Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Avantium 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
716 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 30 31 32 33 34 35 36 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Stephan010
0
quote:

Tilburg013 schreef op 20 dec 2018 om 14:34:


[...]

Op basis van de beschikbare informatie heb ik daar inderdaad mijn eigen conclusies en bevindingen uit getrokken, staat een paar posts erboven. En ik bevind mij nog in goed gezelschap o.a. familie Zeeman, familie De Rijcke allemaal lange termijn investeerders.@Tilburger013, leuk werk je voor avantium of heb je avantium aandelen in bezit (toch niet vanaf de ipo?).
Kijk maar naar koers van avantium, die daalt met de dag. Staan nu ong op 2.20 euro.
roloff
0
@Tilburg013, Avantium blijft een hoog risico belegging. Als je je dat realiseert, een lange termijn belegger bent en er niet meer dan 5% van je portefeuille in belegt, dan is er niets aan de hand.

Anderzijds, misschien pakt het over een aantal jaren nog wel eens heel goed uit.

Suk6! gr. R
DeZwarteRidder
0
quote:

roloff schreef op 20 dec 2018 om 15:31:


@Tilburg013, Avantium blijft een hoog risico belegging. Als je je dat realiseert, een lange termijn belegger bent en er niet meer dan 5% van je portefeuille in belegt, dan is er niets aan de hand.
Anderzijds, misschien pakt het over een aantal jaren nog wel eens heel goed uit.
Suk6! gr. R

Avantium is geen belegging, het is een pure gok.

Naar mijn ervaring loopt het altijd fout af met dit soort bedrijfjes.
Tilburg013
0
quote:

Stephan010 schreef op 20 dec 2018 om 14:56:


[...]


@Tilburger013, leuk werk je voor avantium of heb je avantium aandelen in bezit (toch niet vanaf de ipo?).
Kijk maar naar koers van avantium, die daalt met de dag. Staan nu ong op 2.20 euro.


Ik werk niet voor Avantium, heb aandelen in bezit, eerste koop rond €7,50. Avantium maakt nu een 15% deel uit van mijn portefeuille. Ben mij bewust van het hoge risico gehalte (was Accsys ook in het verleden). Over de koers maak ik me totaal geen zorgen (minimale aantallen) over een eventuele overname ook niet. Wens iedereen succes maar het kennis niveau inzake Avantium laat soms wat te wensen over. iig iedereen alvast fijne feestdagen :)

En met betrekking tot de koers ;) Price is what you pay value is what you get
stadsie
0
De reactie is wel wat lauw en de verwijzing voor de afwikkeling naar de IPO stukken matig. Het is nu aan markt om pagina 188 te ontcijferen. Wie weet komen de partijen en hun juristen zelf ook niet uit.

Ik heb hier een plastic kerstboom staan met daaronder wat aandelen met in ieder geval 50% cash of value
DeZwarteRidder
0
quote:

Guus_Geluk schreef op 20 dec 2018 om 17:43:


ING heeft zijn stukken op tijd verkocht.
www.iex.nl/Nieuws/ANP-120718-093/ING-...

Ik heb wel het idee dat de glucose-fabriek meer kansen heeft dan het PEF-gebeuren.
Pitmans
0
quote:

Guus_Geluk schreef op 20 dec 2018 om 17:43:


ING heeft zijn stukken op tijd verkocht.
www.iex.nl/Nieuws/ANP-120718-093/ING-...
De laatste meldingen van ING bij AFM wijzen op een uitbreiding van belang in april 2017 en daarna geen meldingen meer.

Dus waar je deze onzin vandaan haalt ?

**EDIT jaartal aangepast**
Verstraler
0
quote:

Guus_Geluk schreef op 20 dec 2018 om 17:43:


ING heeft zijn stukken op tijd verkocht.
www.iex.nl/Nieuws/ANP-120718-093/ING-...


Reken maar dat ING nog steeds dik in Avantium zit!
Stephan010
0
quote:

Guus_Geluk schreef op 20 dec 2018 om 17:43:


ING heeft zijn stukken op tijd verkocht.
www.iex.nl/Nieuws/ANP-120718-093/ING-...Ik kan uit tekst niets uithalen wat duid op een verkoop van belang van Avantium.
Verstraler
0
quote:

Tilburg013 schreef op 20 dec 2018 om 13:28:


[...]

Schrijnend om te zien dat er zo weinig inhoudelijke kennis aanwezig is op het forum van Avantium...geen van de toepassingen die je hierboven noemt zijn van toepassing op Avantium, als ik jou was zou ik me eerst maar eens degelijk verdiepen in een bedrijf voordat je überhaupt een kooporder plaatst. De bijdragen van DZR zijn ook bedroevend, had wel meer inhoud van je opmerkingen verwacht. Avantium is een hoog risico aandeel maar kijk eens naar het volume de afgelopen 2-3 maanden....peanuts als je kijkt naar de uitstaande aandelen, daarnaast heeft geen van de grootaandeelhouders verkocht en binnen nu en 6mnden komt alweer de eerste update van het Dawntechnologie project. Potentiële bijdrage aan aandeelhouderswaarde wordt alleen al geschat op >€9,- per aandeel. Alleen de kleine particulier lijkt nu te verkopen en in paniek te schieten.


Ik denk dat je hier de PEF fles op de kop slaat! In de pilot fabriek in Delfzijl wordt nu gewerkt met een consortium van grote namen als AkzoNobel, RWE, Staatsbosbeheer. De glucose uit houtsnippers kan bij goed gevolg worden opgeschaald in 2022 van 130 tot 350 kiloton per jaar. Dit is een erg belangrijk schakel in de bio chemische industry.. bij positief geluid zal het aandeel zeker omhoog gaan.. (eur 9,- zou wel lekker zijn :))
R0ME0
1
Het is bij mensen die verder kijken allang bekend dat Avantium uit meer bestaat dan het PEF project alleen, maar de aandelenmarkt kan op dit moment makkelijk met de koers van Avantium aan de haal gaan in de hoop dat ze extra geld op moeten halen omdat er nu eenmaal nog de komende tijd elk jaar geld bij moet.

Dat is een spelletje dat wel vaker groot en hard gespeeld wordt zodra het idee er is dat het wel eens tot een emissie zou kunnen komen omdat er extra liquiditeit nodig is en die kans is inderdaad door het weglopen van BASF alleen maar groter geworden.

Vandaag sta je nu ook weer 4% lager op een absoluut verhandelde waarde van 2500 euro, gaat helemaal nergens over maar er is ook niemand die het koopt op dit moment door de onzekerheid.

Ergens moet er duidelijkheid komen, dat is zo vaak het probleem en dat is gewoon slecht van het management en kwaliteit van het management is ook een reden om ergens wel of niet in te stappen.
Voor mij de reden om niet uit te breiden terwijl ik wel enthousiast ben over wat ze doen maar niet over wie het doet.
Ik wil eerst meer duidelijkheid en koop dan liever bij op 4 euro dan nu op 2.
Tilburg013
0
Zolang het management nog in onderhandeling is met BASF zal je niet meer te horen krijgen dan de noodzakelijk te verstrekken info, iets dat ik meer dan logisch vind.

Tussen vandaag en 15jan zal je dan ook een meer inhoudelijke update krijgen.
DeZwarteRidder
0
Naar de beurs gaan zonder verdienmodel (zoals Avantium) zou verboden moeten zijn.
Voor zover ik me kan herinneren is dit in het verleden ook altijd mislukt, zie o.a. Antonov.
roloff
0
@DZR, aandelen Antonov herinner ik me nog goed. Echt een gebed zonder end.
Voordat ze door het putje gingen heb ik ze verkocht.
DeZwarteRidder
0
quote:

roloff schreef op 21 dec 2018 om 15:08:


@DZR, aandelen Antonov herinner ik me nog goed. Gebed zonder end. Voordat ze door het putje gingen heb ik ze verkocht.

Ik heb ze gelukkig nooit gehad.
roloff
0
Innoconcepts was ook zo´n aandeel ... allemaal ´leergeld´ geweest.

Maar gelukkig ook niet te lang gewacht met verkopen ;-)
voda
1
Uitgelicht: Avantium onderuit na slecht nieuws

(ABM FN-Dow Jones) Avantium kreeg deze week een flinke tik op de beurs na het nieuws dat de Duitse chemiereus BASF vertrekt uit de gezamenlijke joint venture Synvina.

Het aandeel van het technologisch chemiebedrijf met noteringen in Amsterdam en Brussel verloor 19 procent op weekbasis. Avantium ging medio maart 2017 naar de beurs voor 11,00 euro per aandeel.

Conflict over tijdschema investeringen

BASF verlaat op 15 januari 2019 het samenwerkingsverband. Dat besluit volgt op het conflict met Avantium over het tijdschema voor de investeringen in de joint venture, waar de stof FDCA, voluit furandicarboxylic acid, wordt geproduceerd waarmee vervolgens de plasticsoort PEF kan worden gemaakt.

