Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KK AEX DD 29-8 : “Beleggen, investeren en veel Fata Morgana”

124 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Mintzkov 28 augustus 2012 20:08
    Met die mooie dagen ben ik nog al vaak aan het fietsen, alle tijd nu en investeer zo in mijn conditie. Bovendien maak ik de aangeschafte belegging in de vorm van de bedrijfsfiets steeds rendabeler. Ik druk zeg maar de km aanschafprijs.

    Soms fiets ik hele stukken zonder te letten op de prachtige ruimtelijke omgeving hier in het Brabantse om in mijn hoofd ruimte te maken, terwijl de route vooraf wel op die aantrekkelijkheid was uitgekozen. Omgekeerde Fata Morgana.

    En dan zit je te mijmeren....

    Voordat je een belegging kiest om in te investeren met geld, ga je dat eerst met tijd en onderzoek doen. Je weet wel dat de waardering van een aandeel in principe altijd juist is, maar je hoopt op niet geziene kansen of schat in dat een ander bedrijf jouw keuze wel eens zou kunnen overnemen. Ze moeten toch een keer gewoon zien dat jouw belegging een goede investering is geweest?

    Hoe groot is achteraf gebleken dat een belegger hiermee geluk had ? Dat uiteindelijk niet werd gezien, wat jij wel voor ogen had ? Die paar verzilverde kansen vallen in het niet bij wat men aan zeperds achterhoudt, niet durft te vertellen, ben ik bang voor menigeen hier. Fata Morgana te over!

    Vaak is men al blij dat men uit het rendement op zijn beleggingen de uiteindelijke investering na jaren aanhouden terugverdiend heeft, of niet dan ?

    Ook ik had overall beter niet kunnen investeren in beleggingen. Als ik alles uit zou rekenen, wat ik sinds 2008 maar niet meer doe, denk ik dat ik per saldo niets (of een beetje) ben opgeschoten ten opzichte van een spaarrekening.

    Ik hou mijn beleggingen wel aan, als geld waardeloos wordt heb je altijd nog een stukje bezit van een bedrijf. Zal moeten blijken of dit in het doomscenario nog te verzilveren valt en in welke munt het wordt uitbetaald.

    In de DD is ook veel geïnvesteerd door heel veel leden hier. Niet alleen in de openingen, maar zeker ook in de activiteit binnen de DD. Behoefte is er zeker, dat merk je keer op keer. Maar het rendement op deze investering loopt hard terug. Dat is jammer, want niet geziene kansen wil je best bij gelijkgestemden qua interesse toetsen. We zijn maar met een klein clubje, dus de impact van het delen zal beperkt zijn op de prijsvorming.

    Je maakt mij niet wijs dat de verzorging en instandhouding van een DD een slechte belegging is. Kijk ’s ochtends altijd even of het gelukt is, maar zie meermaals een Fata Morgana. Dat is jammer van alle investeringen, maar net als met de rest van de beleggingen weiger ik verlies te nemen. Ik verdubbel, misschien tegen beter weten in, de inzet!

    Veel te serieus geleuter voor een DD van mijn hand, punt gemaakt, dus maar een Fata Morgana grap tot slot:

    Een echtpaar dat 50 jaar geleden LT in elkaar heeft geïnvesteerd, wil het rendement op deze wederzijdse belegging vieren met een terugkeer naar het hotel waar het ooit begon. Goh, zegt Henk tegen Ingrid: zullen we nog eens gek doen en na deze wilde nacht het ontbijt op bed naakt gebruiken ?

    Bij het ontbijt zegt Ingrid: “dankjewel lieve Henk, het was de investering meer dan waard en mijn tepels zijn nog net zo heet als 50 jaar geleden….”.

    Graag gedaan ! Maar die hitte komt waarschijnlijk omdat de ene in je thee hangt en de ander in je pap…. !

    Agenda : www.iex.nl/Agenda/2012/8/28.aspx#2012...

    Muziek : lekkere nazomerhit ! Asaf Avidan met One day/reckoning song

    www.youtube.com/watch?v=KRAMNWzfjcg&a...

    Succes weer !

    Grt Mintzkov

  2. [verwijderd] 28 augustus 2012 20:52
    AB voor Mintzkov , onnavolgbaar als altijd. Dat ik het met de inhoud van je opening eens ben, hoef ik niet uit te leggen. “Dat er ook vast velen ook zo over denken” zou een holle frase zijn en er niet toe doen. Als ik de enige ben die er ook zo over denkt, is dat immers ook genoeg ( met Voda samen natuurlijk) .

    Zolang we alles kunnen relativeren: het huwelijk, beleggen en zeker de DD, komt het wel goed.
  3. forum rang 10 voda 28 augustus 2012 21:29
    Fed ziet economische activiteit vertragen - disconto notulen


    WASHINGTON (Dow Jones)--Functionarissen van de Federal Reserve hebben de economische activiteit in juli zien vertragen en zijn bezorgd over de "trage" groei van de werkgelegenheid, blijkt dinsdag uit de bekendmaking van de notulen van de vorige maand gehouden bijeenkomst met betrekking tot de discontopercentage. De Federal Reserve heeft de discontorente gehandhaafd op 0,75%.

    Tien van de Federal Reserve's twaalf districtsbanken bevolen het handhaven van het rentetarief op 0,75% aan, blijkt uit de notulen van de in juli gehouden bijeenkomst met betrekking tot het tarief waartegen banken korte termijn noodleningen kunnen afsluiten.

    Twee banken stonden een afwijkende aanpak voor. Directeuren van de Boston Fed riepen net als eerder dit jaar op tot een verlaging van de discontovoet tot 0,5%, terwijl directeuren van de Fed van Kansas City juist opriepen tot een verhoging tot 1,0%.

    De regionale bankdirecteuren sturen elke twee weken hun wensen ten aanzien van de discontorente in, maar de Raad van Gouverneurs neemt de uiteindelijke beslissing.

    De directeuren van de regionale banken merkten op dat de economische activiteit "enigszins is vertraagd in de afgelopen maanden" en uitten hun zorgen over de hoge werkloosheid. Het werkloosheidspercentage bedroeg in juli 8,3%, blijkt uit cijfers van de Bureau of Labor Statistics.

    Hoewel de meeste functionarissen van de Fed nog steeds verwachten dat de economie op de middellange termijn verbetert, maken zij zich zorgen over het zwakke groeitempo van de arbeidsmarkt en sommigen "uitten grote onzekerheid over de economische vooruitzichten op de korte termijn", staat in de notulen. Andere aandachtsgebieden zijn "potentieel tegengestelde effecten" van de recente droogte in veel gebieden, beperkingen in wereldwijde financiele markten en onzekerheid over de vooruitzichten van de begroting van de VS. Deze factoren zouden bedrijven voorzichtiger kunnen maken wat betreft het inhuren van arbeidskrachten en het doen van investeringen, maken de Fed-functionarissen zich zorgen.

    De functionarissen merken echter op dat de huizenmarkt voortgaande, "hoewel ongelijke", vooruitgang toont. Lagere energieprijzen helpen de inflatie laag te houden, en de verwachtingen voor de inflatie op de lange termijn blijven stabiel.

    Sinds januari hebben de Fed-functionarissen aangegeven dat zij verwachten de korte termijn rente dicht bij de 0% te houden tot in elk geval eind 2014, in een poging de bestedingen en economie te stimuleren. Beleidsmakers suggereren dat de centrale bank nieuwe stappen moet nemen om het herstel "vrij snel" in gang te zetten, tenzij de economische groei aanzienlijk aantrekt, bleek vorige week uit de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Fed.

    Fed-president Ben Bernanke zal vrijdag een nauwgezet gevolgde toespraak houden in Jackson Hole. De volgende beleidsbijeenkomst van de Fed staat op de agenda voor 12 en 13 september.


    - Door Kristina Peterson, vertaald en bewerkt door Elco van Groningen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; elco.vangroningen@dowjones.com
  4. forum rang 7 bezinteergebelegt 28 augustus 2012 21:53
    De beurs is trouwens vreselijk, ook op WS en dan te bedenken dat we minimaal nog drie van zulk soort dagen krijgen pfffttttt, en het erge is dan weer dat de hele wereld verslaafd wacht op Hole in one in Jackson maar dat het weer een non event van jewelste wordt, Draakie heeft aan Ben al zijn reet laten zien, incl zijn middelvinger dus tja, wat moet Bennie dan nog ?? Mss helikopterlessen geven aan der Angela ?

    gr

    B.E.G.B.
  5. Linke Bull 29 augustus 2012 09:24
    Door een storing zijn de op 28 augustus uitgevoerde Euronext Liffe optieorders mogelijk niet verwerkt in uw portefeuille. De geldboekingen zijn wel verwerkt. De optieposities in uw portefeuille zijn hierdoor mogelijk niet correct.
    Indien u hierdoor uw order niet kunt opgeven dan kunt u dit doen via de beleggingslijn (tel. 0900 - 92 15).
    Onze excuses voor het ongemak.

    Gevolg: Voor de tweede keer in een zeer korte periode ten onrechte geld van mijn rekening geboekt.
    ABN AMRO sucks
  6. Linke Bull 29 augustus 2012 09:46
    quote:

    ONN schreef op 29 augustus 2012 09:27:

    Ik heb er een stille effectenrekening lopen Linke maar wat een klotebank he als ik dat allemaal zo lees van jou ?
    Hoi Onn,
    Zoveel schrijf ik er niet over, want er gaat bijna dag iets mis.
    Zij zijn daar te arrogant om dit toe te geven, hopelijk opent dit de ogen van de dagopener.
124 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 882,63 +1,42%
EUR/USD 1,0692 -0,35%
FTSE 100 8.139,83 +0,75%
Germany40^ 18.170,90 +1,42%
Gold spot 2.336,16 +0,18%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

EBUSCO...
+9,33%
NX FIL...
+8,77%
ASMI
+7,26%
Alfen ...
+5,89%
PostNL
+3,82%

Dalers

SIGNIF...
-11,28%
Wereld...
-7,62%
AMG Cr...
-5,77%
IMCD
-4,90%
ABN AM...
-4,19%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links