Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dagafsluiting van de AEX, en andere beurzen.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.008 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 146 147 148 149 150 151 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
AEX met verlies weekend in

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is de week in mineur gesloten. De AEX daalde vrijdag 3,7 procent naar 464,93 punten.

Op weekbasis steeg de index wel zo'n 7 procent. Vorige week eindigde de AEX nog op 431,98 punten.

"Het was een redelijk nette week, maar wel volatiel", concludeerde marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

Verschillende marktvorsers wezen erop dat met een weekend voor de deur en het nog altijd oplopende aantal coronabesmettingen, beleggers liever wat winst verzilveren. De afgelopen dagen leverden dan ook heel stevige koerswinsten op.

"Van de snelste bearmarkt in de historie naar de snelste bullmarkt ooit", zo concludeerde investment manager Simon Wiersma van ING. "Het kostte de Dow Jones index slechts drie handelsdagen om van het laagste niveaus sinds 2016 met maar liefst 20 procent omhoog te schieten."

Met name in de Verenigde Staten begint het aantal met corona besmette personen hard op te lopen. En in China werd ook weer een besmetting geconstateerd die niet kon worden toegeschreven aan een bezoek aan het buitenland.

De euro/dollar handelde op 1,1078. Olie werd 3,5 procent goedkoper.

Stijgers en dalers

Koploper in de AEX was Ahold Delhaize met een koerswinst van 5,4 procent na positieve rapporten van Bernstein en Berenberg. De banken verwachten dat Ahold Delhaize flink zal profiteren van de hamsterende consument.

Verder steeg betaalspecialist Adyen 1,9 procent en ASR Nederland 1,1 procent.

De meeste aandelen eindigden echter lager, met een verlies van 8,6 procent voor ING. Shell daalde 7,7 procent en ASML 7,8 procent.

In de AMX wist alleen Flow Traders er een plus uit te persen, maar wel een van 5,3 procent.

OCI en Fugro waren de grootste dalers op de tweede lijn. Zij gingen respectievelijk 7,5 en 8,5 procent lager.

In de AScX was ICT de sterkste stijger met een koerswinst van 6,9 procent. NIBC steeg 2,5 procent.

ForFarmers, dat vasthoudt aan zijn dividendvoorstel, won 2,4 procent.

Accell en AMG daalden 7,1 en 8,3 procent. ING verlaagde het koersdoel voor AMG met 10 euro naar 20,00 euro.

In de lokale lijst viel CM.com op met een koersstijging van 6,5 procent.

Tussenstand Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden bij de slotbel in Europa tot 3 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen lager het weekend in

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn vrijdag lager geëindigd. De Stoxx Europe 600 sloot 3,3 procent in het rood op 310,90 punten, de Duitse DAX daalde 3,7 procent tot 9.632,52 punten en de Franse CAC 40 sloot 4,2 procent in de min op 4.351,49 punten. De Britse FTSE 100 eindigde 5,3 procent lager op 5.510,33 punten.

De aandelenmarkten in Europa noteerden scherp lager omdat de zorgen over de gezondheidscrisis weer de kop opstaken, zag marktanalist David Madden van CMC Markets.

"Het stijgende aantal besmettingen in landen als Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk heeft het marktsentiment weer aangetast. Het gebrek aan een gecoördineerde en robuuste actie van de EU maakt beleggers ook bezorgd", aldus Madden. Volgens hem toont dit aan dat er weinig solidariteit is in het blok.

De meeste coronabesmettingen zijn er nu overigens in de VS.

Op macro-economisch vlak was het vrijdag rustig. Het Franse consumentenvertrouwen daalde licht in maart, waar een stevige afname was voorzien.

De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1078. Olie werd 3,5 procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

EssilorLuxottica heeft de verwachtingen voor 2020 ingetrokken in verband met het coronavirus en de crisis die dat inmiddels wereldwijd aan het veroorzaken is, maar zag in de eerste twee maanden van het jaar nog wel een solide trend. EssilorLuxottica zei vrijdag verder niets over het overnamebod voor de Nederlandse optiekgigant GrandVision. Dat bod ligt onder een vergrootglas van de Europese Commissie. Berenberg heeft er echter alle vertrouwen in dat de deal doorgaat. EssilorLuxottica daalde 6,5 procent. GrandVision sloot vlak.

Daimler is in gesprek met meerdere banken over een nieuwe kredietfaciliteit van zeker 10 miljard euro waarmee het de gevolgen van de coronacrisis het hoofd kan bieden, zo meldde persbureau Bloomberg. Het aandeel Daimler leverde vrijdag 8,1 procent in.

ING heeft het koersdoel voor het aandeel Philips verlaagd van 40,00 naar 37,00 euro, met handhaving van het advies op Houden. De koers van het aandeel Philips won vrijdag 1,8 procent.

Berenberg verhoogde het advies voor Ahold Delhaize van Verkopen naar Houden en het koersdoel van 18,80 euro naar 19,60 euro. Bernstein ruimde zelfs een plekje op de kooplijst in voor het aandeel. Ahold Delhaize zag zijn aandeel vrijdag met 5,4 procent oplopen.

Berenberg verlaagde het advies voor het aandeel Air France-KLM van Kopen naar Houden en het koersdoel van 12,00 naar 7,00 euro. De koers van het aandeel zakte 6,2 procent.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden rond het Europese slot tot 3 procent in de min.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Uitgelicht: de beursweek in beeld

(ABM FN-Dow Jones) De afgelopen week was de week waarin het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten in sneltreinvaart steeg. Er kwam ook goedkeuring voor een Amerikaans noodplan ter waarde van 2.000 miljard dollar.

Het aanvankelijke optimisme over het reddingspakket leek met het oplopen van het aantal infecties in de Verenigde Staten tegen het einde van de handelsweek vervlogen.

Volgens Cees Smit van Today's Groep is het einde van de correctie ook nog niet in zicht. De vermogensbeheerder voorziet dat de beurzen nog lager kunnen dan de huidige niveaus. Smit pleit dan ook voor voorzichtigheid.

www.youtube.com/watch?v=nTlzUXPlJqE

Energie-econoom Hans van Cleef neemt de oliemarkt onder de loep en legt uit wat de redenen zijn voor de recente enorme prijsdaling. Van Cleef presenteert tevens zijn nieuwe ramingen voor de olieprijs.

www.youtube.com/watch?v=Mpz8JJZF1a4

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
AEX sluit hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is maandagmiddag opgeveerd. Op een slot van 475,98 punten, steeg de AEX 2,4 procent.

Indexzwaargewichten als Unilever, Philips en Royal Dutch Shell hielpen de index maandagmiddag een handje.

Ondertussen blijven de markten in de ban van de corona-uitbraak. Wereldwijd zijn er inmiddels ruim 741.000 besmettingen geregistreerd. Maandagochtend waren dat er nog 725.000. In Europa zijn Italië en Spanje nog altijd het zwaarst getroffen, terwijl de Verenigde Staten met bijna 144.000 het land is met de meeste besmettingen wereldwijd.

De Amerikaanse president Donald Trump kondigde zondagavond laat aan dat de maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, worden verlengd tot en met 30 april.

"Zijn beleggers hiermee gerustgesteld? De tijd zal het leren", aldus beleggingsspecialist Justin Blekemolen van Lynx, die niet uitsluit dat de Amsterdamse beurs een nieuwe verkoopgolf tegemoet gaat.

Analisten van Goldman Sachs waarschuwen dat beleggers zich op moeten maken voor een storm van slecht nieuws de komende weken, zowel op het economische als gezondheidsfront. "We denken niet dat de markten in staat zijn om tegen die achtergrond het slechte nieuws in te prijzen."

Om de economische impact van de virusuitbraak het hoofd te bieden, heeft de Europese Centrale Bank Europese banken dit weekend opgeroepen om het dividend tot zeker oktober op te schorten.

Analisten van KBC Asset Management vinden het "geen geweldig idee om banken hun reeds aangekondigde dividenden niet te laten uitkeren aan de aandeelhouders. Niet alleen geeft de ECB daarmee het verkeerde signaal dat de huidige kapitaalbuffers mogelijk niet voldoende zijn, maar het is vooral nog maar eens slecht nieuws voor de Europese bankaandelen."

Het is volgens de analisten van KBC Asset Management ook nog maar de vraag of de Europese banken na oktober 2020 wel al onmiddellijk dividenden zullen mogen uitbetalen, "aangezien de zwakke economische cijfers op dat ogenblik vermoedelijk volop binnenstromen."

Op macro-economisch vlak werd maandag bekend dat het consumentenvertrouwen in de eurozone in maart is gekelderd terwijl ook het economisch sentiment terugliep.

Verder zakte de inflatie in Duitsland tussen februari en maart op jaarbasis van 1,7 tot 1,4 procent en bleken de aanstaande woningverkopen in de VS in februari op maand- en jaarbasis gestegen.

Olie werd maandag 4,6 procent goedkoper en zakte daarmee naar een achttienjarig dieptepunt. De euro/dollar verhandelde rond het slot op 1,1025.

Stijgers en dalers

AkzoNobel was maandag koploper in de AEX, met een winst van 6,8 procent. Jefferies verlaagde het koersdoel voor Galapagos, maar zette het aandeel wel op de kooplijst. Galapagos sloot de dag 6,5 procent hoger.

ASML won 6,6 procent. De omzet en marge zullen dit kwartaal lager uitvallen dan eerder gedacht, waarschuwde ASML, maar in de komende kwartalen zal dit worden ingelopen. UBS was niet echt verrast, en verlaagde het koersdoel slechts van 300,00 naar 295,00 euro.

Analist Michael Roeg van Degroof Petercam wees op vergelijkbare boodschappen van LAM Research en Applied Materials in de afgelopen weken. Toch klinkt ASML volgens Roeg wat positiever omdat het bedrijf geen terugloop in de vraag ervaart. Ook is de productiecapaciteit nauwelijks geraakt en het omzetverlies in het eerste kwartaal wordt in het tweede en derde kwartaal vermoedelijk wel goedgemaakt.

Royal Dutch Shell is niet langer van plan een belang te nemen in het Lake Charles LNG project. Dit maakte de Brits-Nederlandse oliereus maandag bekend. Shell kondigde vorige week al aan de investeringen dit jaar terug te schroeven van 25 miljard naar 20 miljard dollar. Het aandeel won 3,9 procent.

Unilever ging 2,7 procent hoger en Philips won 4,0 procent.

De grootste dalers in de AEX waren ABN AMRO en ING, die na de oproep van de Europese Centrale Bank besloten om het dividend te schrappen. Rabobank kondigde zondagavond al aan de vergoeding op de eigen certificaten stop te zetten. ABN AMRO daalde maandag 9,9 procent en ING verloor 8,9 procent.

Ook Unilbail-Rodamco-Westfield en andere vastgoedaandelen stonden onder druk. Welke vastgoedfondsen het meest geraakt worden door het coronavirus, is moeilijk te zeggen, maar analist Herman van der Loos van Bank Degroof Petercam denkt dat fondsen met veel winkelcentra en high street shops relatief gevoelig zijn, zei hij maandag tegen ABM Financial News. Een bedrijf als Unibail-Rodamco-Westfield, dat het accent legt op winkelcentra met entertainment en restaurants, wordt daardoor relatief hard getroffen, meent Van der Loos. Het aandeel daalde maandag 8,8 procent.

In de AMX won WDP 3,8 procent. Vastgoedsegmenten die minder hard getroffen worden dan retail zijn logistiek en zorg. Ook in logistiek zitten Nederlandse beursgenoteerde vastgoedbedrijven echter weinig, aldus analist Herman van der Loos van Bank Degroof Petercam.

Eurocommercial Properties verloor 6,7 procent en droeg daarmee de rode lantaarn. Pharming was de sterkste stijger, met 5,9 procent.

In de AScX deed ICT Group het weer goed, met een plus van liefst 28,7 procent. Sif en Ajax wonnen op bescheiden afstand respectievelijk 8,3 en 3,6 procent.

NIBC verloor maandag 5,5 procent na de flinke stijging van vorige week en Wereldhave daalde 4,6 procent.

Het lokaal genoteerde Curetis won 13,0 procent. SnowWorld daalde 14,1 procent. Alle overdekte skiresorts van SnowWorld zitten momenteel dicht vanwege de impact van het coronavirus. Wel is dit volgens de uitbater normaliter de minst drukke periode van het jaar.

Tussenstanden Wall Street

Rond het sluiten van de Amsterdamse beurs, noteerden de beurzen op Wall Street 2 tot 3 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese beurzen sluiten hoger

Gepubliceerd op 30 maart 2020 17:53 | Views: 0

AEX 17:56
475,98 +11,05 (+2,38%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag overwegend hoger gesloten. Daarmee werden de minnen van eerder op de dag weer weggepoetst. De bankensector stond onder druk na de oproep van de Europese Centrale Bank (ECB) om voorlopig geen dividend meer uit te keren. Op het Damrak gingen ABN AMRO en ING onderuit. Beleggers bleven verder op hun hoede door de coronapandemie, die veel bedrijven heeft stilgelegd.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 2,4 procent in de plus op 475,98 punten. De MidKap daalde 0,5 procent tot 640,72 punten. Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 1,9 procent. De beurs in Madrid was de negatieve uitschieter en leverde 2 procent in.

ABN AMRO en ING stonden onderaan de AEX met minnen van 9,9 en 8,9 procent. De beide banken keren volgens de richtlijnen van de ECB tot 1 oktober geen dividend meer uit. ABN AMRO verwacht daarnaast een kwartaalverlies te lijden en koopt geen eigen aandelen meer in. De Belgische bank KBC (min 9,3 procent), de Duitse Commerzbank (min 6,9 procent) en de Italiaanse bank UniCredit (min 7,5 procent) behoorden ook tot de groep banken die het dividend schrappen.

Adviesverhoging

Biotechnoloog Galapagos profiteerde van een adviesverhoging en stond bij de grootste stijgers van de Amsterdamse hoofdfondsen met een plus van 6,5 procent. ASML won 6,6 procent. Volgens de chipmachinefabrikant zijn er door de virusuitbraak verstoringen bij verschepingen en in de toeleveringsketen. Dat heeft gevolgen voor de omzet in het eerste kwartaal. Het bedrijf verwacht echter dat de inkomsten opschuiven naar later dit jaar. Olie- en gasconcern Shell schrapte een Amerikaanse investering en won 3,9 procent.

Bij de middelgrote bedrijven daalde Basic-Fit 5,6 procent. Volgens analisten van ING gaat de compensatie die het fitnessbedrijf abonnees aanbiedt omdat alle sportscholen zijn gesloten, het bedrijf flink pijn doen.

Staatslening

In Frankfurt verloor TUI 0,3 procent. De reisorganisatie heeft in Duitsland een staatslening ontvangen om de crisis te doorstaan. TUI heeft de lening van 1,8 miljard euro nodig omdat het vrijwel geen omzet meer draait. EasyJet daalde 7,2 procent in Londen. De prijsvechter staakt per direct al zijn vluchten en er is hommeles binnen het bedrijf.

De euro was 1,1029 dollar waard, tegen 1,1070 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie werd 5,9 procent goedkoper op 20,24 dollar. Brentolie kostte 12,7 procent minder op 21,76 dollar per vat.
voda
0
Europese beurzen hoger gesloten

(ABM FN) De Europese aandelenmarkten wisten maandag overwegend te herstellen van verliezen eerder op de dag.

De Stoxx Europe 600 index won 1,3 procent op 314,88 punten, de Duitse DAX steeg 1,9 procent op 9.815,97 punten en de Franse CAC 40 won 0,6 procent op 4.378,51 punten. De Britse FTSE 100 ging 1,0 procent hoger op 5.563,74 punten.

"Het gebrek aan een duidelijk en robuust antwoord van Brussel op de huidige coronacrisis hielden de Europese aandelenmarkten voor een groot deel van de dag in bedwang", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. "Maar het sentiment verbeterde wat richting het einde van de dag."

Madden wees op geruchten over de uitgifte van zogenoemde corona-obligaties, om de crisis het hoofd te bieden. "Maar dit stuit op verdeeldheid, waarbij lidstaten in het zuiden als Spanje en Italië voor het plan zijn, maar Oostenrijk en Nederland tegen."

De marktvorser merkte op dat de aandelenmarkten inmiddels overtuigend afstand hebben genomen van het recente dieptepunt. "Het sentiment zakt niet verder weg, maar omdat we nog middenin de crisis zitten zijn de stieren vooralsnog terughoudend."

Wereldwijd zijn er inmiddels ruim 741.000 besmettingen geregistreerd, hoewel het werkelijke aantal hoger zal liggen. In Europa zijn Italië en Spanje nog altijd het zwaarst getroffen, terwijl de Verenigde Staten met ruim 144.000 het land is met de meeste besmettingen wereldwijd.

"Het wordt steeds duidelijker dat de lockdowns die momenteel gelden in Europa verlengd moeten worden tot in de zomer, wat verdere impact zal hebben op bedrijven", aldus marktanalist Michael Hewson van CMC. Daarbij komt het eind van de maand en een "verschrikkelijk" eerste kwartaal in zicht, wat mogelijk leidt tot wat aanpassingen in beleggingsportefeuilles, aldus de marktkenner.

"De komende weken wordt een storm van slecht nieuws, zowel op het economische als gezondheidsfront, verwacht. We denken niet dat de markten in staat zijn om tegen die achtergrond het slechte nieuws in te prijzen", waarschuwden analisten van Goldman Sachs.

Om de economische impact van de virusuitbraak het hoofd te bieden, heeft de Europese Centrale Bank Europese banken dit weekend opgeroepen om het dividend tot zeker oktober op te schorten.

Op macro-economisch vlak werd maandag bekend dat het consumentenvertrouwen in de eurozone in maart is gekelderd terwijl ook het economisch sentiment terugliep.

Verder zakte de inflatie in Duitsland tussen februari en maart op jaarbasis van 1,7 tot 1,4 procent en bleken de aanstaande woningverkopen in de VS in februari op maand- en jaarbasis gestegen.

Olie werd maandag 4,6 procent goedkoper en zakte daarmee naar een achttienjarig dieptepunt. De euro/dollar verhandelde rond het slot op 1,1025.

Bedrijfsnieuws

Banken stonden maandag Europees breed onder druk vanwege de oproep van de ECB om het dividend voorlopig op te schorten. Het aandeel Commerzbank verloor 6,6 procent, Société Générale daalde 5,1 procent, BNP Paribas ging 5,4 procent lager en Barclays leverde 3,5 procent in.

In Amsterdam leverden ABN AMRO en ING Groep respectievelijk 9,9 en 8,9 procent in, nadat ze ook al gehoor gaven aan de oproep van de ECB. Dit gold ook voor KBC Groep dat 9,3 procent verloor in Brussel.

Het Italiaanse UniCredit schortte ook het dividend op en daalde 7,5 procent. Analisten van Citigroup rekenen erop dat andere Italiaanse banken zullen volgen. Aandelen Mediobanca en Intesa Sanpaolo verloren 3,6 tot 6,1 procent van hun waarde.

