Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
38.180 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1896 1897 1898 1899 1900 1901 1902 1903 1904 1905 1906 1907 1908 1909 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
haas
0
Personeels-advertentie van gemeente:

In verband met de overgang naar een nieuwe taxatiemodule binnen de gemeente is het van belang dat op korte termijn alle woningen opnieuw worden geïnventariseerd en de nieuwe WOZ-waarden (berekend op basis van m²) te spiegelen met oude WOZ-waarden (berekend op basis van m³). Als medewerker BAG/WOZ hoef je het WOZ-object niet te taxeren, maar enkel de objectkenmerken bij een woning te muteren.
Wij zijn op zoek naar iemand die in eerste instantie aan de slag gaat met het controleren van twee-onder-één-kap en geschakelde woningen (1567) en rij- en hoekwoningen (1356). In tweede instantie dienen de vrijstaande woningen (1096) gecontroleerd te worden.
voda
0
Prijsstijging Nederlandse koopwoningen weer in de lift

(ABM FN-Dow Jones) Bestaande Nederlandse koopwoningen waren in maart 7,7 procent duurder dan in maart 2018. Dit is de kleinste prijsstijging sinds september 2017. Dit meldden het CBS en het Kadaster dinsdag.

In februari stegen de prijzen nog met 7,5 procent op jaarbasis en in januari met 8,7 procent.

Na een piek in augustus 2008 daalden de prijzen van koopwoningen en in juni 2013 werd een dieptepunt bereikt. Sindsdien is er sprake van een stijgende trend. In mei 2018 was de prijsindex bestaande koopwoningen voor het eerst hoger dan het recordniveau in augustus 2008. In maart 2019 bereikte de index het hoogste niveau ooit. Vergeleken met het dal in juni 2013 lagen de prijzen in maart 36,1 procent hoger.

Volgens gegevens van het Kadaster werden er in maart 16.836 verkochte woningen geregistreerd. In de eerste drie maanden van dit jaar zijn 47.431 woningen verkocht. Dat is 9 procent minder dan in dezelfde periode van 2018.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
A3aan
0
LEUK. Prijzen waren in maart dus 7,7 procent hoger en dat is de kleinste prijsstijging sinds september 2018. Maar in volgende alinia staat dat prijzen in februari 7,5 % hoger waren. Dus 7,7% is een kleinere stijging dan 7,5. Kan ik nu niet rekenen of kunnen bij CBS niet rekenen.
wieweet
0
Funda de grootste aanbieder in Nederland...

Heeft iemand een link van de grootste huizen aanbieder van Duitsland en Belgie?

vrgr
Da Freeze
0
quote:

wieweet schreef op 26 apr 2019 om 18:52:


Funda de grootste aanbieder in Nederland...

Heeft iemand een link van de grootste huizen aanbieder van Duitsland en Belgie?

vrgr


In Duitsland is deze groot: www.immobilienscout24.de
Halte
0
Recent onderzoek van een Maastrichtse econoom geeft paralellen tussen een eventuele vastgoedbubbel in Amsterdam nu en die door hem vastgestelde 300 jaar geleden:
Na de Gouden Eeuw was er in Amsterdam de eerste vastgoedbubbel
www.trouw.nl/home/na-de-gouden-eeuw-w...
voda
0
Huizenprijzen op hoogste niveau ooit, maar stijging vlakt af

De gemiddelde prijs voor een koopwoning lag vorige maand op een recordhoogte van €303.240, maar de prijzen zijn minder hard gestegen dan in voorgaande maanden. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van gegevens uit het Kadaster.

Afgelopen maand werden 19.708 woningen verkocht.Foto: Dijkstra

Waar de prijzen van bestaande koopwoningen in de eerste maanden van het jaar nog 7,5% of meer toenamen ten opzichte van een jaar eerder, lag de groei in mei op 7,2%.

Boven de drie ton
De gemiddelde verkoopprijs kwam afgelopen januari voor het eerst boven de €300.000. In februari dook die er even onder, maar sinds maart zijn koopwoningen gemiddeld meer dan drie ton waard.

In mei zijn 19.708 woningen verkocht. Dat is ruim 8% meer dan een jaar eerder. Het aantal verkopen ligt over heel 2019 nog wel achter op 2018. In de eerste vijf maanden van dit jaar zijn totaal 84.442 woningen verkocht, 2,5% minder dan in dezelfde periode van 2018.

Sinds het dieptepunt in juni 2013 zitten de huizenprijzen weer in de lift. In mei 2018 was de prijsindex bestaande koopwoningen voor het eerst hoger dan het recordniveau van augustus 2008. Vergeleken met het dal in juni 2013 lagen de prijzen in mei ruim 37 procent hoger.

Voor grafieken, zie link:

fd.nl/economie-politiek/1305737/prijs...
voda
0
Waarschuwingssignalen op Nederlandse nieuwbouwmarkt

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
BAM
3,154 0,014 0,45 % Euronext Amsterdam
Heijmans
8,58 -0,02 -0,23 % Euronext Amsterdam
VolkerWessels
17,94 -0,04 -0,22 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Het algemene beeld van de woningmarkt in het tweede kwartaal van 2019 is heel positief, maar er zijn ook punten van zorg ten aanzien van de nieuwbouwmarkt. Dit blijkt donderdag uit een update van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs In onroerende goederen, kortweg NVM.

Volgens voorzitter Ger Jaarsma is het momenteel "een goed moment om te verkopen".

De afkoeling in prijsontwikkeling zet volgens de cijfers van de brancheorganisatie door, en daardoor stijgen de prijzen wat minder hard.

NVM ziet dat er meer transacties zijn geweest én dat het aanbod is toegenomen. "Kortom: er wordt meer verkocht, er worden méér woningen te koop gezet en de prijzen van bestaande woningen stijgen nog licht."

Daarbij was het voor het eerst in acht kwartalen dat het aantal verkochte bestaande woningen hoger uitviel dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Toch signaleert NVM ook verontrustende ontwikkelingen bij de nieuwbouw.

"Wel zien we een probleem bij de nieuwbouw. De prijzen daarvan gaan door diverse oorzaken door het plafond", aldus Jaarsma.

De gemiddelde nieuwbouwwoning is al twee kwartalen op rij 80.000 euro duurder dan een gemiddelde bestaande woning, "en dat is echt een probleem", vindt Jaarsma.

De prijsstijging komt volgens NVM door de hoge grond-, personeel- en bouwkosten en daarbij ook de stapeling van "ambitieuze beleidsmaatregelen", zoals gasloos bouwen en lokale regels.

"Het stapelen van overheidsbeleid werkt prijsopdrijvend en daarmee averechts voor de woningmarkt",

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
josti5
0
Teletekst 114:

Makelaarsvereniging NVM vreest dat
nieuwbouwhuizen onbetaalbaar worden.Een
nieuwe woning kost gemiddeld 387.000
euro,17% meer dan een jaar geleden,zo
blijkt uit NVM-cijfers.

Als gevolg van de hoge prijzen worden
steeds minder nieuwbouwhuizen verkocht.
Het aantal daalde met 13% ten opzichte
van een jaar geleden.Opvallend is dat
het met bestaande huizen juist beter
gaat:voor het eerst in twee jaar zijn
er daar meer van verkocht.

De hoge prijzen komen onder meer door
de hoge prijzen en bouwkosten.Ook
speelt volgens NVM dat overheden dure
milieumaatregelen eisen.
------------------

www.funda.nl/koop/hoofddorp/nieuwbouw/

www.funda.nl/koop/nieuw-vennep/nieuwb...

www.funda.nl/koop/heemstede/nieuwbouw/

izdp
1
Ik zie de enorme prijzen voor nieuwbouw eerder gelegen aan de keuze van de markt voor het soort woningen.
Heel veel grote gezinswoningen waar je makkelijk met 8 man in kan wonen bij wijze van spreken.
Blijkbaar hebben mensen heel erg veel over voor ruimte, zo ongeveer parallel met de auto.
Ze willen daar veel dagen per week voor werken.
Zorgt er wel voor dat uit die hoek er weinig beschikbaar komt voor wie dat niet kan betalen of die ruimte niet wil hebben.
De grote groep van alleenstaanden en stellen zonder kinderen.
izdp
0
Overigens het ruimere aanbod wat de NVM over rept is al maandenlang stabiel rond de 105.000 eenheden incl kavels, garages, recreatiewoningen en dubbeltellingen.
Het dieptepunt lag net even onder de 96.000 eenheden.

Wat zeker waar is, is dat de markt zich stabiliseert qua prijzen.
Dus wie wil kopen moet zich niet laten opjagen door makelaars.
Overbieden is niet de standaard!
voda
0
Eindelijk weer beweging op Amsterdamse woningmarkt

Grachtenpanden gereflecteerd in de Reguliersgracht in Amsterdam.Foto: Jasper Juinen / Bloomberg

Er komt weer wat beweging in de overspannen woningmarkt in Amsterdam. Het afgelopen kwartaal werden maar liefst 22% meer woningen verkocht dan in dezelfde periode een jaar geleden. De gemiddelde verkoopprijs daalde met bijna 4% ten opzichte van het jaar ervoor. Hoewel dit vooral komt doordat er goedkopere huizen zijn verkocht, lijkt het plafond wel bereikt in de hoofdstad. Zo blijkt uit de donderdag verschenen cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

De verkoopcijfers konden omhoog in de hoofdstad, omdat meer mensen besloten hun huis te verkopen. In het tweede kwartaal werden ruim 3000 woningen te koop gezet, dat is 37% meer dan een jaar geleden. Met name in de prijsklasse van €500.000 tot €750.000 werd veel in de verkoop gedaan.

Appartementen langs het IJ in Amsterdam.Foto: Jasper Juinen / Bloomberg
37%
Meer woningen te koop gezet in Amsterdam in het afgelopen kwartaal ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar

Dat juist in de krappe gebieden zoals Amsterdam extra woningen te koop worden gezet, komt volgens makelaars onder meer omdat consumenten reageren op berichtgeving over afkoeling van de woningmarkt. Ook kan meespelen dat consumenten door de lage rente en gestegen huizenprijzen ineens mogelijkheden zien om hun huis te verkopen, stellen makelaars.

In Amsterdam zien makelaars ook dat particuliere verhuurders hun panden weer verkopen, omdat ze moeite hebben om huurders te vinden. 'Het gaat dan om huren van €1500 tot €1750. Daar zijn nu moeilijker huurders voor te vinden dan een tijdje terug. Als zo'n woning dan een paar maanden leeg staat, denkt een verhuurder ik kan ook de overwaarde pakken en de woning verkopen', zegt Jerry Wijnen, voorzitter van de makerlaarsvereniging Amsterdam.

Minder kijkers bij bezichtiging
Dat de prijs van de gemiddelde verkochte woning in de hoofdstad 4% daalde op jaarbasis komt volgens de NVM omdat er naar verhouding veel woningen buiten de ringweg A10 zijn verkocht en die zijn gemiddeld genomen goedkoper. In het prijssegment tussen de €250.000 en €400.000 nam het aantal transacties bijvoorbeeld meer dan een derde toe.

De vierkante-meterprijs steeg in Amsterdam het afgelopen kwartaal nog wel met 2,5%. Maar volgens de NVM is dat een beperkte stijging en laat dit zien dat aan de extreme prijsontwikkeling op de Amsterdamse woningmarkt een einde is gekomen.

Dat er iets meer lucht op de Amsterdamse woningmarkt is gekomen is volgens makelaars al merkbaar bij bezichtigingen. Er zouden minder kijkers zijn en ook minder biedingen.

Voor het eerst boven drie ton
De situatie in Amsterdam is meestal een voorbode voor wat er in de rest van het land gaat gebeuren. Ook landelijk nam het aantal verkopen van bestaande koopwoningen weer toe. Dat is voor het eerst in twee jaar. Maar de toename is niet zo sterk als in de hoofdstad. Over heel Nederland wisselden in het tweede kwartaal 39200 woningen van eigenaar, dat is een toename van bijna 2%.
Voor het eerst is de gemiddelde verkoopprijs landelijk met €308.000 boven de €300.000 uitgekomen. Dat betekent een prijsstijging van 7,4% ten opzichte van een jaar geleden. Daarmee stijgen de prijzen wel minder hard dan eerder. In het laatste kwartaal van 2018 ging het nog om een toename van 10,3%. De vierkante meterprijzen stegen in het tweede kwartaal met 6,3% op jaarbasis, wat ook een afvlakking van de groei is.

Nieuwbouw te duur
In de nieuwbouw zijn in het tweede kwartaal met een daling van 13% beduidend minder woningen verkocht dan een jaar eerder. Dit is al het zesde kwartaal op rij dat de verkoopcijfers van nieuwe huizen dalen en de grootste daling tot nu toe.

Volgens de NVM is de daling het gevolg van de hoge prijzen van nieuwbouwwoningen, waardoor kopers afhaken. De prijs voor een gemiddelde verkochte nieuwbouwwoning steeg in het afgelopen kwartaal naar €387.000, een toename van 17% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.‘'Stapeling van overheidsbeleid werkt prijsopdrijvend en daarmee averechts voor de overheid'’•

Ger Jaarsma, voorzitter van de NVM
NVM-voorzitter Ger Jaarsma, die binnenkort wordt opgevolgd door Onno Hoes, wijt de prijsstijging in de nieuwbouw naast de hoge bouw- en grondkosten aan de stapeling van ambitieuze beleidsmaatregelen zoals gasloos bouwen en lokale regels. 'Dat werkt prijsopdrijvend en daarmee averechts voor de woningmarkt', aldus Jaarsma.

fd.nl/economie-politiek/1308481/meer-...
voda
0
'We bouwen te veel dure woningen in Nederland'

De afgelopen jaren zijn de prijzen van nieuwbouwhuizen enorm gestegen.Foto: Cor Salverius / Dijkstra

In het kort
Ontwikkelaars vrezen dat er een overschot aan dure woningen ontstaat in NederlandDe prijzen zijn fors gestegen de laatste jaren en ook de komende jaren komen er vooral dure woningen bijPrijzen gingen omhoog door hogere bouwkosten en grondprijzen, maar ook doordat ontwikkelaars elk huis uniek willen maken

Projectontwikkelaars vrezen dat de komende jaren een overschot aan dure woningen ontstaat in Nederland. De afgelopen jaren zijn de prijzen van nieuwbouwhuizen enorm gestegen en ook in de pijplijn zitten nu vooral plannen voor duurdere huizen.

'Dit houdt geen stand. We bouwen gewoon te duur. Straks krijgen we de huizen niet meer verkocht', zegt Daan van der Vorm, topman van Vorm, één van de grotere ontwikkelaars in Nederland, in gesprek met het FD.

Ook Bart van Breukelen, bestuursvoorzitter van bouwer en ontwikkelaar TBI Holdings, denkt dat het maximum bereikt is. Job Dura, topman van Dura Vermeer, vroeg zich eerder al af hoe lang kopers nog bereid zijn de steeds hogere huizenprijzen te betalen.

Vijftien dure woontorens in Rotterdam
Terwijl de gemiddelde verkoopprijs van een nieuwbouwhuis in 2015 nog rond de €275.000 lag, was dit in het eerste kwartaal van 2019 iets meer dan €380.000, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De prijzen in de nieuwbouw stegen eind 2018 al vijf kwartalen op rij harder dan die van de bestaande bouw.
Ook de bouwplannen die nog in het vat zitten, bestaan volgens de ontwikkelaars voor een belangrijk deel uit duurdere woningen. 'In Rotterdam zitten wel vijftien dure woontorens in de planning', aldus Van der Vorm. 'Gevoelsmatig kan dat niet. Er zijn daar niet genoeg mensen met een passend vermogen en inkomen', aldus Hans Meurs, algemeen directeur van Vorm.

De economische vooruitzichten verslechteren momenteel in Nederland en het consumentenvertrouwen was dit jaar lange tijd negatief.

Schaarse grond
Dat de prijzen in de nieuwbouw zo oplopen, komt volgens TBI-topman Van Breukelen door de schaarste aan locaties, de gestegen grondprijzen en de oplopende bouwkosten. Bovendien wil de politiek dat er vooral in de stad gebouwd wordt en dat is volgens hem duurder dan bouwen in de wei of aan de randen van de stad. Recent is er nog de stikstofuitspraak van de Raad van State bijgekomen die de woningproductie verder dreigt te ontregelen.

Ook stellen gemeenten hoge eisen aan de kwaliteit van de woningen. Denk aan duurzaamheidseisen, ondergrondse parkeergarages en niet te veel hoogbouw. Het Centraal Planbureau concludeerde eerder dit jaar al dat dit gemeentelijk beleid er vooral in resulteert dat huizen duurder worden en niet dat er meer wordt gebouwd.

Tekort loopt op
Ondanks de grote woningbehoefte wordt al jaren het streven van 75.000 nieuwe woningen per jaar niet gehaald. Hierdoor loopt het tekort op, wat de prijzen nog verder opjaagt. Daarnaast wordt de laatste jaren een deel van de voorraad koopwoningen door beleggers omgezet in huurwoningen. Dat vergroot de schaarste op de koopmarkt in steden.

75.000
Om het woningtekort terug te dringen moeten er jaarlijks 75.000 nieuwe woningen worden gebouwd

Een aantal gemeenten probeert inmiddels wel iets te doen aan de betaalbaarheid van woningen, door bijvoorbeeld voor te schrijven dat een bepaald percentage van de nieuwbouw middeldure koop of huur moet zijn. Volgens veel investeerders en ontwikkelaars werkt dit averechts, omdat bouwplannen door dit ingrijpen niet langer rendabel zijn en de bouw daardoor stokt.

Meer standaardiseren
Volgens Van der Vorm en Meurs zijn de ontwikkelaars zelf ook debet aan de oplopende prijzen. 'Het is te gemakkelijk om alleen te wijzen naar grondprijzen en bouwkosten. We maken ook gewoon te dure huizen in Nederland. Alles moet uniek en met de laatste technische snufjes, maar het is de vraag of dat echt altijd nodig is', aldus Meurs.

Door meer te standaardiseren en in fabrieken voor te produceren, moeten de kosten met zo'n 20% omlaag kunnen, denken Meurs en Van der Vorm.

fd.nl/ondernemen/1308089/we-bouwen-te...
hirshi
0
De hoop van velen is gevestigd op een trendbreuk in de ontwikkeling van de huizenbubble.

Helaas is daar dankzij het te verkrijgen bijna gratis hypotheekgeld met fiscale aftrek op de koop toe weinig kans op.
henk38
1
quote:

hirshi schreef op 11 jul 2019 om 17:27:


De hoop van velen is gevestigd op een trendbreuk in de ontwikkeling van de huizenbubble.

Helaas is daar dankzij het te verkrijgen bijna gratis hypotheekgeld met fiscale aftrek op de koop toe weinig kans op.


Het is alleen nog maar een kwestie van tijd!!
www.youtube.com/watch?v=ftBeTIDv8Vg&a...
wieweet
0
Vereniging Eigen Huis: Verleng looptijd aflossingsvrije hypotheek naar 75 jaar
Veel oudere huiseigenaren met een bescheiden pensioen dreigen hun huis te moeten verkopen. Dat komt omdat banken de lening voor hun aflossingsvrije hypotheek niet willen verlengen. Daarvoor waarschuwt Vereniging Eigen Huis (VEH). Volgens de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) hoeft verlengen in principe geen probleem te zijn voor de bank.


Als klanten na de hypotheektermijn van 30 jaar in hun huis willen blijven wonen, moet de lening worden verlengd. Bij veel banken gebeurt dat niet vanzelfsprekend, klaagt VEH. Soms wordt als voorwaarde gesteld dat iemand eerst een flink bedrag aflost. Wie daar het geld niet voor heeft, kan een ultimatum worden gesteld om het huis te verkopen, terwijl de maandelijkse hypotheeklasten tot dan toe prima waren op te brengen.

VEH zegt al jaren de oplossing voor het probleem te hebben: ,,Verleng de looptijd van 30 naar 75 jaar of schrap de einddatum van de lening, zoals bij de Rabobank het geval is. Dan dwing je mensen met heel bescheiden maandlasten niet om hun huis te verkopen en op zoek te gaan naar een huurwoning.’’

Maar volgens brancheorganisatie NVB zijn banken in dit soort gevallen best bereid de aflossingsvrije hypotheken te verlengen. Dan moeten er alleen geen betalingsproblemen zijn. Een zegsman benadrukt dat banken altijd kijken naar de specifieke omstandigheden. Meer dan een miljoen huiseigenaren hebben een hypotheek die geheel of gedeeltelijk aflossingsvrij is.
-------
Dat het rond 2030 een zooitje gaat worden kon iendereen wel weten. Deze zombi hyphoteek vorm gaat voor veel elende zorgen. Ook dit wisten ze bij de invoering al. Vooral diegene die hiervoor hebben gekozen en dadelijk in de problemen gaan komen zullen weer het hardst gaan zeuren..."De bank heeft dit gedaan"
Ze vergeten echter dat zij mede verantwoordelijk zijn voor de hele giftige woningmakrt probleem.

vrgr
josti5
0
quote:

wieweet schreef op 21 jul 2019 om 12:32:


Vereniging Eigen Huis: Verleng looptijd aflossingsvrije hypotheek naar 75 jaar
Veel oudere huiseigenaren met een bescheiden pensioen dreigen hun huis te moeten verkopen. Dat komt omdat banken de lening voor hun aflossingsvrije hypotheek niet willen verlengen. Daarvoor waarschuwt Vereniging Eigen Huis (VEH). Volgens de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) hoeft verlengen in principe geen probleem te zijn voor de bank.


Als klanten na de hypotheektermijn van 30 jaar in hun huis willen blijven wonen, moet de lening worden verlengd. Bij veel banken gebeurt dat niet vanzelfsprekend, klaagt VEH. Soms wordt als voorwaarde gesteld dat iemand eerst een flink bedrag aflost. Wie daar het geld niet voor heeft, kan een ultimatum worden gesteld om het huis te verkopen, terwijl de maandelijkse hypotheeklasten tot dan toe prima waren op te brengen.

VEH zegt al jaren de oplossing voor het probleem te hebben: ,,Verleng de looptijd van 30 naar 75 jaar of schrap de einddatum van de lening, zoals bij de Rabobank het geval is. Dan dwing je mensen met heel bescheiden maandlasten niet om hun huis te verkopen en op zoek te gaan naar een huurwoning.’’

Maar volgens brancheorganisatie NVB zijn banken in dit soort gevallen best bereid de aflossingsvrije hypotheken te verlengen. Dan moeten er alleen geen betalingsproblemen zijn. Een zegsman benadrukt dat banken altijd kijken naar de specifieke omstandigheden. Meer dan een miljoen huiseigenaren hebben een hypotheek die geheel of gedeeltelijk aflossingsvrij is.
-------
Dat het rond 2030 een zooitje gaat worden kon iendereen wel weten. Deze zombi hyphoteek vorm gaat voor veel elende zorgen. Ook dit wisten ze bij de invoering al. Vooral diegene die hiervoor hebben gekozen en dadelijk in de problemen gaan komen zullen weer het hardst gaan zeuren..."De bank heeft dit gedaan"
Ze vergeten echter dat zij mede verantwoordelijk zijn voor de hele giftige woningmakrt probleem.

vrgr


VEH komt toch met een oplossing?
De bank vangt z'n centen/rente, en de oudjes kunnen rustig blijven wonen waar zij wonen, totdat het verpleeghuis, de kist of de urn hen roepen.
Huis verkopen, hypotheek aflossen, iedereen blij, behalve dan de kinderen die wellicht méér hadden willen vangen.

Die 'zegsman' van de NVB liegt trouwens, dat-ie barst.
Ik ken verscheidene gevallen van gedwongen huizenverkoop in mijn naaste omgeving, omdat de renteperiode van een hypotheek afliep.
Ondanks jarenlang netjes maandelijks betalen konden mensen gedwongen hun tent verkopen, en hun laatste jaren in een huurhuis slijten.
Chiddix
0
Ouders met kinderen verkopen huis aan kleinkind onder de WOZ waarde. Zou dat gevolgen kunnen hebben voor de erfenis voor het kind met bv met zoon die het huis gekocht heeft? Uiteraard worden de kinderen gedupeerd omdat de woning voor minder verkocht is. Het huis werd verkocht in 2000 en de laatste ouder overleed in 2015.
Dit heeft niet op mij betrekking maar op iemand die ik ken. Lijkt mij ingewikkelde materie. Voer voor notarissen?
josti5
0
quote:

Chiddix schreef op 21 jul 2019 om 15:48:


Ouders met kinderen verkopen huis aan kleinkind onder de WOZ waarde. Zou dat gevolgen kunnen hebben voor de erfenis voor het kind met bv met zoon die het huis gekocht heeft? Uiteraard worden de kinderen gedupeerd omdat de woning voor minder verkocht is. De huis werd verkocht in 2000 en de laatste ouder overleed in 2015.
Dit heeft niet op mij betrekking maar op iemand die ik ken. Lijkt mij ingewikkelde materie. Voer voor notarissen?


Toevallig zit ik er net middenin.
Inderdaad voer voor notarissen, maar niet ingewikkeld.

www.erfrechtplan.nl/
38.180 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1896 1897 1898 1899 1900 1901 1902 1903 1904 1905 1906 1907 1908 1909 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street toont mooie koerswinsten

15 okt De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag duidelijk in het groen gesloten. Beleggers op Wall Street verwe...

  Indices

  AEX 579,87 +0,81%
  EUR/USD 1,1033 +0,07%
  Germany30^ 12.637,20 +0,06%
  Gold spot 1.481,24 +0,01%
  LDN100-24h 7.205,54 -0,02%
  NY-Nasdaq Composite 8.148,71 +1,24%
  US30# 27.014,39 -0,04%

  Stijgers

  Fugro
  +11,50%
  ForFar...
  +4,17%
  Euroco...
  +3,33%
  Galapagos
  +3,27%
  ASML
  +3,01%

  Dalers

  Fagron
  -2,96%
  RELX
  -1,30%
  ALTICE...
  -1,11%
  Alfen ...
  -1,02%
  Basic-Fit
  -0,67%

  Nieuws Forum Meer»

  (9)

  suske wiet op 16-okt-19 00:06
  (16)

  Dead cat bounce op 15-okt-19 23:32
  (1)

  langetermijner op 15-okt-19 23:24
  (9)

  Weert=No.1 op 15-okt-19 23:07
  (9)

  FlashHenk op 15-okt-19 23:03

  Column Forum Meer»

  (157)

  Optiefan op 15-okt-19 23:25
  (1)

  Weert=No.1 op 15-okt-19 22:52
  (3)

  Snugger op 15-okt-19 22:28
  (6)

  Greedit op 15-okt-19 17:56
  (18)

  Atari op 15-okt-19 17:21