Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Maart 2014: een gezonde toekomst

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
98 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
SAHR-0310
0
quote:

eduardo57 schreef op 20 maart 2014 07:57:


AMSTERDAM (AFN) - Topman Peter Doodeman van krokettenfabrikant Ad van Geloven sluit een fusie met Beckers, onderdeel van Wessanen, niet uit. Dat zei hij donderdag in De Telegraaf.

Wessanen heeft Beckers nadrukkelijk in de etalage gezet. ,,Ik zeg niet dat we het kopen'', benadrukte Doodeman tegen de krant. ,,Maar als we het zouden doen, weten we nu al dat we een deel van de activiteiten zouden moeten afstoten. En we hebben een precies idee hoe dat zou moeten.''

Eerder wilden Ad van Geloven (Mora) samengaan met Royaan (Van Dobben en Kwekkeboom). Die fusie mislukte echter.Goh! Wat een 'verrassing'...

Deze optie werd hier een paar weekjes terug al als reeële mogelijkheid benoemd.
SAHR-0310
0
quote:

Nel schreef op 19 maart 2014 20:53:


Zelfde gedachte over jouw

Succes


Ik ben niemands bezit dus laat die 'w' maar weg.
rene l
0
Mora komt binnenkort met wat lekkers een grote zak met poen.
Eerst zien dan geloven denk ik maar.
Koers is dit jaar als een raket gegaan, eindelijk waar voor je centen.
SAHR-0310
0
Hierbij een artikel met iets meer informatie. Let ook even op de cijfers die er in staan....

Ad van Geloven is blij dat fusie met Royaan niet is doorgegaan
92 keer gelezen
do, 20/03/2014 - 10:43
Ad van Geloven (bekend van Mora) is achteraf blij dat de fusie met Royaan (bekend van Van Dobben en Kwekkeboom) niet is doorgegaan. `We zijn sinds het afketsen van de fusie vooruit gegaan. We groeien tegenover Beckers en Royaan. We vonden van Dobben een mooi merk en wilden een gezamenlijk avontuur in het buitenland beginnen. Nu hebben we ze minder hard nodig`, stelt Peter Doodeman, topman bij Ad van Geloven. Het bedrijf blijft wel geïnteresseerd in buitenlandse groei.

De supermarktverkopen van Mora stegen in de afgelopen twaalf maanden met ongeveer 5%. Bij de concurrenten is dat anders: Beckers verliest 6% van de supermarktomzet, Van Dobben 17% en Kwekkeboom 28%. Het marktaandeel van Mora steeg van 2,2% naar 43,5%. De marktaandelen van Beckers en Van Dobben krompen daarentegen met respectievelijk 6,7% en 2,6%. Mora stelt het in cafeteria’s, cafés en bars ook beter te doen dan de concurrentie.

Doodeman meldt dat de schulden van Ad van Geloven inmiddels fors minder zijn. Lange tijd werden rode cijfers geschreven, omdat het bedrijf geld uitleende aan investeringmaatschappij Lion Capital, toen nog 100% eigenaar. Lion Capital bezit nu nog 60% en 40% is van NIBC Private Equity.
Broer Konijn
0
quote:

SAHR-0310 schreef op 21 maart 2014 08:10:


Hierbij een artikel met iets meer informatie. Let ook even op de cijfers die er in staan....
Tsja, hard schreeuwen in de media dat de tent loopt als een dolle is naar mijn mening nooit een teken van kracht. Waarom schreeuwt die man dat zo hard?
Broer Konijn
0
Er wordt fors winst genomen aam het eind van de week met een dikke 200K in de slotveiling. Volgende week weer zo'n week wat mij betreft.
SAHR-0310
0
Expiratie opties weer voorbij, de koers mag weer zakken-gevoel.

Dat ze de toko eindelijk maar eens verkopen.
Broer Konijn
0
quote:

SAHR-0310 schreef op 21 maart 2014 18:24:


Expiratie opties weer voorbij, de koers mag weer zakken-gevoel.

Dat ze de toko eindelijk maar eens verkopen.


SAHR, over dat 'verkopen' heb ik zojuist nav een eerdere vraag van je gereageerd. Ik zet hem hieronder:

quote:
SAHR-0310 schreef op 28 feb 2014 om 20:46:

Waarom geen overname, broer konijn?Excuus voor de late reactie SAHR.

Omdat naar mijn mening er maar 1 partij bepaalt wat er bij WES gebeurd en dat is Delta. Delta moet om haar investeerders (+ $ 1 milj.)tevreden te houden forse rendementen behalen voor de door haar beheerde Prism Funds. En dat doet Delta ook. Dat zijn geen koekenbakkers.

Ik verwacht dat de gemiddelde koers van Delta's belang rond de € 3 zal liggen. Om een aanvaardbaar rendement te halen voor haar investeerders zal Delta (start eind 2009) MINIMAAL € 6 voor haar stukken willen hebben (ik denk zelf meer aan € 6,5- € 7). Om dat te bereiken moet WES eerst redelijk goed draaien en Delta (met haar private equity achtergrond) weet hoe dat moet. Omdat het Delta niet snel genoeg gaat zie je ze ook steeds agressiever optreden. Eerst Kluiber als commissaris installeren, strategie beïnvloeden, one-tier board afschieten, Koffrie er uit gezet, non-core business verkopen en kleine overnames doen.

Als de strategie van Delta werkt (and I think it will, zie mijn eerdere posts)kan er misschien over 1,5 jaar een koers van € 5 staan. Dan kan Delta een bieding met een premie van rond de 30% accepteren en haalt ze haar noodzakelijke rendement.

Daarom denk ik dat ik er komende tijd geen overname komt. Delta is de baas en zij accepteren geen bieding waarbij zij haar doelstellingen niet halen. Als bovenstaand scenario uitkomt hoor je mij niet klagen.

Kan uiteraard dat ik er naast zit. De huidige koers had ik ook pas over een half jaar verwacht.

disclosure: long Wessanen sinds Q1 2010
RESEARCH
0
Gelukkig zijn de producten van IZICO wel zonder paardenvlees;

Reactie: Beckers
maandag 24 maart 2014
Paarden zonder eten of drinken op transport, dode veulens die geboren worden en heftige wonden op paardenbenen. In Radar laten we de beelden zien van paardentransport naar -slachthuizen in Noord- en Zuid-Amerika. Veel van ons paardenvlees komt daar vandaan. Beckers heeft hierop gereageerd.
IZICO Nederland bv importeert géén paardenvlees voor gebruik in haar Beckers retailproducten voor de Nederlandse markt. Onze producten zijn vrij van paardenvlees op enkele producten na die door derden worden geproduceerd. Hier bepaalt de producent waar zij het vlees importeren. Wij zijn momenteel naar aanleiding van uw berichtgeving en de uitkomsten van het onderzoek van Eyes on Animals samen met hen hierover in gesprek.

peellander
0
Als dit waar is dat Beckersproducten geen paardenvlees uit N + Z Amerika bevat, dan is dit natuurlijk wel goud waard!!!!
[verwijderd]
0
4,05 al
komt dat door dit?? (uit FD)
Na de mislukte fusiepoging met Royaan in 2012, bindt snackfabrikant Ad van Geloven de strijd aan met deze producent van Van Dobben- en Kwekkeboom-kroketten. Ad van Geloven, moederbedrijf van onder meer Mora, begint buiten Nederland met groentehapjes een avontuur in verre markten. Meer over dit onderwerp
Snackoorlog na fusiedebacle Ad van Geloven en Royaan uit elkaar
SAHR-0310
0
Je ziet vandaag al de hele dag aan het boekje dat de koers weer hoger mag....ik verwacht in de loop van de dag weer veel volume.
[verwijderd]
0
Er is interesse voor Beckers vanuit Belgie:

Snackproducent Vanreusel overweegt het Nederlandse Beckers, de uitvinder van de frikadel, over te nemen. Beckers staat sinds kort te koop, net zoals de Bicky-hamburgers.

Beckers produceert frikadellen in Bocholt.

Vanreusel, de grootste snackleverancier van de Belgische frituren, overweegt een bod uit te brengen op het Nederlandse Beckers, dat in etalage werd gezet door Wessanen. Ook de Bicky-hamburges staan te koop. Wessanen hoopt 50 à 65 miljoen euro uit de verkoop te halen.

Vanreusel aast op Beckers uit noodzaak. De markt voor frituursnacks stagneert. Alleen overnames kunnen nog tot groei leiden. ‘We kampen met een overcapaciteit. Wij kunnen hier in Hamont 25.000 ton produceren, maar hebben het vorig jaar op 18.000 ton moeten houden’, zegt Paul-Emmanuel Vanreusel, CEO van Vanreusel Snacks. Hij is al de derde generatie aan het roer. Het Belgische familiebedrijf, opgestart in 1953, is gespecialiseerd in diepgevroren snacks voor de horeca. Vooral frituren en snack bars zijn klanten van Vanreusel.

Een retailmerk, bekend bij de consumenten, heeft Vanreusel niet. Vanreusel levert alleen aan groothandelaars. Toch is Vanreusel de derde speler op de Nederlandse markt na Beckers en Mora. Vanreusel haalt zo’n 20 procent van zijn omzet uit Nederland. ‘Het is er strijden om marktaandeel. Bij Beckers en Mora leeft dat nog meer dan bij ons, omdat zij in handen zijn van private equity-investeerders. Die willen rendement zien. Wij hebben het geluk nog altijd een familiaal bedrijf te zijn, maar toch beseffen we dat autonome groei niet meer volstaat. We kijken dan ook naar overnames’, duidt Vanreusel.

Het is een publiek geheim dat Beckers te koop staat. Eigenaar Wessanen besliste zich enkel nog op gezonde voeding te focussen en zette zijn snacksdivisie, met daarin Beckers en ook de Bicky-hamburgers, in de etalage. Volgens de krant fd. zijn alle concurrenten op de snackmarkt geïnteresseerd in de overname. En dus ook Vanreusel. ‘We hebben enkele jaren geleden al eens gekeken naar Beckers. Maar toen was het te groot voor ons. Ook nu is dat nog zo, maar toch zou ik het deze keer misschien wel overwegen, omdat het echt mooi zou zijn, moesten we steviger in de markt staan. Beckers zou ons ook eensklaps een retailmerk geven en naambekendheid. Maar eerlijk, het dossier is hier nog niet beland deze keer. Nog even afwachten dus’, reageert Vanreusel.

Het Limburgse Vanreusel, met 150 werknemers in Hamont en nog eens 70 in Hongarije, boekte vorig jaar een omzet van 44 miljoen euro en een bedrijfskasstroom (ebitda) van 5,5 miljoen euro. Beckers telt ter vergelijking een 300-tal werknemers. Volgens de verwachtingen zou de verkoop van de Wessanen-snackdivisie tussen 50 en 65 miljoen euro moeten opbrengen. Een brug te ver voor Vanreusel? ‘Ik sluit niets uit. Misschien zouden we een partner moeten vinden, maar dan sta ik erop dat de familie de controle behoudt. We zullen die nooit uit handen geven.’

Bron: www.tijd.be/nieuws/ondernemingen_cons...


Er lijkt dus veel interesse te zijn, maar die belgen lijken me simpelweg een te kleine speler om het bedrijf over te nemen. Omzet is 44 miljoen, terwijl IZICO iets van 100 ofzo heeft. Dan nemen ze dus een bedrijf met een 2x zo grote omzet over.

Maar positief is dat de interesse in Beckers er is.
SAHR-0310
0
UGAZ
0
Raar verloop weer vandaag.
Eerst naar € 4,095 en dan heel snel weer teurg naar € 4,-
Vervolgens worden er een behoorlijk aantal verhandeld op deze koers.
Ik snap er niets van.
98 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Meer »

Koers 0,000   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 0,000   Volume 0
Hoog 0,000   Gem. Volume 0
1 jan 0001 00:00
label premium

KOPEN OF VERKOPEN?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Ontdek Premium
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare