Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Amerikaanse aandelen « Terug naar discussie overzicht

Cannabis aandelen

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6.718 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Zephyros
0
Hallo allemaal, ik heb hier nog niets gepost maar volg dit topic reeds al enkele maanden op de voet. Om in te pikken op het technische aspect van kweetje en Osho: RSI is idd één van de technische indicatoren. Als ik echter de gekende spelers natrek, dan staan de adviezen (KT) nog steeds op strong sell (@ investing.com). Als ik dan wat verder kijk (LT) dan staat het in de sterren geschreven dat cannabis skyhigh gaat eindigen! Hierop baseer ik me dan voornamelijk op de analisten van beursbrink maar ook op simplywall.st/stocks . Die vind ik persoonlijk heel goed om te kijken waarnaar de LT naartoe gaat.
Zephyros
0
Ik ben er wel zo eerlijk over om te zeggen dat ik woensdag mijn cannabisspelers eruit heb gegooid (ook al stond 75% risicoloos) maar ik verwacht nog meer neerwaartse koersen op KT.
DeZwarteRidder
0
quote:

Zephyros schreef op 4 okt 2019 om 06:45:


Ik ben er wel zo eerlijk over om te zeggen dat ik woensdag mijn cannabisspelers eruit heb gegooid (ook al stond 75% risicoloos) maar ik verwacht nog meer neerwaartse koersen op KT.

Vertel eens hoe je 'risicoloze cannabis-aandelen' kan kopen....???
Zephyros
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 4 okt 2019 om 08:27:


[...]
Vertel eens hoe je 'risicoloze cannabis-aandelen' kan kopen....???


Niet zo moeilijk hoor: als je aandelen 100% of meer staan en je verkoopt de helft ervan, dan heb je je inleg eruit gehaald en behoud je de rest risicoloos (omdat je hierop geen verlies meer kan halen)
Rider
0
quote:

Zephyros schreef op 4 okt 2019 om 11:05:


[...]

Niet zo moeilijk hoor: als je aandelen 100% of meer staan en je verkoopt de helft ervan, dan heb je je inleg eruit gehaald en behoud je de rest risicoloos (omdat je hierop geen verlies meer kan halen)


Klopt, ik heb ook het geluk gehad al zeer vroeg in cannabisaandelen te stappen en toen zeer grote winsten gemaakt.
Osho
0
TRU / LHS / CURA / IAN = USA Florida

Medicinal Cannabis is al legaal in deze staat.
www.floridaphoenix.com/blog/bid-to-pu...
Nu een voorstel om recreatieve cannabis te legaliseren. De bovengenoemde aandelen vormen minus IAN de top 3 in Florida op het moment. Mocht dit in de loop van 2020 realiteit worden zullen deze partijen hier het meest van profiteren (als ze de vraag synchroon bij weten te houden m.b.t. productie)

1. Trulieve
2. LHS (in de port)
3. Curaleaf
Osho
0
quote:

Teee schreef op 5 okt 2019 om 20:23:


[...]
Is van 15 februari 2019


Gaat om zijn visie over deze nieuw markt en het contrast tussen US en Canada


“The really interesting thing about the US companies, the multi-state operators, is that there’s no debt. The Big Short was about over-levered, under-regulated businesses whereas these are over-regulated and under-levered businesses. It’s really tremendous,” he says.

Moses points to the differences between Canadian and US cannabis companies, starting with their ability to raise equity. Where Canadian companies big and small, private and public, have been able to secure funds from investment bankers and, more recently, the large banks, due to the federally regulated nature of both medical and now recreational cannabis, the scene in the US is one of state-by-state differences in regulations and a federal level where marijuana is still classified as a Schedule 1 substance.

That could all change if and when legislation is passed to make it easier for US banks to lend to cannabis companies, with both the Secure and Fair Enforcement (SAFE) Banking Act and the Strengthening the Tenth Amendment Through Entrusting (STATES) Act coming into play, says Moses.

“The SAFE act would have the provisions to give the green light to banks to start lending, and there are two things that banks can do: banks can service these clients with everything from payroll to keeping their cash somewhere and also have the ability to issue debt,” he says.

“And I think we’ve already seen that the banks are looking for an excuse to come into the space, and if you were to get debt to come in, the cost of capital would come down dramatically for these companies. And I think that’s a really interesting play that people aren’t really focusing on right now,” he said.

Moses says that investors should be looking at multi-state operators in the US for whom the enterprise values are currently underestimated. For top picks, Moses lists five companies: iAnthus Capital, Acreage Holdings, Liberty Health Sciences, Kush Bottles and Cresco Labs. Notably absent are Canadian companies.

“I just think they’re expensive and I think the US names are much cheaper on a relative basis,” Moses says.Beowulf1972
0
Jammer genoeg zie ik bij de Giro alleen iAnthus, Acreage en Cresco te koop, en allemaal alleen in Frankfurt.
Osho
0
quote:

Beowulf1972 schreef op 7 okt 2019 om 13:03:


Jammer genoeg zie ik bij de Giro alleen iAnthus, Acreage en Cresco te koop, en allemaal alleen in Frankfurt.


IAN, LHS heb ik in Frankfurt gekocht. Niet ideaal met de aankoop en verkoop wijze maar goed. Ik verwacht, dat deze aandelen voldoende zullen herstellen om er ruim winst uit te halen. Acreage zal het denk ik ook niet verkeerd doen. Is in de meeste staten actief van alle US can. bedrijven
kweetje
0
Organigram wordt steeds meer en meer een echt koopje. Hoe lager het het komt hoe groter het stijgingspotentieel.De daling sterkere daling begin september had dan toch een oorzaak ook al was het probleem op 13 aug reeds opgelost blijft het wat nazinderen en hebben shorters er van geprofiteerd . Er was blijkbaar een koeltoren legionella bacterie probleem dat 13 aug is opgelost.De koeltoren werd op 13 augustus stilgelegd en gedesinfecteerd. 14 dagen later was er een laatste besmetting van iemand. Er is een incubatie tijd van 13 dagen dus het lijkt mij duidelijk dat de torens , de oorzaak was ook al wil de overheid de bron niet bekend maken.


Dr. Yves Léger, de regionale medische officier van gezondheid, zei dat alle 16 herstellen en er geen sterfgevallen zijn gemeld vanwege de ziekte, een ernstige vorm van longontsteking.

Een koeltoren, in wezen een groot koelsysteem voor gebouwen, in Moncton werd bevestigd als de bron van de uitbraak, zei hij. De koeltoren werd op 13 augustus stilgelegd en gedesinfecteerd.

"Er is geen risico verbonden aan de site," zei Léger donderdag tijdens een persconferentie.

Legionairs hebben een incubatietijd van 14 dagen, en een door Léger verstrekte grafiek geeft verslaggevers aan dat de laatste persoon symptomen ontwikkelde op 25 augustus.

Léger heeft geweigerd de locatie te onthullen en zei dat er "geen voordeel is voor het publiek", aangezien de toren is schoongemaakt.

De waardering van OrganiGram vergelijken met die van collega's

OrganiGram's EV (enterprise value) -to-sales veelvoud was 7,13x in fiscaal 2019. Analisten verwachten dat het EV-to-sales veelvouden van 3,43x en 2,37x heeft in respectievelijk fiscale 2020 en fiscale 2021.

Ter vergelijking: Aurora Cannabis's ( ACB ) EV-naar-verkoop-multiple is 26.28x in fiscaal 2019, en analisten verwachten dat het in fiscale 2020 en fiscale 2021 11.22x en 6.69x zal zijn. Ze verwachten EV-to Canopy Growth ( CGC ) -verkoop meerdere in 14.89x in fiscale 2020 en 7.99x in fiscale 2021.

OrganiGram is met een aanzienlijke korting verhandeld aan Aurora en Canopy. Analisten verwachten echter dat de omzetgroei van OrganiGram de ACB's en CGC's overtreft. Ze verwachten dat de omzet van OrganiGram jaarlijks met 189,01% zal toenemen, van 12,43 miljoen naar 300,04 miljoen Canadese dollars tussen fiscaal 2018 en fiscaal 2021. Ondertussen verwachten ze dat de omzet van Aurora en Canopy 57,82% en 146,88% per jaar zal toenemen. De huidige malaise van OrganiGram kan een aantrekkelijk startpunt zijn voor beleggers. 420investordaily.com/2019/10/05/canna...
kweetje
0
De e-mail van de ceo aan het personeel 13 aug gaf aan dat er een probleem was in het nieuwe koeltorensysteem en dat alle andere tests op alle andere koeltorensystemen in orde waren. Er staat ook dat er een regelmatig testschema is. Dat betekent dat ze hun verantwoordelijkheden serieus nemen en dat ze regelmatig onderhoud aan de koeltorens doen.
Als (en dat is een veronderstelling) het hun koeltorens waren die de uitbraak veroorzaakten, klinkt het alsof de oorspronkelijke installatie de bron van de bacteriën was. Als dat het geval is, is het probleem niet strikt Organigram, maar is het ook de aannemer die het systeem heeft geïnstalleerd en de algemene aannemer die toezicht hield op de installatie. Veel schuld om rond te gaan en om schadeclaims ev. op te verhalen. Bedrijven zullen waarschijnlijk ook wel verzekerd zijn.
kweetje
0
Organigram heeft belangrijke groene steunlijn die je op grafiek kan zien. 4.15 Tgod is heel erg gedaald en ik weet niet wat te doen met mijn positie. Het er als nog uitgooien maar aan 1.40 komende van 7 vorig jaar, lijkt het beter het nu ook niet meer weg te doen. Het lijkt een koopje. Met hun persbericht geven ze vooral voer voor shorters die het op min 20 zetten vandaag. Morgen om 11 Amerikaanse tijd is er een toelichting van de ceo. De bank wil enkel geld lenen als productiefaciliteiten zijn opgestart. seekingalpha.com/pr/17657587-green-or...
Aurora legt toch steeds steviger bodem op 4.10
Bijlage:
DeZwarteRidder
0
quote:

kweetje schreef op 9 okt 2019 om 23:41:


Organigram heeft belangrijke groene steunlijn die je op grafiek kan zien. 4.15 Tgod is heel erg gedaald en ik weet niet wat te doen met mijn positie. Het er als nog uitgooien maar aan 1.40 komende van 7 vorig jaar, lijkt het beter het nu ook niet meer weg te doen. Het lijkt een koopje. Met hun persbericht geven ze vooral voer voor shorters die het op min 20 zetten vandaag. Morgen om 11 Amerikaanse tijd is er een toelichting van de ceo. De bank wil enkel geld lenen als productiefaciliteiten zijn opgestart. seekingalpha.com/pr/17657587-green-or...
Aurora legt toch steeds steviger bodem op 4.10

TGOD is een godsend from hell.........!!!
Osho
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 9 okt 2019 om 23:45:


[...]
TGOD is een godsend from hell.........!!!


Hahahaaha ik vind dit wel humor. Soms win je soms verlies je!
MOL1555
0
bloedrode cannabis dag. Lang leve de gold en zilver, onee, die gaan ook al niet :(
6.718 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Takeaway.com koploper in AEX

16:10 Maaltijdbestelsite Takeaway.com voerde dinsdagmiddag de hoofdfondsen aan op de beurs in Amsterdam. Techinve...

  Indices

  AEX 575,50 -0,07%
  EUR/USD 1,1135 -0,12%
  Germany30^ 12.749,00 +0,01%
  Gold spot 1.485,90 +0,09%
  LDN100-24h 7.203,76 +0,39%
  NY-Nasdaq Composite 8.162,99 +0,91%
  US30# 26.817,74 -0,01%

  Stijgers

  TomTom
  +6,74%
  Takeaw...
  +2,75%
  Kiadis...
  +2,25%
  Alfen ...
  +2,16%
  Wolter...
  +1,78%

  Dalers

  Sligro
  -2,14%
  NIBC H...
  -1,78%
  Arcelo...
  -1,68%
  OCI
  -1,57%
  ADYEN NV
  -1,52%