Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Waar beleggen jullie nog meer in

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.055 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 47 48 49 50 51 52 53 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Lingus
2
Biomerica, anderhalf jaar geleden gekocht, 1,0% van porto en pakweg 50% verlies had ik begin dit jaar ook al willen opruimen maar ik zag toch potentie die vertraagd werd door de handelsoorlog met China. Koers is inderdaad weer stijgende en begin juni is een deal gesloten waardoor de Chinese markt open ligt voor hun fecaal bloedtest als vroege indicator voor darmkanker. De uitvoering van die test zou goed passen op de Chinese cultuur. Dit wil ik nog wel een paar kwartalen aankijken, de Chinese markt is groot en interessant. Houden dus.

Editas is een van de weinige CRISPR bedrijven, de razend interessante genome editing techniek waarmee erfelijke aandoeningen in de bron aangepakt kunnen worden en de enige techniek waarmee (op termijn) ook het nageslacht verlost kan worden van erfelijke aandoeningen, als ook editing op zaadcellen en/of eicellen wordt toegepast. Alleen al uit fascinatie wil ik een beetje Editas in porto houden (2,6%, ruim twee jaar, ongeveer 8% groei op jaarbasis). Editas werkt onder meer aan de behandeling van LCA10 (blindheid bij kinderen) en is daarmee concurrerend met ProQR, niet geheel toevallig ook in porto (1,5%, 8 maanden en 48% verlies). Beiden hebben meer kastanjes in het vuur, Usher, sikkecelanemie, allogene celbewerkingen, beta thalassemie, oculaire ziekten en autologe T cell behandelingen voor Editas en ook Usher (verschillende mutaties), P23H adRP, FECD3 en Stargardt voor ProQR, die zich daarmee focust op erfelijke aandoeningen die blindheid veroorzaken. Die focus bevalt me. ProQR wil ook Huntington aanpakken. Beide ook early stage, ik zou ze beide ook spectaculair willen noemen en ik vertrouw de technieken. Lange weg te gaan, dat wel.
Wat me aan Editas ook bevalt is dat ze hun intellectuele eigendommen goed patenteren (70 toegekende patenten en 600 onderweg). In de toekomst valt met licensering voldoende te verdienen denk ik. Houden.

Galmed is een speler in de complexe en overvolle NASH-studies domein. Zie www.leverpatientenvereniging.nl/nafld... voor een duidelijke uitleg van NASH.
Wie gaat de NASH race winnen? Naarmate meer onderzoeksresultaten bekend worden vallen partijen af, Waarschijnlijk dat meerdere behandelingen uiteindelijk tot de markt toegelaten worden maar zover is het nog lang niet. Ik zie Galmed als een van de kanshebbers. Op 28 juni een fascinerende stijging van bijna 18% zonder duidelijke aanleiding. Misschien binnenkort nieuws?

Gilead, in september en december vorig jaar aangeschaft, maakt nu 2,2% uit van mijn porto. 2,9% in de min. Aangeschaft voornamelijk omdat de wereld buiten Nederland en België de potentie van filgotinib nog niet begrijpt. Gilead is natuurlijk meer dan dat, dit recente artikel zet dat nog eens uiteen: seekingalpha.com/article/4272565-5-re...

Later meer, ik had vandaag niet zoveel tijd.
Galafilgo
0
hele mooie uitleg Lingus
bedankt
het blijft heel moeilijk om DE bio parel te vinden
maar ja dat maakt het ook spannend
de tuinman
0
quote:

Galafilgo schreef op 30 jun 2019 om 23:01:


hele mooie uitleg Lingus
bedankt
het blijft heel moeilijk om DE bio parel te vinden
maar ja dat maakt het ook spannend


Ik dacht dat we hier aardig goed zaten..:)
holenbeer
1
quote:

de tuinman schreef op 30 jun 2019 om 23:19:


[...]

Ik dacht dat we hier aardig goed zaten..:)

We zitten op een oesterbank :-)
Sir Piet
1
quote:

Galafilgo schreef op 30 jun 2019 om 23:01:


hele mooie uitleg Lingus
bedankt
het blijft heel moeilijk om DE bio parel te vinden
maar ja dat maakt het ook spannend


Volgens mij zitten we al in de BIO parel.
Heinz
0
Zijn er mensen die een mening over Onxeo hebben en deze willen delen? Duidelijk een high-risk aandeel en ik heb PE er in het verleden wel eens positief over gehoord. Benieuwd of iemand met (meer) kennis van zaker er iets zinnigs over kan zeggen. Dank alvast.
Lingus
2
De laatste posities die langer dan een half jaar in porto zitten:

KLA-Tencor en Kulicke & Soffa heb ik 11 maanden geleden aangeschaft, samen met Broadcom en Microchip. De laatste twee heb ik intussen verkocht (zie eerdere post), KLAC en KLIC heb ik gehouden (+12,4 en -13,2%). Gekocht om een nieuwe benadering uit te proberen, op basis van price targets van de best scorende analisten op Tipranks in de best presterende sector (tech) en met een upside van minimaal 30%. Tech zat echter het afgelopen jaar in de versukkeling, maar dat komt wel goed het komende jaar.

Marinus 1,1% van porto. Gekocht in januari 2018, ik denk op basis van een analistenrapport. Typisch een aankoop die ik nu niet zou maken (-43%), of anders met een betere timing. Belangrijkste product is ganaxolone, het komende kwartaal staan 3 fase 2 uitlezingen op de kalender. Die wacht ik af, hoop op een flinke piek en dan verkopen.

Merck ben ik heel blij mee, 2,7% van porto, bijna 2 jaar al inmiddels. Gestage groeier, 22,8% per jaar gemiddeld. Die groei blijft nog wel even, keytruda gaat zeer dominant worden.

Merus 1,2% en ook bijna 2 jaar in porto, teleurstellend tot nu toe; -40%. Weinig communicatie en nieuws; elke kleine biotech, hoe veelbelovend dan ook, zakt dan compleet onderuit. Veelbelovend is het wel; een eigen platform, meer dan 10.000 bioclonics aangemaakt, bescheiden partnering, enkele fase 1 trial lopende en 1 fase 2, uitlezing 2019H2 verwacht. Voornamelijk oncologische indicaties, druk speelveld. Marketcap $330M. Knallende koers en overnamekandidaat bij succes. Zo niet, dan niet direct naar 0, want meerdere ijzers in het vuur, maar toch zal de koers een dreun krijgen. Een half jaar kan ik nog wel wachten.

Microsoft, 2,2% en bijna 2,5 jaar in porto, gemiddeld 46,7% jaarstijging. Had ik daar maar veel meer van gekocht, maar ja, ik vond het toen geen spannend aandeel. Lekker laten staan.

Iedereen met grote spreiding in riskante sectoren heeft minstens één schaamaandeel. Een jaar geleden Oncomed gekocht, daalde alleen maar en spatte uiteen in Mereo en Omthera. Tot nu toe waardeloze rommel, -88,5% en 0,2 van porto. Kan misschien nog wel wat worden maar ik heb er geen belangstelling meer voor. Gaat eruit bij de eerste de beste opleving van betekenis.

Miragen, 0,4% van porto, bijna 80% verlies in anderhalf jaar. Geen schaamaandeel maar slechte timing. Early stage, ontwikkelt geneesmiddelen voor de oncologie op basis van microRNA. Interessant, maar nog niets verder dan fase 2. Een van de redenen waarom ik me niet meer zo snel zal inlaten met early stage biotech.

Portola opereert in de anticoagulantia, heeft nog niet zo lang twee medicijnen op de markt en anderhalf in de pipeline. Ik volg Portola eerlijk gezegd niet zo. De twee medicijnen zijn nog niet wereldwijd op de markt, dat is gaande. De verkoop zal nog een paar kwartalen moeten groeien en dan gaan ze eruit bij mij. -32% en 1,3 van porto.

Streamline Health Solutions, een bedrijf dat IT diensten biedt aan gezondheidszorg in USA en Canada. Anderhalf jaar in porto, lang gesukkeld maar trekt nu aan door een frisse CFO en zicht op nieuwe grote klanten. 1,3% en anderhalf jaar in porto, staat op -15,8%. Ik heb er geduld mee gehad, het lijkt er op dat het beloond gaat worden. Blijft nog wel een paar kwartalen.

