Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Ablynx - februari

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
203 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
*Natte krant*
0
Ablynx verbrandt minder cash in 2015
Het Gentse biotechnologiebedrijf Ablynx had vorig jaar minder geld nodig om zijn dagelijkse werking te financieren dan het zelf had verwacht.

Goed nieuws dus voor beleggers, want voor wie in biotech belegt is die 'cash burn' cruciaal om in het oog te houden. Omdat Ablynx nog geen eigen geneesmiddel op de markt heeft dat stabiele inkomsten oplevert, 'verbrandt' het momenteel nog altijd geld door investeringen in onderzoek en aanverwante kosten.

Tot nog toe had Ablynx aangegeven dat die 'cash burn' dit jaar rond de 70 à 80 miljoen euro zo schommelen. Maar dat blijkt nu dus veel beter mee te vallen: eind 31 december stopte de teller op 67,2 miljoen euro. Ablynx toont zich voor de komende maanden ook iets optimisticher: voor heel 2016 mikt het nu op een 'cash burn' van 65 tot 75 miljoen euro.

Tegelijkertijd beschikt Ablynx over een stevige kaspositie om verdere projecten te financieren. In 2015 ging die kaspositie met 15 procent de hoogte in naar 236,2 miljoen euro. In dat bedrag zit ook de 100 miljoen euro opgenomen die Ablynx in de lente van vorig jaar ophaalde door converteerbare obligaties uit te geven bij grote beleggers.

Die converteerbare obligaties - schuldpapier dat later in aandelen kan worden omgezet - maken het financiële plaatje wel moeilijker te interpreteren. Door een vreemde kronkel in de boekhoudkundige regels dalen de financiële resultaten als die converteerbare obligaties in waarde stijgen.

Die obligaties zijn namelijk gelinkt aan de aandelen Ablynx, en die zijn de afgelopen maanden flink in waarde gestegen. Die boekhoudkundige herwaarderingen hadden tot gevolg dat Ablynx vorig jaar netto voor 54,5 miljoen euro in het rood dook.

Het operationele verlies - waarin geen rekening wordt gehouden met die boekhoudkundige aanpassingen - nam vorig jaar slechts met 5 procent toe en bedroeg 17 miljoen euro.

Voor de komende maanden staat er ook behoorlijk wat nieuws op de agenda over de nieuwe medicijnen waar Ablynx aan werkt. Een overzicht:

In het tweede kwartaal: onderzoeksresultaten van een studie in het vroege Fase I/IIA-stadium naar een middel tegen het verkoudheidsvirus RSV.
In de eerste jaarhelft: resultaten voor het onderzoek in het vroege onderzoek naar een middel tegen psoriasis.
In het derde kwartaal: eerste resultaten over de langetermijneffecten en de veiligheid van caplacizumab, een middel vor de behandeling van de zeldzame bloedziekte TTP. Dat onderzoek bevindt zich in de laatste fase voor caplacizumab als geneesmiddel naar de markt kan worden gebracht.
In het dere kwartaal geeft Ablynx ook een update voor nieuwe onderzoeken naar zijn reumamiddel ALX-0061. Voor het einde van dit jaar zal de Amerikaanse farmareus Abvie ook moeten beslissen of het een licentie neemt op het middel. Is dat het geval, dan heeft Ablynx recht op een zogenaamde mijlpaalbetaling van 75 miljoen dollar.
In het vierde kwartaal worden nieuwe onderzoeken gestart voor Ablynx' middel tegen RSV. In die fase worden de onderzoeken uitgevoerd op een groter testpubliek.
Bron:"De Tijd"
Lauwry
1
Even wat updates eruit gevist die voor mij als nieuws overkomen en die erg gunstig uit te leggen zijn


The Company then decided to
generate additional data during the current RSV season in the Northern Hemisphere by expanding the
Phase I/IIa study to include up to 18 additional infants, aged 1-5 months. Recruitment of this expansion
cohort was completed ahead of schedule in February 2016.

In the second quarter of 2016, the Company expects to report Phase I/IIa results from its study of the wholly-owned, inhaled anti-RSV Nanobody, ALX-0171, in 35 infants aged 3-24 months and 18 infants, aged 1-5 months, who had been hospitalised with an RSV infection.
(volgens mij zou aanvullende data eerst pas in H2 komen, nu dus sneller dan verwacht)

During 2016, the Company expects that up to 4 new partnered programmes could enter the clinic (Boehringer Ingelheim already started a Phase Ib trial with the anti-VEGF/Ang2 Nanobody in January 2016) and additional pre-clinical data with partners may be obtained, thereby triggering milestone payments to Ablynx.

