Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Ablynx januari 2017......... Het vervolg

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
254 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
stappa
2
quote:

KeepTHeFaith schreef op 24 jan 2017 om 09:25:


Adrianus in pole position. Die verwacht nog wat op korte termijn. Anders had hij wel langzamer opgebouwd.


10% is toch minimaal € 70.000.000. Van Herk heeft vast een goed gesprek gehad met Edwin, dergelijke bedragen gaan niet op de gok over de toonbank.
de tuinman
0
quote:

stappa schreef op 24 jan 2017 om 21:32:


[...]

10% is toch minimaal € 70.000.000. Van Herk heeft vast een goed gesprek gehad met Edwin, dergelijke bedragen gaan niet op de gok over de toonbank.


Nieuwjaarsborrel?
Spreidstand
0
Gisteren werd er om de aandeeltjes gevochten, vandaag zijn de sjorters weer aan het spelen.
Tom3
0
quote:

Spreidstand schreef op 25 jan 2017 om 14:09:


Gisteren werd er om de aandeeltjes gevochten, vandaag zijn de sjorters weer aan het spelen.Onder de 11,40 ga ik dan maar weer eens inkopen. Van Herk is gelukkig niet 10% short gegaan :)
Pelikapuntzak
1
quote:

Spreidstand schreef op 25 jan 2017 om 14:09:


Gisteren werd er om de aandeeltjes gevochten, vandaag zijn de sjorters weer aan het spelen.


Altijd hetzelfde excuus als de koers zakt, de shorters zullen er wel achter zitten.
De onzekerheid rondom Ablynx is nog steeds groot en dat vertaalt zich zelfs op een stralende koersdag in een tegendraadse koers uitslag. Ablynx is aan zet maar dat kan nog wel even duren.
stappa
3
quote:

Pelikapuntzak schreef op 25 jan 2017 om 16:26:


[...]

Altijd hetzelfde excuus als de koers zakt, de shorters zullen er wel achter zitten.
De onzekerheid rondom Ablynx is nog steeds groot en dat vertaalt zich zelfs op een stralende koersdag in een tegendraadse koers uitslag. Ablynx is aan zet maar dat kan nog wel even duren.


Grappig, op negatieve beursdagen hebben we behoorlijke stijgingen gezien. Viel op dat moment zeker niemand over de zogenaamde onzekerheid.
stappa
4
ABLYNX' PARTNER, MERCK KGaA, RAPPORTEERT BEMOEDIGENDE RESULTATEN MET HET BISPECIFIEK NANOBODY ANTI-IL-17A/F (M1095) IN EEN FASE Ib KLINISCHE STUDIE IN PATIENTEN MET PSORIASIS

Primaire doelstelling van veiligheid en verdraagbaarheid bereikt
In de hoogste drie dosisgroepen behaalde 100% van de patiënten een vermindering van ziekteactiviteit van 75% of meer tegenover 0% in placebo
De aanvang van klinisch effect was snel en hield stand in de loop van de studie

GENT, België, 26 januari 2017 - Ablynx [Euronext Brussels: ABLX; OTC: ABYLY] deelde vandaag mee dat haar partner, Merck KGaA (Darmstadt, Germany), bemoedigende resultaten heeft gerapporteerd voor een studie in psoriasis patiënten met het bispecifiek Nanobody® anti-IL-17A/F (M1095) via een website voor klinische studies (https://clinicaltrials.gov/NCT02156466).

De studie werd uitgevoerd in 41 patiënten met matige tot ernstige psoriasis. Meervoudige, oplopende onderhuidse doses, variërend van 30 mg tot 240 mg, werden toegediend op dag 1, 15 en 29. De primaire eindpunten waren veiligheid, verdraagbaarheid, immunogeniciteit en farmacokinetiek. Secundaire eindpunten waren farmacodynamiek en werkzaamheid.

De doses M1095 werden goed verdragen. Geen dosisafhankelijke bijwerkingen werden waargenomen tijdens de behandeling. Farmacokinetische profielen toonden dosisafhankelijkheid met de verwachte eindhalfwaardetijd van ~11-12 dagen aan. Er was geen merkbaar effect door anti-drug antilichamen op de farmacokinetiek.

Een vermindering van ziekteactiviteit, zoals gemeten door Psoriasis Area Severity Index (PASI) en verbetering in statische Physician Global Assessment (sPGA) werden waargenomen voor alle doses M1095. Op dag 85 werden in de hoogste drie dosisgroepen (60 mg, 120 mg en 240 mg) PASI-75 (75% of meer vermindering van ziekteactiviteit) scores van 100% behaald versus 0% voor placebo. Bovendien toonden alle doseringniveaus met M1095 aan dat 88-100% van de patiënten een "minimale" of "plaque-vrij" sPGA score behaalden op dag 85 versus 0% voor placebo. Een snel klinisch effect werd waargenomen reeds na de eerste dosis en dit werd aangehouden tot en met de voltooiing van de studie op dag 85.

Dr James G Krueger, Director, Milstein Medical Research Program, Senior Attending Physician, The Rockefeller University, verklaarde: "De resultaten toonden een zeer snel optreden van een klinisch voordeel voor de patiënten. Met de resultaten van deze studie ben ik van mening dat M1095 het potentieel heeft om een voorkeursbehandeling optie te worden voor patiënten met psoriasis met potentieel in meerdere bijkomende indicaties waarbij de IL-17 signalisatie betrokken is."

Dr Edwin Moses, Gedelegeerd Bestuurder van Ablynx, voegde hieraan toe: "Dit Nanobody werd ontwikkeld als onderdeel van een overeenkomst met Merck KGaA, afgesloten in 2008. Ablynx was verantwoordelijk voor de ontdekking en voor een deel van het preklinische werk om een geschikte anti-IL-17A/F klinische kandidaat te identificeren, en Merck KGaA is nu verantwoordelijk voor de klinische ontwikkeling en commercialisatie van dit molecule. Deze eerste gegevens zijn zeer bemoedigend in vergelijking met andere geneesmiddelen voor psoriasis in de handel verkrijgbaar en in ontwikkeling. Wij geloven dat de resultaten voor dit anti-IL-17A/F Nanobody, wat het eerste functionele bispecifiek Nanobody was dat de kliniek bereikte, een verdere bevestiging is van het enorme potentieel van het Nanobody platform om therapeutisch belangrijke multispecifieke moleculen te genereren voor een brede waaier van indicaties."


Over M1095 (anti-IL-17A/F)
Het bispecifiek anti-interleukine (IL)-17A/F Nanobody neutraliseert de ontstekingsbevorderende cytokinen IL-17A en IL-17F, die beiden tot expressie komen op de plaatst van onsteking, en die beiden zijn betrokken in de pathologie van psoriasis en verscheidene andere auto-immuunziekten. De interleukine-17 (IL-17) familie van cytokinen bevat zes IL-17-liganden en vijf receptoren. IL-17A is het meest bestudeerde cytokine uit de familie en vaak vermeld als IL-17. IL-17F is het dichtste verwant aan IL-17A gebaseerd op sequentie en receptorbinding. Immers, terwijl zowel IL-17A als IL-17F als homodimeren voorkomen, wordt ook een IL-17A/F heterodimeer beschreven. Daarenboven binden zowel IL-17F als IL-17A aan de IL-17RA en IL-17RC receptoren. Een verschil tussen IL-17A en IL-17F is dat hun expressie mogelijks verschillend gereguleerd is, zowel op het niveau van celtype als op het niveau van de transcriptionele regulatie, dit in ondersteuning van hun niet-redundante rol in vivo. Beide cytokinen, IL-17A en IL-17F, zijn belangrijke factoren in zowel de lokale als in de systemische ontstekingsprocessen. Hun respectieve activiteit is vaak aanvullend of synergistisch met andere ontstekingsfactoren zoals tumor necrosis factor (TNF). De beschikbare informatie over de biologische achtergrond van IL-17A en IL-17F toont een duidelijke rol voor beide cytokinen in het ontstaan en persisteren van een Th17-geassocieerde chronische auto-immuniteit en ontstekingsziekten en de daaruit voortvloeiende orgaanschade.

Het bispecifiek anti-interleukine (IL)-17A/F Nanobody (M1095) werd ontwikkeld door Ablynx. Merck KGaA is verder verantwoordelijk voor de klinische ontwikkeling en commercialisatie van M1095, waarbij Ablynx in aanmerking komt voor het ontvangen van mijlpaalbetalingen en royalty's, bij verdere vooruitgang van het programma.
stappa
1
Over de Psoriasis Area Severity Index (PASI)
De Psoriasis Area en Severity Index (PASI) is het meest gebruikte instrument voor het meten van de ernst van psoriasis. PASI combineert de beoordeling van de ernst van de letsels en de oppervlakte van de aangetaste huid in één score. PASI wordt op grote schaal gebruikt in klinisch onderzoek naar therapieën voor de behandeling van psoriasis. Hoewel de absolute PASI score vaak gebruikt wordt om toelating tot een klinische studie te definiëren, is de reactie op de behandeling belangrijk om de werkzaamheid en resultaten te meten. Dit wordt gewoonlijk weergegeven als een responspercentage; bijv. PASI 50, PASI 75, PASI 90, PASI 100. PASI 75, bijvoorbeeld, staat voor het percentage (of aantal) van de patiënten die een vermindering van 75% of meer van hun PASI score vanaf de basislijn hebben bereikt. PASI 100 bij patiënten geeft aan dat ze een volledige genezing van de ziekte hebben bereikt.


Over statische Physician Global Assessment (sPGA)
Een belangrijke maatstaf die in klinische studies in psoriasis gebruikt wordt, is de Physician Global Assessment (PGA). Globale beoordelingen kunnen worden uitgevoerd voor uitgebreide aandoeningen alsook voor gelokaliseerde plaques. De statische PGA geeft een meeting weer van de geneesheer zijn indruk van de aandoening op één enkel punt. De statische Physician's Global Assessment (sPGA) schaal geeft de onderzoekers meeting van de algemene klinische beoordeling weer van een patiënt zijn plaque dikte, erythema, op een schaal van 6 puntenvariërend van 0 (helder, met uitzondering van resterende verkleuring) tot 5 (meerderheid van de plaques met ernstige dikte, erythema en verspreiding). Om een sPGA score toe te wijzen, onderzoekt de onderzoeker alle psoriatische letsels en de ernst score varieert van 0 tot 5 voor de dikte, erythema en verspreiding. Scores voor dikte, erytheem en verspreiding worden opgeteld en het gemiddelde van deze 3 scores geeft de totale sPGA score weer. In het algemeen variëren sPGA scores van 0 tot 5, waar de lagere scores klinische verbetering weergeven. In deze studie werden patiënten gerapporteerd die een sPGA score van 0 ("helder") of 1 ("minimaal") hadden en minstens een niveau 2 vermindering tegenover de basislijn score hadden.
stappa
1
De specialist aan het woord

Dr James G Krueger, Director, Milstein Medical Research Program, Senior Attending Physician, The Rockefeller University, verklaarde: "De resultaten toonden een zeer snel optreden van een klinisch voordeel voor de patiënten. Met de resultaten van deze studie ben ik van mening dat M1095 het potentieel heeft om een voorkeursbehandeling optie te worden voor patiënten met psoriasis met potentieel in meerdere bijkomende indicaties waarbij de IL-17 signalisatie betrokken is."
KeepTHeFaith
0
quote:

de speurneus schreef op 18 jan 2017 om 09:43:


Laat ze maar snel voort maken met die psoriasis!
Vreselijke huidaandoening...

Zie je hoe het moet, gewoon beleefd vragen. :-)
bioboarder
0
Een goudmijn als je het mij vraagt. 2 tot 3% van de wereldbevolking heeft deze ziekte... Reken maar
In Nederland alleen al 425000 ....
Als je dan de voorlopige resultaten bekijkt! We gaan knallen!!!
[verwijderd]
0
Dit bericht blijkt weer duidelijk niet op waarde geschat te kunnen worden . Volgens mij is dit toch heel goed nieuws . Een hele goede werking .
En dan te weten dat een hoop mensen niets meer hadden verwacht uit deze molecule . Het tegendeel wordt nu toch wel bewezen en dan maar een paar cent in de plus . Wie begrijpt het nog .
[verwijderd]
0
quote:

bioscience schreef op 26 jan 2017 om 09:09:


Dit bericht blijkt weer duidelijk niet op waarde geschat te kunnen worden . Volgens mij is dit toch heel goed nieuws . Een hele goede werking .
En dan te weten dat een hoop mensen niets meer hadden verwacht uit deze molecule . Het tegendeel wordt nu toch wel bewezen en dan maar een paar cent in de plus . Wie begrijpt het nog .


Ik niet , er zitten wat grotere partijen op dit moment te dumpen onbegrijpelijk
KeepTHeFaith
0
Je kon het eergisteren en gisteren ook al duidelijk zien. We mogen voorlopig niet omhoog.
[verwijderd]
0
Polylepis
0
Bedenk ook dat deze resultaten al zeker een maand of 9 bekend waren bij Merck.. Deze pb was enigsinds verplicht omdat de resultaten al vrijgegeven waren op clinicaltrials. Een teken aan de wand dat Merck niet verder wil? Want dan hadden ze naar mijn idee een Ph2 allang opgestart..
KeepTHeFaith
1
254 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Meer »

Koers 0,000   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 0,000   Volume 0
Hoog 0,000   Gem. Volume 0
01-jan-01 00:00
label premium

KOPEN OF VERKOPEN?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Ontdek Premium