Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Overname PostNL waarheid of verzonnen.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
21 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
brilkoker
0
Overname PostNL niet zo simpel’

PostNL zegt kennis te hebben genomen van de geruchten over een overnamebod door Royal Mail, maar ‘we herkennen ons hier niet in’. De koers van het aandeel schoot donderdag als gevolg van de geruchten flink omhoog.

Beleggersvereniging VEB trekt uit deze reactie de conclusie dat ‘Moya Greene, de Canadese topvrouw van Royal Mail, nog niet op de koffie is geweest bij PostNL topvrouw Herna Verhagen in Den Haag om een overname of fusie te bespreken.’

Een overname zou bovendien erg lastig worden, denkt de VEB. Weliswaar zou door de overname PostNL in een keer verlost zijn van een gat in de balans van een kleine 600 miljoen euro, en kunnen twee pakketbezorgers hun marktpositie aardig versterken, de vakbonden zullen zich ongetwijfeld sterk maken voor baangaranties. PostNL is de zesde werkgever van Nederland.

De politiek kijkt verder ‘streng mee naar dossiers waar het voormalig staatsbedrijf mee worstelt, zoals de vraag of de zelfstandige pakketbezorgers wel een adequate vergoeding krijgen.’

Saillant gegeven is volgens de VEB dat PostNL eerder dit jaar juist haar Britse dochterbedrijf verkocht omdat het niet kon opboksen tegen het grootste postbedrijf van het Verenigd Koninkrijk.
brilkoker
0
ik denk dat er wel zeker wat speelt.
koers blijft wel zeer stabiel tussen de 3,50 en 3,70.
denk dat er weer een hoop belangen worden verstrekt voor dat ze met het werkelijke nieuws naar buiten gaan treden.
kan nog veel te veel verdiend en onderhandeld worden.
Spes
0
Zou kunnen maar is en blijft een gerucht wat waarschijnlijk niet waar is. Kern van waarheid zou er in kunnen zitten. Het maakt wel de fantasie los wat dit aandeel net nodig had. Op basis van dit gerucht zou ik niet in het aandeel stappen.

Verder inzoomen op het aandeel PostNL laat zien dat het zeer laag gewaardeerd staat vanwege het negatieve eigen vermogen waardoor er geen dividend kan worden uitgekeerd. Dit stamt uit de tijd van de splitsing in TNT Express en PostNL waarbij de schulden bij PostNL kwamen en zij er aandelen TNT Express voor terug kregen. Door het bod van FedEx kan PostNL dit eindelijk verzilveren waardoor een positief vermogen ontstaat en de mogelijkheid om dividend uit te keren. Operationeel doet PostNL het steeds beter en zijn verschillende problemen opgelost. PostNL blijft in een moeilijke markt opereren maar laat zien dat zij hier goed mee omgaat. PostNL staat daartegen zeer laag gewaardeerd op een 6 keer de winst terwijl concurrenten tegen 15 keer de winst worden verhandeld. Op basis van deze gegevens zou ik zeggen dat PostNL onder de 4 euro zeker een koop is. Het gerucht is hierbij een mooi extra dat op korte termijn ervoor kan zorgen dat shorters met coveren beginnen.
brilkoker
0
Speculatie over interesse Royal Mail PostNL

LONDEN (AFN) - In de Britse markten zoemt het gerucht dat Royal Mail zijn Nederlandse evenknie PostNL wil kopen. Dat meldt de Britse krant Daily Mail zonder verdere bronvermelding op zijn website.

Speculatie over interesse Royal Mail PostNL Royal Mail zou 5 euro per aandeel PostNL overhebben en zou dat bod begin volgend jaar willen uitbrengen. Ook Deutsche Post zou interesse hebben in het Nederlandse postbedrijf.

Analist Marc Zwartsenburg van ING noemde een overname in een reactie ,,zeker mogelijk''. Hij wees daarbij onder meer op de sterke positie van PostNL op het gebied van pakketbezorging. Verder is PostNL in zijn visie goed op weg om de postoperatie zeer efficiënt te maken. De genoemde prijs van 5 euro ligt wel onder het koersdoel van ING. De bank heeft PostNL op zijn kooplijst staan met een richtprijs van 5,30 euro.

