Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Europa, Euro, Brexit, etc.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.822 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 88 89 90 91 92 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
rationeel
0
quote:

mineset® schreef op 25 mrt 2017 om 17:05:


DeZwarteRidder 25 mrt 2017 om 16:55
Gezien je reactie op de andere draad ... heb ik hem dus hier maar neergezet ;-)
===============================================================

Gepubliceerd: 25 maart 2017 12:21
Door: NU.nl/Reuters

Als Frankrijk zou besluiten uit de euro te stappen en terug te keren naar de franc, schaadt dat de koopkracht en nemen de kosten voor overheidsleningen aanzienlijk toe.
www.nu.nl/economie/4569453/franse-pre...

“Als we uit de euro stappen en onze valuta daarmee 20 procent in waarde laten dalen, betekent dat de kosten van import met hetzelfde percentage toenemen”, aldus Villeroy de Galhau. Dat zal volgens hem met name de lagere inkomens treffen.

======================================

Daarmee geeft hij toch meteen de zwakte van Frankrijk aan ?
Immers, FreXit betekent 20% devaluatie van een nieuw in te voeren Franse Franc en hogere rente op Franse staatsschulden.

De sterkere EU landen (o.m. Duitsland & Nederland) moeten dus niet alleen de club-med landen boven water houden, maar OOK Frankrijk .....!


De goeden zijn de pineut. Kwalijke zaak.
New dawn
0
Gisteren een documentaire gezien over Europa. Ze lieten allerlei culturen met een soort van toeristische attractie zien. Benadrukkend hoe mooi Europa is. Ook werd er subtiel op gewezen dat deze diversiteit ons bindt.

Maar al gauw bekruipt je dan het gevoel dat e.e.a. juist de verschillen blootlegt met allemaal verschillende culturen en talen. M.a.w. Europa is geen land maar alleen een geografische benaming van een bepaald gebied.
Kijk je naar de geschiedenis op lange termijn, was het na de cohesie van het Romeinse Rijk een bonte verzameling van landen die constant met elkaar in oorlog waren.

Dat wil men nu samen laten smelten. Recentelijk is nog besloten dat verdere integratie moet stoppen, dus niet meer het streven naar de vorming van één staat. Het lijkt er dus op dat het Avondland niet een land wordt. Verdere energie en tijd er aan besteden om een federale regering te vormen met een politieke unie lijkt vele stappen te ver.

Veel beter lijkt mij daarom de ontmanteling van de EU, zo die niet vanzelf komt door het schuldenprobleem van de zuidelijke landen, en het benadrukken van een goede handel en samenwerking onderling.

De NAVO is bv een goede manier van samen werken, samen met de USA en het VK.

Het is niet mogelijk olie met water te mengen.


DeZwarteRidder
1
Britse scheiding van de EU wordt helse opgaaf
16 min geleden

BRUSSEL - De zenuwen over de Brexit nemen in Brussel toe, nu de Britse regering woensdag officieel het EU-lidmaatschap opzegt. Naar verwachting klopt de Britse ambassadeur bij de EU, sir Tim Barrow, rond lunchtijd aan bij EU-president Donald Tusk, met de afscheidsbrief in zijn diplomatenkoffertje.

Met het inroepen van artikel 50 uit het EU-verdrag zet het Verenigd Koninkrijk de scheidingsprocedure in. Het wordt een helse opgave, zowel inhoudelijk als qua tijdsdruk. Het vertrek moet volgens het EU-verdrag binnen twee jaar geregeld zijn. Die periode kan worden verlengd als alle lidstaten daarmee instemmen. Maar die wil is er niet bij de EU. Ook zijn er Europese verkiezingen in mei 2019. Het EU-parlement wil zonder de Britten verder.

Sir Tim Barrow bezorgt de afscheidsbrief woensdag rond lunchtijd bij EU-president Tusk.

„We zijn er klaar voor”, benadrukte de Europese Commissie dinsdag nog maar eens. Hoofdonderhandelaar voor de EU, de Fransman Michel Barnier, is al maanden bezig de lijnen uit te zetten en de nota voor Londen op te maken. De vertrekregeling komt naar schatting neer op 58 miljard euro, omdat Groot-Brittannië allerlei lopende verplichtingen heeft.

Maar het vertrek is onontgonnen terrein in Brussel. Na decennia waarin Europese landen in de rij stonden en nog staan om lid van de EU-familie te worden, haakt er immers voor het eerst in haar zestigjarige geschiedenis eentje af. En niet de minste. Woensdag hoopt Brussel te weten wat de Britse regering verwacht, met name van de toekomstige relatie, als dat tenminste in de brief staat.

Hoofdonderhandelaar Michel Barnier maakt de rekening voor de Britten op.

De leiders van de politieke fracties in het EU-parlement komen woensdagmiddag bijeen om hun positie te bepalen en leggen een verklaring af. Ook van Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie, en Donald Tusk worden reacties verwacht.

De eerste stap is nu aan Tusk. Hij stuurt binnen 48 uur conceptrichtlijnen voor de nooit eerder gevoerde onderhandelingen naar de hoofdsteden. De EU-leiders hebben tot een speciale Brexit-top op 29 april in Brussel de tijd om hun inzet te bepalen. De gesprekken daarover beginnen vrijdag al. Op de top krijgt Barnier dan het mandaat waarmee hij met de Britse minister van Vertrek uit de Europese Unie David Davis aan, of in, de slag moet.

DeZwarteRidder
1
'Brexit is een historische vergissing’
1 uur geleden

De keuze van het Verenigd Koninkrijk om definitief uit de Europese Unie te stappen, zal voor de Britten financieel en economisch slecht gaan uitpakken, zo stelt Manfred Weber, een lid van het Europees Parlement.

Weber waarschuwt dat de kosten voor de uittreding hoog zullen zijn voor het Verenigd Koninkrijk, zo meldt The Financial Times.

Ook wijst hij op een breed scala van negatieve economische gevolgen die de Britten vanwege de Brexit staat te wachten.

De onderhandelingen over het Britse vertrek uit de EU zullen naar verwachting in mei van start gaan.
DeZwarteRidder
0
FD.NL

Ploumen: 'Geen handelsverdrag met de Britten is slecht voor iedereen'

Nu de brexit in gang is gezet, waarschuwt demissionair minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel dat de belangen tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk niet meer parallel lopen. 'Alertheid is geboden.'
-----------------------------------------------------
Brexit: brief is niet eenduidig en toekomst ongewis

Britse eis om scheiding en handels- en veiligheidsrelatie tegelijkertijd te regelen is problematisch.
-----------------------------------------------------
De brexit wordt alleen journalistiek leuk

'In 1985 hadden de Denen twee jaar nodig om het vertrek van Groenland uit te onderhandelen. En dat ging in feite alleen maar om vis.'
------------------------------------------------------
'Prijzen van Londense kantoren kunnen met derde inklappen'

De prijzen die beleggers voor kantoren in Londen betalen kunnen als gevolg van de brexit fors dalen, waarschuwt Morgan Stanley.

haas
0
Na Nederland en Ierland, zal België economisch het hardst getroffen worden door de Brexit, voorspelt Euler Hermes in een nieuw rapport.

De uitstap van Groot-Brittannië uit de EU, de brexit, dreigt een belangrijke impact te hebben op de Belgische economie. Dat voorspelt kredietverzekeraar Euler Hermes in een nieuw rapport. In het basisscenario, waarin de Britten en de Europese Unie slechts een beperkt nieuw handelsakkoord onderhandelen, zullen de bedrijven in respectievelijk Nederland, Ierland en België het meeste nadeel van de Brexit ondervinden.

Cumulatief, dus bij elkaar opgeteld over de volledige periode, zal het bruto binnenlands product (bbp) van Nederland de komende vijf jaar de grootste klap te verwerken krijgen. Volgens Euler Hermes zal het Nederlandse bbp krimpen met 1,8 procent. Het Ierse bbp zou in dat geval met 1,2 procent krimpen en het Belgische bbp met 1 procent. Het effect op de volledige eurozone zou beperkt blijven tot -0,4 procent.
fin®
0
Brussel haalt het V.K. nu al het bloed onder de nagels vandaan.
Waarom ?
Om een voorbeeld te stellen naar alle andere EU-landen die mogelijk kunnen nadenken om met de EU te breken.
Hiermee maakt de EU zichzelf een politieke dictatuur, waarbij het alleen maar gaat om macht/persoonlijke verrijking van degenen in het pluche en de rest er geen donder meer toe doet.!

===================================

Gepubliceerd: 31 maart 2017 18:45
Door: ANP
In Londen is vrijdag boos gereageerd op het Europese plan Spanje zeggenschap te geven over het lot van het Britse schiereiland Gibraltar na de Brexit.
www.nu.nl/algemeen/4585641/britten-bo...
DeZwarteRidder
0
Een paradijs in de maak voor onze kust
1 uur geleden Willem Vermeend en Rick van der Ploeg

De kans is klein dat de EU en het VK tijdens de Brexit-onderhandelingen tot een akkoord komen over een handelsverdrag. Daarom zou ons nieuwe kabinet bij de start al rekening moeten houden dat na de officiële uittreding van het VK uit de EU in april 2019 de handel tussen Nederland en het VK zal plaatsvinden onder de voorwaarden van de WTO.

Nadat een kleine meerderheid (52%) van de Britse kiezers in het VK op 23 juni 2016 voor een Brexit had gestemd, gingen de Europese politiek en het Europese bedrijfsleven er van uit dat het VK in enigerlei vorm toch verbonden zou blijven met de interne markt, via een regeling die de Noren en Zwitsers met de EU hebben getroffen.

Daarmee zou de EU het VK ‘binnenboord’ kunnen houden. Binnen de regering van premier Theresa May is deze zogenoemde ‘zachte’ Brexit’ aan de orde geweest, maar door hardliners van de Brexit met de grond gelijk gemaakt; May is daarvoor gezwicht. Afgelopen woensdag werd in Brussel haar Brexit-brief bezorgd, waarmee de uittredingsprocedure van artikel 50 van de EU-wetgeving van start ging.

Dreigement

Daaruit blijkt dat het VK kiest voor een ‘harde’ Brexit, een totale breuk met de EU. Het enige wat het VK nog met de EU wil is het sluiten van een zogenoemd vrijhandelsverdrag. In de brief van May zit ook nog een dreigement. Het uitblijven van een akkoord over een handelsrelatie kan volgens de Britse premier leiden tot een verzwakking van de samenwerking tussen het VK en de EU op het terrein van veiligheid.

In Brusselse kringen wordt al over chantage gesproken. Volgens artikel 50 moeten de onderhandelingen over de boedelscheiding en een eventuele handelsverdrag binnen twee jaar geregeld zijn. Ongeacht of er dan een akkoord is, vervalt dan het Britse EU-lidmaatschap. Omdat het hier om complexe onderhandelingen gaat, achten deskundigen op dit terrein dit een onmogelijke opgave. Zo laat de praktijk zien dat onderhandelingen over handelsverdragen veelal meer dan 5-7 jaar in beslag nemen.

Wat zijn de gevolgen?

Voor Europa is het politiek gezien een slecht signaal dat één van de belangrijkste lidstaten de EU verlaat. Het is een extra argument voor de Europese regeringsleiders om haast te maken met een keuze uit de vijf toekomstscenario’s die de Europese Commissie recent heeft gepresenteerd. De praktijk zal moeten uitwijzen wat de exacte economische gevolgen zijn van de Britse uittreding. Wel staat vast dat zowel de EU als het VK economische schade oplopen.

De EU veel minder dan het VK en kan deze als machtigste economische handelsblok in de wereld ook gemakkelijker opvangen. Over de schade zijn inmiddels verschillende ramingen verschenen. Voor de EU gaat het om een verlies van minder dan 0,5% BBP in 2030. Voor het VK om ten minste 4% BBP en meer dan een half miljoen banen.

www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/27916...
DeZwarteRidder
0
Derde handelspartner

Ook voor Nederland zijn de precieze economische gevolgen van de Brexit niet te voorspellen. Wel leidt ons land meer schade dan de meeste andere lidstaten. De Britten zijn de derde handelspartner van Nederland.

Als er na de Brexit geen handelsverdrag met de Britten tot stand komt dan zal de handel met het VK niet stoppen, maar plaatsvinden onder de voorwaarden van Wereldhandelsorganisatie (WTO). Daardoor nemen de handelskosten tussen de EU en het VK aanzienlijk toe en dat heeft gevolgen voor de Nederlandse economie en werkgelegenheid.

Het Centraal Planbureau (CPB) raamt dat het bij het WTO-scenario in 2030 gaat om een verlies van 1,2% BBP, ongeveer € 575 per inwoner en als er een handelsverdrag tot stand komt om € 450.

In beide situaties verliest Nederland werkgelegenheid. Volgens verschillende ramingen worden in Nederland door de Brexit 200.000-300.000 banen beïnvloed. Dat wil niet zeggen dat deze allemaal verloren gaan.

Bovendien moet het met extra inspanningen mogelijk zijn deze zoveel mogelijk te behouden en zelfs extra banen te scheppen door nu al andere markten binnen en buiten de EU aan te boren en niet de officiële Brexit af te wachten.

WTO-regeling

Het nieuwe kabinet doet er verstandig aan bij de start al rekening te houden met de WTO als uitkomst. Gezien de harde opstelling van de Brexiteers en de huidige politieke situatie in de EU is dit de meest waarschijnlijke optie. De meeste lidstaten hebben economisch en financieel nauwelijks last van de Brexit.

Daar komt nog bij dat deze regeringen hun burgers niet kunnen uitleggen dat Brussel straks handelsvoordelen aan de Britten weggeeft die ten koste kunnen gaan van het eigen nationale bedrijfsleven.

Binnen de EU rijst nu al de vraag op of de EU er zelf wel voldoende baat bij heeft om met het VK over een handelsverdrag te gaan praten, waarmee vele jaren van onzekerheid is gemoeid. De opstelling van Theresa May geeft daaraan extra steun : “I am clear that no deal for Britain is better than a bad deal for Britain.”

Uittocht

Daar komt bij dat veel EU-landen, waaronder Frankrijk en Duitsland, nu al de rode loper uitleggen voor bedrijven die het VK na een Brexit zullen verlaten. Zonder een gunstig handelsverdrag met de EU komt deze uittocht snel op gang.

Na de brief van May is de kans op een dergelijk verdrag klein en de verwachting is dan ook dat steeds meer buitenlandse bedrijven die de EU nodig hebben, kiezen voor een vestiging in de EU.

In Londen zien we dat financiële instellingen kantoren in de EU openen, terwijl de hoofdactiviteiten toch nog in Londen blijven.
Jacht op Britse bedrijven

Na 23 juni 2016 zien we vooral in Londen een toenemende stroom van delegaties uit EU-landen die op ‘jacht’ gaan naar Britse bedrijven om die over te halen naar hun land te komen.

Door de Brexit-brief van May zal deze stroom zeker aanzwellen. Hoewel ons land over goede papieren beschikt om Britse bedrijven voor Nederland te laten kiezen, valt ons op dat andere landen actiever zijn en meer haast maken. Vanwege de ingrijpende economische gevolgen zou op de formatietafel voor een nieuw kabinet Brexit een apart agendapunt moeten zijn.

De onderhandelaars moeten ervan uitgaan dat in april 2019 voor onze kust een ondernemersparadijs komt te liggen met een 10%-tarief voor de winstbelasting, lage loonkosten, geen belemmerende Europese regels en volop staatssteun. In het VK gaan Brexiteers ervan uit dat het VK met dit ‘paradijs’, ondanks hogere handelstarieven, netto beter af is dan in de EU.

Lees hier meer columns van Vermeend en Van der Ploeg
Chiddix
0
Op Twitter(FVD), Zweden wil ook uit de EU in navolging van de UK. Zegt niet zoveel. Om een referendum te organiseren heb je draagvlak nodig bij de grootste politieke partijen. In Nederland zal z on referendum er waarschijnlijk nooit komen, daar 80% van de grote partijen eurofiel is.
DeZwarteRidder
0
Schotland dient verzoek in voor nieuw referendum over onafhankelijkheid

Gepubliceerd: 31 maart 2017 14:53 Laatste update: 31 maart 2017 16:09

De Schotse premier Nicola Sturgeon heeft vrijdag een officieel verzoek ingediend voor een nieuw referendum over de onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk. Via een brief aan de Britse premier Theresa May verzoekt Sturgeon om een nieuwe volksraadpleging.

In 2014 koos de Schotse bevolking er nog voor om onderdeel van het Verenigd Koninkrijk te blijven. Maar Sturgeon ziet de Britse afscheiding van de Europese Unie als nieuwe situatie, waardoor een nieuw referendum op zijn plaats is. De meerderheid van de Schotse bevolking wil onderdeel blijven van de EU.

Nu de Brexit officieel in gang is gezet verzoekt Sturgeon om ook een nieuw referendum in Schotland toe te staan. Via Twitter maakte de premier de brief die ze stuurde aan May openbaar.

"In deze veranderlijke omstandigheden moeten de Schotten zelf de keuze hebben om hun toekomst te bepalen", staat in de brief. "Het is niet de vraag of maar hoe het mandaat van het Schotse parlement wordt gerespecteerd en opgevolgd", zei Sturgeon.

Sturgeon wil het referendum in 2018 of 2019 houden.
DeZwarteRidder
1
Het wordt steeds duidelijker dat Brexit voor Engeland een grote ramp wordt en voor Europa een kleine ramp.

Hoe dan ook zal er eerst veel welvaart vernietigd worden op een volkomen zinloze manier.

Samenwerking is de enige weg voor Europa naar welvaart en vrede, helaas was een kleine meerderheid van de Engelsen te dom om dat te begrijpen.

Straks krijgen we misschien zelfs nog oorlog tussen Engeland en Spanje vanwege Gibraltar en gaan Schotland en Noord-Ierland zich afscheiden van Engeland.
Referenda moeten dus worden afgeschaft om nog erger te voorkomen.
Chiddix
0
Die Schotten moeten niet zo hoog van de toren blazen. Ze stemden in een referendum , om bij de UK te blijven terwijl ze wisten , dat Cameron een referendum beloofde(verkiezingsbelofte) over Brexit.
DeZwarteRidder
0
Artikel 50; veel geschreeuw maar weinig wol voor beleggers!
2 uur geleden Hendrik Jan Davids

Afgelopen week was historisch met de formele brief van het Verenigd Koninkrijk aan de Europese Unie met de mededeling dat het VK de EU gaat verlaten. Daarmee is artikel 50 formeel ingeroepen. Beleggers waren niet onder de indruk en de AEX index eindigde vrijdag op het hoogste punt van de beursweek met een winst van 1,0%.

Het Europese beursgemiddelde won zelfs 1,7%. Winst was niet weggelegd voor de Britse FTSE-100 aandelenindex, die afgelopen week 0,2% verloor. Daar staat tegenover dat het Britse pond 2,0% duurder werd ten opzichte van de Europese eenheidsmunt. Beleggers zullen de komende twee jaar van onderhandeling veel krantenkoppen en mediaberichten zien maar weinig merken van het vertrek van het VK uit de EU. 'Veel geschreeuw maar weinig wol'.

Onderhandelingen van start

Met het inroepen van artikel 50 heeft het Verenigd Koninkrijk de procedure gestart om binnen twee jaar de Europese Unie te verlaten. De messen aan beide kanten zijn geslepen en de onderhandelingsteams staan klaar. De EU heeft al aangekondigd streng te onderhandelen om andere landen uit de EU niet te verleiden dezelfde stap te zetten als het VK. De belangrijkste punten aan de onderhandelingstafel zijn:

Financiële afwikkeling van de scheiding. Het VK heeft nog € 60 miljard te betalen aan de EU en Europa wil dat eerst dit punt wordt afgewikkeld voordat op andere punten wordt onderhandeld. Het VK wil parallel onderhandelen over alle onderwerpen.
Handelsovereenkomst waarbij het VK toegang verliest tot de interne markt. Het VK vindt het controleren van immigratie heel belangrijk maar zal daarbij de toegang verliezen tot de interne markt van Europa. De EU zal niet toestaan dat er wel een vrij verkeer is van goederen en diensten maar niet van menselijk kapitaal.
Status van VK- en EU-burgers in het buitenland. Inmiddels zijn er 1,2 miljoen Britse burgers die in de EU wonen. Tegelijkertijd zijn er 3,3 miljoen EU-burgers in het VK. Wat wordt de status van deze mensen?

Direct na het Brexit-referendum op 24 mei 2016 was een scherpe reactie te zien op de financiële markten. Inmiddels zijn beleggers overgegaan tot de orde van de dag.
fin®
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 1 apr 2017 om 13:03:


Het wordt steeds duidelijker dat Brexit voor Engeland een grote ramp wordt en voor Europa een kleine ramp.

Hoe dan ook zal er eerst veel welvaart vernietigd worden op een volkomen zinloze manier.

Samenwerking is de enige weg voor Europa naar welvaart en vrede, helaas was een kleine meerderheid van de Engelsen te dom om dat te begrijpen.

Straks krijgen we misschien zelfs nog oorlog tussen Engeland en Spanje vanwege Gibraltar en gaan Schotland en Noord-Ierland zich afscheiden van Engeland.
Referenda moeten dus worden afgeschaft om nog erger te voorkomen.
Aan het eind van de rit zal het VK beter af zijn, omdat ik verwacht dat de EU een drama gaat worden. Op de korte termijn (de komende 3-5 jaar) zal het VK de grootste klappen krijgen ... maar op de LT de landen die binnen de EU blijven.
Te denken valt aan, in ieder geval Griekenland, Portugal ... en als die van arren moede uittreden omdat er teveel druk op ze wordt gelegd ... ook de rijkere EU landen, want die krijgen niet de helft terug van al het aan de clubmed uitgeleende geld ...
fin®
1
quote:

Chiddix schreef op 1 apr 2017 om 13:10:


Die Schotten moeten niet zo hoog van de toren blazen. Ze stemden in een referendum , om bij de UK te blijven terwijl ze wisten , dat Cameron een referendum beloofde(verkiezingsbelofte) over Brexit.
Schotten beurden veel EU subsidies en zijn als de dood ... dat ze vanuit London lang zoveel niet zullen krijgen .... denk dat DIT de reden is dat ze binnen de EU willen blijven.
Dat geldt overigens voor meer behoeftige regio's (zoals de vrm oostbloklanden) maar ook de Grieken en Portugezen. Wanneer het echt slecht gaat, zoals met de laatste 2, dan legt de EU plots de lat weer heel hoog ivm terugbetalingen en 3 keer de lat niet gehaald wordt dan scheepsrecht ... imho uittreding ...;-)
fin®
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 1 apr 2017 om 13:20:


De EU zal niet toestaan dat er wel een vrij verkeer is van goederen en diensten maar niet van menselijk kapitaal.

Mss kun je toelichten wat het toegevoegd economisch menselijk kapitaal is, van laagopgeleide vluchtelingen uit onontwikkelde gebieden in Arabisch sprekende landen ?

Ik heb het nergens in de EU reglementen kunnen vinden ;-)
haas
0
de asielgangers zullen we hard nodig hebben in West/noord -EU

PS: mss deze groep beter opvangen etc
1.822 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 88 89 90 91 92 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Behoorlijke plussen op beurzen Europa

17:45 De meeste Europese aandelenbeurzen zijn dinsdag met aardige plussen gesloten. Het sentiment onder beleggers...

  Indices

  AEX 579,87 +0,81%
  EUR/USD 1,1021 -0,04%
  Germany30^ 12.639,70 +1,23%
  Gold spot 1.481,12 -0,83%
  LDN100-24h 7.214,03 +0,10%
  NY-Nasdaq Composite 8.048,65 -0,10%
  US30# 27.040,45 +0,97%

  Stijgers

  Fugro
  +11,50%
  ForFar...
  +4,17%
  Euroco...
  +3,33%
  Galapagos
  +3,27%
  ASML
  +3,01%

  Dalers

  Fagron
  -2,96%
  RELX
  -1,30%
  ALTICE...
  -1,11%
  Alfen ...
  -1,02%
  Basic-Fit
  -0,67%

  Nieuws Forum Meer»

  (12)

  dasokwat op 15-okt-19 18:39
  (8)

  Dead cat bounce op 15-okt-19 18:28
  (7)

  dasokwat op 15-okt-19 18:28
  (3)

  Dead cat bounce op 15-okt-19 18:19
  (2)

  Sloeki op 15-okt-19 17:10

  Column Forum Meer»

  (140)

  Linda1979 op 15-okt-19 18:38
  (6)

  Greedit op 15-okt-19 17:56
  (18)

  Atari op 15-okt-19 17:21
  (1)

  Augustinus op 15-okt-19 15:33
  (2)

  Harrykrisna op 15-okt-19 14:10