Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

POSTNL NOVEMBER 2016

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4.667 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... 230 231 232 233 234 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
hvasd2
0
FNV 'sceptisch' over Belgisch bod op PostNL

Gepubliceerd op 7 nov 2016 om 10:18 | Views: 0

Artikel
Reacties
Gerelateerde instrumenten

PostNL 10:03
4,99 0,00 (+6,12%)

UTRECHT (AFN) - FNV is ,,sceptisch'' over het bod van het Belgische Bpost op PostNL. Volgens de vakbond is het nog allerminst zeker of de voorgenomen fusie, zoals Bpost zegt, inderdaad amper werkgelegenheid kost en zelfs nieuwe banen oplevert.

,,Bpost heeft de uitgangspunten voor een fusie met PostNL geformuleerd, maar het moet nog blijken of deze overeind blijven staan'', verklaart FNV-onderhandelaar Ger Deleij. ,,In het belang van de Nederlandse werknemers gaan we het proces uiteraard met argusogen volgen. Sowieso willen wij inhoudelijk worden betrokken bij de afspraken die werknemers raken, vóórdat deze overname in een definitief stadium komt'', aldus de vakbondsman.

Het Belgische postconcern beloofde zondagavond mogelijk 3200 extra voltijdse banen op middellange termijn, ,,grosso modo gelijk verdeeld tussen Nederland en België". Bpost zei zich verder sterk te maken voor een innovatiecentrum in Nederland, het handhaven van het merk PostNL en het behouden van het Nederlandse hoofdkantoor in Den Haag. Het hoofdkantoor van de groep, dus Bpost en PostNL samen, zou in Brussel komen te staan
Baarsjes
0
[verwijderd]
1
Ik begrijp er ook niks van, het is wel normaal dat het lager staat als het bod, maar dan had ik 5,30 verwacht en niet 4,95!
J.Inv
0
Ik heb ze verkocht. Weinig vertrouwen in doorgaan deal en geen zin in eventueel gezeik tijdens conference call om 11u dalijk.
manske1983
0
Heb alles eruit gegooid. Wrs wordt dit bod toch afgewezen en naar welke koers we dan gaan is nog maar de vraag...
sambaron
0
Daar istie dan het bod van BPost op PostNL en wat voor een bod...

Als LT-belegger, word ik hier écht niet enthousiast over. Bod is erg mager en ook nog grotendeels in nieuwe aandelen Bpost, waar ik niet écht op zit te wachten. Als BPost PostNL écht zo graag wil overnemen, dan zullen ze me toch écht meer moeten overtuigen en met een bod moeten komen beginnende met een 6. En dan wel een bod geheel in contanten en niet een bod dat afhankelijk is van de grillen van de koers van BPost.

BPost is op de beurs veel hoger gewaardeerd dan PostNL, zeker gezien de K/W-verhouding. Maar als je verder kijkt, zie je dat PostNL de afgelopen jaren goede zaken heeft gedaan om winst te maken en om het EV weer positief te krijgen. Vanaf volgend jaar mag PostNL eindelijk weer dividend uit gaan keren. Dit zal de nu nog lage waardering van PostNL op de Nederlandse beurs gaan ondersteunen en - mijns inziens - naar een hoger waarderingsniveau brengen. Met een dividend-uitkering (in cash) van een aantal procent, zullen ook grote investeringsfondsen en pensioenfondsen weer in willen en mogen stappen en zal de beurskoers op eigen kracht makkelijk die 5,65 kunnen overtreffen.

Mijn conclusie: op zich ben ik wel blij met het bod van BPost, al is het alleen maar om een bevestiging te hebben dat ik juist zit met mijn investering in PostNL en dat er nog genoeg potentie in zit voor de toekomst. Wellicht dat er nog een andere bieder bij gaat komen en dat er een mooie biedingen-strijd gaat ontstaan, waarbij de koers van PostNL boven de 6 wordt gebracht. Zo niet, zal ik mijn aandelen aanhouden en niet aanbieden bij een eventueel definitief bod van 5,65.
Hans_K
0
AMSTERDAM, Nov 7 (Reuters) - Dutch postal company PostNL rebuffed a raised takeover offer from Belgian rival bpost, saying on Monday that it wished to remain an independent group.
Baarsjes
0
quote:

strategie onbekend schreef op 7 nov 2016 om 10:23:


Ik begrijp er ook niks van, het is wel normaal dat het lager staat als het bod, maar dan had ik 5,30 verwacht en niet 4,95!


Bpost heeft er baat bij dat de koers lager blijft als de waarschijnlijke biedprijs.
bezinteergebelegt
0
quote:

torro schreef op 7 nov 2016 om 10:20:


Snap er niets van, Post blijft maar rond de €5 schommelen had wel verwacht dat het nu ruim boven de €5 had gestaan


Denk dat ook die 5 te hoog is voor vandaag want hoe je het ook wendt of keert, feitelijk ligt er helemaal niets.
Baarsjes
0
quote:

bezinteergebelegt schreef op 7 nov 2016 om 10:26:


[...]

Denk dat ook die 5 te hoog is voor vandaag want hoe je het ook wendt of keert, feitelijk ligt er helemaal niets.


Juist er is nog helemaal geen bod het is aftasten of vrijen met iemand die er nog niet aan toe is geen sexyprijs voor het huwelijk tot nog toe
mamaloe
0
Op deze prachtige beursdag had postnl zelf ook op deze koers kunnen staan want 5% is natuurlijk helemaal niets op dit bericht.
p/o
0
Eerst met zwakke cijfers komen en dan toch nog het lef hebben om een mooi bod af te wijzen??
Bpost had misschien meer moeten benadrukken dat ze een grote dividend betaler zijn. (onder druk van de Belgische regering die iedere euro goed kan gebruiken.)
Jaarlijks dividend van minstens 85 % van de BGAAP nettowinst van het moederbedrijf bpost NV
Voor 2015 : € 1,29 of omgerekend naar Postnl 0.16.
Bpost staat ondertussen hoger en wanneer je 2x dividend ontvangt zit je ook al boven de 6 euro.

aex2009
0
Verkopen,verkopen?????Waarom bij deze koers verkopen.Zelfs als de deal niet door gaat komt PostNL zelfstandig ook wel op deze koers.Of hebben we meer kandidaten waar de koers in een paar dagen nog even 0,65 kan stijgen.Blijf met mijn huidige stukken zitten en net nog bijgekocht.
bezinteergebelegt
0
Moet me wel heel sterk vergissen wil dit nog doorgaan. Hoe meer je erover nadenkt, hoe meer je tot de conclusie komt dat dit proces een Jip en Janneke niveau heeft waarbij zelfs Zwarte Piet verbleekt. Dat laatste lost dan tenminste nog een maatschappelijke discussie op maar verder, wat een mega amateurisme. Nu begrijp ik ook het verhaaltje dat het woord BELG vroeger Ben Eerst L*l Geweest, betekende.
I-trader
0
Als het zo doorgaat , moet elke postnl aandeelhouder misschien beetje bijbetalen om bpost postnl te laten overnemen....???
p/o
0
Nederlanders zijn kooplui die overal ter wereld zaken willen doen. Ze trekken graag op overnamepad in het buitenland. In België lijfde ING INGA de BBL in, Ahold nam Delhaize over en de brouwerij Palm kwam dit jaar in handen van het familiebedrijf Bavaria.
Alhold-Delhaize-CEO Dick Boer mocht eind julie de openingsgong van Euronext Amsterdam luiden nadat de overname van Delhaize door Ahold een feit was.

Maar raak niet aan hún bedrijven. Het land heeft een lange traditie van constructies om zijn ondernemingen te beschermen tegen ongewenste overnames. Dat leidde tot een systematische onderwaardering van de aandelen van Nederlandse bedrijven op de beurs die bekendstond als de ‘dutch discount’.

Is het voor buitenlandse groepen dan onmogelijk een overname te doen in Nederland? Toch niet. Maar enkel op uitnodiging. Vorig jaar verkocht de Nederlandse overheid zelf de genationaliseerde verzekeraar Vivat aan het Chinese Anbang. Bij gebrek aan een binnenlandse overnamekandidaat die er een behoorlijke prijs voor wilde betalen.
aex2009
0
quote:

torro schreef op 7 nov 2016 om 10:49:


MDX doet het zonder bod beter als dat getouwtrek met Postnl

Spreiding is altijd wenselijk.
mamaloe
0
quote:

strategie onbekend schreef op 7 nov 2016 om 10:23:


Ik begrijp er ook niks van, het is wel normaal dat het lager staat als het bod, maar dan had ik 5,30 verwacht en niet 4,95!


Ik denk dat iedereen verstelt staat, van deze lage koers. Vraag mij af hoe dit eigenlijk kan. Normaal gesproken knalt de koers op dit soort berichten 20% omhoog.(of het wel of niet doorgaat doet er meestal niets eens toe)
4.667 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... 230 231 232 233 234 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

PostNL Koninklijke Meer »

Koers 1,501   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 1,498   Volume 5.401.479
Hoog 1,539   Gem. Volume 5.275.334
14-jun-19 17:35
label premium

PostNL: Een kwestie van geduld

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium