Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
20.307 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 ... 1012 1013 1014 1015 1016 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
NewKidInTown
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 22 apr 2019 om 13:24:


Hoe kan hij leden uit de partij gooien als hij geen leden heeft....???

Die zoeken we nog op, doe maar de volgende vraag.
rationeel
1
quote:

josti5 schreef op 22 apr 2019 om 08:56:


[...]

BDB, deze heb je blijkbaar gemist:

www.dagelijksestandaard.nl/2019/02/pe...

Verder: vrijheid van meningsuiting, vrijheid van vereniging én vrijheid van onderwijs zijn nu precies die zaken, die in islamitische landen niet bestaan, en zwaar worden bestraft ingeval van overtreding.

Vrijheid van meningsuiting, vrijheid van vereniging en vrijheid van onderwijs staat in Nederland door de veranderde demografie al zwaar onder druk, en het wordt alleen maar erger, door de ontwikkeling van diezelfde demografie. Deze ken je hopelijk toch wel:

www.youtube.com/watch?v=TAAVsbrSDwE

De dagelijkse praktijk in de vorm van slappe politici, angstige cabaretiers, de ogen sluitende media en gristelijke islamvergoelijkers als jij ('ik geef toe dat het aandacht vereist', 'nu er uit islamitische hoek wat problemen oprijzen, hier en daar, niet overal'), de gang van zaken op veel scholen, waarbij de ene na de andere neutrale onderwijskracht door islamitische leerlingen wordt bedreigd en weggepest bewijst (helaas!!!), dat het kind al lang met het badwater is weggegooid.
BDB, je leeft in dit opzicht in een verleden, dat geen heden is.
BDB:)

Je hebt de teneur niet begrepen. En de oorzaak zal ik proberen weer te geven.

Het is te vinden in wat jij VAAG noemt. De redenering van mij om tot een antwoord te komen noem jij vaag.

Blijkbaar kom jij niet tot een antwoord, maar HEB jij antwoorden.

Ik niet. Dan moet ik eerst nadenken, net al onze Thierry;) , en dat denken heb ik hardop gedaan, zodat wij tot een discussie kunnen komen.

Dan zie je de stapjes waar jij eventueel een andere mening over kunt hebben, dan ik.

Het is NIET zo, dat een bepaald WOORD je zou moeten afschrikken.

Als ik vermeld dat een dictatuur bepaalde voordelen heeft, en dat duidelijk maak aan China met zijn ...tijdelijke 1 kind... bevel, en de grote voordelen die dat voor HET GEHEEL heeft opgeleverd, dan wil dat niets anders zeggen, dan dat je problemen in een dictatuur beter op kunt lossen dan in een democratie. Maar wij hebben gekozen voor een democratie dus daardoor heeft het geen zin als ik een mening zou hebben die alleen maar in een dictatuur te verwerkelijken is.

Als je het hebt over kinderen ivb met opvoeden, dan is het scholen in de zin van kennis bijbrengen door in feite de STAAT een onderdeel van een hele reeks daaraan vooraf gaande gebeurtenissen.

Van verwekking tot 4 jaar, staat de STAAT er buiten.

De ouders hebben alle macht om het nieuwe leven naar hun BEELD te vormen. Ja God van de kinderen.

Wat vind ik daarvan?

Ik heb daar mijn bedenkingen bij.

Is het individu dan niet vrij in onze liberale maatschappij om zich vrijelijk en met wie dan ook voort te planten?
Dat vind ik niet. Waar denk ik dan aan? Erfelijke ziekten. Asociaal gedrag. Geen inkomsten om nageslacht te onderhouden. ENZ.

En dan het opvoeden. Het geven van de zorg aan het kind, zodat het kan ontwikkelen tot zelf denkende optimaal zijn capaciteiten hebben kunnen ontplooiende volwassene, die zijn steentje kan bijdragen in het tot stand houden van onze democratische maatschappij.

Er zijn dus 2 belangen als je het zo stelt. Het individu en de maatschappij.

De maatschappij. Moeilijk. Wij bepalen wat die maatschappij is, in een democratie.
Maar daar wringt de schoen. Onze parlementaire democratie is een kant opgegaan, die velen zien als een soort dictatuur.
Wij als individuen worden beroofd van onze inkomsten en ons vermogen, en namens ons wordt dat geld besteed aan zaken waar velen het totaal NIET mee een zijn om maar een ding te noemen.

Met dat geld wordt ook het ONDERWIJS bekostigd, waar dus de Staat groot belang bij heeft.

Wat zijn die belangen?

In theorie, burgers maken die zo goed mogelijk zijn voorbereid de werkzaamheden uit te voeren die de maatschappij in stand houden of verder brengen. Die zoveel mogelijk belasting genereren.

Dat de staat een doorslaggevende vinger in de pap heeft over de aard van het onderwijs lijkt dan logisch.

Bepaalde vakken lijken geen problemen op te leveren. Alle kinderen moeten leren lezen en schrijven? en rekenen? en kennis bijgebracht krijgen over de geschiedenis van hun land? en later allerlei vreemde talen leren? en wiskunde kennis bijgebracht krijgen, zodat ze leren denken?

Om de vraag te kunnen beantwoorden wat kinderen moeten leren op school, zal je weer terug moeten redeneren van wat de volwassenen vinden dat er op dit moment of in de toekomst? noodzakelijk is, om de maatschappij, die is, zoals die dit moment is, te laten functioneren.

Die inzichten verschillen, maar om kinderen op te splitsen op grond van geloof?
De geloven bij elkaar?

Geloofsovertuiging lijkt onderdeel van het individu. De staat opereert aan de rationele? kant.

Nee dan dus. De vraag is dan terug gebracht tot waarom NIET ieder kind naar het Openbare onderwijs?

rationeel
0
quote:

Chiddix schreef op 22 apr 2019 om 13:12:


[...]

Een partij waar elke vorm van een partijstructuur ontbreekt. De fractie wordt met ijzeren hand bestuurt. Inspraak wordt nauwelijks geduld. Open gesprekken om de partij te hervormen tot een open democratische beweging met leden, medezeggenschap en duidelijke geldstromen is taboe(bron: de Volkskrant).
Maar de aanhang heeft er geen moeite mee. Dat kan. Een partij die door 1 leider wordt bestuurt, is kwetsbaar. Een club bange mensen die volledig afhankelijk zijn van hem, aldus de krant.
Gaat dus over de partijstructuur.


Het ging om het woord dat je gebruikte om Wilders:) te kenschetsen.
rationeel
0
Lidl haalt per direct de literpakken halfvolle vanilleyoghurt van het merk Milbona uit de schappen. Mogelijk bevat het product metaaldeeltjes, wat tot verwondingen kan leiden. De yoghurt is verkocht in de Nederlandse filialen, laat de supermarktketen weten.

Volgens een woordvoerster zijn de metaaldeeltjes ontdekt door een klant, die hierdoor niet gewond is geraakt.

Het gaat uitsluitend om de 'Halfvolle vanille yoghurt', 1 liter, van het merk Milbona met de EAN code 20329358, die houdbaar is tot 29 april. De supermarktketen verzoekt klanten dringend het product niet te consumeren maar terug te brengen naar de winkel. De kopers krijgen hun geld terug.

Bron: ANP
rationeel
0
quote:

rationeel schreef op 21 apr 2019 om 14:27:


BDB:)

www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

Nederlandse-wiskundige-achter-de-eenkindpolitiek.


Heb je deze gezien, BDB:)

Ik kan hem niet plakken, want heb geen toegang meer tot de Volkskrant.

Zal je interesseren!:)
rationeel
1
Paul Cliteur (FVD): dit is Derk Jan Eppinks Europees realisme, een Europa van natiestaten.

www.dagelijksestandaard.nl/2019/04/pa...

De kern van het nieuwe boek van Derk Jan Eppink, Eurorealisme, staat aan het begin en aan het eind. Maar daartussen krijgen we wel verdraaid veel leerzame en ook vermakelijke anekdotes over het Europese bedrijf gepresenteerd, waarover Eppink met humor, afstandelijkheid, ironie en soms ook wel met sarcasme boeiend kan schrijven.

Eppink is – zoals de ondertitel van het boek als aangeeft – voor een “Europa van natiestaten”. Dat is dus géén federaal Europa, ook niet een vaag soort Europa dat, hoewel men het woord “federaal” vermijdt, toch daar naartoe rommelt. Eppink is duidelijk: we moeten niet de ever closing Union hebben, maar de ever looser Union. De natiestaat, de nationale soevereiniteit, dient overeind te blijven.

>>>>
rationeel
0
Ook wijst Eppink erop dat zijn voormalige baas Frits Bolkestein (VVD) in 2003 de demografische groei van Afrika in kaart wilde brengen, waarover hij een speciaal debat wilde in het college van commissarissen. Summier onderzoek wees uit: de populatie beneden de Sahara zou verdubbelen en in sommige gevallen verdrievoudigen. In 2100 zal de bevolking in Afrika ruim 4 miljard zijn (nu 1 miljard). Nigeria zal in 2100 1 miljard inwoners tellen (hetzelfde als heel Afrika nu). Men spreekt van een demografische explosie (p. 51). Wat dat betekent voor de massamigratie, laat zich raden. Ondertussen weigeren de Europese bobo’s dit te bespreken en brandmerken iedereen die dat wel wil doen als “racist”.

www.dagelijksestandaard.nl/2019/04/pa...
beurszeur
0
quote:

rationeel schreef op 22 apr 2019 om 15:19:


[...]

Heb je deze gezien, BDB:)

Ik kan hem niet plakken, want heb geen toegang meer tot de Volkskrant.

Zal je interesseren!:)


De Nederlandse wiskundige achter de eenkindpolitiek
China schaft zijn eenkindpolitiek af en voert een tweekindpolitiek in, zo werd gisteren bekend. De Chinees Song Jian wordt gezien als de architect van het beleid dat Chinese koppels jarenlang verbood meer dan één kind te krijgen, maar hij kreeg het idee van een jonge Nederlandse wiskundige uit Twente, Geert Jan Olsder. Inmiddels is deze jonge wiskundige emeritus hoogleraar aan de TU Delft. Hij blikt terug: 'Toen ik het aan de man vertelde zag je 'm helemaal opveren.'

Stan Putman30 oktober 2015, 2:00

Song Jian en Geert Jan Olsder op een congres in de jaren tachtig. Beeld Geert Jan Olsder
'Het is allemaal behoorlijk per ongeluk gegaan,' vertelt Geert Jan Olsder telefonisch. 'Het was het voorjaar van 1975 en ik was nog maar een jonge medewerker in een onderzoeksgroep aan de TH Twente (tegenwoordig de TU Twente, red.) toen er opeens een delegatie uit China op bezoek kwam: er lag voor hen daarom geen programma klaar. Ik kreeg daarom één bezoeker onder mijn hoede: Song Jian, een raketgeleerde.'

'We hebben eerst gesproken over koetjes en kalfjes, maar na een uurtje raakte onze gespreksstof een beetje op. Zoekend naar een onderwerp bedacht ik opeens een recent onderzoek over bevolkingsgroei dat we met de groep hadden gedaan en dat hem wellicht zou interesseren.'

De Twentse wetenschappers hadden net een publicatie afgerond die was geïnspireerd door de Club van Rome, een stichting die zich bezighoudt met de toekomst van de wereld. 'Het idee was een eiland waar een grote groep mensen leefde. Er zou geen immigratie en geen emigratie plaatsvinden, de bevolkingsgroei zou volstrekt natuurlijk zijn. Maar stel dat de bevolking van dit eiland niet de 'gewenste' leeftijdsopbouw zou hebben, bijvoorbeeld doordat er heel veel bejaarden wonen, hoe zou je dit dan kunnen corrigeren, vroegen we ons af.'

Voor Olsder was dit geen politiek experiment, maar puur wetenschap. 'We vonden het gewoon een interessante wiskundige casus om ons mee bezig te houden, ik vind het nog steeds mooie wiskunde.'

'Toen ik het aan die man vertelde zag je 'm helemaal opveren. Hij vroeg of hij een kopie van de publicatie kon krijgen. Die heb ik hem vervolgens toegestuurd. Daarna heb ik er nooit meer over nagedacht,' aldus Olsder. Ze dronken die dag nog een biertje en toen reisde de delegatie weer door. Dat de gevolgen van het informeel onderhoud zo groot zouden zijn had hij nooit kunnen voorzien.

Geert Jan Olsder sprak Song Jian door de jaren heen nog op congressen, ze waren goede collega's geworden. Hij merkte dat Jian groeide in aanzien in China. Hij sprak de geleerde voor het laatst in 2004, toen hij Olsder thuis bezocht met twee auto's van het corps dipomatique en persoonlijke lijfwachten. 'We hebben het toen nog wel over bevolkingsgroei gehad, maar ik had nooit de link gelegd tussen onze ontmoeting in 1975 en de eenkindpolitiek.'

Tot Olsder in 2008 werd gebeld door een redacteur van Trouw. 'Zij vertelde mij dat ze mijn naam was tegengekomen in een boek over de eenkindpolitiek in China, Just One Child van antropologe Susan Greenhalgh. Daaruit begreep ik dat ik het eerste dominosteentje ben geweest dat de zaak in beweging heeft gebracht. Ik ben me toen in de eenkindpolitiek gaan verdiepen en kwam erachter dat hij met ons model aan de slag is gegaan. In tegenstelling tot demografen had hij als raketgeleerde goede computers tot zijn beschikking.'


Song Jiang bij Geert Jan Olsder thuis. Beeld Geert Jan Olsder
Hij heeft geen spijt van het onderzoek dat ze hebben gedaan: dat was een wiskundig experiment. Over de gevolgen is hij ambivalent. 'Ik heb geen originele mening over de eenkindpolitiek: op microscopische schaal is het voor gezinnen natuurlijk schrijnend, maar op macroniveau is het goed te verdedigen.'

Olsder is benieuwd naar de gevolgen van tweekindpolitiek die China nu gaat voeren. 'Ik heb me laten vertellen dat mensen het ontwend zijn om in een gezin op te groeien. Dus ik verwacht niet dat de tweekindpolitiek direct uit de hand gaat lopen nu de teugels wat worden gevierd. Met een tweekindpolitiek blijft het bevolkingsaantal hypothetisch gezien overigens hetzelfde, of krimpt zelfs enigszins: elk koppel zet maximaal twee nieuwe mensen op de wereld. Hoe het in de realiteit uitpakt, dat is koffiedik kijken, daarvoor moet je me over vijftien jaar nog eens spreken.'

bron : www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...
rationeel
0
....

Ik ben het hier helemaal mee eens. Ik heb wel een voorbehoud bij dat wegcijferen van die christelijk-joodse identiteit. Ik denk namelijk dat de... mateloosheid... van het christendom ten aanzien van liefde voor de “ander” debet is aan de verafgoding van vreemdelingen, waaraan onze culturele elite lijdt.

Dat Barmhartige Samaritanen-complex begint ons op te breken. Met heel Afrika als Samaria gaat Europa ten onder. En het treurige is dat onze elites tegen die collectieve zelfvernietiging niet protesteren. Zien ze het niet? Of denken ze “na ons de zondvloed”?

www.dagelijksestandaard.nl/2019/04/pa...
rationeel
0
Nu is dit nog maar een deel van de 13 hoofdstukken waarin de schrijver zijn Europees realisme gestalte geeft. Ik heb bij het lezen van het boek veel geleerd, maar ik heb ook heel veel gelachen.

Dat ga ik ook doen:)

www.dagelijksestandaard.nl/2019/04/pa...
rationeel
0
Ik begrijp de vaderlandsliefde van Thierry Baudet wel
Links maakt elke vorm van discussie kapot
Gepubliceerd op 21 april 2019 - 16:00 door Samirrha Tarrass

opiniez.com/2019/04/21/ik-begrijp-de-...

Kennis maken met gevoelens:

Hirakbeweging

In Marokko is de Hirakbeweging actief. Deze protestbeweging is eind 2016 ontstaan na de dood van een Amazigh visboer in El Hoceima die zijn waar van de Marokkaanse overheid niet mocht verkopen. De onvrede onder de Amazigh- (Berber-)bevolking in de Noordelijke regio rond El Hoceima en Nador, de oorspronkelijke bewoners van Marokko over hun achterstelling vlamde na decennia lange rust weer op. Zo’n 88% van de Marokkanen in Nederland komt oorspronkelijk uit deze regio.

....
Chiddix
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 22 apr 2019 om 13:24:


[...]
Hoe kan hij leden uit de partij gooien als hij geen leden heeft....???

lol


Dat is ook weer waar. De PVV heeft geen leden.
rationeel
0
quote:

Chiddix schreef op 22 apr 2019 om 16:13:


[...]

Dat is ook weer waar. De PVV heeft geen leden.

Waar blijven de excuses C?
rationeel
0
De Clinton Foundation sponsort de klimaatactivisten van Spitsbergen. Deze klimaatactivisten infiltreren ons onderwijs en curriculum. Lees hier hoe.

threadreaderapp.com/thread/1095735687...

rationeel
0
Wat is er aan de hand in het onderwijs?
...
Waarom je je zorgen moet maken om onderwijsvernieuwing, kinderen laten meebesturen, spijbelende ‘klimaat’scholieren én politici die dit aanmoedigen.

Wat is er democratisch en gelijkwaardig als er sprake is van indoctrinatie?

...

threadreaderapp.com/thread/1093809712...

beurszeur
0
quote:

Chiddix schreef op 22 apr 2019 om 13:12:


[...]

Een partij waar elke vorm van een partijstructuur ontbreekt. De fractie wordt met ijzeren hand bestuurt. Inspraak wordt nauwelijks geduld. Open gesprekken om de partij te hervormen tot een open democratische beweging met leden, medezeggenschap en duidelijke geldstromen is taboe(bron: de Volkskrant).
Maar de aanhang heeft er geen moeite mee. Dat kan. Een partij die door 1 leider wordt bestuurt, is kwetsbaar. Een club bange mensen die volledig afhankelijk zijn van hem, aldus de krant.
Gaat dus over de partijstructuur.


Blijkbaar hebben de mensen binnen de PVV hier geen probleem mee, anders zouden ze wel overstappen naar FvD.

Wilders is een strateeg die met een toneelspel tot zijn pensioen in de 2de kamer blijft.

Als ik een politieke partij zou oprichten, dan bedacht ik ook een constructie, zodat ik niet uit de partij zou kunnen worden gezet.

Stel dat iemand een groep mensen lid laat worden van een partij, zodat deze groep een meerderheid vertegenwoordigen, dan zou bij de partij voor de dieren zomaar Marjanne Tiemen kunnen worden weggestemd. Of onvoorwaardelijke steun voor een kernreactor worden opgenomen in het verkiezingsprogramma.

beurszeur
0
quote:

rationeel schreef op 22 apr 2019 om 16:45:


Wat is er aan de hand in het onderwijs?
...
Waarom je je zorgen moet maken om onderwijsvernieuwing, kinderen laten meebesturen, spijbelende ‘klimaat’scholieren én politici die dit aanmoedigen.

Wat is er democratisch en gelijkwaardig als er sprake is van indoctrinatie?

...

threadreaderapp.com/thread/1093809712...
Heb je het hier over christelijk onderwijs m.b.t. indoctrinatie?
rationeel
0
quote:

beurszeur schreef op 22 apr 2019 om 18:08:


[...]

Heb je het hier over christelijk onderwijs m.b.t. indoctrinatie?Ga eens het linkje bekijken. Er is veel meer aan de hand. Een wereldwijde indoctrinatie.

Ver onze kleine landje probleempjes overstijgend!:(


rationeel
0
Immigratie...Hoe denken de politieke partijen hier over?

Weer Syriers er bij, misschien onnodig. Wie houdt er rekening met de draagkracht van de Nederlandse bevolking?

www.youtube.com/watch?v=I16UJS19Jfc&a...
20.307 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 ... 1012 1013 1014 1015 1016 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street in mineur

18 okt De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag tijdens de middaghandel in New York op verlies. Beleggers op...

  Indices

  AEX 572,72 -0,62%
  EUR/USD 1,1171 +0,40%
  Germany30^ 12.664,20 +0,07%
  Gold spot 1.490,06 0,00%
  LDN100-24h 7.143,88 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 8.089,54 -0,83%
  US30# 26.807,69 +0,12%

  Stijgers

  Sligro
  +4,94%
  Flow T...
  +2,87%
  Pharming
  +2,66%
  Accell
  +2,30%
  SIGNIF...
  +2,12%

  Dalers

  Kiadis...
  -50,79%
  ForFar...
  -5,05%
  Galapagos
  -4,06%
  RELX
  -3,00%
  TomTom
  -2,97%

  Nieuws Forum Meer»

  (10)

  wiegveld op 19-okt-19 20:40
  (2)

  Go4profit op 19-okt-19 17:39
  (1)

  Mister-V op 19-okt-19 15:22
  (3)

  FlashHenk op 19-okt-19 14:15
  (20)

  dasokwat op 19-okt-19 11:34

  Column Forum Meer»

  (330)

  Patmania op 19-okt-19 22:43
  (2)

  marique op 19-okt-19 13:02
  (1)

  Leijen op 19-okt-19 11:07
  (4)

  Happy op 19-okt-19 10:22
  (6)

  Dirk JGC op 18-okt-19 16:54