Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Koffiepraatjes

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
964 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
hirshi
0
Een deelnemer aan de gisteren gehouden marathon te Rotterdam is overleden.

In de editie van 2006 overleed een 41-jarige Duitser in het ziekenhuis, nadat hij 500 meter voor de finish was ingestort. In 2012 overleefde een 14-jarige jongen een hartstilstand niet, nadat hij de recreatieve 10 kilometer voltooid had.

Marathon verbieden dan maar?
Natuurlijk niet. Wel wat meer onder de aandacht brengen want de marathon lopen is niet zonder risico, zoals blijkt.
josti5
0
Hardlopen is niet bepaald 'gezond', evenmin als bij voorbeeld voetballen of wielrennen dat is.
Hartkwalen komen aan het licht, en ongetraindheid wordt zwaar afgestraft.

Wandelen is de meest gezonde sport (maar wél goede schoenen dragen!), maar ja: dat 'oogt' niet zo voor de buren...

DeZwarteRidder
0
Pijnlijke wirwar rond politiemol Donovan A.

Een Surinaamse cokelijn via muzikanten, gestolen justitiewapens en de Haagse Holleeder. Het onderzoek naar politiemol Donovan A. krijgt steeds meer dimensies.
Koen Voskuil 08-04-19, 08:30 Laatste update: 10:08

In een politiekorps dat om steeds meer diversiteit vraagt, werd Donovan A. - homoseksueel, getrouwd en met Surinaamse roots - een kroonjuweel genoemd. Kritiek op de medewerker Facilitaire Diensten, die ook regelmatig als politie-inspecteur de straat op ging, lag daarom gevoelig. Toch werd maanden geleden ontdekt dat A. verdacht gedrag vertoonde. Volgens bronnen snuffelde hij wel erg vaak in de politiesystemen.

Dus startte de Rijksrecherche toen in het geheim een onderzoek naar A., zonder dat zijn directe collega's het in de gaten hadden. Die zitten de dag voor zijn arrestatie, dinsdag 5 maart, nog met hem te grappen in het hoofdkwartier van de Nationale Politie in Den Haag. Ze kennen Donovan als een vrolijk en vriendelijk mens met normbesef. Niemand die bij hem een dubbelleven zoekt.

Toch doet Donovan A. er, naast zijn politiebaan, van alles bij. Behalve dat hij jarenlang een entertainmentbedrijf en een beveiligingsbedrijf onder de naam Mr Don runde, blijkt hij medebestuurder te zijn van een bv die gelinkt is aan een bemiddelingsbureau voor appartementenverhuur. Dat is waardoor uiteindelijk alle alarmbellen bij de politie afgaan.

De financiële recherche is in 2018 een verhuurder op het spoor van 'spookwoningen', appartementen op naam van stromannen, die gebruikt worden door zware drugscriminelen. In november vorig jaar doet de politie een inval in een appartementencomplex in Den Haag Ypenburg. De politie vindt er drie ton aan contant geld, een vuurwapen en munitie. Twee Surinaamse broers worden geboeid en geblinddoekt afgevoerd: Robby en Anil S.

De opwinding bij de rechercheurs is groot als in de wirwar van bedrijfjes rond de spookwoningen ook een bedrijf op naam van politieman Donovan A. wordt gevonden. Deze blijkt tussen 2016 en 2018 mede-eigenaar te zijn geweest van een bedrijf dat nu wordt verdacht van het beheer van spookwoningen.

Safe houses

Het bedrijf in woningbemiddeling wordt volgens stukken van de Kamer van Koophandel geleid door Satishkoemar F., die nu geldt als hoofdverdachte. Pijnlijk voor de politie is dat dit bedrijf ook is ingeschakeld voor het vinden van safehouses voor onder meer bedreigde politici, zoals de Telegraaf ontdekte.

Bij nieuwe invallen begin maart, als ook Donovan A. wordt gearresteerd, wordt pas de volle omvang van de zaak duidelijk. Agenten kijken hun ogen uit als ze stuiten op 7 miljoen euro in cash, een enorme stapel papiergeld. Daarnaast vinden ze twee vuurwapens van het type Walther P99Q, waarmee ook agenten zijn uitgerust.

Wapenroof

Onderzoek wijst uit dat het om gestolen overheidspistolen gaat. Bij een inbraak in juli 2018 zijn in een wapendepot van Justitie in Zutphen 25 van deze Walthers geroofd. Het vermoeden is dat het een inside job betreft. Het alarm was uitgeschakeld, waardoor de inbrekers op hun gemak alle wapenkluizen konden openbreken.