YY Inc, streamingdiensten in China, genoteerd in de VS. Anderhalf jaar en 0,6% in porto, staat op 50% in het verlies. Ik was nieuwsgierig naar Chinese bedrijven, intussen niet meer. Gaat eruit zodra een kleine winst geboekt kan worden. Kan nog wel even duren.

Leek me een goed idee, ruim anderhalf jaar geleden, om het risico in mijn porto wat te dempen met Think AMX UCITS ETF, een AMX tracker. Had ik alleen niet op het allerhogste punt moeten doen... Nu 7,2% van porto en -7,1%. Zodra die in de plus staat gaat het er uit. Risico dempen doe ik inmiddels met spreiden en early stage biotech af te bouwen.

Robeco Gl Ind Innov Eq heb ik twee jaar in porto, 2,2% en 17,3% in de plus. Blijft.
RW1963
1
quote:

Heinz schreef op 1 jul 2019 om 14:10:


Zijn er mensen die een mening over Onxeo hebben en deze willen delen? Duidelijk een high-risk aandeel en ik heb PE er in het verleden wel eens positief over gehoord. Benieuwd of iemand met (meer) kennis van zaken er iets zinnigs over kan zeggen. Dank alvast.


Ik bezit ze ook en het wil maar niet stijgen. Ik kan je helaas niet helpen met kennis. Er is een draadje, maar daar staat ook niet veel.
Lingus
1
quote:

Heinz schreef op 1 jul 2019 om 14:10:


Zijn er mensen die een mening over Onxeo hebben en deze willen delen? Duidelijk een high-risk aandeel en ik heb PE er in het verleden wel eens positief over gehoord. Benieuwd of iemand met (meer) kennis van zaker er iets zinnigs over kan zeggen. Dank alvast.


Af en toe op de site van het bedrijf kijken helpt. Sinds vandaag staat daar:

The equity research company KEPLER CHEUVREUX initiates the coverage of ONXEO with a “Buy” recommendation
1 JUL, 2019
Paris (France), July 1st, 2019 – 7:00 a.m. CEST – Onxeo S.A. (Euronext Paris, NASDAQ Copenhagen: ONXEO), (hereinafter “Onxeo” or “the Company”), a clinical-stage biotechnology company specializing in the development of innovative drugs targeting tumor DNA Damage Response (DDR) in oncology, in particular against rare or resistant cancers, today announced the publication of an initiation report by KEPLER CHEUVREUX, a leading independent European financial services company specialized in research, execution and advisory services.

KEPLER CHEUVREUX will now cover the ONXEO share on the stock exchange*.

The financial analysis published on June 28, 2019 by Kepler Cheuvreux is available on the website www.keplercheuvreux.com, section “Research Public Access”.
Tower17
0
Post.nl. Weliswaar ieder jaar minder post. De pakketmarkt is echter booming. Winst wordt nu nog gedrukt door de kosten die het bouwen van extra distributie centra meebrengt. M.i. weinig risico als je rond de 1 euro 50 instapt. Ook Shell in porto voor spreiding en dividend.
RW1963
0
quote:

tommyboy007 schreef op 2 jun 2019 om 14:57:


[...]

....................
Dit aandeel (=Futura Medical) gaat flink stijgen de komende maanden, watch out!


Helaas er vandaag weer een flinke hap af. Hopelijk was het maar tijdelijk. Anders is die kleine opgebouwde winst zo weer foetsie.
MtBaker
0
mijn uitstapje kiadis niet bevallen verlies genomen, overweeg wel weer een positie op dit lagere niveau. Dat is wel een voordeel met de belasting hier. heffing op deel winst dus ook deel verlies compensabel.
tommyboy007
1
quote:

RW1963 schreef op 4 jul 2019 om 20:52:


[...]

Helaas er vandaag weer een flinke hap af. Hopelijk was het maar tijdelijk. Anders is die kleine opgebouwde winst zo weer foetsie.


Na 500% stijging, wel normaal dat het even teruggaat? :-)
Ik gok op nogmaals een verdubbeling van de huidige prijs tegen november...
aossa
0
Ergens gelezen:

Als de koers van Gilead Sciences onder 70 dollar zakt, laat dat heel wat potentieel. De langetermijngrafiek toont dat het aandeel al enige tijd aan het uitbodemen is. Gilead Sciences is de partner van Galapagos in de ontwikkeling en de commercialisering van de ontstekingsremmer filgotinib. Het nieuws dat het goedkeuringsdossier nog dit jaar bij de FDA wordt ingediend, zond het Galapagos-aandeel naar een nieuwe recordkoers. Maar dat is ook goed nieuws voor Gilead.

Enkele jaren geleden betaalden beleggers nog meer dan 120 dollar voor het aandeel van Gilead. Daarna ging het snel bergaf. De waarde halveerde zelfs in juni 2017. De omzet daalde spectaculair, van 25 miljard dollar in 2014 tot 22 miljard dollar vorig jaar. De vrije cashstroom viel zelfs terug van 19 miljard dollar in 2015 tot 7,55 miljard dollar vorig jaar. Dat zijn indrukwekkende cijfers.

We waren begin dit jaar iets te vroeg met onze haussestrategieën. Maar het is vandaag misschien het geschikte moment om weer positief te zijn. We gaan à la hausse op twee manieren: via een geschreven put of een gekochte call.

Geschreven put

Schrijf de put Gilead Sciences november '19 met uitoefenprijs 70,00 dollar @ 6,00 dollar

Wie dit contract schrijft, haalt onmiddellijk de mooie premie van 6 dollar binnen. De koers van het aandeel is slechts een paar procenten verwijderd van de uitoefenprijs. Zodra de haussebeweging is ingezet, ligt de weg naar de volgende weerstand rond 78 dollar binnen handbereik. In dat geval doet u gewoon niets en blijft u eigenaar van de premie. Mochten we toch weer te vroeg zijn met ons hausseadvies, dan moet u de aandelen misschien kopen tegen 70 dollar. Omdat u 6 dollar aan premie heeft ontvangen, kosten de stukken uiteindelijk 64 dollar. Dat is iets meer dan 5 procent onder de huidige koers.

Gekochte call

Koop de call Gilead Sciences februari 2020 met uitoefenprijs 70,00 dollar @ 4,32 dollar

Voor geschreven contracten opteert u het beste voor een zo kort mogelijke looptijd. Voor gekochte contracten is het tegenovergestelde raadzaam. Langlopende calls zijn echter altijd duurder dan kortlopende, omdat de premie meer tijdswaarde bevat. In dit geval kiezen we de vervaldag op 21 februari 2020. Zo'n lange termijn moet naar onze mening ruimschoots volstaan voor een kentering van het sentiment tegenover Gilead. Vanaf 70 dollar krijgt dit contract intrinsieke waarde. Momenteel bevat de premie van 4,32 dollar alleen tijdswaarde. Als de koers richting een weerstand op 78 dollar stoomt, verdubbelt de investering. Gaat het hoger, dan varen we daar uiteraard nog beter bij.
Pokerface
0
Bedankt Lingus voor de update van je porto. Ik zou de mijne ook eens moeten opschonen. Veel bleeders die gelukkig gecompenseerd worden door enkele toppers (Gala en ArgenX). Binnenkort m'n hypotheek verlengen en kijken of deels aflossen een idee is. Daarna een gesprek met m'n bank over m'n porto. Even wachten wat daar de uitkomst van is.
Lingus
1
Bedankt Pokerface voor de start van dit draadje. De meeste posts hier lees ik als suggesties en onderzoek ik vaak. Halfjaarlijks hier mijn porto met motivaties publiceren helpt me enorm om mijn porto levend te houden. Ik weet zeker dat ik anders een aantal aandelen zou aanhouden waarvan ik niet of met moeite kan bedenken wat het plan achter de aanschaf was. Hier kan ik mijn plannen teruglezen (en bijstellen) en daar mag iedereen van meegenieten.

Intussen een paar acties gedaan: een speelvoorraad (19%) Galapagos verkocht op €114,20. Slechte timing? Ja, maar het waren twee speelvoorraden waarmee ik resp 30% en 35% winst had gemaakt in vijf maanden of zo.

Op 5 juli al mijn ASML de deur uit gedaan op €187,82 op berichtgeving dat herstel van de chipmarkt een half jaar langer kan duren. Ik zal weer instappen zodra ik bodemvorming zie. Volgende week Q2 cijfers, dan zal duidelijk worden of ik de juiste keuze heb gemaakt of weer een mispeer. Ben benieuwd naar de outlook. Er staat nu ook voor het eerst in jaren wat cash langs de zijlijn; 14,4% van porto.

Tot slot op 10 juli mijn Galmed verkocht en van dat geld Viking gekocht. Viking is veelbelovend in NASH en veelzijdiger; heeft naast VK2809 in NASH ook VK0214 voor X-ALD en VK5211 voor heupfractuurherstel lopen. Wel flink wat verlies moeten nemen op Galmed (50% denk ik) maar het moest gebeuren, beter laat dan nooit.
MZ
0
quote:

Lingus schreef op 11 jul 2019 om 19:50:


Bedankt Pokerface voor de start van dit draadje. De meeste posts hier lees ik als suggesties en onderzoek ik vaak. Halfjaarlijks hier mijn porto met motivaties publiceren helpt me enorm om mijn porto levend te houden. Ik weet zeker dat ik anders een aantal aandelen zou aanhouden waarvan ik niet of met moeite kan bedenken wat het plan achter de aanschaf was. Hier kan ik mijn plannen teruglezen (en bijstellen) en daar mag iedereen van meegenieten.

Intussen een paar acties gedaan: een speelvoorraad (19%) Galapagos verkocht op €114,20. Slechte timing? Ja, maar het waren twee speelvoorraden waarmee ik resp 30% en 35% winst had gemaakt in vijf maanden of zo.

Op 5 juli al mijn ASML de deur uit gedaan op €187,82 op berichtgeving dat herstel van de chipmarkt een half jaar langer kan duren. Ik zal weer instappen zodra ik bodemvorming zie. Volgende week Q2 cijfers, dan zal duidelijk worden of ik de juiste keuze heb gemaakt of weer een mispeer. Ben benieuwd naar de outlook. Er staat nu ook voor het eerst in jaren wat cash langs de zijlijn; 14,4% van porto.

Tot slot op 10 juli mijn Galmed verkocht en van dat geld Viking gekocht. Viking is veelbelovend in NASH en veelzijdiger; heeft naast VK2809 in NASH ook VK0214 voor X-ALD en VK5211 voor heupfractuurherstel lopen. Wel flink wat verlies moeten nemen op Galmed (50% denk ik) maar het moest gebeuren, beter laat dan nooit.


Hoi Lingus, leuk om jouw stukjes te lezen. Pas wel op met Viking, daar zit volgens mij 40% short
DeZwarteRidder
0
quote:

MZ schreef op 12 jul 2019 om 14:41:


[...]Hoi Lingus, leuk om jouw stukjes te lezen. Pas wel op met Viking, daar zit volgens mij 40% short

Daarom is Viking bijzonder interessant.
Lingus
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 12 jul 2019 om 14:52:


[...]
Daarom is Viking bijzonder interessant.


Daar moet ik je gelijk in geven. Viking heeft momenteel de beste cijfers in NASH. Madrigal volgt op een afstandje. Veel andere NASH spelers zijn al gesneuveld. Galectin was hot, koelt af. Het lijkt er op dat de NASH hype een beetje over is nu beleggers inzien dat er meer verliezers dan winnaars zijn en de risico's hoog.

Waar beleg jij in DZR?
1.055 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 47 48 49 50 51 52 53 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Galapagos Meer »

Koers 153,950   Verschil +1,75 (+1,15%)
Laag 150,700   Volume 746.735
Hoog 154,550   Gem. Volume 877.314
16-jul-19 17:37
label premium

Galapagos: Gilead gaat all-in

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium