Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

nieuws uit Japan!

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.418 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 165 166 167 168 169 170 171 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Consumentenvertrouwen Japan gestegen

(ABM FN-Dow Jones) Het Japanse consumentenvertrouwen is in oktober gestegen. Dit bleek donderdag uit cijfers van de Japanse overheid.

Afgelopen maand steeg de vertrouwensindex ten opzichte van september met 0,6 punt naar 36,2 punten.

De index die het sentiment over het levensonderhoud in het algemeen meet, steeg met 0,6 punt. De index voor inkomensgroei steeg 0,1 punt en die voor de werkgelegenheid daalde met 0,9 punt. De index die de bereidheid meet om duurzame producten te kopen, steeg zelfs met 2,9 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Bank of Japan laat monetair beleid nog altijd ongemoeid

(ABM FN-Dow Jones) De Bank of Japan heeft zijn ruime monetaire beleid ook donderdag gehandhaafd, zoals ook verwacht, maar hintte wel op ingrijpen. Dit bleek uit het rentebesluit van de centrale bank van Japan.

Terwijl de Federal Reserve woensdagavond de rente weer verlaagde, bleef de Bank of Japan vooralsnog nog op de handen zitten, tot het moment dat haalbaarheid van de doelstellingen voor prijsstabiliteit uit het zicht verdwijnen.

De bank streeft naar een inflatie van circa 2 procent. De verwachtingen voor de ontwikkeling van de inflatie voor de middellange termijn blijven volgens de Bank of Japan ongewijzigd.

Met het oog op de prijsontwikkelingen uitte de bank zijn zorg over economische ontwikkelingen elders, waarbij het zich genoodzaakt ziet de olieprijzen en de mondiale financiële markten zo goed als mogelijk te volgen, omdat de ontwikkelingen daarin de prijzen kunnen beïnvloeden.

De negenkoppige beleidsraad handhaafde ook nu met 7 voor en 2 stemmen tegen de kortetermijnrente op 0,1 procent negatief en hield ook vast aan zijn nuldoelstelling voor het rendement op Japanse staatsobligaties met een looptijd van tien jaar.

Daarnaast herhaalde de Bank of Japan de toezegging jaarlijks voor circa 80 biljoen yen aan obligaties op te kopen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Winstsprong Nintendo

(ABM FN-Dow Jones) Nintendo heeft in het tweede kwartaal van het lopende gebroken gebroken boekjaar de nettowinst met 34 procent zien stijgen, mede vanwege een sterke omzet uit zowel hardware als software. Dit maakte de Japanse spelcomputerfabrikant donderdagochtend bekend.

In het afgelopen kwartaal kwam de nettowinst uit op 45,4 miljard yen, omgerekend circa 373 miljoen euro. Daarmee deed Nintendo het beter dan de verwachtingen. Analisten geraadpleegd door FactSet hielden rekening met een nettowinst van 36,2 miljard yen. Over de eerste zes maanden van het boekjaar daalde de winst evenwel met 4 procent tot 62,0 miljard yen.

In het afgelopen kwartaal steeg de omzet met 23 procent tot 271,9 miljard yen, mede door de verkoop van de Switch Lite, die in september uitkwam. Ook op omzetvlak deed Nintendo het beter dan de analistenverwachting van 252,4 miljard yen.

Nintendo handhaafde de outlook voor heel het jaar, dat eindigt in maart. Daarmee mikt de Japanse spelcomputerfabrikant onverminderd op een omzetstijging van 4,1 procent en een daling van de winst met 7,2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Sterkere krimp Japanse industrie

(ABM FN-Dow Jones) De inkoopmanagersindex voor de industrie in Japan is in oktober verder gedaald en wijst daarmee op meer krimp krimp. Dit bleek vrijdag uit cijfers van Markit Economics en Jibun Bank.

De inkoopmanagersindex daalde van 48,9 in september naar 48,4 in oktober. Daarmee noteert de index op de laagste stand in bijna drieënhalf jaar.

Een indexstand van meer dan 50 wijst op groei, minder dan 50 betekent krimp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Nintendo uitblinker in lagere Nikkei

Gepubliceerd op 1 nov 2019 om 07:16 | Views: 232

TOKYO-Nikkei 225 07:20
22.850,77 -76,27 (-0,33%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met verlies gesloten. Berichten dat China twijfelt over de haalbaarheid van een handelsdeal met de Verenigde Staten zorgden voor enige terughoudendheid. Beleggers deden het verder rustig aan voorafgaand aan het lange weekeinde in Japan. De beurs in Tokio blijft maandag dicht vanwege een nationale feestdag. Spelcomputermaker Nintendo was een uitblinker dankzij beter dan verwachte resultaten.

De Nikkei in Tokio ging uiteindelijk 0,3 procent lager het weekeinde in op 22.850,77 punten. Nintendo dikte bijna 8 procent aan. Het bedrijf wist de operationele winst afgelopen kwartaal meer dan te verdubbelen dankzij een sterke vraag naar zijn spelcomputer Switch. De maker van fabrieksrobots Keyence steeg ruim 8 procent na publicatie van de kwartaalcijfers en de aankondiging van een aandelensplitsing.

De beurs in Shanghai steeg tussentijds 1 procent. Uit cijfers van marktonderzoekers Caixin en Markit bleek dat de bedrijvigheid in de Chinese industrie in oktober sterker dan verwacht is toegenomen. Een dag eerder wezen cijfers van de Chinese overheid nog op een krimp van de industrie. De Hang Seng-index in Hongkong klom 0,6 procent en de Kospi in Seoul won 0,7 procent. De All Ordinaries in Sydney eindigde met een plus van 0,1 procent.
voda
0
Handelshoop stuwt Aziatische beurzen

Gepubliceerd op 4 nov 2019 om 07:06 | Views: 0


TOKIO (AFN) - De Aziatische aandelenbeurzen wonnen maandag terrein. Berichten dat de Verenigde Staten en China goede vooruitgang hebben geboekt in de gesprekken over een voorlopige handelsdeal zorgden voor optimisme. Beleggers verwerkten daarnaast nog het sterker dan verwachte Amerikaanse banenrapport van afgelopen vrijdag. In Tokio bleef de beurs gesloten vanwege een nationale Japanse feestdag.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,6 procent in de plus. Washington en Peking lieten vrijdag weten constructieve handelsgesprekken te hebben gevoerd. Volgens de Amerikanen zou een deal later deze maand kunnen worden ondertekend. Daarnaast verklaarde de Amerikaanse minister van Economische Zaken Wilbur Ross afgelopen zondag dat de licenties voor Amerikaanse bedrijven om producten te verkopen aan het Chinese telecomconcerns Huawei "binnenkort" zullen worden toegekend. Huawei staat op een zwarte lijst vanwege zorgen over de nationale veiligheid.

De Hang Seng-index in Hongkong dikte 1,3 procent aan en de Kospi in Seoul steeg 1,4 procent. De All Ordinaries in Sydney sloot 0,3 procent hoger. De handel in het aandeel Westpac werd stilgelegd. De Australische bank maakte bekend meer geld te willen ophalen na een daling van de winst. Daarnaast bleek dat Australische winkelverkopen in september minder sterk zijn gestegen dan verwacht.
voda
0
Nikkei sluit met stevige winst

Gepubliceerd op 5 nov 2019 om 07:13 | Views: 312

TOKYO-Nikkei 225 06:58
23.276,74 +425,97 (+1,86%)

TOKIO (AFN) - In Japan, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, is de aandelenbeurs dinsdag met een stevige winst gesloten. De stemming werd gesteund door de positieve ontwikkelingen aan het handelsfront tussen de Verenigde Staten en China en de nieuwe recordstanden op Wall Street.

De toonaangevende Nikkei in Tokio eindigde uiteindelijk 1,8 procent hoger op 23.251,99 punten en bereikte het hoogste niveau in meer dan een jaar tijd. Vooral de bedrijven die veel omzet halen uit China waren in trek. De makers van bouwmachines Komatsu en Hitachi Construction Machinery stegen tot 5,4 procent.

Z Holdings, het voormalige Yahoo Japan, maakte een koerssprong van ruim 16 procent na sterke kwartaalcijfers. Fujifilm dikte 6,7 procent aan. Volgens zakenkrant The Wall Street Journal wil Xerox zijn belang in de joint venture Fuji Xerox verkopen aan Fujifilm voor 2,2 miljard dollar.

China

De beurs in Shanghai zette de stijging voort en ging tussentijds 0,7 procent vooruit. Uit cijfers van onderzoekbureaus Caixin en Markit bleek dat de bedrijvigheid in de Chinese dienstensector in oktober is gedaald tot het laagste niveau sinds februari dit jaar. Zakenkrant de Financial Times meldde daarnaast dat de Verenigde Staten overwegen om enkele importtarieven op Chinese goederen te schrappen.

De Hang Seng-index in Hongkong klom 0,5 procent en de Kospi in Seoul won 0,5 procent. De All Ordinaries in Sydney eindigde met een winst van 0,2 procent. De Australische centrale bank hield de rente conform verwachting onveranderd, maar liet wel weten klaar te staan om het monetaire beleid verder te versoepelen om de economie te stimuleren.
voda
0
Yen en weer zitten Grolsch-moeder Asahi dwars

Gepubliceerd op 5 nov 2019 om 10:01 | Views: 8

Heineken Hld. 09:45
84,45 -0,30 (-0,35%)

TOKIO (AFN/RTR) - De Japanse biermaker Asahi, in Europa onder meer eigenaar van Grolsch, kijkt minder positief naar de financiële prestaties dit jaar. De brouwer kampt met de impact van slecht weer op de verkopen. Verder spelen ook negatieve wisselkoerseffecten een belangrijke rol in de aangepaste prognoses.

Het is de tweede keer in vier maanden tijd dat Asahi in zijn verwachtingen snijdt. Het bedrijfsresultaat zal waarschijnlijk uitkomen op 202 miljard yen (ruim 1,7 miljard euro). Eerder rekende Asahi nog op 215,5 miljard yen. De omzet komt waarschijnlijk uit op bijna 2,09 biljoen yen, van een eerdere schatting van 2,12 biljoen yen.

Asahi staat onder druk door een reeks aan buitenlandse overnames de afgelopen vier jaar. Dat heeft miljarden gekost, maar het concern gevoeliger gemaakt voor wisselkoerseffecten. Daarbovenop heeft Asahi in Japan last van felle concurrentie op een markt waar minder gedronken wordt.
voda
0
Japanse dienstensector krimpt nu ook

(ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de Japanse dienstensector is in oktober licht gekrompen. Dit bleek woensdag uit cijfers van Markit Economics en Jibun Bank.

De inkoopmanagersindex daalde van 52,8 in september naar 49,7 afgelopen maand.

De industrie bleek vorige week al harder gekrompen, met een indexstand van 48,4 in oktober. Een maand eerder was dit nog 48,9.

Ondanks de dalingen van beide indices, wat ook niet heel verrassend was volgens econoom Joe Hayes van IHS Markit vanwege de verhoging van de omzetbelasting, zijn er ook positieve signalen. Hayes wees bijvoorbeeld op de aanhoudende stijging van de nieuwe orders, ondanks het tegenzittende weer.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Exportbedrijven stuwen Nikkei

Gepubliceerd op 6 nov 2019 om 07:12 | Views: 0

TOKYO-Nikkei 225 07:02
23.291,01 +39,02 (+0,17%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag licht hoger geëindigd. Vooral de exportbedrijven waren in trek na een daling van de Japanse yen. Daarnaast werd gewacht op de verdere ontwikkelingen rond de eerste fase van een handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China.

De hoofdindex in Tokio, de Nikkei 225, sloot uiteindelijk met een plus van 0,2 procent op 23.303,82 punten en tikte tussentijds het hoogste niveau sinds 10 oktober vorig jaar aan. Op macro-economisch vlak bleek dat de Japanse dienstensector in oktober is gekrompen. Vorige week liet de industriesector ook al een krimp zien.

Automaker Mitsubishi en printer en camerafabrikant Kyocera profiteerden van de goedkopere yen en dikten 0,9 procent en 1,4 procent aan. Asahi leverde meer dan 6 procent in. De Japanse biermaker en eigenaar van Grolsch is minder positief over de financiële prestaties dit jaar. De brouwer kampt met de impact van het slechte weer in Japan en negatieve wisselkoerseffecten.

De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 0,3 procent in de min. Peking zou van Washington eisen dat importheffingen op Chinese goederen worden teruggedraaid en dat er een pauze wordt ingelast in de handelsoorlog voordat China een handelsdeal zal ondertekenen. De Hang Seng-index in Hongkong won 0,2 procent en de Kospi in Seoul klom 0,3 procent. De All Ordinaries in Sydney sloot met een verlies van 0,6 procent.
voda
0
Megaverlies SoftBank door WeWork en Uber

Gepubliceerd op 6 nov 2019 om 07:40 | Views: 65

TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - Telecombedrijf en techinvesteerder SoftBank heeft in het derde kwartaal een miljardenverlies geleden. Het bedrijf schreef flink af op zijn investeringen in kantoorverhuurder WeWork en taxi-app Uber. Het was het eerste operationele kwartaalverlies voor SoftBank in veertien jaar.

Het operationele verlies kwam uit op 704,4 miljard yen, omgerekend 5,8 miljard euro. De afschrijving op WeWork alleen bedroeg al 497,7 miljard yen. Vorig jaar was SofTbank in het derde kwartaal nog goed voor een operationele winst van 705,7 miljard yen.

Het investeringsfonds Vision Fund zette in de afgelopen periode zelfs een verlies van 970,3 miljard yen in de boeken. Dat fonds met een grootte van 100 miljard dollar leverde SoftBank de voorbije jaren juist enorme winsten op. Dat waren vooral papieren winsten omdat bedrijven waar het fonds in investeerde meer waard werden.

Afgeblazen beursgang

SoftBank investeerde vorig jaar al stevig in WeWork, maar na een afgeblazen beursgang dit jaar viel de kantoorverhuurder bijna om. Het Japanse concern verkreeg voor miljarden een meerderheid van het bedrijf in handen, maar daardoor werd het eigen bestaande belang ook veel minder waard.

In Uber stak SoftBank al eerder geld. Na de beursgang eerder dit jaar werd het bedrijf echter flink minder waard dan het prijskaartje dat durfinvesteerders eerder aan het bedrijf hingen.
voda
0
Stevig winstalarm autobouwer Mitsubishi

Gepubliceerd op 6 nov 2019 om 10:16 | Views: 315

TOKIO (AFN) - De Japanse autobouwer Mitsubishi snijdt hard in zijn prognoses voor de winst en de omzet. Het concern heeft te maken met fors lagere verkopen en negatieve wisselkoerseffecten, zo bleek uit een verklaring.

Mitsubishi is het kleinste lid van een alliantie met het eveneens Japanse Nissan en het Franse Renault. Kenners wijzen er daardoor op dat ook Nissan binnenkort mogelijk een somber handelsbericht zal overleggen. De hele autosector heeft momenteel last van onder meer het afvlakken van de wereldwijde economische groei, handelskift en de aanpassing naar andere vervoersvormen als elektrisch rijden.

Mitsubishi voorziet nu een resultaat van 30 miljard yen, omgerekend ongeveer 248 miljoen euro. Eerder stond de doelstelling nog op 90 miljard yen. De omzetverwachting werd met 5 procent verlaagd tot 2,45 biljoen yen.
voda
0
Las Vegas Sands Cites Concerns over Japan Development Costs

Las Vegas Sands Chairman and CEO Sheldon Adelson once pledged to spend USD 10 billion to develop an integrated resort in Japan. Last week, LVS described US$10 billion as just the starting point for a Japan IR, admitting in the process that soaring capex expectations were casting some doubt on the potential to achieve necessary returns. The comments were made by LVS President and Chief Operating Officer Rob Goldstein when asked to discuss likely Japan investment levels during the company’s 3Q19 earnings call. Quoting a figure of USD 12 billion as a genuine possibility, Goldstein noted that, “No matter how good you are at this business, that must give you pause to stop and think, ‘Is that prudent? Can you really deploy, can you get the return? We’ve had those discussions and we’ve had them with the Japanese government. We have the balance sheet and the capability and the skill set to do it. We’re working through those issues right now but I think USD 10 billion is the starting point. I don’t think anybody’s going to do it for less than USD10 billion, unless you’re going to do something sub-par.”

In August, LVS became the first company to officially withdraw from the race for an Osaka IR and declare its intention to focus on Tokyo and Yokohama instead – two cities with much larger population bases than Osaka and easier access for tourists.

Source : Strategic Research Institute
Bijlage:
voda
0
Noord-Amerikaanse tak doet Toyota goed

Gepubliceerd op 7 nov 2019 om 08:16 | Views: 52

TOKIO (AFN) - De Japanse autobouwer Toyota heeft de winst in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar zien stijgen. Dat kwam onder meer doordat er wereldwijd meer auto's werden verkocht. Maar vooral de verbetering van de marktomstandigheden in de Verenigde Staten deed het concern goed.

Toyota zag de operationele winst met 14 procent stijgen tot 662,3 miljard yen. Dat is omgerekend ruim 5,5 miljard euro. Het was het sterkste kwartaal voor de grootste Japanse automaker sinds het boekjaar 2015. Toyota handhaafde zijn doelstelling voor wat betreft de operationele jaarwinst.

In totaal verkocht de autoproducent in de meetperiode 2,75 miljoen wagens. Dat waren er een jaar eerder 2,18 miljoen. De verkopen in de grootste markt, Noord-Amerika, dikten met 5,6 procent aan. Toyota heeft zijn strategie in de VS wat aangepast, door er meer pick-ups en SUV te produceren die in de regio populair zijn. Ook kortingen werden verminderd. De verkopen in Azië, inclusief China, stegen met 3,4 procent.
voda
0
Nikkei sluit met kleine winst

Gepubliceerd op 7 nov 2019 om 07:29 | Views: 346

TOKYO-Nikkei 225 07:20
23.330,32 +26,50 (+0,11%)

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is donderdag met een kleine winst gesloten. Beleggers verwerkten het zogenoemde Tankan-rapport van de Bank of Japan, waaruit bleek dat het vertrouwen van grote Japanse bedrijven is gedaald tot het laagste niveau in meer dan zes jaar. Berichten dat de geplande ondertekening van een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China mogelijk wordt uitgesteld tot volgende maand zorgden eveneens voor enige terughoudendheid.

De Nikkei in Tokio eindigde uiteindelijk 0,1 procent in de plus op 23.330,32 punten. Telecombedrijf en techinvesteerder SoftBank zakte 2,2 procent na een miljardenverlies in het derde kwartaal. Het bedrijf moest flink afschrijven op zijn investeringen in kantoorverhuurder WeWork en taxi-app Uber. Het was het eerste operationele kwartaalverlies voor SoftBank in veertien jaar.

Mitsubishi Motor raakte bijna 7 procent kwijt. De Japanse autobouwer verlaagde zijn prognoses door tegenvallende verkopen in de Verenigde Staten en China. Cameramaker Olympus steeg meer dan 15 procent en bereikte een recordniveau na beter dan verwachte kwartaalresultaten.

De andere Aziatische beurzen lieten overwegend kleine verliezen zien. De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,2 procent lager en de Hang Seng-index in Hongkong verloor 0,4 procent. De Kospi in Seoul daalde 0,1 procent. In Australië was de All Ordinaries een positieve uitschieter met een winst van 1 procent.
voda
0
Zwakke vraag doet Honda pijn

Gepubliceerd op 8 nov 2019 om 07:38 | Views: 26

TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse autobouwer Honda Motor heeft veel last van de wereldwijd afzwakkende vraag naar voertuigen. Het concern verlaagde daarom zijn winstverwachting voor heel het gebroken boekjaar.

Honda heeft net als veel kleinere Japanse automakers last van internationale handelskift, maar ook van de overgang naar zelfrijdende technologie en nieuwe duurzamere brandstofvormen. Daarbij heeft de onderneming ook nog last van leveringsproblemen. Voor het jaar dat loopt tot eind maart gaat Honda nu uit van een operationele winst van 690 miljard yen, omgerekend zo'n 5,7 miljard euro. Eerder rekende de onderneming nog op 770 miljard yen.

In het afgelopen kwartaal, dat eind september eindigde, kwam het operationeel resultaat ruim boven verwachting uit op 220 miljard yen. Honda gaf verder aan om voor 100 miljard yen eigen aandelen in te gaan kopen.
voda
0
Rechter Italië stuurt bankiers de cel in

Gepubliceerd op 8 nov 2019 om 17:35 | Views: 542

MILAAN (AFN/BLOOMBERG) - Voormalig leidinggevenden van Deutsche Bank en het Japanse Nomura moeten de cel in vanwege hun rol in een grote fraudezaak bij de Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena. Ook oud-medewerkers van de oudste bank van Italië zelf moeten de gevangenis in. De bankmedewerkers zouden geholpen hebben met het wegmoffelen van honderden miljoenen euro's aan verliezen.

Een Italiaanse rechter deelde vrijdag gevangenisstraffen uit tot 8 jaar. De betrokken bankiers zouden onder meer nepaccounts hebben gebruikt voor de fraude en markten moedwillig hebben gemanipuleerd. Ook zou gesjoemeld zijn met de handel in complexe derivaten, waarmee renteverliezen kunnen worden afgedicht.

Oud-voorzitter Giuseppe Mussari van Monte dei Paschi moet ruim 7 jaar brommen. Ook de overige tien verdachten kregen gevangenisstraffen opgelegd, waaronder voormalig financieel directeur Daniele Prondini en algemeen directeur Antonio Vigni van Monte dei Paschi. De verwachting is dat de gestrafte medewerkers de beslissing van de rechter zullen aanvechten.
voda
0
Japanse machine-orders hard gedaald in september

(ABM FN-Dow Jones) De machine-orders in Japan zijn in september hard gedaald. Dit bleek maandag uit overheidscijfers.

De totale waarde van de machine-orders daalde op maandbasis met maar liefst 18,7 procent, na een stijging van 11,8 procent in augustus. De data zijn gecorrigeerd voor seizoenseffecten.

In de private sector kenden de orders in september, exclusief volatiele orders, een daling van 2,9 procent, na een afname met 2,4 procent in augustus.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Nikkei begint week met verlies

Gepubliceerd op 11 nov 2019 om 07:17 | Views: 91

TOKYO-Nikkei 225 06:58
23.338,53 -53,34 (-0,23%)

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is maandag met verlies begonnen aan de nieuwe week. De oplopende spanningen in Hongkong drukten op het beurssentiment. Beleggers verwerkten daarnaast de uitlatingen van president Donald Trump, die verklaarde dat de gesprekken met China de goede kant opgaan, maar dat beide partijen geen afspraken hebben gemaakt over het terugschroeven van importtarieven.

De hoofdgraadmeter in Tokio, de Nikkei 225, eindigde 0,3 procent in de min op 23.331,84 punten. Bandenfabrikant Bridgestone zakte 0,8 procent na een verlaging van de winstverwachting. De Japanse autobouwer Honda heeft ook veel last van de wereldwijd afzwakkende vraag naar voertuigen en verlaagde zijn winstverwachting. Het bedrijf kondigde echter aan om eigen aandelen in te gaan kopen. Het aandeel steeg ruim 4 procent.

In Hongkong, waar maandag opnieuw massaal werd gedemonstreerd, raakte de Hang Seng-index tussentijds 2,5 procent kwijt. De politie zette traangas in tijdens de anti-regeringsdemonstratie in de stad en bevestigde dat een man is neergeschoten. De man ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De beurs in Shanghai daalde 1,2 procent. Aandelen van winkelbedrijven stonden in de belangstelling vanwege de viering van Singles Day in China. Daarnaast bleek dat de inflatie in China in oktober is gestegen tot het hoogste niveau in bijna acht jaar. De inflatie wordt vooral aangejaagd door de sterk gestegen prijzen van varkensvlees vanwege de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in het land. De Kospi in Seoul zakte 0,2 procent. De All Ordinaries in Sydney was een positieve uitschieter en sloot 0,7 procent hoger.
voda
0
Japanse machine-orders verder omlaag

Gepubliceerd op 11 nov 2019 om 07:28 | Views: 0

TOKIO (AFN) - De machine-orders in Japan zijn in september verder gedaald, terwijl door economen op een stijging was gerekend. De orders daalden met 2,9 procent op maandbasis, na een daling met 2,4 procent in augustus.

Economen rekenden gemiddeld op een stijging van de orderontvangst voor de omvangrijke machine-industrie in Japan, de derde economie van de wereld. Op jaarbasis stegen de bestellingen met 5,1 procent, na in augustus nog met 14,5 procent te zijn gekelderd.

Het cijfer over de machine-orders is een belangrijke graadmeter als het gaat om investeringen door Japanse bedrijven. Zij zijn voorzichtiger geworden met investeringen in machines en apparatuur vanwege de afzwakkende wereldeconomie en de handelsspanningen.
3.418 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 165 166 167 168 169 170 171 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX lager in middaghandel

15:54 De Amsterdamse beurs stond woensdag in de middaghandel in de min. Ook elders in Europa kleurden de koersenb...

  Indices

  AEX 593,70 -0,50%
  EUR/USD 1,1079 +0,01%
  Germany30^ 13.173,20 -0,36%
  Gold spot 1.471,65 -0,02%
  LDN100-24h 7.246,57 -0,84%
  NY-Nasdaq Composite 8.570,66 +0,24%
  US30# 27.877,01 -0,19%

  Stijgers

  Kiadis...
  +7,05%
  ALTICE...
  +1,54%
  Galapagos
  +1,39%
  Takeaw...
  +1,08%
  TomTom
  +0,86%

  Dalers

  Alfen ...
  -2,81%
  TKH
  -2,73%
  Arcadis
  -2,56%
  Heijmans
  -2,40%
  Aegon
  -2,28%

  Nieuws Forum Meer»

  (1)

  Realist2018 op 20-nov-19 15:55
  (2)

  suske wiet op 20-nov-19 15:49
  (40)

  Andy5 op 20-nov-19 15:31
  (2)

  Jopie1962 op 20-nov-19 14:59
  (8)

  dasokwat op 20-nov-19 13:25

  Column Forum Meer»

  (81)

  ttroo op 20-nov-19 15:57
  (11)

  The Saint op 20-nov-19 14:28
  (6)

  Snugger op 20-nov-19 12:49
  (84)

  ONN op 20-nov-19 11:26
  (9)

  ONN op 20-nov-19 11:20