Een woordvoerder van PostNL gaf donderdagochtend desgevraagd aan dat het bedrijf ,,kennis heeft genomen'' van de geruchten, maar zich er niet in herkent.
brilkoker
0
ze spelen een mooi spelletje met grote belangen.
vaak als je er niet in zit ben je weer te laat.
en eigenlijk is het risico naar mijn inzien op dit niveau niet zo verschrikkelijk groot lijkt mij.
dus nu voor de helft erin en bij lager bijkopen en zo niet de boot missen bij overname.
brilkoker
0
[verwijderd]
1

de overname is verzonnen en te veel vooruit lopend of wat eventueel zou kunnen, de interesse niet.
denk dat er absoluut interesse is voor PostNL, maar dat gaat op voor meerdere bedrijven die over-afgestraft zijn, dat zijn allemaal mogelijke overname prooien

we hebben dat gezien bij TT, KPN, Wessanen enz... allemaal bedrijven die het op een bepaald moment zeer moeilijk hebben gehad, maar krijgen ze hun bedrijf weer op de rails en zit dat nog niet verwerkt in de aandelenkoers dan zijn deze bedrijven kwetsbaar als prooi, dat zie je nu ook bij PostNL, eens dat PostNL op eigen kracht weer aan 6 euro plus noteert ebt die mogelijke koopinteresse weg, maar hier aan 3 euro is die er zeker en dat legt een vangnet onder het aandeel, je kunt het dus voor een redelijke risk/reward Kopen, want of PostNL herstelt zelf, of ze gaan een keer overgenomen worden

je moet dan wel kijken naar aandelen van bedrijven die het qua structuur voor elkaar krijgen hun businessplan te veranderen, dat gaat gemakkelijker bij bedrijven die binnen hun sector kunnen veranderen en zich aanpassen, een TT heeft dat laten zien, zo ook een Wessanen, een PostNL gaat dat ook lukken, een Imtech heeft daar gefaald, mede omdat het een conglomeraat was van 100 bedrijven die allen onder het IMTECH dak gewoon maar aan rotzooiden, totaal oncontroleerbaar en een mengelmoes van bedrijven in verschillende sectoren zonder enige vorm van synergie.


Martijn van M
0
Hi folks ;-)

Ik heb afgelopen jaren nooit gelooft in een overname-scenario voor PostNL, en ik ga me verder ook niet opnieuw bemoeien met discussies... maar het zou mij niets verbazen als het afblazen van de onderhandelingen met BPost vanavond de overname-fantasie rondom PostNL morgenvroeg pas echt zal doen losbarsten, want afgelopen dagen is ondertussen duidelijk geworden dat er zelfs wellicht belangstelling is vanuit 3 omringende landen:

'Waar twee honden vechten om een been...' - British Post & BPost zijn afgelopen maanden inmiddels onderdeel geweest van overname speculaties rondom PostNL) - '... gaat de derde er mee heen' - Deutsche Post is afgelopen weekend immers al genoemd als een derde partij die een rol zou kunnen spelen in een eventuele biedingsstrijd.

Kortom, geduld lijkt eens te meer een schoone zaak in deze!
wouter b.
0
quote:

Martijn van M schreef op 30 mei 2016 om 00:08:


Hi folks ;-)

Ik heb afgelopen jaren nooit gelooft in een overname-scenario voor PostNL, en ik ga me verder ook niet opnieuw bemoeien met discussies... maar het zou mij niets verbazen als het afblazen van de onderhandelingen met BPost vanavond de overname-fantasie rondom PostNL morgenvroeg pas echt zal doen losbarsten, want afgelopen dagen is ondertussen duidelijk geworden dat er zelfs wellicht belangstelling is vanuit 3 omringende landen:

'Waar twee honden vechten om een been...' - British Post & BPost zijn afgelopen maanden inmiddels onderdeel geweest van overname speculaties rondom PostNL) - '... gaat de derde er mee heen' - Deutsche Post is afgelopen weekend immers al genoemd als een derde partij die een rol zou kunnen spelen in een eventuele biedingsstrijd.

Kortom, geduld lijkt eens te meer een schoone zaak in deze!


Deutsche Post wordt het niet want met DHL wordt dat een te grote speler op de nederlandse pakkettenmarkt. Dus Deutsche Post valt af.

www.dpdhl.com/en/investors.html
Martijn van M
0
PS. Ik zie zojuist dat La Post (Frankrijk) inmiddels ook al wordt betrokken in de speculaties... en we kunnen op 2 vingers natellen dat analisten komende dagen olie zullen gooien op het vuurtje dat vrijdag in de loop van de middag pas is ontstaat - nadat de koers al lang was stilgelegd door de AFM.

www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/articl...
Martijn van M
0
"Een bron meldde aan het FD dat van Nederlandse kant zou zijn ingezet op een prijs van ruim €6 per aandeel PostNL. Bij het stilleggen van de beurshandel op vrijdag kostte een aandeel PostNL €3,86. Begin vorig jaar was dit overigens nog bijna €5."

fd.nl/ondernemen/1153522/bpost-en-pos...
twinkletown
0
Beursblik: Ander PostNL overnamenieuws kan onderweg zijn
30-05-2016 10:19:00

Overnamepoging Bpost kan interesse van andere spelers in PostNL aanwakkeren volgens ING Na het stuklopen van een overnamepoging van PostNL door Bpost, zou het geen verrassing zijn als andere gegadigden zich melden voor het Nederlandse postbedrijf. Dit meldde ING maandag. Het uiteenklappen van de overname inspanningen, wat zondagavond laat door de twee postconcerns werd medegedeeld, kan nieuwe interesse voor PostNL aanwakkeren van andere spelers in de branche, zei ING analist Marc Zwartsenburg. PostNL lijkt ernstig ondergewaardeerd en biedt aanzienlijk opwaarts potentieel, ook als het postconcern zelfstandig blijft, volgens de analist van ING. Zwartsenburg heeft een Houden advies en een koersdoel van 5,30 euro uitstaan op PostNL. PostNL noteerde maandagochtend op een verdeeld Damrak circa 6 procent hoger op 4,07 euro.
sam en moos
0
Alleen al onderstaand bericht maakt het voor mij geloofwaardiger dat Kepler met zijn reduce-advies dichter bij de waarheid zit dan ING. ING geeft een hold-advies terwijl de koers veel lager is dan hun koersdoel. Dan zou ING toch een koopadvies dienen te geven?

Kepler Cheuvreux hanteert een reduce-advies en een koersdoel van 2,80 euro voor PostNL en bij ING geldt een hold-advies met een koersdoel van 5,30 euro. PostNL koerste om 10.00 uur 6,6 procent hoger op 4,11 euro. - See more at: www.debeurs.nl/Beursnieuws/ANP-300516...
manuss
0
quote:

sam en moos schreef op 30 mei 2016 om 10:45:


Alleen al onderstaand bericht maakt het voor mij geloofwaardiger dat Kepler met zijn reduce-advies dichter bij de waarheid zit dan ING. ING geeft een hold-advies terwijl de koers veel lager is dan hun koersdoel. Dan zou ING toch een koopadvies dienen te geven?

Kepler Cheuvreux hanteert een reduce-advies en een koersdoel van 2,80 euro voor PostNL en bij ING geldt een hold-advies met een koersdoel van 5,30 euro. PostNL koerste om 10.00 uur 6,6 procent hoger op 4,11 euro. - See more at: www.debeurs.nl/Beursnieuws/ANP-300516...
Kepler heeft duidelijk andere belangen.
manuss
0
Star en weinig innovatief
Postdeskundige Rob Jägel liet gisteren al aan Trouw weten een mogelijke fusie niet als een positieve ontwikkeling te zien. "Dit kan niet waar zijn. Bpost staat bekend als een star en weinig innovatief bedrijf. De Belgische taalstrijd maakt dat het een besluiteloze organisatie is. Het zou niet goed zijn voor het goed georganiseerde PostNL om daarmee samen te gaan."

Volgens Jägel is het veel logischer als het Britse Royal Mail of het Franse La Poste PostNL zou overnemen. Voor Royal Mail zou het een uitgelezen kans zijn uit te breiden naar het Europese vasteland. "Bovendien is het een veel innovatiever bedrijf dan Bpost." Ook La Poste zou een betere fusiepartner zijn. "La Poste is veel meer in beweging en kent de Nederlandse markt al, als eigenaar van pakketbezorger DPD, dat hier al jaren actief is."
gerrit 69
0
quote:

manuss schreef op 30 mei 2016 om 10:55:


Star en weinig innovatief
Postdeskundige Rob Jägel liet gisteren al aan Trouw weten een mogelijke fusie niet als een positieve ontwikkeling te zien. "Dit kan niet waar zijn. Bpost staat bekend als een star en weinig innovatief bedrijf. De Belgische taalstrijd maakt dat het een besluiteloze organisatie is. Het zou niet goed zijn voor het goed georganiseerde PostNL om daarmee samen te gaan."

Volgens Jägel is het veel logischer als het Britse Royal Mail of het Franse La Poste PostNL zou overnemen. Voor Royal Mail zou het een uitgelezen kans zijn uit te breiden naar het Europese vasteland. "Bovendien is het een veel innovatiever bedrijf dan Bpost." Ook La Poste zou een betere fusiepartner zijn. "La Poste is veel meer in beweging en kent de Nederlandse markt al, als eigenaar van pakketbezorger DPD, dat hier al jaren actief is."

Ik ben het hier helemaal mee eens.
BPost beschouw ik als een onaantrekkelijke partner en is eigenlijk nog steeds een star overheidsbedrijf.
wouter b.
0
quote:

manuss schreef op 30 mei 2016 om 10:55:


Star en weinig innovatief
Postdeskundige Rob Jägel liet gisteren al aan Trouw weten een mogelijke fusie niet als een positieve ontwikkeling te zien. "Dit kan niet waar zijn. Bpost staat bekend als een star en weinig innovatief bedrijf. De Belgische taalstrijd maakt dat het een besluiteloze organisatie is. Het zou niet goed zijn voor het goed georganiseerde PostNL om daarmee samen te gaan."

Volgens Jägel is het veel logischer als het Britse Royal Mail of het Franse La Poste PostNL zou overnemen. Voor Royal Mail zou het een uitgelezen kans zijn uit te breiden naar het Europese vasteland. "Bovendien is het een veel innovatiever bedrijf dan Bpost." Ook La Poste zou een betere fusiepartner zijn. "La Poste is veel meer in beweging en kent de Nederlandse markt al, als eigenaar van pakketbezorger DPD, dat hier al jaren actief is."


Ga nooit samen met een Frans bedrijf. Ik spreek uit eigen ervaring en bij Air France KLM gaat het nou ook niet echt lekker. Nooit maar dan ook nooit doen, aub Herna. Dat past qua cultuur gewoon niet bij elkaar !!!
Accuboor
0
quote:

wouter b. schreef op 30 mei 2016 om 11:40:


[...]

Ga nooit samen met een Frans bedrijf. Ik spreek uit eigen ervaring en bij Air France KLM gaat het nou ook niet echt lekker. Nooit maar dan ook nooit doen, aub Herna. Dat past qua cultuur gewoon niet bij elkaar !!!

Helaas! www.youtube.com/watch?v=MUHtiRTWtSI
McHale
1
Hey Martijn, fijn weer eens wat van je te horen.
Heb de afgelopen jaren je bijdragen gemist terwijl we de roze bril goed konden gebruiken bij Post.nl.
Hoop dat alles goed met je gaat.
Nog nooit eerder wat gepost maar o.a. dankzij jou positieve bijdrage door de jaren een ijzeren voorraad Post.nl opgebouwd waar ik nog steeds blij mee ben.Geduld word beloond.
21 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

PostNL Koninklijke Meer »

Koers 1,760   Verschil -0,03 (-1,81%)
Laag 1,758   Volume 3.179.868
Hoog 1,790   Gem. Volume 6.456.384
20-aug-19 17:35
label premium

PostNL valt sterk mee (update)

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium