Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ASML en NEWAYS

28 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 juli 2009 17:49
    ASML kwam vandaag met de mededeling dat de omzet in het 3e kwartaal weer op een mooi nivo van ong. 450 miljoen zal komen en ook het vierde kwartaal verder aan zal trekken. Dit is zeer goed nieuws voor Neways.!! ASML is de grootste klant van Neways en een sterke opleving van de omzet werkt de komende maanden fors door in de resultaten van Neways.Het aantrekken van de omzet bij ASML, heeft in het verleden al aangetoond, heeft een enorme invloed op de resultaten van Neways. !!Beleggers moeten altijd vooruit kijken, daardoor is het heel aannemelijk dat de koers op dit nieuws straks flink gaat aantrekken. Nu is het nog een mooi moment om de meute voor te zijn!!!

    Succes en de groeten,
  2. forum rang 8 aextracker 2 januari 2010 17:18
    14,
    vind 't al langer vrij rustig op 't Neways forum. Ze publiceren ook weinig nieuws vanuit Neways, een matige PR zo gezegd. Jammer !
    Ws. heeft de weinige spraakzaamheid van Neways mgt ook te maken met de eerdere outlook \ verwachtingen en de neerwaartse omzetbeweging die er eerder in 2008\2009 1e semester heeft plaatsgevonden. Echter Neways heeft intern orde op zaken gesteld (minder kosten) en kan volgens mijn inschatting haar winst\aandeel handhaven bij een lagere omzet.
    Trekt de omzet evt. toch aan , dan neemt de winst per aandeel weer toe t.o.v. vorige jaar\periode. Naar mijn mening was Q4 2008 waardeloos en zou een redelijk Q4 2009 dus gewoon een prima effect kunnen hebben op de koersontwikkeling van Neways.

    Ik las vorige week en deze week paar aardige artikelen over de aantrekkende groei binnen ASML. Wordt jouw vooruitziende blik in november bewaarheid bij de eerstvolgende Q\jaarreporting ?
    We gaan het zien in Q1 2010 !

    In het algemeen weinig handel helaas in dit NL high techno aandeel.

    Hopelijk wakkert een beter dan verwacht 2e semester \Q4 2009 de interesse in Neways een beetje aan.

    Tracker
  3. [verwijderd] 3 januari 2010 13:08
    Ik volg Neways evenals veel andere bedrijven op de voet. Sinds eind 2008 zijn veel banen verloren gegaan en inhuurkrachten moesten het bedrijf verlaten.Sinds enkele weken echter zie je op de site van Neways dat ze weer enkele vacatures hebben. Dit is meer dan een jaar geleden, dat dit voor het laatst ook nog gebeurde. Je neemt geen vast personeel meer aan als de situatie niet behoorlijk is verbeterd en als de vooruitzichten niet stukken beter zijn.Tel daarbij op dat hun grootste klant ASML duidelijk tekenen van herstel ziet en ook weer vacatures heeft openstaan en voor mij is het plaatje compleet.De koers heeft de laatste maanden niet meegedaan met veel andere fondsen, maar kan gelet op vorenstaande weleens een mooie koersstijging laten zien. M.i is 9 euro een eerste richtpunt.
    Groeten en suc6
  4. forum rang 8 aextracker 17 januari 2010 09:18
    14,
    Ben het feitelijk wel met je eens, maar de "openlijke wijze waarop het bied\laat boekje van Neways door een trader wordt gemanipleerd om uit te laten breken" stuit me tegen de borst.
    Ik wacht op het moment dat deze "speculanten van lokale low free float" aandelen zich op een andere markt stort.
    Je ziet deze tactiek ook bij andere lokale low free float NL aandelen als Docdata en Kendrion.
    Toevallig zitten in al deze aandelen toevallig ook dezelfde grote NL professionele investeringsmaatschappijen.
    Zou me niet verbazen als die bied-laat blokken zetten met waardes van een gemiddelde weekomzet in een dergelijk aandeel en zo de koers op een structureel hoger plan trachten te brengen.

    Ik wacht het dus maar eens even rustig af. Geld een jaar niet benutten op de beurs kost hooguit 2% deflatie. Bovendien krijgt de beurs alweer last van hoogtevrees en nervositeit.
    Conclusie; Tracker gaat voorlopig even aanzien hoe het Neways koersboekje zich de komende tijd gaat ontwikkelen o.b.v. macro- danwel persberichten.

    Ik vind de Neways seinen an sich op groen staan, maar de gedragscomponent van bied\laat partijen houd voor mij het aandeel Neways op status "oranje" als koop.
    Dwz ; ik stop netjes voor het stoplicht tot ie weer op groen springt.

    Tracker
  5. [verwijderd] 17 januari 2010 12:03
    Het is een strategie en je geeft een duidelijke verklaring. Toch zie ik juist nu kansen. Woensdag a.s komt ASML met jaarcijfers en de verwachting is dat het orderboek fors is gestegen. Asml en neways kun je niet los van elkaar zien.Neways neemt sinds kort, sinds ruim een jaar, weer vast personeel aan.
    De balans en schuldpositie is prima. Ze veriezen in cisistijd geen enkele klant.Als er wat vraag in het aandeel komt door positivie data(ASML b.v) of een koersdoelverhoging door SNS, kan het erg hard gaan( ook door de geringe free float).Ik zit er nu in. Het neerwaartse risico is m.i gering, maar het opwaartse potentieel is enorm.
    We zullen zien!!
    Groeten en suc6
  6. [verwijderd] 22 januari 2010 10:51
    Aalberts Industries profiteert van opleving bij 'belangrijke klant' ASML.
    Dit is de kop van een artikel in de VEB.Aalberts levert ook aan ASML. Echter ASML is een zeer grote klant van Neways.De orderintake voor eerste helft 2010 ligt al boven het nivo van heel 2009!!. De verwachting is dat dit heel 2010 door zet!!
    Als Aalberts al profiteert van deze opleving, zal de opleving bij Neways nog veel duidelijker voelbaar zijn.Aalberts heeft op de beurs erg goed gereageerd op deze ordertoename van ASML. Echter Neways heeft nagenoeg niet gereageerd, terwijl de impact veel groter is. Op de site van Neways zie je ook weer regelmatig vast personeel gevraagd worden.Het kan niet anders dan dat het er voor Neways weer veeel zonniger uit gaat zien en dat de beurskoers nog een inhaalrit gaat maken.Vooral in de aanloop naar de cijfers, begin maart, verwacht ik nog wel een mooie stijging van dit aandeel.
    groeten en suc6
  7. forum rang 8 aextracker 24 januari 2010 11:57
    14,
    Mooie bied\laat boekjes de afgelopen weken.
    Denk idd dat mijn bied korte termijn te laag is ingezet.
    Lijkt een technische doorbraak opkomst, dus m.b.t. Neways lijk je goed getimed te hebben en Tracker te pessimistisch.
    ASML , Philips herstellen goed en daar zou Neways idd een forse slinger van mee moeten krijgen.
    Neways lijkt een van de lokale pareltjes die het goed kan gaan doen.
    Vind echter nog steeds echter dat de "sandwich posities" in de bied \laat van de speculant twijfel blijven voeden in deze lage free floater. Zou die speculant zich dat beseffen , dat het een aantal beleggers ook afschrikt ?

    De lopende bied ga ik om die reden nog niet upward aanpassen . Ik blijf vanuit de zijlijn kijken of ik bij de aanstaande AEX correctie alsnog mee kan liften.
    Mijn bestaande kleine positie in Neways wordt er in dat geval beter van en blijkt indertijd een leuke instap om Neways aktiever te gaan volgen.

    Leuke club en mooie site ook trouwens om van tijd tot tijd te bezoeken.

    Tracker
  8. [verwijderd] 4 februari 2010 14:29
    Recordomzet en vol orderboek voor Fei
    4 februari 2010

    Nooit boekte apparatenbouwer Fei een hogere omzet in één kwartaal dan de afgelopen drie maanden. Het bedrijf zette 154 miljoen dollar om, 10 procent meer dan het derde kwartaal en 2 procent meer dan het laatste kwart van 2008, en hield daar 6,6 miljoen dollar aan over, en dat is 10 procent meer dan het kwartaal ervoor maar 2 procent minder dan dezelfde periode vorig jaar. Fei sloot zijn boekhoudkundige periode eveneens af met een uitstekend gevuld orderboek ter waarde van 354,6 miljoen dollar – eveneens een record. Daarvan kwam 163,3 miljoen dollar aan orders uit het laatste kwartaal van 2009, 9 procent meer boekingen dan het kwartaal ervoor opleverde.

    Over het hele jaar zag Fei zijn omzet 4 procent dalen, van 599,2 miljoen dollar in 2008 naar 577,3 miljoen dollar in 2009. De orders zakten in van 620 miljoen dollar in 2008 naar 601,4 miljoen dollar in 2009. Het operationele inkomen steeg desalniettemin met vijf ton naar 31,6 miljoen dollar.

    Topman Don Kania ziet 2010 met vertrouwen tegemoet. ‘We beginnen aan het jaar met een flinke vaart, blijkens ons orderboek, een herstel in het elektronicasegment en enkele onlangs geïntroduceerde producten’, aldus de president en CEO van Fei.

    Na ASML en Philips met stevige orderboeken, nu FEI, ook een grote klant van Neways. Een stevig koersherstel kan m.i niet uitblijven.
    goeten en suc6
  9. forum rang 8 aextracker 5 maart 2010 00:05

    De orchestreerders van de koers sandwich lijken even van het toneel verdwenen. De realiteit keert terug bij Neways na de cijfers.
    Terug naar euro 6,00 en het begint erop te lijken.

    De zijlijn lijkt voorlopig de beste keuze, ondanks alle initiele positieve berichten.
    China als sourcing lokatie lijkt echter geen keuze uit luxe , maar uit pure noodzaak om de bottom line cost verder omlaag te drukken.
    Dat kan goed uitwerken i.c.m. aantrekkende klantorders.
    Succesvolle sourcing in China opzetten kost echter zomaar 6 - 9 maanden tijd.

    Voorlopig in de parkeerstand dus mijn aankoopplannen.

    Tracker
  10. MegaTelstar 9 maart 2010 09:36
    quote:

    aextracker schreef:

    De orchestreerders van de koers sandwich lijken even van het toneel verdwenen. De realiteit keert terug bij Neways na de cijfers.
    Terug naar euro 6,00 en het begint erop te lijken.

    De zijlijn lijkt voorlopig de beste keuze, ondanks alle initiele positieve berichten.
    China als sourcing lokatie lijkt echter geen keuze uit luxe , maar uit pure noodzaak om de bottom line cost verder omlaag te drukken.
    Dat kan goed uitwerken i.c.m. aantrekkende klantorders.
    Succesvolle sourcing in China opzetten kost echter zomaar 6 - 9 maanden tijd.

    Voorlopig in de parkeerstand dus mijn aankoopplannen.

    Tracker
    En dat is dus volgens jou wachten Tracker tot 2013 (zie onderstaand bericht)?

    'Neways in een stijgende lijn'
    Gepubliceerd: vandaag 08:48

    AMSTERDAM (AFN) - Producent van elektronische componenten Neways Electronics zal de verkopen zien stijgen in 2010. Wat betreft de omzet was 2009 een dieptepunt. Dat stelt analist Maarten Altena van SNS Securities dinsdag.
    Volgens de analist kan Neways zich snel aanpassen aan de verbeterende eocnomische omstandigheden. Afnemers gaan weer een voorraad aanleggen en Altena verwacht een stijgende vraag. Hij denkt dat Neways een 'outperformer' zal zijn in 2010. Verder ziet hij een volgende economisch hoogtepunt in 2013.
    Hij verhoogt zijn beleggingsadvies naar 'accumulate' van 'hold' en stelt het koersdoel naar boven bij tot 7,70 euro. Maandag sloot het aandeel Neways op 6,50 euro.

    groet, SuperTelstar
  11. forum rang 8 aextracker 12 maart 2010 20:55
    Mega,

    Nee zo lang wacht ik niet, maar 6 maanden heeft Neways wel nodig om in China zijn inkoop te regelen en tot invloed te laten komen op zijn bottom lijne resultaat.
    Ik vind Neways wel een bedrijf met potentieel voor de komende 12 maanden.
    Ik zie echter ook weer die vervelende koers-orchestreerpraktijken opduiken bij Neways, waardoor je gedwongen wordt boven een drempel in te stappen. Van gedwongen gedrag houd ik niet van.

    Ik kijk het voorlopig dus even aan bij Neways.

    Tracker
  12. forum rang 8 aextracker 18 maart 2010 20:50
    Staat veel in de laat voor een fonds als Neways waar weinig in gehandeld wordt.
    Kop schouder in afronding en daarna verwacht ik nog een correctie naar normaliserend niveau, op weg naar herstel.

    Koop niveau komt in beeld, maar de rust is er nog niet. Even uitzieken hier.

    Tracker
  13. forum rang 8 aextracker 31 december 2010 08:18
    Daar komt idd het wel heel erg stevige belang bij van VDL en de overname van een medicala divisie van Philips door VDL.
    Philips Medical was naast ASML een andere grote klant van Neways.
    Tracker kijkt tevreden terug op het 2010 besluit om in te stappen , maar blijft huiverig voor het bied\laat boekje en het plaatje wat aldaar valt te zien.
    Weinig handel (was bekend) en een vast patroon van een brede spread en volumes op niveau's die verradend at er een grotere partij rustig zijn tijd uitzit en tracht het fonds stapje voor stapje op een bedeesde wijze naar een hoger plan te brengen.
    Dit ongetwijfeld in afwachting van en enig inzicht in de "going concern" orderontwikkeling van Neways.

    Ik verwacht op basis van klantperformance idd een stevige performance. Helaas is Neways niet erg scheutig met aandeelhouder gerichte informatie (financiele persberichten) uit te brengen, waardoor het allemaal wat grijs blijft.

    Misschien wijzigt dat beleid nu er een stevige nieuwe aandeelhouder met een direkt (eigen) belang in is gestapt ?

    We'll see !

    Tracker
  14. [verwijderd] 14 januari 2011 11:36
    AMSTERDAM (AFN) - Intel, de grootste chipmaker van de wereld, kwam donderdag met beter dan verwachte cijfers en kondigde ook aan de investeringen met meer dan 70 procent te verhogen tot 9 miljard dollar. Goed nieuws voor zowel ASM International (ASMI) en ASML, vinden analisten van SNS Securities en RBS

    Dit moet toch positief doorwerken naar Neways, zou je denken
28 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 883,44 +1,51%
EUR/USD 1,0709 -0,19%
FTSE 100 8.131,94 +0,66%
Germany40^ 18.160,40 +1,36%
Gold spot 2.340,23 +0,35%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

EBUSCO...
+8,70%
ASMI
+7,19%
NX FIL...
+6,00%
Alfen ...
+5,51%
Corbion
+3,44%

Dalers

SIGNIF...
-8,51%
IMCD
-7,68%
Wereld...
-7,05%
BESI
-6,14%
AMG Cr...
-4,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links