Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Insiders verkopen als een gek.

57 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. NoRiskAtAll 14 september 2009 03:02
    Misschien iets om bij stil te staan...?

    Op de site van CNN staat een artikel waarin geschreven staat dat er onder insiders een ware "verkoop-orgie" gaande is.

    money.cnn.com/2009/09/10/news/economy...

    Je vraagt jezelf dan af waarom deze insiders dit doen;juist nu het lijkt alsof het allemaal zo goed gaat.(herstel vd economie etc...)
    Juist nu alleen maar wordt verteld dat de beurzen alleen maar verder omhoog kunnen.
    Is er dan misschien toch iets onderhuids aan het broeden?

  2. [verwijderd] 14 september 2009 03:43
    Mooi grafiekje dat daar in het artikel staat (met daarin insidertransactions), de bron erbij is insiderscore.com; je kunt hier een gratis proefaccount aanvragen als je een institutionele belegger bent. Weet iemand of er ook een site is die dat soort grafiekjes gratis beschikbaar stelt?
  3. Kaiser 18 mei 2010 18:27
    Fondsbeheerders verkopen aandelen

    18-5-2010 16:25:14

    Uit de laatste Fund Managers Survey van Bank of America Merrill Lynch blijkt dat fondsbeheerders flink minder positief zijn. Aandelen maakten in mei plaats voor cash.
    Merrill's maandelijkse Fund Managers Survey werd gehouden in de periode van 7 t/m 13 mei, direct na de aankondiging van het EU-steunpakket van €750 mrd.

    De in totaal 202 fondsbeheerders die wereldwijd meededen aan het meest recente onderzoek (goed voor $530 mrd aan belegd vermogen) tonen zich vooral bezorgd over de economische groeivooruitzichten nu er drastische bezuinigingsmaatregelen getroffen moeten worden in de Eurozone. Ook het vertrouwen ten aanzien van opkomende markten is flink teruggelopen.

    Van de ondervraagde beleggers denkt nu 42% dat de wereldwijde economie de komende twaalf maanden zal aansterken, tegen 61% in april. Ook het vertrouwen ten aanzien van de bedrijfswinsten daalde flink. Momenteel rekent 47% van de respondenten voor de komende twaalf maanden op hogere bedrijfswinsten, tegen 67% in mei.

    EUROPA
    Uit het onderzoek blijkt dat het sentiment ten opzichte van Europa nog negatiever is geworden.. Nog slecht 23% van de fondsbeheerders verwacht dat de Europese economie het komende jaar zal aansterken, tegen 62% in april.

    Gevolg hiervan is dat de onderwogen positie in Eurpese aandelen steeg tot 34%, tegen een onderweging van 18% in april. Bovendien is 45% momenteel van mening dat de euro na de flinke waardevermindering van de afgelopen maanden nog steeds overgewaardeerd is, wat neerkomt op een lichte toename ten opzichte van april (43%).

    MINDER IN AANDELEN
    De ondervraagde fondsbeheerders bouwden hun aandelenbelangen flink af ten gunste van cash. In totaal hanteerde 30% in mei een overwogen positie in aandelen tegen 52% in april. De hoeveelheid aangehouden cash steeg daarentegen van 3,5% in april naar 4,3% in mei. Ook obligaties wonnen aan populariteit, getuige de onderweging van 29% tegen 48% een maand eerder.

    Opvallend is wel dat het aantal beleggers dat aandelen ondergewaardeerd noemt toenam van slechts 2% in april tot 16% in mei. Het tegenovergestelde geldt voor obligaties: 57% van de fondsbeheerders noemt obligaties momenteel overgewaardeerd tegen 52% in april.

    Ook het flink afgenomen vertrouwen in opkomende markten valt op. Het aantal respondenten dat overwogen is in aandelen uit emerging markets bedroeg in mei 19%, tegen 31% in april en bereikte daarmee het laagste percentage sinds begin 2009. Vooral China, waarvoor een afzwakkende economie wordt voorzien voor de komende twaalf maanden, moet het hierbij ontgelden.

    Dit geldt niet voor Amerikaanse aandelen en de dollar. Het aantal fondsbeheerders met een overwogen positie in Amerikaanse aandelen steeg in mei (van 21%) tot 22%. Ook het vertrouwen in de dollar is groot, aangezien 66% van de respondenten verwacht dat de dollar de komende twaalf maanden zal stijgen ten opzichte van de meeste reserve-munteenheden.

    Bron: BofA Merrill Lynch Survey of Fund Managers

  4. Kaiser 1 juni 2010 08:53
    Aankoopwoede insiders koelt af

    01 juni 2010
    De top­lui van Bel­gi­sche beurs­ge­no­teer­de be­drij­ven heb­ben het ste­vi­ge beurs­her­stel van vorig jaar aan­ge­gre­pen om flink wat aan­de­len van die be­drij­ven te ver­ko­pen. In de eer­ste vijf maan­den van 2010 ver­koch­ten de zo­ge­naam­de in­si­ders alles samen bijna twee keer meer aan­de­len dan ze er in­sloe­gen. Dat blijkt uit be­re­ke­nin­gen van De Tijd op basis van de in­si­der­mel­din­gen op de web­si­te van de beurs­waak­hond CBFA.

    Van ja­nu­a­ri tot eind mei ver­koch­ten de be­drijfs­lei­ders van beurs­ge­no­teerd Brus­sel samen voor 71,8 mil­joen euro aan­de­len van de on­der­ne­min­gen waar ze op de loon­lijst staan. Daar­te­gen­over staan voor 'slechts' 37,8 mil­joen euro aan­ko­pen.

    Dat is op­mer­ke­lijk. In de eer­ste helft van 2009 koch­ten de in­si­ders fors meer aan­de­len dan ze er ver­koch­ten. Van ja­nu­a­ri tot eind maart vorig jaar deden zij liefst zes keer meer aan­koop- dan ver­koop­trans­ac­ties. Die ratio viel in de maan­den daar­op fors terug.

    Maar de ko­pers ble­ven in de meer­der­heid. Het schril­le con­trast met 2009 heeft wel­licht alles te maken met de fors op­ge­lo­pen beurs­koer­sen. Veel di­rec­tie­le­den en be­stuur­ders oor­deel­den ruim een jaar terug dat de beurs re­ke­ning hield met een al te dra­ma­tisch sce­na­rio voor de eco­no­mie.

    Maar na een van de ste­vig­ste her­op­le­vin­gen uit de beurs­ge­schie­de­nis is de aan­koop­woe­de dui­de­lijk af­ge­koeld. Een van de tref­fend­ste voor­beel­den van het ge­wij­zig­de sen­ti­ment is Nyr­star-CEO Roland Junck. De Luxem­bur­ger sloeg sinds maart vorig jaar 450.​000 stuks Nyr­star in tegen een ge­mid­del­de aan­koop­koers van min­der dan 5 euro. Het me­ren­deel daar­van ver­kocht hij begin mei met ruim 1,7 mil­joen euro winst.
    RICH­TING



    Be­leg­gers vol­gen in­si­der­trans­ac­ties met ar­gus­ogen. Aca­de­mi­sche stu­dies wij­zen uit dat aan- en ver­ko­pen ge­bruikt kun­nen wor­den om de rich­ting van de markt te voor­spel­len, zij het voor­al bij klei­ne­re be­drij­ven. An­de­re stu­dies gaven al aan dat veel aan­ko­pen op een on­der­ge­waar­deer­de markt kun­nen wij­zen, ter­wijl niet nood­za­ke­lijk de om­ge­keer­de con­clu­sie kan wor­den ge­trok­ken bij veel ver­ko­pen.

    Sinds de in­voe­ring van het sys­teem voor in­si­der­trans­ac­ties vier jaar ge­le­den, wer­den 4.​585 mel­din­gen in­ge­diend bij de CBFA. Top­lui van be­drij­ven moe­ten sinds mei 2006 hun trans­ac­ties in aan­de­len en af­ge­lei­de pro­duc­ten van hun on­der­ne­ming pu­bli­ce­ren op de web­si­te van de CBFA. 'Een sys­teem dat naar be­ho­ren werkt', vindt CB­FA-voor­zit­ter Jean-Paul Ser­vais.

57 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 911,91 +0,14%
EUR/USD 1,0789 +0,16%
FTSE 100 8.414,99 -0,22%
Germany40^ 18.724,00 -0,26%
Gold spot 2.335,94 -1,05%
NY-Nasdaq Composite 16.340,87 -0,03%

Stijgers

Air Fr...
+3,99%
Alfen ...
+3,08%
NX FIL...
+2,85%
JUST E...
+2,08%
PROSUS
+2,03%

Dalers

VIVORY...
-3,14%
FASTNED
-1,71%
BESI
-1,39%
SBM Of...
-1,36%
ASML
-1,33%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links