Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
16.488 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 807 808 809 810 811 812 813 814 815 816 817 ... 821 822 823 824 825 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
rationeel
0
Han Willemse

Zoeken en zuigen van de pers! Niemand gaat inhoudelijk in op het gestelde want dat is te pijnlijk
voor Nederland. Het hele ambtelijke apparaat heulde met de vijand. Tijdens de razzia's zijn nauwelijks slachtoffers gevallen ( zelfmoorden niet meegeteld). In de krant werd keurig, zonder commentaar, de dienstbevelen van de bezetter afgedrukt ! Na de oorlog was bijna niemand van de NSB , geen grote schoonmaak bij de ambtenarij en zat men allemaal bij het verzet etc.
Dat is Nederland en een volgende keer gaat het precies zo .In Engeland zei men : 'we will never surrender' en handelde ernaar.
rationeel
1
Weg met taboe op bevolkingspolitiek

Wie pleit voor geboortebeperking, stuit op hevig verzet. Natuurlijk moet de rechtsstaat ver wegblijven uit de slaapkamers van burgers. Maar dat wil niet zeggen dat een politieke visie op bevolkingsontwikkeling altijd slecht is. Sterker nog, bevolkingspolitiek is harder nodig dan ooit, schrijft Geerten Waling.

Met het oog op de leefbaarheid, het milieu en het klimaat valt er alles voor te zeggen om wereldwijd geboortebeperking te bevorderen. Nederland kan dat doen, en doet dat deels al, door in zijn buitenlandbeleid in te zetten op voorbehoedsmiddelen, seksuele voorlichting en vrouwenemancipatie. Als overbevolking al niet de oorzaak is van grote problemen in de wereld – armoede, oorlogen, natuurrampen – dan verergert zij in elk geval de gevolgen ervan. Het is een simpele constatering, maar wel een die hevig verzet oproept.

Wie over geboortebeperking begint, verliest bij voorbaat alle sympathie
De reacties zijn zo voorspelbaar als het gekwijl van Pavlovs hondjes. Wie suggereert dat er minder kinderen moeten worden geboren, verliest alle sympathie bij voorbaat, want we zijn nu eenmaal dol op kinderen. Daarnaast is er de religieuze medemens, voor wie het vaak een goddelijke opdracht is om zo veel mogelijk schepselen in de Schepping te verwelkomen en om niet-reproductief seksueel genot uit te bannen. Zaad hoort niet op de rotsen, zo leert de Bijbel.

Liberalen hebben op hun beurt moeite met geboortebeperking vanwege de individuele keuzevrijheid. Het schrikbeeld van de vroegere eenkindpolitiek van China en van de gedwongen sterilisatie van minderheden en andere staatsvijanden in nazi-Duitsland zit er diep in. Toch had de VVD onlangs een goed plan om meer geld vrij te maken voor anticonceptie in ontwikkelingslanden. Helaas haakten coalitiegenoten CDA en D66 af door de boekhouderige uitleg van VVD-Kamerlid Wybren van Haga, die bevolkingspolitiek presenteerde in economische rekensommetjes voor het hoogste ‘rendement’.

rationeel
1
Ook sommige feministen protesteren tegen bevolkingspolitiek, voor zover die de vrouw reduceert tot broedmachines. HP/De Tijd-columnist Meredith Greer stelde onlangs voor om in demografische studies niet langer te spreken over het ‘aantal kinderen per vrouw’. Vrouwen zijn immers meer dan moeders en mannen krijgen toch ook kinderen?

Linkse kosmopolieten vinden een westerse oproep tot wereldwijde geboortebeperking al gauw neokoloniaal en racistisch, omdat de derde wereld veel minder schade zou toebrengen aan milieu en klimaat dan de consumptiemaatschappij met haar vliegvakanties, auto’s en hebbedingetjes.

Aan de rechterzijde van het spectrum wordt gevreesd voor ‘omvolking’

Het opvallendst is het steeds luidere protest tegen geboortebeperking aan de rechterzijde van het spectrum. Daar willen ze juist de krimp van de autochtone Nederlandse bevolking tegengaan. Er is vrees voor een ‘omvolking’, al dan niet bewust geënsceneerd door boosaardige elites, waardoor Nederlanders nog deze eeuw minderheid in eigen land zouden worden.

In cultureel opzicht is die vrees te begrijpen, want de oude volkswijken van de grote steden zijn er door massale immigratie niet bepaald op vooruitgegaan. Verscheidenheid aan culturen is mooi, maar de islamitische monocultuur die daar lijkt te ontstaan, is allesbehalve divers en inclusief, en dreigt de samenleving eerder te ondermijnen dan te versterken.

Maar de omvolkingsgedachte gaat veel verder dan cultuur: zij veronderstelt een pure Nederlandse etniciteit die in de verdrukking zou komen door vreemd DNA.

Dit soort etnisch nationalisme is wetenschappelijk ongegrond en staat bovendien haaks op het ideaal van het burgerschapsnationalisme. Het is daarmee een verkwanseling van de liberale gedachte dat iedereen onderdeel van de samenleving kan worden, zolang hij maar instemt met wat Afshin Ellian in een recent rapport van de TeldersStichting (Bezielend verband) zo mooi de ‘basisgrammatica van het Nederlands burgerschap’ noemt.

Alleen een open debat over geboortebeperking kan licht werpen op alle waanideeën en humane oplossingen aandragen voor de ongeremde groei van de menselijke soort.

www.debeurs.nl/Forum/Topic/1347298/81...
rationeel
0
Het kabinet reserveert>>> 1 miljoen>>> euro per jaar voor een ‘nationale voorziening’ in Amsterdam die het slavernijverleden herdenkt. Minister Ingrid van Engelshoven (Cultuur) is daarover met de gemeente en het Rijk in gesprek.
ffff
0
het slavernijverleden…..?

Je kunt al jaren dagelijks in de KK van IEX lezen hoe het moderne slavernijleven er zo'n beetje uitziet…

Ook nu zijn er slaven die de ketens afwerpen en vertrekken!

josti5
0
quote:

rationeel schreef op 12 jun 2019 om 00:18:


Het kabinet reserveert>>> 1 miljoen>>> euro per jaar voor een ‘nationale voorziening’ in Amsterdam die het slavernijverleden herdenkt. Minister Ingrid van Engelshoven (Cultuur) is daarover met de gemeente en het Rijk in gesprek.


Dat eeuwige verwijzen naar slavernij in het verre verleden: afleidingsmanoeuvre van het huidige leger loonslaven, in dienst van Vadertje Financiële Staat, die uiteindelijk 92% van iedere verdiende euro inpikt...???
objectief
0
quote:

josti5 schreef op 12 jun 2019 om 12:18:


[...]

Dat eeuwige verwijzen naar slavernij in het verre verleden: afleidingsmanoeuvre van het huidige leger loonslaven, in dienst van Vadertje Financiële Staat, die uiteindelijk 92% van iedere verdiende euro inpikt...???Nou, ik heb 45 jaar met veel plezier gewerkt en wat we als burger voor onze belastingen terugkrijgen dat is het dubbel en dik waard.
Er zijn altijd ruifeters die niet willen werken, maar daarna zeuren dat ze te weinig overhouden is niet zo netjes.
rationeel
0
quote:

ffff schreef op 12 jun 2019 om 12:14:


het slavernijverleden…..?

Je kunt al jaren dagelijks in de KK van IEX lezen hoe het moderne slavernijleven er zo'n beetje uitziet…

Ook nu zijn er slaven die de ketens afwerpen en vertrekken!
En de blijfslaven;)
Brave Burgers die niet opgeven maar werken aan een nieuwe toekomst;)

Ik heb u lief o Neheeederland. Maar niet iedere inwoner even lief;)
rationeel
0

Raad voor Kinderbescherming is bezig met voorbereiding van terugkeer van meer dan>>> 100 IS->>>kinderen naar NL. ‘Maar of ze komen weten we niet’, zegt woordvoerster bij @NPORadio1
rationeel
0
quote:

josti5 schreef op 12 jun 2019 om 12:18:


[...]

Dat eeuwige verwijzen naar slavernij in het verre verleden: afleidingsmanoeuvre van het huidige leger loonslaven, in dienst van Vadertje Financiële Staat, die uiteindelijk 92% van iedere verdiende euro inpikt...???


Bange kakkers zeiden we als kind tegen degenen die niet mee durfden te doen als wij een verzetje aan het bouwen waren. Zo'n druilerige dag, lol hebben met de hele klas:)

Arme leraar;) Niet geschikt.

Die bange kakkertjes van vroeger zijn blijkbaar allemaal in de Haag terecht gekomen;)
haas
0
Heeft DenHaag 8 jaren over gedaan om 15 miljoen bij elkaar te sprokkelen op 'n totaal van 200 miljoen
=========================================
Na jarenlange lobby uit Oost-Nederland is financiering rond: sluizen in Afsluitdijk worden verbreed
Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat stelt nog eens 15 miljoen euro beschikbaar voor de verbreding van het sluiscomplex bij Kornwerderzand. Met de extra bijdrage van het Rijk en de garantie van de regio dat ook zij 15 miljoen euro extra in het project steken, is financiering voor de verbreding van de sluizen in de Afsluitdijk rond.

De doorgang van het sluiscomplex in de Afsluitdijk wordt breder, zodat er grotere schepen doorheen kunnen varen. Vanuit Oost- en Noord-Nederland wordt al jaren gelobbyd om de sluizen te verbreden. Met groter scheepvaartverkeer tussen het IJsselmeer en open zee krijgen scheepswerven in Vollenhove en Kampen de kans om verder te groeien. Eerder werd duidelijk dat bredere sluizen de IJsselmeerregio een economische impuls van 200 tot 355 miljoen euro opleveren en een impuls voor de werkgelegenheid van 3.000 arbeidsplaatsen.


lees verder:https://www.destentor.nl/kampen/na-jarenlange-lobby-uit-oost-nederland-is-financiering-rond-sluizen-in-afsluitdijk-worden-verbreed~a0fcbc61/
rationeel
0
quote:

asti schreef op 10 jun 2019 om 14:42:


[...]
Ken dat programma niet.

Ben trouwens benieuwd over hoe jij over het volgende denkt:

Iedereen kan aangeven of hij/zij eten lekker vindt. Sommigen kunnen beschrijven wat zij precies lekker vinden aan het eten. Maar niet iedereen kan, van te voren, op een creatieve manier uitdenken wat lekker gaat zijn. Die zeggen dan bijvoorbeeld dat ze denken dat die en die kruiden een bepaald gerecht lekkerder zullen maken. Voor sommigen kan dat helemaal niet duidelijk zijn totdat het eten wordt geproefd. De een kan in zijn/haar hoofd een prachtig schilderij maken, dus vormen en kleuren uitdenken, of muziek componeren. De ander kan hetzelfde met smaken en structuren.

Is kunnen koken vooral een aangeboren talent?De Aardappeleters

Schnitzel

Vandaag 19:15 • NTR • 26 min

Joris doet een verbijsterende ontdekking. Niemand weet het en je hoort er dus nooit iets over, maar de schnitzel is Nederlands. Net als tulpen, molens en softdrugs.

www.npostart.nl/de-aardappeleters/12-...

rationeel
0
Gemiddelde persoon krijgt 5 gram plastic per week binnen

Een studie toont aan dat we via voeding en drank wekelijks het gewicht van een bankkaart binnenspelen.

Een gemiddeld persoon kan elke week tot 5 gram plastic binnenkrijgen, het gewicht van een bankkaart. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de Australische Universiteit van Newcastle in opdracht van het Wereldnatuurfonds (WWF).

Volgens het rapport, dat een compilatie is van 50 studies over de menselijke inname van plastic, zou elk persoon ongeveer 2.000 deeltjes microplastic per week inslikken, of ongeveer 250 gram per jaar. Die kleine deeltjes kunnen onder meer van kunstmatige kledingvezels komen, van microbolletjes in sommige >>>tandpasta's>>>, of van grotere stukken plastic die geleidelijk in kleinere stukken breken als ze worden weggegooid en aan de elementen worden blootgesteld.

Waterflessen

We krijgen plastic voornamelijk binnen via ons water, vooral als het gebotteld is. Ook veel andere doordeweekse voedingsmiddelen als zeevruchten, bier en zout bevatten de kunststof.

Eerdere studies toonden al aan dat mensen deze deeltjes inslikken en inademen, maar de Australische onderzoekers bepaalden ook de hoeveelheid. 'Terwijl het bewustzijn groeit over het bestaan van microplastics en hun impact op het milieu, biedt deze studie voor het eerst een nauwkeurige berekening van de inname snelheden', zei Thava Palanisami, professor aan de Universiteit van Newcastle. De berekening zal volgens hem helpen de mogelijke toxicologische risico's voor mensen te identificeren.

www.tijd.be/ondernemen/milieu-energie...
Chiddix
0
Na de Urgenda rechtzaak waar het kabinet zich moet houden aan CO2 doelstellingen (tot 31-12-2020) aangespannen door groene activisten komt nu de Raad van State met een opmerkelijke uitspraak over de neerslag van stikstof door vliegtuigen.
De Raad heeft het gebruik van de PAS(programma Aanpak Stikstof) ongeldig verklaard. Dat schijnt gevolgen te hebben voor de uitbreiding van vliegveld Lelystad. Men had het gisteren over uitstel van opening vliegveld Lelystad , om Schiphol te ontlasten. CU en D66 zijn het daarmee eens in het kabinet. Een streep door de rekening van VVD die voor opening is.
Er woedt een strijd in de politiek of Schiphol door mag groeien of niet. GroenLinks wil uiteraard de groei afbouwen wat leidt tot minder economische activiteit.
De Raad van State is ook besmet geraakt door het groenvirus en dat kan grote gevolgen hebben voor de landbouw, vliegveld Lelystad en nog veel meer.
Chiddix
0
Het standpunt van FVD is, een vliegveld in zee aanleggen. Dan kan je onbeperkt groeien. Maar de klimaatactivisten zien dat niet zitten. Hoe meer groei, hoe meer CO2. De luchtvaartbranche is ook bezig met vliegen op biobrandstof, frituurvet etc Op termijn gaat men duurzaam vliegen.
Opus135
0
Die hetze tegen Öztürk stoort me mateloos. Volgens mij heeft hij tussen neus en lippen door gesteld dat Karabulut de PKK steunt, zijnde een terroristische organisatie. (Dat stempel schijnt overigens ter discussie te staan.) Vervolgens wordt ervan gemaakt dat hij Karabulut zelf een terroriste heeft genoemd. Onze voorzitter Arib is een goed mens, vindt zij van zichzelf, dus intervenieert en vraagt om bewijzen. De TK is tegenwoordig kennelijk een rechtszaal met een Opperrechter, als dat zo uitkomt. En ja hoor, als de kippen stormt vervolgens een clubje andere rechtschapenen naar voren, om hun afschuw jegens Öztürk uit te spreken. MSM spreekt er ook schande van, en zendt telkens het fragmentje van de "kordaat ingrijpende" Arib uit.

Vervolgens on top of all ontneemt Arib Öztürk die nog spreektijd heeft het woord met de gevleugelde woorden "het is mooi geweest" (na eerder om respect te hebben gevraagd voor de voorzitter-functie).

Mijn indruk: Arib volstrekt over de schreef en bezig met haar eigen anti-DENK-campagne, en collega-Kamerleden weer eens zum Kotzen ter meerdere eer en glorie van uiteraard zichzelf. Bashing Janmaat-nieuwe stijl.

Laatste in deze kwestie: Tweede Kamer treft geen maatregelen tegen Öztürk! En, iets anders, (Penthouse-)Pechtold wordt ingeschakeld voor de verbouwing...

Debateer nu eens op inhoud, dames en heren, en laat ook "onwelgevalligen" daarbij vrijuit spreken. Wie onzin blaat, valt vanzelf door de mand. Zelfs Rutte in de dividendbelasting-kwestie.
hirshi
0
haas
0
quote:

hirshi schreef op 13 jun 2019 om 10:53:


Ruzies tussen Turken moeten in Turkije uitgevochten worden en niet in de Tweede Kamer.


Ik kijk weinig TV,dus.............
Maar het die beelden even teruggezocht van dat optreden van de DENK man: schandalig optreden,zeer uitlokkend, dreigend etc.
rene l
0
quote:

hirshi schreef op 13 jun 2019 om 10:53:Ruzies tussen Turken moeten in Turkije uitgevochten worden en niet in de Tweede Kamer.Mensen met een dubbel paspoort horen helemaal niet in de regering te zitten.
Ik heb altijd een dubbel gevoel over hun echte belangen, de integriteit richting Nederland, en wat hun echte belangen zijn.

En als het land van origine zo blijft trekken, vecht dit niet uit in ons land, maar doe dat maar lekker waar je vandaan komt.

Onze regering heeft op dit moment wel wat andere kwesties aan haar hoofd om de kop op termijn boven water te houden en niet reddeloos kopje onder te gaan.

Je ziet het wel Pim Fortuyn werd uit de weg geruimd, Wilders hebben ze monddood gemaakt, en het FvD hebben ze op het zijspoor gezet.

Maar helaas, je mag er niets van zeggen, want dan vallen de Linken massaal over je heen.

16.488 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 807 808 809 810 811 812 813 814 815 816 817 ... 821 822 823 824 825 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Positieve stemming op Damrak

09:14 De Amsterdamse aandelenbeurs stond donderdag in het eerste uur van de handel in het groen. Ook de andere Eu...

  Indices

  AEX 564,68 +0,58%
  EUR/USD 1,1298 +0,61%
  Germany30^ 12.391,30 +0,67%
  Gold spot 1.381,92 +1,60%
  LDN100-24h 7.417,51 -0,13%
  NY-Nasdaq Composite 7.987,32 +0,42%
  US30# 26.652,75 +0,56%

  Stijgers

  ASMI
  +3,03%
  BESI
  +2,30%
  ForFar...
  +2,14%
  AMG
  +2,10%
  ASML
  +2,03%

  Dalers

  Brunel
  -4,07%
  B&S Gr...
  -2,49%
  Alfen ...
  -0,90%
  Aegon
  -0,41%
  KasBank
  -0,40%

  Nieuws Forum Meer»

  (22)

  Itang op 20-jun-19 09:59
  (3)

  k2es op 20-jun-19 09:53
  (1)

  Bertpeer op 20-jun-19 09:53
  (13)

  mvliex 1 op 20-jun-19 09:52
  (20)

  dasokwat op 20-jun-19 09:50

  Column Forum Meer»

  (25)

  goldflame op 20-jun-19 10:03
  (3)

  dm op 20-jun-19 09:48
  (49)

  Enzo123 op 20-jun-19 09:28
  (106)

  TheSky op 20-jun-19 08:13
  (3)

  efreddy op 19-jun-19 23:06