Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Burgers pas op uw pensioengeld !

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.555 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 174 175 176 177 178 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
Misschien interessant voor de mensen die bij het ABP aangesloten zijn en binnenkort met pensioen gaan.
Om de hoogte ven je pensioen te berekenen is het een noodzaak dat je weet op welk moment je met pensioen gaat. Sommigen blijven werken tot 65 jaar en 0 maanden. Vul voor de berekening ook eens 64 jaar en 11 maanden in je zal constateren dat 1 maand eerder met pensioen je geen windeieren legt. Doet uw voordeel met deze info (naar ik begrepen heb alleen ABP).
haas
0
@Marique en anderen
Ben geen actuaris,verre van dat.............wat zitten te rekenen:
wat kost dat nu voor de burger/werknemerpensieonfonds
===========================================
er zijn veel bedrijven en dito pensioenregelingen, 1 voorbeeld.....
============================================
de bank anno nu:1-jarig cao 2013

Beschrijving /Dekking etc
Uw pensioenregeling is een geïndexeerde middelloonregeling met een
pensioenrichtleeftijd van 65 jaar. De regeling is een uitkeringsovereenkomst die
voorziet in een ouderdoms-, partner- en wezenpensioen. Uw
ouderdomspensioen wordt jaarlijks opgebouwd met 2,15% van de
pensioengrondslag en uw partnerpensioen met 1,505%.
Bij uw overlijden ontvangt elk kind tot uiterlijk het 21ste jaar een wezenpensioen
van 20% van uw partnerpensioen. Bij verlies van beide ouders wordt het
wezenpensioen verdubbeld.
===================================
dat betekent dus dat iemand met salaris van gemiddeld 4000 euro over 40 jaren zo'n 270/mnd euro betaald
270 x 14(=incl vakantieteslag +13e mnd) = 3780 x 40 = 151K
pensioen taxatie per mnd : 70 % van 4000 =2800 -/- aow franchise(1000)= 1800 euro.
dit is bij 40 jaren dienstverband bij 1 werkgever
-------------
voor salarissen :Wat verdient dat nou, zo'n baan bij de bank?
www.trouw.nl/tr/nl/4504/Economie/arti...
haas
0
Geen compensatie voor AOW-gat

Ertan Basekin
DEN HAAG -
De Nederlandse overheid hoeft de duizenden mensen met een AOW-gat niet te compenseren. Dat heeft de Haagse rechtbank gisteren bepaald.

Mensen die vervroegd met pensioen zijn gegaan of noodgedwongen zijn gestopt met werken, dreigen door de plotselinge verhoging van de AOW-leeftijd in de financiële problemen te komen. Negentien vakbonden en de Stichting Belangen Gedupeerden AOW-gat stapten daarom naar de rechter om de overheid te dwingen het inkomensverlies dat is ontstaan voor deze groep mensen de komende jaren te compenseren.

www.telegraaf.nl/feed/krantart/kranta...
haas
0
AMSTERDAM (AFN) - ING heeft de verzelfstandiging van zijn pensioenfonds afgerond. Dat meldde het financiële concern vrijdag.
De in januari aangekondigde verzelfstandiging leidt tot een last van 1,1 miljoen euro. Dat is iets lager dan het bedrag van 1,2 miljoen euro dat eerder werd gemeld. Van de last komt 0,7 miljoen euro voor rekening van de bank en 0,4 miljoen euro voor de verzekeringstak van ING. De negatieve impact op de zogenoemde core tier 1-ratio is ongeveer 100 basispunten. Het effect op de IGD-ratio is 3 procentpunt, beide op pro forma-basis.
haas
1
vroeger,mss heel vroeger was het toch dat uit de winst van het bedrijf 'n deel werd vrijgemaakt voor de premie voor de werknemer?
Maar hoe en wanneer is dan die premie ingebakken door het salaris te verhogen ? En het nu is alsof de werknemer die premie betaalt aan zijn PF ?
==================================================================

Pensioenopbouw is een fiscale aangelegenheid. Je krijgt van de belastingdienst namelijk uitstel van betaling. Je betaalt geen belasting over hetgeen je (al dan niet via je werkgever) spaart, maar je betaalt pas belasting over de pensioenuitkering. Pensioen is daarmee eigenlijk uitgesteld salaris geworden. De term “bruto sparen” hoor je in dit verband ook wel eens. Over het algemeen is dit belastinguitstel gunstig, want door het wegvallen van de sociale premies na je 65ste, val je meestal in een lager tarief.