[verwijderd]
1
Kbc beurs bij ontbijt

Ablynx kwam met een update voor het boekjaar 2015 waarin volgens KBC Securities-analist Jan De Kerpel weinig verrassingen
stonden. De omzet kwam uit op 77,5 miljoen euro. De kaspositie kwam uit op 236,2 miljoen euro. De groep verbruikte in 2015
67,2 miljoen euro cash, wat minder was dan verwacht. KBC Securities-analist Jan De Kerpel omschrijft 2015 als een goed jaar.
2016 kan nog beter zijn. Hij bevestigt zijn koopadvies met koersdoel van 18,50 euro.
Lauwry
1
Exclusive, global drug discovery collaboration with a focus on multi-specific Nanobodies in an undisclosed disease area of strategic importance to Novo Nordisk

Novo Nordisk doet veel met haemophilia en diabetes. ik gok dat met Caplacizumab
in het achterhoofd als andere bloedziekte hemofilie het zou kunnen worden, maar ik ben benieuwd. Elke andere (chronische) ziekte kan ook nog.
Lauwry
1
quote:

hoebeet schreef op 25 februari 2016 17:58:


www.ablynx.com/uploads/events/fd6da2b...

N.B.
Zie pag. 23: De Genzyme-overeenkomst dateert van 18 Mei.


Bedoel je dat ze 12 maanden bedenktijd aankomende 18 mei is afgelopen?
stappa
2
In de webcast zei Edwin volgens mij dat de roll over naar de follow up extensions studie tot nu toe 95% is. Ik moet wel zeggen dat ik het fragment tig keer heb beluisterd want juist in deze zin komt Edwin om in z'n eigen spreeksnelheid.
Wellicht dat iemand dit kan bevestigen/ontkennen, maar als het 95% is dan zit ik volledig in de juich stemming!! Dat is uitermate goed nieuws.
Lauwry
1
quote:

stappa schreef op 26 februari 2016 13:12:


In de webcast zei Edwin volgens mij dat de roll over naar de follow up extensions studie tot nu toe 95% is. Ik moet wel zeggen dat ik het fragment tig keer heb beluisterd want juist in deze zin komt Edwin om in z'n eigen spreeksnelheid.
Wellicht dat iemand dit kan bevestigen/ontkennen, maar als het 95% is dan zit ik volledig in de juich stemming!! Dat is uitermate goed nieuws.Ik moet het nog afluisteren maar zo te horen dus de moeite waard. Zowieso heb ik respect voor die man hoe die zijn enthousiasme weet in te houden. Als je voorstelt hoe hij op de hoogte moet zijn van al het nieuws dat er de komende tijd aan (kan) komen.
Bijlage:
Spreidstand
1
Fijne stijging, groot volume. Lijkt wel alsof de kopers gewacht hebben tot na de jaarcijfers. Klein dipje op het eind van de dag, Boven de 12 de week uit helaas niet gehaald. Maar wellicht gaan we de maand maart met 12.xx openen ;-). Fijn weekend allen!

Koers €11,930
+/- € 0,29 (+2,49%)
Volume 458.697
Open 11,915
Hoog 12,22
Laag 11,8
Slot 11,64
Tijd
17:35:26 R
Spreidstand
1
quote:

Natte krant schreef op 26 februari 2016 17:48:


Maart 13
Apri 14
Mei 15
Juni 16
Juli 17
Augustus 18
September 19

Deal?


1 euro per maand is toch wel wat magertjes. We komen van 16. Maar ik teken er wel voor hoor :-) Je laat q4 bewust eruit, dan kan het pas echt knallen natuurlijk als Abbvie over de brug komt.
stappa
1
quote:

Natte krant schreef op 26 februari 2016 17:48:


Maart 13
Apri 14
Mei 15
Juni 16
Juli 17
Augustus 18
September 19

Deal?


Inderdaad wat magertjes. RSV gaat een eerste opstoot geven, imo zat er een stevige boodschap in de webcast. De dmc heeft een aanbeveling gegeven om de studie uit te breiden naar een belangrijke doelgroep van 28 dagen tot 5 maanden. Dat alleen al is erg goed nieuws. Deze vervolgstudie is onwaarschijnlijk snel gerecruteerd en de resultaten komen samen met het eerste onderzoek al in Q2. Dat is een half jaar sneller dan verwacht en kan imo alleen maar als artsen sterk stimuleren tot deelname en 0171 veilig is en een goede werkzaamheid heeft.
De belangrijke uitspraak van de dmc vertaalt zich!!


K. Wiebes
1
quote:

stappa schreef op 26 februari 2016 13:12:

...Wellicht dat iemand dit kan bevestigen/ontkennen...

Hij heeft het inderdaad over 90 tot 95%.

Overigens, v.w.b. de Genzyme-overeenkomst:

Voor zover ik mij herinner én heb kunnen nagaan, is dit de éérste keer dat die 12 maanden evaluatieperiode wordt genoemd. Dat stond niet in het oorspronkelijke PB en het is ook niet in latere presentaties aan de orde gekomen.

Waarom zouden ze dus nú, kort voor het verstrijken van die termijn, "hun nek uitsteken"? Volgens mij mag je daarin lezen dat er reeds enige positieve feedback is gegeven door Genzyme.
stappa
1
quote:

hoebeet schreef op 27 februari 2016 09:17:


[...]
Hij heeft het inderdaad over 90 tot 95%.

Overigens, v.w.b. de Genzyme-overeenkomst:

Voor zover ik mij herinner én heb kunnen nagaan, is dit de éérste keer dat die 12 maanden evaluatieperiode wordt genoemd. Dat stond niet in het oorspronkelijke PB en het is ook niet in latere presentaties aan de orde gekomen.

Waarom zouden ze dus nú, kort voor het verstrijken van die termijn, "hun nek uitsteken"? Volgens mij mag je daarin lezen dat er reeds enige positieve feedback is gegeven door Genzyme.


Dat mag je inderdaad aannemen, ook wordt nu genoemd dat Ablynx een upfront milestone heeft ontvangen van Genzyme. Stond ook niet in het PB.

Wat Edwin aangeeft over de immuno deal met Merck is wel opmerkelijk. Hij zegt, ondanks dat het early stage trajecten zijn deze deal een potentiele waarde heeft (shareholders value) die net zo hoog is als elk van de drie klinische studies die nu lopen.

Wat gaat daar dan uit de hoed komen de komende tijd!

Spreidstand
1
Ablynx NV (OTC:ABLYF) Q4 2015 Earnings Conference Call February 25, 2016 9:00 AM ET transcript

seekingalpha.com/article/3937136-ably...

"Clinical studies in RA patients are highly competitive and we’re delighted to have enrolled patients so efficiently in this international study in Europe, the USA and South America.

We’re also very pleased that the rollover rate from both the monotherapy and combination therapy studies with open label extension with 159 patients already included, which represents more than 90% to 95% of the eligible patient population"
Lauwry
2
quote:

stappa schreef op 27 februari 2016 11:35:


[...]

Dat mag je inderdaad aannemen, ook wordt nu genoemd dat Ablynx een upfront milestone heeft ontvangen van Genzyme. Stond ook niet in het PB.

Wat Edwin aangeeft over de immuno deal met Merck is wel opmerkelijk. Hij zegt, ondanks dat het early stage trajecten zijn deze deal een potentiele waarde heeft (shareholders value) die net zo hoog is als elk van de drie klinische studies die nu lopen.

Wat gaat daar dan uit de hoed komen de komende tijd!

ze maken NB's op receptoren die bewezen effectief zijn in de kliniek. Alleen door de eigenschappen van de NB's (kleiner, multivalentie etc.) zijn zij nog effectiever. Ze hoeven dus niet op nieuw het wiel uit te vinden (effectieve receptoren zoeken) maar pikken de meest veelbelovende receptoren(combinaties) eruit om te ontwikkelen. Met name in de immuno-oncologie volgens mij een erg effectieve strategie.
Met name de remming van pancreastumoren zoals te zien is in de posterpresentatie vind ik erg indrukwekkend, dit is nog steeds een kankervariant met zeer slechte prognose.
*Natte krant*
0
quote:

whoiam schreef op 29 februari 2016 18:10:


voorlopig wel niet te zien op de beurs, dit indrukwekkende

Ablynx wordt onder water gehouden. Dat gaat nog wel enige tijd duren. Een proces waarbij de ongeduldigen langzaam worden uitgerookt.
aston.martin
0
quote:

Natte krant schreef op 29 februari 2016 19:42:


[...]
Ablynx wordt onder water gehouden. Dat gaat nog wel enige tijd duren. Een proces waarbij de ongeduldigen langzaam worden uitgerookt.Rare combinatie die je hier voorstelt: onder water en uitroken... :-)

203 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Meer »

Koers 0,000   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 0,000   Volume 0
Hoog 0,000   Gem. Volume 0
1 jan 0001 00:00
label premium

KOPEN OF VERKOPEN?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Ontdek Premium
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare