Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Eurozone op instorten?

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
811 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 41 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Kaiser 9 mei 2013 13:54
  Finland heeft weinig of niets te verliezen bij uiteenspatten eurozone

  donderdag 09 mei 2013

  In het opnieuw opgelaaide debat over de grexit, het eventueel (al dan niet vrijwillig) verlaten van Griekenland van de eurozone, gaan de Finnen geen straffe uitspraken uit de weg.

  Ze eisen waarborgen voor steun aan landen in moeilijkheden en stellen andere eisen die de andere leden van de eurozone in verlegenheid brengen.

  Finland weet dat het de handen min of meer vrij heeft, want geen enkel ander land heeft er zo weinig baat bij dat de euro op de rails wordt gehouden.

  De Finse banken hebben weinig obligaties uit de Europese periferie in portefeuille. Daarnaast gaat slechts 31% van de Finse export naar andere eurolanden.

  5 van de 7 afzetmarkten van Finland liggen buiten de eurozone. De grootste toeleverancier is Rusland, de belangrijkste klant is Finland. Zweden en Noorwegen, de twee landen waar Finland de grootste grens mee heeft, zijn alle twee geen lid van de eurozone.

  Toch is er een belangrijke reden waarom de Finnen de euro niet zomaar in de steek zullen laten en dat is de oude angst voor Russische dominantie.

  Helsinki is er als de dood voor om in de invloedssfeer van Rusland te belanden, een land waar het in het verleden al heel wat oorlogen heeft uitgevochten.
 2. forum rang 6 Kaiser 10 mei 2013 08:43
  Europa heeft drie keuzemogelijkheden en alle drie zijn ze even slecht

  vrijdag 10 mei 2013 om 07u32

  Nog meer renteverlagingen zal de Europese economie niet uit het slop halen, dus zal de Europese Unie andere mogelijkheden moeten aftasten.

  Hans-Werner Sinn, voorzitter van het Ifo Institute for Economic Research, denkt dat Europa drie keuzemogelijkheden heeft en alle drie zijn ze even slecht.

  Op de eerste plaats kunnen onconventionele maatregelen worden genomen, zoals bijvoorbeeld een of andere vorm van quantitative easing.

  De ECB zou de prijzen in de kernlanden sneller kunnen doen stijgen dan die in de periferie. Duitsland is echter tegen.

  Een tweede mogelijkheid is de lonen en de prijzen in landen als Griekenland en Spanje laten zakken, wat ongelooflijk veel pijn zal doen.

  Drie zou een tijdelijke exit van één of meer landen zijn, wat echter ontzettend kostelijk kan zijn. Het ziet er dus naar uit dat Europa gevangen zit tussen hamer en aambeeld.
 3. forum rang 6 Kaiser 10 mei 2013 08:45
  Oskar Lafontaine vraagt openbreken van de eurozone

  vrijdag 10 mei 2013 om 07u20

  Oskar Lafontaine vraagt het openbreken van de eurozone. Dat klinkt als een eerder neutrale boodschap, maar ze weerklinkt luid en duidelijk wanneer we in acht nemen dat deze Duitser minister van Financiën was van zijn land in de periode 1989 tot 1999.

  Inderdaad, de periode dat de eurozone in het leven werd geroepen. Lafontaine stond dus mee aan de wieg van de euro, maar beseft nu dat het experiment met de eenheidsmunt is mislukt. Zelfs de meest fervente supporters van de eenheidsmunt hebben inmiddels hun jas gedraaid.

  Een half jaar geleden werd een oproep gedaan om de euro te laten depreciëren, kwestie van de concurrentiekracht van de Europese periferie te herstellen. Aan die oproep werd toen geen gehoor gegeven, met als gevolg dat de situatie alleen maar verslechterd is.
 4. [verwijderd] 10 mei 2013 10:53
  quote:

  HerrKaiser schreef op 10 mei 2013 08:45:


  Oskar Lafontaine vraagt openbreken van de eurozone

  vrijdag 10 mei 2013 om 07u20

  Oskar Lafontaine vraagt het openbreken van de eurozone. Dat klinkt als een eerder neutrale boodschap, maar ze weerklinkt luid en duidelijk wanneer we in acht nemen dat deze Duitser minister van Financiën was van zijn land in de periode 1989 tot 1999.

  Inderdaad, de periode dat de eurozone in het leven werd geroepen. Lafontaine stond dus mee aan de wieg van de euro, maar beseft nu dat het experiment met de eenheidsmunt is mislukt. Zelfs de meest fervente supporters van de eenheidsmunt hebben inmiddels hun jas gedraaid.

  Een half jaar geleden werd een oproep gedaan om de euro te laten depreciëren, kwestie van de concurrentiekracht van de Europese periferie te herstellen. Aan die oproep werd toen geen gehoor gegeven, met als gevolg dat de situatie alleen maar verslechterd is.
  juist nu de EUROunie begint te werken zoals conceived wat betreft arbeidsmobiliteit heeft fontaine twijfels! ? . Het is slechts een prille aanzet maar toch

  www.theolivepress.es/spain-news/2013/...

 5. Tja. 12 mei 2013 21:38
  Gepost door: Arend- Bron: xander nieuws @ 10-5-2013 16:30:17 RSS Lees meer van Arend

  EU wil deur voor uitkeringstoerisme verder openzetten

  Twee van de drie jonge Grieken werkloos - Geld voor sociale voorzieningen binnen 10 jaar op

  Volgens EU-commissaris Viviane Reding is uitkeringstoerisme onderdeel van het Europees recht op vrije verplaatsing en daarom niet onderhandelbaar.

  Ondanks een gezamenlijk protest van Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Groot Brittanni? wil de Europese Commissie burgers van alle lidstaten meer rechten geven om een uitkering in een ander land aan te vragen. Dit zal het uitkeringstoerisme naar Noord Europa bevorderen en de druk op het Nederlandse sociale stelsel verder verhogen. Duitsland kampt nu al met compleet uit de hand lopend uitkeringstoerisme: het aantal werkloze Oost- en Zuid Europeanen dat naar Duitsland kwam steeg in ??n jaar tijd met vele tientallen procenten.

  Naast veel Roemenen en Bulgaren beproeven ook steeds meer burgers uit de Zuid Europese crisislanden hun geluk in het Noorden. Vorig jaar steeg het aantal Spanjaarden dat naar Duitsland kwam met 45%. Ook kregen onze Oosterburen veel meer Grieken, Portugezen (beide 43%) en Italianen (40%) te verwerken.

  Uitkeringstoerisme is 'niet onderhandelbaar recht'

  Samen met Nederland, Oostenrijk en Groot Brittanni? stuurden de Duitsers daarom in maart een brief aan de Europese Commissie waarin gewaarschuwd werd voor dit uitkeringstoerisme. De Commissie trekt zich echter zoals we gewend zijn niets aan van dit soort bezwaren van nationale regeringen. Sterker nog, vicepresident Viviane Reding stelt voor om de basisduur van uitkeringen voor andere EU burgers te verdubbelen van drie naar zes maanden.

  Volgens Reding is uitkeringstoerisme onderdeel van het in EU-verdragen vastgelegde recht op vrije verplaatsing en daarom niet onderhandelbaar. 'Ik begrijp echt niets van deze opwinding. Het zullen dan ook partijpolitieke redenen en onderdeel van de strijd om de kiezer zijn... Wij hebben gezien hoe de EU geprofiteerd heeft van de mobiliteit van arbeidskrachten.'

  Twee van de drie Griekse jongeren werkloos

  De werkloosheid in de EU is de afgelopen maanden verder gestegen: 26 miljoen EU-burgers zitten zonder werk, waarvan 8 miljoen jongeren. Bijna 14 miljoen EU-burgers wonen in een andere lidstaat zonder daar staatsburger te zijn. In Griekenland is de werkloosheid opnieuw gestegen en bedraagt nu 27%, een record. Onder jongeren is de situatie dramatisch: twee van de drie zitten zonder werk. Er zijn inmiddels bijna net zoveel inactieve Grieken (3,36 miljoen) als werkende Grieken (3,57 miljoen). (2)

  Massale uitkeringsfraude Turken

  Vorig jaar maakte Brussel via een verhulde constructie Turkije de facto lid van de EU, waardoor Turken evenveel rechten kregen op een uitkering in Europa als EU-burgers. Politici in ons land hoonden het nieuws weg, maar dit besluit stond wel degelijk zwart op wit te lezen in een officieel document van de Europese Commissie. Wel werd schoorvoetend toegegeven dat Turken in Nederland al jaren massaal uitkeringsfraude plegen en miljoenen naar hun thuisland wegsluizen, waar er met name huizen en jachten voor worden gekocht (zie links onderaan).

  'Geld voor sociale voorzieningen binnen 10 jaar op'

  De Duitse journalist en auteur Udolf Ulfkotte zei vorig jaar dat dankzij de door de EU veroorzaakte massa-immigratie binnen 10 jaar geen enkel Europees land zijn sociale voorzieningen nog kan betalen. In het meest gunstige geval keren veel buitenlanders dan vanzelf naar hun landen terug; waarschijnlijker is echter dat er wijd verspreidde etnische onlusten ontstaan die in het slechtste geval op een burgeroorlog zullen uitlopen.

  Xander

  (1) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
  (2) Deutsche Wirtschafts Nachrichten

  Zie ook o.a.:

  2012:
  21-05: Uitkering in Nederland, huizen en jachten in Turkije - Nederland doet er eindelijk iets aan
  20-05: 'Dankzij Europa en immigratie binnen 10 jaar geen geld meer voor sociale voorzieningen'
 6. forum rang 6 Kaiser 13 mei 2013 10:45
  Als Nederland valt, zakt de eurozone als een kaartenhuisje in elkaar

  maandag 13 mei 2013 om 10u14

  Samen met Duitsland, Finland en Oostenrijk wordt Nederland tot één van de kernlanden van de eurozone gerekend. De Nederlanders waren en zijn voorstanders van een streng begrotingsbeleid, maar dreigen nu zelf hun steentje bij te dragen tot de instoring van de eurozone.

  Nederland is één van de landen uit de eurozone die de zwaarste schuldenlast met zich meetornen. De economie is in een recessie weggezakt en er zijn weinig signalen die er op wijzen dat er verbetering op komst is. Tot dusver werden alleen de landen uit de periferie door de eurocrisis aangetast.

  Die crisis heeft nu echter Nederland bereikt en dat heeft verregaande consequenties. Als Nederland valt, zakt de eurozone als een kaartenhuisje in elkaar, zo veel is duidelijk. De Nederlanders waren altijd pro euro, maar wanneer het misloopt dreigt de rest van de eurozone zich tegen hen te keren.
 7. forum rang 6 Kaiser 13 mei 2013 10:46
  Nederland kan dominosteen zijn die Europa doet vallen

  maandag 13 mei 2013

  Welk inwoners van de eurozone zit het diepst in de schulden? Zijn het de Grieken, met hun royale staatspensioenfondsen, zijn het de Cyprioten, met hun banken vol Russisch geld van dubieuze afkomst, of zijn het de Spanjaarden, met hun land dat zo zwaar door een crisis wordt geteisterd?

  Het antwoord zal wellicht velen verbazen, het zijn de als zuinig bekend staande Nederlanders die het water tot de lippen is komen te staan. Het totaal uitstaande bedrag aan consumentenkredieten is opgelopen tot 250% van het beschikbaar inkomen en daarmee zetten onze noorderburen waarschijnlijk een wereldrecord neer.

  Ter vergelijking: in Spanje heeft het totaal uitstaande bedrag aan consumentenkredieten nooit de kaap van 125% overschreden. Nederland kan uiteindelijk de dominosteen zijn die Europa doet vallen, dit op basis van de zware schuldenlast die het land meetorst.
 8. forum rang 6 Kaiser 13 mei 2013 11:30
  Cameron under further pressure as two more join calls for UK exit of Europe


  Cameron under further pressure as two more join calls for UK exit of Europe

  11 minutes ago | May 13th, 2013 09:17:27 GMT

  Defence secretary Philip Hammond and education secretary Michael Gove are the latest to join the ranks of the “No” voters.

  Gove said over the week end that a UK exit would be

  perfectly tolerable and even bring some benefits,

  Hammond remarked that he was on Mr Gove’s side of the argument.
 9. forum rang 6 Kaiser 13 mei 2013 12:23
  60% of Tory voters would vote the UK out of Europe in a referendum

  2 minutes ago | May 13th, 2013 10:18:36 GMT

  A yougov poll for the Sunday times polled 1945 people May 9 & 10.

  Overall 30% would vote to stay in on a referendum now while 45% would stay in un renegotiated terms

  47% Would vote “out” now while 32% would vote “out” after re-negotiated terms

  44% said they would like a referendum before the next election.

  In other questions 61% of those polled said that the coalition government was managing the economy badly.
811 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 41 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 532,11 -0,13%
EUR/USD 1,0965 +0,65%
Germany30^ 11.482,00 +0,80%
Gold spot 1.728,64 -0,05%
LDN100-24h 6.044,46 +0,64%
NY-Nasdaq Composite 9.324,59 +0,43%

Stijgers

Air Fr...
+10,96%
UNIBAI...
+8,11%
SIGNIF...
+5,83%
Avantium
+5,49%
AMG
+5,42%

Dalers

Wereld...
-2,55%
ADYEN NV
-2,40%
Philip...
-2,32%
Accsys
-2,22%
WDP
-1,84%

Nieuws Forum Meer»

(4)

real123 op 26 mei 2020 14:19
(3)

Japio_ op 26 mei 2020 14:11
(43)

z0n0p op 26 mei 2020 14:10
(7)

Lepre Chaun op 26 mei 2020 13:37
(12)

Pitmans op 26 mei 2020 13:14

Column Forum Meer»

(282)

Henk Snaph op 26 mei 2020 14:34
(6)

Keinscheisscoins op 26 mei 2020 14:21
(1)

Dimiback op 26 mei 2020 13:08
(5)

Brievenbus op 26 mei 2020 12:15
(1)

serieus op 26 mei 2020 11:12
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare