Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

NPEX-de 2e effectenbeurs van Nederland

30 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 februari 2017 06:58
  Xillio naar mkb-beurs NPEX
  4 min geleden

  Opnieuw gaat een bedrijf naar mkb-beurs NPEX. Xillio, dat software integreert voor grote bedrijfsplatforms, noteert een 8% achtergestelde obligatielening. Die moet €2,5 miljoen opbrengen.

  De achtergestelde obligaties hebben een looptijd van vijf jaar.

  Het Hilversumse Xillio groeit dankzij de integratie van onder meer Microsoft Sharepoint, Box en Dropbox.

  De obligatie moet groei mogelijk maken. Volgens directeur Rikkert Engels heeft de onderneming de interesse gewekt van tech-bedrijven uit Silicon Valley.

  Cruciale fase

  Engels: ,,We zitten in een cruciale fase, en onze ontwikkelaars hebben meer zuurstof nodig. We hebben nu een voorsprong van ongeveer drie jaar op de concurrentie. Die mogen we niet uit handen geven.”

  Waar tot voor kort grote bedrijfsapplicaties werden overgebracht naar een nieuw platform, zegt Engels, is de huidige trend om dat selectief te doen en meerdere platformen naast elkaar te laten bestaan en de inhoud te synchroniseren.

 2. forum rang 10 DeZwarteRidder 20 februari 2017 08:41
  HyGear hengelt in week miljoenen binnen
  Gisteren, 23:00

  HyGear, producent van installaties voor industriegassen zoals waterstof, heeft binnen een week obligatieleningen ter waarde van €2,5 miljoen in de verkocht.

  De HyGear-obligaties staan genoteerd aan de NPEX-beurs voor mkb-bedrijven.

  De bedrijfsschuld staat uit tegen 7% rente, de obligatie werden volgens de beurs snel opgekocht, wat als een teken van vertrouwen van beleggers in het bedrijf geldt.

  De onderneming, die in 2002 werd opgericht is winstgevend, zegt met een goed gevuld orderboek in 2018 meer groei te kunnen boeken.
 3. Stapelaar 25 maart 2017 11:30
  quote:

  DeZwarteRidder schreef op 20 februari 2017 08:41:


  HyGear hengelt in week miljoenen binnen

  De bedrijfsschuld staat uit tegen 7% rente, de obligatie werden volgens de beurs snel opgekocht, wat als een teken van vertrouwen van beleggers in het bedrijf geldt.  Ik denk eerder dat het als teken geldt dat beleggers zich lekker laten maken door het rentepercentage.
  Disclaimer: ik heb me niet verdiept in HyGear en vraag me af of beleggers dat wel doen (of kunnen).
 4. forum rang 6 Bowski 25 maart 2017 13:26
  @Stapelaar
  Je moet inderdaad oppassen. Ik heb investeringen in 5 van de 6 scheepsCV's voor 100% verloren. En daar zaten hele mooie prospectussen bij :)
  De info bij crowdfunding en NPEX is vaak nog veel beroerder.
  Eigenlijk snap ik niet dat mensen daar in trappen.
  Enige reden is m.i. de gunfactor en 'hoeveel ben ik bereid te verliezen' voor een sympathiek plan.
 5. forum rang 10 DeZwarteRidder 30 maart 2017 15:11
  Vastgoedbelegger Geneba verhoogt resultaat
  1 uur geleden

  AMSTERDAM (AFN) - Vastgoedbelegger Geneba Properties, die eind vorig jaar liet weten een beursgang te overwegen, heeft in 2016 een flink hoger direct beleggingsresultaat behaald. Dat maakte de onderneming, die zich vooral richt op logistieke en industriële vastgoedobjecten in Duitsland en Nederland, donderdag bekend.

  Het direct beleggingsresultaat steeg met 59 procent tot 41,2 miljoen euro. Op nettobasis verscheen een winst van 67,3 miljoen euro, tegen ruim 30 miljoen euro in 2015. Dat is inclusief een bate uit de verkoop van het belang in het hoofdkantoor van het Duitse chipconcern Infineon in München en ook positieve herwaarderingen van de vastgoedportefeuille. De waarde van de portfolio bedroeg eind vorig jaar bijna 493 miljoen euro.

  Geneba kondigde begin december aan zijn strategische opties te bekijken, waaronder een beursgang. Er wordt ook gekeken naar bijvoorbeeld een kapitaalverhoging, fusie of verkoop.

  In Geneba werden in het verleden de financieel gezonde en renderende bezittingen van Homburg Invest geplaatst. Het bedrijf, gevestigd in Amsterdam, is al genoteerd op handelsplatform NPEX.

 6. forum rang 10 DeZwarteRidder 30 maart 2017 15:13
  quote:

  Bowski schreef op 25 maart 2017 13:26:


  @Stapelaar
  Je moet inderdaad oppassen. Ik heb investeringen in 5 van de 6 scheepsCV's voor 100% verloren. En daar zaten hele mooie prospectussen bij :)
  De info bij crowdfunding en NPEX is vaak nog veel beroerder.
  Eigenlijk snap ik niet dat mensen daar in trappen.
  Enige reden is m.i. de gunfactor en 'hoeveel ben ik bereid te verliezen' voor een sympathiek plan.

  Jouw scheeps-cv's hebben totaal niets te maken met de NPEX, die in feite gewoon de opvolger is van de aloude 'Incourante Markt'.
  Op deze markt staan bedrijven genoteerd die ouder zijn dan jij.
 7. [verwijderd] 30 maart 2017 15:18
  quote:

  Stapelaar schreef op 25 maart 2017 11:30:


  [...]

  Ik denk eerder dat het als teken geldt dat beleggers zich lekker laten maken door het rentepercentage.
  Disclaimer: ik heb me niet verdiept in HyGear en vraag me af of beleggers dat wel doen (of kunnen).


  Hygear zit in de reformer technology, zouden in gesprek zijn met Plug power Overname/merger ??

  PP bekend in de Fuel cells markt Heftrucks (marketleader) en nu uitdijen naar the automotiv en andere markten
 8. forum rang 10 DeZwarteRidder 13 april 2017 10:23
  Techbedrijf Quest gaat naar NPEX
  7 min geleden

  MIDDENMEER (AFN) - Technologiebedrijf Quest Photonic Devices krijgt een notering op het handelsplatform NPEX. Dat bleek donderdag.

  De onderneming, gespecialiseerd in de ontwikkeling en de verkoop van zogenoemde hoogwaardige camera’s, gaat obligaties uitgeven. Met de opbrengsten, maximaal 2,5 miljoen euro, wil Quest groeiplannen in de Verenigde Staten en Duitsland financieren.
 9. forum rang 10 DeZwarteRidder 13 april 2017 10:30
  Techbedrijf Quest naar NPEX
  13 min geleden DFT

  Quest Photonic Devices uit Middenmeer heeft obligaties uitgegeven voor de groei met zijn camera's voor kankeronderzoek en medische behandelingen.

  Technologiebedrijf Quest geeft het schuldpapier uit via NPEX, de Nederlandse mkb-beurs. Dat moet bijna €2,5 miljoen opleveren. Quest krijgt hiermee een notering op het handelsplatform NPEX.

  In de Verenigde Staten heeft Quest inmiddels een vestiging geopend voor groei in die markt.

  Sneller ingrijpen

  Deze zogeheten achtergestelde obligatielening via NPEX met een rente van 8% heeft een looptijd van vijf jaar.

  De apparatuur van zijn dochteronderneming Quest Medical Imaging zorgt ervoor dat medici tumoren sneller kunnen opsporen, operaties moeten zo uiteindelijk nauwkeuriger worden uitgevoerd.

  De camerasystemen van Quest worden volgens het bedrijf ook gebruikt in de voedingsindustrie, de land- en bosbouw en bij het opsporen van landmijnen.

  Volg De Financiële Telegraaf gratis op WhatsApp. Meld je hier aan
 10. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 april 2017 09:13
  Singaporezen nemen vastgoedbedrijf Geneba over
  37 min geleden

  AMSTERDAM (AFN) - De Singaporese vastgoedonderneming Frasers Centrepoint neemt voor bijna 316 miljoen euro een controlerend belang van krap 87 procent in het in Amsterdam gevestigde logistieke vastgoedbedrijf Geneba Properties.

  Geneba richt zich vooral op logistieke en industriële vastgoedobjecten in Duitsland en Nederland. Het bedrijf kondigde begin december aan zijn strategische opties te bekijken, waaronder een beursgang, fusie of verkoop. In Geneba werden in het verleden de financieel gezonde en renderende bezittingen van Homburg Invest geplaatst. Het bedrijf is genoteerd op handelsplatform NPEX.

  Canadese aandeelhouders

  Frasers neemt het belang over van Canadese aandeelhouders. Er is voor Frasers een optie om Geneba later geheel in te lijven.

  Topman Panote Sirivadhanabhakdi van Frasers liet in een toelichting op de overname weten dat Geneba alles biedt wat Frasers zocht in een logistiek platform in Europa, met een gefocuste strategie, goede portfolio en een solide huurdersprofiel. Volgens Frasers wordt door de overname de positie van Geneba verder versterkt.
 11. HappyOne 20 april 2017 17:19
  @ Zwarte Ridder: op alle aandelen Geneba wordt uiteindelijk hetzelfde bod gedaan, namelijk een bedrag van ongeveer 3,67 per aandeel onder de gebruikelijke voorbehouden.
  Overigens een voor mij werkelijk onbegrijpelijk hoog bedrag, de intrinsieke waarde was 2,76 en vastgoedfondsen boven intrinsieke waarde is een zeldzaamheid (Wereldhave en NSI -20% op intrinsieke waarde). De portefeuille lijkt mij nou ook niet echt om over naar huis te schrijven.

  @ Allen: op Npex noteren ook aandelen (zoals Timber) en andere vastgoedfondsen. Zo noteert het Vastgoed Fundament Fonds er ook, en daar is de intrinsieke waarde 0,93 per aandeel en de koers rond de 0,29! Er is wel wat mee aan de hand maar dit lijkt een wel erg hoge korting. Ook kun je bijvoorbeeld het Supermarktfonds kopen.
 12. forum rang 10 DeZwarteRidder 1 mei 2017 13:41
  Camerabedrijf Quest haalt miljoenen op
  2 uur geleden DFT

  Technologiebedrijf Quest Photonic Devices heeft in korte tijd €2,5 miljoen opgehaald met de uitgifte van bedrijfsobligaties aan mkb-beurs NPEX.

  De uitgifte van de obligatie die via NPEX worden verhandeld was op 12 april. Met de €2,5 miljoen opbrengst wil Quest uit Middenmeer groeien in de VS en Duitsland.

  Zijn camera's worden gebruikt voor onder meer kankeronderzoek en de behandeling.

  Effectievere operaties

  De claim is dat camera's van Quest kwaadaardige cellen eerder kunnen detecteren dan een arts met het blote oog kan. Operaties zouden met de camera ook effectiever zijn.

  In de Verenigde Staten heeft Quest inmiddels een vestiging geopend.

  De camerasystemen van Quest worden ook in de land- en bosbouw, de voedingsindustrie en bij het opsporen van landmijnen gebruikt.
  Groei transacties NPEX

  NPEX breidt gestaag uit. De relatief nieuwe mkb-beurs verwerkte recent introducties van onder meer Tuk Tuk Factory, HyGear, Icecat, Super Winkel Fonds en Xillio.
 13. forum rang 10 DeZwarteRidder 1 mei 2017 13:43
  quote:

  HappyOne schreef op 20 april 2017 17:19:


  @ Zwarte Ridder: op alle aandelen Geneba wordt uiteindelijk hetzelfde bod gedaan, namelijk een bedrag van ongeveer 3,67 per aandeel onder de gebruikelijke voorbehouden.
  Overigens een voor mij werkelijk onbegrijpelijk hoog bedrag, de intrinsieke waarde was 2,76 en vastgoedfondsen boven intrinsieke waarde is een zeldzaamheid (Wereldhave en NSI -20% op intrinsieke waarde). De portefeuille lijkt mij nou ook niet echt om over naar huis te schrijven.


  Hoe weet je dat er bod gedaan wordt op de overige aandelen?
  Ik heb dat nergens gelezen.
 14. HappyOne 2 mei 2017 20:49
  Hallo ZwarteRidder,

  Uit het persbericht (zie www.geneba.com):

  In verband met de verkoop van het aandeel van Catalyst, hebben Geneba en Frasers Property overeenstemming bereikt, onder voorbehoud van de ontvangst van de vereiste instemmingen (indien van toepassing), toestemming van de mededingingsautoriteiten, regulatoire en andere relevante goedkeuringen (indien van toepassing), over een aanbevolen aanbod in contanten van Frasers Property voor de resterende 13,44% aan vrij verhandelbare certificaten van aandelen (het "Aandelenbod") tegen dezelfde prijs per certificaat als wordt ontvangen door Catalyst. Uitgaande van de voltooiing van de aankoop van het belang van 86,56% van Catalyst op 30 juni 2017, en na aanpassing in verband met gebruikelijke transactiekosten en aanpassingen voor de voltooiing, zal de geboden prijs voor het Aandelenbod naar verwachting circa EUR 3,67 per certificaat bedragen.


  Overname van 100% en intrekken van de beursnotering
  Het is de intentie van Frasers Property om 100% (honderd procent) van de certificaten van aandelen
  van Geneba te verwerven.
30 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Meer »

Koers 0,000   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 0,000   Volume 0
Hoog 0,000   Gem. Volume 0
Premium

KOPEN OF VERKOPEN?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links