Ondanks de lagere olieprijs gingen energie-aandelen wel hoger. Royal Dutch Shell en BP stegen zo'n 2,6 tot 5,9 procent in Londen.

ASML won 5,8 procent in Amsterdam. De omzet en marge zullen dit kwartaal lager uitvallen dan eerder gedacht, waarschuwde ASML, maar in de komende kwartalen zal dit worden ingelopen. UBS was niet echt verrast, en verlaagde het koersdoel slechts van 300,00 naar 295,00 euro.

Prijsvechter easyJet houdt zijn gehele vloot aan de grond vanwege de coronacrisis en neemt maatregelen om de kosten te drukken. Het aandeel daalde 7,2 procent.

Tussenstand Wall Street

Rond het sluiten van de Amsterdamse beurs, noteerden de beurzen op Wall Street 2 tot 3 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
AEX hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag hoger de dag uit gegaan. De AEX won 1,6 procent op 483,44 punten.

Voor beleggingsadviseur Rein Schutte van Noesis Capital Management kwamen de groene koersen vandaag als een verrassing. "In de afgelopen weken begonnen beurzen doorgaans de week fors lager", aldus Schutte.

"Beleggers proberen wat over de huidige malaise heen te kijken met de hoop op een sneller herstel van de economie dan waar veel doemdenkers op rekenen." De vraag die veel beleggers volgens de beleggingsadviseur bezig houdt, is hoeveel ellende er inmiddels is ingeprijsd en hoelang de crisis nog zal voortduren.

Schutte ziet dat grote bedrijven op de beurs inmiddels wat stand lijken te houden, met uitzondering van de financials. "Shell lijkt inmiddels bijna immuun voor een verdere daling van de olieprijs en ook Unilever houdt stand. De middelgrote en kleinere bedrijven zullen het nog wel een tijdlang moeilijk krijgen."

De beleggingsadviseur is er evenwel niet gerust op dat het gevaar geweken is en dat de bodem is gevonden. "De AEX koerst ver boven de 400-puntengrens, maar het is niet lang geleden dat de hoofdgraadmeter daar nog onder noteerde." Een terugval sluit Schutte niet uit.

Woensdag staan de inkoopmanagersindices van Markit voor de mondiale industrie op de rol, maar vanochtend waren er al cijfers van de Chinese overheid. Die lieten een enorm herstel zien van zowel de inkoopmanagersindex voor de industrie als de dienstensector.

De index voor de Chinese industrie verbeterde van 35,7 naar 52,0 en voor de dienstensector van 29,6 naar 52,3.

"De cijfers laten zien dat en V-herstel mogelijk is voor de industrie, maar de diensector zal vermoedelijk niet zo snel herstellen. Mensen zullen niet direct massaal weer vliegtickets kopen of naar de winkel rennen, zodra dit weer mag", aldus Schutte.

De euro/dollar handelde op 1,1007. Olie werd tot 3,1 procent duurder.

Stijgers en dalers

In de AEX won indexzwaargewicht Royal Dutch Shell 7,6 procent, na een tussentijdse update. Volgens UBS verraste de oliereus daarmee niet. Berenberg sprak zelfs van een positieve update gezien de huidige omstandigheden en herhaalde de koopaanbeveling voor het aandeel.

ArcelorMittal ziet zich genoodzaakt om de productie terug te brengen vanwege de corona-uitbraak. Maar het aandeel reageerde goed op de industriecijfers uit China. Uiteindelijk werd ArcelorMittal op de beurs 8,6 procent meer waard.

ING Groep leverde opnieuw 4,2 procent in, nadat het aandeel maandag al bijna 9 procent verloor. Op verzoek van de ECB trok de bank het dividend in. Bank of Amerika rekent evenwel toch op een dividenduitkering, maar wel op een later tijdstip.

AkzoNobel daalde 2,9 procent. Akzo waarschuwde voor de gevolgen van de corona-uitbraak en dat was reden voor KBC Securities om het koersdoel met 10 euro te verlagen naar 75,00 euro.

In de Midkap trokken Aperam, Boskalis en WDP de kar met koersstijgingen van 8 tot 12 procent. Kepler Cheuvreux plaatste WDP op de kooplijst. Analisten van Kepler spraken van een mooi instapmoment op de huidige koers.

Ook BAM en TomTom waarschuwden voor de gevolgen van de corona-uitbraak. BAM schrapte het dividend en TomTom stopt per direct met het inkopen van eigen aandelen. Het aandeel BAM verloor 1,3 procent, maar TomTom werd 2,4 procent duurder.

Air France-KLM steeg 6,1 procent.

Flow Traders daalde met 1,7 procent. De volatiliteit op de aandelenmarkten de afgelopen weken speelde het handelsbedrijf echter in de kaart, waardoor de koers hard steeg.

In de AScX ging Brunel 7,9 procent hoger. ICT Group daalde 8,6 procent, na de sterke koersprestatie op maandag.

Tussenstand Wall Street

In New York noteerden de beurzen circa een half procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Chinese data steunen Europese beurzen

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag hoger gesloten, nadat de Wereldgezondheidsorganisatie meldde dat de coronavirus-epidemie in Europa zijn piek lijkt te naderen, wat de stemming onder beleggers opfleurde.

Steeds meer bedrijven treffen intussen noodzakelijke maatregelen om de economische crisis als gevolg van de coronamaatregelen het hoofd te bieden terwijl ook overheden lijken te doen wat nodig is om de schade te beperken.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot 1,65 procent hoger op 320,06 punten. De Duitse DAX steeg 1,2 procent naar 9.936 punten. De Franse CAC 40 boekte een plus van 0,4 procent tot 4.396 punten. De Britse FTSE won zelfs 2 procent tot 5.672 punten.

De problemen met het dodelijke virus zijn overigens nog lang niet voorbij: zo steeg het aantal doden gerelateerd aan het nieuwe virus in 24 uur tijd met meer dan 11 procent.

De relatief grote blootstelling van de Britse markt aan grondstoffen hielp de FTSE 100 aan de grotere winst, stelde David Madden van CMC Markets.

Het einde van het kwartaal en de afronding voor portefeuillebeheerders speelde ook een rol dinsdag, volgens Willie Delwiche van Baird. De economische cijfers waren volgens hem vooral positief.

De beurzen gingen dinsdag positief van start na de nieuwste economische cijfers uit China, die een sterk herstel van de bedrijfsactiviteit lieten zien in maart.
De inkoopmanagersindices van 52,0 en 52,3 wezen op groei in de industrie én de dienstensector, na de abominabele cijfers van 35,7 voor de industrie en 29,6 voor de rest van de Chinese economie van februari. Woensdag volgen de cijfers van Markit.

"Het lijkt erop dat de harde reactie van Beijing op de covid-19-crisis zich heeft uitbetaald", stelde Madden.

Dit leidde tot een fors herstel van mijnbouw- en olie-aandelen. Antonfagasta en Anglo American deden het goed, en ook BP en Shell werden opgepikt door koopjesjagers.

In de Verenigde Staten meldde Conference Board een kleiner dan verwachte daling van het consumentenvertrouwen in maart. Een inkoopmanagersindex voor de regio Chicago wees weliswaar op toenemende krimp, maar gaf geen schokkende verslechtering weer.

De huizenprijzen in de grootste stedelijke regio's van de VS stegen met 2,6 procent op jaarbasis, maar waren op maandbasis vrijwel gelijk, bleek dinsdag verder.

Eerder op de dag bleken de consumentenprijzen in Frankrijk in maart veel minder sterk te zijn gestegen dan in februari. In de eurozone vertraagde de inflatie van de consumentenprijzen tot 0,7 procent, tegen 1,2 procent in februari.

Duitsland meldde een stabiel werkloosheidscijfer en de Britten een laag maar stabiel economisch groeicijfer.

De olieprijs steeg eerder op de dag sterk maar zakte weer terug. Een mei-future West Texas Intermediate noteerde 1 procent in het groen op 20,48 dollar, terwijl voor een juni-future Brent 26,31 dollar werd betaald.

De euro/dollar noteerde op 1,0997. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0993 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dag stond er een stand van 1,1015 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Royal Dutch Shell verkeert in een staat van "aanzienlijk onzekerheid" door de corona-uitbraak en de enorme volatiele olieprijzen, maar beschikt naar eigen zeggen over een sterke liquiditeit om de crisis het hoofd te bieden. Shell sloot 7,6 procent hoger.

ArcelorMittal heeft de industriële activiteit in alle regio's waar het bedrijf actief is significant zien afnemen of verwacht dat deze onder druk komt te staan als gevolg van de corona-uitbraak en zal in reactie hierop de productie terugbrengen. De koers van de staalfirma steeg niettemin 8,6 procent.

AkzoNobel heeft vanwege de coronacrisis de outlook voor 2020 ingetrokken. Om de crisis het hoofd te bieden, neemt het verfconcern allerlei maatregelen om de kosten op korte termijn te verlagen. Ook focust het bedrijf op zijn kasstroom. Het aandeel daalde 2,9 procent.

AB InBev gaat obligaties ter waarde van 4,5 miljard euro uitgeven. Er kwam 5 procent op de aandelenkoers bij.

Proximus kwam vandaag met een nieuwe strategie voor de langere termijn. De investeringen gaan omhoog en het dividend omlaag. Het aandeel verloor 3,6 procent.

HelloFresh steeg 13 procent. De maaltijdbezorger heeft goede maanden achter de rug en denkt de marktverwachtingen voor het eerste kwartaal te zullen overtreffen.

L'Oreal heeft zijn outlook ingetrokken en stelt een jaarlijkse aandeelhoudersvergadering uit in reactie op de coronacrisis. L'Oreal verwacht dat de omzet in het eerste kwartaal vijf procent lager zal uitvallen dan een jaar eerder, maar ziet wel "bemoedigende" signalen van herstel in de vraag uit China. Het aandeel leverde 3 procent in.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen stonden rond het sluiten van de beurzen in Europa vlak tot licht hoger maar zakten vervolgens in de rode cijfers, met verliezen tot 0,8 procent voor de S&P500-index.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
3.008 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 146 147 148 149 150 151 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 471,42 -2,49%
EUR/USD 1,0925 -0,96%
Germany30^ 9.554,18 -3,84%
Gold spot 1.575,28 +0,11%
LDN100-24h 5.472,94 -3,02%
NY-Nasdaq Composite 7.700,10 -0,95%

Stijgers

Sligro
+3,69%
Lucas ...
+3,64%
Acomo
+3,11%
Wereld...
+2,62%
B&S Gr...
+2,60%

Dalers

WDP
-8,48%
Sif Ho...
-7,89%
RANDST...
-7,65%
Arcelo...
-7,09%
Wolter...
-7,01%

Nieuws Forum Meer»

(14)

Pavlov44 op 1 apr 2020 15:35
(1)

sAnvAAi@ op 1 apr 2020 15:27
(1)

tampi op 1 apr 2020 15:23
(4)

Lunpro20 op 1 apr 2020 15:21
(56)

Uper op 1 apr 2020 15:07

Column Forum Meer»

(263)

fire op 1 apr 2020 15:37
(118)

Kees1 op 1 apr 2020 15:20
(47)

Poen op 1 apr 2020 15:18
(6)

JJMM op 1 apr 2020 15:17
(2)

ronaldus op 1 apr 2020 15:10
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare