Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Biotechnologie.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.032 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
ivet
0
wat vinden jullie van het bericht van Merus? finance.yahoo.com/news/merus-announce...

lijkt me dat ze nu wel erg goedkoop zijn, koers bijna op kaspositie en geschil geslecht dmv storting van 15mln$ voor 600k aandelen...emissiekoers van 25$. Uiteraard garanties tot aan de deur, maar kunnen gezien hun kaspositie ook jaren vooruit...
Tom3
0
De koers van Merus doet in verhouding tot de met Regeneron overeengekomen prijs voor het aandeel heel weinig. Die trials van Merus tot nu toe leveren helaas geen vuurwerk. Ik heb ze in ieder geval niet meer. Had ik trouwens ook beter met Arrowhead kunnen doen. Collega Dicerna is zelfs 10% lager. Zal toch geen kink in de RNAi kabel gekomen zijn hoop ik.
ivet
0
...ik klaag tot nog toe niet...haha. Ik zit er niet groot in maar vermoedde al adhv de wijze van handelen dat de koers omhoog zou kunnen.

Als het even wil kan ProQr straks wederom een dagje 120% doen.... ;-p
Tom3
0
quote:

ivet schreef op 21 dec 2018 om 19:54:


...ik klaag tot nog toe niet...haha. Ik zit er niet groot in maar vermoedde al adhv de wijze van handelen dat de koers omhoog zou kunnen.

Als het even wil kan ProQr straks wederom een dagje 120% doen.... ;-p


Pfff.... als dat laatste ook zou kunnen voor Arrowhead....daar heb ik een serieus exposure op. Bij ProQR merk je dat onderhand het gros van de aandelen in vaste handen is beland. Bij Arrowhead is dat nog niet het geval, die daalt dus vandaag 11% terwijl ProQR slechts een dikke procent lager zit. Het shortbelang bij Arrowhead zou naar verluidt inmiddels opgelopen zijn naar een slordige 20%. Hier wordt dus hoog spel gespeeld. Kan niet wachten tot die zeepbel wordt doorgeprikt. Arrowhead kan in 2019 dankzij J&J al een positieve cash flow hebben.
nb
0
Tom3
0
Op dit biotechnologiedraadje mag volgens mij bijgaand artikel niet ontbreken: het geeft in ieder geval aan waar de risico's bij Crispr-Cas9 zitten.

medium.com/@nxpatel/next-generation-c...
Tom3
1
quote:

ivet schreef op 2 jan 2019 om 14:40:


voor de volgers van Merus alhier: finance.yahoo.com/news/merus-announce...


#129 is nieuw voor mij. Wat voor bedrag krijgt men hier voor ?
Tom3
0
Zo te zien ziet de nieuwe afsplitsing van 1 van de 3 grondleggers van Crispr-Cas9 meer heil in een RNA variant. Ik ben geen techneut maar de vinding van Arbor lijkt in de verte wel op het geheime wapen van ProQR:

www.bizjournals.com/boston/news/2019/...


"Unlike CRISPR/Cas9, which is designed to cut into DNA and make permanent changes to an individual gene, Cas13d alters RNA, which produces proteins using instructions found in DNA.

The approach could help the 10 percent of cystic fibrosis patients with an array of genetic mutations that Vertex has been unable to target thus far. Vertex is currently testing a three-drug cocktail that could treat some 90 percent of cystic fibrosis, with an FDA application expected in mid-2019."
Tom3
0
Het onderstaande commentaar kreeg ik op SA naar aanleiding van een artikel over Arrowhead. Ik stelde dat ProQR ook wel een club met potentie was:

" PRQR: focusing on a brilliant approach exploiting endogenous RNA editing machinery to repair a dysfunctional transcript. Do they need to worry about targeted delivery? Interesting the company has a candidate RNA nucleotide to treat the most common form of CF. Looks like the real deal and complimentary to mutated protein suppression with RNAi.
ARWR is in the early stages of developing an RNAi candidate for CF to knock down excessive expression of the dysfunctional protein implicated in dehydrating mucous via ENaC (Epithelial sodium channel), utilizing specific tissue targeting via their effective TRiM platform."


Dat zinnetje over targeted delivery is erg belangrijk omdat het Axiomer platform nog werkt met "delivery" dmv liposomen. Dat laatste is door de bedrijfstak inmiddels in zijn geheel vervangen door Galnac ivm de hoge giftigheid van het eerste. Als ik De Boer was zou ik eens met Silence Therapeutics bellen. Lijkt me een perfect overname target met de huidige beurskoersen. Silence heeft volgens mij een perfect werkend targeted delivery systeem.
nb
0
van bovenstaande begrijp ik eigenlijk niets
- proqr is dacht ik gestopt met cf, daar er al voldoende goede kandidaat medicijnen zouden zijn?
- silence en proqr, is dit zomaar aan elkaar te koppelen?
ivet
0
quote:

nb schreef op 6 jan 2019 om 19:35:


van bovenstaande begrijp ik eigenlijk niets
- proqr is dacht ik gestopt met cf, daar er al voldoende goede kandidaat medicijnen zouden zijn?
- silence en proqr, is dit zomaar aan elkaar te koppelen?


even wat hersenspinsels van iemand die geen medicijnen/biotech heeft gestudeerd;

ik begreep dat het spelersveld mbt CF te zeer veranderd was (concurrerend) dat het voor een relatief klein bedrijf als ProQR te geldverslindend zou zijn om zelfstandig op in te zetten.
Het is goed mogelijk dat sommige resultaten elders tot dusverre bemoedigend zijn en dan is change of plan niet zo voor de hand liggend. Pas als er elders iets fout gaat of onbevredigend werkt, dan kan met eea tegen het licht gaan houden waarbij ProQR misschien alsnog in the picture komt.

CF lijkt me voor ProQR een achterhoede gevecht en eerlijk gezegd op dit moment wat minder relevant (ik denk dat CF ook uit de waardering is geslopen van ProQR). Usher is wat nu meest telt en ook DEB kan een zeer belangrijke toegevoegde waarde zijn dat niet alleen het risico spreid van ProQR, maar ook de aanpak/technologie extra onderstreept!

Ik kijk bij positieve data van DEB uit naar verbreding van hun trials, met uiteindelijk meer kans van slagen en meer kans op inkomsten en uiteraard sterke levenskwaliteitsverbetering van patienten.
Zelfs met het bedienen de huidige relatief kleine markten/patientenpopulaties zal het bedrijf enkele miljarden marktcap kunnen bereiken en denk dan aan een koers van plm 60-80$
Tom3
0
Citaat uit bovengenoemd Yahoo artikel:

CRISPR isn't a slam-dunk
The fact that CRISPR isn't an ideal gene-editing technology isn't exactly news among scientists, but Church's pointed criticism should remind investors not to get carried away. The mere existence of diverse gene-editing technologies doesn't necessarily pose a threat to Editas Medicine, Crispr Therapeutics, or Intellia Therapeutics. However, the fast pace of innovation is simultaneously the lifeblood of biopharma fortune and an omnipresent reminder that breakthroughs are often unfairly short-lived.

If one of the three CRISPR pioneers encounters clinical failure -- an inevitable reality of the industry -- then it will only heighten the calls for investigating gene-editing systems that go beyond cutting the genome and allow for more precise engineering. With the phage integrases and base editing gene therapy techniques stepping into the clinic in the next years, investors should leave room for myriad outcomes, favorable or not.
Tom3
0
Voor de liefhebbers van immunotherapie is de site van het Nederlandse Glycostem bijzonder leerzame kost. Zij zijn pioniers op het gebied van NK cellen. Gewapend met deze kennis heb ik recent mijn belang in Affimed verhoogd en ben ik opnieuw in Molmed Spa gestapt. Die laatste heeft een deal gesloten met Glycostem en Abcheck (een dochter van Affimed NV) voor de ontwikkeling van CAR-NK cellen.

glycostem.com/
nmgn
0
@tom3, zit je inmiddels ook in actinium? Of is dat een andere tom3 op sa? Ben benieuwd naar je mening.
Tom3
0
quote:

nmgn schreef op 19 jan 2019 om 16:18:


@tom3, zit je inmiddels ook in actinium? Of is dat een andere tom3 op sa? Ben benieuwd naar je mening.


Nee nog nooit van gehoord. Aan het koersverloop af te lezen zijn de verwachtingen in ieder geval bepaald niet hoog gespannen. Geen goed teken als het al in fase 3 zit. Ik denk dat de nieuwe therapie van Argenx op AML gebied (voor ouderen tenminste) de standaard wordt. Ik blijf er dus van af.
1.032 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ProQR Therapeutics NV Meer »

Koers 6,450   Verschil -0,34 (-5,01%)
Laag 6,270   Volume 310.551
Hoog 6,885   Gem. Volume 418.257
18-okt-19 21:59
label premium

KOPEN OF VERKOPEN?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Ontdek Premium