Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dividendbeleggen

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.317 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... 62 63 64 65 66 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
theo1
0
Ik zal de Franse ambtenarij eerst maar een jaartje de tijd geven om de uitvoering op orde te krijgen. Er zijn zeker interessante mogelijkheden in Frankrijk.
ffff
0
Alex, Goldfinder en Theo,

Toch verdomd goed dat wij elkaar hier in deze draad op de hoogte houden. Ik heb het in mijn dikke Franse ordner nog eens nagegaan. Ht is dus inderdaad zo dat de bank aan mij papieren heeft gevraagd, die ikzelf bij de Luxemburgse fiscus moest laten afstempelen en ondertekenen. NADAT dat gebeurd was, heb ik die papieren naar de bank en de bank weer naar de Franse fiscus gestuurd.

Eindresultaat; Sinds 4 maanden wordt er nu dus 12,8 procent dividendbelasting afgehouden.


Tenslotte: Toch belangrijk: Suez-aandeelhouders kregen van Suez een e-mail dat ze erop moesten letten dat er van hun dividend SLECHTS 12,8 procent dividendbelasting wordt ingehouden. Het was Suez, investor relation afdeling ter ore gekomen dat er nog heel wat aandeelhouders waren waarbij 30 procent werd afgehouden. Jammer genoeg heb ik die e-mail niet meer, maar het kwam erop neer, dat Suez aanraadde om met je bankier contact op te nemen.


Het antwoord van GIRO vind ik wat zwak, omdat mijn bankier het wel allemaal al keurig verzorgd heeft.


Wat mij overigens interesseert: Betalen jullie Nederlandse brokers dan dividend bruto minus 30 procent? Dat zou ik eigenlijk wel eens van jullie willen horen. Al was het alleen maar voor mijzelf dat al dat werk achter de schermen toch niet voor niks is geweest.


JOUW conclusie Theo om de Franse ambtenarij een jaar de tijd te geven is, ik moest erom glimlachen, geen juiste conclusie, want..... als je niks doet, gebeurt er zeker bij die Fransen...NIKS en houden ze gewoon hun 30 procent in. Als jij vandaag nog 30 procent betaalt, dan betaal je dat volgend jaar ook. Langzamerhand ken is de Franse fiscus. Je moet dus die procedure opstarten om in het kolommetje van de 12,8 procent terecht te komen. Hopelijk voor heel lang.


Peter
alexnr75
0
Beste Peter,

Ik heb de vraag opnieuw bij de Giro gesteld. Er wordt inderdaad nu 30% ingehouden.

Jij doet het beter :)

Ik houd jullie op de hoogte.
ffff
0
Alex,

En nu wordt het lastig!!!! Want Investor relation van Suez wees er terecht op dat hun aandeelhouders maar 12,8 procent moeten betalen. Maar "het probleem" zit hem met wie die broker samenwerkt om die inhoudingen te regelen en degene die die dividendbelasting inhoudt houdt altijd 30 procent in, mits.... ze de formulieren hebben dat het tegen 12,8 procent afgehandeld dient te worden.


En nu komt zo mooi de kracht, de ambitie van " back-office" om de hoek kijken. Een bank begint aan die rompslomp of ze beginnen er niet aan. Voor alle zekerheid: Ik weet natuurlijk niet 100 procent zeker hoe het in Nederland geregeld is, maar volgens mij moet dat precies hetzelfde zijn als in Luxemburg: Namelijk dat de Franse fiscus papieren moet hebben ondertekend en afgestempeld door de Nederlandse fiscus in dit geval.


En alweer volgens mij: vergeet nou maar mooi dat de banken dat allemaal voor je doen. Het zal wel hetzelfde zijn als in Luxemburg: Je zult er zelf achteraan moeten gaan. Doen de Nederlandse banken wel die klus voor jou, dan neem ik mijn woorden terug, maar...….hoe weet een Nederlandse broker nu zeker dat zijn klant belastingplichtig in....Nederland is. Theoretisch kan die klant ook in een ander land belastingplichtig zijn, dus zijn ze toch weer afhankelijk van een ondertekend papier van de Nederlandse fiscus.


Wellicht kun je GIRO naar deze draad verwijzen...… en zullen ze mij vervloeken!

Alex, overigens nog gemeende erkentelijkheid voor onlangs.


Peter
alexnr75
0
Beste Peter,

Ik had al de vrijheid genomen en de Giro naar dit draadje verwezen. Ik probeer nu mijn man bij de AbnAmro te bereiken met dezelfde vragen. Maar ja, het is technisch weer .......

groet,

Alex

PS: er moet toch een beetje niveau blijven op dit draadje. Het is vaak toch al kommer en kwel bij Iex.
Gold-finder
1
ffff.

ik snap de situatie nog steeds niet. Waarom werd er eerst bij jou 30% ingehouden en nu niet meer? Zoals ik het zie, neemt jouw bank nu gewoon actie door van te voren aan te geven dat je niet-frans bent. Eerst zou er dus 15% moeten worden geheven, nu is dat maar 12.8%.

Ik heb ooit Air Liquide gemailt hierover en die zeiden dat dit gebeurd voor hun registered shareholders:

Dear Shareholder,


The withholfing tax levied on Air Liquide shares paid to Dutch residents is applied and processed in the following manner:

A 30% standard rate is withheld by the Paying Establishment that holds the account unless a valid 5000-EN (Certificate of Residence) form has been returned to that Paying establishment duly stamped and signed by the Shareholder's German Tax Authority BEFORE dividend payment date (before the end of April of each year). This is known as the simplified Procedure and requires no further input from the shareholder who directly receives 85% of the gross dividend due to him.

AFTER dividend payment date, the Shareholder can apply for the reimbursement of the difference between the amount withheld and the amount due under the Franco-German Tax Treaty. This requires the return of the 5000-EN as above, accompanied by an additional form 5001-EN which details the number of shares concerned and the sums due.

You need just to sign the first shutter and we shall fill the board with the calculation of the withholding tax refund.

Please find enclosed copies of both of these forms along the explanatory notice that will help you complete them.

PAY ATTENTION : You have to send us an original-EN form by fiscal year. The same for the 5001-EN form ; one by fiscal year. All the originals documents have to be sent to :

AI LIQUIDE
Service Actionnaires
75 quai d'Orsay
75321 Paris cedex 07
FRANCE

Moreover, Know that you can apply for the reimbursement for the last 3 years taht is:

- Dividends 2013 paid in year 2014
- Dividends 2014 paid in year 2015
- Dividends 2015 pais in year 2016

For the next payment of the dividend, do not forget to send us your 5000-EN form only from 01/01/2017 and before the end of April 2017 to allow us the applaction of the conventional rate of 15%.

Please do not hesitate to get back to us for any clarification or additional information you may require.

Best Regards,

Cyril Guilleux
Air liquide
Shareholder Department
Gold-finder
0
Blijkbaar kon dit dus ALTIJD al, dat je ook van te voren formulieren kan opsturen en dat er maar 15% wordt ingehouden. Dit is de "simplified" procedure en deze was er al voor deze nieuwe verlaging van de bronbelasting.

Jouw bank had dit dus ook al jaren eerder kunnen doen???

I.i.g. als Air Liquide weer eens dipt, koop ik gewoon via Air Liquide aandelen, directe aandeelhouder, bonus dividend.
ffff
0
Gold-finder,

Ik wil zo duidelijk mogelijk steeds zijn, maar lees vooral eerst nog eens mijn vorige postings aan jullie gericht. Zelf heb ik het gevoel dat ik niet precieser/ duidelijker kan zijn.


Ik reageer op je posting van 14.48 hr: Tot pakweg 1 januari 2018 werd er ALTIJD 30 procent belasting ingehouden. Pas na 1 januari kon je steeds al die formulieren invullen om de teruggave van de helft te vragen. Zo liep dat pakweg de afgelopen 7 jaar, want zolang doe ik die procedures al. Dus vandaar dat geklaag over al dat werk.

Je hebt in je posting meteen het formulier genoemd: de 5000 EN formulier waarmee je sowieso ieder jaar naar de fuscus moet, dus jaarlijks afstempelen en handtekening, maar dan kreeg je van het verstreken, het afgelopen jaar de helft terug.

Nu, na pakweg 1 februari 2018 kan dat dus meteen. Dus het is dat formulier dat de bank mij opnieuw gevraagd heeft ( Doen ze jaarlijks!) Vul het UITERST nauwkeurig in, want ik had één lullig kruisje verkeerd aangekruist en ja hoor, je krijgt het hele spul weer retour.....

Vroeger dus vorig jaar : Al die rompslomp om de helft van de ingehouden 30 procent terug te krijgen.
Dit jaar: Al die rompslomp waardoor de bank voortaan METEEN 12,8 procent inhoudt ( nu dus al pakweg 4 maanden) en ik dus netto METEEN veel meer in handen krijg.


Je merkt dus dat je bankier/ broker ook back-office het een en ander moet doen.


Antwoord op je vraag: NEEN, de bank kon dat vroeger, dus de afgelopen jaren NIET doen. Die kon alleen maar als het jaar volledig voorbij was en jij in januari die formulieren hebt ingevuld ook hun handtekeningen zetten om de teveel betaalde belasting terug te krijgen.
Er is dus wezenlijk iets veranderd: Zoals ik al zei in een vorige posting: Veel minder werk voor zowel mij als belegger als voor de Franse fiscus volgend jaar februari als normaliter al die formulieren binnenkwamen.
Zij zijn daar nu ook vanaf.

Vragen staat vrij, maar lees ook vorige postings!

Peter
ffff
0
Gold-finder

Dat 5001 formulier is het formulier waarin je al je aandelen, uitbetaald dividenden, ingehouden dividend belastingen moet aangeven, met data en uiteraard bankiergegevens.

Dat 5000 formulier gaat dus over waar je belastingplichtig bent. Frankrijk heeft dus overeenkomsten met Duitsland, Nederland, België, Luxemburg en waarschijnlijk nog heel wat meer landen.
Gold-finder
0
ffff,

ik las je reacties terug.

Die email van Air Liquide kreeg ik vorig jaar maart. Toen was Macron dus niet eens president. Ik weet niet precies wanneer deze wet al geplant stond en Air Liquide dan al anticipeerde op deze wet (terug in maart 2017), maar als ik hun reactie zo zie, kon je dus al voor langer, i.i.g. als direct shareholder voor de simplified procedure gaan waarbij direct het goede belasting tarief werd geheven van 15%.

Zoals ik jouw postings nu lees lijkt het mij dat deze procedure nu wordt gevolgd door je bank en staat dit los van de reductie van het eigenlijke tarief naar 12.8%.

Of was het voorheen dus alleen maar mogelijk om voor de simplified procedure te gaan als direct shareholder en niet via je broker?
Lazarus II
1
Als ik dit zo allemaal lees dan hou ik het voorlopig lekker bij US & NL aandelen. Wat een heisa!

Inmiddels in portfolio:
- JNJ
- AOS
- PG
- VER < aankoop was een 'geintje', hoort niet bij de strategie. Geintje kost wel geld en is dus niet voor herhaling vatbaar.
- ABN
- ACOMO
- BESI < zodra de koers het toelaat zal ik 50% van BESI van de hand doen.
- NIBC < cijfers afwachten en bekijken of dit een aandeel is wat bij de strategie past. Zo niet, dan van de hand doen en een dividend groeiaandeel kopen.

Op dit moment overal eenzelfde bedrag geïnvesteerd m.u.v. BESI (beginnersfout, gespeculeerd op stijging n.a.v. berichten hier. Nooit meer doen dus) en VEReit (1/10 van normale investering en even vergeten dat er ook nog transactiekosten worden berekend). Al met al geen onoverkomelijke foutjes zo in het begin van mijn 23 jaar portfolio opbouw.

Met de hulp van een persoon op dit forum (waarvoor dank!) een goede methode gevonden om de juiste aandelen op waarde te schatten. Daarnaast volg ik een aantal profielen op seeking alpha en doe daar ook de nodige kennis op. Al met al zeer leerzaam. De dividendjes beginnen al binnen te rollen.

Wat nu nog rest is een opzet maken voor een portfolio waarin verschillende sectoren en verschillende profielen zijn vertegenwoordigd:
- defensief 60% (aristocrats/dividend champions)
- cyclisch 20%
- speculatief 20% (ben er nog niet uit wat dit exact inhoudt voor mij maar denk aan een realty income achtig type)

Dan zie ik veel opinies over core holdings en ik neig daar ook naar. Dat wordt dus die 60% grotendeels. Altijd uitbouwen naar verhouding en deze mogen ook overweight zijn.

Voor de rest geldt: create a plan and stick to it. (as long as it works)
Gold-finder
0
@Lazarus II

top bezig! JNJ, AOS, PG, ACOMO zijn allemaal top aandelen.

Ik zou trouwens realty income niet speculatief noemen. Is gewoon een goed aandeel.
ffff
0
Gold-finder,

Ik kan geen antwoord op je allerlaatste vraag geven. Ik heb in mijn postings aangegeven hoe het de afgelopen jaren gelopen is en hoe mijn bank mij in januari contacteerde om die formulieren in orde te maken: dat wil dus zeggen de formulieren voor de teruggave van het jaar 2017 en de formulieren om voortaan in 2018 slechts 12,8 procent te moeten betalen.

Zoals ik al zo vaak schreef: Altijd die geweldige administratieve rompslomp waarbij je dus OOK steeds langs de fiscus moet voor stempels en handtekeningen en DAARNA langs de bank, die dan het hele zootje naar Frankrijk stuurt. Dit jaar was dat dus extra werk, maar profiteer daar dus nu van.


NU de Duitsers, Belgen, Oostenrijkers en Finnen nog…… !


En de vlag uit voor de huidige Nederlandse regering. Daar heb je totaal geen omkijken naar…. Dat groeit en bloeit in Amsterdam en volgens Arend Jan in zijn blog vanmiddag op ATH inclusief dividendjes. Mooier kun je het als belegger toch niet hebben.


Fijn weekend en groet,

Peter
Belegde boterham
0
@G-F

In MDLZ en SBUX?

Beiden +20% divi ;)

@Lazarus, als je in Reits wil investeren, consider: DLR en AMT immo naast O, NNN en VRT.

Belegde boterham
0
quote:

Gold-finder schreef op 30 juni 2018 11:53:


[...]
Ik las ook op SA een paar gasten die dat van de patenten noemde. Dat aantal patenten maakt helemaal niets uit, het klinkt misschien veel en de leek vindt dat heel interessant, maar als je geen geld verdient, verdien je geen geld.

De kernpunten tegen IBM:
1. Patenten zeggen niet zoveel, winst daalt al jaren bij IBM.
2. Schuld is gemaakt om aandelen op te kopen, toch is EPS down en nu is IBM vol met schulden.
3. Veel van hun omzet komt uit hun legacy hardware en software. Veel bedrijven zitten nog met tech van de jaren 60-70 wat ze niet updaten omdat dat te veel last geeft op korte termijn. Maar die winst kan dus wel zomaar wegvallen.
4. Andere gebieden zoals Cloud is gigantisch bevolkt door concurrenten, kijk Google, Dropbox, Microsoft, Amazon...
5. AI is interessant enzo, maar daar zit ook iedereen bovenop. Google zeker.

Ik zit zelf eigenlijk niet in tech, ik vind de waarderingen te hoog, maar als ik instap, zou ik in Google stappen. Veruit number one. Nummer twee is microsoft en nummer drie Amazon. Mits de koersen het toelaten.

IBM is een slecht bedrijf, dat zag je in de koers en als je hierin aandelen koopt, koop je weer underperformance. Gewoon bagger.

Ook, even ter toelichting op de patenten. De meeste kennis die ik hierover heb komt vanuit de chemie. Vaak als een nieuwe katalysator wordt uitgevonden, dan komt er een patent op het daadwerkelijk gebruikte molecuul, maar ook op alle andere moleculen die hierop lijken. Zo kan voor één werkende katalyst wel meerdere patenten worden aangevraagd. Zo weet de concurrentie niet welke katalyst nou daadwerkelijk wordt gebruikt en wordt het ook lastig om hieraan als outsider modificaties te brengen omdat alles om deze kat ook gepatenteerd wordt.

Dus het aantal patenten zegt niets, je zou eigenlijk al die patenten af moeten gaan en dan moeten kijken wat nou daadwerkelijk de winstgevende patenten zijn. En ja... 9k patenten gaat niemand zo afzoeken en daardoor zijn die statements nutteloos.

Just my two cents...


My two cents:

Groupon -7.4% as IBM wins $83.5M patent case (update)
Jul. 27, 2018 2:41 PM ET|By: Brandy Betz, SA News Editor

A jury awards IBM (NYSE:IBM) $83.5M after finding that Groupon (NASDAQ:GRPN) infringed on four of its e-commerce patents.

IBM alleged Groupon built its business on IBM’s e-commerce inventions without permission or a license.

Groupon argued that IBM didn’t use the patents in question and accused the tech giant of relying on its huge IP portfolio to charge other companies.

Two of the patents came from the Prodigy online service that started in the late 1980s and another related to preserving information in a continuing client-server conversation. The fourth patent relates to authentication.

IBM’s IP licensing revenue brought in $1.19B in 2017. The company spends $5.6B a year on R&D.

Groupon shares drops 7.4% to $4.86 on the news.

IBM shares are down 1% to $145.20.

Previously: IBM in patent dispute with Groupon (July 17)

Update with IBM statement to Seeking Alpha:

"IBM invests nearly $6 billion annually in research and development, producing innovations for society. We rely on our patents to protect our innovations. We are pleased by the jury's verdict."
Gold-finder
0
quote:

Belegde boterham schreef op 27 juli 2018 21:33:


@G-F

In MDLZ en SBUX?

Beiden +20% divi ;)

@Lazarus, als je in Reits wil investeren, consider: DLR en AMT immo naast O, NNN en VRT.Ik zit in SBUX, ik wou ook MDLZ aanschaffen toen die heel laag stond (recentelijk). Maar toen koos ik voor Altria, TAP en Hershey.

Zelf vind ik MDLZ te veel schulden hebben zonder dat ik daar als Shareholder iets voor terug krijgt. KraftHeinz heeft gelijke schulden maar keert me wel meer dividend uit.

Tevens zit TAP ook vol met schuld, maar die hebben een zeer helder plan om dit versnelt af te lossen.

Uiteindelijk moet je kiezen en je kan je geld maar één keer uitgeven. ;)

Tevens als reactie op je IBM post. De revenue en winst van IBM stagneert, het maakt niets uit hoeveel ze uitgeven aan R&D. Rendement kan 0% zijn, kan -100% zijn en kan alles boven de 0% zijn.

Uiteindelijk kijk ik dus gewoon naar de cijfers (winst en omzet) en dat was bedroevend. Er zijn ook zat voorbeelden bij Pharma, Pfizer, waar miljarden naar R&D gaan en er komt niet genoeg voor terug.

R&D is geen gegarandeerde deposito spaarrekening..

