Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nieuwe stap overnamestrijd Stork!!!!

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 augustus 2007 13:23
    Marel vergroot belang in Stork tot ruim 25%
    AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - LME Eignarhaldsfelag, een investeringsvehikel van het IJslandse Marel Food Systems, heeft zijn belang in Stork uitgebreid van 20,20% naar 25,37%. Dit blijkt donderdag uit een melding in het kader van de Wet Melding Zeggenschap in ter beurze genoteerde vennootschappen.

    Op 1 augustus 2007 is de meldingsplicht ontstaan. Het belang wordt middellijk reeel gehouden en bestaat uit 7.929.289 gewone aandelen. Het stemrecht bedraagt eveneens 25,37%.

    LME heeft eerder al aangegeven als grootaandeelhouder in Stork niet in te stemmen met het bod van euro 47 per aandeel op het industriele concern door Candover. Hiermee wordt het industriele concern uit Naarden gewaardeerd op euro 1,5 mrd. De LME-eigenaren - naast Marel bestaande uit Landsbanki Islands en Eyrir Invest - menen dat er nog meer ruimte is voor waardecreatie binnen Stork.

    Bij de publicatie van de tweedekwartaalcijfers gaf bestuursvoorzitter Sjoerd Vollebregt van Stork aan nog steeds achter het bod van Candover te staan. Hij wilde destijds niet ingaan op de vraag of hij verwacht dat het investeringsfonds zijn bod gaat verhogen.

    'Candover heeft zeer grondig zijn huiswerk gemaakt, er is al heel wat water onder de brug gegaan voordat ze hier op uitkwamen, dus ik ga er vanuit dat zij euro 47 een goede prijs vinden voor Stork', aldus Vollebregt in juli. De CEO zelf sprak ook van een 'fairly valued' bod. Inmiddels ligt een concept-versie van het biedingsbericht bij de Autoriteit Financiele Markten (AFM).

    Carolien Terlien
    carolien@bfn.com

    (c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

  2. [verwijderd] 2 augustus 2007 13:45
    Dat overnamebod van 47 euro is dus een farce
    Marel bezit nu 25%, verder zijn er nog DeltaLoyd en Columbia die het bod te laag vinden de tesamen 9,7% bezitten.
    35% doet dus al gewoon niet mee.
    Het bod verhogen heeft geen zin omdat Marel uit is op de Food divisie van Stork.
    Marel kan nu maar 1 kant op en dat is een bod doen op Stork van minimaal 49,5 euro, zodat ook de reeds gecommiteerde aandeelhouders op 47 euro hun stukken aan Marel kunnen verkopen.
    Kom maar op met dat bod....

  3. [verwijderd] 2 augustus 2007 17:56
    Je vergeet de andere mogelijkheid :

    Het bod wordt ingetrokken

    Marel doet geen bod ( hadden ze het afgelopen jaar ook al kunnen doen namelijk : een bod )

    En de koers stort in 1 ) overname premie eruit 2 en de( cijfers vielen tegen namelijk )

    Het is allemaal mogelijk :

    Ik ben eruit gegaan

    Voor de laatste centjes ga ik geen risico lopen ( je moet tevreden zijn en je winst kunnen pakken )

    Naarfwinn the and and only
  4. [verwijderd] 3 augustus 2007 07:27
    Publicatiedatum: 3-8-2007 07:23

    Dialoog Candover met Marel over Stork stokt--media
    AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - De gesprekken tussen de Britse private equity-partij Candover en de IJslandse vleesmachinebouwer Marel over de toekomst van Stork, hebben de afgelopen maand niets opgeleverd. Dat meldt Het Financieele Dagblad vrijdag.

    Marel zou diverse compromissen hebben voorgelegd, 'maar dat had geen resultaat', zo zegt Arni Oddur Thordarson, president-commissaris en mede-eigenaar van Marel tegen de krant.

    Via het investeringsvehikel LME Eignarhaldsfelag heeft Marel zijn belang in Stork uitgebreid tot 25,37%, zo werd woensdag bekend in het kader van de Wet melding zeggenschap. Candover liet in juni weten Stork voor euro 47 per aandeel ofwel euro 1,5 mrd van de beurs te willen halen.

    Candover wil zijn bod gestand doen bij aanmelding van 80% van het aandelenkapitaal. De Britten zullen die drempel waarschijnlijk verlagen. 'Candover blijft gecommitteerd aan het initiele bod op Stork', zegt een woordvoerder van het Britse private equity-huis.

    De verwachting is dat het officiele biedingsbericht van Candover waarover de Autoriteit Financiele Markten zich op dit moment buigt, volgende week openbaar wordt.

    Thordarson sluit een verdere uitbreiding van het belang in Stork op korte termijn niet uit. 'Maar we wachten eerst het biedingsbericht af.' Volgens de IJslandse investeerder is er 'meer ruimte voor waardecreatie'. Ook vermogensbeheerder Delta Lloyd en de Amerikaanse belegger Columbia Wanger Asset Management, met belangen van respectievelijk 5,2% en 4,5%, hebben aangegeven hun stukken niet in te leveren.

    Marel probeert al bijna twee jaar de Stork-divisie Food Systems in te lijven, maar Stork piekert daar niet over. Thordarson bevestigt tegenover het FD dat het overleg met Candover over de verkoop van Food Systems ging.

    Maaike Noordhuis
    maaike@bfn.com

    (c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

  5. [verwijderd] 3 augustus 2007 09:39
    BELANGENMELDING AFM: LME vergroot belang in Stork
    AMSTERDAM (fd.nl) - De Autoriteit Financiële Markten heeft op 02 augustus 2007 de volgende belangenmelding(en) bekendgemaakt:

    *** Het IJslandse bedrijf LME eignarhaldsfelag ehf meldt het via dochter Ioliet Beheer gehouden belang in Stork te hebben vergroot naar 25,37%. De meldingsplicht is ontstaan op 01 augustus 2007. Bij de vorige melding, op 06-juli 2007, bedroeg het belang 20,20%. LME eignarhaldsfelag ehf heeft per 02 augustus 2007 7.929.289 aandelen in bezit.

    Overzicht vorige meldingen:
    01-11-2006: 5,10%
    22-06-2007: 10,91%
    02-07-2007: 16,90%
    10-07-2007: 20,20%

    Vanaf 1 november 2006 dienen aandeelhouders alle deelnemingen van 5% of meer van het geplaatste kapitaal opnieuw te melden bij de Autoriteit Financiële Markten. Het kan voorkomen dat nieuwe belangenmeldingen afwijken van eerdere meldingen. Dit kan veroorzaakt zijn door transacties, maar ook door toe- of afname van het geplaatste kapitaal van de uitgevende instelling (verwatering van aandelenbelang).

    Onveranderd blijft dat men opnieuw dient te melden zodra een substantiële deelneming een drempelwaarde heeft bereikt of overschreden. Op uitzonderingen na zijn de nieuwe drempelwaarden: 5%, 10%, 15%, 20%, 25%, 30%, 40%, 50%, 60%, 75% en 95%.

  6. [verwijderd] 15 augustus 2007 08:39
    LME vergroot belang in Stork naar 32,16% - WMZ


    AMSTERDAM (Dow Jones)--LME eignarhaldsfelag ehf heeft het belang in Stork uitgebreid naar 32,16%, blijkt uit een melding in het kader van de Wet Melding Zeggenschap in ter beurze genoteerde vennootschappen (WMZ).

    De meldingsplicht is ontstaan op 13 augustus jongstleden.

    LME had reeds een belang van 25,37% in Stork.

    De vergroting van het belang is pikant, omdat LME, een consortium van de IJslandse partijen Landsbanki, Eyris en Marel, zich tegen het bod van opkoopfonds Candover van EUR47 per aandeel heeft gekeerd.

    Marel wil namelijk dolgraag Stork-onderdeel Food Systems overnemen. Het Stork-bestuur wil dat niet, tenzij Marel een droombod uitbrengt, en Candover heeft zich gecommitteerd aan een bod op Stork als geheel.



    - Door Arien Stuyt Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270, arien.stuyt@dowjones.com



  7. [verwijderd] 15 augustus 2007 09:42
    MARKET TALK: Kans op slagen Candover bod op Stork lager -Rabo


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De kans op een succesvol bod op Stork door Candover is kleiner geworden doordat Marel haar belang in Stork heeft vergroot naar ruim 32% van een eerdere 25%. Marel is tegen het bod van Candover van EUR47 per aandeel. Samen met Delta Lloyd en Columbia Wanger is nu al meer dan 40% van de aandelen tegen het bod. Rabo Securities hanteert een hold advies. Omstreeks 9.40 uur noteert het aandeel 0,7% lager op EUR47,98, terwijl de Midkap met 0,9% daalt. (AST)



    Dow Jones Nieuwsdienst: +31 20 5890270, amsterdam@dowjones.com

  8. [verwijderd] 21 augustus 2007 12:03
    EU geeft goedkeuring aan Candover om Stork over te nemen


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese Commissie heeft dinsdag de Britse private-equity-onderneming Candover Investments plc het groene licht gegeven om het Nederlandse industriele concern Stork nv over te nemen.

    Candover betaalt EUR47 per aandeel Stork, wat overeenkomt met circa EUR1,5 miljard voor het hele bedrijf.

    De overname werd goedgekeurd volgens de vereenvoudigde procedure, waarbij overnames automatisch worden goedgekeurd na een maand, als voor die tijd niemand een bezwaar indient.

    Candover Investments is sinds 1984 genoteerd aan de London Stock Exchange. Het bedrijf houdt zich bezig met het opkopen van ondernemingen in heel Europa en heeft daarin momenteel EUR3,5 miljard geinvesteerd, volgens de website van het bedrijf.

    Stork produceert apparatuur voor verschillende industriele sectoren, waaronder de luchtvaart, voedselverwerking, technische en grafische diensten en telt Dassault Systemes SA en Boeing Co onder zijn klanten.

    Stork behaalde in 2006 een omzet van EUR150 miljoen.



    Door Anne Jolis, Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270, anne.jolis@dowjones.com

  9. [verwijderd] 27 augustus 2007 07:06
    Publicatiedatum: 27-8-2007

    Besprekingen tussen Stork en IJslanders lopen vast
    PIETER ELSHOUT EN HEIKO JESSAYAN

    AMSTERDAM - Pogingen om op het laatste moment een uitweg te vinden in de impasse rond Stork zijn afgelopen weekeinde mislukt. Gesprekken tussen Stork en LME, het investeringsvehikel waar de IJslandse machinebouwer Marel deel van uitmaakt, liepen vast. Dat bevestigt Arni Oddúr Thordarson, president-commissaris en mede-eigenaar van Marel.

    Verwacht wordt dat Stork vandaag bij zijn bijzondere aandeelhoudersvergadering, die gewijd is aan het voorgenomen bod van private equity-huis Candover, een meerderheid van de aanwezige aandeelhouders tegenover zich vindt. LME, dat een belang heeft van 32%, stemt waarschijnlijk tegen de voorgestelde statutenwijziging en nieuwe commissarissen. Hedgefondsen Centaurus en Paulson, met 33% van de aandelen, overwegen zich te onthouden van stemming.

    Volgens bronnen rond Stork probeerde het industriële concern LME alsnog achter het bod van Candover te krijgen met de belofte om niet nu, maar wel binnen enkele jaren de divisie Food Systems af te stoten. De IJslanders, die op de divisie azen, gingen niet akkoord.

    Een vergelijkbaar aanbod van Stork werd vorig jaar door Centaurus en Paulson afgewezen omdat zij het bestuur niet vertrouwden. Sindsdien heeft de rechter drie supercommissarissen benoemd om de lucht te klaren.

    Een extra complicatie voor Candover is dat als Marel zijn belang in Stork niet aanbiedt, Candover voor de financiering van het bod terug moet naar zijn banken.

    Als op het bod van Candover van euro 47 per aandeel 80% van de Stork-aandelen wordt aangeboden, is daarvoor financiering afgesproken met banken Barclays en Goldman Sachs. Verschillende bronnen rond de transactie bevestigen dat er een niveau is onder de 80% - de precieze grens willen zij niet noemen - waar de financieringsgarantie vervalt. Het is nog onduidelijk of de banken bereid zijn om een bod dan alsnog te financieren. Als de crisis in de kredietmarkt zich doorzet, kan dit een probleem worden. Candover noch Stork geeft commentaar.

    Banken stellen extra eisen bij lage aanmeldingsniveaus, omdat de koper dan minder macht heeft over het bedrijf. Candover houdt de mogelijkheid open om genoegen te nemen met slechts 51% van de aandelen. Dat is door veel waarnemers opgevat als een dreigement richting LME. Als de IJslanders zich niet aanmelden, blijven zij mogelijk zitten met een minderheidsbelang in een door Candover gecontroleerd Stork. Dat dreigement kan Candover zonder financieringsgaranties echter niet hard maken.

    Als Candover afhaakt, zal de discussie over opsplitsing van Stork opnieuw oplaaien. Ook neemt de kans dan sterk toe dat het onderzoek naar wanbeleid, waartoe de Ondernemingskamer in januari opdracht gaf, publiek zal worden. Het onderzoek zou circa een halfjaar duren, maar is nog niet afgerond. Centaurus en Paulson hebben aangegeven dat alleen als Stork wordt verkocht, zij samen met de onderneming de rechter vragen het onderzoek te staken.

    Dat Candover zelf in zijn bod volhardt en zich niet uit eigen beweging terugtrekt, kan te maken hebben met het feit dat Stork de Britten euro15 mln moet betalen als het voorgenomen bod mislukt.

    Bestuursvoorzitter Sjoerd Vollebregt zal vandaag een dringend beroep doen op de aandeelhouders om hun stukken aan te melden. Vollebregt zal betogen dat aandeelhouders niet meer hoeven te hopen op een hoger bod, omdat financiering onder de huidige omstandigheden niet meer te regelen is. Bovendien wordt Stork, als het bod niet slaagt, opnieuw vleugellam. Dat zou het bedrijf zich niet meer kunnen veroorloven.

    Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

  10. [verwijderd] 27 augustus 2007 11:12
    Stork heeft geen concurrerend bod ontvangen27 aug 2007, 11:03 uur
    Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - Stork heeft geen concurrerend bod ontvangen op de onderneming. Dat stelt bestuursvoorzitter Sjoerd Vollebregt maandag in een inleidende toespraak tijdens de buitengewone vergadering van aandeelhouders.

    De vergadering vandaag is gewijd aan het bespreken van het openbare bod van private equity-huis Candover. Er zal vandaag niet gestemd worden voor of tegen dit bod.

    Candover biedt EUR 47, ex dividend per aandeel voor Stork. Hiermee wordt het industriele concern uit Naarden gewaardeerd op EUR 1,5 miljard. De Europese Commissie heeft de voorgenomen overname van Stork door de Britse investeerder inmiddels goedgekeurd.

    Vollebregt stelt dat het bod van Candover de juiste waardering en een aantrekkelijke premie biedt. 'Het zorgt voor een stabiele omgeving voor de onderneming, de mederwerkers en de klanten', zo geeft de CEO aan. De bestuursvoorzitter herhaalt dat de raad van commissarissen en de raad van bestuur het bod ondersteunen en dat ook de grootaandeelhouders Centaurus en Paulson achter de bieding staan. 'Het zorgt voor een einde aan de turbulentie waar Stork de afgelopen tijd in is geraakt'.

    Overigens zegt de Nederlandse advocaat van het Marel-consortium dat het Ijslandse consortium zijn aandelen inzake het bod niet zal aanbieden.

    (c) BETTEN BEURSMEDIA NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)

  11. [verwijderd] 27 augustus 2007 12:48
    Stork: 55% houders stemt op bava in met statutenwijziging


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Stork nv aandeelhouders hebben in meerderheid ingestemd met de wijziging van de statuten, mocht het bod van Candover gestand worden gedaan.

    De stemming vond plaats op een bijzondere aandeelhoudersvergadering (bava) in Amsterdam maandag, waar werd gesproken over het bod. Van de houders was 70,21% vertegenwoordigd op de bava.

    Candover biedt EUR47 per aandeel Stork, wat overeenkomt met circa EUR1,5 miljard voor het hele bedrijf.



    Door Carel Grol; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; carel.grol@dowjones.com



  12. forum rang 10 voda 27 augustus 2007 16:24
    Stork: bava maakt overname door Candover waarschijnlijker


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Britse investeerder Candover is weer "een stapje dichterbij" de overname gekomen van Stork nv door de buitengewone aandeelhoudersvergadering (bava) van maandag. Dat zei chief executive officer Sjoerd Vollebregt van het industrieel conglomeraat na afloop van de bava tijdens een persconferentie.

    Topman Vollebregt zegt dat Stork "altijd is blijven praten" met LME, het consortium onder leiding van Marel, dat Stork eveneens wil overnemen. "Alleen ligt er op dit moment geen ander bod dan dat van Candover op tafel."

    Maarten Muller, advocaat voor LME, stelt echter dat Stork heeft besloten "de positie van LME volledig te negeren. Stork en Candover hebben besloten hun eigen koers te varen. Het is zeer ongebruikelijk dat een partij een bod uitbrengt, zonder voorafgaand de veruit grootste aandeelhouder te consulteren."

    Eerder maandag hadden aandeelhouders van Stork gestemd over de wijziging van de statuten. Daarna werden er vijf nieuwe leden voor de raad van commissarissen voorgedragen, die allen op de hand zijn van Candover.

    De bava stemde in met beide voorstellen, die uitsluitend ingaan op het moment dat het bod gestand wordt gedaan. Op de vergadering was 70,21% van de houders vertegenwoordigd.

    De drempel waarbij Candover het bod gestand zal doen, is eerder deze maand verlaagd naar 65% van de aanvankelijke 80%. Candover zei op 10 augustus bovendien dat het de drempel verder kan verlagen tot 51%, mits het Stork-bestuur daarmee instemt.

    Als minder dan 65% van de houders zich aanmeldt onder het bod van Candover, dan moet die investeerder opnieuw gesprekken aangaan met de banken over de financiering van de overname.

    Candover maakte in juni bekend Stork te willen overnemen voor EUR47 per aandeel. Complicerende factor daarbij is dat vleesverwerker Marel uit IJsland het onderdeel Food Systems wil inlijven, terwijl Stork het bedrijf als geheel bijeen wil houden en door wil verkopen. Candover heeft daarover gesprekken gevoerd met Marel, maar slaagde er niet in tot overeenstemming te komen met de IJslanders.

    LME houdt een belang van meer dan 30% in het bedrijf uit Naarden en zal zijn stukken niet aanbieden.



    Door Carel Grol; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; carel.grol@dowjones.com



  13. forum rang 10 voda 27 augustus 2007 21:00
    Persbericht Stork - uitkomsten bava
    AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Hier volgt de tekst van een persbericht van Stork.

    Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders Stork. Alle voorstellen zijn aangenomen

    Op de vandaag gehouden Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders is het openbaar bod van London Acquisition B.V. van euro 47 per aandeel op alle geplaatste en uitstaande aandelen in het kapitaal van Stork N.V. besproken.

    In een toelichting op het bod door de heren Kalff (voorzitter van de Raad van Commissarissen van Stork) en Vollebregt (voorzitter van de Raad van bestuur van Stork) zijn de belangrijkste aspecten van het bod en de standpuntbepaling van de Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur belicht. Hierna is het bod met aandeelhouders besproken.

    De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen, inclusief de door de Ondernemingskamer benoemde commissarissen, menen dat de geboden prijs redelijk en evenwichtig is en zijn tot de conclusie gekomen dat het bod in het belang is van Stork, haar aandeelhouders en andere belanghebbenden. Zij steunen het bod dan ook volledig en unaniem en bevelen aandeelhouders unaniem aan hun aandelen onder het bod aan te bieden.

    Daarnaast hebben de aandeelhouders, onder voorbehoud van gestanddoening van het bod, de wijziging van de statuten van Stork N.V. en de benoeming van leden van de Raad van Commissarissen goedgekeurd. De goedgekeurde statutenwijziging is conform de agendastukken zoals gepubliceerd op de website van Stork, welke afwijken van het voorstel in het biedingsbericht. Bij gestanddoening van het bod zal de Raad van Commissarissen bestaan uit de heer J.H. Schraven (voorzitter), de heer M.S. Gumienny (vice-voorzitter), de heer E.J.F.H.C. Ernst, de heer O.H. Wilson, de heer P.F. Hartman en de heer C.A. van den Driest.

    (c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

  14. [verwijderd] 3 september 2007 09:22
    LME vergroot belang in Stork naar 43,34% - WMZ


    AMSTERDAM (Dow Jones)--LME heeft een belang in Stork van 43,34%, blijkt uit een melding in het kader van de Wet Melding Zeggenschap in ter beurze genoteerde vennootschappen (WMZ).

    De meldingsplicht is ontstaan op 31 augustus.

    De vorige melding van LME in Stork dateert van 13 augustus. Toen hield LME een belang van 32,16% in Stork.



    Door Archie van Riemsdijk, Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270, archie.vanriemsdijk@dowjones.com



16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 877,70 +0,85%
EUR/USD 1,0735 +0,05%
FTSE 100 8.078,86 0,00%
Germany40^ 18.008,50 +0,51%
Gold spot 2.341,04 +0,39%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links