Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

PostNL mei 2017

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
630 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 28 29 30 31 32 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Spes
0
quote:

rekeozsejtleraped schreef op 5 mei 2017 om 20:12:


[...] Macron is maandag president, en de EU gaat door. Beurs zal met 2% hoger openen..... Cijfers Postnl zullen prima zijn.....

Reken jezelf niet meteen rijk. Meesten denken/hopen al jaren dat de cijfers mee zullen vallen en steeds dalen we fors op die cijfers.
prinszicht
0
Voor iedereen een geruststelling ik heb niet bijgekocht. Wat dat zegt is dat ik meestal op de pieken goed handel maar op de bodem er te vaak naast zit. Ben ook menigmaal met dikke paketten de cijfers tegemoet getreden en kreeg dan flink op de kloten. Nu met minder dan 50 procent de hele dag lopen mijmeren om uit te breiden naar 75 procent. Dat scheelt in mijn geval een slok op een borrel. Nu dat ik het niet gedaan heb, verwacht ik zo maar een duppie of meer er bij. Dan nog maak ik de kosten van mijn vakantie in 1 keer goed. Maar toch. Ik hoop voor de hardcore beliebers 5 plus.
analyse_A3CD
0
quote:

paul66 schreef op 5 mei 2017 om 14:41:


Hierbij als bijlage een kort overzicht hoe de Beleidsdekkingsgraad van het Pensioenfonds PostNL tot stand komt,

De Beleidsdekkingsgraad dient per eind van het kwartaal boven de 104% procent te zijn

De startdatum van de vijfjaars periode is 31 juli 2016. Deze periode eindigt indien de Beleidsdekkingsgraad zich minimaal drie opeenvolgende kwartaaleinden boven de 104% bevindt.

Met de Actuele dekkingsgraad van 111,4% per eind maart 2017
is de kans aanzienlijk dat de komende twee kwartalen het ook boven de 104% uitkomt!
Met alle financieële gevolgen vandien,


Financiële gevolgen? Positief bedoel je zeker!?
eri09
0
Als Macron wint ( ziet er wel naar uit ) en de cijfers zijn in lijn of beter dan de analisten denken dan kunnen we zomaar naar de 4,75 maandag gaan maar het blijft beleggen dus je weet het niet maar dat zegt mijn gevoel, gewoon plus 4-5% maandag
rekeozsejtlerap ed
0
quote:

eri09 schreef op 6 mei 2017 om 11:50:


Als Macron wint ( ziet er wel naar uit ) en de cijfers zijn in lijn of beter dan de analisten denken dan kunnen we zomaar naar de 4,75 maandag gaan maar het blijft beleggen dus je weet het niet maar dat zegt mijn gevoel, gewoon plus 4-5% maandag
Cijfers zijn goed genoeg om het dividend te verantwoorden, en de groei van de pakketdiensten te bestendigen.
analyse_A3CD
0
We vergeten gemakshalve nog even de overname van de nachtdistribiteur en het voor een groot deel in Nederland gaan bezorgen van pakketten voor AliExpres!!

Er wordt op vele vlakken goed aan de weg getimmerd om een E-commerce bedrijf te worden van formaat!

De omzet gaat omhoog en de winstgevendheid zal lamgzaam maar zeker volgen en ook het dividend gaat een steeds belangrijk onderdeel worden voor zowel institutionele alswel particuliere beleggers!
Toekomstbeeld
0
quote:

prinszicht schreef op 5 mei 2017 om 10:52:


[...]

Dit verklaart ook waarom de omzet WEL marginaal groeit met 40 miljoen en de winst DAALT met 6 miljoen. Dit heet omzet kopen of marktaandeel. Gratis verzending... Alles wat gratis is, heeft geen waarde. Je kunt beter je marktpositie ter gelde maken door betere prijzen te onderhandelen met de Alibaba's van deze wereld. Dit is namelijk geen houdbaar business model.


De omzet groeit (in de business internationaal) omdat........ hun Duitse divisie Postcon eind 2016 die joint venture partijen hebben uitgekocht.

De winst in die joint venture was zero en ze hopen er 20 miljoen van te maken in 2020. Dacht dat ze ongeveer 80 miljoen aan omzet hadden gekocht.

Weet u nog?

Maw ze hebben omzet gekocht met zeer marginale winst (mogelijk zelfs nog steeds verlies gezien hun Q4 rapportage over Duitsland).
Zouden ze die aankopen niet gedaan hebben dan was hun omzet zelfs gedaald.

De truc van Herna om er toch nog wat van te maken in 2017.prinszicht
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 7 mei 2017 om 15:18:


[...]

De omzet groeit (in de business internationaal) omdat........ hun Duitse divisie Postcon eind 2016 die joint venture partijen hebben uitgekocht.

De winst in die joint venture was zero en ze hopen er 20 miljoen van te maken in 2020. Dacht dat ze ongeveer 80 miljoen aan omzet hadden gekocht.

Weet u nog?

Maw ze hebben omzet gekocht met zeer marginale winst (mogelijk zelfs nog steeds verlies gezien hun Q4 rapportage over Duitsland).
Zouden ze die aankopen niet gedaan hebben dan was hun omzet zelfs gedaald.

De truc van Herna om er toch nog wat van te maken in 2017.Dank je toekomst. Dat was ik vergeten of heb het niet zo helder op het vizier gehad. Ben nog op zoek naar de strategie er achter. GB verlaten om het avontuur aan te gaan in Duitsland. In 2020 marginale winst. Nou ja, het zal wel.

Wat een domper trouwens voor het Rotterdamse. Ben geen fan nog fanatiek maar deze had ik ff op een akkoordje gegooid. Of werkt het niet zo.
vis20
0
Financiële highlights 1e kwartaal 2017
Omzet €870 miljoen (Q1 2016: €864 miljoen)
Omzet uit e-commerce steeg tot 34% (Q1 2016: 31%)
Onderliggend cash bedrijfsresultaat €50 miljoen (Q1 2016: €61 miljoen)
Nettokasstroom uit operationele en investeringsactiviteiten €(20) miljoen (Q1 2016: €(26)miljoen)
Geconsolideerd eigen vermogen €(32) miljoen (YE 2016: €(79) miljoen)
Operationele highlights 1e kwartaal 2017
Volume geadresseerde post daalde met 9,6% (gecorrigeerd voor werkdagen: 10,3%)
Bezorgkwaliteit was hoog (96,7%)
€15 miljoen kostenbesparingen gerealiseerd
Volume pakketten nam toe met 8% (onderliggend 15%)
Outlook 2017 bevestigd
Onderliggend cash bedrijfsresultaat 2017 van tussen €220 miljoen en €260 miljoen
CEO statement
Herna Verhagen, CEO van PostNL: ''We hebben eerder aangegeven dat onze resultaten in het eerste kwartaal lager zouden zijn dan de resultaten van het vorig jaar. De gerealiseerde resultaten waren in lijn met deze verwachtingen, geholpen door enkele incidentele effecten. We bevestigen onze outlook 2017 voor het realiseren van een onderliggend cash bedrijfsresultaat van tussen de €220 miljoen en €260 miljoen.

Met de goedkeuring van ons dividendvoorstel door de aandeelhouders is een belangrijke mijlpaal bereikt. Op 11 mei gaat PostNL weer dividend betalen, waarmee we onze eerdere belofte nakomen. Voor de toekomst verwachten we onze aandeelhouders met een progressief dividend te kunnen belonen. We zetten de transformatie van onze organisatie naar een logistiek bedrijf voor e-commerce verder door. Zo werken we onder meer aan het verder vergroten van onze footprint op het gebied van foodbezorging. Onze ambitie is om de aanbieder van e-food logistieke diensten te worden in de Benelux.

Pakketten laat onderliggende volumegroei zien van 15%. De sterke e-commerce groei zet door. Ook de omzet van onze logistieke diensten groeide, evenals de vraag naar aanvullende diensten, zoals bezorging op dezelfde dag. Het resultaat was solide.

Bij Mail in Nederland zet de volumedaling door, voornamelijk vanwege substitutie. We zien echter ook dat postvervoerders meer post via hun eigen netwerken bezorgen als gevolg van maatregelen van ACM. Het lagere resultaat is hoofdzakelijk toe te schrijven aan de volumedaling. Onze besparingsplannen verlopen volgens plan. De lopende regelgevingsdossiers blijven veel managementaandacht vragen. We zijn nog steeds bezorgd over de verwachte negatieve impact van de mogelijke uitkomst van diverse maatregelen met betrekking tot aanmerkelijke marktmacht.

Het resultaat van Internationaal verbeterde in het eerste kwartaal en laat een gemengd beeld zien. De positieve bijdrage van de overname vorig jaar in Duitsland en de eerste tekenen van het verwachte herstel in Italië werden deels teniet gedaan door een enigszins lagere omzet dan verwacht bij Spring en lagere volumes en omzet bij de overige Duitse activiteiten.”
slei
0
Omzet op peil, maar iets lagere winst - vandaag iets lager of toch gewoon hoger, mee met de rest vandaag?
Accuboor
0
Conform verwachting en inderdaad groei in omzet en net profit!

PostNL kan gewoon mee in de beurstrend vandaag. Outlook reconfirmed, oftewel EUR0,26 dividend over 2017!
Geefgas
0
Volgens mij iets onder de verwachtingen, wellicht wat verkopers die toch zenuwachtig worden, maar voor mij bevestiging dat het allemaal wel goed komt met dit aandeel en dat zou ook extra kopers kunnen trekken.

Ben benieuwd wat het gaat worden vandaag, vind het nog erg lastig voorspellen.
moneymaker_BX
0
Als we vandaag omhoog gaan zal het mij echt verbazen
zeer matig
hoop echt dat een goede partij een bod gaat doen van 6 Euro
artm
0
Der
0
pre open 4,60 Gelet op de vorige, in de ogen v/d markt, tegenvallende cijfers zal de koes wel weer flink terugvallen. Hopelijk sluiten we boven de 4,50
Maar gevoelsmatig vrees ik voor 4,40
Toekomstbeeld
0
Omzet en winst, beiden stevig onder de consensus vd analisten. Verwachtingen waren omzet 896 miljoen en cash winst 55 miljoen.

Vergeet niet dat de omzetcijfers voor 25 miljoen euro zijn opgekrikt vanwege de overname Duitsland (zei sectie Internationaal in hun publicatie). De vergelijkbare omzet metis derhalve 845 miljoen euro. En dus een daling tov kwartaal 1 2016 (864 miljoen) van 2.2%.


De tekst dat het resultaat van 50 miljoen nog geholpen is door "Some incidentals" is ook niet erg sterk/overtuigend.

Geeft wel te denken dat men trouwens die "incidentals" nergens precies onderbouwd. Erg raar. Wordt een keer of 5 in de publicatie genoemd maar niet gespecificeerd.

Zullen de analisten wel in de call naar vragen mag ik hopen. Is het 5 miljoen is het 15 miljoen? Scheelt nogal wat.
kusadasi
0
Geefgas
0
quote:

Der schreef op 8 mei 2017 om 08:47:


pre open 4,60 Gelet op de vorige in de oen v/d markt tegenvallende cijfers zal de koes wel weer flink terugvallen. Hopelijk sluiten we boven de 4,50
Maar gevoelsmatig vrees ik voor 4,40


Begrijpelijke en wellicht terechte reactie. Toch denk ik dat fundament onder koers stuk sterker is dan eerder. Pre pen 4,60 kan verdere daling inladen want er zitten een hoop mensen met last van zenuwen in dit aandeel.

Ik heb wel vertrouwen dat er paar kopers op loer liggen die snel instappen. En dat kan een aantal snelle verkopers geld kosten. Maar het verleden heeft inderdaad ook andere scenario's laten zien ... in ieder geval geldt m.i. dat elke daling later een mooi instap komen zal blijken te zijn geweest.
pff
0
quote:

kusadasi schreef op 8 mei 2017 om 08:53:


Gevalletje van -5% bagger cijfers,mooi praten die Herna maar presteren ho maar.


daar lijkt het wel op. De koers is al te ver opgekrikt.
jeff_cassius
0
Cijfers vallen ronduit tegen, de outlook wordt wel gehandhaafd.....voor wat het waard is.
Ik denk dat er wel 3 tot 5% af gaat na de opening.
630 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 28 29 30 31 32 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

PostNL Koninklijke Meer »

Koers 2,040   Verschil +0,03 (+1,24%)
Laag 2,034   Volume 571.009
Hoog 2,042   Gem. Volume 4.808.135
13-dec-19 09:06
label premium

PostNL schiet tekort (update)

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium