Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Tweede kamer verkiezingen 2017

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
19.154 Posts
Pagina: «« 1 ... 953 954 955 956 957 958 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 10 rationeel 11 oktober 2017 14:50
  De beslissing van Alexander Pechtold om in de Kamer te blijven is helaas veel minder begrijpelijk. Tenminste, als je even vergeet dat hij burgemeester van Amsterdam wil worden. D66 heeft zijn leiderschap niet echt nodig, er staan genoeg anderen klaar om de fractie tijdelijk te leiden zolang hij minister is… het gaat er dus puur en alleen om dat hij graag burgervader wil worden van onze hoofdstad.

  Hoewel dat natuurlijk hartstikke leuk is voor meneer zelf is de rest van Nederland daar veel minder verheugd om. Kom er maar in Jan Roos:
 2. forum rang 10 voda 11 oktober 2017 18:18
  quote:

  Belegde boterham schreef op 11 oktober 2017 00:08:


  [...]

  Dit wist je, of zou je kunnen hebben weten als je voor een US_firm zou gaan werken, is nimmer anders geweest. Show me the Money :-)

  Heb voor enkelen gewerkt oa GE, Marriot en RCCL - all the same...

  (PIA) - Pain In the Ass ;)

  Gl!

  Ja, de keerzijde van de medaille is inderdaad, een veel hoger salaris, dan naar Nederlandse maatstaven gerekend. Ja, dat is positief, maar daar staat ook het nodige tegenover. Show me the Money :-)
 3. forum rang 10 voda 11 oktober 2017 18:29
  quote:

  josti5 schreef op 11 oktober 2017 08:33:


  [...]

  Yep, ik heb dezelfde ervaring, Hans en BB: in totaal 25 jaar bij 2 Amerikaanse farmaceuten.
  'Credibility' kwam te voet, en ging te paard.
  Ze begrepen niks van die eigenwijze Hollanders, en voelden zich als 'bevrijders' van de wereld hoog verheven boven de rest van de wereld.

  Ooit waarschuwde onze directeur, een prima Nederlandse vent, tijdens de budgetbesprekingen voor een gevoelige prijsverlaging, opgelegd door de staat. Werd niet in het plan voor dat jaar opgenomen. Prijsverlaging kwam, dus de achterstand in geld op het plan was groot, bij prima omzet in units.
  Toen hij op een maandagochtend op kantoor kwam, was zijn kamer door een stel 'accountants' bezet: ontslagen wegens 'wanprestatie'. Ik zie hem nog met een spierwit gezicht weglopen, doosje met persoonlijke spullen onder zijn arm, door twee kleerkasten begeleid het kantoor uit, zonder afscheid te mogen nemen...

  In 17 jaar 10 directeuren gezien.
  Daardoor was gelukkig wel wat ruimte, want die lui wisten van toeten noch blazen, kwamen uit de hele wereld, behalve uit Nederland, al moest je steeds weer bij iedere nieuwe directeur 'examen' doen - nou, daar kreeg je wel ervaring in -:)
  Maar het geld vergoedde veel, de producten prima, dus het vak-op-zich was leuk.

  De 3,5 jaar bij een Engels bedrijf waren erger: wát een dubbele mentaliteit. Ben daar gillend weggelopen.

  Overigens moet je ervoor zorgen, rond je 50e met een zak geld bij Amerikanen te vertrekken, want dan ben je 'oud' en 'duur', en is de kans steeds groter, dat ze gaan 'zoeken'.
  Dat geldt zeker voor de salesmanagementfuncties, en in wat mindere mate voor de binnendienst.  Oei, wat een herkenbaar verhaal John.

  Sterker nog, vorige week vloog er inderdaad een Sales manager de deur uit.
  Spullen pakken, en onder begeleiding naar de uitgang. Geen afscheid of wat dan ook.

  BTW, ik ben niet bang voor mijn baan, ik doe te veel, en weet te veel. :-)
 4. forum rang 10 voda 11 oktober 2017 18:51
  quote:

  josti5 schreef op 11 oktober 2017 18:43:


  Dan moet je extra uitkijken, Hans!
  Ik hoorde ooit een boekhouder tegen de (Duitse) General Manager zeggen dat hij het belachelijk vond, dat hij (de GM) zo veel verdiende.
  Binnen 1 maand was-ie weg, na tig dienstjaren...

  1 ding wat ik inderdaad geleerd heb na al die jaren dienst (nu meer dan 35 jaar), niemand is onmisbaar. Ik heb echter in mijn leven al meer dan 10 ontslagrondes overleeft. Wellicht ook, omdat ik voornamelijk aan Management Rapportage doe.
 5. forum rang 7 ffff 11 oktober 2017 20:55
  Hans en John,

  Zojuist jullie uitgebreide postings over jullie werksituatie aandachtig gelezen. Wat een verhalen , zeg, wat een werkdruk.

  Alleen.....kan ik er verder weinig zinnigs op zeggen. Deze hele werled die jullie alle twee de afgelopen 26 uur in jullie postings beschreven hebben, is mij natuurlijk volslagen onbekend. Zoals je weet ben ik gewoon 43 jaar 100 procent eigen baas geweest, huisdokter, met zelfs niet eens een secretaresse. Ik deed al die 43 jaar alles, maar dan ook alles zelf.

  Het grote voordeel is dat je natuurlijk ieder facet van je praktijk kent, zeker nadat je er wat juridische structuren bij gemaakt hebt. Maar het blijft uiteindelijk allemaal in twee handen. Ik heb nooit en te nimmer iemand verantwoording hoeven af te leggen voor mijn werk, mijn praktijk, mijn pensioenfonds, mijn vennootschappen.

  Als ik nu vanavond al die verhalen lees met " bazen" uit nog wel andere continenten, dan snap ik dat je gruwelijk onder druk gezet kunt worden. Dat zoiets heel wat spanningen kan geven. Maar, bij zijn God, ik zou niet weten wat je daar tegen moet beginnen.
  Inderdaad: naar John luisteren, want die heeft blijkbaar dus ook in dat soort situaties gezeten.

  Sterkte Hans !

 6. forum rang 7 josti5 11 oktober 2017 21:13
  Och Peter, zo ongeveer alle oudgedienden, nog actieve oud-collega's binnen farma, maar óók artsen en apothekers, klagen over de verharde werksituatie...
  De druk van met name de beroepsvereniging op huisartsen en specialisten is ongekend; het woord 'terreur' werd zelfs in de mond genomen!
 7. forum rang 10 voda 11 oktober 2017 21:39
  John, Peter, en andere lezers natuurlijk,

  Ten eerste hartelijk dank voor jullie posts.

  Ten tweede, huisartsen staan toch ook onder enorme (werk) druk? Velen werken 60 uur of meer per week.

  Ten derde, ik zie de werkdruk al jarenlang toenemen. Niet alleen in mijn eigen branche, maar ook elders, via geluiden/signalen die ik hoor/lees.

  Vroeger bestond het woord burn-out niet eens. En moet je nu eens het aantal "uitvallers" eens zien.

  WAO. Ik heb vroeger (op mijn werk) hele massa's ouderen, via drog redenen de WAO zien invloeien. Lekker goedkoop voor de werkgevers, en de meesten vonden het niet eens erg, ze kregen een riante uitkering (ruifeters, Peter?).

  Ik heb aantallen tot 1 miljoen WAO-érs gezien. Te gek voor woorden, en onbetaalbaar. Eindelijk zag de regering in, dat dit een onhoudbare zaak bleek.
  Daarna werd er letterlijk het mes in gezet, en terecht. Maar ik wijk af nu.

  En ja, jullie kunnen genieten van het pensioen, het is jullie beiden van harte gegund. Ik moet nog even doorgaan, zeker, aangezien ik bijna geen pensioen heb.
  Ik moet het van eigen sparen/beleggen/goud etc. hebben. En andere "savings", etc." Valt niet mee, om zelf voor je pensioen te sparen, onder de huidige fiscale wetgeving.
  En dat wet Hillen gebeuren, mijn maag draaide bijna om. Je wordt gewoonweg, keer op keer belazert door die bende in Den Haag. Ze zeggen wel eens, men krijgt waar je voor gekozen heb. IK heb niet voor die Roversbende gekozen. Laat Wilders nu maar eens regeren. Het kan niet slechter zijn, dan deze bende nummer 3.
 8. forum rang 10 rationeel 12 oktober 2017 22:00
  Als de regering nu eens geld zou besteden waar het zoden aan de dijk zet, dan zou er nu opdracht gegeven worden om uit te zoeken hoe het gesteld is met het DNA van de dit soort beesten.
  DNA van dit beest opslaan voor onderzoek, en beest de doodstraf.
  Misschien kan hij er wel niets aan doen, en moeten de onacceptabele daden worden toegeschreven aan zijn dubieuze DNA. Het is dan dus eigenlijk geen dood...straf..., maar preventief ruimen.
 9. forum rang 10 rationeel 12 oktober 2017 22:03
  Op zondag 26 november viert de Amsterdamse Spinoza Kring voor de 10e keer in samenwerking met Paradiso de geboortedag van Benedictus de Spinoza. Maar wat is tien jaar in het licht der eeuwigheid, of, zoals Spinoza het zou zeggen sub specie aeternitatis? Vanuit die gedachte staat dit jaar 'Oneindigheid' centraal.

  Hoe kunnen we denken over oneindigheid? Hoe doet de wetenschap dat? En welke rol speelt oneindigheid in Spinoza's filosofie? Tijdens deze Spinozadag hopen we dit grootse onderwerp voor u te kunnen verhelderen, onder begeleiding van deskundige gidsen.

  Prof. Vincent Icke spreekt van uit zijn deskundigheid in de astrofysica over de rol van oneindigheid in de wetenschap, onder de titel Wetenschap is ongelooflijk.

  Dr. Jeroen Bartels licht als Spinozakenner toe welke rol oneindigheid volgens Spinoza voor de mens speelt, onder de titel Oneindigheid in de Ethica van Spinoza.

  Na de pauze volgt nog een korte bijdrage van prof. Floris Cohen over Einsteins bewondering voor Spinoza.

  Tot slot is er zoals altijd ruimte voor discussie tussen de sprekers, naar aanleiding van vragen uit het publiek, onder leiding van Karianne Marx.

  De muziek wordt dit jaar verzorgd door Lasai en Cohen, die met hun hangs hogere sferen, misschien wel oneindigheid, weten op te roepen.

  In de pauze zijn boeken van en over Spinoza (via Antiquariaat Spinoza), en van prof. Icke te koop.

  Praktische informatie
  De Spinozadag vindt plaats op zondagmiddag 26 november in Paradiso, Weteringschans 6-8, Amsterdam. De deuren gaan open om 11.30 en het programma duurt van 12.00 tot 15.30.

  Tickets zijn verkrijgbaar via Ticketmaster, via de winkels van Primera of op de dag zelf aan de deur van Paradiso. Kosten: €15 (Studenten €10).
 10. forum rang 5 Belegde boterham 12 oktober 2017 23:05
  quote:

  rationeel schreef op 12 oktober 2017 22:00:


  Als de regering nu eens geld zou besteden waar het zoden aan de dijk zet, dan zou er nu opdracht gegeven worden om uit te zoeken hoe het gesteld is met het DNA van de dit soort beesten.
  DNA van dit beest opslaan voor onderzoek, en beest de doodstraf.
  Misschien kan hij er wel niets aan doen, en moeten de onacceptabele daden worden toegeschreven aan zijn dubieuze DNA. Het is dan dus eigenlijk geen dood...straf..., maar preventief ruimen.


  Ik mis het onderwerp, wie is het beest?
  ---
  Wel een opmerking van een simpele ziel dit.

  Al eens gegoocheld, want dat doe je graag: hoeveel mensen er onterecht (oa vanwege vernieuwde inzichten DNA) onterecht hebben vastgezeten/ ook in de dodencel?

  Het zal je overkomen, rationele dwaling, met de kennis van nu die morgen achterhaald blijkt te zijn.

  Maar goed een mensenleven minder of meer doet je niet zoveel schijnbaar, tsja...
 11. forum rang 10 rationeel 13 oktober 2017 00:52
  quote:

  Belegde boterham schreef op 12 oktober 2017 23:05:


  [...]

  Ik mis het onderwerp, wie is het beest?
  ---
  Wel een opmerking van een simpele ziel dit.

  Al eens gegoocheld, want dat doe je graag: hoeveel mensen er onterecht (oa vanwege vernieuwde inzichten DNA) onterecht hebben vastgezeten/ ook in de dodencel?

  Het zal je overkomen, rationele dwaling, met de kennis van nu die morgen achterhaald blijkt te zijn.

  Maar goed een mensenleven minder of meer doet je niet zoveel schijnbaar, tsja...


  Het zal je overkomen dat het je dochter is.

  Ja, ja. Slachtoffers zijn de verkrachters en de moordenaars.
 12. forum rang 9 objectief 13 oktober 2017 08:42
  quote:

  rationeel schreef op 12 oktober 2017 22:00:


  Als de regering nu eens geld zou besteden waar het zoden aan de dijk zet, dan zou er nu opdracht gegeven worden om uit te zoeken hoe het gesteld is met het DNA van de dit soort beesten.
  DNA van dit beest opslaan voor onderzoek, en beest de doodstraf.
  Misschien kan hij er wel niets aan doen, en moeten de onacceptabele daden worden toegeschreven aan zijn dubieuze DNA. Het is dan dus eigenlijk geen dood...straf..., maar preventief ruimen.


  Ja, de blonde mannen met de blauwe ogen...dit herkennen we nog van vroeger.
  Nog een geluk dat deze verdachte een blanke man is....net als de dader in Las Vegas...maar heeft de familie daar wat aan??
19.154 Posts
Pagina: «« 1 ... 953 954 955 956 957 958 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 532,57 -1,12%
EUR/USD 1,1118 +0,19%
Germany30^ 11.672,30 +0,74%
Gold spot 1.737,57 +0,47%
LDN100-24h 6.101,89 -0,69%
NY-Nasdaq Composite 9.489,87 +1,29%

Stijgers

ADYEN NV
+5,16%
Wolter...
+3,34%
Flow T...
+3,28%
Acomo
+2,93%
Lucas ...
+1,90%

Dalers

Fugro
-10,39%
Wereld...
-7,19%
UNIBAI...
-6,47%
Air Fr...
-5,77%
Sligro
-5,17%

Nieuws Forum Meer»

(77)

Dead cat bounce op 1 jun 2020 01:12
(11)

peter545 op 1 jun 2020 01:05
(7)

Hangyodon op 1 jun 2020 00:05
(16)

A3aan op 31 mei 2020 23:20
(23)

Pieter Vandewalle op 31 mei 2020 21:08

Column Forum Meer»

(957)

LT-Gokker op 1 jun 2020 03:07
(41)

Leefloon op 31 mei 2020 12:14
(14)

Jilles van den Beukel op 31 mei 2020 09:31
(3)

Felix07 op 31 mei 2020 09:21
(3)

Sander50 op 31 mei 2020 06:47
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare