Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dow Jones vanavond (deel 12)

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
13.563 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 672 673 674 675 676 677 678 679 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Handelsvrees zet Wall Street lager

Gepubliceerd op 7 feb 2019 om 19:34 | Views: 1.252


NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn zakten donderdag verder weg. Berichten dat het zeer onwaarschijnlijk is dat de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping elkaar nog deze maand ontmoeten om een handelsakkoord te sluiten, zetten het beurssentiment onder druk.

Behalve de handelsvrees waren ook lagere Europese groeiverwachtingen slecht voor de stemming. Verder kregen beleggers een trits aan cijfers te verwerken.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 1,2 procent lager op 25.077 punten. De brede S&P 500 zakte 1,3 procent, tot 2695 punten. Techbeurs Nasdaq leverde 1,5 procent in tot 7267 punten.

Twitter

Twitter viel op met een min van bijna 10 procent. Het socialmediabedrijf voerde zijn omzet in het voorbije kwartaal op en boekte een winst die hoger was dan kenners hadden verwacht. Maar vooruitzichten voor het lopende kwartaal stelden teleur. Daarnaast kondigde Twitter aan het aantal gebruikers van zijn netwerk op een andere manier te gaan rapporteren.

Ook automaker Fiat Chrysler liep een flinke deuk op. Het aandeel verloor bijna 12 procent na tegenvallende vooruitzichten omtrent de winst en kasstroom in 2019. NXP Semiconductors zag de opbrengsten afnemen en verwacht dat die daling dit kwartaal doorzet. Het chipbedrijf zakte 2,1 procent.

Philip Morris

Sigarettenfabrikant Philip Morris (plus 1 procent) zette minder sigaretten af, maar zag wel groei bij de verkoop van tabak voor zijn IQOS-apparaatjes. Dat apparaat verhit tabak, maar verbrandt het niet en is volgens Philip Morris een gezonder alternatief voor roken. De omzet van Philip Morris groeide, maar de operationele winst viel lager uit,

Actiecameramaker GoPro (plus 0,6 procent) meldde daarnaast zwarte cijfers te hebben geschreven, de eerste winst sinds vijf kwartalen. De strategie om goedkopere camera's af te leveren, lijkt daarmee vruchten af te werpen. Producent van onder meer ontbijtgranen Kellogg (min 5,8 procent) leed een kwartaalverlies, maar voerde de omzet wel verder op.

Fusienieuws

Er was ook fusienieuws te melden. De banken BB&T (plus 2,1 procent) en SunTrust Banks (plus 8,1 procent) kondigden aan de krachten te bundelen, waardoor de op vijf na grootste bank van de Verenigde Staten ontstaat.

De euro stond op 1,1353 dollar, tegen 1,1349 dollar bij het slot van de beurzen in Europa. Een vat Amerikaanse olie werd 3,2 procent goedkoper op 52,26 dollar. Brent zakte 2,5 procent in prijs tot 61,15 dollar per vat.
voda
0
Amerikaanse bank BB&T koopt SunTrust Banks voor $28 mrd

De middelgrote Amerikaans bank BB&T neemt branchegenoot SunTrust Banks over. De koop wordt geheel voldaan in aandelen en is met een waarde van $28 mrd de grootste van de afgelopen tien jaar in de Amerikaanse financiële sector.

De twee banken geven hun namen en hoofdzetels op en vormen een geheel nieuwe bank. Die krijgt het hoofdkwartier in Charlotte in de staat North Carolina. Van daaruit zal het filialennetwerk in het zuidoosten van de Verenigde Staten worden aangestuurd. De nieuwe bank zal naar eigen zeggen op basis van het balanstotaal de op vijf na grootste bank in de VS zijn.

De banken verklaren dat ze door de samensmelting meer kunnen investeren in technologie. Tegelijkertijd zullen ze de gezamenlijke kosten met 10% kunnen terugbrengen door filialen te combineren en digitale systemen samen te voegen.
De aandeelhouders in BB&T zullen 57% van de stukken in de nieuwe onderneming krijgen. SunTrust-beleggers krijgen voor elk aandeel in hun oude bank 1,295 aandelen in BB&T. Deze ruil betekent per saldo dat BB&T $28,1 mrd betaalt voor SunTrust, aldus persbureau Bloomberg.

De afkorting BB&T staat voor Branch Banking and Trust. De bank, uit Winston-Salem in North Carolina, is in 1872 opgericht. De wortels van SanTrust gaan terug tot 1891. De bank werd in dat jaar in Atlanta in de staat Georgia opgericht.

Van onze redacteur

fd.nl/ondernemen/1288458/amerikaanse-...
voda
0
Amerikaans consumentenkrediet stijgt minder hard

(ABM FN-Dow Jones) Het Amerikaanse consumentenkrediet is in december verder gestegen, maar wel minder hard dan in de voorgaande maand. Dit maakte de Federal Reserve donderdagavond bekend.

Het consumentenkrediet groeide in december met circa vijf procent, of 16,6 miljard dollar, na een stijging van 6,8 procent in november.

Daarmee kwam het consumentenkrediet voor het eerst boven de 4 biljoen dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amazon investeert in zelfrijdende auto's

Gepubliceerd op 7 feb 2019 om 21:33 | Views: 338


SEATTLE (AFN) - Webwinkel Amazon heeft geld gestoken in de start-up Aurora die zich bezighoudt met zelfrijdende auto's. Dat heeft het Amerikaanse bedrijf, dat in totaal ruim 530 miljoen dollar ophaalde, bekendgemaakt. Ook Shell Ventures, de investeringstak van olie- en gasconcern Shell, investeerde in Aurora.

Amazon liet in een reactie aan de Amerikaanse nieuwszender CNBC weten dat zelfrijdende voertuigen ,,de potentie hebben om ons personeel en onze partners veiliger en productiever te laten werken''. Het bedrijf ziet zowel op de weg als in distributiecentra mogelijkheden voor de technologie van Aurora.
voda
0
Amerikaanse beurzen lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag lager gesloten, na opmerkingen van adviseur Larry Kudlow van het Witte Huis. De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,9 procent lager op 2.706,11 punten, terwijl de Dow Jones index 0,9 procent daalde tot 25.169,53 punten. Techbeurs Nasdaq leverde zelfs 1,2 procent in op 7.288,35 punten.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets daalden de Amerikaanse beurzen door het negatieve sentiment in Europa, maar ook door opmerkingen van Larry Kudrow. De adviseur van het Witte Huis meldde dat de VS en China in hun onderhandelingen nog flink van elkaar verwijderd zijn. CNBC meldde op basis van een bron dat de Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese leider Xi Jinping elkaar vermoedelijk niet voor 1 maart ontmoeten. Dat is het moment dat de VS de importheffingen op Chinese goederen zullen verhogen.

Een dag eerder stelde de Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin nog dat de handelsbesprekingen nog "heel productief" verlopen tussen tussen Washington en Beijing.

"Het gebrek aan concrete details over de handelsbesprekingen tussen de VS en China lijken te suggereren dat de vooruitgang op de korte termijn waarschijnlijk redelijk beperkt zal zijn", zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten in de week eindigend op 2 februari is gedaald met 19.000 tot 234.000 aanvragen. Economen rekenden op 225.000 eerste steunaanvragen.

De euro/dollar noteerde op 1,1343. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1349 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1360 op de borden.

Een maart-future voor een vat ruwe olie op de New York Mercantile Exchange sloot donderdag 1,37 dollar lager, ofwel 2,5 procent, op 52,64 dollar per vat.

Bedrijfsnieuws

GoPro kan donderdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de fabrikant van actiecamera's woensdag laat over het vierde kwartaal een sterke omzetgroei rapporteerde, wat resulteerde in winstgevendheid in het laatste kwartaal van het jaar. Het aandeel sloot licht lager.

T-Mobile US boekte in het vierde kwartaal van 2018 een hoger dan verwachte winst, terwijl de omzet in lijn met de verwachting was, hoewel de service-omzet tegenviel. De netto klantenaanwas steeg van 1,85 miljoen naar 2,4 miljoen. Het aandeel steeg twee procent.

Tyson Foods verloor ruim een procent, nadat het concern een tegenvallende omzet rapporteerde. De aangepaste winst was wel hoger dan verwacht.

Twitter sloot krap tien procent lager. Hoewel de microblogdienst in het vierde kwartaal veel beter dan verwacht presteerde, met een stijging van zowel de omzet als de winst, daalde het aantal gebruikers opnieuw. Beleggers reageerden teleurgesteld.

Fastfoodgigant Yum! Brands boekte in het vierde kwartaal een nettowinst geboekt van 334 miljoen dollar, ofwel 1,04 dollar per aandeel, op een omzet van 1,56 miljard dollar. De aangepaste winst bedroeg 0,40 dollar per aandeel. De cijfers stelden teleur. De moedermaatschappij van onder andere Kentucky Friend Chicken, Pizza Hut en Taco Bell maakte een pas op de plaats.

Speelgoedfabrikant Mattel publiceert nabeurs zijn bedrijfsresultaten. Het aandeel daalde in aanloop naar de cijfers met circa een procent.

Philip Morris International heeft in het afgelopen kwartaal de nettowinst flink zien stijgen. De nettowinst steeg op jaarbasis fors van 694 miljoen dollar naar 1,91 miljard dollar. Het bedrijf streeft voor de periode 2019-2021 naar een omzetgroei van zeker 5 procent. Philip Morris wil de aangepaste winst per aandeel in deze periode met zeker 8 procent laten toenemen. Het aandeel steeg circa anderhalf procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerika overweegt opties voor importheffingen op auto's - media

(ABM FN-Dow Jones) De Verenigde Staten hebben drie opties op tafel liggen om de import van auto's te belasten. Dit schrijft het Duitse WirtschaftsWoche vrijdag.

De eerste optie zou een importheffing van 10 procent zijn, waarmee Amerika zou aanhaken bij de heffingen die de Europese Unie zelf hanteert.

Het tweede alternatief is volgens WirtschaftsWoche louter heffingen op de meest geavanceerde auto's, met name elektrische auto's.

De derde optie, die al eerder werd genoemd, is een heffing van 25 procent.

Volgens WirtschaftsWoche presenteert het ministerie van Handel het rapport op 17 februari, waarna de Amerikaanse president Donald Trump 90 dagen de tijd heeft om een definitieve keuze te maken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse beurzen stevenen op lagere opening af

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag op een lagere opening af. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,5 procent in het rood.

De Amerikaanse beurzen lijken hiermee voort te borduren op de verliezen van donderdag. Wall Street reageerde gisteren negatief op nieuws rond de handelsbesprekingen met de VS.

Adviseur van het Witte Huis Larry Kudlow meldde donderdag dat de VS en China in hun onderhandelingen nog flink van elkaar verwijderd zijn. CNBC meldde op basis van een bron dat de Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese leider Xi Jinping elkaar vermoedelijk niet voor 1 maart ontmoeten. Dat is het moment dat de VS de importheffingen op Chinese goederen zullen verhogen.

"Tot nu toe waren de markten optimistisch over het bereiken van een handelsakkoord, ondanks een gebrek aan informatie over het verloop hiervan. De houding van Trump zorgt nu voor nervositeit bij beleggers", stelde Jasper Lawler van London Capital Group.

"Nu de publicaties van de Amerikaanse bedrijfswinsten opdrogen, zal de volledige focus van handelaren weer snel verschuiven naar de handelsontwikkelingen tussen de VS en China. Zonder een overeenkomst in zicht, zal dit een negatieve invloed hebben op aandelenmarkten", voegde hij eraan toe.

Volgens de Amerikaanse website Politico wil Trump Chinese telecomapparatuur weren van Amerikaanse draadloze netwerken. Dit moet gebeuren voor een een belangrijke conferentie eind februari in Barcelona. Trump wil hiermee de VS beschermen tegen cyberaanvallen.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten geen richtinggevende macrocijfers geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,1351. Bij het begin van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1336 dollar en donderdag stond er bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen een stand van 1,1343 dollar op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 0,8 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Hasbro heeft in het vierde kwartaal van 2018 de omzet zien dalen, maar schreef wel zwarte cijfers, zo maakte de speelgoedmaker vrijdag voorbeurs bekend. De omzet van de maker van onder meer Nerf, My Little Pony en Monopoly daalde van 1.596 miljoen dollar over het vierde kwartaal van 2017 naar 1.389 miljoen dollar over het laatste kwartaal van 2018. Tegenzittende valutamarkten kostten Hasbro afgelopen kwartaal 35 miljoen dollar. Hasbro verdiende netto 8,8 miljoen dollar. In het vierde kwartaal van 2017 stond er nog een nettoverlies in de boeken van 5,3 miljoen dollar. Het aandeel zakte in de elektronische handel voorbeurs 2,9 procent.

Mattel realiseerde in het vierde kwartaal van 2018 weer winst, maar de omzet stond wel onder druk, zo bleek donderdag nabeurs uit de resultaten van de Amerikaanse speelgoedgigant. In het afgelopen kwartaal boekte Mattel een winst van 14,9 miljoen dollar, of 0,04 dollar per aandeel, tegen een verlies van 281,3 miljoen dollar, of 0,82 dollar per aandeel, een jaar eerder. Daarmee presteerde het bedrijf beter dan analisten hadden voorzien. Het aandeel stond in de elektronische handel voorbeurs 17,5 procent hoger.

Goodyear verloor 1,5 procent. De bandenfabrikant rapporteerde vrijdag tegenvallende cijfers over het afgelopen kwartaal. Het bedrijf heeft last van een lagere autoproductie in met name China en India.

Amazon noteerde voorbeurs 1,4 procent lager. CEO Jeff Bezos heeft de National Enquirer beschuldigd van afpersing. Het tabloid zou hebben gedreigd compromitterende foto’s van Bezos met zijn vriendin te publiceren.

Walmart stond 1,4 procent in de plus. Het supermarktbedrijf heeft vrijdag een nieuw meubelmerk gelanceerd, MoDRN. Walmart ziet op zijn website een toenemende belangstelling voor meubilair.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,9 procent lager op 2.706,11 punten, terwijl de Dow Jones index 0,9 procent daalde tot 25.169,53 punten. Techbeurs Nasdaq leverde zelfs 1,2 procent in op 7.288,35 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street opent lager

Gepubliceerd op 8 feb 2019 om 15:46 | Views: 0

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag lager geopend. Daarmee wordt de lijn van donderdag, toen er ook stevige koersverliezen waren, voortgezet. De handelszorgen zijn duidelijk terug op Wall Street sinds de Amerikaanse president Donald Trump heeft aangegeven dat hij de Chinese president Xi Jinping deze maand niet zal ontmoeten om een handelsdeal te sluiten.

De Dow-Jonesindex ging in de eerste handelsminuten 0,4 procent omlaag op 25.063 punten. De brede S&P 500 zakte 0,3 procent, tot 2697 punten. Techbeurs Nasdaq leverde 0,4 procent in tot 7256 punten.

Door de zorgen over een handelsakkoord leverden onder meer chipmakers, die afhankelijk zijn van China, in. Onder meer Advanced Micro Devices (AMD), Micron Technoloogy en Intel werden tot 2,2 procent lager gezet. Ook techreuzen Facebook, Amazon, Apple Netflix en Google-moeder Amazon verloren. Zij gingen tot 2,2 procent omlaag.

Speelgoed

Beleggers verwerkten verder de cijfers van speelgoedmakers Mattel en Hasbro. Barbie-maker Mattel verraste met een kwartaalwinst en werd 25 procent hoger gezet. Hasbro heeft nog altijd last van het omvallen van speelgoedwinkelketen Toys 'R' Us en zag de omzet en winst dalen. De maker van speelgoed als Transformers en My Little Pony kreeg er 0,6 procent bij.

Ook cosmeticabedrijf Coty (plus 26,2 procent) en reisboekingsbedrijf Expedia (plus 2 procent) openden de boeken. Arconic (plus 0,6 procent) stond ook in de belangstelling. De leverancier van onderdelen aan de auto- en vliegtuigindustrie gaat zich splitsen in twee zelfstandige bedrijven.
voda
0
Hasbro is omvallen Toys 'R' Us niet te boven

Gepubliceerd op 8 feb 2019 om 13:54 | Views: 783

PAWTUCKET (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse speelgoedfabrikant Hasbro heeft afgelopen jaar minder speelgoed aan de man gebracht. Het bedrijf achter onder meer bordspel Monopoly en speelgoed van Transformers, Star Wars en My Little Pony had veel last van het omvallen van de Amerikaanse speelgoedwinkelketen Toys 'R' Us. Dat was een grote klant van het concern.

De jaaromzet lag met een kleine 4,6 miljard dollar ongeveer 12 procent lager dan in 2017. De nettowinst halveerde daarnaast bijna van 397 miljoen dollar naar dik 220 miljoen dollar. Hasbro had aanvankelijk gezegd in de loop van het jaar weer groei te laten zien, maar het lukte de fabrikant niet om het gat van Toys 'R' Us te vullen.

Daarmee doet Hasbro het beduidend minder goed dan rivaal Mattel. Die maker van onder meer Barbie en de speelgoedautootjes van Hot Wheels verraste donderdag juist met een sterk cijferbericht.

Kenners vinden het verder een punt van zorg dat de verkopen rond Transformers niet meer zo sterk zijn. Hasbro probeerde de populariteit van de franchise in december weer aan te zwengelen via de film Bumblebee, maar daar is in de jaarcijfers over 2018 nog weinig van te merken.
voda
0
Rode koersenborden op Wall Street

Gepubliceerd op 8 feb 2019 om 19:32 | Views: 0

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag halverwege de sessie in de min. Handelszorgen waren duidelijk terug op Wall Street, nadat de Amerikaanse president Donald Trump aangaf dat hij de Chinese president Xi Jinping deze maand niet zal ontmoeten om een handelsdeal te sluiten.

Een tijdelijke wapenstilstand in het handelsconflict loopt op 1 maart af en daarna worden alle tijdelijk buiten werking gestelde importheffingen van beide landen weer van kracht.

De Dow-Jonesindex stond rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,7 procent lager op 24.988 punten. De brede S&P 500 zakte 0,5 procent, tot 2692 punten. Techbeurs Nasdaq leverde 0,4 procent in tot 7259 punten.

Speelgoed

Door de zorgen over een handelsakkoord leverden onder meer chipmakers, die varen op de belangrijke Chinese markt, in. Qualcomm, Micron Technology en Intel werden tot 3,2 procent lager gezet. Ook techreuzen Facebook, Amazon, Apple, Netflix en Google-moeder Alphabet verloren. Zij gingen tot 2,2 procent omlaag.

Beleggers verwerkten verder de cijfers van speelgoedmakers Mattel en Hasbro. Mattel verraste met een kwartaalwinst onder meer als gevolg van sterke verkopen van Barbiepoppen en kostenbesparingen. Het aandeel werd 21 procent hoger gezet. Hasbro heeft nog altijd last van het omvallen van speelgoedwinkelketen Toys 'R' Us en zag de omzet en winst dalen. De maker van speelgoed als Transformers en My Little Pony dikte 4,5 procent in.

Arconic

Ook cosmeticabedrijf Coty (plus 28 procent) opende de boeken. De onderneming kwam met een sterker dan verwachte omzet onder meer door een samenwerking met het Britse modehuis Burberry. Reisboekingsbedrijf Expedia won 2,4 procent na cijfers.

Verder stond Arconic (min 4,16 procent) in de belangstelling. De leverancier van onderdelen aan de auto- en vliegtuigindustrie gaat zich splitsen in twee zelfstandige bedrijven.

De euro was 1,1324 dollar waard, tegen 1,1328 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,1 procent tot 52,69 dollar. Brent werd 0,7 procent duurder op 62,04 dollar per vat.
voda
0
China en VS praten verder

(ABM FN-Dow Jones) Chinese en Amerikaanse onderhandelaars zullen elkaar deze week in Beijing ontmoeten. Dit meldden de Chinese autoriteiten.

De Chinese vice-premier Liu He zal de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer en de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin op 14 en 15 februari ontmoeten.

Volgens de Chinese autoriteiten komt de Amerikaanse handelsdelegatie al op maandag aan in Beijing.

De twee kampen proberen een handelsakkoord te bereiken alvorens begin maart het staakt-het-vuren eindigt en de VS importheffingen op 200 miljard dollar aan Chinese goederen zullen verhogen van 10 naar 25 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street beweegt richting hoger opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,7 procent in het groen.

De markt ziet zich dinsdag gesteund door het nieuws dat Amerikaanse beleidsmakers een principe-akkoord hebben bereikt over de financiering van de grensbeveiliging met Mexico. Daarmee wordt een gedeeltelijke sluiting van het Amerikaanse overheidsapparaat komend weekeinde ter nauwer nood voorkopen. Beleidsmakers meldden dat momenteel aan de details van het akkoord wordt gewerkt. Trump kreeg uit eigen gelederen echter de nodige kritiek te verduren. Een "garbage-concessie", luidde de kritiek. "Er wordt in ieder geval gepraat en we zullen zien wat er gebeurt", zei Trump. "Laat ik duidelijk zijn, we bouwen de muur hoe dan ook", voegde hij toe.

Daarnaast hervatten de Verenigde Staten en China donderdag de handelsbesprekingen in Beijing. Deze zullen twee dagen duren. De Amerikaanse minister van financiën, Steven Mnuchin, en de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger, Robert Lighthizer, zullen aanschuiven bij de besprekingen.

Maandag eindigde Wall Street vrijwel vlak. "Dat de winst van Amerikaanse indices de laatste dagen wat achterblijft bij de resultaten van andere indices, komt onder andere door het aantrekken van de dollar. De dollar is de laatste tijd weer bezig aan een kleine rally. De dollar wint namelijk gestaag terrein tegenover alle andere grote valuta’s zoals de euro, yen en renminbi", aldus analisten van online broker Lynx.

De euro/dollar noteerde op 1,1296. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1283 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1275 op de borden.

Dinsdag staan op macro-economisch vlak vacaturecijfers over december geagendeerd. Inmiddels bleek het vertrouwen onder Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in januari verder is gedaald. De vertrouwensindex daalde van 104,4 in december naar 101,2 in januari. In december was er al een daling van 0,4 punt. Economen hadden voor afgelopen maand gerekend op een afname tot 102.

Later op de dag geeft voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve een toespraak.

Olie noteerde dinsdag tot 2,4 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Groupon kan dinsdag rekenen op de aandacht van beleggers. De Amerikaanse kortingsite komt nabeurs met kwartaalcijfers. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,3 procent hoger.

Amazon.com steeg voorbeurs 0,8 procent, na het nieuws dat de online retailgigant Eero heeft overgenomen, een aanbieder van een wifi-systemen waar geen traditionele router voor nodig is.

Tesla steeg voorbeurs ruim 1,0 procent, nadat Canaccord de fabrikant van elektrische auto's op zijn kooplijst zette en zei dat het bedrijf ondergewaardeerd is.

Sabre verloor 6,2 procent. De technologieleverancier aan de reisindustrie rapporteerde over het vierde kwartaal een beter dan verwacht winst, terwijl de omzet en outlook tegenvielen.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,1 procent hoger op 2.709,80 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het rood op 25.053,11 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 7.307,90 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Garmin koopt Nederlandse Tacx

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Garmin Ltd
$ 71,02 0,48 0,68 % NASDAQ

(ABM FN-Dow Jones) Garmin heeft het Nederlandse Tacx gekocht. Dit maakte de Amerikaanse navigatiespecialist dinsdag bekend zonder financiële details te geven.

Tacx is een bekende leverancier van fietstrainers en traningssoftware.

Alvorens de overname kan worden afgerond, moet onder meer de toezichthouder nog akkoord geven. Garmin verwacht de transactie in het tweede kwartaal te kunnen afronden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Aantal Amerikaanse vacatures flink toegenomen

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal vacatures in Amerika is in december flink gestegen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid.

In december 2018 waren er in de Verenigde Staten circa 7,34 miljoen openstaande vacatures. In november waren dat er ongeveer 7,17 miljoen.

Op jaarbasis steeg het aantal onvervulde banen ook stevig. In december 2017 bedroeg het aantal openstaande vacatures nog slechts 5,67 miljoen stuks.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Vertrouwen Amerikaanse mkb daalt

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf is in januari verder gedaald. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de National Federation of Independent Business (NFIB).

De vertrouwensindex daalde van 104,4 in december naar 101,2 in januari. In december was er al een daling van 0,4 punt. Economen hadden voor januari gerekend op een afname tot 102.

"Bedrijven opereren nog altijd erg sterk, maar de verwachtingen van mkb-ers voor de toekomst zijn wankel", zei voorzitter Juanita Duggan van NFIB.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Molson Coors herziet jaarcijfers 2016 en 2017

Gepubliceerd op 12 feb 2019 om 16:16 | Views: 104


DENVER (AFN/BLOOMBERG) - Molson Coors Brewing Company heeft een fout in zijn boekhouding ontdekt. De bierbrouwer herziet zijn jaarcijfers voor 2016 en 2017 vanwege foutief ingeboekte belastingen. Dat kost Molson Coors bijna 250 miljoen dollar.

Op de financiële markten werd geschrokken gereageerd. Het aandeel ging dinsdag op de beurs in New York stevig onderuit. Het Amerikaanse bedrijf is ook met nieuwe kwartaalcijfers gekomen. Die waren slechter dan analisten in doorsnee hadden voorzien.

Molson Coors had onder meer moeite om zijn verkopen op gang te krijgen in de Verenigde Staten, de grootste markt voor het bedrijf. Volgens kenners kozen consumenten er vaak voor wijn en sterke drank. De omzet bedroeg afgelopen kwartaal 2,4 miljard dollar, tegen 2,6 miljard dollar in de herziene cijfers over het laatste kwartaal van 2017. Onder de streep bleef een kwartaalwinst over van 76 miljoen dollar. Dat was ruim 89 procent minder dan een jaar eerder.
voda
0
Groene koersen op Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street heeft dinsdag de wind flink in de rug dankzij een principe-akkoord die een nieuwe shutdown moet voorkomen en hoop dat er ook een handelsakkoord komt tussen de VS en China.

Halverwege de handelsdag noteerden de belangrijkste indices in New York ruim een procent hoger.

Marktanalist David Madden wees in het bijzonder op het optimisme over de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. Einde van deze week hebben Washington en Beijing weer een ontmoeting om verder te onderhandelen over een akkoord.

Volgens Madden ziet de markt het als positief dat twee invloedrijke Amerikaanse onderhandelaars, minister van Financiën Steven Mnuchin en handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer inmiddels in China zijn gearriveerd.

"Bij het uitblijven van een handelsovereenkomst tussen de VS en China of een hernieuwde shutdown van de Amerikaanse overheid kan de stemming dan ook zeker weer omslaan", waarschuwde analist Teeuwe Mevissen van Rabobank.

Verder steeg ook de olieprijs. Oliekartel OPEC zag de productie in januari dalen, vooral doordat Saoedi-Arabië minder oppompte. Het belangrijkste kartellid zei volgens de Financial Times de productie te verlagen tot ongeveer 9,8 miljoen vaten per dag in markt. Dat is meer dan beloofd.

Stijgers en dalers

De gehele Dow30 noteerde in het groen. Uitblinker was Caterpillar met een koerswinst van 3,1 procent.

Groupon komt nabeurs met kwartaalcijfers. Beleggers lijken hier vertrouwen in te hebben. De koers van het aandeel stijgt 2,7 procent.

Amazon.com werd 2,3 procent duurder, na het nieuws dat de online retailgigant Eero heeft overgenomen, een aanbieder van een wifi-systemen waar geen traditionele router voor nodig is.

Tesla profiteerde niet van een koopaanbeveling van Canaccord en daalde 0,9 procent. Volgens de analist is het aandeel ondergewaardeerd.

Sabre verloor 0,4 procent. De leverancier van technologie oplossing voor de reissector rapporteerde over het vierde kwartaal een beter dan verwacht winst, terwijl de omzet en outlook tegenvielen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Trump mogelijk bereid tot verlengen staakt-het-vuren - media

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump is mogelijk bereid om de deadline voor het staakt-het-vuren met China tot na 2 maart te verlengen. Dit meldde zakenzender CNBC dinsdagavond.

Indien China en de VS zicht hebben op een handelsdeal, dan zou Trump overwegen om de deadline te verlengen. Wel voegde hij daar volgens CNBC aan toe "dit niet te prefereren".

Eerder vandaag zei Trump al dat China "heel erg graag een deal maakt".

Een Amerikaanse handelsdelegatie is inmiddels in Beijing om donderdag en vrijdag te onderhandelen over een akkoord.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Blackstone wil ruim 6 miljoen aandelen Intertrust verkopen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Intertrust NV
15,67 0,37 2,42 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Blackstone verkoopt 6,1 miljoen aandelen Intertrust. Dit bevestigde een bron dinsdagavond aan ABM Financial News.

Het aandeel Intertrust sloot dinsdag 2,4 procent hoger op 15,67 euro. Op basis van deze aandelenkoers zou het gaan om een bedrag van ruim 95 miljoen euro.

Volgens het register van de Autoriteit Financiële Markten had Blackstone sinds 24 september 2018 nog een belang van 6,87 procent in Intertrust, ofwel 6,32 miljoen aandelen.

Blackstone verkocht in september vorig jaar 7,7 miljoen aandelen en in mei ook al 7,5 miljoen aandelen, toen tegen koersen van respectievelijk 15,65 en 16,00 euro per stuk.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street beweegt richting lagere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,3 procent in het rood.

De handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China domineren nog steeds het sentiment. De Chinese vice-premier Liu He zal donderdag en vrijdag aanschuiven bij de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China in Washington. Liu He zal de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer en minster van financiën Steven Mnuchin tijdens de zevende ronde van de handelsbesprekingen tussen de VS en China ontmoeten, meldden de Chinese autoriteiten.

"De besprekingen tussen de Verenigde Staten en China zullen deze week worden voortgezet, nadat we vorige week hoorden dat er enige vooruitgang werd geboekt, terwijl beleggers hoopvol blijven", zei marktanalist David Madden van CMC Markets. "De markt ziet het feit dat de onderhandelingen nog steeds plaats vinden als een positief signaal. De spanningen liepen echter op nadat Beijing Washington ervan beschuldigde de angst voor cybersecurity aan te wakkeren", voegde hij toe.

Zestien Amerikaanse staten hebben maandag een rechtszaak aangespannen tegen het uitroepen van de noodtoestand langs de grens met Mexico door president Trump.

Op macro-economisch vlak staan dinsdag slechts vertrouwensdata van Amerikaanse huizenbouwers in februari geagendeerd.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1295. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1302 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1293 op de borden.

Olie noteerde dinsdag tot 1,0 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Walmart kan dinsdag rekenen op de aandacht van beleggers. Walmart zag in het afgelopen boekjaar de omzet stijgen en wist de eigen winstverwachting ruim te overtreffen. De beurswaarde van 's werelds grootste retailer in omzet gemeten steeg voorbeurs met 2,2 procent.

Advance Auto Parts daalde voorbeurs 0,7 procent, ondanks beter dan verwachte kwartaalresultaten. Het concern boekte een aangepaste winst van 1,17 dollar per aandeel, terwijl analisten rekenden op 1,13 dollar per aandeel. De omzet bedroeg in het vierde kwartaal 2,11 miljard dollar, tegenover een consensusverwachting van 2,04 miljard dollar. Op vergelijkbare basis telde de omzet echter teleur.

Het aandeel Weight Watchers' verloor voorbeurs 5,9 procent, nadat JP Morgan het advies verlaagde van Neutraal naar Onderwogen.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 1,1 procent hoger op 2.775,60 punten. De Dow Jones index eindigde 1,7 procent in het groen op 25.883,25 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,6 procent tot 7.472,41 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
13.563 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 672 673 674 675 676 677 678 679 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street op winst

19:39 De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag tijdens de middaghandel in New York op winst. Optimisme over...

  Indices

  AEX 541,37 +0,15%
  EUR/USD 1,1335 -0,01%
  Germany30^ 11.454,10 +0,27%
  Gold spot 1.328,30 +0,35%
  LDN100-24h 7.170,62 +0,07%
  NY-Nasdaq Composite 7.459,71 0,00%
  US30# 25.990,44 +0,57%

  Stijgers

  ASMI
  +11,95%
  Heijmans
  +3,44%
  AMG
  +2,62%
  OCI
  +2,33%
  Volker...
  +1,80%

  Dalers

  Alfen ...
  -6,34%
  Brunel
  -2,36%
  Intert...
  -1,82%
  PostNL
  -1,77%
  Pharming
  -1,69%

  Nieuws Forum Meer»

  (1)

  horscamp op 22-feb-19 21:26
  (9)

  Kaviaar op 22-feb-19 21:17
  (3)

  Bowski op 22-feb-19 19:39
  (4)

  betweeter op 22-feb-19 19:18
  (5)

  het zwaard op 22-feb-19 18:41

  Column Forum Meer»

  (191)

  Call me Put op 22-feb-19 21:27
  (24)

  Beperktedijkbewaking op 22-feb-19 18:58
  (4)

  ronaldus op 22-feb-19 16:33
  (5)

  Snugger op 22-feb-19 14:12
  (56)

  Pomper op 22-feb-19 13:50