Daar tegenover staat Google, stop miljarden in onderzoek en noteert ieder jaar hogere winsten en omzetten. Natuurlijk kan je hier wel zeggen, komt dit ondanks of danks door de R&D investeringen...

Zoals je ziet..het ligt niet zo simpel.
silverwheaton
0
quote:

Lazarus II schreef op 27 juli 2018 13:58:


Als ik dit zo allemaal lees dan hou ik het voorlopig lekker bij US & NL aandelen. Wat een heisa!

Inmiddels in portfolio:
- JNJ
- AOS
- PG
- VER < aankoop was een 'geintje', hoort niet bij de strategie. Geintje kost wel geld en is dus niet voor herhaling vatbaar.
- ABN
- ACOMO
- BESI < zodra de koers het toelaat zal ik 50% van BESI van de hand doen.
- NIBC < cijfers afwachten en bekijken of dit een aandeel is wat bij de strategie past. Zo niet, dan van de hand doen en een dividend groeiaandeel kopen.

Op dit moment overal eenzelfde bedrag geïnvesteerd m.u.v. BESI (beginnersfout, gespeculeerd op stijging n.a.v. berichten hier. Nooit meer doen dus) en VEReit (1/10 van normale investering en even vergeten dat er ook nog transactiekosten worden berekend). Al met al geen onoverkomelijke foutjes zo in het begin van mijn 23 jaar portfolio opbouw.

Met de hulp van een persoon op dit forum (waarvoor dank!) een goede methode gevonden om de juiste aandelen op waarde te schatten. Daarnaast volg ik een aantal profielen op seeking alpha en doe daar ook de nodige kennis op. Al met al zeer leerzaam. De dividendjes beginnen al binnen te rollen.

Wat nu nog rest is een opzet maken voor een portfolio waarin verschillende sectoren en verschillende profielen zijn vertegenwoordigd:
- defensief 60% (aristocrats/dividend champions)
- cyclisch 20%
- speculatief 20% (ben er nog niet uit wat dit exact inhoudt voor mij maar denk aan een realty income achtig type)

Dan zie ik veel opinies over core holdings en ik neig daar ook naar. Dat wordt dus die 60% grotendeels. Altijd uitbouwen naar verhouding en deze mogen ook overweight zijn.

Voor de rest geldt: create a plan and stick to it. (as long as it works)


Wat is AOS?
Gold-finder
0
Je kan op iex reageren, je kan dus al aardig op weg via het internet.

Even de context bekijken.. die lijst is een opsomming van bedrijven. Als je "AOS" googled vind je dus niet in een keer het antwoord. Gebruik nu de context, "AOS company"... tada
1.317 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... 62 63 64 65 66 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 475,98 +2,38%
EUR/USD 1,1020 -0,92%
Germany30^ 9.807,34 +1,81%
Gold spot 1.620,35 -0,39%
LDN100-24h 5.564,54 +2,19%
NY-Nasdaq Composite 7.502,38 -3,79%

Stijgers

ICT Group
+28,65%
Sif Ho...
+8,31%
Akzo N...
+6,75%
ASML
+6,64%
Galapagos
+6,50%

Dalers

ABN AM...
-9,94%
ING
-8,88%
UNIBAI...
-8,78%
Euroco...
-6,74%
SIGNIF...
-5,90%

Nieuws Forum Meer»

(4)

Goldfish1080 op 30 mrt 2020 18:41
(8)

Fat Clemenza op 30 mrt 2020 18:37
(1)

Fat Clemenza op 30 mrt 2020 18:33
(23)

Antinuke op 30 mrt 2020 18:11
(28)

HvR88 op 30 mrt 2020 18:02

Column Forum Meer»

(8)

Goldfish1080 op 30 mrt 2020 18:47
(523)

shortie op 30 mrt 2020 18:45
(112)

Freakertje op 30 mrt 2020 18:40
(3)

StockMartino op 30 mrt 2020 18:36
(17)

tilt op 30 mrt 2020 17:56
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare