Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Alle overige vastgoed nieuwtjes.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
305 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
1
Vastgoedindex bereikt hoogste punt dit jaar

De aandelen van Amerikaanse vastgoedfondsen bereikten eerder deze week hun hoogste koers dit jaar. Hoewel de berichten over leegstaand vastgoed en dalende huizenprijzen elkaar steeds sneller opvolgen, doet de S&500 Vastgoed index het beter dan bijna alle andere sectoren. Alleen de technologiesector deed het tot nu toe iets beter.

Op de dag dat de Financiel Times (FT) met dikke chocoladeletters kopt dat er hard gebouwd wordt aan luchtbel op de wereldwijde vastgoedmarkten, zet de S&P Vastgoed index zijn opgaande lijn vrolijk door. Gewoonlijk zijn beleggers geïnteresseerd in vastgoed als, net als nu, de rentes laag zijn. Op zoek naar een beetje rendement komen ze uit bij deze fondsen die een relatief stabiel dividendrendement opleveren.

Maar beleggers worden selectiever. Volgens de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal zijn ze nu vooral op zoek naar vastgoedbedrijven die zich specialiseren in het bieden van opslagruimte aan internetwinkels. De koersen van bedrijven als Prologis en Duke Realty Corp., die distributiecentra bezitten en exploiteren, staan op het hoogste niveau sinds de crisis.

Ondertussen sijpelen van alle kanten negatieve berichten uit de vastgoedmarkt naar buiten. Gisteren maakte het Amerikaanse ministerie van economische zaken bekend dat er in mei, gecorrigeerd voor seizoenseffecten, 0,9% minder nieuwe huizen werden gebouwd in de V.S. dan een maand eerder.

De FT kwam met een uitgebreid overzicht van rendementen die wereldwijd worden behaald op vastgoedbeleggingen. Van Australië tot Zwitserland, van de V.S. tot Japan: overal is een duidelijk dalende lijn zichtbaar. Volgens Luca Paolini, hoofdeconoom bij de Zwitserse vermogensbeheerder Pictet, ziet het wereldwijde vastgoedplaatje er dan ook niet erg bemoedigend uit. Paolini: 'Vooral omdat vastgoedprijzen, als je kijkt naar huren en inkomens, zo'n vijf tot tien procent boven hun historische trend liggen.'

Analisten waarschuwen wel voor wat zij noemen 'verslechterend klimaat' voor vastgoedinvesteringen. De rentes kunnen nauwelijks lager, de prijzen zijn al hoog en overheden lijken beleggers om de oren te gaan slaan met strengere regelgeving. Zo krijgen Duitse vastgoedfondsen als Deutsche Wohnen, Vonovia en LEG Immobilien in Berlijn te maken met een huurbevriezing voor de komende vijf jaar. De koers van Deutsche Wohnen, dat het meeste huurwoningen in Berlijn heeft en hiervoor dus het gevoeligst is, daalde sindsdien meer dan 13%.

Kortom, geen goed nieuws voor vastgoedprijzen. Voorlopig lijken de beleggers in de S&P 500 Vastgoed index zich er weinig van aan te trekken. Die is dit jaar al met ruim 23% gestegen.

fd.nl/beurs/1305339/vastgoedindex-ber...
voda
1
Beursblik: ING verlaagt koersdoel Nederlandse vastgoedaandelen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Eurocommercial Properties
22,76 -0,88 -3,72 % Euronext Amsterdam
NSI NV
37,10 -0,50 -1,33 % Euronext Amsterdam
Vastned Retail
27,60 -0,05 -0,18 % Euronext Amsterdam
Wereldhave
22,58 -0,28 -1,22 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft woensdag de koersdoelen voor een groepje Nederlandse vastgoedaandelen verlaagd. Dit bleek uit een sectorrapport van de bank.

ING verlaagde het koersdoel voor Eurocommercial Properties van 30,00 naar 25,00 euro en voor Wereldhave van 25,00 naar 20,00 euro. Het Houden advies voor Eurocommercial bleef onveranderd, net als het verkoopadvies voor Wereldhave.

ING verlaagde wel het advies voor NSI, van Kopen naar Houden, waarbij het koersdoel van 42,00 naar 40,00 euro ging.

Voor Vastned handhaafde ING het advies op Houden met een onveranderd koersdoel van 40,00 euro.

Ten aanzien van Eurocommercial zeiden de analisten van ING dat het vermoedelijk nog niet het juiste moment is om in te stappen. De zogeheten loan to value zal volgens ING zakken naar circa 40 procent, vooral door meer desinvesteringen.

Voor Wereldhave ging het koersdoel omlaag, onder meer omdat ING rekening houdt met een verlaging van het dividend. Daarvoor letten zij op desinvesteringen en de ontwikkeling van de financieringskosten. "Wij denken dat op basis van de verwachte resultaten voor 2019 het bedrijf het dividend vanaf juli 2020 zal verlagen."

NSI werd van de kooplijst gehaald. De analisten verwachten een vertraging van de strategie. Verder werden zij voorzichtiger over de mogelijke winsten uit ontwikkeling en wezen zij ook op de recente koersprestatie van het aandeel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Zweedse vastgoedbelegger koopt 772 woningen

Gepubliceerd op 4 jul 2019 om 07:37 | Views: 78

AMSTERDAM (AFN) - De Zweedse vastgoedbelegger Heimstaden heeft zijn Nederlandse vastgoedportefeuille vergroot. Het bedrijf nam 772 woningen en zes commerciële ruimten over van het Duitse Patrizia. Het gaat om panden die in 2014 werden overgenomen van de noodlijdende woningcoöperatie Vestia.

Heimstaden betaalt een bedrag van 97,4 miljoen euro voor de woningen. De complexen liggen in twaalf verschillende Nederlandse gemeenten, waaronder Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Kampen en Tiel.

Eerder dit jaar verkocht Patrizia al een woningportefeuille aan Woonhave. Die verkoop omvatte negen wooncomplexen, verspreid over acht verschillende Nederlandse gemeenten, waaronder Dordrecht, Woerden, Beverwijk en Hoorn. Volgens het Duitse bedrijf is de huidige sterke Nederlandse woningmarkt het ideale moment om de portefeuille te verkopen en de meerwaarde te verzilveren.

De Zweden zijn op hun beurt nog niet zo lang actief in Nederland. In oktober vorig jaar deden ze hun eerste Nederlandse acquisitie. In maart dit jaar nam Heimstaden 9500 huurwoningen over van het Britse Round Hill. Met die megadeal was een bedrag van 1,4 miljard euro gemoeid.
voda
0
Bouwinvest investeert flink in kantoren Azië

Gepubliceerd op 24 jul 2019 om 11:14 | Views: 1

AMSTERDAM (AFN) - De Nederlandse vastgoedbelegger Bouwinvest Real Estate Investors heeft 88 miljoen euro geïnvesteerd in kantoren in Azië en het Pacifisch gebied. Het betreft een investering in een portefeuille met panden in Tokio, Osaka, Hongkong, Seoul en Auckland.

De investering wordt verricht samen met andere institutionele investeerders. Samen hebben de partijen zo'n 615 miljoen euro geïnvesteerd in 26 kantoorgebouwen, waarbij de komende jaren voor een vergelijkbaar bedrag nog meer investeringen gedaan zullen worden. De grootste investering in de portefeuille betreft momenteel het kantoorgebouw International Trade Tower in Hongkong, een kantoorgebouw met veel huurpotentie.

Bouwinvest belegt vermogen van institutionele beleggers als pensioenfondsen en verzekeraars in vastgoed. Zo werkt het bedrijf voor bpfBOUW, het pensioenfonds van de bouw.
DeZwarteRidder
0

Vastgoed
1 uur
Rechter staat gijzeling vastgoedfondsbaas toe vanwege informatiegebrek

Opmerkelijk vonnis maakt het mogelijk om oprichter en directeur van Vastgoedfonds Nederland Simon Raedts te arresteren. Raedts spreekt van 'een kruistocht' van zijn tegenstanders.


www.fd.nl
305 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street verwerkt cijferstroom

14:48 De aandelenbeurzen in New York blijven dinsdag bij de opening naar verwachting dicht bij huis. Beleggers ve...

  Indices

  AEX 575,76 -0,03%
  EUR/USD 1,1133 -0,13%
  Germany30^ 12.752,20 +0,03%
  Gold spot 1.488,53 +0,27%
  LDN100-24h 7.207,45 +0,44%
  NY-Nasdaq Composite 8.162,99 +0,91%
  US30# 26.827,14 +0,02%

  Stijgers

  TomTom
  +5,97%
  Kiadis...
  +3,12%
  Takeaw...
  +2,68%
  Alfen ...
  +2,60%
  ALTICE...
  +1,45%

  Dalers

  Air Fr...
  -1,80%
  Pharming
  -1,57%
  OCI
  -1,48%
  Akzo N...
  -1,46%
  NIBC H...
  -1,37%