Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dow Jones vanavond (deel 12)

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
14.427 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 715 716 717 718 719 720 721 722 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Steunaanvragen VS dalen weer

(ABM FN) Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 6 juli alweer gedaald. Dit meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid donderdag.

Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering kwam uit op 209.000 banen. Een week eerder stond de teller op 222.000.

Het vierweeks voortschrijdend gemiddelde voor de eerste steunaanvragen, dat minder volatiel is, bedroeg 219.250 aanvragen, ofwel een daling van 3.250 tegenover de week ervoor.

Het aantal verlengde steunaanvragen in de week eindigend op 29 juni kwam uit op 1.723.000 stuks, een toename met 27.000.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street koerst af op licht hogere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een licht hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het groen.

Daarmee zet de markt de opwaartse trend van een dag eerder voort, gesteund door de zalvende woorden van voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve tijdens zijn getuigenis voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, waarin hij hintte op een renteverlaging eind juli. De daarop volgende publicatie van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de centrale bank schetste eenzelfde beeld. Vandaag verschijnt Powell in de Amerikaanse senaat.

Marktanalist David Madden van CMC Markets sprak van een redelijk evenwichtige getuigenis van de centrale bankier. De handelsspanningen drukken op de wereldwijde groei.

"Markten zijn in een opgewekte stemming, na de sterke indicatie van Powell dat de centrale bank tijdens de vergadering op 30 en 31 juli de rente zal verlagen", zei analist Raffi Boyadjian van XM.

Uit de notulen bleek woensdag dat veel functionarissen van de Fed concludeerden dat ze bereid zijn om de rente te verlagen als de economie in de daaropvolgende weken tekenen van zwakte zou blijven laten zien. En juist dit bevestigde Powell woensdagmiddag in het Huis van Afgevaardigden.

Daarnaast blijven beleggers nauwlettend de ontwikkelingen op het handelsfront volgen, nadat The Washington Post meldde dat de regering Trump bezorgd is over de vooruitzichten voor een handelsovereenkomst met China.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de consumentenprijzen in de Verenigde Staten in juni op jaarbasis 1,6 procent zijn gestegen, terwijl de kerninflatie 2,1 procent bedroeg. Op maanbasis bedroeg de inflatie 0,1 procent.

Tevens werd bekend dat het aantal eerste aanvragen in de Verenigde Staten voor een werkloosheidsuitkering in de week eindigend op zes juli is gedaald met 13.000 stuks naar 209.000 aanvragen, terwijl economen juist rekenden op 224.000 aanvragen.

De euro/dollar noteerde op 1,1267. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1270 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1249 op de borden.

Olie noteerde donderdag tot 0,4 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Delta Air Lines steeg 2,1 procent in de elektronische handel voorbeurs xxx procent. De luchtvaartmaatschappij boekte in het tweede kwartaal een recordomzet en verhoogde de winstverwachting voor het hele boekjaar.

Verder komen techgiganten mogelijk in beweging, nu de VS vraagtekens zetten bij een nieuwe Franse belasting voor grote techbedrijven als Facebook en Google. "De VS zijn erg bezorgd dat de belasting op digitale diensten, die vermoedelijk donderdag in de Franse Senaat wordt goedgekeurd, Amerikaanse bedrijven oneerlijk raakt", schreef de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer woensdagavond. Alphabet, de moedermaatschappij van Google, noteerde voorbeurs 0,3 procent hoger, Amazon.com steeg 0,5 procent en Facebook won 0,2 procent.

Amazon kondigde aan tot 2025 700 miljoen dollar uit te willen geven aan trainingen voor het personeel.

Levi Strauss noteerde voorbeurs 0,4 procent lager. Woensdag sloot de spijkerbroekenfabrikant ruim 11,0 procent lager, met name vanwege tegenvallende winstmarges

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,5 procent hoger op 2.993,07 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het groen op 26.860,20 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,8 procent tot 8.202,53 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Wall Street nog in ban van woorden Powell'

Gepubliceerd op 11 jul 2019 om 14:51 | Views: 336

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan donderdag naar verwachting voor een licht hogere opening. Het sentiment op de handelsvloeren wordt nog altijd gestut door de woorden van Fed-president Jerome Powell. Kenners maakten woensdag uit zijn getuigenis voor het Huis van Afgevaardigden op dat er waarschijnlijk een renteverlaging aankomt.

Het vooruitzicht op renteverlagingen maakt aandelen een relatief aantrekkelijke belegging ten opzichte van obligaties, dus stonden de beursgraadmeters woensdag al duidelijk in de plus. De brede S&P 500 doorbrak zelfs voor het eerst de grens van 3000 punten, om uiteindelijk met 0,5 procent winst te sluiten op 2993,07 punten. Dow-Jonesindex sloot met een winst van 0,3 procent op 26.860,20 punten en technologiegraadmeter Nasdaq eindigde 0,8 procent hoger op 8202,53 punten.

Analisten krijgen donderdag de mogelijkheid om uitspraken van Powell opnieuw op een weegschaal te leggen. Hij praat dan de Senaat bij over het monetaire beleid van de Federal Reserve. De Amerikaanse inflatie, die van grote invloed is op dat beleid, viel met 1,6 procent in juni lager uit dan een maand eerder.

China

Op het handelsfront klonken er bemoedigende geluiden vanuit Peking. Het Chinese ministerie van Handel laat weten dat een vergelijk in het handelsconflict met de Verenigde Staten mogelijk is, zolang er aandacht is voor zorgen van beide kanten.

Delta Airlines presenteerde kwartaalcijfers en zag in de recente resultaten aanleiding zijn vooruitzichten voor heel het jaar naar boven bij te stellen. De luchtvaartmaatschappij profiteerde van een grote vraag naar vliegreizen en gunstige ticketprijzen. Ook andere vliegmaatschappijen als United Airlines, Southwest en American Airlines stonden voorbeurs in de plus.

Bed Bath and Beyond

Woonwinkelketen Bed Bath and Beyond sloot het voorbije kwartaal af met verlies. Het bedrijf kreeg voor de tweede keer binnen korte tijd te maken met een bijzondere afschrijving.

Grote techbedrijven staan in de belangstelling nu een nieuwe wet in Frankrijk is aangenomen. Het land gaat internationaal opererende technologieconcerns als Google, Apple, Amazon en Facebook een eigen belasting opleggen. De Amerikaanse president Donald Trump keerde zich eerder tegen de 'digitaks' en laat onderzoeken of er tegenmaatregelen mogelijk zijn.
voda
0
Dow breekt door grens 27.000 punten

Gepubliceerd op 11 jul 2019 om 15:41 | Views: 559

NEW YORK (AFN) - De Dow-Jonesindex van de aandelenbeurs in New York heeft donderdag voor het eerst de grens van 27.000 punten doorbroken. De graadmeter haalde de mijlpaal vroeg in de Amerikaanse ochtendhandel. Beleggers op Wall Street borduurden daarbij voort op de plussen van een dag eerder.

De Dow bereikte rond 15.45 uur (Nederlandse tijd) een stand van 27.007,86 punten. Direct daarna zakte de graadmeter alweer wat terug, naar een plus van 0,5 procent op ruim 27.003 punten.

De Dow Jones Industrial Average stamt uit 1896 en houdt het koersverloop van dertig toonaangevende fondsen op Wall Street bij. De graadmeter was vorig jaar ook al aan een recordopmars bezig, maar mede door de handelsoorlog en afzwakkende economie zakte het sentiment weer wat in. De laatste maanden is weer sprake van een duidelijk opwaartse lijn.

S&P 500

De breder samengestelde S&P 500 stond tussentijds 0,2 procent hoger op 3000 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won ook 0,2 procent, tot 8216 punten. Het sentiment op Wall Street wordt nog altijd gestut door de woorden van president Jerome Powell van de Federal Reserve. Beleggers maakten woensdag uit zijn getuigenis voor het Huis van Afgevaardigden op dat er waarschijnlijk een renteverlaging aankomt.

Op het handelsfront klonken daarnaast bemoedigende geluiden vanuit Peking. Het Chinese ministerie van Handel laat weten dat een akkoord in het handelsconflict met de VS mogelijk is, zolang er aandacht is voor zorgen van beide kanten.

Delta Air Lines

Delta Air Lines presenteerde kwartaalcijfers en verhoogde zijn vooruitzichten voor heel het jaar. De luchtvaartmaatschappij profiteerde van een grote vraag naar vliegreizen en gunstige ticketprijzen. Delta won 1,2 procent.

Woonwinkelketen Bed Bath & Beyond (min 7,5 procent) sloot het voorbije kwartaal af met verlies. Het bedrijf kreeg voor de tweede keer binnen korte tijd te maken met een bijzondere afschrijving.
voda
0
Wall Street verdeeld na zwakke schuldveiling

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stonden donderdagavond overwegend lager, maar de Dow Jones-index tikte nieuwe records aan.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,1 procent tot 2.990 punten, de Dow Jones index steeg 0,5 procent tot precies 27.000 punten en de Nasdaq zakte 0,3 procent.

President Donald Trump was er snel bij om de mijlpaal voor de Dow Jones-index te claimen op Twitter.

De bredere indices zakten in het rood nadat er weinig vraag bleek te zijn naar een veiling van dertigjarige Amerikaanse staatsleningen, waarna de yields omhoog schoten. Econoom Thomas Simons noemde het veilingresultaat "lelijk".

Een Federal Reserve die de korte rente gaat verlagen maakt de langlopende obligaties minder aantrekkelijk, stelde Andrew Brenner van NatAlliance Securities. Datzelfde geldt voor de oplopende inflatiecijfers die eerder donderdag weerden bekendgemaakt. "Een ruimere Fed is niet goed voor lange rentes", aldus Brenner. "En wie denkt dat het goed is voor aandelen staart zich blind op de Dow vandaag ... De S&P en Nasdaq zijn beide lager."

Wall Street deed een stap terug nadat de Amerikaanse president Donald Trump in een tweet erkende dat China geen Amerikaanse agrarische producten koopt, zoals het land zou hebben beloofd. Trump zei zeer teleurgesteld te zijn in de Chinezen. Over Mexico is de Amerikaanse politieke leider wel tevreden.

Eerder donderdag haalden aandelenmarkten wereldwijd nog steun uit de woorden van Powell woensdag voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Fed. Beide suggereerden dat de rente eind juli zal worden verlaagd.

"Nu heeft iedereen er alle vertrouwen in dat de Fed tijdens de vergadering in juli de rente zal verlagen", zei analist Shana Sissel van CLS Investments.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de consumentenprijzen in de Verenigde Staten in juni op jaarbasis 1,6 procent zijn gestegen, terwijl de kerninflatie 2,1 procent bedroeg. Op maanbasis bedroeg de inflatie 0,1 procent.

Bedrijfsnieuws

Delta Air Lines steeg 1,5 procent. De luchtvaartmaatschappij boekte in het tweede kwartaal een recordomzet en verhoogde de winstverwachting voor het hele boekjaar.

Techfondsen stonden lager, nadat de VS vraagtekens zetten bij een nieuwe Franse belasting voor techreuzen zoals Facebook en Google. "De VS zijn erg bezorgd dat de belasting op digitale diensten, die vermoedelijk donderdag in de Franse Senaat wordt goedgekeurd, Amerikaanse bedrijven oneerlijk raakt", schreef handelsgezant Robert Lighthizer woensdag. Amazon.com zakte 0,4 procent en Facebook verloor 1,1 procent. Google-ouder Alphabet noteerde vlak.

Amazon kondigde verder aan de komende zes jaar 700 miljoen dollar uit te willen geven aan trainingen voor het personeel.

Levi Strauss noteerde 1,6 procent lager. Woensdag verloor de spijkerbroekenfabrikant al ruim 11 procent van zijn waarde na het rapporteren van tegenvallende winstmarges.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Dow Jones schiet door 27.000 punten.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag overwegend hoger gesloten, met een Dow Jones-index die voor het eerste boven 27.000 punten eindigde, nadat president Trump een plan liet varen om het systeem van overheidsvergoedingen voor medicijnen te wijzigen.

De brede S&P 500 index steeg 0,2 procent tot 2.999,91, net onder de grens van drieduizend punten. De Dow Jones index steeg 0,8 procent tot 27.088,08 punten en de Nasdaq zakte 0,1 procent tot 8.196,04 punten.

Het plan zou een aardverschuiving zijn geweest voor de Amerikaanse farmaceutische industrie. Zorgverzekeraar United Health sloot 5,5 procent hoger op het nieuws. Farmaciereuzen Pfizer en Merck waren juist grote verliezers.

De Amerikaanse president Donald Trump was er snel bij om de mijlpaal voor de Dow Jones-index te claimen op Twitter.

De bredere indices zakten eerder op de avond in het rood toen er weinig vraag bleek te zijn naar een veiling van dertigjarige Amerikaanse staatsleningen, waarna de yields omhoog schoten. Econoom Thomas Simons noemde het veilingresultaat "lelijk".

Een Federal Reserve die de korte rente gaat verlagen maakt de langlopende obligaties minder aantrekkelijk, stelde Andrew Brenner van NatAlliance Securities.

Eerder donderdag haalden aandelenmarkten wereldwijd nog steun uit de woorden van Powell woensdag voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Fed. Beide suggereerden dat de rente eind juli zal worden verlaagd.

"Nu heeft iedereen er alle vertrouwen in dat de Fed tijdens de vergadering in juli de rente zal verlagen", zei analist Shana Sissel van CLS Investments.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de consumentenprijzen in de Verenigde Staten in juni op jaarbasis 1,6 procent zijn gestegen, tegen 1,8 procent in mei, terwijl de kerninflatie steeg van 2,0 naar 2,1 procent.

Bedrijfsnieuws

Farmaciereus Merck was een sterke daler, met 4,5 procent. Ook Pfizer leverde 2,5 procent in.

De aanbieder van zorgproducten en zorgverzekeringen United Health was een sterke stijger, met 5,5 procent. CVS Health werd 4,7 procent meer waard.

Delta Air Lines steeg 1,2 procent. De luchtvaartmaatschappij boekte in het tweede kwartaal een recordomzet en verhoogde de winstverwachting voor het hele boekjaar. Delta bezit geen Boeing 737-vliegtuigen die aan de grond zijn gezet door de toezichthouders, in tegenstelling tot zijn concurrenten.

Bed Bath & Beyond verloor 3 procent nadat het bedrijf woensdagavond een verlies meldde, door afschrijvingen.

Techfondsen stonden onder druk, nadat de VS vraagtekens zetten bij een nieuwe Franse belasting voor techreuzen zoals Facebook en Google. "De VS zijn erg bezorgd dat de belasting op digitale diensten, die vermoedelijk donderdag in de Franse Senaat wordt goedgekeurd, Amerikaanse bedrijven oneerlijk raakt", schreef handelsgezant Robert Lighthizer woensdag. Amazon.com verloor 0,8 procent en Facebook 0,7 procent. Google-ouder Alphabet eindigde 0,3 procent hoger.

Amazon kondigde verder aan de komende zes jaar 700 miljoen dollar uit te willen geven aan trainingen voor het personeel.

Levi Strauss eindigde 2,7 procent lager. Woensdag verloor de spijkerbroekenfabrikant al ruim 11 procent van zijn waarde na het rapporteren van tegenvallende winstmarges.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Marktvorser Kantar voor miljarden verkocht

Gepubliceerd op 12 jul 2019 om 08:48 | Views: 394


LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Marktonderzoeker Kantar gaat voor miljarden over naar investeerder Bain Capital. Het Britse reclamebedrijf WPP verkoopt een meerderheidsbelang van 60 procent aan Bain, die daar ongeveer 3,1 miljard dollar voor neertelt.

In Nederland is Kantar eigenaar van het vroegere TNS NIPO. Dat bedrijf werkt nu onder de merknamen Kantar Public en Kantar TNS. WPP zei eerder al te zoeken naar een strategische partner of investeerder om een meerderheidsbelang in Kantar te nemen. Bain werd geselecteerd uit een aantal partijen die interesse toonden.

WPP wil de opbrengst van de deal voor een deel naar zijn aandeelhouders laten terugvloeien. Die kunnen via bijvoorbeeld een aandeleninkoopprogramma of dividend in totaal 1 miljard Britse pond, omgerekend 1,1 miljard euro, tegemoet zien. Kantar was vorig jaar verantwoordelijk voor ongeveer 15 procent van de totaalopbrengsten van WPP.
voda
0
Wall Street gaat hogere opening tegemoet

(ABM FN) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,2 procent in het groen.

'De aandelenmarkten in Europa zijn vandaag gemixt, aangezien een deel van het wereldwijde bullish sentiment nog steeds de ronde doet", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

De markten worden gesteund door de 'dovish' uitspraken en notulen van de Amerikaanse en Europese centrale banken.

Donderdag bracht de Amerikaanse president Donald Trump de handelsconflict tussen de VS en China terug op de voorgrond. China laat ons in de steek", schreef hij op Twitter. Beijing koopt niet de beloofde Amerikaanse landbouwproducten, aldus de president. "Hopelijk beginnen ze hier binnenkort mee", voegde hij toe.

Olie noteerde vrijdag in het groen. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 0,4 procent tot 60,41 dollar, terwijl een september-future Brent 0,6 procent duurder werd op 66,92 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1259. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1274 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1260 op de borden.

Vanochtend kwamen uit Azië twee macrocijfers naar buiten. De industrie in Japan heeft in mei op maandbasis 2,0 procent meer geproduceerd, maar op jaarbasis 2,1 procent minder. Het maandcijfer was wel een neerwaartse bijstelling van het voorlopige cijfer dat nog wees op een groei van 2,3 procent.

De export van China steeg uitgedrukt in de eigen valuta in de eerste helft van het jaar met 6,1 procent op jaarbasis, terwijl de import met 0,4 procent op jaarbasis daalde, eveneens uitgedrukt in lokale valuta. In dollars nam zowel de export als de import af.

Uit de eurozone verscheen in de tweede helft van de ochtend over mei een betere dan verwachte industriële productie. De productie, aangepast voor seizoensinvloeden, nam met 0,9 procent toe ten opzichte van april. Er werd een stijging van 0,2 procent verwacht.

Vanmiddag staat voor de Verenigde Staten alleen de producentenprijsindex over juni op de rol. Hier wordt een vlakke ontwikkeling op maandbasis tegen een stijging van de index in mei met 0,1 procent. Zonder invloed van prijzen voor vers voedsel en energie wordt op maandbasis een stijging met 0,2 procent voorzien, gelijk aan de toename in mei.

Bedrijfsnieuws

Daimler heeft de winstverwachting voor dit jaar neerwaarts bijgesteld. De autofabrikant voorziet dat de EBIT in 2019 “significant" lager zal uitpakken dan een jaar eerder. Enkele weken terug bracht de fabrikant ook al een winstwaarschuwing naar buiten. Toen voorzag het nog dat het resultaat overeen zou komen met een jaar eerder. Daarvoor mikte het autobedrijf nog op een lichte groei van de EBIT. De koers van het aandeel Daimler noteerde vrijdag 0,4 procent lager.

AB InBev stelt de bekendmaking van de intekenprijs voor de beursgang van zijn Aziatische dochter Budweiser Brewing Company uit. Dit schreef persbureau Reuters vrijdag op basis van bronnen. In Brussel noteerde de koers van het aandeel AB InBev 1,9 procent lager.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,2 procent hoger op 2.999,91 punten. De Dow Jones index eindigde 0,8 procent in het groen op 27.088,08 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,1 procent tot 8.196,04 punten.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse producentenprijzen licht opgelopen

(ABM FN-Dow Jones) De producentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in juni iets gestegen. Dit meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid vrijdag.

De producentenprijzen stegen op maandbasis met 0,1 procent. In mei stegen de producentenprijzen ook met 0,1 procent.

Vooraf werd rekening gehouden met een onveranderd prijsniveau in juni.

Op jaarbasis stegen de prijzen vorige maand met 1,7 procent.

Zonder de volatiele prijzen van handelsdiensten, voeding en energie bleven de producentenprijzen in juni vlak, waar 0,2 procent was voorzien. Op jaarbasis stegen deze kernproducentenprijzen met 2,1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Groene opening Wall Street in de maak

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen openen vrijdag vermoedelijk hoger.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor de openingsbel tot 0,3 procent in het groen.

"De aandelenmarkten in Europa zijn vandaag gemixt, aangezien een deel van het wereldwijde bullish sentiment nog steeds de ronde doet", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

China zal de levering van militair materieel door de Verenigde Staten aan Taiwan beantwoorden door sancties op te leggen aan de betrokken Amerikaanse defensiebedrijven. Amerika is van plan om voor 2,2 miljard dollar aan militair materieel te leveren aan Taiwan.

Donderdag bracht de Amerikaanse president Donald Trump de handelsconflict tussen de VS en China terug op de voorgrond. "China laat ons in de steek", schreef hij op Twitter. Beijing koopt niet de beloofde Amerikaanse landbouwproducten, aldus de president. "Hopelijk beginnen ze hier binnenkort mee", voegde hij toe.

Voorbeurs bleken de Amerikaanse producentenprijzen licht opgelopen. De stijging van 0,1 procent in juni was gelijk aan de stijging in mei. Vooraf werd rekening gehouden met een onveranderd prijsniveau in juni.

De markten worden verder gesteund door de 'dovish' uitspraken en notulen van de Amerikaanse en Europese centrale banken.

Olie noteerde vrijdag in het groen. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 0,2 procent tot 60,30 dollar, terwijl een september-future Brent 0,5 procent duurder werd op 66,85 dollar.

De vraag naar olie geleverd door OPEC zal volgend jaar naar het laagste niveau in 16,5 jaar dalen, terwijl de Amerikaanse olietoevoer zal stijgen, zo verwacht het Internationaal Energieagentschap.

De euro/dollar noteerde op 1,1239. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1274 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1260 op de borden.

Vanochtend kwamen uit Azië twee macrocijfers naar buiten. De industrie in Japan heeft in mei op maandbasis 2,0 procent meer geproduceerd, maar op jaarbasis 2,1 procent minder. Het maandcijfer was wel een neerwaartse bijstelling van het voorlopige cijfer dat nog wees op een groei van 2,3 procent.

De meeste aandacht ging echter uit naar se export van China. Die steeg uitgedrukt in de eigen valuta in de eerste helft van het jaar met 6,1 procent op jaarbasis, terwijl de import met 0,4 procent op jaarbasis daalde, eveneens uitgedrukt in lokale valuta. In dollars nam zowel de export als de import af.

Uit de eurozone verscheen in de tweede helft van de ochtend over mei een betere dan verwachte industriële productie. De productie, aangepast voor seizoensinvloeden, nam met 0,9 procent toe ten opzichte van april. Er werd een stijging van 0,2 procent verwacht.

Bedrijfsnieuws

Volkswagen heeft een overeenstemming bereikt om circa 2,6 miljard dollar te investeren in Argo AI, een partner van Ford Motor die zich richt op autonoom rijden. De deal waardeert de startup Argo AI op 7 miljard dollar.

Daimler heeft de winstverwachting voor dit jaar neerwaarts bijgesteld. De autofabrikant voorziet dat de EBIT in 2019 “significant" lager zal uitpakken dan een jaar eerder. Enkele weken terug bracht de fabrikant ook al een winstwaarschuwing naar buiten. Toen voorzag het nog dat het resultaat overeen zou komen met een jaar eerder. Daarvoor mikte het autobedrijf nog op een lichte groei van de EBIT.

AB InBev stelt de bekendmaking van de intekenprijs voor de beursgang van zijn Aziatische dochter Budweiser Brewing Company uit. Dit schreef persbureau Reuters vrijdag op basis van bronnen.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,2 procent hoger op 2.999,91 punten. De Dow Jones index eindigde 0,8 procent in het groen op 27.088,08 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,1 procent tot 8.196,04 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Dow-Jonesindex verder omhoog op Wall Street
Gepubliceerd op 12 jul 2019 om 15:40 | Views: 131

Artikel
Reacties (1)
Gerelateerde instrumenten
15:40 - Dow-Jonesindex verder omhoog op Wall Street
NY-DJ-Industrial Avg 20 nov
0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag licht hoger geopend, nadat de toonaangevende Dow-Jonesindex een dag eerder voor het eerst door de grens van 27.000 punten brak. Het sentiment op Wall Street blijft redelijk positief door de verwachting dat de Federal Reserve met een renteverlaging gaat komen. Verder kijken beleggers uit naar het Amerikaanse cijferseizoen dat volgende week echt losbarst.

De Dow noteerde kort na opening een plus van 0,3 procent op 27.165 punten. De brede S&P 500 klom 0,1 procent tot 3003 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 0,2 procent tot 8211 punten.

Fed-president Jerome Powell hield bij zijn verklaringen in het Congres deze week de deur open voor een renteverlaging door de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten. Op de financiële markten wordt rekening gehouden met een rentestap later deze maand.

Ford en Volkswagen

Facebook (min 0,5 procent) stond in de belangstelling na opmerkingen van president Donald Trump over de libra, de cryptomunt van het socialmediabedrijf. Volgens Trump moet Facebook een bankvergunning aanvragen als het met de libra verder wil gaan. Met zijn kritiek voegt Trump zich in het groter wordende kamp van beleidsmakers en politici die de cryptoplannen van Facebook bekritiseren.

Ford Motor ging 1,6 procent omhoog. Het Amerikaanse autoconcern bundelt de krachten met het Duitse Volkswagen op het gebied van zelfrijdende en elektrische auto's om zo samen de hoge kosten te delen voor de ontwikkeling van nieuwe autotechnologie. Daarvoor werd een langverwachte miljardendeal gesloten tussen beide bedrijven.
voda
0
Onderzoek naar asbest in babypoeder J&J

Gepubliceerd op 12 jul 2019 om 18:34 | Views: 468

LOS ANGELES (AFN) - Het Openbaar Ministerie in de Verenigde Staten onderzoekt of Johnson & Johnson (J&J) het publiek heeft voorgelogen over mogelijke kankerrisico's rond het gebruik van babypoeder van het bedrijf. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Het medische concern is al meerdere keren veroordeeld tot het betalen van schadevergoedingen aan zieke gebruikers van het babypoeder, dat asbest zou bevatten. J&J moest daarvoor in totaal al meer dan 5 miljard dollar ophoesten. Het strafrechtelijke onderzoek is een nieuwe wending in de kwestie.

J&J verkoopt al decennia babypoeder, maar het bedrijf verdient inmiddels veel meer geld met andere producten zoals medicijnen. Het bedrijf houdt al lang vol dat uit eigen testen niets is gebleken van risico's door het gebruik van babypoeder. Asbest zou daarbij nooit zijn gevonden.

Uit interne stukken die bij de rechtbank zijn ingediend zou echter blijken dat het bedrijf mogelijk al sinds de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw op de hoogte was van de aanwezigheid van asbest én de bijbehorende gezondheidsrisico's. Wetenschappers in dienst van het bedrijf waarschuwden voor de juridische gevolgen daarvan, zo kwam onlangs aan het licht.

J&J zegt geld opzij te hebben gezet voor juridische kosten, maar niet hoeveel. Bloomberg schat dat de kosten aan schikkingen kunnen oplopen tot 15 miljard dollar. Volgens het bedrijf is er geen sprake van aansprakelijkheid omdat alle producten van het bedrijf veilig zouden zijn.
voda
0
Nieuwe records in de maak op Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street lag vrijdag op koers voor nieuwe records. Met nog zo'n twee uur handel te gaan, steeg de Dow Jones index 0,6 procent tot 27.233 punten, won de S&P 500 0,2 procent op 3.007 punten en noteerde de Nasdaq 0,4 procent hoger op 8.228 punten.

Hoewel de bredere zorgen over de Amerikaanse en mondiale economie niet zijn verdwenen, staan de grote indexen in New York voor de maand juli tot nu toe al zo'n 2 procent in de plus. Daarmee krijgt de rally uit juni vooralsnog een vervolg. Beleggers hebben hun hoop gevestigd op een renteverlaging door de Federal Reserve, later deze maand.

Volgens marktstrateeg Scott Wren van Wells Fargo is het optimisme makkelijk te verklaren. "De Fed werkt de markt niet tegen." En de handelsoorlog tussen de VS en China lijkt voorlopig iets gekalmeerd, hoewel de Amerikaanse president Donald Trump eerder deze week wel aangaf dat hij teleurgesteld is in Beijing, dat tot nog toe niet de beloofde landbouwproducten koopt die zijn afgesproken. China dreigt op zijn beurt Amerikaanse defensiebedrijven met sancties wanneer ze militair materieel leveren aan Taiwan.

Beleggers kijken ook vooruit naar het cijferseizoen, dat vanaf maandag losbarst met de resultaten van Citigroup, gevolgd door de andere grote Amerikaanse banken later in de week.

Marktanalist David Madden van CMC Markets verwacht dat de vermogensbeheertakken van de banken mogelijk hebben geprofiteerd van de positieve stemming op de aandelenmarkten in de afgelopen maanden terwijl de lage rente vermoedelijk voor minder inkomsten heeft gezorgd bij de retail-activiteiten.

In het algemeen wordt voor de bedrijven binnen de S&P 500 gerekend op nulgroei als het gaat om de winst-ontwikkeling, verwacht onderzoeksbureau Refinitiv. Analisten van Credit Suisse zijn optimistischer en verwachten een gemiddelde winstgroei van 2,6 procent als de geschiedenis zich herhaalt en de winstverwachtingen worden verslagen.

Op macro-economisch vlak was het vrijdag in de VS vrij rustig. De producentenprijzen stegen in juni met 0,1 procent, net als in mei.

De euro/dollar noteerde vrijdagavond licht hoger op 1,1270. Olie werd iets duurder. Het Internationaal Energieagentschap zei vrijdag in zijn maandrapport dat de vraag naar OPEC-olie volgend jaar mogelijk op een dieptepunt terecht komt, terwijl de Amerikaanse output toeneemt.

Bedrijfsnieuws

Volkswagen heeft een overeenstemming bereikt om circa 2,6 miljard dollar te investeren in Argo AI, een partner van Ford Motor die zich richt op autonoom rijden. De deal waardeert de startup Argo AI op 7 miljard dollar. Ford noteerde vrijdag bijna drie procent in de plus.

Het aandeel Johnson & Johnson staat vrijdag fors onder druk nadat persbureau Bloomberg berichtte dat het Amerikaanse ministerie van justitie een onderzoek start naar een kwestie waarbij het levensmiddelenconcern zou hebben gelogen over mogelijke kankerrisico's bij het gebruik van babypoeder van het bedrijf. J&J zou al jaren op de hoogte zijn van het feit dat er soms asbestdeeltjes in het talkpoeder van het bedrijf komen. Inmiddels lopen daarom ook al duizenden rechtszaken over de veiligheid van het product. J&J verloor ruim 5 procent aan beurswaarde.

Techbedrijf Illumina daalde 15 procent na het vrijgegeven van tegenvallende resultaten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. A
voda
0
Oracle loopt miljardencontract Pentagon mis

Gepubliceerd op 12 jul 2019 om 20:42 | Views: 806

Oracle Corporation 21:47
59,70 -0,30 (-0,49%)

REDWOOD SHORES (AFN) - Oracle kan fluiten naar een cloudopdracht ter waarde van 10 miljard dollar van de Amerikaanse overheid. Het Amerikaanse softwareconcern trok aan het kortste eind in een rechtszaak over de aanbesteding.

De weg is nu vrij voor concurrenten Amazon en Microsoft om met de buit aan de haal te gaan. Het Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie, zoekt een partij die superbeveiligde systemen in de cloud kan leveren.

Volgens Oracle was de aanbesteding niet eerlijk verlopen en zou er sprake zijn geweest van belangenverstrengeling. De rechter die zich over de zaak boog ging daar niet in mee.
voda
0
Toezichthouder FTC legt Facebook miljardenboete op

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Facebook Inc -A-
$ 204,04 2,81 1,40 % NASDAQ
Facebook Inc -A-
179,08 -0,10 -0,06 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

(ABM FN-Dow Jones) Facebook krijgt een recordboete van 5 miljard dollar opgelegd door de Federal Trade Commission gerelateerd aan de kwestie Cambridge Analytica, waarbij het bedrijf de privacy schond van gebruikers. Dit meldde The Wall Street Journal vrijdagavond.

De FTC stemde volgens een anonieme bron met 3 tegen 2 voor de boete, aldus de zakenkrant, dat geen bevestiging kreeg van het bedrijf of de toezichthouder.

Eventuele andere strafmaatregelen zijn niet bekend.

De boete komt niet onverwacht. In de eerstekwartaalcijfers nam Facebook al een miljardenvoorziening om de boete te dekken.

Het aandeel steeg vrijdag 2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Dow Jones & Company. All rights reserved.
voda
0
Nieuwe records op Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is vrijdag gesloten met nieuwe records voor alle indexen. De Dow Jones index steeg 0,9 procent tot 27.332,03 punten, de S&P 500 sloot 0,5 procent in de plus op 3.013,77 punten en de Nasdaq won 0,6 procent tot 8.244,14 punten.

Hoewel de bredere zorgen over de Amerikaanse en mondiale economie niet zijn verdwenen, staan de grote indexen in New York voor de maand juli tot nu toe al zo'n 2 procent in de plus. Daarmee krijgt de rally uit juni vooralsnog een vervolg. Beleggers hebben hun hoop gevestigd op een renteverlaging door de Federal Reserve, later deze maand.

Volgens marktstrateeg Scott Wren van Wells Fargo is het optimisme makkelijk te verklaren. "De Fed werkt de markt niet tegen." En het handelsrelatie tussen de VS en China lijkt weer iets verbeterd, hoewel de Amerikaanse president Donald Trump eerder deze week wel aangaf dat hij teleurgesteld is in Beijing, dat tot nog toe niet de beloofde Amerikaanse landbouwproducten koopt die zijn afgesproken. China dreigt op zijn beurt Amerikaanse defensiebedrijven met sancties wanneer ze militair materieel leveren aan Taiwan.

Beleggers kijken ook vooruit naar het cijferseizoen, dat vanaf maandag losbarst met de resultaten van Citigroup, gevolgd door de andere grote Amerikaanse banken later in de week.

Marktanalist David Madden van CMC Markets verwacht dat de vermogensbeheertakken van de banken mogelijk hebben geprofiteerd van de positieve stemming op de aandelenmarkten in de afgelopen maanden terwijl de retail-activiteiten vermoedelijk minder omzet genereerde vanwege de lage rentes.

In het algemeen wordt voor de bedrijven binnen de S&P 500 gerekend op nulgroei als het gaat om de winst-ontwikkeling, volgens onderzoeksbureau Refinitiv. Analisten van Credit Suisse zijn optimistischer en verwachten een gemiddelde winstgroei van 2,6 procent als de geschiedenis zich herhaalt en de winstverwachtingen worden verslagen.

Op macro-economisch vlak was het vrijdag in de VS vrij rustig. De producentenprijzen stegen in juni met 0,1 procent, net als in mei.

De euro/dollar noteerde vrijdagavond licht hoger op 1,1270. Olie handhaafde zich boven de 60 dollar. De geopolitieke spanningen in de Straat van Hormuz en een tropische storm in de Golf van Mexico hielden de olieprijs in het zadel, net als de flink gedaalde Amerikaanse olievoorraden.

Ondertussen schreef het Internationaal Energieagentschap vrijdag in zijn maandrapport dat de vraag naar OPEC-olie volgend jaar vermoedelijk daalt naar het laagste niveau in ruim 16 jaar, terwijl de output uit de VS toeneemt. De productie-afspraken die de OPEC maakte met een aantal landen buiten het kartel zouden niet voldoende zijn om het overaanbod te doen slinken. In de eerste helft van 2019 lag het aanbod wereldwijd ongeveer 900.000 vaten per dag hoger dan de vraag.

Bedrijfsnieuws

Volkswagen heeft een overeenstemming bereikt om circa 2,6 miljard dollar te investeren in Argo AI, een partner van Ford Motor die zich richt op autonoom rijden. De deal waardeert de startup Argo AI op 7 miljard dollar. Ford sloot vrijdag 2,9 procent in de plus.

Het aandeel Johnson & Johnson stond vrijdag fors onder druk nadat persbureau Bloomberg berichtte dat het Amerikaanse ministerie van justitie een onderzoek start naar een kwestie waarbij het levensmiddelenconcern zou hebben gelogen over mogelijke kankerrisico's bij het gebruik van babypoeder van het bedrijf. J&J zou al jaren op de hoogte zijn van het feit dat er soms asbestdeeltjes in het talkpoeder van het bedrijf komen. Inmiddels lopen daarom ook al duizenden rechtszaken over de veiligheid van het product. J&J verloor 4,2 procent aan beurswaarde.

Techbedrijf Illumina daalde 16,1 procent na het vrijgegeven van tegenvallende resultaten.

Een federale rechtbank in de VS heeft bepaald dat het Pentagon Amazon niet heeft bevoordeeld in een overheidscontract ter waarde van 10 miljard dollar. Oracle had de rechtszaak aangespannen. Het aandeel Oracle verloor 0,5 procent. Amazon of Microsoft zal het contract binnenslepen, is de verwachting.

Het aandeel Facebook steeg 2 procent nadat The Wall Street Journal meldde dat de FTC een boete van 5 miljard dollar oplegt aan het social media bedrijf voor privacy schending gerelateerd aan Cambridge Analytica.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Trump wijst op groeicijfers China

(ABM FN-Dow Jones) De macro-economische cijfers uit China vanochtend laten zien waarom Beijing zo graag een handelsakkoord wil sluiten met de Verenigde Staten. Dit schreef de Amerikaanse president Donald Trump maandag op Twitter.

Afgelopen kwartaal groeide de Chinese economie met 6,2 procent, het laagste tempo in 27 jaar.

"De Amerikaanse importheffingen hebben een grote impact op bedrijven om China te verlaten voor landen waar geen heffingen gelden", aldus Trump.

Volgens de president verlaten duizenden bedrijven het land. "Daarom wil China een deal maken met de VS."

Trump meent dat Beijing nu spijt heeft dat het de eerste deal van tafel heeft geschoven.

En ondertussen ontvangen de VS "miljarden dollars aan heffingen van China". En dat kan mogelijk nog veel meer worden.

Trump benadrukte dat de Amerikaanse belastingbetaler niet opdraait voor de importheffingen.

De Amerikaanse economie draait volgens de president geweldig en er is nog veel ruimte om te groeien, ondanks het rentebeleid van de Federal Reserve.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Futures wijzen op licht hogere opening

(ABM FN) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een licht hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen.

Beleggers lijken niet meteen gas terug te nemen nadat de Amerikaanse beurzen afgelopen vrijdag vol optimisme aan het weekend begonnen, al trappen de financiële markten ook niet volop op het gaspedaal.Nu het cijferseizoen voor de deur staat, is behoedzaamheid geboden voor het ongeduldige leger van beleggers en zal de aandacht langzaam verschuiven naar de eerste belangrijke bedrijfsresultaten die meer kunnen zeggen over hoe de Amerikaanse economie gepresteerd heeft het afgelopen halfjaar.

Zo zullen de resultaten van het financieel concern Citigroup vandaag met grote belangstelling gevolgd worden, omdat beleggers deze als een voorbode beschouwen voor de andere grootbanken die na Citigroup met cijfers komen. Ondermeer de cijfers van JPMorgan Chase, Goldman Sachs en Wells Fargo komen de dag nadien online en zijn een interessante indicatie om de gezondheid van de Amerikaanse financiële sector te meten.

Echter is het ook afwachten hoe men zal reageren op de Chinese groeicijfers die vandaag gepubliceerd werden. Zo groeide de Chinese economie het afgelopen halfjaar met 6,2 procent op jaarbasis terwijl economen gerekend hadden op een groei van 6,3 procent. Dit wil zeggen dat de groei in het tweede kwartaal vertraagd is tot het laagste punt in 27 jaar wat weer een bewijs is dat de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China pijn begint te doen in het land van Xi Jinping.

"De Amerikaanse importheffingen hebben een grote impact op bedrijven om China te verlaten voor landen waar geen heffingen gelden", aldus president Donald Trump maandag op Twitter.

Volgens de president verlaten duizenden bedrijven het land. "Daarom wil China een deal maken met de VS." Trump meent dat Beijing nu spijt heeft dat het de eerste deal van tafel heeft geschoven.

En ondertussen ontvangen de VS "miljarden dollars aan heffingen van China". En dat kan mogelijk nog veel meer worden, meent Trump.

En de negatieve effecten van die handelsoorlog worden steeds concreter. Zo pakte de Wall Street Journal dit weekend uit met een artikel waarin men zei dat Huawei Technologies honderden banen wil schrappen in de Verenigde Staten. Er zouden volgens ingewijden vooral banen worden geschrapt bij de R&D-dochter Futurewei Technologies waar zo’n 850 mensen werkzaam zijn, verspreid over faciliteiten in verschillende Amerikaanse staten waaronder Texas en Californië.

Sinds de VS het Chinese technologiebedrijf in mei op een zwarte lijst zetten, is het een stuk lastiger geworden voor personeel van Futurewei om te communiceren met de hoofdkantoren in China. Ook kan Huawei door de restricties maar beperkt belangrijke componenten en software voor zijn producten kopen in Amerika. In 2018 kocht het bedrijf nog voor 11 miljard dollar aan Amerikaanse technologie. Huawei wilde geen reactie geven op het bericht van de zakenkrant.

Olie noteerde maandag in het groen. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 0,3 procent tot 60,40 dollar, terwijl een september-future Brent 0,5 procent duurder werd op 67,03 dollar. De oliemarkt kijkt met argusoren naar Iran, nu de spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran de olieprijs de afgelopen week hoger stuwden. De spanning in de relatie tussen beide naties zal naar verwachting de komende weken nog veel invloed hebben op de olieprijs.

De euro/dollar noteerde op 1,1276. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1269 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1270 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Zoals de traditie het wil, werden er dit weekend ook weer enkele grote deals beklonken waarbij de megadeal tussen het Amerikaanse Gilead en het Belgisch-Nederlandse Galapagos een nieuw precedent schept in de lijstjes van grootse biotechdeals.

Beide bedrijven gaan hun samenwerking, die al jaren meegaat, fors versterken. Galapagos ontvangt een vooruit betaling van 3,95 miljard dollar en een investering van 1,1 miljard dollar in aandelen. Hierdoor neemt het belang van Gilead in Galapagos toe van 12,3 procent tot 22,1 procent. Dat belang kan verder oplopen tot 29,9 procent met de uitgifte van twee warranten voor nieuwe aandelen, waarvoor Galapagos goedkeuring zal vragen aan zijn aandeelhouders.

Met de deal krijgt Gilead een exclusieve licentie en optierechten om alle huidige en toekomstige programma's in alle landen buiten Europa te ontwikkelen en commercialiseren. De overeenkomst omvat tevens een standstill-periode van 10 jaar, waarin Gilead niet zal proberen Galapagos over te nemen of zijn belang verder zal verhogen, met beperkte uitzonderingen.

Het aandeel Gilead opent vermoedelijk 0,4 procent hoger. Galapagos wint circa 16 procent.

Citigroup zal naar verwachting 0,2 procent hoger openen.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,5 procent hoger op 3.013,77 punten. De Dow Jones index eindigde 0,9 procent in het groen op 27.332,03 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,6 procent tot 8.244,14 punten.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Citigroup boekt meer winst

(ABM FN) Citigroup heeft in het tweede kwartaal van 2019 meer winst geboekt. Dit maakte de Amerikaanse bankreus maandag bekend.

De nettowinst bedroeg 4,8 miljard dollar, of 1,95 dollar per aandeel, op een omzet van 18,8 miljard euro. Dit is 7 procent hoger dan in het eerste kwartaal en eveneens meer dan de 4,5 miljard dollar nettowinst of 1,63 dollar per aandeel in het tweede kwartaal 2018.

De hogere nettowinst werd behaald dankzij een combinatie van hogere opbrengsten, een daling van de kosten en lagere belastingen, deels teniet gedaan door hogere kredietkosten, aldus Citigroup.

"Onze winst per aandeel van 1,95 dollar voor het tweede kwartaal is 20 procent hoger dan een jaar geleden. We hebben met succes door een onzekere omgeving genavigeerd door onze strategie uit te voeren en door de kosten goed in de hand te houden en focus te houden op de kredieten en het risicomanagement", aldus CEO Michael Corbat van Citigroup in een toelichting.

Het aandeel lijkt een half procent hoger te gaan openen.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Empire State index herstelt

(ABM FN-Dow Jones) De New York Fed index voor de industrie in de regio New York is in juli, na een zeer sterk daling in juni, weer hersteld. Dit bleek maandag uit de publicatie van de index, beter bekend als de Empire State index.

De index steeg van 8,6 negatief in juni naar een stand van 4,3 in juli. In juni ging het nog om de grootste daling ooit gemeten in een maand.

De index voor nieuwe orders maakte in juli grofweg een pas op de plaats, terwijl de werkgelegenheidsindex naar zijn laagste niveau in bijna drie jaar tijd daalde.

Het optimisme over de vooruitzichten voor de komende zes maanden steeg, van 25,7 naar 30,8.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
14.427 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 715 716 717 718 719 720 721 722 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street sluit lager

16 jul De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag licht lager geëindigd. Beleggers verwerkten de kwartaalresultat... 2

  Indices

  AEX 571,21 0,00%
  EUR/USD 1,1213 +0,01%
  Germany30^ 12.420,40 -0,09%
  Gold spot 1.405,35 -0,07%
  LDN100-24h 7.561,27 +0,10%
  NY-Nasdaq Composite 8.222,80 -0,43%
  US30# 27.350,91 +0,08%

  Stijgers

  AALBER...
  0,00%
  ABN AM...
  0,00%
  Accell
  0,00%
  Accsys
  0,00%
  Acomo
  0,00%

  Dalers

  AALBER...
  0,00%
  ABN AM...
  0,00%
  Accell
  0,00%
  Accsys
  0,00%
  Acomo
  0,00%

  Nieuws Forum Meer»

  (12)

  dasokwat op 17-jul-19 05:29
  (6)

  dasokwat op 17-jul-19 05:24
  (1)

  dasokwat op 17-jul-19 05:14
  (3)

  dasokwat op 17-jul-19 04:24
  (1)

  dasokwat op 17-jul-19 04:13

  Column Forum Meer»

  (141)

  ren-je-dement op 17-jul-19 06:27
  (10)

  Ronald Engels op 17-jul-19 00:40
  (4)

  Partout op 16-jul-19 19:33
  (6)

  Jeroentje-2018 op 16-jul-19 16:37
  (10)

  Tradingjunkie op 16-jul-19 14:21