Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Avantium 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
716 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 32 33 34 35 36 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Pitmans
0
Hmmm, Coca Cola.....

www.cocacolanederland.nl/stories/duur...
- Geen enkele verwijzing naar deze deelname
- negatief over huidige biologisch afbreekbaar plastic PLA
- positief over PlantPET dat al bestaat en gebruikt wordt
- zeer positief over recycling
- wil in 2020 33% minder CO2 uitstoten, dan is zo'n vertraging onacceptabel, mochten ze nog betrokken zijn

Als BASF, Danone, Coca Cola, Nestle, Lego, de Europese Unie en alle andere betrokken partijen even in hun achterzak hadden gegraaid, hadden ze die 109 miljoen zo bij elkaar. Maar blijkbaar zagen ze het niet zitten.
Het was dus al een teken aan de wand dat er toch zo nodig een beursgang moest komen.

Erg jammer, want ik ben een groot voorstander van ontwikkelingen die het milieu minder belasten. (Overigens @ Coca Cola : de doppen moeten wél van de recycle-flessen, want dan kunnen de auto's die ze ophalen ze indrukken en hoeven ze minder vaak te rijden...)

De vergelijking met Innoconcepts gaat overigens niet op : dat was van begin af aan een opgezette scam die nooit bedoeld was om een serieus product op te leveren.
De beursgang hier lijkt meer een noodsprong die moest gebeuren om uberhaupt door te kunnen gaan met een product dat alsoluut nog wel wat kan worden. Ik vrees alleen dat er tegen de tijd dat er eindelijk geproduceerd kan worden, allang betere alternatieven succesvol op de markt zijn gekomen.
Go4profit
0
Het grootste probleem door het uitstel is de concurrentie.
Het aandeel is dus een lange termijn gok, hoge beloning tegenover hoog risico.
Misschien instappen als het aandeel een bodem gaat vormen doch dat moet dan wel overwogen en zonder haast gebeuren, nu nog te hoog geprijsd.
Overigens dit is typisch een bedrijf dat als er licht aan de horizon komt door een van de grote jongens wordt ingepalmd, echter nu nog te vroeg om daarop te speculeren.
DeZwarteRidder
0
Ik wel meegedaan met de IPO, maar al heel snel verkocht met een klein winstje, want ik zag de bui al hangen.
DeepSpaceHorizon
1
fd.nl/beurs/1191212/avantium-belegger...

"Pas in 2018 besluit

De fabriek is het belangrijkste project van Avantium. De fabriek, die volgens de planning in 2021 moet draaien, moet aantonen dat het mogelijk is op grote schaal pef te produceren uit suikers. Als dat lukt, gaan Avantium en Basf licenties op het procedé verkopen.

Maar uit het prospectus blijkt dat het nog onzeker is of de fabriek er echt komt. Basf en Avantium verwachten pas in het vierde kwartaal van 2018 een beslissing over de definitieve bouw van de fabriek te nemen. Eind dit jaar wordt het al spannend voor beleggers, wanneer Basf en Avantium de verwachte bouwkosten vaststellen. Die worden nu geschat op tussen de €?275 mln en €?325 mln.

Stekker uit project

Als de bouwkosten tegenvallen, kan zowel Basf als Avantium besluiten om de stekker uit het project te trekken. Dat kan als de geschatte bouwkosten boven de €?400 mln uitkomen of als de joint venture onvoldoende schuldfinanciering aan kan trekken. De bedoeling is de helft van de bouwkosten met schuld te financieren.
Mocht een van de partners in de joint venture de bouw van de fabriek afblazen, dan moet Avantium Basf uitkopen uit de joint venture. Het Amsterdamse bedrijf zegt overigens dat het daarvoor voldoende geld in kas heeft. Avantium krijgt dan wel weer het intellectueel eigendom op het pef-productieproces terug; die rechten heeft het bedrijf in de joint venture ingebracht in ruil voor het 49%-belang.
Verwatering

Avantium schetst ook wat er gebeurt als de bouwkosten wel hoger uitvallen dan geraamd, maar onder de €?400 mln blijven. Als het chemiebedrijf zijn deel in de meerkosten niet kan betalen, dan kan het ook bijdragen door zijn belang in de joint venture te laten verwateren. Basf moet daar dan wel mee instemmen."


De helft zou sowieso al gefinancierd worden met schuld dus 150 -200 miljoen en dan 49% voor Avantium dus 75 - 100 Miljoen.

Wat kost die drie jaar uitstel? 25 miljoen subsidie is dat genoeg?

En de grootaandeelhouders (overgrote meerderheid) wat gaan die doen?
www.grootaandeelhouders.nl/aandelen/a...
Verkopen op de beurs is directe kapitaalvernietiging terwijl het van meet af aan duidelijk was dat het een zeer LT investering zou worden.

Ik hou het bij een kleine speculatieve positie.


Ir en Largo
0
quote:

Inion schreef op 13 jan 2018 om 10:16:


Hoe het ook zij: dit gaat nog wel even duren. Ik blijf er af.

Je hebt volledig gelijk, dit was een behoorlijke tegenvaller ongelooflijk balen.
Dit aandeel zat wel in mijn portefeuille voor de lange termijn.
Ik verwacht ook nog wel een extra aandelen uitgaven wanneer zij echt willen starten met de fabriek in Antwerpen.
Ik koop pas bij wanneer de fabriek is opgestart en er goede berichten vandaan komen.
Vorig jaar (November December) vonden diverse mensen het vreemd dat er opeens veel werd gehandeld in Avantium ik had het idee dat mensen van Avantium hun aandelen aan het verzilveren waren voor hun kerstinkopen.
Nu denk ik heel wat anders.
Maar gewoon door de zure appel heen bijten, soms zit het mee en soms zit het tegen.
voda
0
Beursblik: Kepler Cheuvreux verlaagt advies Avantium
Koersdoel op 6,70 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft maandag het advies voor Avantium verlaagd van Houden naar Reduceren, met een koersdoel van 6,70 euro.

De vertraging die Avantium oploopt bij Synvia van 2 tot 3 jaar heeft "een enorme impact" op de waardering van Avantium. De analisten wezen er daarbij op dat de waarschuwing relatief kort na de beursgang komt, en ook nog eens voor een lange periode. "Dat rechtvaardigt een hogere risico-opslag", aldus het beurshuis, dat er overigens niet op rekent dat er nieuwe funding nodig zal zijn. Volgens Kepler Cheuvreux is er voldoende geld voor de komende vier jaar en is er ook nog eens toegang tot subsidies.

Het aandeel Avantium daalde maandag 4,7 procent naar 7,14 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Go4profit
0
Of aandeelhouders niet hoeven bij te lappen moet nog blijken.
Algemeen sentiment dit jaar lager door drie komende renteverhogingen in de USA en slaafs zal de beurs in Adam volgen.
De uitgestelde bouw, het algemene sentiment gemixed met de teleurstelling in Avantium verwacht ik in 2018 een koers van 5,60.
tmaster
0
Na een min van 20% geven ze als mosterd na de maaltijd een verkoop advies. Echt wat heb je daar nou aan?!
Picton
0
quote:

De_bonte_leeuw schreef op 15 jan 2018 om 12:21:


Of aandeelhouders niet hoeven bij te lappen moet nog blijken.
Algemeen sentiment dit jaar lager door drie komende renteverhogingen in de USA en slaafs zal de beurs in Adam volgen.
De uitgestelde bouw, het algemene sentiment gemixed met de teleurstelling in Avantium verwacht ik in 2018 een koers van 5,60.


Ben der helaas ook bang voor!
Wie gaat er nou nog flink aandelen inkopen om als het even tegenzit 5 jaar op dood geld te zitten en er een kans is dat er misschien meer kapitaal nodig is.
Die subsidie zal waarschijnlijk niet genoeg zijn om die extra Jaren te overbruggen. En de bouw van die fabriek zal over 3 jaar ook niet goedkoper zijn dan nu. Dus die schattingen kunnen ook de prullenbak in.
Leonard
0

13:59


Adviezen over Avantium


Tegenstrijdige adviezen over Avantium vandaag: bij Kepler Cheuvreux zakt het advies van houden naar verkopen, terwijl ING een koopadvies herhaalt. Het koersdoel over twaalf maanden bij de die laatste (12,9 euro) bedraagt bijna het dubbele van dat bij Kepler (6,7 euro).
Bron:"De Tijd."
Picton
0
quote:

Inion schreef op 15 jan 2018 om 14:30:


Zit ING er niet zelf in met eigen geld?


