Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Belgie

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
25 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
paulta
0
Ik zag je Italie post ook al, dure bedoeling hoor!
De obligatiemarkten gaan de aandelenmarkten overheersen, de belangen zijn ook veel groter.
Stel je eens voor dat er elke week 2x een Unliverlever IPO plaatvind(soortgelijke bedragen) en dat maal 53!!!!
Ik heb medelijden met de pensioenfondsen...die gaan nu strak <85%.
voda
0
Even wat positiefs over Belgie:

Belgisch leger deelt kleding uit
30 november 2010, 16:28 | ANP
BRUSSEL (ANP) - Het Belgische leger is dinsdag begonnen in het hele land winterkleding uit te delen. De kleren worden via sociale diensten onder daklozen en asielzoekers verdeeld. Het gaat onder meer om overbodige mutsen, handschoenen, jassen en schoenen uit de voorraad van het leger.

Daarnaast legt het Rode Kruis de laatste hand aan het gereedmaken van twee leegstaande kazernes voor de opvang van duizend daklozen. De hulporganisatie hoopt het eerste complex begin volgende week te kunnen openen.

In België leven naar schatting zevenduizend asielzoekers op straat. Het land wil eind dit jaar vierduizend extra opvangplaatsen voor dakloze asielzoekers realiseren. Het aantal asielaanvragen zal dit jaar naar verwachting 20.000 bereiken, het hoogste peil sinds de asielcrisis van 1998-2001.

voda
0
Hier in NL toch heel andere aantallen dan in Belgie...

Rode Kruis levert bedden voor daklozen
30 november 2010, 19:24 | ANP
DEN HAAG (ANP) - Het Nederlandse Rode Kruis heeft tot dinsdag ruim tweehonderd bedden geleverd aan gemeenten die extra slaapplaatsen inrichten voor daklozen vanwege de kou. Dat heeft de hulporganisatie dinsdag laten weten.

De grootste bulk bedden, 150 stuks, is voor Amsterdam, dat dinsdag liet weten de daklozen te verplichten 's nachts binnen te zijn. De hoofdstad kreeg de bedden afgelopen weekeinde al. Andere gemeenten die bedden bestelden zijn Gouda (acht), Hilversum (acht) en Utrecht (vijftig) en zij kregen die dinsdag.

[verwijderd]
0
België betaalt nu 2 procent rente meer dan Duitsland

De rentespread tussen Duitsland en België is vandaag opgelopen boven de 200 basispunten, het hoogste punt sinds 1993. Duitsland wordt als superveilig land gezien, België steeds meer als dubieus schuldenland. Is België zwak of sterk?
Spread

De lange Belgische staatsrente is vandaag opgelopen tot 4,5 procent, terwijl de Duitse rente daalt tot 2,4 procent. Daardoor klimt de 'spread' tot 210 basispunten, oftewel 2,1%-punt. Bijna alle eurolanden zien vandaag hun renteverschil met Duitsland stijgen. Nederland moet het doen met een spread van 47 basispunten. Onze lange rente is vandaag iets gedaald naar 2,87 procent.
PIGS

De Zuid-Europese staatsobligaties krijgen vandaag de zwaarste klappen. De Italiaanse rente klimt met 19 basispunten tot 6,19 procent en de Spaanse en Portugese rente stijgt met 18 basispunten tot respectievelijk 6,38 en 11,09 procent. Erg grote verschillen met Nederland en Duitsland.
Zwak of sterk

Duitsland en Nederland staan symbool voor het sterke noordelijke deel van de Euro. De knoflook- landen als Griekenland, Portugal en Italië zijn de grootste schuldenlanden in de Eurozone. België heeft ook een gigantische staatsschuld, meer dan 100% van het BNP, maar ook een goede draaiende economie en een flink overschot op de handelsbalans. Waar België nu precies bijhoort is niet duidelijk: Een sterk noordelijk land of een zwak zuidelijk land? Of allebei? Het zou goed bij het (politiek) verdeelde land passen.

www.rtl.nl/components/financien/rtlz/...
s.lin
0
Donderwolken boven Ford Genk
22/07/12, 04u02
Zware overcapaciteit in de auto-industrie doet donderwolken samenpakken boven Ford Genk. Financiële experts stellen dat de autobouwer verplicht is een fabriek te sluiten in Europa, en verwijzen daarbij naar Ford Genk. .

Ford gaat net als andere merken gebukt onder de economische crisis, met dalende verkoopscijfers. Zakenbank Morgan Stanley verwacht geen verbetering voor eind 2014. Analisten stellen daarom dat Ford genoodzaakt zal zijn een fabriek te sluiten. Dat staat vandaag in de krant Het Nieuwsblad op Zondag.

Volgens het financiële persagentschap Bloomberg komen daarbij vooral de Europese Ford-fabrieken van Southampton in Groot-Brittannië en Ford Genk in beeld. Voor Ford Genk speelt mee dat er vooral grote modellen worden gebouwd, terwijl er door de crisis vooral vraag is naar kleinere wagens.

De directie van Ford Genk beklemtoont dat de Europese Ford-directie recent alle gemaakte engagementen richting Ford Genk heeft herbevestigd. Bij de vakbond ABVV erkent men dat er ongerustheid is op de vloer, zeker nadat bekend raakte dat de productie van de Mondeo is uitgesteld. Maar volgens vakbondsafgevaardigde Erik Verheyden heeft de vakbond van de Europese directie te horen gekregen dat dit uitstel geen afstel is en is verzekerd dat de geplande investeringen zullen gebeuren.

Bron: belga.be
s.lin
0
Belgische handel vertraagt opnieuw
16/08/12, 15u36
De handel vanuit België vertraagt opnieuw. De waarde van de uitvoer daalde in mei met 6,4 procent, die van de invoer met 8,0 procent in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Dat blijkt uit de handelsbalans van de Nationale Bank. De handelsbalans van mei vertoont een tekort van 0,1 miljard, een verbetering met 0,4 miljard ten opzichte van mei 2011.

In mei voerde ons land voor 20,2 miljard euro uit (-6,4 procent). De invoer daalde nog forser (-8,0 procent) tot 20,4 miljard euro.

De snelle ramingen van de Nationale Bank voor de handelsbalans van juni wijzen op een overschot van 0,7 miljard euro. De uitvoer zou 20,5 miljard euro bedragen en de invoer 19,9 miljard euro.

belga.be
s.lin
0
"Stijging vastgoedprijzen valt stil"
24/08/12, 12u02
Terwijl over heel het eerste semester van 2012 de gemiddelde vastgoedprijzen in België nog lichtjes zijn gestegen in vergelijking met vorig jaar, lijkt die stijging in het tweede kwartaal te zijn stilgevallen. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Economie.

Uitzondering op die trend zijn de bouwgronden, die in prijs blijven stijgen als gevolg van de schaarste.

Bron: belga.be
s.lin
0
Belgische woningen 60 procent te duur
24/08/12, 04u38
Na The Economist waarschuwt nu ook ratingbureau Standard & Poor's dat de Belgische woningen te duur zijn. De kredietbeoordelaar spreekt over een overwaardering tot 60 procent. Toch komt er volgens S&P geen prijzencrash, omdat de vraag naar een eigen woning hoog blijft.

Kredietbeoordelaar S&P komt tot zijn bevinding na vergelijking van de verkoopprijzen met het beschikbare inkomen en de huur. Die oefening geeft aan dat de Belgische woningen tussen 47 en 60 procent te duur zijn. Daarmee bevestigt de kredietbeoordelaar de berekening van The Economist. Het Britse tijdschrift kwam vorige week met het nieuws dat woningen 64 procent overgewaardeerd zijn tegenover het inkomen en 47 procent tegenover de huur. Ook internationaal gerenommeerde instellingen zoals de Oeso en het IMF kwamen tot het besluit dat Belgische huizen te duur zijn, al zijn de percentages die ze daarop plakken een stuk lager.

Ondanks het alarmerende cijfer moeten Belgische woningbezitters niet meteen vrezen voor een vastgoedcrash, blijkt uit het rapport. "De vraag naar woningen blijft hoog, omdat zowel de bevolking als het aantal gezinnen stijgt", schrijft S&P. "Het aanbod blijft beperkt, want er komen niet snel genoeg nieuwe woningen op de markt."

Behalve inkomen en huurprijzen zijn er ook nog tal van andere variabelen die meespelen bij het berekenen van de betaalbaarheid van een eigen woning. Wordt rekening gehouden met de lage rente, de langere looptijden van leningen en de spaarcenten die Belgische gezinnen op hun rekening hebben staan, dan zijn Belgische woningen volgens S&P 'slechts' 15 procent te duur en blijven ze betaalbaar.

De kredietbeoordelaar verwacht dat de prijzen zullen stabiliseren of lichtjes zullen dalen als gevolg van de onzekerheid over de economie. De federatie van Belgische notarissen bevestigt die analyse. "Na een periode van continue prijsstijging kunnen we spreken van een stabilisatie van de prijzen. Op de vastgoedmarkt is begin dit jaar een adempauze ingezet, toen de prijzen in het eerste kwartaal daalden", zegt voorzitter Bart van Opstal.

Hoe lang de adempauze gaat duren is moeilijk te zeggen, zegt de federatie van notarissen. "Maar de kans is groter dat de prijzen eerder dalen dan dat ze weer stijgen", aldus Van Opstal. Een stijgende rente, een opflakkerende eurocrisis en een nieuwe recessie kunnen roet in het eten gooien.

Van Opstal zegt blij te zijn met de stagnering van de prijzen. "Prijzen die blijven stijgen, zijn niet goed. Soms moet je een adempauze inlassen." Van te dure woningen is volgens hem geen sprake. "Mocht de markt echt overgewaardeerd zijn, dan zouden de kopers veel minder woningen kopen. Dat is niet het geval. het aantal transacties blijft hoog en de prijzen maken geen bokkensprongen."

Bron: De Morgen
s.lin
0
Vastgoedprijzen blijven stijgen
28/08/12, 16u07
De vastgoedprijzen blijven stijgen in België, ondanks berichten over een overwaardering van de markt. De prijzen van kwaliteitswoningen namen in de eerste helft van dit jaar nog toe met 2 procent tot gemiddeld 235.000 euro. De prijzen van de appartementen stegen met 4 procent tot 239.950 euro, blijkt uit de Trends Vastgoedgids. .

De villa's bleven stabiel op 375.000 euro, en de gronden stegen naar 131 euro per vierkante meter (+1 procent). Dat betekent dat, met een inflatie op jaarbasis van 2,2 procent in juni 2012, de reële prijzen van kwaliteitshuizen, gronden en villa's gedaald zijn in de eerste helft van dit jaar.

In Vlaanderen blijft Vlaams-Brabant de duurste provincie voor woningen. De referentieprijs voor woningen stabiliseert er weliswaar op 280.000 euro, terwijl de woningprijzen wel nog stijgen in de andere Vlaamse provincies.

Appartementen en villa's
Op de appartementenmarkt vallen de prijsstijgingen in de kleinere steden Brugge en Hasselt op. Een klim van 19 procent brengt de referentieprijs voor een appartement in Brugge op 312.500 euro. Met een referentieprijs van 263.660 euro (+15 procent) is Hasselt veruit de duurste appartementenmarkt in Limburg.

Op de villamarkt dalen de provinciale referentieprijzen in West-Vlaanderen (-4 procent) en in Oost-Vlaanderen (- 2 procent). In Antwerpen is er nog een stijging van 2 procent.

Grond
Bouwgrond werd in alle Vlaamse provincies duurder. West-Vlaanderen kende de grootste stijging (+8 procent), in de provincie Antwerpen is bouwgrond het duurst.

Bron: belga.be
s.lin
0
België legt banken aan banden
za 01 sep 2012, 07:54
BRUSSEL (AFN) - Voor de Belgische premier Elio Di Rupo is de hervorming van de bankensector de belangrijkste prioriteit de komende maanden. De socialistische premier wil de spaar- en zakenafdelingen van de banken opsplitsen, meldde hij zaterdag in diverse kranten.

Di Rupo trekt zo een les uit de bankencrisis. ,,Nu komen de verliezen van de banken bij de gewone mensen terecht, terwijl de winsten geprivatiseerd worden."

Hij wil strenge regels voor speculatieve activiteiten. ,,Bij overtredingen daarop moeten we boetes kunnen opleggen. Daarbovenop moeten er boetes opgelegd kunnen worden voor belangenvermenging."

DFT
voda
0
Belgische economie krimpt in tweede kwartaal
Gepubliceerd op 7 sep 2012 om 15:27 | Views: 152 |

BRUSSEL (AFN) - De Belgische economie is in het tweede kwartaal met 0,5 procent gekrompen in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Dat maakte de Belgische centrale bank vrijdag bekend.

Op jaarbasis ging de economie van België met 0,3 procent achteruit in het tweede kwartaal. In het eerste kwartaal van dit jaar was nog sprake van een economische groei van 0,2 procent op kwartaalbasis en 0,4 procent op jaarbasis.

Volgens de centrale bank was in alle bedrijfstakken krimp te zien. De Belgische industrie liet de grootste teruggang zien op kwartaalbasis (min 1,7 procent). De binnenlandse consumptie nam met 0,4 procent af.
[verwijderd]
0
quote:

Mon-E-Man schreef op 23 sep 2012 om 18:36:


België ziet voorlopig af van vermogensheffing

www.telegraaf.nl/buitenland/12981736/...


Zet je maar vast schrap voor een aantal posts uit 't zuiden.
Stam
0
Ja, er is nogal wat electorale koorts (gemeenteraadsverkiezingen 14/10).
De liberale open vld dreigt uit de regering te stappen als er een vermogensbelasting zou komen.
Deze legislatuur dus niet meer. De hele rijken hebben geluk en vallen net uit de boot... De minister: 'er zijn al genoeg belastingsverhogingen'
haas
0
akkoord bij Di Rupo

Ik mag Di Rupo wel: lacht iets minder uitbundig dan Rutte,
maar zegt wel wat meer dan Rutte.
25 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street eindigt beursweek positief

16 aug De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met duidelijke winsten de handel uitgegaan. De handelsvrees lee... 4

  Indices

  AEX 541,94 0,00%
  EUR/USD 1,1092 -0,02%
  Germany30^ 11.589,50 +0,23%
  Gold spot 1.509,77 -0,25%
  LDN100-24h 7.169,46 +0,57%
  NY-Nasdaq Composite 7.895,99 +1,67%
  US30# 26.053,55 +0,60%

  Stijgers

  AALBER...
  0,00%
  ABN AM...
  0,00%
  Accell
  0,00%
  Accsys
  0,00%
  Acomo
  0,00%

  Dalers

  AALBER...
  0,00%
  ABN AM...
  0,00%
  Accell
  0,00%
  Accsys
  0,00%
  Acomo
  0,00%

  Nieuws Forum Meer»

  (32)

  Kaviaar op 19-aug-19 07:17
  (9)

  Crockett op 18-aug-19 23:37
  (3)

  Toddemij op 18-aug-19 16:07
  (9)

  dasokwat op 18-aug-19 15:08
  (22)

  dasokwat op 18-aug-19 15:04

  Column Forum Meer»

  (19)

  Kaviaar op 19-aug-19 07:09
  (170)

  san marco op 19-aug-19 06:52
  (11)

  Chris 'belegt' op 18-aug-19 14:38
  (8)

  Noyby op 18-aug-19 12:45
  (18)

  Apekool op 16-aug-19 17:58