Nu groeiden de bomen vroeger ook al niet tot de hemel. De belastingdienst moest deze faciliteit natuurlijk ergens begrenzen en kwam uit op 70 procent. Waarom? Simpel: bij een modaal salaris ligt de belastingdruk na pensionering op 70 procent, dat wil zeggen dat 70 procent van je bruto salaris na pensionering hetzelfde netto salaris oplevert als voor pensionering. Je gaat er noch op achteruit noch op vooruit.

Deze 70 procent wordt gevormd door de AOW en het werkgeverspensioen. Het idee is, dat je in 40 jaar tijd een behoorlijk pensioen bij elkaar moet kunnen sparen. Zodoende mocht je via een eindloonregeling maximaal 1,75 procent per jaar sparen. In 40 jaar had je dus 40 x 1,75 procent = 70 procent gespaard.

Nu verdienen de meesten van ons een modaal salaris (per definitie, want modaal is afgeleid van modus en dat is een statistisch begrip dat “de meeste” aanduidt). Maar als je meer of minder verdient dan modaal, dan verandert je gemiddelde belastingdruk en is nettovoorpensionering en nettonapensionering niet meer gelijk. Als je bovenmodaal verdient zou je eerder uit moeten gaan van 80 procent dan van 70 procent om netto gelijk te blijven. Daarnaast zijn er ook legio mensen die genoeg hebben aan 60 procent, of zelfs nog minder.

Die 70 procentsnorm is dus best wel subjectief. Bovendien is de vuistregel slechts een fiscale norm en houdt deze geen rekening met je eigenlijke behoeften.
Eén ding is zeker: die 70 procent haalt bijna niemand meer. De eindloonregeling waar deze op is gebaseerd komt nauwelijks nog voor. Ook wordt er bezuinigd op de opbouwpercentages. En los daarvan, zijn de meeste regelingen in beginsel al niet eens fiscaal geoptimaliseerd.

Beter is een meer holistische benadering. Hoeveel heb ik werkelijk nodig van om van te leven? Wat wil ik eigenlijk? Langer of juist korter werken? Boodschappen doen bij discounters of lekker vaak en lekker luxe uit eten? Allemaal vragen om eens een keer bij stil te staan. Ieder die een beetje controle over zijn leven wil nemen is het aan zichzelf verplicht om deze afwegingen de aandacht te geven die ze verdient. - See more at: www.morningstar.nl/nl/news/121837/plu...
haas
0
Goed idee van de Noren !
In NE zou de toezicht op pensioenfondsen ook weer uit de DNB gehaald moeten worden !
Zoals dat was voor 2001 !
==========================================================
di 25 feb 2014, 19:17
'Noors oliefonds te groot voor centrale bank'
Van onze redactie
Noorwegen moet mogelijk zijn staatsinvesteringsfonds apart zetten van de centrale bank in het land. Die suggestie doen drie economen in een evaluatie van het functioneren van het Noorse oliefonds.


Het rapport van het drietal is dinsdag verschenen. Zij vrezen dat het bestuur van de centrale bank in de knel kan komen met zijn taken. "De optelsom van taken kan mogelijk te groot worden voor een bestuur dat vooral bestaat uit externe leden die ook een andere fulltime baan hebben."
Crisis
Vroeger was die combinatie nog niet zo'n probleem, maar inmiddels is het oliefonds gevuld met €600 miljard. En de investeringen lopen uiteen van www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/22332... tot aan vastgoed en opkomende markten.
haas
0
Het huidige pensioenstelsel is niet houdbaar gezien de komende vergrijzing. Het is te gevoelig voor schommelingen in de economie. Dat zegt de president van De Nederlandsche Bank, Klaas Knot, vrijdag in een interview met De Telegraaf. ,,Het is onontkoombaar dat we naar een stelsel gaan waarin minder zekerheid zal bestaan over de hoogte van de pensioenuitkering", meent Knot.
Hij pleit voor een systeem dat nog wel verplicht is, maar meer keuzevrijheid biedt ,,over hoe en waar je dat pensioen opbouwt (..). Zonder herziening van de pensioenen zal het draagvlak onder jongeren voor dit systeem afnemen en dat holt het stelsel sluipenderwijs uit", aldus Knot.
Hythloday
1
quote:

gerrit 69 schreef op 14 mrt 2014 om 16:59:Mooi artikel uit de Telegraaf, met de titel;

Ik rijk, de buren arm.


Als Rob Kupers was blijven doorwerken, was zijn netto inkomen hoger dan nu. Klagen met een bruto pensioen van 50.000 euro per jaar, is godgeklaagd.
DurianCS
0
quote:

Global Selection schreef op 14 mrt 2014 om 17:31:


[...]

Als Rob Kupers was blijven doorwerken, was zijn netto inkomen hoger dan nu. Klagen met een bruto pensioen van 50.000 euro per jaar, is godgeklaagd.

Ik vermoed dat het verschil komt door vergelijking van een eenpersoons- met een tweepersoons-huishouden. Zodra hij 65+ is dan krijgt hij opeens een hoop meer netto, maar waarschijnlijk is hij vrij vroeg gestopt met werken.
Hythloday
0
quote:

DurianCS schreef op 14 mrt 2014 om 18:02:


[...]
Ik vermoed dat het verschil komt door vergelijking van een eenpersoons- met een tweepersoons-huishouden.


Zelf ben ik ook met vroegpensioen. Ik heb me goed laten voorlichten. Ik heb geen arbeidstoeslag meer en de ZVW premie moet ik zelf betalen. De overheid ontmoedigt mensen om gebruik van vroegpensioen te maken. Natuurlijk is er een verschil eenpersoons- en tweepersoonshuishouden. Als Rob Kuper zich goed had laten voorlichten, zou hij waarschijnlijk minder klagen. Hij wist op voorhand waar hij aan toe was.
haas
0
wie owie
1 toezichthouder (DNB) en 2 conflicterende belangen ?
=====================================

Pensioenfonds investeert in bedrijfskredieten Rabobank
Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFWZ) investeert honderden miljoenen euro’s in bedrijfskredieten van de Rabobank. Het is voor het eerst sinds 2008 dat een pensioenfonds een dergelijk bedrag investeert in Nederland, zo meldt het FD. Met de belegging neemt het fonds een deel van de risico’s op zich van de in totaal 3,2 miljard uitstaand vermogen. Hiervan is de helft voor het Nederlandse grootbedrijf en de andere helft voor Europese agrarische bedrijven. Volgens de Rabobank kan er met de investering zo’n 1,6 miljard euro aan nieuwe kredieten worden verstrekt.
haas
1
quote:

haas schreef op 18 mrt 2014 om 09:56:


wie owie
1 toezichthouder (DNB) en 2 conflicterende belangen ?
=====================================

Pensioenfonds investeert in bedrijfskredieten Rabobank
Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFWZ) investeert honderden miljoenen euro’s in bedrijfskredieten van de Rabobank. Het is voor het eerst sinds 2008 dat een pensioenfonds een dergelijk bedrag investeert in Nederland, zo meldt het FD. Met de belegging neemt het fonds een deel van de risico’s op zich van de in totaal 3,2 miljard uitstaand vermogen. Hiervan is de helft voor het Nederlandse grootbedrijf en de andere helft voor Europese agrarische bedrijven. Volgens de Rabobank kan er met de investering zo’n 1,6 miljard euro aan nieuwe kredieten worden verstrekt.


za 22 mrt 2014, 05:30
Jeugd koopt goudstaven
Theo Besteman
AMSTERDAM -
Steeds meer jongeren kopen gouden munten en goudstaven om daarmee hun pensioen zeker te stellen. Dit stellen Nederlandse goudhandelaren. „Het aantal van deze klanten is in 2013 bij ons verdriedubbeld.”

Zij willen liever iets tastbaars. „Het is de nieuwe generatie die geen hypotheek krijgt en een studieschuld heeft. Zij zien dat hun ouders niet het beloofde pensioen ontvangen en zij verwachten zelf nog minder te krijgen. Zij kopen elke maand bijvoorbeeld voor 200 of 300 euro stukjes goud.”

www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/22417...
ffff
0
Wat een fantastisch bericht !!!!!

Verstandig van die jongelui. En het staat nergens geregistreerd zodat ze ook weinig kans lopen in de komende 40 jaar weer door een of andere Roverheid afgestroopt, geplukt en/of kaalgevreten te worden.

Jeugd dat goud koopt en haar les al geleerd heeft wat er met bitcoins gebeurt....

Dit bericht past natuurlijk ook prima bij al die discussie in de gouddraden en bitcoindraden.

Maakt mijn dag goed!

Peter
haas
0
wie weet wat dat betekent ?
CDC ? ...iets nws ?
Of iets wat al langer bestaat onder 'n andere naam ?...het antwoord hierop:
---
Wat is nu een CDC-regeling?
In een CDC-regeling maken sociale partners de afspraak dat er een vaste premie wordt betaald. Een CDC regeling heeft dus een vaste premie.
Door het betalen van deze vaste premie heeft de onderneming aan zijn pensioenverplichting voldaan.
De onderneming en haar aandeelhouders weten op die manier precies waar zij aan toe zijn, er zijn geen verrassingen meer mogelijk.
De onderneming wordt niet meer gevraagd om bijstortingen te doen.
Ook kan de onderneming, al is de kans dat dit zich voordoet niet erg groot, eventuele overschotten in het pensioenfonds niet voor de eigen onderneming gebruiken.
Ook de medewerkers weten door de vaste premie waar ze bij hun salarisbetaling aan toe zijn.
www.orpensioen.nl/blog/pensioen-infor...
===============================================================
Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over de overgang van het pensioen naar een Collective Defined Contribution-regeling (CDC). Binnen deze regeling wordt met een vaste, gemaximeerde pensioenpremie en binnen de wettelijke kaders gestreefd naar een middelloonpensioen, aldus ABN Amro. Verder kunnen eventuele overschotten in het pensioenfonds niet meer terugvloeien naar de bank.
haas
0
Klijnsma is heel aardigevrouw,maar let niet op de belangen van de burgers !
==============================================================

za 12 apr 2014, 10:38
Polder stuurde aan op riskanter pensioen
van onze redactie
Werkgevers en vakbonden wilden dat het kabinet een nieuwe pensioenvorm mogelijk zou maken waarbij pensioenfondsen meer beleggingsrisico's gaan lopen. De pensioenfondsen waren daarbij bereid eventuele juridische claims op zich te nemen.

Dat blijkt uit een brief van voorzitter Bernard Wientjes van werkgeversorganisatie VNO-NCW aan het kabinet die NRC Handelsblad op zijn website heeft gepubliceerd. Wientjes heeft de brief ondertekend en heeft daar 'mede namens Ton Heerts' bij gezet.
Onlangs presenteerde staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken nieuwe financiële regels voor pensioenfondsen. Die zijn zo streng geworden dat veel pensioenfondsen mogelijk de komende jaren niet meer kunnen indexeren, het aanpassen van het pensioen aan de prijsstijging.

haas
0
Akkoord over pensioen havengemeenschap kost Aegon € 100 mln

Aegon en de Stichting Belangenbehartiging Pensioengerechtigden van de Vervoer- en Havenbedrijven (BPVH) hebben eindelijk een akkoord bereikt over het zogenoemde ‘beklemd vermogen’ van voormalig havenpensioenfonds Optas. Dat is sinds 2007 onderdeel van Aegon. Hiermee komt een eind aan een langdurig geschil tussen beide partijen.

Het akkoord voorziet erin dat Aegon en de Stichting BPVH gezamenlijk de rechter zullen verzoeken om opheffing van de beperkende voorwaarde die nu op een deel van het vermogen van Optas rust, het zogenoemde beklemd vermogen. Als de rechter hiermee akkoord gaat, ontstaat er financiële ruimte voor verbetering van de havenpensioenen.
haas
0
Wat gebeurde er in april 2009 met het pensioenfonds van de EU parlementariers ? Juist ,die werden aangevuld na de dalende beurskoersn met 120 milj. taxgeld van mij, U, en alle burgers
=================================================================

Kort voor de Europese verkiezingen in juni lijkt het Europees Parlement in opspraak te raken door een kwestie die het geldverkwistende imago bevestigt. Naar nu blijkt heeft het presidium van het parlement op 1 april besloten om toekomstige tekorten bij het aanvullende pensioenfonds voor Europarlementariërs, veroorzaakt door dalende beurskoersen, aan te vullen met belastinggeld. Een woordvoerder bevestigt dat het parlement de pensioenen garandeert en tekorten zal aanvullen uit het budget van het Europees Parlement. Donderdag stemt het voltallige parlement over de kwestie, maar formeel heeft de plenaire vergadering geen invloed op de reeds door het presidium genomen beslissing.

vorige.nrc.nl/article2218679.ece
andre68
0
quote:

haas schreef op 18 apr 2014 om 12:33:


Akkoord over pensioen havengemeenschap kost Aegon € 100 mln

Aegon en de Stichting Belangenbehartiging Pensioengerechtigden van de Vervoer- en Havenbedrijven (BPVH) hebben eindelijk een akkoord bereikt over het zogenoemde ‘beklemd vermogen’ van voormalig havenpensioenfonds Optas. Dat is sinds 2007 onderdeel van Aegon. Hiermee komt een eind aan een langdurig geschil tussen beide partijen.

Het akkoord voorziet erin dat Aegon en de Stichting BPVH gezamenlijk de rechter zullen verzoeken om opheffing van de beperkende voorwaarde die nu op een deel van het vermogen van Optas rust, het zogenoemde beklemd vermogen. Als de rechter hiermee akkoord gaat, ontstaat er financiële ruimte voor verbetering van de havenpensioenen.
En dan komen de Aegon-rovers er nog goed mee weg.
Het "verdienmodel" van deze Haagse dievenbende is: leegroven.

Een ander akkefietje genaamd "woekerpolis"......een werkelijk faire terugbetaling van het van de klanten geroofde geld = einde Aegon.

En nog steeds sluiten werkgevers/werknemers pensioenverzekeringen af bij deze roversbende.
3.555 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 174 175 176 177 178 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street houdt winsten vast

19:38 De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag tijdens de middaghandel in New York op winst. De stemming we... 1

  Indices

  AEX 615,57 +0,57%
  EUR/USD 1,1092 -0,41%
  Germany30^ 13.522,10 +0,69%
  Gold spot 1.561,19 +0,56%
  LDN100-24h 7.678,77 +0,57%
  NY-Nasdaq Composite 9.357,13 +1,06%
  US30# 29.324,38 +0,09%

  Stijgers

  TomTom
  +3,01%
  BESI
  +2,58%
  ASMI
  +2,57%
  Neways
  +2,24%
  Heineken
  +2,22%

  Dalers

  VIVORY...
  -8,45%
  Alfen ...
  -4,55%
  Euroco...
  -3,12%
  Vastned
  -1,75%
  NSI
  -1,44%

  Nieuws Forum Meer»

  (12)

  Japio_ op 17-jan-20 20:25
  (3)

  peter545 op 17-jan-20 20:21
  (5)

  Lepre Chaun op 17-jan-20 20:14
  (3)

  Kaviaar op 17-jan-20 19:34
  (2)

  AnalytischDenker op 17-jan-20 19:32

  Column Forum Meer»

  (14)

  Fritski op 17-jan-20 20:05
  (178)

  'd Aandelen op 17-jan-20 19:39
  (5)

  wieweet op 17-jan-20 19:14
  (15)

  efreddy op 17-jan-20 18:57
  (2)

  Just lucky op 17-jan-20 18:54