Jep,

www.grootaandeelhouders.nl/aandeelhou...

Dus betrouwbaarheid van de ING adviezen zullen een beetje gekleurd zijn!
twinkletown
0
Mijn advies: Ruil Avantium voor Galapagos (op dit moment nog te koop voor rond de 92 EUR)
Leonard
0

15-01-2018
Adviezen over Avantium

Tegenstrijdige adviezen over Avantium vandaag: bij Kepler Cheuvreux zakt het advies van houden naar verkopen, terwijl ING een koopadvies herhaalt. Het koersdoel over twaalf maanden bij de die laatste (12,9 euro) bedraagt bijna het dubbele van dat bij Kepler (6,7 euro).

Het nieuws: Net voor het weekend bleek dat de Antwerpse fabriek Synvia op de site van BASF in de haven drie à vier jaar meer nodig zal hebben voor er bioplastic op grote schaal geproduceerd kan worden. De opstart van de eerste fabriek met de nieuwe technologie is daarmee verschoven naar 2023 of 2024.

ING: 'Avantium heeft genoeg cash om de vertraging financieel aan te kunnen, en de impact ervan is beperkt. In tegendeel: de waarde van het Synvina-project per aandeel is volgens ons gestegen, door de verwachte verbeteringen van het proces tijdens de vertragingen. We erkennen wel dat het beleggersvertrouwen geschaad is, en kennen daarom een grotere korting toe die de onzekerheid weergeeft. Het koersdoel zakt van 14,22 naar 12,9 euro.'

Kepler Cheuvreux: De vertraging heeft volgens het van oorsprong Franse beurshuis 'een enorme impact' op de waardering van het aandeel. De waarschuwing komt er kort na de beursgang, en gaat over een lange periode. Ook Kepler rekent er niet op dat Avantium vers kapitaal zal nodig hebben. Er staat genoeg op de rekening en het bedrijf kan ook nog eens beroep doen op subsidies.
Bron:"De Tijd."
DeepSpaceHorizon
0
quote:

vogelspotter schreef op 15 jan 2018 om 15:39:15-01-2018
Adviezen over Avantium

Tegenstrijdige adviezen over Avantium vandaag: bij Kepler Cheuvreux zakt het advies van houden naar verkopen, terwijl ING een koopadvies herhaalt. Het koersdoel over twaalf maanden bij de die laatste (12,9 euro) bedraagt bijna het dubbele van dat bij Kepler (6,7 euro).

Het nieuws: Net voor het weekend bleek dat de Antwerpse fabriek Synvia op de site van BASF in de haven drie à vier jaar meer nodig zal hebben voor er bioplastic op grote schaal geproduceerd kan worden. De opstart van de eerste fabriek met de nieuwe technologie is daarmee verschoven naar 2023 of 2024.

ING: 'Avantium heeft genoeg cash om de vertraging financieel aan te kunnen, en de impact ervan is beperkt. In tegendeel: de waarde van het Synvina-project per aandeel is volgens ons gestegen, door de verwachte verbeteringen van het proces tijdens de vertragingen. We erkennen wel dat het beleggersvertrouwen geschaad is, en kennen daarom een grotere korting toe die de onzekerheid weergeeft. Het koersdoel zakt van 14,22 naar 12,9 euro.'

Kepler Cheuvreux: De vertraging heeft volgens het van oorsprong Franse beurshuis 'een enorme impact' op de waardering van het aandeel. De waarschuwing komt er kort na de beursgang, en gaat over een lange periode. Ook Kepler rekent er niet op dat Avantium vers kapitaal zal nodig hebben. Er staat genoeg op de rekening en het bedrijf kan ook nog eens beroep doen op subsidies.
Bron:"De Tijd."


Dat ING advies kan ik niet echt serieus nemen. Had al gepost dat ik vrijdag een kleine positie heb genomen en dat is echt voor de LT.
Dat moet ook wel want ik sta al flink in de min. Of het ooit wat wordt weet niemand, dat zal de toekomst moeten uitwijzen. Maar ik kan me wel heel goed voorstellen dat je je als IPO deelnemer wel flink bekocht voelt. Het vertrouwen is behoorlijk weg en de aandeelhouderswaarde ook. Ik had begrepen dat er nogal wat personeelsopties waren die voor eventuele verwatering zouden kunnen zorgen. Ik denk dat dat nu wel van de baan is.
rene66
1
Volgens het FD heeft ING ook een belang in Avantium, het is dus logisch dat ze nog steeds een koopadvies geven. Ik snap eerlijk gezegd niet dat de ING mee heeft gedaan met de IPO van Avantium. Je zou toch denken dat er bij de ING mensen zitten die er verstand van hebben.

FD 12 januari 2018

De tegenvallers zijn waarschijnlijk tijdelijk, aldus beleggingsanalisten van ING. De vertraging in de bouw moet volgens hen niet gezien worden als een probleem met de PEF-technologie zelf. Ze blijven beleggers adviseren om het aandeel te kopen.

ING is zelf een van de grotere aandeelhouders van Avantium, met een belang van ruim 5%. APG, dat belegt voor het ambtenarenpensioenfonds ABP, heeft een belang van ruim 13%. Verder hebben enkele investeringsfondsen geld in Avantium zitten. Zo bezit het Belgische Capricorn Venture Partners een kleine 10%

FD 6 maart 2017

Grote verschillen in waardering beursdebutant Avantium

Dat blijkt uit de niet-openbare onderzoeksrapporten die voor de beursgang zijn geschreven. Met deze research onder de arm vliegt ceo Tom van Aken van Avantium samen met bankiers momenteel de wereld over om potentiële beleggers te verleiden deel te nemen aan de beursintroductie van over een paar weken.

De banken die beursdebutant Avantium begeleiden, plakken zeer uiteenlopende waarden op het bedrijf. De verschillen bedragen honderden miljoenen euro's.

De laagste waardering komt van de analisten van de Belgische bank KBC. In het somberste scenario is Avantium in hun ogen €166 mln waard. De bovenkant van de bandbreedte bij Kepler Cheuvreux, dat de research schreef in opdracht van Rabobank, ligt op €607 mln, ruim drieënhalf keer zoveel.

ING zit er met zijn waarderingen tussenin, maar rekende ook nog twee extra positieve scenario's door. Als alles de komende twintig jaar volledig meezit, is Avantium volgens ING zelfs €1,2 mrd waard.


Ir en Largo
0
quote:

twinkletown schreef op 15 jan 2018 om 15:23:


Mijn advies: Ruil Avantium voor Galapagos (op dit moment nog te koop voor rond de 92 EUR)

De aandelen van Galapagos had ik in mijn portefeuille vanaf 2011 en vorig jaar verkocht (te vroeg achteraf) maar mijn vertrouwen en geduld voor Galapagos is rijkelijk beloond.
Galapagos is ook vele malen geprezen en verguisd in al die jaren.
Pharming was ook een aandeel waar je enorm veel geduld mee moest hebben maar heeft zich wel uitbetaald.
Nu heb ik vertrouwen in Avantium, zij werden vorig jaar geprezen ze worden nu verguisd, dat zal nog wel een paar keer voorkomen en er zal ook weer kapitaal moeten komen. Ik heb geleerd om bij dit soort aandelen heel veel geduld te hebben. In 2025 weet ik of mijn geduld wordt beloond.

DeepSpaceHorizon
0
quote:

ge-nieten schreef op 16 jan 2018 om 15:26:


@~7€ bodem gevonden of verwachten we nog meer daling/correctie?


Volume loopt al weer flink terug. Bodem rond de 7 euro. Zo veel grote partijen en maar rond de 15% particulieren. Als je een belang hebt van 5% is verkopen op deze koers een miljoenenverlies.
rene66
0
Als een grote partij er vertrouwen in zou hebben dan zou je toch denken dat ze nu gaan kopen op dit niveau. Dat vertrouwen is er dus helaas nog niet. Ik ben bang dat de bodem nog niet bereikt is.
716 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 32 33 34 35 36 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Avantium Meer »

Koers 2,455   Verschil -0,04 (-1,41%)
Laag 2,430   Volume 11.037
Hoog 2,505   Gem. Volume 13.134
18-okt-19 17:29
label premium

Avantium pakt uit met afbreekbare bierflesjes

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium