Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Italië is het echte probleem in Europa

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.894 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 88 89 90 91 92 93 94 95 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
'Redding Italiaanse probleembank Carige op handen'

De redding van de noodlijdende Italiaanse bank Carige lijkt nabij. Een dag voordat de Europese Centrale Bank over zou gaan op het afwikkelen van de bank, zijn belangrijke spelers het eens geworden over een reddingsplan van €900 mln. Dat schrijft persbureau Reuters op basis van anonieme bronnen.

Kern van het plan is een claimemissie van €700 mln. Italiaanse banken, die deelnemen aan een Italiaans fonds dat spaarders beschermt, hoesten tussen de €500 mln en €600 mln op om aandelen te kopen. Cassa Centrale Banca (CCB), een bank buiten het depositofonds, steekt €70 mln aan kapitaal in de bank.

Ander onderdeel van het plan is dat twee banken die in handen zijn van de staat voor €200 mln aan converteerbare obligaties kopen. Bad bank SGA, ook eigendom van de Italiaanse staat, zou slechte leningen overnemen.

Eerdere pogingen om Carige, de tiende bank van Italië, te redden zijn keer op keer gestrand. In mei trok BlackRock zich nog terug uit een reddingsplan. De grote Amerikaanse vermogensbeheerder beschouwde het als te risicovol. Om de toekomst van Carige veilig te stellen waren volgens BlackRock meer investeerders nodig, maar die konden niet gevonden worden. Begin dit jaar trok de Europese Centrale Bank (ECB) de controle over de bank naar zich toe.

Het in 1483 opgerichte Carige telt vierduizend medewerkers en vijfhonderd kantoren. De instelling verkeert al lang in problemen. De bank gaat gebukt onder een zware last aan oninbare kredieten, managementproblemen en een lage winstgevendheid. De zwakke economie van de regio Genua helpt daarbij niet.

Volgens Reuters blijven nog een aantal vragen onbeantwoord, zoals wie de bank gaat leiden. Ook zou de familie Malacalza, met 27,5% van de aandelen de grootste aandeelhouders van de bank, niet enthousiast zijn over het laatste reddingsplan.

fd.nl/ondernemen/1310030/redding-ital...
voda
0
Winstdaling bij olieconcern Eni

Gepubliceerd op 26 jul 2019 om 10:06 | Views: 288

MILAAN (AFN) - Het Italiaanse olie- en gasconcern Eni heeft in het tweede kwartaal een lagere winst behaald, mede door zwakkere prijzen van olie en gas. Ook had het bedrijf te maken met een hogere belastingdruk.

De aangepaste winst zakte met 27 procent tot 562 miljoen euro. De productie van olie en gas bedroeg in de afgelopen periode het equivalent van 1,83 miljoen vaten per dag. Eni heeft voor het hele jaar een doelstelling om de productie met 2 tot 2,5 procent te verhogen.

In een toelichting sprak topman Claudio Descalzi van een minder sterk handelsklimaat voor de onderneming.
voda
0
Italiaanse industrie krimpt opnieuw

(ABM FN-Dow Jones) De activiteit in de Italiaanse industrie is in juli iets minder hard gekrompen. Dit bleek donderdag uit cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex steeg van 48,4 in juni naar 48,5 afgelopen maand.

Een indexstand van meer dan 50 wijst op groei, minder dan 50 betekent krimp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Groeikramp vertroebelt prognose UniCredit

Gepubliceerd op 7 aug 2019 om 09:04 | Views: 58

ROME (AFN/BLOOMBERG) - De Italiaanse bank UniCredit heeft zijn omzetdoelstelling voor dit jaar naar beneden toe bijgesteld. De bank wist de voorbije maanden, tegen de eigen verwachting in, geen omzetgroei te realiseren. UniCredit wijst met een beschuldigende vinger naar de groeivertraging van Europese economieën en de verkoop van een online bankonderdeel, die de opbrengsten drukten.

UniCredit zag de omzet in het tweede kwartaal van dit jaar 4,6 procent dalen tot 4,5 miljard euro. De bank verdiende minder geld met kredietverstrekking, handel en commissies en verlaagde daarop zijn omzetprognose dit jaar van 19 miljard euro naar 18,7 miljard euro. De winst steeg, geholpen door de verkoop van het bankonderdeel wel fors, met 81 procent tot 1,9 miljard euro.

Het eerder afgegeven winstdoel hield de bank in de lucht, geholpen ook door kostenbesparingen. Bij UniCredit verdwenen de laatste tijd duizenden banen en nog eens duizenden banen staan op de tocht. De bedrijfskosten vielen in de voorbije maanden op jaarbasis 4,4 procent lager uit.
heen en weer
0
Italie is het echte probleem in Europa, heet deze discussie. Maar je kunt ook zeggen: Europa is het echte probleem in Italie.
voda
0
Salvini dringt aan op nieuwe verkiezingen

Gepubliceerd op 8 aug 2019 om 20:50 | Views: 455

ROME (AFN/DPA/RTR) - De Italiaanse vicepremier Matteo Salvini wil dat er nieuwe verkiezingen worden gehouden. Hij heeft premier Giuseppe Conte laten weten dat de coalitie van de Lega en de M5S (Vijfsterrenbeweging) geen toekomst meer heeft en dat het daarom beter is de kiezer aan het woord te laten.

Eerder donderdag was Salvini, leider van de rechts-populistische Lega, samen met de voorman van de eurosceptische protestpartij M5S, Luigi Di Maio, bij Conte geweest om te praten over de onenigheid in de coalitie.

Salvini en Di Maio zijn beide vicepremiers in het kabinet dat 1 juni 2018 aantrad. Conte is als partijloze premier en technocraat aangetrokken om het wankele evenwicht in de regering te handhaven.

Woensdag stemden de regeringspartijen tegen elkaar in de Senaat over de omstreden aanleg van een treintunnel door de Alpen naar Lyon in Franrijk. Salvini stelt dat de M5S noodzakelijke hervormingen die de regering beoogt, dwarsboomt.
voda
0
'Weer verkiezingen Italië in 2e helft oktober'

Gepubliceerd op 9 aug 2019 om 11:38 | Views: 742

ROME (AFN) - De regeringscrisis in Italië leidt naar verwachting van Italiaanse media tot vervroegde verkiezingen in de tweede helft van oktober. De vorig jaar gevormde coalitie van de rechts-populistische Lega van Matteo Salvini en de protestpartij M5S (Vijfsterrenbeweging) van Luigi Di Maio is feitelijk uiteengevallen, omdat Salvini zijn vertrouwen heeft opgezegd en snel verkiezingen eist.

De partijloze premier Conte heeft beloofd de Italiaanse Tweede Kamer van vakantie terug te roepen om over het lot van de regering te stemmen. Conte moet dan naar verwachting na die stemming naar president Sergio Mattarella om zijn ontslag aan te bieden. Mattarella kijkt dan of er nog een andere regering in elkaar geknutseld kan worden of schrijft verkiezingen uit.

Dat laatste verwachten veel media in het Zuid-Europese land dat de derde economie van de eurozone vormt en dat in oktober zijn begroting voor 2020 aan de EU zou moeten presenteren.
Chiddix
0
Salvini(Lega) stuurt aan op nieuwe verkiezingen in Italie. In de coalitie met de Vijfsterrenbeweging zijn spanningen en meningverschillen ontstaan m.n over de HSL van Noord-Italie naar Frankrijk.
Ook heeft er een verschuiving plaatsgevonden in de politieke verhoudingen. Lega met leider Salvini staat in de peilingen nu bovenaan.
Salvini denkt, dat hij de nieuwe verkiezingen kan winnen en met klein rechts(Berlusconi) een coalitie kan vormen. Zover is het allemaal nog niet.
De president van Italie beslist namelijk over nieuwe verkiezingen. Een struikelblok om snel nieuwe verkiezingen te houden is een begroting leveren aan Brussel binnen een bepaalde tijd.
En politieke kenners denken, dat dit niet lukt op tijd bij nieuwe verkiezingen en er voor een tijdelijke tussenvorm gekozen wordt i.v.m de begroting. Daarna verkiezingen.
Chiddix
0
De leider van Lega roept parlementsleden terug van vakantie , om volgende week te stemmen in de Senaat over de motie van wantrouwen.
New dawn
0
quote:

heen en weer schreef op 7 aug 2019 om 18:32:


Italie is het echte probleem in Europa, heet deze discussie. Maar je kunt ook zeggen: Europa is het echte probleem in Italie.


Italië heeft als grootste probleem dat hun overheidsschuld veel te groot is. Verder dat ze geen eigen valuta meer hebben die ze kunnen devalueren. De overheidsschuld verminderen is ook een probleeem want er is geen politieke wil voor. Er zou een scenario kunnen volgen zoals in Griekenland, maar het land is denk ik te groot om te helpen. De EU is geen land maar een muntunie en dat werkt niet.
josti5
0
Draghi heeft de rente al naar negatief gebracht.
De euro-bescherming en de rente hebben Italië tot dusverre op de been gehouden, en dat zal zo blijven.
Italië is geen Cyprus of Griekenland.

Steeds meer landen krijgen geld toe:

www.beleggen.nl/rentestanden

Als Italië er óók in slaagt om bij deze landen te gaan behoren, is het feest!

Dat zou helemaal een mooi afscheidscadeautje van Draghi zijn...

objectief
0
quote:

josti5 schreef op 10 aug 2019 om 10:25:


Draghi heeft de rente al naar negatief gebracht.
De euro-bescherming en de rente hebben Italië tot dusverre op de been gehouden, en dat zal zo blijven.
Italië is geen Cyprus of Griekenland.Ja, je hebt gelijk Europa moet Italie financieel helpen en dat doen ze maar wat graag, want de Italianen vangen voor o.a. Nederland etc. al die Afrikanen op, die wij liever niet willen huisvesten. Deze service is voor de EU onbetaalbaar, want s daarmee neem je de anti partijen van Wilders en Baudet (die gratis op de 1e rang willen zitten) de wind uit de zeilen.
hirshi
0
quote:

objectief schreef op 10 aug 2019 om 10:45:


[...]

Ja, je hebt gelijk Europa moet Italie financieel helpen en dat doen ze maar wat graag, want de Italianen vangen voor o.a. Nederland etc. al die Afrikanen op, die wij liever niet willen huisvesten. Deze service is voor de EU onbetaalbaar, want s daarmee neem je de anti partijen van Wilders en Baudet (die gratis op de 1e rang willen zitten) de wind uit de zeilen.


Matteo Salvini wint aan populariteit.

Een ruk naar rechts is aanstaande.

Strenger optreden tegen migranten, de belastingen verlagen (tegen de wensen van de EU in), een vervroegd pensioen, een basisinkomen, kinderbijslag en fors investeren in infrastructurele projecten.

In 2013 noemde Salvini de euro op een campagnebijeenkomst een ‘misdaad tegen de menselijkheid’, en een van de slogans waarmee hij in die eerste jaren als partijleider furore maakte, was ‘Basta €uro’.

Gelukkig wordt de soep niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend.

Geraadpleegd: De Volkskrant.
heen en weer
0
quote:

New dawn schreef op 10 aug 2019 om 10:07:


[...]

Italië heeft als grootste probleem dat hun overheidsschuld veel te groot is. Verder dat ze geen eigen valuta meer hebben die ze kunnen devalueren. De overheidsschuld verminderen is ook een probleeem want er is geen politieke wil voor. Er zou een scenario kunnen volgen zoals in Griekenland, maar het land is denk ik te groot om te helpen. De EU is geen land maar een muntunie en dat werkt niet.


Italie heeft inderdaad problemen, maar zonder de EU zouden ze alleen maar hun munt hoeven te devalueren, vandaar de opmerking: EU is het probleem voor Italie.
objectief
0
quote:

heen en weer schreef op 11 aug 2019 om 10:13:


[...]

Italie heeft inderdaad problemen, maar zonder de EU zouden ze alleen maar hun munt hoeven te devalueren, vandaar de opmerking: EU is het probleem voor Italie.


Zonder de EU wordt Italie een armlastig land. "alleen de munt devalueren"; zo simpel ligt het niet; het helpt voor de export maar je kunt niks meer importeren omdat het te duur wordt en de Italianen kunnen niet meer naar het buitenland.
Kort gezegd: Italie is met handen en voeten gebonden aan de EU en er is geen enkel Italiaanse politieke partij die dat serieus overweegt; ze dom ze nou ook weer niet.
Chiddix
0
Lega is in de laatste peilingen gestegen naar 38%. 2x zoveel als de Vijfsterrenbeweging , die de grootste was na de laatste verkiezingen(bron:AD).
De grote motor is de heer Salvini, die mateloos populair is geworden bij de Italianen. Hij spreekt de taal van het volk en voert een show op tijdens de bestaande regering over o.a NGO schepen enz , wat de Italianen prachtig vinden. Ook Rutte een veeg uit de pan geven over de Sea Watch 3 doet het uiteraard goed.
Bangizwe
0
Europa is gewoon een verlengstuk van Afrika aan het worden, een gat vol illegallen en corrupt gespuis.
objectief
0
quote:

Bangizwe schreef op 11 aug 2019 om 14:45:


Europa is gewoon een verlengstuk van Afrika aan het worden, een gat vol illegallen en corrupt gespuis.


Ik heb niet in alle Afrikaanse landen gewoond (zijn er heel veel), dus dat weet ik niet.
Maar illegalen zijn van alle tijden en corruptie ook. Het is hoogmoedig te denken dat je beter bent dan een ander en/of een Europeaan beter dan een Afrikaan.
Chiddix
0
quote:

Bangizwe schreef op 11 aug 2019 om 14:45:


Europa is gewoon een verlengstuk van Afrika aan het worden, een gat vol illegallen en corrupt gespuis.


Illegale migratie gestimuleerd door West-Europese regeringsleiders met hun NGO vloot met goedkeuring van het stemvolk. Merkel en Rutte werden in 2017 bij de verkiezingen weer op het podium gehesen. Rutte werd de held van Europa genoemd.
Maar we leven in een democratie waar de meerderheid het beleid uitstippelen. Migratie, klimaat ....... In Italie zit een populistische regering en dat is uniek. Waarschijnlijk niet lang meer. De populisten hebben het met elkaar aan de stok.
Bangizwe
0
Ik zeg niet dat ik beter ben, ik zeg gewoon dat Europa een stuk afrika zal worden. Met alles er op en er aan.
1.894 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 88 89 90 91 92 93 94 95 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street met klein verlies de handel uit

21 nov De aandelenbeurzen op Wall Street zijn donderdag met kleine minnen gesloten. Beleggers in New York verwerkt... 3

  Indices

  AEX 589,85 -0,73%
  EUR/USD 1,1066 -0,10%
  Germany30^ 13.166,90 +0,22%
  Gold spot 1.465,11 +0,03%
  LDN100-24h 7.248,34 +0,15%
  NY-Nasdaq Composite 8.506,21 -0,24%
  US30# 27.791,24 +0,10%

  Stijgers

  Flow T...
  +1,68%
  Nedap
  +1,04%
  Ordina
  +0,99%
  Ajax
  +0,97%
  OCI
  +0,85%

  Dalers

  Kiadis...
  -5,92%
  Alfen ...
  -4,82%
  BESI
  -2,76%
  Arcelo...
  -2,66%
  B&S Gr...
  -2,62%

  Nieuws Forum Meer»

  (1)

  Kaspersky op 21-nov-19 23:26
  (2)

  R0ME0 op 21-nov-19 23:24
  (3)

  Adje op 21-nov-19 23:22
  (1)

  Mick75 op 21-nov-19 22:42
  (5)

  JackIe op 21-nov-19 21:48

  Column Forum Meer»

  (7)

  geobeo op 21-nov-19 20:45
  (124)

  Jhr von Hochhausen op 21-nov-19 20:19
  (6)

  HD_Erik op 21-nov-19 19:11
  (4)

  Snugger op 21-nov-19 17:26
  (1)

  Snugger op 21-nov-19 12:07