Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Lazio Roma : Koers vertienvoudiging onmiddellijk mogelijk

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
7.424 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 368 369 370 371 372 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
atitlan
1
quote:

france schreef op 27 november 2016 02:38:


We moeten eengrote jongen hebben die de hele free float opkoopt, niets voor John?

Loont het niet om contact met hem op te nemen?, wijs hem op de Lazio site, ik denk wel dat hij geïnteresseerd is

waarom, omdat het er allemaal professioneel uitziet,en hij houdt vast van dit soort beleggingen, ik denk dat John onze man is.


Dank je voor het compliment Ric.

In dit verband wellicht interessant -en ik weet zeker dat mijn neef er geen probleem mee heeft - die leest ook regelmatig zelf op IEX mee trouwens.
Ik kreeg vorige week van de CEO/eigenaar van de uitzendbureau.nl (dat is deze neef) die zelf aardig wat programmeuers in dienst heeft) het compliment dat hij vond dat zijn oom iets profressioneels in elkaar had gesleuteld.

Maar ik programmeerde al in 1981 al voor het vak "numerical methods" enkele algorithmes op een Burrough mainfraime.
Em voor een van mijn afstudeeronderwerpen - het ontwerpen en ook constructief doorrekenen van een ruimtelijke vakwerkconstructie- bezat de toenmalige TU computer (toch een monster van een ding) niet eens toegerust en moest ik uitwijken nar de zwaarste comupter in Eindhoven (en misschien wel Nederland), bij Phiips Natlab op Strijp.

En toen was mijn neef nog niet eens geboren :)

HTML, MySQL, PHP dat was er destijds ook allemaal nog niet. En met e-mail maakte ik voor het eerst in 1988 in Delft kennis, toen ik daar bij W&I begon als programmeur ter ondersteuning van onderzoek in de vakgroep statistiek, kansrekening en operations research.
Internet stond nog in de kinderschoenen, en windows bestond uiteraard ook nog niet. En in 1989 kon ik niet meer uit de voeten daar met 4MB intern geheugen en kreeg ik er met enige tegensputtering 4Mb erbij. Want kostenplaatje ongeveer 1000 gulden per Mb! Mosaic kwam als voorloper van webbrowsers.
Ofchoon toen al de eerste primitieve tekstverwerkers beschikbaar waren, gaven de meesten bij ons de voorkeur aan Tex (Latex).
Heel veel wetenschappers doen dat in het heden voor hun publicaties nog steeds overigens, ik denk ook omdat het veel leuker is, omdat je dan altijd de volledige controle behoudt over de look and feel.

Zoals ik daarom in het heden ook alleen maar internetpaginas zal maken op HTML niveau, in plaats van een of andere tool je tekstdocument of de navikagtie van je site te laten genereren, etc. Dan otstaat spaghetti die je zelf niet meer begrijpt en verleies je dus de controle over je code.
De financiele tabellen, omdat ik ze dynamisch (dus altijd up to date) wil hebben, moet ik uiteraard wel programeren. Maar dat gewoon erg leuk om te doen.


Had je voor alles maar meer tijd.. want ik wil (bv) ook graag hele leuke potjes voetbal kijken.
Vanmiddag dus ook nog het "dillemma" Lazio/F1.
Sinds ik aan de start van dit seizoen op een vroege zondagmorgen zoals nu ürecies live in de start van de eerste GP (in China) viel, en meteen gefascineerd raakte (F1 had ik al minstens 20 jaar heelmaal niet meer gekeken) heb ik daarvan alles wat mogelijk was gezien.
Absolute oogtepunten Barcelona (toen Herr Zetsche al na 10 minuten afdroop) en Sao Paulo.
Sp was onwaarschijnlijk magistraal.

Dan geniet ik ook zo extreem, dat ik er zelfs emotineel van wordt (rillingen van krijg) zoals dat ook gebeurt bij het zie Bergkamp-of Davids- achtige vaardigehden bij voetballers,
Of bij het zien/horen van uitzondelijke muziek in films (vb van het niveau slotscene in de Zweedse film waar Gabriellas Song opgevoerd wordt).
Ik hoor ook wel eens van mensen die dat NOOIT hebben, maar ik kan me dat niet voorstellen. Van schoonheid tot op het emotionele niveau kunnen genieten (en het is ook niet tegen te houden), niks is fijner wat mij btreft. Hoe vaker hoe beter.

josti5
0
met 4MB intern geheugen en kreeg ik er met enige tegensputtering 4Mb erbij. Want kostenplaatje ongeveer 1000 gulden per Mb!'

Ja, haha, wáár gebeurd!
Mijn eerste laptop-van-de-zaak had 8 MB intern geheugen, en kostte 4000 gulden...
Maar, nu ik er over nadenk, kán de allereerste 6 MB geweest zijn, voor 8000 gulden.
In ieder geval was het een waanzinnig bedrag voor feitelijk niks: een simpel schemaatje downloaden duurde minstens een uur...

En emotie?
Waarom niet?
Heerlijk!
Nu het toch zondagochtend is: ik heb het met 'kleine' dingen: de zon die onder gaat op de maan, kleurrijke luchten, een bepaald landschap, een bepaalde sfeer, een spontane uitspraak van een kleinkind, een 'toevallige' ontmoeting, die nooit toevallig ís...
atitlan
1
Yep John.


En om nog even op mijn verhaal door te gaan (gaat het lezers hier alleen om beleggen dan gewoon, dan gelieve sowieso alleen de laatste alinea te lezen)..

Voetbal is en leuk spelletje, maar we weten allemaal dat ook veel partijen niet te verteren zijn.

Spanning kan soms al heel veel goedmaken.. dat was vroeger bij het doodsaaie langebaanschaatsen schaatsen al zo.

Zat je steeds rondetijden te noteren bij de 10km, waar eigenlijk geen ruk aan was. Maar je hoopte zo wel een beter idee te krijgen of Hein dan ook Jan Egil dei in een voorgaande rit dat en dat had gereden in het eindklassement wist voor te blijven.

Snel wederkerende kansen, of emotie die vrij komt wanneer er dingen gebeuren die eigenlijk onmogelijk zijn.

Ik was bij de 4-4 tegen Stuttgart in Dortmund waar BVB de buit ruim binnen had (speciaal Gündogan en Kagawa de sterren van de hemel speelden.. en ook af en toe zelfs rillingen daarvan toen) desondanks Stuttgart in H2 van 2-0 en 3-1 terugkwam en zelfs op 3-4 kwam, toen in blessure tijd alsnog 4—4.
Topvoetbal EN top emotie was die wedstrijd.

Deze BVB-Stuttgart was destijds volgens een britse verslaggever zelfs "the best soccer game ever".
En ik had dus toevallig voor die wedstrijd mijn petekind en diens zus, en hun vader, mijn zwager op kaartejs getracteerd. Allemaal intensief Ajax fan, daar heel vaak op de tribune, hun eerste keer in dat fantastische stadion en ook nog uitgerekend die wedstrijd.

Ook had ik het ernorme geluk (want de enige CL wedstrijd van BVB waarvoor ik een kaartje wist te bemachtigen) juist bij de 2-1 tegen Malaga te zijn die BVB in de finale van de Champions League brachten.
Na 90 minuten was het stadion al behoorlijk aan het leeglopen, omdat niemand er nog in geloofde.
Voor ons had dat geen zin want de supporterbus zou toch niet eerder vertrekken.
Toen die twee dolepunten van Dortmund in blessure tijd!

Wat een ontlading en iedereen viel de naburige toeschouwers voor achter en opzij in de armen, al grijzende oudere supporters en frisse lolitas evenees gehuld in gele sjaals :) Dat tesamen delen van dergelijke emoties. Ik denk dat je het alleen kunt begrijpen als je er bij was.

Ik weet nu ga ik echt doordraven :) zou het niet doen als ik niet dacht dat sommigen het leuke anecdotes vinden om te lezen.. ..
Een van mijn favoriete schrijvers, verhaalde in zijn magistrale werk “massa en macht” over zijn jeugd in Wenen. Kwam als kind nooit in het Praterstadion (zijn moeder vond zich te deftg om haar zoontje naar voetbal te leten gaan).. maar was altijd buitengwoond gefascineerd door de geluiden uit het stadion die deze massa voortbrachten.
Die fascinatie was zovele jaren later een belangrijke inspiratiebron voor dat meesterwerk.

Gistermiddag zat ik via een stream Liverpool te kijken.. drie minuten blessure tijd. Mooie pot.. Klopp krijgt het daar OOK voor elkaar... direkt na afloop ging de NBC-stream naar Wales voor hun potje tegen Crystal Palace. Daar liep de wedstrijd nog 4 minuten door.. 7 minuten blessure tijd!

Ik kon mijn ogen niet geloven. Wat was daar gebeurd?
Al ruim op 2/3 van de pot scoorde Fer voor Swansea de 2-1 en 3-1. Dan is het normaal wel bekeken. en Swansea had deze overwinning zo hard nodig.
Maakt Crystal Palace in de laatste 20 minuten achter elkaar de 3-2, 3-3 en 3-4. Dat stond er na 90 minuten op het scorebord.
Komt die Spaanse invaller (die bij Juve mislukte) voor Swansea in het veld, Llorente. Maakt hij in twee minuten alsnog de 4-4 en 5-4 voor Swansea!
Helaas zag ik de livebeelden van net na die doelpunten pas.

Maar wat daar gisteren gebeurde in Swansea vergeten die knulletjes in het stadion hun hele leven niet meer, zoals ik nooit meer deze beide BVB wedstrijden zal vergeten.
Voetbal is vaak ook emotie (en soms ook weergaloos), zonder dat het persé gepaard gaat met pure schoonheid. En wat je met anderen kunt delen, er een groepsidentiteit (fancultuur) aan kunt ontlenen etc.
Vanwege zulke redenen is voetbal wereldwijd zo booming. Met nadruk op wereldwijd. Want China (en haar richting het Europese topvoetbalstromende big cash) deed een paar jaar terug nog helemaal niet mee.
atitlan
1
Ik start net mijn lap top om die wedstrijd te gaan kijken :)

Had 3 uur in mijn hoofd zitten ...
france
0
Mooi, hier wordt tenminste gescoord aan alle kanten.

Noem eens 1 reden waarom dat AS Roma meer waard zou moeten zijn dan " kloon" Lazio Roma?

Ze komen beide uit Rome, in de competitie doen ze niet voor elkaar onder, spelen in hetzelfde half gare stadion

en toch......even rekenen.

Nemen we de enterprise value, komt dat neer op 2.90 Euro voor Lazio Roma, oftewel factor 5.
josti5
0
Wat dat 1-eurofeestje betreft, atitlan, hoeveel personen zou dat betreffen, volgens jouw inschatting?
atitlan
2
@John geen idee

@Ric

Ik heb vanochtend een update (hij had wat extra vragen) naar een t.a.v. dit onderwerp heel geinteresserde journalist in jawel India gestuurd, met daarin een linkje naar een Lazio studie uit ... 2001.. van ene Paolo Francese, een meneer die ook Juve doet tegenwoordig. Lazio echter niet meer.
Ik was al een tijdje op zoek naar keihard belastend bewijsmateriaal en dat is gelukt.

Met dat rapport .. nou ja eigenlijk maar 1 A-4tje, geeft hij Lazio op basis van omzet, een afslag van luttele 20% op Manchester United!
En dat nog alleen omzet Lazio daarbij toen geen winst schreef.

Als Lazio (heden geen analist en we begrijpen waarom) en Juve weer op die (gangbare) manier t.o.v. ManU gewaardeerd zouden worden.. dan ligt het koersdoel vor Lazio boven 4 euro, voor Juventus boven 1 euro.

Maar moet je nagaan wanner Lazio in een klap naar nabij 200 miljoen euro omzet zou gaan vanwege CL-deelname, bovendien daarbij explosief winstgevend zou worden, dan zou het koersdoel bij 4x omzet=800 miljoen euro, tevens dan helemaal geen netto schuld meer, daarmee op 12 euro per aandeel komen,.

Dat de titel van deze draad klopt (voor nu) is ook langs deze weg bewezen, maar komt mogelijk zelfs 20x de huidige koers spoedig in beeld!

Overigens suggereerde ik dat zelf ook al onder Dsiclaimer: 700 million-1000 million.
Maar natuurlijk mooi dat deze oude studie het ook klip en klaar onderschrijft.


Die oude studie is het ultieme bewijs.. en daar gaan we zeker het nodige mee doen.
france
0
quote:

atitlan schreef op 27 november 2016 15:00:


Ik start net mijn lap top om die wedstrijd te gaan kijken :)

Had 3 uur in mijn hoofd zitten ...


Ha ha, dat heb ik ook regelmatig. Ik ga kijken, He ho hallo, potverdorie het is al afgelopen. Ik had het toch opgeschreven die tijd, waar is het papiertje ook alweer waar ik het opgeschreven had.

Nou ja dan ga ik die andere leuke wedstrijd wel kijken, ach dat was gisteren.

Ik heb wel een handicap, dan is het weer 5 uur verschil, dan weer 6. Aan die zomertijd flauwekul doen ze hier niet en overigens gisteren kwam Sinterklaas aan, wat een spektakel, en allemaal zwarte pieten, er wonen hier veel donkere mensen maar leeft dat gedoe rond piet, ach man doe normaal natuurlijk niet.

Je kunt je voorstellen ik mis vaak het 1 en ander aan wedstrijden.

Emotionele filmtip, houd je een beetje van honden, Hachi, snotterdesnuit.

Mooie anekdotes Atitlan, mazzelaar, nou die wedstrijd tegen Malaga kan ik me ook nog goed herinneren, die emotie was echt supergroot want een paar minuten ervoor zat je nog in een supertip van hier houdt het op voor Borussia.
france
1
[quote alias=france id=9734899 date=201611271501]
Mooi, hier wordt tenminste gescoord aan alle kanten.

Noem eens 1 reden waarom dat AS Roma meer waard zou moeten zijn dan " kloon" Lazio Roma?

Ze komen beide uit Rome, in de competitie doen ze niet voor elkaar onder, spelen in hetzelfde half gare stadion

en toch......even rekenen.

Nemen we de enterprise value, komt dat neer op 2.90 Euro voor Lazio Roma, oftewel factor 5.Factor 5 bedoel ik dus mee, zou Lazio net zo veel waard zijn als ASRoma, dan moet de koers, liefst morgen, naar

2 euro en 90 cent. O nee niet al morgen want dan missen we een feestje, het 1 euro feestje.

Als het Lazio lukt de CL te halen ben ik bang dat we elkaar volgend jaar vaak zullen gaan tegenkomen.

mvg, Tot dan en dan en dan en dan.........
Omnius
0
atitlan
0
er wordt alles uit de kast gehaald Omnius

ook de tabellen werken niet meer, maar gelukkig had ik toevallig dit weekend voor sportskeeda pdf-jes getrokken

lazio-stakeholder.nl//c5.html
atitlan
0
ik refereerde er gisteren al even aan


deze vondst uit 2001 analyse van Lazio door een analist die (en dat is zeer waardevol...ook in het heden nog steeds actief is in voetbal)

impliceert : immens en waarderingsbedrog in het heden :

iets van Lazio-gate


Want deze ontdekking, die mijn vermoedens in deze bevestigde, nu ik de keiharde bewijzen heb, kan en ga ik daar nu natuurlijk een verhaal over schrijven.

20% discount Manchester United.. moet je voorstellen
Bijlage:
I Love Melbourne
0
Het is nog een rustig ochtendje. Ik had verwacht dat er binnen het eerste uur minimaal een half miljoen stuks verhandeld zou worden. Is het stilte voor de storm?

Weet iemand waarom Lolito niet alle aandelen heeft over genomen? Werd dit door de club geblokkeerd of wilde hij dat zelf niet?
I Love Melbourne
0
Ik weet dat Josti mijn vraag eerder al heeft beantwoord? Maar ik zou er graag een artikel over willen lezen. Denk dat maar weinig mensen 10 jaren hadden geweten dat er zelfs bij kleinere clubs zoveel geld in om zou gaan.
josti5
0
Tijdelijk er alles even uit: a.s. weekeinde afwachten.
Mogelijk massale verkoop van aandelen door de Italiaanse banken, om maar cash te kunnen genereren.
Voor mij te spannend, allemaal.
Kom na het weekeinde wel weer terug -:)

Slechtste belegger ooit
0
Ik denk dat ik hertzelfse doe.
Was net ingestapt (nog niet gemeld), gevoel van Italiaanse onrust laat me toch niet los.
atitlan
0
SBO

* niet aan de telling meegedaan nadat je had gekocht (vreemd en jammer.. want het heeft namelijk wel groot nut) ..

* niet op IEX melden dat je was ingestapt (hoeft ook niet uiteraard, maar zou best leuk zijn om met meer verschillende mensen de discussie aan te gaan)..

* maar wel hier melden dat je misschien gaat uitstappen...

wil je iets soms?
7.424 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 368 369 370 371 372 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Vlak slot voor Amsterdamse AEX-index

17 feb De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag nagenoeg onveranderd gesloten, terwijl elders in Europa kleine koe... 2

  Indices

  AEX 629,17 -0,01%
  EUR/USD 1,0832 -0,05%
  Germany30^ 13.785,40 +0,01%
  Gold spot 1.586,44 +0,35%
  LDN100-24h 7.396,17 -0,35%
  NY-Nasdaq Composite 9.731,18 +0,20%
  US30# 29.367,06 -0,35%

  Stijgers

  Ordina
  +8,10%
  Accell
  +2,47%
  NN Group
  +2,46%
  Acomo
  +1,85%
  Ahold ...
  +1,83%

  Dalers

  Fagron
  -4,80%
  ASMI
  -3,49%
  Vastned
  -3,39%
  BESI
  -2,49%
  OCI
  -2,36%

  Nieuws Forum Meer»

  (20)

  Beursflip op 18 feb 2020 04:15
  (2)

  bergen333 op 18 feb 2020 00:28
  (54)

  keljans 123 op 17 feb 2020 23:01
  (2)

  Stephan010 op 17 feb 2020 21:25
  (5)

  Sander1234 op 17 feb 2020 20:44

  Column Forum Meer»

  (245)

  jansen&jansen op 18 feb 2020 00:10
  (7)

  smartins op 17 feb 2020 21:30
  (2)

  Otto Obligatie op 17 feb 2020 20:05
  (0)

  op 17 feb 2020 18:17
  (1)

  Lepre Chaun op 17 feb 2020 17:49