavond stapte vrijwel het complete landelijke hoofdbestuur van 50Plus op. De vechtpartij in Deventer speelde daarbij een rol, zegt 50Plusser Hylke ten Cate, die als enige nog wel aanblijft in het hoofdbestuur. Partijvoorzitter Jan Zoetelief koos namelijk partij voor een van de strijdende kampen in Overijssel. Ten Cate stelt dat het beter was geweest als hij neutraal was gebleven.

Ten Cate zegt dat 50Plus ’intern bezig is’ met de meppende senioren in Overijssel. Volgens hem is de afdeling Overijssel ’altijd al lastig geweest.’ De strijdende kampen bestaan volgens hem uit Fred Kerkhof versus Leendert Lodder, die kritiek uitte op Kerkhof. Anderen kozen een kant; Rob Freriks en Piet van de Wouw zouden degenen zijn geweest die hebben geknokt met oud-militair Kerkhof. Ook Zoetelief koos partij voor Lodder.

Crisis compleet

Bij 50Plus is de crisis intussen compleet. Eerder werd al stevig getwist over partijvoorzitter Jan Zoetelief. Hij wordt door tal van leden autoritair en niet transparant gevonden. Hij heeft ook de steun verloren van de Tweede- en Eerste Kamerfracties van 50Plus. Die zien liever dat voormalig VVD’er Geert Dales het stokje van hem overneemt.

Op 26 mei staat een grote partijbijeenkomst gepland van 50Plus. Leden mogen dan een nieuw hoofdbestuur kiezen. Dat belooft een broeierige vergadering te worden.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
PS: ik dacht altijd dat ouderen wijzer waren dan jongeren....!!!

Alhoewel, in het programma de Rijdende Rechter zijn het meestal ouderen die elkaar het leven zuur maken.
pietje-2005
0
Wel mooi, die "oudjes" die dingen willen "veranderen", haha.
Gewoon ook net zo idioot als andere politici, dus, als ze het pluche ruiken ;-)
Hoop dat er nog beelden over die vechtpartij naar buiten komen.
Te weinig rolstoelen, rollators en wandelstokken, waarschijnlijk, maar ongetwijfeld goed amusement ! ;-)
DeZwarteRidder
0
Oud-manager zou $626 hebben gestolen, krijgt $8 miljoen als excuses
Updated 38 min geleden
39 min geleden in BUITENLAND

Fresno - Een voormalig manager van van Chipotle, een Mexicaanse restaurantketen met filialen in de Verenigde staten, heeft 8 miljoen dollar gekregen als excuses voor het onterecht beschuldigen van diefstal.

Jeanette Ortiz werd in 2015 ervan beschuldigd 626 dollar te hebben gestolen uit de kluis van het Amerikaanse filiaal van de restaurantketen. Volgens de chef die haar ontsloeg stond de diefstal op film, maar was het beeldmateriaal verwijderd.

Ortiz klaagde Chipotle aan omdat ze onterecht zou zijn ontslagen. De jury oordeelde dat ze in haar gelijk stond en stelde ook dat Chipotle haar op oneerbiedige wijze had willen ontslaan nadat er werkgerelateerd letsel was ontstaan. Chipotle werd gesommeerd 7,97 miljoen dollar schadevergoeding aan de Amerikaanse te betalen, schrijft FoxNews.
DeZwarteRidder
0
‘Stoute’ agente onder vuur

Gisteren, 19:00 in BUITENLAND

Het gedrag van deze bloedmooie agente heeft in het Verenigd Koninkrijk tot veel ophef geleid.

www.telegraaf.nl/video/2033813/stoute...
haas
0
Turkije............
Sinds begin dit jaar verloor de lira tegenover de euro 13 procent van zijn waarde. Sinds de start van 2017 bedraagt het verlies zelfs 30 procent.
DeZwarteRidder
0
fd.nl/laatste-nieuws

Lega en Vijfsterrenbeweging: ECB moet €250 mrd aan Italiaanse staatsobligaties schrappen

Conceptakkoord coalitiepartners duidt op zware confrontatie met Frankfurt
DeZwarteRidder
0
Rijke horrordokter geeft 18 jaar peperdure behandelingen aan gezonde patiënten

Door Redactie
Updated 29 min geleden
1 uur geleden in BUITENLAND

Een Amerikaanse arts is aangeklaagd omdat hij 18 jaar lang patiënten behandelde aan ziektes die zij helemaal niet hadden. Met het geld dat hij daarmee verdiende, leidde hij een luxeleventje. Zelfs kinderen kregen onnodige behandelingen van de horrorarts.
De vrouw van de ’dokter’ gelooft heilig in de onschuld van haar man.

Dure penthouses, luxe auto’s en zelfs een privéjet: slechts een greep uit alle dure spullen die dokter Jorge Zamora-Quesada kocht met al het geld dat hij verdiende.

Inmiddels moet hij zijn luxe levensstijl afzweren, want hij zit in de cel. De FBI werkt aan een groot onderzoek tegen de man, waarbij alle patiënten van dokter Zamora-Quesada wordt gevraagd contact op te nemen met een speciale hotline. Dat schrijft CNN.

De FBI schat dat de fraudedokter in totaal voor zo’n 240 miljoen dollar (omgerekend zo’n 204 miljoen euro) fraude heeft gepleegd. Hij wordt niet alleen voor oplichting verdacht, maar ook voor het in gevaar brengen van de levens van kinderen, ouderen en lichamelijk en geestelijk gehandicapten.

Injecties

CNN sprak verschillende slachtoffers. Zo kreeg de 19-jarige Roselie Ibarra de diagnose artritis. Elke keer dat ze bij de arts kwam, deed hij bloedtesten en werden er röntgenfoto’s gemaakt. „Hij gaf me ook één injectie in mijn rug. Hij wilde er nog meer geven, maar ik weigerde”, zegt Ibarra. Inmiddels twijfelt ze of ze wel echt artritis heeft en moet ze zich opnieuw laten onderzoeken.

Ook de 70-jarige Maria Zapata kreeg die diagnose. Voor de artritis kreeg ze herhaaldelijk injecties in haar knie. Maar haar klachten namen niet af. “Mogelijk heeft hij het erger gemaakt”, vreest de vrouw. Dat ze helemaal geen artritis heeft, hebben andere artsen inmiddels al vastgesteld.

Daarnaast zou de man, die drie ziekenhuizen runt, ook mensen chemotherapie hebben gegeven. Mogelijk hadden zij niet eens kanker.

Witwasconstructie

De horrordokter wordt ervan verdacht een witwasconstructie te hebben gebruikt in Mexico. Ook stak hij miljoenen dollars in dure auto’s, waaronder een gepersonaliseerde Maserati met zijn eigen initialen. Ook bezit hij twee penthouses, een flat in een skigebied en meerdere huizen en gebouwen in Texas. Als kers op de taart heeft Zamora-Quesada een privéjet. Waarde? Een miljoen dollar (848.000 euro).

De vrouw van de dokter heeft tegenover de Amerikaanse nieuwszender ABC13 alle beschuldigingen ontkend. Ze blijft achter haar man staan: “Er is geen fraude gepleegd. Daar zijn we 100 procent zeker van. Ik ben heel trots dat ik de vrouw ben van dokter Jorge Zamora-Quezada.”
DeZwarteRidder
0
Oppas kan 82.000 euro verdienen
1 uur geleden in BUITENLAND

Londen - Een Engels stel dat aan de lopende band kindermeisjes verslijt is nu zo wanhopig, dat ze een jaarsalaris van 82.000 euro bieden.
Uitdagende baan voor kindermeisjes: een gezin in Engeland betaalt 82.000 euro per jaar, maar dan moet je wel aan een hele wensenlijst voldoen.

Maar daar moet je wel wat voor doen. Het begint al met de wetenschap dat de afgelopen zes maanden drie nanny’s voortijdig zijn vertrokken bij de familie.

„Onze vorige heeft ons verlaten door het uitdagende gedrag van onze kinderen en omdat ze gewoon niet met haar konden opschieten. Om er zeker van te zijn dat we nu wel een perfecte kandidaat vinden, laten we de kinderen zelf vertellen wat ze willen. En dit is wat ze bedachten”, schrijft het stel uit Leicester in een advertentie op Childare.co.uk:

1. We willen met hen voetballen.
2. We willen dat ze Fortnite en FIFA spelen.
3. We willen dat ze leuk zijn en geen enkele regel hebben en we willen zo lang opblijven als we zelf willen.
4. We willen elke dag taarten bakken en altijd pizza als avondeten.
5. We willen dat ze nooit boos zijn op ons.
6. Ze moeten al ons huiswerk maken en we willen geen enkel klusje doen.
Verder schrijven de kinderen: „Als ze lief zijn tegen ons, beloven we dat we niet stout zullen zijn. Maar als ze schreeuwen of gemeen zijn, worden we boos.”

De advertentie is geen grap, althans dat kan je opmaken uit de mededeling van de ouders na het wensenlijstje. „We realiseren dat kinderen alles maar laten doen geen traditionele manier van opvoeden is.”

„Hoewel we weten dat onze kinderen een beetje veeleisend zijn, zijn ze echt wel leuk als je ze leert kennen en we hopen dat we iemand vinden die hun wensen kan vervullen.”

De nieuwe nanny krijgt het overigens loodzwaar, want de ouders zijn alleen om de twee weken het weekend thuis. En slechts één van hen is drie avonden per week bij de kinderen.

De nieuwe kinderoppas moet 48 uur per week werken, maar krijgt daar wel ruim 82.000 euro per jaar voor. En dat is bijna vier maal zoveel als een nanny normaal krijgt in Engeland.

Verder is er een apart deel van het huis met eigen slaapkamer en badkamer voor haar gereserveerd. Verder 28 vakantiedagen plus feestdagen.
DeZwarteRidder
0
Vermogensbeheerder moet klanten €50.000 schadevergoeding betalen

Door DFT
39 min geleden in FINANCIEEL

Antaurus moet ruim €50.000 schadevergoeding betalen aan twee klanten, die vanwege zijn risicovolle beleid €60.000 verloren. Dat heeft de Commissie van Beroep van financieel klachteninstituut Kifid recentelijk bepaald.

De klanten hadden een beleggingsportefeuille met een neutraal risicoprofiel gekozen. Volgens de Kifid mochten opties weliswaar in de portefeuille worden opgenomen, maar hadden nooit rond de duizend optietransacties in minder dan tien jaar tijd uitgevoerd mogen worden.

Het Kifid legde Antaurus aanvankelijk een boete van krap €100.000 op. Het bedrag dat de klanten bij goed beheer hadden gekregen, zou namelijk hoger zijn geweest dan de ingelegde som. Daartegen zijn beide partijen in beroep gegaan.

De Commissie van Beroep schatte de schade lager in, maar kwam tevens tegemoet aan het bezwaar van de klagers. Zij hoeven geen deel van de schade zelf te betalen.
uitvreter
0
"Zonder bijen gaan we met z`n allen ten onder" , en dan maken wij ons druk om Trump en andere triviale gebeurtenissen...:-)

Death and Extinction of the Bees
By Joachim Hagopian
Global Research, May 18, 2018
Global Research 28 March 2014


This article was originally published in March 2014

Scientists have recently reported that mass extinctions of marine animals may soon be occurring at alarmingly rapid rates than previously projected due to pollution, rising water temperatures and loss of habitat. Many land species also face a similar fate for the same reasons. But perhaps the biggest foreboding danger of all facing humans is the loss of the global honeybee population. The consequence of a dying bee population impacts man at the highest levels on our food chain, posing an enormously grave threat to human survival. Since no other single animal species plays a more significant role in producing the fruits and vegetables that we humans commonly take for granted yet require near daily to stay alive, the greatest modern scientist Albert Einstein once prophetically remarked, “Mankind will not survive the honeybees’ disappearance for more than five years.”


www.globalresearch.ca/death-and-extin...
DeZwarteRidder
0
S&P: Staatsschuld Nederland zakt met 10%
Updated 5 min geleden
11 min geleden in FINANCIEEL

LONDEN (ANP) - Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) handhaaft het oordeel voor Nederland op AAA, de allerhoogste kredietstatus.

Het vooruitzicht voor de kredietbeoordeling is stabiel, wat betekent dat een afwaardering er voorlopig niet inzit.

S&P wijst onder meer op de gezonde overheidsfinanciën van Nederland, met begrotingsoverschotten. Er wordt door het kredietbureau verwacht dat de staatsschuld de komende jaren met bijna 10 procent zal dalen, tot circa 46 procent van het bruto binnenlands product (bbp) in 2021.

Verder wordt gerekend op een economische groei in Nederland in 2018 met 2,8 procent en met gemiddeld 1,9 procent in de periode 2019-2021.
DeZwarteRidder
0
Fondsen beleggen dramatisch slecht
7 min geleden in FINANCIEEL

Amsterdam - Beleggen in losse aandelen is risicovol, daarom stapten beleggers afgelopen jaren in bredere, actief beheerde fondsen. Hun rendement is echter ook beroerd, zo blijkt uit nieuw Europees onderzoek.

Het loont altijd om naar rendement versus kosten te kijken: nog niet een op de vijf fondsen die verkocht worden aan particuliere beleggers slaagde er afgelopen drie jaar in zijn benchmark af te troeven als de kosten van de fondsmanagers werden afgetrokken.

Die beloning blijkt doorgaans de grootste factor voor minder rendement, aldus Prometica, de onderzoeker in Europa die 2500 fondsen vergeleek. Volgens onderzoeksleider Claudio Bocci is het probleem „structureel”.

Te hoge kosten

Het kostenprobleem doet zich voor bij zowel aandelen-, obligatie- als gemengde fondsen, stelt hij. Voor een kwart van de fondsen die zijn verkocht aan retail-klanten is het inhalen van de achterstand al bijna niet meer te doen.

Bocci ziet een vrijwel honderd procent waarschijnlijkheid dat ze nooit de index zullen aftroeven vanwege de hoge kosten.

De fondsen zouden in de vergoeding van de fondsmanager en overige kosten kunnen snijden, maar weigeren dat. Ook de Europese Commissie waarschuwde vorige maand voor de hoge kosten die sommige fondsen rekenen. De complexiteit en kosten maken dat particulieren van zulke fondsen afzien, concludeerde de commissie.

Nieuwe Europese Mifid-regels, die meer transparantie moeten opleveren, kunnen die ondoorzichtigheid helpen afnemen.
DeZwarteRidder
0
Boekhoudkundige regels bieden veel ruimte om de boel op te poetsen
Winst van onderneming zegt niets

Door Jim Tehupuring
36 min geleden in FINANCIEEL

Amsterdam - Afgelopen weken presenteerden beursgenoteerde onderneming hun cijfers over het eerste kwartaal. Beleggers zijn hier op gefocust, want op basis van de resultaten kunnen ze toekomstramingen handhaven of aanpassen. Tegenvallers en meevallers worden direct in de aandelenprijzen verwerkt en koersen fluctueren tijdens het cijferseizoen meer dan normaal.

De winst is logischerwijs een belangrijk focuspunt. Misschien klinkt het zelfs wel als het belangrijkste onderdeel van de cijfers. Een aandelenkoers is immers de optelsom van de actuele waarde van toekomstige resultaten.
Manipuleerbaar

Toch interesseert de gerealiseerde winst mij niet zoveel. Aan de ene kant omdat het over het verleden gaat en beleggen draait juist om de toekomstige winsten. Aan de andere kant omdat winst uiterst manipuleerbaar is en winstcijfers niet per se de waarheid hoeven te dekken.

Denk nu niet meteen aan fraude, maar boekhoudkundige regels en fiscaliteit bieden veel ruimte om de boel wat op te poetsen.

Zo kun je bijvoorbeeld investeringen versneld afschrijven, activa herwaarderen, voorzieningen op de balans nemen of belastbare winst verrekenen met verliezen uit het verleden. En om het nog erger te maken: je kunt op papier hele hoge winst maken, zonder dat er daadwerkelijk een cent beschikbaar is.

Reserveren

Een mooi voorbeeld zagen we deze maand bij de banken ING en ABN Amro. Eerstgenoemde zag haar winst oplopen met €80 miljoen. Dit kwam primair doordat ING besloot €48 miljoen minder aan voorzieningen voor slechte leningen aan te houden. ABN Amro rapporteerde daarentegen €20 miljoen minder winst, maar die bank besloot juist om €208 miljoen extra te reserveren.

Als belegger kun je volgens mij veel beter de focus leggen op het operationeel resultaat (omzet minus kosten) en de ’cashflow’ (kasstroom).

Je ziet dan welk resultaat er voortkomt uit de bedrijfsactiviteiten en hoeveel geld de onderneming echt creëert voor haar aandeelhouders. Dat zegt mij veel meer dan een opgepoetst winstcijfer.

Jim Tehupuring is eigenaar van ProBeleggen en 1Vermogensbeheer
DeZwarteRidder
0
Car-T cellen

Om dat medicijn te maken, worden T-cellen uit het bloed van de patiënt gefilterd. De cellen worden vervolgens in een lab geïnfecteerd met een leeggehaald virus, waar een stukje dna in zit dat opdracht geeft aan de T-cellen om een receptor te maken, een soort antenne op het dak die een specifiek eiwit op de kankercel herkent. CAR T-cellen heten die hergeprogrammeerde cellen en als ze daarna via een infuus worden teruggestopt in de bloedbaan van de patiënt gaan ze los, vertelt Kersten: ze vermenigvuldigen zich, binden aan de tumorcel, prikken er gaatjes in, maken de cel dood en gaan hup, door naar de volgende kankercel. Omdat in CAR T-cellen ook nog een hulpmotortje is aangebracht, worden ze nog actiever.

Er zijn wereldwijd nog maar een paar productiecentra waar de immuuncellen op grote schaal kunnen worden bewerkt. De T-cellen van de Nederlandse patiënten gaan diepgevroren met het vliegtuig naar Duitsland, Californië of New Jersey en komen dan een paar weken later, in een tafelhoge ton met vloeibaar stikstof, als CAR T-cellen terug. Deze week werd bekend dat er ook een productiefaciliteit in Nederland komt. Vorig jaar heeft de Amerikaanse FDA de behandeling van farmaceuten Novartis (tegen acute leukemie) en Kite (tegen lymfeklierkanker) al goedgekeurd, een Europese aanvraag is ingediend.

Er is één fikse hobbel: de kosten van CAR T-celtherapie zijn zo hoog dat het verreweg het duurste kankermedicijn zal worden: voor het herprogrammeren en vermenigvuldigen van de T-cellen vragen de Amerikaanse farmaceuten 315- tot 400 duizend euro per patiënt. En tel daar nog maar vijftig- tot honderdduizend euro bij op, becijfert Kersten: voor het oogsten van de T-cellen, de ziekenhuisopnamen (teruggave van de cellen en behandeling van de soms ernstige bijwerkingen) en de dure medicijnen.

Een half miljoen euro, voor een zakje cellen, dat riekt naar farmaceutische inhaligheid. Illustratief: een half jaar geleden is Kite, een van de pioniers op het gebied van CAR T-cellen, opgekocht door farmareus Gilead, voor 10 miljard euro. Volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes kan de nieuwe behandeling het bedrijf miljarden gaan opleveren.

Maar ja, zegt Kersten, het gaat om een eenmalige behandeling en dat ene zakje kan wel het verschil betekenen tussen leven en dood.
DeZwarteRidder
0
Noren verslaan beursrobot

"Ga niet in de daghandel, want daar verlies je het gegarandeerd van de computer", zegt Albert Menkveld in het grote verhaal op deze pagina. Dat kunnen particuliere beleggers die van daghandel hun hobby hadden gemaakt, beamen. Sinds de opkomst van de beursalgoritmes is er niks meer aan, klagen ze op vele beleggersfora: voor je een kans geroken hebt, hebben de robots hem al gepakt.

Svend Egil Larsen en Peder Veiby bewezen dat het ook anders kan. De twee Noren kregen in de gaten hoe een algoritme van het Amerikaanse beursbedrijf Timber Hill reageerde op orders die ze afgaven op aandelen van enkele Noorse bedrijven. Met een reeks aan- en verkooporders voerden ze het systeem van Timber Hill naar steeds hogere prijzen, om op de top de aandelen die ze hadden met goede winsten te verkopen. De twee Noren bleken slimmer dan de beursrobot.

Larsen en Veiby kregen lof van hun collega-beleggers, én een dagvaarding van justitie. De twee werden beschuldigd van marktmanipulatie. En ze werden ook veroordeeld. Maar de hoogste rechter van Noorwegen vernietigde dat oordeel in hoger beroep: van manipulatie was geen sprake, aldus de rechter, wat de twee hadden gedaan zou een beursrobot ook (kunnen) doen.
DeZwarteRidder
0
Busje komt zo: Wiskundeleraar bevrucht 65 vrouwen vanuit achterbak
Updated 50 min geleden
1 uur geleden in BUITENLAND

Londen - Een 62-jarige ex-wiskundeleraar rijdt met zijn bestelwagentje als mobiele spermadonor door Engeland en heeft zo voor de geboorte van 65 kinderen gezorgd.

Clive heeft zijn hele leven met jongeren gewerkt als leraar. Na zijn pensioen wilde hij echter ’blijven bijdragen aan de toekomstige generaties’, en dat besloot de gelukkig getrouwde man op een wel heel eigen wijze te gaan doen. Nu rijdt de zaadkoerier in zijn witte autootje rond om zijn sperma nog warm aan huis te leveren.

De Brit vertelt in een programma van Channel 4 medelijden te hebben met vrouwen die in Engeland de 6.000 euro kostende bevruchtingsbehandeling in een kliniek niet kunnen betalen. Clive is daarom de beroerdste niet en geeft zijn sperma helemaal gratis weg.

Opdrachtgeefsters krijgen op het hoogtepunt van de dag van levering de witte bestelwagen van Clive voor de deur. Als hij zeker weet dat de vrouw des huizes thuis is, zondert de rijdende rukker zich af in de laadbak om kort daarna een spuitje af te leveren. Dat houdt hij warm onder zijn arm terwijl hij naar de voordeur loopt, aanbelt en wacht.

Eén op de drie bezoekjes schiet de expert in optellen en aftrekken meteen raak, maar sommige buren moeten tot wel zes keer een vreemde man in een bewegende bestelwagen voor de deur van de buurvrouw gezien hebben. „Ik vind dat iedere vrouw een baby verdient”.

Maar zelfs de gulle Engelsman weet wanneer hij zich moet terugtrekken. Maandelijks stopt de teller bij zestien donaties.

Zijn eigen vrouw, die inmiddels wel gewend zal zijn aan zijn mededeling ’schat ik ga even een rondje rijden’, vindt de hele onderneming maar niks. De wiskundeleraar, die vermenigvuldiging wel heel serieus neemt, heeft haar nu moeten beloven na 100 geboortekaartjes op zijn hoogtepunt te zullen stoppen.

Clive wilde oorspronkelijk gewoon net als andere mannen doneren aan de spermabank. Maar omdat die geen mannen boven 45 accepteren, bedacht hij de particuliere bezorgservice.

De productieve Engelsman loopt overigens wel een flink financieel risico. Omdat het niet wettelijk is geregeld, kunnen zijn nazaten alimentatie eisen. En omdat hun vader wiskundeleraar is, kunnen ze ieder geval rekenen..
RickR
0
Is dit het DZR forum draadje voor telegraaf berichten?
Nuttig hoor, zo haal je de 20 posts per dag wel :-p
DeZwarteRidder
0
Bruidegom vraagt na kwartier scheiding aan
Updated 16 min geleden
20 min geleden in BUITENLAND

DUBAI - Al voordat het trouwfeest kon beginnen, heeft een bruidegom uit Dubai besloten toch van het huwelijk af te zien. Hij had zijn jawoord al gegeven, maar zijn schoonvader gooide roet in het eten.

De twee kregen ruzie over geld op de doorgaans romantische dag. De vader van de bruid zou de bruiloft betalen, maar vroeg zijn schoonzoon om een bijdrage van maar liefst 23.000 euro. Dat bedrag direct overmaken werd lastig, maar 11.000 euro kon hij wel alvast betalen. De rest zou hij na de bruiloft overhandigen.

Onmiddellijk nadat de huwelijkspapieren waren ondertekend vond schoonpa het echter tijd dat zijn kersverse schoonzoon met de resterende 12.000 over de brug kwam. De pasgetrouwde man vroeg zijn schoonvader om even te wachten zodat hij het geld kon afhalen. Maar daar had zijn schoonvader geen zin in. De bruidegom moest binnen blijven en een vriend het geld maar laten brengen.

De bruidegom voelde zich zo „vernederd en beledigd” door de vader van zijn vrouw dat hij besloot het huwelijk direct maar te laten ontbinden, meldt zijn advocaat aan Gulf News.

Een huwelijk van 15 minuten is overigens niet het kortste huwelijk ooit in de Verenigde Arabische Emiraten: in 2012 scheidde een koppel al na een paar minuten nadat de bruid aangaf haar baan niet te willen opgeven
RickR
0
Vooruit dan maar:
---------------------------
Kans op uitzonderlijke hittegolf
www.telegraaf.nl May 24th, 2018

Het wordt heet met volop zonneschijn en het blijft droog. Dat meldt Weeronline. Zaterdag kan de eerste tropische dag van het jaar worden genoteerd. In Limburg en het oosten van Brabant kan het 30 graden worden. In andere delen van Nederland wordt het een zomerse 26 tot 29 graden. Met een matige oostenwind is de kans op zeewind klein en is het op het strand prima toeven. Voor wie verkoeling zoekt in zee moet wel een bikkel zijn, want het zeewater is nog behoorlijk koud.

Ook zondag wordt het rond de 30 graden. In de Randstad, het midden en oosten wordt het 27-29 graden. In de noordelijke provincies is het 25-27 graden. De dagen daarna blijft het met 25-30 graden zeer warm. Wel neemt de kans op een lokale onweersbui weer toe.

Hittegolf uitzonderlijk in mei
De kans op een hittegolf komt is op dit moment 20 procent. Je kan van een hittegolf spreken als er vijf achtereenvolgende dagen met een maximumtemperatuur van 25 graden of hoger zijn. Daarbij moet het op drie van die dagen warmer zijn dan 30 graden.

Hittegolven in mei zijn uitzonderlijk. Het kwam slechts vier keer voor dat er ergens in Nederland een hittegolf was. In 1922, 1947, 1976 en 1998 was het puffen in mei. De vroegste regionale hittegolf werd gemeten in 1976. Toen werd een hittegolf gemeten tussen 6 en 10 mei in Deelen, Soesterberg, Volkel en Gemert.

Ook vorig jaar eindigde mei bijzonder warm. In Arcen werd het op27 en 29 mei tropisch met 31,3 en 33,2 graden.

Eerst nog noodweer
Voordat we de strandtassen en picknickmanden kunnen pakken, krijgen we eerst nog de nodige regenval voor de kiezen. Donderdagmiddag en -avond worden nog pittige onweersbuien boven de zuidelijke helft van het land verwacht. Plaatselijk valt er dan zeer veel regen in korte tijd; met 40-70 mm of meer. En dat is meer dan dat er normaal in de hele maand mei naar beneden giet. De kans op wateroverlast is dan ook groot. Het is dus nog even doorbijten voor we kunnen genieten van het mooie weer.
1.166 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 55 56 57 58 59 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street eindigt beursweek positief

16 aug De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met duidelijke winsten de handel uitgegaan. De handelsvrees lee... 4

  Indices

  AEX 541,94 +1,33%
  EUR/USD 1,1090 -0,15%
  Germany30^ 11.559,40 +1,29%
  Gold spot 1.513,56 0,00%
  LDN100-24h 7.128,94 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 7.895,99 +1,67%
  US30# 25.919,27 +0,09%

  Stijgers

  Fugro
  +4,82%
  ForFar...
  +4,52%
  Heijmans
  +4,44%
  BAM
  +4,24%
  BESI
  +4,05%

  Dalers

  IMCD
  -15,13%
  ICT Group
  -3,28%
  Brunel
  -1,68%
  TKH
  -1,56%
  Alfen ...
  -1,16%

  Nieuws Forum Meer»

  (2)

  bdj op 17-aug-19 23:06
  (35)

  het zwaard op 17-aug-19 17:15
  (13)

  dasokwat op 17-aug-19 15:55
  (4)

  Erny op 17-aug-19 15:47
  (19)

  dasokwat op 17-aug-19 15:45

  Column Forum Meer»

  (144)

  Oboema uit Zimbabwe op 17-aug-19 21:52
  (9)

  Chris 'belegt' op 17-aug-19 21:46
  (18)

  Apekool op 16-aug-19 17:58
  (6)

  Makita op 16-aug-19 15:59
  (1)

  ffff op 16-aug-19 12:55