In oktober gaf BASF aan dat nog dit jaar aan de afgesproken investeringscriteria moest worden voldaan. Daarvoor was tot 5 december 2018 de tijd, anders zou het Duitse concern zich terugtrekken uit de joint venture.

Die opstelling verraste Avantium. Het bedrijf is van mening dat een verlenging van de overeenkomst met twee tot drie jaar, die in januari 2018 werd ondertekend, ook betekent dat de deadlines voor de investeringscriteria opschuiven.

Het meningsverschil daarover lag ten grondslag aan het besluit van BASF om de stekker uit de samenwerking te trekken. Maar, denkt Avantium, mogelijk is het ook het verschil in ondernemen dat een rol heeft gespeeld in de beslissing. "Avantium is sterk van mening dat, om van FDCA en PEF een commercieel succes te maken, er een flexibele en ondernemende aanpak vereist is. Avantium is een klein en dynamisch bedrijf en soms zelfs een onconventioneel bedrijf en dat is aanzienlijk anders dan een grote bedrijfsorganisatie als die van BASF", zei CEO Tom van Aken van Avantium deze week in een toelichtende call voor analisten.

Het bedrijf is nu van plan de deelneming van BASF in de joint venture over te nemen, waardoor Synvina volledig eigendom van Avantium wordt.

"We blijven vertrouwen houden in onze YXV-technologie en in de unieke eigenschappen van PEF. Dit vertrouwen wordt onderstreept door de duidelijke interesse in de markt en de bestaande samenwerkingsverbanden van Synvina", benadrukte topman Van Aken deze week.

Koersdoel omlaag

Marktkenners en beleggers lijken minder vertrouwen te hebben in de toekomst van Synvina. KBC Securities verlaagde in reactie op het nieuws het koersdoel van Avantium van 4,50 naar 2,50 euro. Het Reduceren advies werd daarbij gehandhaafd.

Volgens analist Wim Hoste is de exit slecht nieuws voor het technologisch chemiebedrijf. Een deel van de 57,5 miljoen euro die BASF aan de joint venture heeft toegezegd in ruil voor haar belang van 51 procent blijft bij het Duitse concern. En
Avantium en BASF zijn er nog niet uit wat er gaat gebeuren met het geld dat al gespendeerd is aan de joint venture.

Volgens Hoste beschikt Avantium niet over de financiële middelen om alleen een FDCA-fabriek op commerciële schaal te bouwen en mist het ook de technologische capaciteiten.

Het kastekort bij Synvina bedraagt momenteel circa 10 miljoen à 15 miljoen euro per jaar en dat zal vermoedelijk verdubbelen op het moment dat Avantium 100 procent eigenaar wordt, zo meent Hoste.

ING meent dat Avantium een aantal opties heeft, zoals een andere partner vinden voor Synvina, of aanvullende financiering veilig stellen. Een andere mogelijkheid is de gewenste omvang van de productiefaciliteit te verkleinen, stelde analist Reginald Watson eerder in een analistenrapport.

Avantium en BASF zijn inmiddels bezig met het afwikkelen van de exit. Over de voorwaarden wordt momenteel onderhandeld. Nieuws hierover wordt pas na de exit van BASF, op 15 januari, bekendgemaakt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Dickb
0
Transcript press release gelezen. Interessante uitspraken. Na nog even het IPO document gelezen te hebben omtrent ontbinding van de JV denk ik dat de meningsverschillen liggen op het gebied van: cash spend. Wat betekent dat precies? Niet het resultaat, maar wel de cash flow. Dit betreft ook Capex, subsidie ontvangsten e.d. Cash flow kan aanmerkelijk afwijken van het getoonde resultaat. Zoals ik het lees gaat het over het meerdere dat gespendeerd is over de thresholds. Dat bedrag komt ten laste van Avantium. Mijn gevoel zegt me dat het met een sisser zal aflopen. De opmerking van verschil in aanpak tussen een groot, gestructureerd bedrijf en een klein innoverend bedrijf is 100% waar. Ik heb het vaak in de praktijk gezien. Grote bedrijven hebben meestal een DNA die niet strookt met innovatie en vernieuwing. Misschien wordt Avantium wel de winnaar van 2019.
716 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 30 31 32 33 34 35 36 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Avantium Meer »

Koers 2,590   Verschil +0,02 (+0,78%)
Laag 2,455   Volume 20.630
Hoog 2,600   Gem. Volume 17.781
15-okt-19 17:35
label premium

Avantium pakt uit met afbreekbare bierflesjes

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium