Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Niet panieken om de dalende Euro.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.570 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Valuta: slecht nieuws zet euro wat lager

(ABM FN-Dow Jones) De euro zakte eind vorige week tegenover de dollar weer wat terug naar rond de 1,16. Maandag bewoog de Europese munt zich nog steeds rond dit niveau.

“Er was vrijdag wat slecht nieuws voor de euro”, meent valutaspecialist Stephan Koopman van de Rabobank. “Allereerst waren de inflatiecijfers in de eurozone, met name de kerninflatie, wat slechter dan verwacht. Dat betekent misschien dat het opkoopprogramma van de ECB langer door moet gaan om het gewenste inflatieniveau te bereiken. Verder kwam later op de dag Fitch met een negatieve outlook voor de kredietwaardigheid van Italië. Dat resulteert misschien in een afwaardering voor Italië. Ten slotte dreigde de Amerikaanse president Donald Trump dat de VS uit de Wereldhandelsorganisatie stapt. Als dit soort protectionistische berichten naar buiten komen, zie je altijd een positieve reactie bij de dollar”.

Vandaag daalde de Indonesische roepia verder naar het laagste punt sinds de Azië-crisis in 1998. In één roepia gaan nu 14,7 dollar. Ook munteenheden van andere opkomende landen als Turkije, China en Mexico staan onder druk. “Dit heeft te maken met de protectionistische maatregelen van de VS om het handelstekort terug te dringen. De munteenheden van de opkomende landen worden als risicovol gezien en handelaren kiezen voor veilige havens, zoals de dollar”, zegt Koopman. “Ook de renteverhogingen van de Fed maken het aantrekkelijk om in de dollar te stappen”.

Maandag zal het op gebied van de valuta vrij rustig zijn, omdat Wall Street vanwege Labor Day gesloten is. Later deze week komt er volgens Koopman wat meer beweging, als op vrijdag het maandelijkse arbeidsmarktrapport in de VS verschijnt.

“Deze week zal er ook meer duidelijkheid komen of Canada zich aansluit bij het handelsakkoord tussen de VS en Mexico. Komt er een akkoord met Canada, dan is dat negatief voor de dollar. Als er geen akkoord wordt bereikt, dan zal de dollar juist weer sterker worden. Dan trekt de VS zich weer terug en dit soort nieuws zet de dollar telkens wat hoger”, aldus Koopman.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: pond en euro onder druk

(ABM FN-Dow Jones) De euro en het Britse pond staan dinsdag ten opzichte van de dollar onder druk op een nog altijd volatiele valutamarkt.

"Ik vermoed dat de daling van de twee valuta's zijn oorsprong heeft in het Britse pond/dollar-paar", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxobank dinsdagochtend tegen ABM Financial News.

"De Britse munt noteerde onlangs nog boven de 1,30 dollar, maar de onzekerheden rondom Brexit lijken doorslaggevend", aldus Jongbloed. EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier had recent stevige kritiek op het Britse Brexit-voorstel, waarin hij sommige delen onder andere omschreef als "illegaal" en "een uitnodiging tot fraude". Hij waarschuwde Europese autobouwers geen Britse onderdelen meer af te nemen.

"Het proces gaat enorm moeizaam en het begint er steeds meer op te lijken dat het een harde Brexit gaat worden en dat zal negatieve consequenties voor het pond hebben", vulde valutahandelaar Laurens Maartens van De Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij tegen ABM Financial News aan.

Jongbloed wees nog op een optie van het valutapaar euro/dollar van 1,7 miljard dollar dat vanmiddag om vier uur afloopt op 1,1650 dollar.

Maartens beschrijft de valutamarkten als geheel als volatiel met relatief veel onzekerheid in valuta's van opkomende markten als Indonesië, Argentinië en Brazilië, terwijl de Turkse lira nog in de gevarenzone bevindt.

De centrale bank van Australië liet de rente dinsdag ongemoeid op 1,5 procent.

De macro-economische agenda wordt dinsdag bepaald door de producentenprijzen uit de eurozone die om elf uur naar buiten komen. In de Verenigde Staten gaat de aandacht uit naar twee inkoopmanagersindices voor de Amerikaanse industrie over augustus en de autoverkopen in dezelfde maand.

Maartens verwacht van deze cijfers dinsdag niet voor al te veel vuurwerk zorgen en kijkt vooral uit naar aanstaande vrijdag wanneer het banenrapport van de Verenigde Staten over augustus verschijnt.

De euro noteerde dinsdagochtend 0,3 procent lager op 1,1577 dollar. Het Britse pond leverde 0,1 procent in ten opzichte van de dollar en noteerde 1,2856 dollar. De Australische dollar noteerde vlak op 0,7212 dollar. De dollar verloor 1,4 procent ten opzichte van de Argentijnse peso en kwam daarmee uit op 38,0710 Argentijnse peso.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Valuta: dollar onder druk

(ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft terrein moeten prijsgeven nadat de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal berichtte dat de Verenigde Staten China voor een nieuwe ronde gesprekken over het handelsconflict heeft uitgenodigd en beleggers meer aandacht kregen voor valuta's van opkomende markten.

"Dat bericht zorgde voor wat meer vertrouwen in de wereldeconomie", aldus valutahandelaar Stephane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "De vertaling van dat sentiment zagen we bijvoorbeeld in de rand", aldus Van der Meer.

De handelaar ziet voor vandaag vrijwel alle aandacht uitgaan naar de rentebesluiten van de Bank of England en de Europese Centrale Bank, maar ook van de centrale bank van Turkije. "Bij de ECB en de BoE wordt er geen wijziging verwacht. Bij de ECB wil de markt volgens Van der Meer graag weten hoe het kwantitatieve verruimingsprogramma wordt teruggeschroefd. Bij de BoE zal het vooral om de stemverhouding draaien. Dan blijft Turkije over. "Een renteverhoging zal de Turkse lira zeker steunen", aldus Van der Meer.

De Duitse inflatie over augustus kwam in een definitieve lezing uit op een stabiele 2,0 procent op jaarbasis. Ook de Franse inflatie bleef stabiel.

Donderdagochtend komt nog het maandrapport van de International Energy Agency over de oliemarkt naar buiten.

Om één uur vanmiddag volgen het Turkse rentebesluit en dat van de Bank of England, inclusief de notulen van de vergadering. Om kwart voor twee volgt het rentebesluit van de ECB en om half drie de toelichting van ECB-voorzitter Mario Draghi.

De Amerikanen brengen donderdag twee cijfers uit, namelijk de wekelijkse steunaanvragen en de inflatie over augustus. Beide cijfers worden om half drie gepubliceerd. In de ogen van Van der Meer zullen de inflatiedata de meeste aandacht opeisen.

Na vandaag verschuift volgens Van der Meer de aandacht weer naar een flinke reeks macro-economische data uit de Verenigde Staten op vrijdag, voorafgegaan door de Whitaker Lecture van de voorzitter van de BoE Mark Carney, 's ochtends in Dublin.

De euro noteerde donderdagochtend 1,1620, een daling met 0,1 procent. Een euro kostte 7,43 Turkse lira, een dollar 6,35 Turkse lira. Een euro noteerde 17,32 Zuid-Afrikaanse rand, een verlies van een half procent. De dollar koerste 0,2 procent lager ten opzichte van de Chinese yuan op 6,8454 Chinese yuan.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Valuta: milde reactie op Chinese importheffingen Trump

(ABM FN-Dow Jones) De euro/dollar reageert vooralsnog mild op berichten dat de Verenigde Staten mogelijk deze week al importheffingen zal doorvoeren op 200 miljard dollar aan Chinese importgoederen, maar kan deze week weer onder 1,16 dollar zakken, als de Amerikaanse president de heffingen doorzet. Dat stelde analist Teeuwe Mevissen van Rabobank maandag tegen ABM Financial News.

De euro noteerde maandag vlak op 1,1630 euro.

Amerikaanse media schreven zondag dat het Witte Huis maandag of dinsdag al een heffing van 10 procent kan aankondigen op een Amerikaanse lijst met 200 miljard dollar aan Chinese importgoederen. De heffing kan oplopen tot 25 procent, hetzelfde tarief als eerder werd opgelegd op een heffingenlijst voor 53 miljard dollar aan Chinese import.

De heffingen zijn een straf voor het Chinese beleid waardoor Amerikaanse bedrijven hun kennis en technologie eenzijdig zien weglekken naar China.

Trump liet vorige week vrijdag via Twitter weten dat de Verenigde Staten "niet onder druk staan" om een deal te maken met China. Analist Teeuwe Mevissen van Rabobank ziet het daarom niet snel gebeuren dat de Amerikanen op het laatste moment water bij de wijn doen voor China, zoals de markt lijkt te verwachten. De analist denkt dat een definitieve heffing door de VS "vrij snel" kan volgen, nadat de commentaren van marktdeelnemers op de gepubliceerde goederenlijst door de regering zijn verwerkt.

Op de economische agenda staan deze week cijfers die een indicatie geven van het sentiment bij bedrijven, waaronder inkoopmanagersindices. Daarvan worden blijkbaar geen grote wijzigingen verwacht door de markt, zei Mevissen. Volgens de analist is het sentiment in de VS de laatste tijd iets aan het stijgen, terwijl het in Europa iets minder wordt. Deze convergentie wijst volgens de analist ook op een sterkere dollar.

Verder staat de Indiase roepie onder druk, zei de analist. De markten waren volgens Mevissen niet helemaal tevreden met de plannen die het land heeft aangekondigd om het tekort op de lopende rekening aan te pakken. Inmiddels betaalt men 83,60 roepie voor een euro. Op 10 augustus was dit nog 78,61 roepie.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
Drillbit
0
De eur/usd grafiek, is dat de koers van de euro in dollar of omgekeerd ?
Vergeleken met begin dit jaar, staat de euro dan zwak en de dollar sterk ? Of omgekeerd ?
Bedankt
voda
0
Valuta: slecht nieuws over Nafta-overleg zet dollar wat onder druk

(ABM FN-Dow Jones) De dollar stond donderdag wat onder druk ten opzichte van de euro, na negatieve berichten over het Nafta-overleg tussen de VS en Canada.

"Canada niet zal toetreden tot het verdrag van de VS en Mexico, zo luiden de laatste berichten. En dat is slecht nieuws voor de Amerikaanse economie en de Amerikaanse munteenheid", stelde valuta-expert Paul Erdmann van Ebury. Eind augustus sloten de VS en Mexico een bilateraal handelsakkoord dat wat president Donald Trump betreft het Noord-Amerikaanse vrijhandelsverdrag Nafta moet vervangen. Gehoopt werd dat ook Canada zich hierbij zou aansluiten.

Volgens Erdmann staan vandaag de schijnwerpers gericht op de EU-top in het Oostenrijkse Salzburg, waar de Brexit op de agenda staat. "Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker heeft gezegd dat een deal tussen de Europese Unie en Groot-Brittannië nog steeds ver weg is. Hij zei dat gisteren toen hem werd gevraagd hoe dicht de twee partijen bij elkaar zitten. Er zijn volgens Juncker belangrijke verschillen op handelsgebied en er is ook onenigheid over de grens tussen Noord-Ierland en Ierland", zo stelde Erdmann. "Ierland eist dat er na de Brexit geen harde grens ontstaat met Noord-Ierland en wordt daarin gesteund door de rest van de Europese Unie. Dit kan praktisch gesproken alleen als Noord-Ierland onderdeel blijft van de Europese douane-unie. Maar de regering van Theresa May wil daar juist van af na de Brexit".

Analist David Madden van CMC Markets, wees op de opvallende stijging van het Britse pond, woensdagochtend. “De Britse consumentenprijzen stegen in augustus met 2,7 procent op jaarbasis tegen 2,5 procent in juli. Dat was de hoogste stand in zes maanden. De Britse economie doet het goed. Er is een lage werkloosheid en een gemiddeld hoge winstgroei”.

Madden vreest wel dat de Brexit de Britse economie zal aantasten. “Het gedoe hierover weegt zwaarder dan de solide economische cijfers”, zo meent Madden.

De euro noteerde donderdagochtend tegenover de dollar 1,1696, een stijging met 0,2 procent. Het Britse pond stond op 1,3175 tegenover de dollar, een stijging van eveneens 0,2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Valuta: dollar blijft zwak

(ABM FN-Dow Jones) De dollar noteerde vrijdag tijdelijk lager ten opzichte van de euro.

"Dit vinden wij een opmerkelijk beweging in een opmerkelijke week", aldus valutaspecialist Teeuwe Mevissen van Rabobank vrijdag tegen ABM Financial News. "De beweging tekende zich vrijdag kort na opening van de Europese aandelenmarkten op, waarmee de euro boven de 1,18 dollar uitkwam. Er circuleren tal van verklaringen voor, wat volgens ons, dollarzwakte is. Een ervan zou kunnen zijn dat met de records op Wall Street, beleggers hun aandacht nu richten op de Europese beurzen waar de records niet binnen handbereik liggen.

Een andere verklaring die Mevissen aanvoert betreft China, dat eerder deze week aangaf zijn invoertarieven voor zijn belangrijkste handelspartners te willen verlagen, met uitzondering van de Verenigde Staten. "Daar kan de Europese economie van profiteren met meer interesse voor de euro tot gevolg", aldus Mevissen.

Het Britse pond blijft onder druk staan, nu de Britse Premier Therasa May deze week haar Brexit-plan er bij de andere 27 landen van de Europese Unie niet door kreeg.

Mevissen kijkt terug op een opmerkelijke week, waarin de euro ten opzichte van de dollar terreinwinst boekte, ondanks dat de macrodata uit de Verenigde Staten positief af blijven steken bij de Europese data.

"Dat zou de dollar steun moeten bieden, maar die blijft uit. Tegelijkertijd schat ik in dat de renteverhoging door de Federal Reserve van aanstaande woensdag is ingeprijsd, dus daar verwacht ik weinig opwaartse impulsen van", aldus Mevissen.

De inkoopmanagersindex voor de Japanse industrie duidde over september op een iets hardere groei, zo bleek vanochtend. Daar stond een ondernemersvertrouwen tegenover dat daalde naar het laagste punt in 22 maanden.

De groei van de Franse economie over het tweede kwartaal bleef stabiel met een groei van 0,2 procent.

De Fransen maakten over september hun voorlopige samengestelde inkoopmanagersindex bekend. Die bleek minder hard te zijn gegroeid dan in augustus. Met een index van 53,6 was dit de laagste stand in 21 maanden tijd. De samengestelde inkoopmanagersindex van Duitsland over september kwam in een voorlopige versie iets lager uit dan in augustus en dat duidt op een lichte groeivertraging in de economie.

Halverwege de ochtend komt ook de voorlopige index van de eurozone naar buiten. Die blijft naar verwachting stabiel op 54,4.

Vrijdagmorgen komt ook de Bank of England met zijn kwartaalbericht naar buiten.

In de Verenigde Staten staat voor vrijdag de voorlopige samengestelde inkoopmanagersindex over september geagendeerd. Deze wordt voor zowel de industrie als de diensten ingeschat op 55,0 tegen respectievelijk 54,5 en 55,2 in augustus.

De euro noteerde vrijdagochtend vlak op 1,1773 dollar, en daarmee was de eerdere plus weer vrijwel verdwenen. De euro kostte 0,4 procent meer ten opzichte van het Britse pond op 0,8907 Britse pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Valuta: euro en dollar wachten op Fed

(ABM FN-Dow Jones) Woensdag staan de financiële markten in het teken van het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve, waarbij verwacht wordt dat vanavond om acht uur de rente met 25 basispunten wordt verhoogd, een beslissing die al door de markt is ingeprijsd.

"Daarmee gaat het om wat de dot plots, de projecties van de Federal Reserve, zullen zijn", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO woensdag tegen ABM Financial News. "Als de Fed bijvoorbeeld van de huidige projectie voor 2019 van drie renteverhogingen, terug treedt naar twee, dan schat ik in dat de dollar daalt en dat de euro door de 1,18 dollar heen gaat. Het is vandaag vooral van belang te zien welke richting de zogeheten 'doves' kiezen", aldus Boele.

ABN AMRO gaat voor dit jaar nog uit van nog één renteverhoging in december en voor 2019 van twee renteverhogingen.

In een verder afwachtende markt is de Zwitserse frank ten opzichte van de euro gedaald. "De Zwitserse centrale bank, de SNB, heeft vorige week nog een keer aangegeven dat de Zwitserse valuta te duur is, deze week komt er wat druk op de frank", aldus de valutaspecialist van ABN AMRO.

Boele voorziet dat de markten zich woensdag geheel verlaten op het rentebesluit van de Fed en het commentaar van diens voorzitter Jerome Powell. "Macro-economische data spelen vandaag een ondergeschikte rol", zo verwacht Boele.

Het Franse consumentenvertrouwen daalde in september naar het laagste punt sinds april 2016.

Voor de Verenigde Staten staan woensdag twee data op de agenda: de verkopen van nieuw opgeleverde huizen over augustus en de wekelijkse olievoorraden voor de week die eindigt op 22 september.

De huizenverkopen stijgen naar verwachting met 0,5 procent op maandbasis. De olievoorraden dalen naar verwachting met 1,3 miljoen vaten tegen een afname met ruim 2 miljoen een week eerder.

De euro noteerde woensdag onveranderd ten opzichte van de dollar op 1,1769 dollar. De euro noteerde op 1,1352 Zwitserse frank, tegen 1,1261 afgelopen maandagochtend rond negen uur.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro onder druk door Italie

(ABM FN-Dow Jones) De euro staat donderdag ten opzichte van de belangrijkste valuta onder druk nu de Italiaanse regering zijn begrotingsbesprekingen mogelijk opschort. Een kabinetslid van Italië zou volgens persbureau Bloomberg op de radio hebben gezegd dat het tijdstip voor de besprekingen nog moet worden bepaald en dat "er iets meer flexibiliteit nodig is om de toezeggingen aan de kiezers niet te ondermijnen".

"De euro heeft het vanochtend lastig", concludeerde valutahandelaar Stephane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Europa heeft met zijn immigratieproblematiek en de opvattingen daarover van Italië een complex discussiepunt dat niet goed is voor de eenheid. Het is wel bemoedigend dat de Federal Reserve zijn eigen koers vaart, zich houdt aan zijn eigen mandaat en zich niet laat beïnvloeden door externe partijen", aldus Van der Meer.

Een uitstel van de voor donderdag geplande Italiaanse begrotingsvergadering kan voeding geven aan de speculatie dat het land zich verwijdert van de eurozone.

De dollar ondervond de nodige steun van het rentebesluit van de Federal Reserve van woensdag. De monetaire beleidsmakers verhoogde het belangrijkste rentetarief met 25 basispunten van de bandbreedte van 1,75 tot 2,00 procent naar de bandbreedte 2,00 tot 2,25 procent en lijken vast te houden aan nog eens vier verhogingen tot het einde van 2019.

Bart Hordijk, valuta-analist bij Monex Europe, stelde in een commentaar op het besluit en de toelicht erop van de Fed: "beter wordt het niet".

Ondanks de positieve toonzetting van de Fed, was er wel één verschil met de eerdere toelichting: de term 'accomodative' ontbrak. Dit suggereert dat de Fed op enig moment een pauze kan nemen in de reeks renteverhogingen, om te bezien of dit al voldoende effect sorteert om de inflatie te laten stijgen en de economische groei af te remmen.

Van der Meer beschouwt de valutamarkten momenteel als volatiel. "Er is zijn geen grote uitslagen, maar binnen de bandbreedtes gaat met met de euro en de dollar redelijk snel op en neer."

Donderdag is een drietal centrale bankiers actief. De voorzitter van de Europese Centrale Bank houdt een rede bij de European Systemic Risk Board in Frankfurt. Jerome Powell, gisteren als voorzitter van de Fed nog aan het woord na het rentebesluit, treedt vanavond aan bij de Businss Leaders Day op Rhode Island voor zijn visie op de economie van de Verenigde Staten. De voorzitter van de centrale bank van Canada Stephen Poloz houdt donderdag in eigen land ook een toespraak.

Van de ECB treedt ook topman Peter Praet nog naar voren bij de zogeheten Money, Macro and Finance Research Group conference.

Er staat voor vanochtend één cijfer op de agenda en dat betreft het economische sentiment van de eurozone over september.

Vanmiddag is het wat drukker met de Duitse inflatie in een voorlopige versie over september en daarna uit de Verenigde Staten drie cijfers die om half drie naar buiten komen: de orders voor duurzame goederen over augustus, de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigt op 22 september en de derde raming van de economische groei over het tweede kwartaal.

Voor de Duitse inflatie wordt een stijging van de consumentenprijzen voorzien van 0,2 procent op maandbasis van 0,2 procent tegen 0,1 procent in augustus. Op jaarbasis wordt een stabiele prijsstijging van 2,0 procent verwacht.

De Duitse inflatie wordt nauwgezet in de gaten gehouden in verband met de inflatie in de eurozone, die weer maatgevend is voor het rentebeleid van de Europese Centrale Bank.

Het economisch sentiment voor de eurozone daalt naar verwachting van 111,6 naar 111,2.

De orders voor duurzame goederen stijgen naar verwachting met 2,1 procent. In juli daalden de orders nog met 1,7 procent. De steunaanvragen lopen naar verwachting op van 201.000 een week eerder naar 206.000. De groei van de economie van de Verenigde Staten komt in de derde en definitieve raming uit op 4,3 procent tegen 4,2 procent in de tweede schatting.

De euro noteerde donderdag 0,5 procent lager op 1,1689 dollar. Ook ten opzichte van de Zwitserse frank en het Britse pond noteerde de Europese munt lager. In beide gevallen verloor de euro 0,1 procent. De dollar stond op zijn beurt 0,1 procent ten opzichte van de yen op 112,6200 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Valuta: euro in de hoek waar de klappen vallen

(ABM FN-Dow Jones) De euro zag vrijdag geen kans het verlies van de afgelopen dagen goed te maken nu Italië een begroting op tafel heeft liggen. De munt liep zijn averij op nadat de Federal Reserve woensdag een positief licht liet schijnen op de ontwikkelingen in de Amerikaanse economie en het gerucht van donderdag over het uitstel van de begrotingsvergadering van de Italiaanse regering.

"Maar de Italianen hielden zich aan hun agenda en legden een begroting neer die de Europese munt onder druk houdt", zei valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxobank vrijdag tegen ABM Financial News. "De rente op langlopende staatsleningen van de Italië liep scherp op en de vraag is of het land met dit uitgavenpatroon wel geld kan lenen. Ik sluit een verlaging van de kredietwaardigheid van het land niet uit", aldus Jongbloed, die wees op de staatsschuld van 130 procent.

Het Italiaanse kabinet heeft afgesproken dat het begrotingstekort in 2019 2,4 procent van het bruto binnenlands product mag zijn, een stuk meer dan de vorige regering voor ogen stond, maar nog altijd onder de maatgevende 3 procent die in de eurozone geldt. Ook ligt het tekort een stuk hoger dan bijvoorbeeld Frankrijk.

Met de huidige koers van de euro ziet Jongbloed een technische steun op 1,1610 dollar en 1,1625 dollar. "Als dat houdt, is er nog niets aan de hand, maar een slot onder deze bandbreedte zet het luik open naar 1,1510 dollar. Als dat niveau er ook aan gaat, komt de 1,1310 dollar in beeld", aldus de valutahandelaar vrijdag.

Jongbloed zag vooral dollarkracht ten opzichte van de yen, waarmee de greenback boven de 113 yen kwam, een koers die in Tokio een welkom ontvangst kreeg en de Nikkei-225 naar niveaus van 1991 tilde.

De Fransen consumeerden in augustus op maandbasis 0,8 procent meer en op jaarbasis 1,3 procent meer en dat was beduidend beter dan de prognose. De verwachting lag op een stijging op maandbasis van de consumptie met 0,3 procent en op jaarbasis met 0,6 procent.

De Franse producentenprijzen over augustus stegen op maandbasis met 0,3 procent en op jaarbasis met 3,6 procent, in beide gevallen een fractie meer dan in juli werd gemeld. Hier was geen prognose voor beschikbaar.

De inflatie van Frankrijk kwam volgens voorlopige cijfers op jaarbasis uit op 2,2 procent en dat was iets minder dan voorzien, en ook minder dan de 2,3 procent over juli.

In het Verenigd Koninkrijk gaat vrijdagochtend de aandacht uit naar de bedrijfsinvesteringen, de lopende rekening en de economische groei over het tweede kwartaal. Voor de bedrijfsinvesteringen zijn geen voorspellingen voorhanden. De lopende rekening vertoont naar verwachting een tekort van 19,3 miljard Britse pond tegen 17,7 miljard Britse pond een kwartaal eerder. De groei komt naar verwachting op kwartaal basis uit op 0,4 procent, gelijk aan de groei over het eerste kwartaal, op jaarbasis op 1,3 procent, gelijk aan de groei in het eerste kwartaal op jaarbasis.

Om elf uur verschijnt de eerste indicatie van de ontwikkelingen van de consumentenprijzen in de eurozone in september. De verwachting ligt op een inflatie van 2,1 procent tegen 2,0 procent in augustus. De kerninflatie komt naar verwachting uit op 1,1 procent tegen 1,0 procent een maand eerder. Hierin zijn de relatief volatiele prijzen van vers voedsel en energie niet meegenomen.

In de Verenigde Staten staan vrijdag drie cijfers geagendeerd, namelijk de persoonlijke inkomens en bestedingen over augustus en het consumentenvertrouwen over september, zoals dat wordt gemeten door de Universiteit van Michigan.

De inkomens komen naar verwachting op maandbasis 0,4 procent hoger uit tegen een stijging van 0,3 procent in juli van dit jaar. De bestedingen stijgen naar verwachting met 0,3 procent. In juli liepen deze op maandbasis met 0,4 procent op. De vertrouwensindex stijgt in de prognoses van 96,2 naar 100,8.

De euro kostte vrijdag 1,1620 dollar, een verlies van 0,2 procent. Ten opzichte van het Britse pond verloor de euro 0,1 procent en noteerde de munt 0,8893 Britse pond. De dollar noteerde inmiddels vlak ten opzichte van de yen op 113,4380 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro ondervindt druk door Italiaanse begrotingszorg

(ABM FN-Dow Jones) De euro ondervindt nog altijd de nodige hinder van de onrust die is ontstaan over het Italiaanse begrotingsvoorstel voor volgend jaar, waarin relatief veel ruimte is voor overheidsuitgaven.

"Dat bevalt Europa niet echt en dat zet de euro onder druk", aldus valutahandelaar Laurens Maartens van De Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij dinsdag tegen ABM Financial News. "De uitgaven die het land wil doen moeten ergens vandaan komen en de vraag is wie het land dat geld wil lenen. Ondertussen zien we de lange rente van Italië alleen maar oplopen tot het hoogste peil sinds maart 2014", aldus Maartens.

"Toch staan we niet op het punt van een herhaling van een schuldencrisis", liet strateeg Alzin Tan van Société Générale dinsdag aan zijn klanten weten.

Het tweede thema van deze week betreft de Brexit. "Er is nog een lange weg te gaan. De conservatieve partij houdt deze week een congres en daar zal de verdeeldheid zichtbaar zijn. De Britse premier Theresa May heeft ondertussen wel weer wat water bij de wijn gedaan en lijkt daarmee de EU tegemoet te willen komen. Dat zou voor iets meer interesse voor het Britse pond kunnen zorgen", aldus Maartens.

Maartens noemt het klimaat op de valutamarkten redelijk nerveus en wispelturig. "Momenten van rust kennen een relatief korte duur. De euro noteerde vorige week nog rond 1,18 dollar en kijk nu eens waar we nu staan. Dat zijn stevige bewegingen binnen de bandbreedte van 1,15 tot 1,20 dollar", aldus de valutahandelaar.

Positief voor de euro kan volgens Maartens de opgelopen olieprijs worden. "Die noteert op het hoogste punt in vier jaar en wakkert de inflatie aan. Op een gegeven moment zal de Europese Centrale Bank toch over de brug moeten komen met een aanpassing van de rente, als de inflatie duidelijk boven de richtlijn van 2,0 procent uitkomt", aldus Maartens dinsdag.

Voor de producentenprijzen van de eurozone over augustus wordt een stijging van 0,2 procent op maandbasis en 3,9 procent op jaarbasis voorzien. Dit cijfer komt om 11.00 uur uit.

De macro-economische agenda van dinsdag bevat verder de inkoopmanagersindex van New York, de verantwoording van de vice-voorzitter van de Federal Reserve Randal Quarles voor een Senaatscomité en een toespraak van Boris Johnson voor zijn eigen conservatieve partij. Ook staan de Amerikaanse binnenlandse autoverkopen en de bijeenkomst van de ministers van financiën in de ECOFIN, de Raad van Economische en Financiële Zaken, geagendeerd.

De euro noteerde dinsdag 0,4 procent lager op 1,1541 dollar. De euro verloor ook ten opzichte van het Britse pond en leverde 0,1 procent in op 0,8872 Britse pond. De Britse munt zelf zakte ten opzichte van de dollar dinsdag 0,3 procent naar 1,2994 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Valuta: Rome zet euro hoger

(ABM FN-Dow Jones) De euro wint woensdag aan kracht, nu de Italiaanse regering een knieval maakt richting Brussel. Dit zei valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO tegen ABM Financial News.

De euro kreeg de nodige rugwind, nadat de Italiaanse krant Corriere Della Sera berichtte dat de Italiaanse regering zoekt naar middelen en mogelijkheden om zijn begrotingstekort in 2020 terug te brengen van 2,4 procent naar 2,2 procent en in 2021 naar 2,0 procent van het bruto binnenlands product.

"Ze zijn concessies aan het doen", constateerde Boele, nadat ze "de boel op zijn kop hadden gezet", door een tekort van 2,4 procent naar buiten te brengen.

De positie van de Italiaanse regering is volgens Boele ook niet eenvoudig. Zowel Brussel als de eigen achterban moet tevreden worden gesteld.

En dat betekent volgens ABN AMRO tot 15 oktober, als de Italiaanse begroting in Brussel moet liggen, de nodige volatiliteit.

Toch houdt ABN AMRO er geen rekening mee dat beide kampen er niet uit zullen komen. Daar hebben immers beide belang bij.

En dit lijkt ook de algemene tendens in de markt. "Per saldo zijn de markten relaxt, er is geen sprake van paniek", aldus Boele.

Als de situatie rondom Italië verder kalmeert en de euro daardoor wat "omhoog tikt", dan zal de aandacht van beleggers zich volgens Boele vandaag richten op de macro-economische agenda.

In aanloop naar het officiële Amerikaanse banenrapport op vrijdag, komt loonstrookjesverwerker ADP vanmiddag met cijfers. Verder staan de inkoopmanagersindices voor de dienstensector op de rol en zijn er flink wat bankiers van de Federal Reserve die ergens spreken.

Voorzitter Jerome Powell kwam dinsdag in Boston volgens Boele niet met een heel verrassende boodschap.

In Boston zei Powell dat er sprake is van een "opmerkelijk positief vooruitzicht", met een combinatie van enerzijds een lage en stabiele inflatie en anderzijds een erg lage werkloosheid. Signalen van oververhitting van de Amerikaanse arbeidsmarkt of een plots sterk stijgende inflatie zijn er niet.

"Het gezonde verstand zegt dat we voorzichtig moeten zijn als ramingen op een situatie duiden die zelden voorkomt in de economie", waarschuwde Powell zijn publiek in Boston.

De euro/dollar werd woensdagochtend verhandeld op 1,1578.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Valuta: dollar in de lift na hawkish optreden Fed

(ABM FN-Dow Jones) De dollar is van woensdag op donderdag ten opzichte van de euro en de yen verder opgelopen, mede op basis van sterke macro-economische data, maar vooral het optreden van de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell in Washington.

In een relatief informele sfeer bij het zogeheten Atlantic Festival gaf de voorzitter aan dat de Verenigde Staten een opmerkelijk positieve combinatie van economische omstandigheden kent. "Er is geen reden aan te nemen dat deze cyclus niet nog een tijdje aanhoudt.

"En daarmee was Powell behoorlijk hawkish ", aldus valutahandelaar Stephane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Het verschil tussen de Verenigde Staten en de eurozone lijkt dat de muntunie nog veel werk moet verzetten om de inflatie in de buurt van de doelstelling van rond 2,0 procent te krijgen en ook te houden. De Fed lijkt inmiddels het rente-instrument te moeten aanwenden om de inflatie te beteugelen", aldus Van der Meer.

Aan de stijging van de dollar ging ook nog wat anders vooraf. Met name de groei van het aantal banen in de private sector van de Verenigde Staten duidde op een aanhoudende kracht van de Amerikaanse economie. Daarnaast lieten cijfers van het Institute for Supply Management in september een groeiversnelling zien van de Amerikaanse dienstensector.

"Dit cijfer van 61,6 van de ISM was illustratief voor de fase waar de Amerikaanse economie zich momenteel in bevindt: in een hausse, zonder dat er zich tekenen van verzwakking aandienen", aldus de valutahandelaar.

Het handelsakkoord dat de Verenigde Staten eerder deze week wisten te sluiten met Canada en Mexico, haalde bovendien voor de dollar veel kou uit de lucht.

Van der Meer spreekt van een volatiele valutamarkt, zeker met het oog op de koers van de euro ten opzichte van de dollar. Vorige week stond er nog even 1,18 dollar voor de Europese munt op het bord, donderdag is dat een stuk minder. "De bandbreedte 1,13 tot 1,18 dollar voor een euro blijft intact, maar daarbinnen zijn de bewegingen in korte tijd groot. Het lijkt er op dat de risico's voor de euro voorlopig aan de onderkant blijven liggen", aldus Van der Meer.

Ten opzichte van de yen speelden in een rapport van Merrill Lynch ook Italië en de Brexit een rol. Veel Japanse beleggers dekten zich in om zich te beschermen tegen de onzekerheden die beide kwesties omgeven. Het is volgens Merrill Lynch niet uitgesloten dat de dollar ook door de 115 yen heen breekt en mogelijk zelfs richting de toppen van 2016 koerst van 117 tot 118 yen in de komende zes maanden.

De macro-economische agenda van donderdag is gevuld met twee Amerikaanse data, te weten de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 29 september en de fabrieksorders over september. Voor de steunvragen wordt uitgegaan van 215.000 aanvragen tegen 214.000 aanvragen een week eerder. De fabrieksorders stijgen naar verwachting op maandbasis met 2,2 procent tegen een krimp van 0,8 procent in juli.

Ebury ziet als eerste volgende richtpunt voor de valutamarkten en dan met name de dollar, het banenrapport van de Verenigde Staten dan vrijdagmiddag om half drie wordt gepubliceerd.

De euro noteerde donderdagochtend onveranderd op 1,1482 dollar. De dollar kostte 1,143540 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar en euro maken pas op de plaats

(ABM FN-Dow Jones) De euro en de dollar houden elkaar vrijdag in evenwicht in afwachting van het banenrapport van de Verenigde Staten over september.

"Het is goed om bij publicatie daarvan de lange rente van de Verenigde Staten in de gaten te houden", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxobank vrijdag tegen ABM Financial News. "Stel bijvoorbeeld dat het banenrapport een groei van meer dan 250.000 banen meldt, dan zul je de tienjaarsrente in de Verenigde Staten zien stijgen, omdat er rekening wordt gehouden met een actief rentebeleid van de Fed. Daar zal de dollar van profiteren", aldus Jongbloed.

Jongbloed verwacht dat in dit geval de euro daalt richting 1,14 dollar. In het geval er een groei onder 175.000 banen wordt gerapporteerd, ontstaat er volgens de handelaar iets meer lucht voor de euro. "Mogelijk dat de orkaan Florence een negatieve invloed heeft gehad", aldus Jongebloed.

Voor de banengroei wordt uitgegaan van 180.000 banen. Dat waren er een maand eerder 201.000. De werkloosheid daalt in de prognoses van 3,9 naar 3,8 procent, terwijl het gemiddeld uurloon naar verwachting op maandbasis met 0,3 procent stijgt.

Jongbloed wees vrijdag in aansluiting op de impact van de rentestanden op valuta, op de opgelopen lange Duitse rente, terwijl de lange Italiaanse rente juist omlaag is gekomen. "Waarmee het waarschijnlijk lijkt dat daarom de koers van de euro vrijdag op circa 1,15 dollar noteert."

De Duitse fabrieksorders over augustus stegen op maandbasis met 2,0 procent. Vooraf lag de verwachting op een plus van 0,4 procent. In juli tekende zich nog een daling af.

De producentenprijzen van Duitsland over augustus kwam op jaarbasis 3,1 procent hoger en dat was een versnelling ten opzichte van de 2,9 procent op jaarbasis in juli. Ook op maandbasis stegen deze prijzen sneller dan in juli.

Wat vrijdag dan nog resteert naast het banenrapport, zijn de arbeidsproductiviteit van het Verenigd Koninkrijk over het tweede kwartaal en de Amerikaanse exportcijfers over augustus.

De euro noteerde vrijdag op 1,1504 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: Italiaanse begroting bepalende factor

(ABM FN-Dow Jones) De dollar en de euro staan dinsdag bloot aan de risico's die de Italiaanse begroting voor 2019 omgeven.

"De stand van zaken lijkt dat Brussel de Italianen vragen over de begroting heeft gesteld" , aldus valutahandelaar Laurens Maartens van De Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij. "De antwoorden daarop zouden vandaag bekend moet worden. Brussel en Rome verschillen nogal van mening, waarmee de risico's voor de euro voorlopig aan de onderkant liggen", aldus Maartens.

De handelaar van NBWM wees dinsdag dan ook op de verder opgelopen lange rente van Italië.

De macro-economische agenda van dinsdag is karig gevuld met alleen de Duitse producentenprijzen. Die kwamen over september op jaarbasis 3,2 procent hoger uit tegen een stijging met 3,1 procent in augustus op jaarbasis. Ook op maandbasis was er sprake van een versnelling in de prijsstijging.

Met dit cijfer staan er geen data met enige impact op de valutamarkten op de agenda voor vandaag.

Later in de week wordt het volgens Maartens een stuk interessanter met het rentebesluit van de Europese Centrale Bank donderdag. "Voorzitter Mario Draghi krijgt in zijn vragenronde ten overstaan van de pers ongetwijfeld vragen over Italië", aldus Maartens. Vrijdag volgt de eerste raming voor de groei van de Amerikaanse economie over het derde kwartaal.

De euro noteerde dinsdag vlak op 1,459 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro blijft onder druk

(ABM FN-Dow Jones) De euro blijft ook woensdag onder druk in afwachting van de afloop van de onderhandelingen over de Italiaanse begroting voor 2019. Als toenadering tussen Rome en Brussel tot stand komt is de verwachting dat de lange rente van Italië daalt.

"De Italiaanse begroting is het belangrijkste thema dezer dagen en wij verwachten dat een escalatie van het begrotingsdebat kan worden afgewend", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO woensdag tegen ABM Financial News.

Boele ziet voor de korte termijn een aantal punten van aandacht, zoals een aantal Fed-sprekers, waaronder James Bullard van de Fed van St. Louis, Fed-bestuurder Lael Brainard en Lorette Mester van de Cleveland-Fed. Daarnaast verschijnt vanavond het Beige Book van de Fed, een leidraad voor het rentebeleid van de FOMC.

"Morgen gaat de aandacht vooral uit naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank. Het kan zijn dat er vragen over Italië worden gesteld, maar voorzitter Mario Draghi zal daar geen antwoord op geven", aldus Boele.

Voorafgaand aan het rentebesluit van de ECB, die naar verwachting morgen de rente ongemoeid laat, kwam de Zweedse Riksbank woensdagochtend om half tien al met een rentebesluit. De centrale bank van Zweden liet de rente staan op 0,5 procent negatief. Boele verwacht dat de Riksbank ongeveer even lang wil wachten met een renteverhoging als de ECB. "Met een sterk draaiende economie staat de Riksbank niets in de weg om een stap te zetten, maar met een renteverhoging stijgt ook de koers van de Zweedse kroon en dat ondermijnt dan weer de inflatietrend", aldus Boele.

Woensdag is de macro-economische agenda beter gevuld dan dinsdag. Naast de hypotheekaanvragen komen in de Verenigde Staten ook inkoopdata en verder de verkopen van nieuwe huizen over september naar buiten, gevolgd door de wekelijkse olievoorraden voor de week die eindigde op 19 oktober.

Voor de verkoop van nieuwe huizen wordt uitgegaan van een daling met 0,6 procent. In augustus namen de verkopen nog met 3,5 procent toe.

De olievoorraden zijn naar verwachting met 2,5 miljoen vaten opgelopen. Een week eerder bedroeg de stijging zelfs 6,49 miljoen vaten.

De euro noteerde woensdag op 1,1437 dollar, een daling met 0,3 procent. Rond 09.00 uur noteerde de euro 10,3378 Zweedse kroon, een daling met 0,1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Valuta: euro onder 1,1400 dollar

(ABM FN-Dow Jones) De euro is woensdag onder de 1,1400 dollar geraakt, mede op basis van tegenvallende inkoopmanagersdata uit de eurozone en dan met name van Duitsland over oktober.

"Dat zette ook de tienjaarsrente van Duitsland lager", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxobank woensdag tegen ABM Financial News. "Daarbij komt dat het begrotingsvraagstuk van Italië nog niet van tafel is en de Brexit-dynamiek geen nieuwe ontwikkelingen laat zien. Vanuit die kanten is er dus geen steun en daar heeft de euro woensdag last van", aldus Jongbloed.

De handelaar merkte woensdag op dat de daling van de euro zonder zichtbare herstelbeweging gepaard ging.

De euro heeft op het huidige niveau een technische steun op 1,1330 dollar en een slot woensdag onder de 1,1300 betekent een duidelijke verzwakking van het technische beeld voor de euro/dollar.

De euro noteerde woensdag 0,7 procent lager op 1,1393 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Valuta: euro licht in herstel

(ABM FN-Dow Jones) De euro is ten opzichte van de dollar licht hersteld, maar noteert nog altijd in de buurt van de 1,1400 dollar, nadat de munt woensdag even flink onder dit niveau dook.

"Voorlopig blijft de munt ook wel in de omgeving van zijn huidige notering. Daarvoor is de munt teveel afhankelijk van het geschil tussen Brussel en Italië over de begroting en daarover is voorlopig geen nieuws te verwachten", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxobank donderdag tegen ABM Financial News.

"Mocht het sentiment op Wall Street definitief keren, en daarvoor zijn donderdag en vrijdag cruciaal, dan voorzie ik een shift naar Europese beleggingsmogelijkheden en goud en dat zal de dollar drukken en een vraag naar euro's en yens genereren. Maar voorlopig zijn de valutamarkten niet onder de indruk van hetgeen zich momenteel op de aandelenmarkten voltrekt", aldus Jongbloed.

Van de Europese Centrale Bank wordt geen wijziging verwacht en dus komt de aandacht te liggen op commentaar en antwoorden op vragen door voorzitter Mario Draghi. Mocht hij over de economische vooruitzichten een wat robuustere toon aanslaan dan recent, dan kan dat een steun voor de euro betekenen, aldus Saxobank.

Op vragen aan de ECB-voorzitter over Italië, zal Draghi volgens Jongbloed antwoorden dat hij gaat over stabiliteit en niet over politiek.

Technisch is het beeld voor de euro ten opzichte van de dollar niet positief. De Europese munt heeft ruimte tot de weerstand van 1,1430 dollar. Mocht de munt daar toch doorheen gaan dan komt al snel 1,1450 en vervolgens de 1,1475 in beeld. Aan de onderkant liggen 1,1380 en 1,1360 als eerste steunniveaus.

De macro-economische agenda van donderdag bevat voor Duitsland nog de belangrijke Ifo-index over oktober. Deze verschijnt om half elf en wordt ingeschat op 100,1 tegen 101,0 een maand eerder.

In de Verenigde Staten gaat het vandaag om de Amerikaanse handelsbalans over september, de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 20 oktober, de orders voor duurzame goederen over september en de aanstaande huizenverkopen over september.

Het tekort op de handelsbalans daalt naar verwachting van 75,8 miljard naar 73,5 miljard dollar. De steunaanvragen komen naar verwachting uit op 214.000. Een week eerder waren dit er 210.000. De orders voor duurzame goederen zijn naar verwachting met 1,7 procent afgenomen tegen een stijging met 4,5 procent een maand eerder.

De aanstaande huizenverkopen blijven op maandbasis vlak, zo is de verwacht. Een maand eerder daalden deze verkopen nog met 1,8 procent. "En met het oog op wat we woensdag met de bestaande huizenverkopen zagen gebeuren, trekt dit cijfer vandaag extra aandacht", aldus Jongbloed.

De vice-voorzitter van de Fed Richard Clarida houdt vandaag een toespraak voor The Peterson Institute for International Economics.

De euro noteerde donderdag 0,1 procent hoger op 1,1413 dollar. De dollar noteerde vlak op 112,1440 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro blijft zwak in zijwaarts patroon

(ABM FN-Dow Jones) De euro blijft moeite houden op peil te blijven ten opzichte van de dollar in een week die in het teken staat van groeicijfers, inflatiedata, het Britse rentebesluit en Amerikaanse banendata over oktober.

"De trend in het valutapaar euro/dollar is momenteel zijwaarts, waarin de dollar domineert", aldus valutahandelaar Laurens Maartens van De Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij. Vanuit de koersverhouding tussen de dollar het Britse pond, zien we ondertussen ook de zwakte van het pond zich doorvertalen ten opzichte van de euro", aldus Maartens.

De kracht van de dollar houdt vooral verband met de handelstwist tussen de Verenigde Staten en China, zo stelt de valutahandelaar. Volgens persbureau Bloomberg worden begin december nieuwe heffingen bekend gemaakt als de twee landen in november geen akkoord kunnen bereiken. Trump heeft daarentegen in een interview met Fox News aangegeven een grote deal met China te kunnen sluiten.

De groei van de Franse economie over het derde kwartaal kwam op kwartaalbasis uit op 0,4 procent bij een prognose van 0,5 procent. Op jaarbasis groei de economie met 2,1 procent, waar 1,4 procent was voorzien. Het gaat hier om de eerste, voorlopige ramingen.

De macro-economische agenda is dinsdag vooral gevuld met cijfers uit het eurogebied.

Van de eurozone wordt dinsdag eveneens de groei van de economie over het derde kwartaal bekend gemaakt. Van de eurozone komt in de tweede helft van de ochtend ook het economisch sentiment en het bedrijfsklimaat over oktober naar buiten. Vanmiddag gaat de aandacht uit naar de Duitse inflatiecijfers over oktober in een voorlopige versie. Later op de dag verschuift de aandacht naar de Verenigde Staten waar het consumentenvertrouwen op de agenda staat.

De groei van de economie van de muntunie komt naar verwachting uit op 0,4 procent op kwartaalbasis. Een kwartaal eerder bedroeg deze 0,3 procent. Op jaarbasis komt de groei naar verwachting uit op 1,8 procent tegen 2,1 procent in het tweede kwartaal. Het consumentenvertrouwen van de eurozone loopt naar verwachting licht terug van 2,9 naar 2,7. Het bedrijfsklimaat zakt naar verwachting van 1,21 naar 1,10.

De Duitse inflatie komt op maandbasis naar verwachting uit op 0,1 procent. In september was dit 0,4 procent. Op jaarbasis ligt de verwachting op een stijging van de consumentenprijzen van 2,4 procent tegen 2,3 procent in september.

Het Amerikaanse consumentenvertrouwen gaat over oktober en komt naar verwachting uit op 136,9 tegen 138,4 in september. In verband met de deze week ingetreden wintertijd is het tijdsverschil met New York deze week vijf uur. Dit heeft tot gevolg dat alle cijfers deze week een uur eerder naar buiten komen dan gebruikelijk.

De euro noteerde dinsdag 0,1 procent lager op 1,1364 dollar. De euro steeg dinsdag 0,2 procent naar 0,8904 Britse pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Valuta: dollar blijft prijshoudend

(ABM FN-Dow Jones) De dollar behoudt ook woensdag zijn niveau ten opzichte van de euro, die nog altijd relatief dicht op de 1,1301 dollar noteert.

"Dat wil niet zeggen dat de munt voorlopig zeker is van zijn zaak. Daarvoor hebben we deze week veel macrocijfers uit de Verenigde Staten en aanstaande, tussentijdse verkiezingen voor het Amerikaanse Congres", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO woensdag tegen ABM Financial News.

ABN AMRO verwacht met betrekking tot dat laatste dat de Democraten de meerderheid pakken in het Huis van Afgevaardigden en de Republikeinen de controle in de Senaat houden. "In dat geval is dat geen ongunstige omstandigheid voor de dollar. Stel dat de Republikeinen in zowel het Huis als de Senaat in de meerderheid blijken, dan is dat voor de dollar voor de korte termijn gunstig. In dat geval verwachten we ook meer economische stimuleringsmaatregelen en als de Federal Reserve zijn rentekoers handhaaft, is dat positief voor de dollar. Bij een dubbele overwinning voor de Democraten, voorzien we toenemende onzekerheid", aldus Boele.

Tegen deze achtergrond moeten de Amerikanen het met de Chinezen nog eens worden over hun handelsverhoudingen. President Donald Trump stelde recent een grote deal in het vooruitzicht. "En dat zou kunnen betekenen dat hij een voorstel gaat doen waar de Chinezen niet meteen voor weglopen en dat de partijen er wel uitkomen", aldus Boele.

Naast macrocijfers wees Boele op een aantal toespraken van leden van de Europese Centrale Bank, waaronder Danièle Nouy, die een speech houdt voor de zesde editie van de Financial Stability Conference in Berlijn.

In China kwam de Chinese yuan onder druk en bereikte het laagste punt ten opzichte van de dollar in tien jaar. "Het is de People's Bank of China er alles aan gelegen de dollar niet boven de 7 Chinese yuan te laten komen, maar de dollar zit daar momenteel toch dicht op", aldus Boele. De centrale bank van China zette recent voor 20 miljard Chinese yuan aan kort papier in de markt, de eerste actie in zijn soort voor de bank, Daarmee pogen de beleidsmakers de fundingkosten te verhogen om zo de risico's aan de onderkant voor Chinese yuan te reduceren, aldus Zhou Hao, econoom bij Commerzbank.

Vanochtend vroeg bleek het groeitempo van de Chinese economie te zijn gedaald. De inkoopmanagersindex voor de industrie daalde van 50,8 in september naar 50,2 in oktober. Economen hadden gerekend op een stand van 50,5. Tevens werd bekend dat ook de Chinese dienstensector in oktober in een iets lager tempo groeide. De inkoopmanagersindex daalde van 54,9 naar 53,9.

Verder bleek woensdag dat het vertrouwen van de Japanse consument in oktober licht is gedaald.

De Franse consumentenprijzen zijn in oktober volgens voorlopige cijfers stabiel gebleven. De inflatie kwam opnieuw uit op 2,2 procent, net als in september.

De Duitse detailhandelsomzet is in september flink gedaald. Op jaarbasis namen de verkopen, gecorrigeerd voor inflatie, in september af met 2,6 procent. Op maandbasis stegen de detailhandelsverkopen in september wel, met 0,1 procent.

Later op woensdagochtend komt van de eurozone de inflatie over oktober in een voorlopige versie naar buiten. Daar wordt een plus van 2,2 procent op jaarbasis voorzien. Exclusief de prijseffecten van voedsel en energie komen de prijzen op jaarbasis naar verwachting 1,1 procent hoger uit. Een maand eerder lagen deze percentages op respectievelijk 2,1 procent en 0,9 procent.

Vanmiddag gaat in de Verenigde Staten de aandacht uit naar de groei van de banen in de private sector in oktober, de ontwikkeling van de arbeidskosten in het derde kwartaal en de wekelijkse olievoorraden voor de week die eindigt op 27 oktober. De banengroei ligt naar verwachting op 180.000 tegen 230.000 een maand eerder.

De arbeidskosten zijn naar verwachting op kwartaalbasis met 0,8 procent opgelopen tegen een stijging met 0,6 procent een kwartaal ervoor.

De olievoorraden lopen naar verwachting met 2,9 miljoen vaten op. Een week ervoor bedroeg de stijging 6,346 miljoen vaten.

De euro noteerde woensdag vlak op 1,1346 dollar. Een dollar noteerde woensdagochtend 6,9684 Chinese yuan. Daarmee noteerde dollar in een technische weerstandszone van 6,94 tot 7,00 Chinese yuan.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
1.570 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 538,78 -3,79%
EUR/USD 1,1016 +0,12%
Germany30^ 11.919,20 -3,62%
Gold spot 1.636,22 -0,54%
LDN100-24h 6.577,25 +0,12%
NY-Nasdaq Composite 8.566,48 -4,61%
US30# 25.330,83 -1,70%

Stijgers

Flow T...
+2,74%
Neways
0,00%
Volker...
0,00%
GrandV...
-0,07%
Lucas ...
-0,41%

Dalers

ICT Group
-11,27%
Galapagos
-10,55%
ALTICE...
-8,02%
ASMI
-6,95%
VIVORY...
-6,59%

Nieuws Forum Meer»

(9)

TraderT123 op 28 feb 2020 09:32
(5)

Robin2020 op 28 feb 2020 09:27
(35)

up en down op 28 feb 2020 09:20
(4)

Robin2020 op 28 feb 2020 09:02
(12)

Kaspersky op 28 feb 2020 09:00

Column Forum Meer»

(58)

easy56 op 28 feb 2020 09:32
(1)

Lepre Chaun op 28 feb 2020 09:22
(8)

crypt op 28 feb 2020 09:11
(574)

'd Aandelen op 28 feb 2020 08:41
(42)

Terechter op 28 feb 2020 07:45