Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
19.316 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 895 896 897 898 899 900 901 902 903 904 905 ... 962 963 964 965 966 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
objectief
0
quote:

hirshi schreef op 14 aug 2019 om 09:01:


[...]

Opmerkelijk.

Uit eigen waarneming weet ik dat in Spanje (aan de Costa Blanca) inmiddels wemelt van de elektrische steps.

Alweer een voorbeeld van een evidente achterstand in Nederland.Vergelijk de Costa Blanca met een straat in Amsterdam of Rotterdam, dan zie je waarom elektrische steps hier zeer zeldzaam zijn en dan hoef je ook geen wet te maken. (achterstand is er niet; ze zullen hier nooit komen)
hirshi
0
quote:

objectief schreef op 14 aug 2019 om 09:10:


[...]

Vergelijk de Costa Blanca met een straat in Amsterdam of Rotterdam, dan zie je waarom elektrische steps hier zeer zeldzaam zijn en dan hoef je ook geen wet te maken. (achterstand is er niet; ze zullen hier nooit komen)


Wat je kennelijk niet doorhebt is dat de e-step een uitstekend milieuvriendelijk alternatief biedt ten opzichte van de op fossiele brandstof rijdende vervoermiddelen.
objectief
0
quote:

hirshi schreef op 14 aug 2019 om 09:26:


[...]

Wat je kennelijk niet doorhebt is dat de e-step een uitstekend milieuvriendelijk alternatief biedt ten opzichte van de op fossiele brandstof rijdende vervoermiddelen.


Hoe kom je tot deze vaststelling; ben je helderziende!!

Milieuvriendelijk: we hebben alhier ook al diverse witkarren e.d. gehad; maar een vervoermiddel moet ook nog praktisch zijn en de e-step is dat duidelijk niet voor Nederland.
asti
0
rationeel
0
quote:

asti schreef op 14 aug 2019 om 11:32:


Als (elektrische) fietsen in Nederland praktisch zijn, dan zijn e-steps dat ook.


Electrische fietsen zijn bijzonder handig om het woonwerkverkeer in banen te leiden. Grotere afstanden fietsen is haalbaar. Nu nog mooie fietspaden van de grote weg weg. En de vitalen fietsen lekker op de Van Moof naar hun werk.
josti5
0
Wel graag een rijbewijs invoeren, óók voor electrische fietsen én wielrenners!!!
Het is bar en boos op de fietspaden.
rationeel
0
De bedroevende erfenis van Joop den Uyl

Toen>>> Gerard Mulder>>> een keer Joop den Uyl probeerde te interviewen, verliep deze onderneming nogal moeizaam, schrijft >>>Gerry van der List.>>> Tweemaal stond hij voor een dichte deur, omdat de oud-premier de afspraak was vergeten. De derde keer werd wel opengedaan, maar bleek er>>> geen enkele bereidheid>>> om vragen te beantwoorden. Den Uyl stak, met een sigaar in de mond, een lange monoloog af en schoof de journalist daarna zonder groet naar buiten. Het was de PvdA-leider ten voeten uit. Hij was, zoals veel socialisten, meer geïnteresseerd in de >>>mensheid dan in mensen>>> en bood zelden een luisterend oor.

Mulder zag af van zijn voornemen het leven te beschrijven van>>> Den Uyl (1919-1987)>>>. De biografie kwam er toch nog. In 2008 verscheen een degelijke >>>dissertatie van Anet Bleich>>>. De Volkskrant-journaliste kreeg alle medewerking van de familie, die waarschijnlijk wat beteuterd was over de onthulling dat papa>>> als jongeling had gesympathiseerd met het nationaal-socialisme.>>>
rationeel
0
Van hervormingsvoorstellen kwam praktisch niets terecht

Verrassend is dat er nu weer een biografie het licht ziet, gepresenteerd op 9 augustus, de honderdste geboortedag van Den Uyl. Een beetje raar boek, omdat het helemaal geen nieuws bevat. Auteur>>> Dik Verkuil>>>, eindredacteur bij de NOS,>>> reikt geen eigenhandig ontdekte documenten aan, heeft zich niet verdiept in onontgonnen archieven, sprak geen betrokkenen met onthullingen of bijzondere inzichten. Hij zet gewoon bekende feiten op een rijtje, waarbij hij af en toe accenten anders legt dan Bleich.

Vlot leesbaar is>>> De gedrevene>>> wel en Verkuil geeft een redelijk goed overzicht van de prestaties van Den Uyl. Waarbij opvalt dat diens>>> erfenis tamelijk bedroevend is>>>. Zo bracht zijn kabinet (1973-1977), waaraan in progressieve kringen nog vaak met warme gevoelens wordt teruggedacht, erg>>> weinig tot stand>>>. Van ambitieuze, met veel fanfare aangekondigde hervormingsvoorstellen kwam praktisch niets terecht. Financieel-economische ontwrichting was er wel. >>>Linkse kabinetten>>> denken vooral goed te kunnen doen door>>> veel belastinggeld>>> uit te geven, wat door de oliecrisis van 1973 nog onverantwoorder was dan doorgaans. Onder Den Uyl>>> vertienvoudigde>>> het begrotingstekort en bereikte de>>> inflatie een recordhoogte van 10>>> procent.

Nadat de botte, drammerige betweter in 1977 de >>>christen-democraten in de armen van VVD-leider Hans Wiegel>>> had gejaagd, volgde een periode van verbitterd en machteloos oppositie voeren. In 1981 ging Den Uyl nog tegen heug en meug dienen als vicepremier onder de door hem verafschuwde CDA-premier>>> Dries van Agt>>>, maar het vechtkabinet viel al na acht maanden uiteen.

Het goedbedoelde advies om terug te treden en plaats te maken voor een van de getalenteerde partijgenoten in zijn entourage, sloeg hij in de wind. Den Uyl achtte>>> zichzelf onmisbaar.>>> In 1986, een jaar voor zijn dood, werd hij voor de zevende keer lijsttrekker. De kroonprinsen hadden toen al lang hun heil buiten Den Haag gezocht.>>> Het was een trieste vertoning.>>>
rationeel
0
Den Uyl hunkerde naar een>>> machtige staat, met massale planning>>>

Verkuil schenkt aandacht aan persoonlijke tekortkomingen van Den Uyl. Zo merkt hij op dat diens ‘empathische vermogens’ niet sterk ontwikkeld waren, wat gerust een understatement mag worden genoemd. Uit De gedrevene spreekt evenwel ook bewondering. Den Uyl zou uniek zijn geweest door zijn streven de maatschappij rechtvaardiger te maken aan de hand van een zelf ontwikkeld>>> visionair programma.>>>

Maar de biografie toont ook de>>> afschrikwekkende>>> inhoud van het uylianisme. Den Uyl >>>hunkerde naar een machtige staat,>>> met massale planning>>>, eindeloos veel>>> kostbare publieke voorzieningen>>> en een sterke>>> inperking van de speelruimte van het bedrijfsleven.>>> Paternalisme sprak uit al zijn ideeën. Zo moest de burger worden geleerd>>> ‘zijn vrije tijd zinvol>>> te besteden’.>>> De overheid wist alles beter>>>. Den Uyl dacht de samenleving te kunnen besturen zoals een piloot een>>> willoos vliegtuig.>>>

>>>Wim Kok >>>kreeg kritiek wegens zijn verlangen naar het afschudden van ideologische veren. Maar de pragmatische vakbondsman>>> verdient alleen maar lof >>>omdat hij afstand nam van het >>>socialistische heilsprogramma>>> van zijn voorganger en van de PvdA een>>> realistischere en iets bescheidener partij maakte.>>>

www.elsevierweekblad.nl/nederland/opi...
Als de regering nu eens
0
Als de regering nu eens geld zou besteden waar het zoden aan de dijk zet, dan zou er nu opdracht gegeven worden om uit te zoeken hoe het gesteld is met het DNA van de dit soort beesten.
DNA van dit beest opslaan voor onderzoek, en beest de doodstraf.
Misschien kan hij er wel niets aan doen, en moeten de onacceptabele daden worden toegeschreven aan zijn dubieuze DNA. Het is dan dus eigenlijk geen dood...straf..., maar preventief ruimen.
rationeel
0
Nu hebben we geen machtige staat, maar een machtig werelddeel, dat ons terroriseert. Niet veel opgeschoten.
rationeel
0
Henri Ghysen

Wat Den Uyl slechts als visie koesterde, heeft kameraad Rutte, die zogenaamde VVD-liberaal, ons burgers 40 jaar later nagenoeg door de strot geduwd. En hij gaat gewoon verder, nu de EU hem (helaas) niet geroepen heeft nóg belangrijkere taken op zich te nemen. NEXIT!
rationeel
0
Alice Tromm

Den Uyl heeft toch ook de "Ontwikkelingshulp" budget met Jan Pronk, belachelijk hoog gemaakt! De meest louche NGO's kregen geld, miljoenen die niet werden gecontroleerd. Er werd niets ontwikkeld maar heel veel Afrikaanse dictators hebben hun zakken gevuld zonder controle (want dat was racistisch of argwaan) En de NGO's konden de gekste projecten opzetten om maar geld te ontvangen. En die steunden vaak terroristische groeperingen in Afrika. Ik ben naar een Afrika dag van de PvdA geweest en tot mijn verbazing stond daar een stand over Rwanda maar alleen voor de Hutus.
rationeel
0
J van Deventer

Ten tijde van het roemruchte kabinet van Den Uyl was ik nog student. De meeste maatschappelijke vraagstukken van die tijd gingen langs mij heen, behalve dan de hoogte van het collegegeld en de gijzelingen door de Molukkers. Ik ben dus niet in staat om uit eigen waarneming te bevestigen hoe schadelijk het rode beleid van die tijd was.
Maar gebaseerd op alle socialistische waanzin die ik sindsdien heb moeten aanzien wil ik de biograaf graag volgen in zijn weerzin.
Als onze onderwijsministeresse Van Engelshoven zo graag de schaduwkanten van de Nederlandse geschiedenis wil belichten ligt hier een kans. Stop eens met de geijkte bewieroking van Den Uyl (zoals dat bij figuren als Drees, Kennedy, Fortuyn, Mandela, etc. ook altijd gebeurt. Over de doden niets dan goeds, maar je kunt ook overdrijven) en laat de kindertjes eens zien waar al dat mooie socialisme toe heeft geleid.
rationeel
0
AMSTERDAM - Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam is in grote verlegenheid gebracht door de arrestatie van haar minderjarige zoon in verband met een gewapende inbraak.

De vijftienjarige jongen werd in het weekeinde van 14 juli opgepakt na een achtervolging. De burgemeesterszoon was met een andere jongen op de vlucht omdat zij waren betrapt bij een inbraak op een woonboot.

www.telegraaf.nl/nieuws/28948938/hals...
rationeel
0
Zoon (15) van Femke Halsema in juli gearresteerd, burgemeester geeft uitleg in brief
De vijftienjarige zoon van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema is vorige maand gearresteerd omdat hij een nepwapen in bezit had en op een woonboot had ingebroken. Dat schrijft de burgemeester van Amsterdam in een brief aan de inwoners van de hoofdstad.

Binnenlandredactie 14 aug. 2019 Laatste update: 11:46

Halsema's zoon is alleen aangehouden voor overtreding van de Wet wapens en munitie, voor het bezit van een verboden nepwapen. Het is nog niet bekend wat het Openbaar Ministerie de 15-jarige jongen ten laste gaat leggen. Halsema zelf zegt in de brief dat haar zoon geen boot had mogen betreden. Ook daarvoor kan hij nog vervolgd worden. Het Openbaar Ministerie verwacht pas in september meer duidelijkheid te hebben over hoe de zaak wordt afgehandeld.

In de brief, die op de website van de gemeente Amsterdam staat, roept Halsema op haar zoon niet publiekelijk te straffen. ‘Mijn zoon is een gewone Amsterdamse jongen die inderdaad een fout heeft begaan die hij moet herstellen. Hij verdient geen extra publieke straf, alleen omdat hij mijn zoon is.’

De jongen van 15 werd in het weekeinde van 14 juli samen met een vriendje opgepakt na een achtervolging. Hij was met de andere jongen op de vlucht omdat ze waren betrapt ‘nadat ze een verlaten woonboot op waren gegaan en op straat een brandblusser uit die woonboot hadden leeggespoten’, schrijft Halsema. Dat zorgde voor een hoop tumult waar de politie op af kwam.

De zoon van Halsema rende weg voor de politie, gooide zijn nepwapen weg, maar besloot toch te stoppen. De politie heeft hem toen gearresteerd. Hij is later door zijn moeder opgehaald. ‘Ik heb hem opgehaald, bestraft en daarna eindeloos met hem gepraat‘, schrijft Halsema.

‘Twee messen en alarmpistool’
Na de arrestatie vond de politie volgens De Telegraaf op de woonboot twee messen die de jeugdige verdachten kennelijk als wapen hadden meegenomen naar de boot. Ook werd op de vluchtroute een alarmpistool gevonden. De krant spreekt van een gewapende inbraak.

Daar is volgens Halsema geen sprake van, verdedigt ze in de brief. ‘Mijn zoon heeft geen gewapende inbraak gepleegd. Mijn zoon had een (verboden) nepwapen bij zich waarmee hij selfies maakte en was met vriendjes zich aan het vervelen en aan het klieren. Daarmee heeft hij de wet overtreden – hij had het nepwapen niet bij zich mogen hebben en hij had de verlaten boot niet mogen betreden – en daarvoor zal hij de gevolgen moeten dragen.’

Volgens De Telegraaf, die het nieuws vannacht >>>bekend maakte>>>, is er binnen kringen van politie en Openbaar Ministerie groot ongenoegen omdat de aanhouding al weken>>> 'onder de pet' >>>wordt gehouden. Maar volgens de burgemeester zelf is dat niet het geval. ‘Er is>>> geen sprake van een doofpot.>>> Er is sprake van een>>> privékwestie,>>> van een jongen van vijftien jaar wiens gegevens in vergelijkbare zaken nooit openbaar zouden zijn gemaakt.’

Al op de avond dat het gebeurde heb ik tegen de politie gezegd dat mijn zoon als elke>>> Amsterdam­se>>> jongen behandeld dient te worden.

Femke Halsema

Afschermen

De gegevens van de jongen zijn in de zaak>>> wel afgeschermd.>>> Ook is de zaak overgedragen aan het>>> parket Haarlem>>> om belangenverstrengeling tegen te gaan. De burgemeester zelf geeft aan dat ze>>> niet heeft gevraagd>>> om de naam van haar zoon af te schermen, maar dat ze daar>>> wel dankbaar>>> voor is.


‘Vanaf het begin ben ik me scherp bewust geweest van mijn verantwoordelijkheid als burgemeester van deze stad’, schrijft ze. ‘Al op de avond dat het gebeurde heb ik tegen de politie gezegd dat mijn zoon als elke Amsterdamse jongen behandeld dient te worden. Het enige waarop ik hoopte was dat men discreet zou zijn omdat mijn functie mijn zoon kwetsbaar maakt voor publiciteit die hem jaren kan achtervolgen. Ik heb niet gevraagd om zijn naam af te schermen maar was de politie wel dankbaar toen ik later hoorde dat dit vaak gebeurt en ook in zijn geval was gedaan.’

Bezorgde moeder
De inbraak van half juli en de arrestatie van haar zoon heeft Halsema direct gemeld bij de gemeentesecretaris en het integriteitsbureau van de gemeente, schrijft Halsema. ‘Omdat ik geen enkele verstrengeling wil laten ontstaan tussen mijn bezorgdheid als moeder en mijn verantwoordelijkheid als burgemeester. In de driehoek heb ik er niet over gesproken, aan de commissaris en de hoofdofficier heb ik laten weten dat wij als ouders de zaak met de dienstdoende beambten afhandelen.’

Onderzoek naar lek
De Amsterdamse voorzitter van politievakbond ANPV, Fred Driessen, zegt dat er onderzoek moet komen naar het lek in de affaire rond de opgepakte zoon van Halsema. Driessen is zelf werkzaam bij de Amsterdamse politie, maar niet bij de zaak betrokken. Als vakbondsvoorzitter van de Amsterdamse afdeling van de ANPV zegt hij het bedroevend te vinden dat iemand de media heeft ingeseind. ,,Ik weet niet of het lek bij de politie vandaan komt, maar vind dat daar onderzoek naar moet worden gedaan. Ook publieke figuren hebben recht op privacy.”

Dat de Amsterdamse politie de zaak heeft overgedragen aan het Openbaar Ministerie, zegt Driessen een goede zaak te vinden. ,,Het lijkt erop dat de politie in Amsterdam juist heeft gehandeld.”

www.ad.nl/binnenland/zoon-15-van-femk...
rationeel
0
quote:

josti5 schreef op 14 aug 2019 om 11:53:


Wel graag een rijbewijs invoeren, óók voor electrische fietsen én wielrenners!!!
Het is bar en boos op de fietspaden.


Aparte fietspaden, speciaal voor het woonwerkverkeer.
Ja, handhaven.
Wielrenners is weer een aparte categorie. Vooral als ze in een groepje komen aanzetten.

En verder is uiteraard vol weer vol.

Het beste zou zijn een aantal fietspaden naast elkaar, gescheiden wegverkeer.

Maar dan moet de auto op zolder;)
rationeel
0
Maar wat deed JIJ dan als 15-jarige puber?

Supergrappig natuurlijk dat de puberzoon van de burgermoeder inbreekt op woonboten en met >>>nepwapens zwaait in hard >>>criminaliserende ex-lieve stad Amsterdam,>>> maar wij waren ooit ook vrij van school op woensdagmiddag. WAT DEED U TOEN? Wij trappen wel af:

Spartacus:

Ik gooide na school thuis soms m'n lunchbrood uit m'n raam naar de ganzen zodat m'n ouders niet doorhadden dat ik het niet had opgegeten, maar ze zagen het meestal gewoon uit m'n raam vallen. En ik heb een keer twee vriendjes gefilmd terwijl ze graffiti zetten onder een spoorbrug, maar dat was eigenlijk voor een CMV-opdracht in havo 5. Ohja, en wel eens ingebroken in een 'leegstaand' bedrijfspand en dan vanaf het dak de terreinbewaker tarten. Die middag geldt trouwens nog steeds als het hoogtepunt van m'n leven.

Von Loghausen:

Ik heb wel een hele keer gespijbeld op de middelbare school, omdat ik mijn gymspullen vergeten was. De school had wel "reserve gymkleding" (lees: allerlei random meuk die in de gymzaal is blijven liggen), maar dat vond ik te ranzig om aan te trekken. Toen ik daar vervolgens herrie over kreeg, heb ik met veel pijn en moeite een briefje van mijn vader gemaakt, door van een notitieblokje zijn dokters-/spijkerhandschrift over te trekken. Dat heeft me uiteindelijk meer tijd gekost dan de gymles die ik gemist had. Einde anekdote.

Ronaldo:

Ik pikte rondslingerend geld van mijn ouders om stiekem friet van te kopen, maar soms ook saucijzenbroodjes. Oh wacht, en ik heb met mijn zatte kop tegen een winkeletalage gepist op Romereis.

Geen Stijl
rationeel
0
hoop gedoe op twittor over privacy en het aanvallen van kinderen. Ik weet zeker dat de voornaam te vinden is, heb hem nergens gelezen. Dat jong moeten ze behandelen als iedere andere 15 jarige die dit doet, maar een burgemeester die alles en iedereen de maat neemt terwijl dr zoon de stad leeg steelt slaat, terecht, een modderfiguur.
Gewapend een huis binnendringen is gewoon serieuze misdaad met een grote impact op de bewoners. Andere orde dadn gejat blikje energiedrink of gesloopte fiets.
De>>> gesprekjes thuis>>> over eigendomsrecht,>>> privedomein>>>, kraakverbod,>>> wapenbezit,>>> bedreiging>>> en luisteren naar de politie>>> zijn niet >>>helemaal aangekomen>> geloof ik. Typisch.

noerg |
rationeel
0
>>>Groen links ouders>>> die criminelen heeft in het>>> bestuur>>> , omgang en verstrengeling met staatsgevaarlijke lieden zoals een >>>Volkert >>>, een burgemeester die>>> cocaine>> heeft gebruikt (1 keertje maar hoor ) >>>, krakerswereld ,>>> een burgemeester die>>> uitgeprocedeerden >>>tegen de>>> strekking van de wet>>> wil opvangen , een burgemeester die >>>niet wil handhaven op burka's>>> en schijt aan de wet heeft. een burgemeester die alles wil >>>verbieden >>>wat haar niet aanstaat, een burgemeester die mensen wil dwingen tot ander gedrag namelijk zoals zij het wil onder de term>>> progessief >>>, milieu en>>> heel erg eerlijk >>>en zo , zelf naar>>> Afrika vliegt om op vakantie te gaan>>> , bepaald wat er in de>>> kantine gegeten>>> mag worden , en zelf >>>kinderen van een zwarte school>>> haalt want anders denkend ,>>> hilarisch!>>> ,rookt (wat ?)>>> en zuipt>>> en in een>>> oude diesel mercedes>>>?vrolijk rondreed , en .. er is >>>nog meer>>> maar schiet mij niet te binnen .
Dan sta ik niet verbaasd dat haar kind ook afwijkend gedrag vertoont ,>>> verboden wapenbezit ( ach nepwapen hoor) >>>alle Amsterdamse>>> jongens>>> die dat ook misschien wel allemaal doen en zo .. nee Halsema ze zien hoe jij je begeeft in het leven en bij gelegenheid is de mores zoek .. >>>niet iedere amsterdamse jongen kliert (!) op deze manier.>>>

Baron de laclou | 14-08-19 | 10:40
19.316 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 895 896 897 898 899 900 901 902 903 904 905 ... 962 963 964 965 966 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Financials in trek op beurzen

11:50 De Europese beurzen wonnen donderdag terrein onder aanvoering van de banken en verzekeraars. Beleggers verw...

  Indices

  AEX 578,54 +0,32%
  EUR/USD 1,1067 +0,30%
  Germany30^ 12.446,20 +0,46%
  Gold spot 1.503,42 +0,64%
  LDN100-24h 7.366,57 +0,42%
  NY-Nasdaq Composite 8.177,39 -0,11%
  US30# 27.198,30 +0,26%

  Stijgers

  Sif Ho...
  +4,23%
  Pharming
  +3,14%
  Arcadis
  +2,97%
  Euroco...
  +2,75%
  Aegon
  +2,34%

  Dalers

  Arcelo...
  -4,10%
  Flow T...
  -2,54%
  DSM
  -2,52%
  Accsys
  -1,67%
  Boskalis
  -0,98%

  Nieuws Forum Meer»

  (7)

  TA=verlies op 19-sep-19 14:59
  (15)

  BBosman op 19-sep-19 14:53
  (18)

  Jestbread op 19-sep-19 14:26
  (2)

  alida1 op 19-sep-19 13:37
  (2)

  Charlemagne op 19-sep-19 13:22

  Column Forum Meer»

  (2)

  Ronald Engels op 19-sep-19 14:42
  (45)

  Gwen88 op 19-sep-19 14:37
  (5)

  theo1 op 19-sep-19 13:41
  (1)

  Snugger op 19-sep-19 12:21
  (84)

  objectief op 19-sep-19 11:13