Ondertussen doet de politie ook onderzoek naar de broers Robby en Anil S., die in november waren opgepakt. Het zijn allesbehalve muurbloempjes: Robby speelt in de band Xqlusiv en ook Anil zit in een band. Beiden spelen op Surinaams-Hindoestaanse feesten in Den Haag. Het zijn feesten waar soms wel 2500 bezoekers op afkomen, zegt een dj uit die wereld. Een plaatsje aan een viptafel begint bij 250 euro. ,,Een beetje patsen hoort er wel bij op die feesten."

Agenten kijken hun ogen uit als ze stuiten op 7 miljoen euro in cash, een enorme stapel papiergeld

Maar Anil is ook geen onbekende in de onderwereld. Het Team Criminele Inlichtingen (TCI) krijgt vorig jaar informatie binnen dat hij betrokken zou zijn bij een cocaïnelijn van Suriname naar Antwerpen. Een ander verhaal dat bij de politie binnenkomt, is dat muzikanten na optredens in Suriname cocaïne mee naar Nederland nemen.

Bouterse

De band Xqlusiv van Robby S. treedt regelmatig op in Club Cacao in Paramaribo. Volgens een politiebron treffen grote Surinaamse cokehandelaren elkaar in die club. De eigenaar zou bovendien nauw contact hebben met een van de machtigste vastgoedondernemers in Suriname, iemand dichtbij de regering-Bouterse. Daarmee heeft de toch al supergevoelige zaak er een politieke dimensie bij gekregen.

De vraag is hoe diep politiemol Donovan A. zit in de criminele netwerken van verhuurpraktijken aan criminelen, cocaïnetransporten uit Suriname en gestolen justitiewapens. Heeft hij zich per ongeluk in een wespennest gestoken, of had hij weet van de topcriminelen in de spookwoningen waaraan hij verbonden was? In politiestukken staat dat de in augustus 2018 doodgeschoten crimineel Karel Pronk, alias de Haagse Holleeder, in een van de spookwoningen verbleef. Volgens bronnen zijn er aanwijzingen dat Donovan A. actief was voor de criminelen in de spookwoningen. Zo zou hij van mensen uit hun omgeving, voordat ze naar Suriname reisden, de criminele antecedenten hebben gecheckt.

Een beetje patsen hoort er wel bij op die feesten

De hele zaak is al met al bijzonder pijnlijk voor de politie. De spookwoningen zijn een exces van de vermenging van boven- en onderwereld, die de politie juist zo hard probeert aan te pakken. Dat een collega dichtbij de korpsleiding in die wereld actief is, steekt.

Intern vraagt men zich af of Donovan A. niet eerder ontmaskerd had kunnen worden. Op sociale media stak hij een hang naar luxe niet onder stoelen of banken, met foto's van zijn gloednieuwe Mercedes, de Jaguar cabriolet die hij huurde op zijn bruiloft, en een duur Breitling-horloge om zijn pols. Op die laatste foto reageerde een collega van de politie: ,,Hebben wij nog steeds dezelfde baas?"

‘Drugshandel niet in beeld’

Donovan A.’s advocaat Anno Huisman zegt de zaken totaal anders te zien dan politie en justitie, maar wil niet veel kwijt. Hij benadrukt dat Donovan A. niet wordt verdacht van drugshandel. Of A. voor criminelen in de politiesystemen heeft gekeken, wil Huisman niet zeggen. ,,Als ik naar buiten zou brengen welke bevragingen hij in het systeem heeft gedaan, zou ik zelf informatie lekken.”

Volgens advocaat Leon van Kleef wordt zijn cliënt Anil S. niet verdacht van drugshandel. ,,De informatie daarover van het Team Criminele Inlichtingen is niet te verifiëren. Dat is nog allesbehalve bewijs.”
DeZwarteRidder
0
www.nrc.nl

Hoe meer risico, des te groter de euforie’

Actief beleggen Beleggen in individuele aandelen is wel even andere koek dan braaf een index volgen. Maar de beurs lonkt. Drie redenen waarom je het tóch zou moeten doen.
Rentsje de Gruyter

8 april 2019 om 15:18

Stel: je pensioen is al geregeld en je hebt nog wat geld over. Dan kan het enorm spannend, boeiend en leuk zijn om aandelen van individuele bedrijven te kopen. En nee, dat is absoluut niet de verstandigste route als je zeker wilt zijn van rendement.

Wie belegt voor de oude dag en straks de inkomsten daaruit nodig heeft om van te leven, kan het maar beter bij een passieve manier van beleggen houden. In dat geval kun je beter aandelen kopen in beursgenoteerde indexfondsen, oftewel ETF’s. Kies er dan bovendien één waarin niet honderden, maar duizenden bedrijven uit allerlei economische sectoren en windstreken zijn opgenomen. Zo spreid je het risico op verlies.

Voor veel particuliere beleggers is een zo hoog mogelijk rendement ongetwijfeld de grootste drijfveer. Maar er valt op de beurs méér te halen dan alleen geld, zo blijkt uit de verhalen van mensen die het risico van actief beleggen wel namen. We zetten drie redenen om in individuele aandelen te stappen op een rij.

1. Persoonlijke betrokkenheid

Anja van Berkel (64) stak vijf jaar geleden het geld dat ze van haar ouders erfde grotendeels in aandelen Galapagos. Ze is verpleegkundige en werkt al veertig jaar in de zorg. Haar investering in het Nederlandse biotech-bedrijf kwam voort uit persoonlijke betrokkenheid: „Ik heb in de loop der jaren zoveel schrijnende verhalen van patiënten gehoord, die gebaat zouden zijn geweest bij het medicijn filgotinib.” Filgotinib is het reumamiddel dat Galapagos de afgelopen decennia ontwikkelde.

Zo zijn er meer geneesmiddelen die volgens Van Berkel dringend ontwikkeld zouden moeten worden, maar waar de grote farmaceuten zich niet aan wagen. Ze is daarom fan van Nederlandse biotech-bedrijven, die dat risico wél nemen. Vorig jaar kocht ze ook aandelen in Kiadis, een bedrijf dat medicijnen ontwikkelt voor mensen met bloedkanker. „En als morgen iemand opstaat die een geneesmiddel voor ALS-patiënten gaat ontwikkelen, dan stap ik daar ook in.”

Fan zijn van het bedrijf waarin je aandelen bezit, kan je – los van geldelijk gewin – veel moois brengen. Toen onlangs bekend werd dat filgotinib cruciale tests had doorstaan en waarschijnlijk volgend jaar op de markt komt, was Van Berkel „zo blij en trots”.

Nederlandse beleggers hebben dan ook een voorkeur voor bedrijven van eigen bodem: zo’n 90 procent van hen gaat voor bedrijven uit de AEX-index, waarin de 25 grootste Nederlandse beursgenoteerde bedrijven (waaronder Shell, Unilever en ING) zijn opgenomen.

Die voorkeur is logisch: veel van de AEX-namen voelen vertrouwd. Maar voor beleggers die hechten aan Nederlandse wortels is er een alternatief, zegt Hans Oudshoorn, auteur van Beleggen voor Dummies en hoofd van de opleidingspoot van Binck Bank. Je kan namelijk ook beleggen in bedrijven die een maatje kleiner zijn, uit de AMX of AScX – de indices voor middelgrote en kleine Nederlandse bedrijven. „Daar schrijven analisten amper over, terwijl er juweeltjes tussen zitten.”

2. Je blijft bij de tijd

Aandelen kunnen dé stok achter de deur zijn om het (economische) nieuws bij te houden en de krant te lezen. Zo blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen die mogelijk de waarde beïnvloeden van de bedrijven waarin je hebt belegd. En je doet inspiratie op voor nieuwe aankopen.

„Vooral voor mensen die niet meer werken, is actief beleggen een manier om verbonden te blijven met de wereld”, zegt oud-journalist Henk Hoklang (66), alias ‘Modbreak Henk’. Op beleggingsplatform IEX.nl is hij moderator van fora over bedrijven als Galapagos, ING, TomTom en Pharming. Volgens hem moeten we ook het sociale aspect van beleggen niet onderschatten. „Vooral voor ouderen zijn de fora een manier om te delen wat ze weten over bedrijven, en tips te geven over de fouten die je als belegger niet moet maken.”

Zelf bezit Hoklang onder andere aandelen Heijmans. Hij merkt hoe intensief hij het nieuws daardoor volgt. Regelmatig tikt hij zelfs de naam van Heijmans in op Google, om te checken of hij niets gemist heeft. „Onderschat niet hoeveel kennis je daardoor opbouwt. Als ik tijdens een lange autorit wil dat mijn kinderen gaan slapen, zeg ik altijd: ‘Zal ik over Heijmans vertellen?’ Daar kan ik gerust een half uur over doorpraten.”

Prettig neveneffect van alle informatie die je tot je neemt is „dat huiswerk je dwingt je hersens te laten kraken”, zegt Hans Oudshoorn. „En dat levert soms een lastig, maar ook een hartstikke leuk denkproces op.”

3. De kick

Beurscommentator Arend Jan Kamp, onder andere te lezen en te horen bij IEX.nl en BNR Nieuwsradio, beschrijft het gevoel dat je krijgt „als een aandeel of optie jouw kant opkomt en geld voor je ogen gaat bewegen” als „pure euforie”. Hij vergelijkt het met het moment waarop je favoriete wielrenner als eerste over de streep komt. „Of als Ajax wint van Real Madrid. Hoe meer risico je neemt, des te groter de euforie.”

Kamp stopte zelf met actief beleggen omdat hij het „bijna een dagtaak” vond om het goed te doen. Hij werd er te onrustig van. Maar hij mist het nog elke dag.

Henk Hoklang denkt dat het grootste deel van de actieve beleggers het doet vanwege de spanning en de kick. Thijs van Broekhuizen, universitair hoofddocent aan de Rijksuniversiteit Groningen, herkent dat wel. Jarenlang had hij geld in een zeer risicovol aandeel zitten, van het op olievelden in Papoea Nieuw-Guinea actieve InterOil, dat later overgenomen werd door ExxonMobil. De koers fluctueerde vaak enorm, waardoor zijn aandelen de ene dag duizenden euro’s meer waard waren dan de dag erna. „Dagelijks de koers checken voelde voor mij als een bezoekje aan Holland Casino.”
Wie beleggen er actief?

In Nederland beleggen naar schatting 1,2 à 1,6 miljoen particulieren – nog los van degenen met een beleggingshypotheek. Dat blijkt uit cijfers van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). Hoe beter het economisch gaat, des te meer mensen gaan beleggen. Ongeveer een derde van hen belegt actief, in individuele aandelen: 396.000 à 528.000 mensen.
DeZwarteRidder
0
Haagse Marischka betaalt schulden af met 35.000 euro gemeentegeld: ‘Het heeft zo moeten zijn’

Miljoenenblunder
Ergens weet Marischka Borgmeijer (47) heel goed dat ze het bedrag van 35.794 euro dat vorige week plots op haar rekening stond, ooit terug zal moeten betalen aan de gemeente. Maar als het aan de Haagse ligt, duurt dat nog wel even. ,,Ik ben geen oplichter, maar nu dat geld zomaar mijn kant is opgerold, denk ik: het heeft zo moeten zijn.’’
Anne Kompagnie 08-04-19, 12:40 Laatste update: 13:06


Ooit runde ze een bruisend eetcafé met haar ex in Krimpen, maar nadat hij haar verliet kent Borgmeijer niets anders dan geldproblemen. ,,Als alleenstaande moeder zijn mijn vaste lasten altijd hoger geweest dan mijn inkomsten. Radeloos word je ervan. Als de nood aan de man is, eet ik bij mijn dochter. Het zou omgekeerd moeten zijn, maar met een huur van 725 euro en mijn huidige inkomen van 1175 blijft er niets voor me over.’’

Momenteel werkt Borgmeijer in Kringloopwinkel De Groene Flamingo, waar ze een zogenaamde STiP-baan (Sociaal Traject in Perspectief) van de gemeente verzorgt. Afgelopen donderdag kreeg ze een bericht van de bank. ,,Dat gebeurt altijd als er iets wordt bijgeboekt, vaak gaat het dan om een bedrag van 50 euro of zo. Mijn saldo toonde het bedrag, een bijschrijving vanuit de premie Sociale Zaken. Natuurlijk had ik gelijk door dat het niet klopte, dat het een bedrag van 357 euro moest zijn en niet het honderdvoudige.’’

Geld bleef staan

Waarschijnlijk door een verwisseling van een punt en een komma heeft de gemeente in totaal 2,5 miljoen euro ten onrechte uitbetaald aan bijstandsgerechtigden. Niet alleen Borgmeijer zelf, ook haar collega kreeg uit het niets een groot bedrag op haar rekening gestort. ,,Bij haar was het alleen al heel snel weer afgeboekt. Bij mij bleef het geld op mijn rekening staan.’’

Borgmeijer ontving daarop een telefoontje van de bank. ,,De vraag was of ik het direct weer wilde terugstorten. Ik heb dat toegezegd. Maar even later ging ik nadenken. Zíj hebben toch een fout gemaakt? Als wij gewone mensen een fout maken, worden wij er altijd voor gestraft. Waarom zouden zij er nu wel gewoon mee weg mogen komen?’’

Na een onrustige nachtje woelen besloot Borgmeijer eerst aan zichzelf te denken. ,,Ik heb het geld naar een privérekening gestort en ben van daaruit mijn schulden af gaan betalen. Een bedrag van 15.000 in totaal. Het resterende bedrag staat nog apart.’’

Borgmeijer weet heel goed dat ze geen recht heeft op dat geld. ,,Maar ik kan het nu wel goed gebruiken. Elke keer als ik de bank de afgelopen tijd om een lening vroeg, werd het geweigerd. Ik werk nu vijf dagen in de week in de kringloop bij deze STiP-baan en verdien bijna niets. Ik had ook mijn handje op kunnen houden, werken valt voor mij niet mee nadat ik na twee aanrijdingen nog dagelijks last heb van mijn nekhernia. Maar zo zit ik niet in elkaar: ik wil vooruit.’’

Geen dakloze

Wat Borgmeijer vooral steekt: het feit dat in eerdere communicatie naar buiten toe is gesproken over criminelen en daklozen. ,,Ik ben geen dakloze, nog niet in elk geval. Ze moeten me niet in die hoek plaatsen.’’

Hoe ze nu denkt dat het verder gaat? Borgmeijer heeft geen idee. ,,Ik hoop in elk geval dat ik dit baantje behoud en de kans krijg het bedrag in termijnen terug te betalen. Dat deze gemeentelijke blunder me toch verder helpt in het leven.’’

Vooralsnog heeft het geld de Haagse weinig rust gebracht. ,,Ik slaap niet meer van de stress, maar dat deed ik eerder al niet door de schulden. Mijn leven staat al jaren op z’n kop.’’

Bekijk hieronder wat andere Hagenaren zouden doen met een smak gemeentegeld.

www.ad.nl/den-haag/haagse-marischka-b...
objectief
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 8 apr 2019 om 18:42:


Haagse Marischka betaalt schulden af met 35.000 euro gemeentegeld: ‘Het heeft zo moeten zijn’

Miljoenenblunder
Ergens weet Marischka Borgmeijer (47) heel goed dat ze het bedrag van 35.794 euro dat vorige week plots op haar rekening stond, ooit terug zal moeten betalen aan de gemeente. Maar als het aan de Haagse ligt, duurt dat nog wel even. ,,Ik ben geen oplichter, maar nu dat geld zomaar mijn kant is opgerold, denk ik: het heeft zo moeten zijn.’’
Anne Kompagnie 08-04-19, 12:40 Laatste update: 13:06


Ooit runde ze een bruisend eetcafé met haar ex in Krimpen, maar nadat hij haar verliet kent Borgmeijer niets anders dan geldproblemen. ,,Als alleenstaande moeder zijn mijn vaste lasten altijd hoger geweest dan mijn inkomsten. Radeloos word je ervan. Als de nood aan de man is, eet ik bij mijn dochter. Het zou omgekeerd moeten zijn, maar met een huur van 725 euro en mijn huidige inkomen van 1175 blijft er niets voor me over.’’Slimme vrouw die Marischka, want je kunt beter de Gemeente als schuldenaar hebben dan een particulier en/of instelling.

Niettemin heb je geen financiele toekomst als je inkomen 1175 is en de huur 725. Partner zoeken??
DeZwarteRidder
0
quote:

objectief schreef op 9 apr 2019 om 10:56:


[...]
Slimme vrouw die Marischka, want je kunt beter de Gemeente als schuldenaar hebben dan een particulier en/of instelling.

Niettemin heb je geen financiele toekomst als je inkomen 1175 is en de huur 725. Partner zoeken??

Misschien wat voor jou...???

Jij hebt immers toch geld te veel.
objectief
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 9 apr 2019 om 11:01:


[...]
Misschien wat voor jou...???

Jij hebt immers toch geld te veel.


Dat wordt lastig, ik ken het Hagenese volkslied niet eens.
DeZwarteRidder
0
quote:

hosternokke schreef op 9 apr 2019 om 11:11:


Of een Zwarte ridder op een wit paard?

Helaas is mijn paard pikzwart......!
DeZwarteRidder
0
Deze tien nieuwe auto's zijn drie jaar na aankoop bijna niets meer waard

Bij de aankoop van een auto wordt vooral naar de prijs gekeken, maar bijna net zo belangrijk is de inruilwaarde. De Britse consumentensite What Car? stelde een top 10 samen van nieuwe auto’s die na drie jaar het meest waardevast zijn en de tien modellen die het meest afschrijven.
Erik Kouwenhoven 09-04-19, 05:00 Laatste update: 10:08

Sommige auto's verliezen na slechts drie jaar al 75 procent van hun waarde, zo blijkt uit het onderzoek van What Car? Andere modellen zijn in diezelfde tijd slechts dertig procent in waarde gedaald. Tot de inruilwaardekampioenen behoren vooral elektrische auto's. Uit een studie van meer dan 7.000 verschillende auto’s blijkt dat nieuwe elektrische en hybride voertuigen gemiddeld 47 procent van hun marktwaarde behouden.

Daarmee verslaan ze gemiddeld zowel de benzine- als dieselmodellen. De auto die na drie jaar het meeste waard blijft, is vreemd genoeg geen elektrische auto, maar de Evoque R-Dynamic P250 van Range Rover. Dit model is na drie jaar slechts 30 procent minder waard geworden. Hybride modellen van Porsche en Audi scoorden ook goed in de studie, allemaal met een behoud van ongeveer 65 procent van hun oorspronkelijke prijs.

Hybride

Iets betaalbaarder hybride modellen van Toyota - de Prius en RAV4 - completeerden de lijst. Beide modellen behielden ongeveer 63 procent van hun oorspronkelijke nieuwprijs. Maar niet alle elektrische auto's bleken een goede investering. De eigenaar van een Renault Zoe i Dynamique Nav krijgt na drie jaar rijden nog maar 29,3 procent van de oorspronkelijke nieuwprijs terug. De Italiaanse fabrikant Fiat doet het ook niet goed met zijn Doblo XL Combi en Tipo Easy Plus, die slechts ongeveer 26 procent van hun waarde behouden na drie jaar.

Hoewel de Britse resultaten niet vanzelfsprekend ook voor alle in Nederland verkochte auto's gelden, geeft de studie wel degelijk een indicatie van de gevoeligheid voor afschrijving van bepaalde modellen. In Nederland wordt erg weinig bekendgemaakt over de restwaarde van auto's. Zelfs grote consumentenorganisaties als de ANWB wagen zich daar niet aan. De restwaarde van een auto heeft natuurlijk veel te maken met vraag en aanbod in de markt. Zo zijn Porsche's, ook in Nederland, erg geliefd. Maar dat een Toyota, ook in Nederland, goed scoort, heeft weer te maken met de bewezen technische betrouwbaarheid van dit merk, ook op langere termijn.

Top 10 auto's die het minst afschrijven, restwaarde na drie jaar:

1: Range Rover Evoque R-Dynamic P250 70,1 procent

2: Porsche Cayenne E-Hybrid 65,2 procent

3: Audi e-tron 55 Quattro 65,1 procent

4: Porsche Panamera Sport Turismo 4E-Hybrid 64,9 procent

5: Porsche 718 Cayman GTS 2.5 64,5 procent

6: Audi Q8 S Line 55 TFSI Quattro 64,4 procent

7: Alpine A 110 Pure 64,1 procent

8: Porsche Macan 2.0 T 63,9 procent

9: Toyota RAV4 2.5 VVTI Hybrid 2WD 63,0 procent

10: Prius Active 1.8 VVTI 62,9 procent
-------------------------------------------------------------------
Top 10 auto's die het meest afschrijven, restwaarde na drie jaar:

1: Fiat Doblo XL Combi 1.6 Multijet 120 26,1 procent

2: Fiat Tipo Easy Plus 1.6 Multijet DDCT 27,5 procent

3: Maserati Quattroporte V6 Diesel 27,7 procent

4: Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTi 136 Auto 28,0 procent

5: Peugeot 308 SW Active 1.5 Blue HDi 100 28,1 procent

6: Jaguar XJ Luxury LWB 3.0 V6 Diesel 28,7 procent

7: Renault Zoe i Dynamique R110 40 kWh 29,3 procent

8: Hyundai i40 SE Nav 1.6 CRDi 29,7 procent

9: BMW 4 Serie Cabriolet Sport Prof 420d 30,3 procent

10: Infiniti Luxe 3.5h 30,4 procent

Bron: What Car?
RT2014
1
quote:

objectief schreef op 9 apr 2019 om 10:56:


[...]

Slimme vrouw die Marischka, want je kunt beter de Gemeente als schuldenaar hebben dan een particulier en/of instelling.

Niettemin heb je geen financiele toekomst als je inkomen 1175 is en de huur 725. Partner zoeken??


Ze vergeet wel haar huurtoeslag, kinderbijslag etc. te noemen.
objectief
0
quote:

RT2014 schreef op 9 apr 2019 om 16:10:


[...]

Ze vergeet wel haar huurtoeslag, kinderbijslag etc. te noemen.Oh..heb je die ook dat je zo goed op de hoogte bent???
DeZwarteRidder
0
Snorfietsers vechten Amsterdams besluit aan
Updated 14 min geleden
15 min geleden in BINNENLAND

AMSTERDAM - In een volle rechtszaal vochten drie snorfietsers dinsdag het nieuwe verkeersbesluit aan van de gemeente Amsterdam. Sinds maandag mogen ze niet meer op het fietspad rijden, maar moeten ze met een helm op over de rijbaan. De snorfietsers vinden de nieuwe regel „levensgevaarlijk”, zei een van hen tegen de rechtbank in Amsterdam.

„Ik laat me niet doodrijden voor dat zooitje daar”, zei een 81-jarige man, waarbij hij wees naar de vertegenwoordigers van de gemeente. Hij verklaarde dat hij door het verbod dagelijks op zijn snorscooter is veroordeeld tot het rijden op drukke wegen. Omrijden is volgens zijn raadsvrouw op bepaalde stukken niet mogelijk. De man riskeert liever een boete dan zijn leven, zei ze.

Een vrouw die haar dochter, die slecht ter been is, met de snorscooter overal naartoe brengt, verklaarde: „Het plan deugt niet.” Ze meent dat het verbod onvoldoende is onderbouwd. De auto’s rijden volgens haar in veel straten veel te hard. „Daar wil ik voor geen goud tussen rijden.”

Een andere vrouw zei dat ze met haar elektrische snorfiets niet harder kan dan 25 kilometer per uur, terwijl de gemeente uitgaat van een gemiddelde van 34 kilometer per uur. „Maar ik ben geen gemiddeld mens en ik heb geen gemiddelde scooter”, reageerde de vrouw. Ze pleitte voor een zelfbenoemde ’stadssnor’, een voertuig dat slechts 15 tot 20 kilometer per uur gaat zodat ze wel op het fietspad kan blijven.

De gemeente wil met het verbod juist de verkeersveiligheid vergroten en de drukte op fietspaden terugdringen. De maatregel kreeg op voorhand al veel kritiek en leidde tot maar liefst 4500 reacties bij de inspraak.

De eisers kregen veel bijval uit de zaal, die vol zat met mede-snorfietsers. De rechtbank doet uiterlijk over zes weken uitspraak.
DeZwarteRidder
0
Autoverkoper moet slachtoffer tellerfraude koopsom terugbetalen

Een particuliere autoverkoper moet de koopsom van 7.100 euro terugbetalen aan een klant omdat er met de tellerstand was gerommeld. Dat heeft de Rechtbank van Amsterdam bepaald, aldus de Vereniging Aanpak Tellerfraude.
Erik Kouwenhoven 05-04-19, 05:00

Bij aankoop van de auto, in april 2018, had de door de gedupeerde gekochte auto een kilometertellerstand van 83.000 kilometer. Na thuiskomst kwam de eigenaar er echter achter dat het onderhoudsboekje zich niet in de auto bevond, terwijl hij deze wel had gezien bij de koop. Hij ontdekte dat de kilometerstand in februari 2017 al 142.500 kilometer bedroeg. Aangenomen mag worden dat deze bij de verkoop nog hoger lag. Het betrof een door de verkopende partij uit Duitsland geïmporteerde auto.

Volgens De Vereniging Aanpak Tellerfraude blijkt hieruit dat het loont om aangifte te doen als de tellerstand niet blijkt te kloppen. Volgens de organisatie is tellerfraude een groot probleem en worden jaarlijks duizenden mensen de dupe van fraude met de kilometerteller. Onlangs werd ook bekend dat RDW voor alle keuringsstations uitleesapparatuur aanschaft waarmee ook de kilometerstand te checken is.

Het terugdraaien van tellerstanden is sinds 1 januari 2014 bij wet verboden. De strafmaat is € 10.000 boete en/of 1 jaar celstraf. Ook het corrigeren, repareren of vervangen van een kilometerteller is verboden. Als de teller aantoonbaar stuk is en deze moet echt vervangen worden, dan moet dit bij de RDW gemeld worden. Het Europees Parlement drong vorig jaar nog aan op internationale wetgeving tegen tellerfraude.
voda
0
Jack Ma van Alibaba pleit voor 72-urige werkweek: ‘Anders hoef je niet te solliciteren’

Om bij webgigant Alibaba te mogen werken, moet je tenminste 12 uur per dag werken, zes dagen per week. Hij pleit voor een 72-urige werkweek. Dat is wat miljardair Jack Ma van zijn medewerkers verwacht.

Marleen Luijt 12-04-19, 17:25 Laatste update: 17:56

Ma deed zijn uitspraken tijdens een intern overleg, waar hij zei dat Alibaba geen mensen nodig heeft die uitkijken naar een typische 8-urige werkdag. Dat schrijft persbureau Bloomberg. Sterker nog, hij promoot de 996-werkcultuur: van 9 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds, 6 dagen per week.

Lees ook
Jack Ma (Alibaba): je hebt vrouwen nodig, of je komt er niet
Lees meer

,,Om van 9 tot 9 te kunnen werken, brengt enorm geluk”, zei de rijkste man bij de vergadering. ,,Als je bij Alibaba wil werken, moet je je voorbereiden op een 12-urige werkdag. Zo niet, doe geen moeite.” Hij verklaart: ,,In deze wereld wil iedereen succes, een fijn leven en respect. Ik vraag iedereen: als je niet meer tijd en energie in je werk steekt dan anderen, hoe kun je dan succes hebben?’’

Dood
In de Chinese tech-industrie zijn verhalen over programmeurs en start-upoprichters die onverwachts sterven als gevolg van lange werkdagen en enorme stress niet ongewoon. De opmerkingen van Ma leidden tot behoorlijk wat verhitte reacties.

‘Wat een onzin, en er wordt niet eens vermeld of het bedrijf je compenseert voor overwerk in dit 996-rooster’, luidde een van de commentaren op Weibo (een soort Twitter in China). ‘Ik hoop dat mensen de wet beter respecteren, en niet alleen luisteren naar hun eigen overtuiging.’

‘De bazen werken 996 omdat ze voor zichzelf werken en hun rijkdom groeit alleen maar’, schreef iemand anders. ‘We werken 996 omdat we worden uitgebuit zonder gecompenseerd te worden voor dat overwerk.’

In strijd met de wet
Ook een anoniem opiniestuk in het Volksdagblad, het officiële orgaan van de autoriteiten, stelde gisteren dat ‘996’ in strijd is met de wet. Daarin staat dat een gemiddelde werkweek maximaal 40 uur mag zijn. ,,Een bedrijfscultuur van aangemoedigde overuren zal de concurrentiekracht van een bedrijf niet helpen. Sterker nog, het kan het vermogen om te vernieuwen tegenwerken’’, aldus het bericht.

Jack Ma (54) begon als leraar Engels. Hij had daarna allemaal kleine baantjes, totdat hij in 1999 Alibaba oprichtte. Het bedrijf werd onder zijn leiding een van de grootste webwinkels ter wereld en veranderde voor een groot deel de manier waarop Chinezen winkelen en betalen. Zijn geschat vermogen is ongeveer 40 miljard dollar (zo’n 35 miljard euro), waarmee hij de rijkste man van China is. De marktwaarde van Alibaba bedraagt circa 480 miljard dollar.

In februari van dit jaar werd Alipay, het betaalsysteem van Aliexpress, geïntroduceerd in Giethoorn. Bekijk hier de beelden:

www.ad.nl/ad-werkt/jack-ma-van-alibab...
DeZwarteRidder
0
www.fd.nl

Dubieuze handel in kavels veel omvangrijker dan gedacht

Particuliere beleggers staken honderden miljoenen in feitelijk waardeloze Nederlandse landbouwgrond. Toezichthouder AFM staat machteloos.
964 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Hoofdindex Amsterdam omlaag

16:03 De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond woensdagmiddag op verlies. Ook de meeste andere Europese graadm... 1

  Indices

  AEX 551,95 -0,22%
  EUR/USD 1,1154 -0,07%
  Germany30^ 12.140,20 -0,03%
  Gold spot 1.275,61 +0,05%
  LDN100-24h 7.335,96 +0,11%
  NY-Nasdaq Composite 7.785,72 0,00%
  US30# 25.776,00 -0,35%

  Stijgers

  Arcadis
  +3,13%
  Basic-Fit
  +2,81%
  B&S Gr...
  +2,76%
  Galapagos
  +2,15%
  ADYEN NV
  +1,80%

  Dalers

  PostNL
  -2,77%
  Air Fr...
  -2,73%
  Aperam
  -2,35%
  Arcelo...
  -2,09%
  Vastned
  -1,99%

  Nieuws Forum Meer»

  (1)

  Cobalt-47 op 22-mei-19 16:28
  (1)

  Cobalt-47 op 22-mei-19 16:25
  (7)

  mrC2 op 22-mei-19 16:15
  (37)

  mvliex 1 op 22-mei-19 16:10
  (4)

  De beurscrash komt eraan op 22-mei-19 16:04

  Column Forum Meer»

  (145)

  shortie op 22-mei-19 16:58
  (2)

  Jack Neele op 22-mei-19 16:19
  (7)

  LosTerros op 22-mei-19 16:12
  (10)

  De beurscrash komt eraan op 22-mei-19 16:01
  (14)

  tampi op 22-mei-19 16:00