Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

sectornieuws

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
336 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 13 14 15 16 17 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
MARKET TALK: Orderboek baggerbedrijf Van Oord kalft af - SNS
10-03-2009 09:48:00
AMSTERDAM (Dow Jones)-- De jaaromzet van baggerbedrijf Van Oord was met EUR1,9 miljard in 2008 iets boven de verwachting van de analist van SNS Securities. Het orderboek is echter vrij klein met EUR1,7 miljard, als de EUR1,9 miljard aan uitgestelde projecten in Dubai niet worden meegeteld. Dat voorspelt weinig goeds voor Boskalis en andere grote baggerbedrijven stelt de analist, die een buy-advies heeft. Bouwbedrijf BAM heeft een belang in Van Oord van 21,5%. BAM noteert dinsdag rond 9.40 uur 2,9% hoger op EUR5,10; Boskalis stijgt 2,2% tot EUR13,99. De AEX stijgt 1,4%. (AVR)Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
jip banaan!
0
Sterke vraag stuwt winst baggeraar Deme
7 maart 2009 | Het Financieele Dagblad

Amsterdam

De Belgische baggeraar Deme heeft vorig jaar zijn winst en omzet tot een recordniveau zien stijgen als gevolg van de grote vraag naar baggerwerk. De concurrent van de Nederlandse baggeraars Boskalis en Van Oord voerde zijn nettoresultaat met 27% op tot euro 115 mln. De omzet steeg met 15% tot euro1,5 mrd.........

etc.

Druk op de link voor het volledige artikel:
www.fd.nl/artikel/11180136/sterke-vra...
voda
0
Dubai van parel tot drijfzand voor baggeraars
10 maart 2009, 15:08 | ANP
ROTTERDAM (AFN) - Dubai is als gevolg van de wereldwijde financiële crisis niet langer de parel op de kroon voor de Nederlandse baggeraars. Door het massaal stilvallen van projecten, vanwege problemen met het verkrijgen van financiering, dreigt het emiraat te veranderen in drijfzand voor baggerconcerns.

Dat blijkt onder meer uit de dinsdag gepubliceerde cijfers van baggeraar Van Oord. Het Rotterdamse bedrijf verwacht dit jaar een lagere winst en omzet dan in 2008. De snel verslechterde economische omstandigheden in Dubai, vorig jaar nog goed voor een kwart van de omzet, zijn daar grotendeels debet aan.

Van Oord haalde vorig jaar een omzet van 1,9 miljard euro in vergelijking met 1,65 miljard euro in 2007. De nettowinst steeg met 16 procent tot 190 miljoen euro. Het bedrijf heeft nog een werkvoorraad van 3,6 miljard euro, die voor de helft bestaat uit uitgestelde opdrachten in Dubai.

Ongelukkig moment

Het verdwijnen van Dubai als voorname opdrachtgever komt op een ongelukkig moment voor de sector die al kampt met overcapaciteit. In de komende jaren zal er een flink aantal schepen in de vaart worden genomen, die samen met de in Dubai vrijgekomen vloot, moeten gaan strijden om een geringere hoeveelheid werk.

Dubai heeft, in tegenstelling tot de omringende landen, nauwelijks olie. Daardoor is het land voor zijn inkomsten grotendeels afhankelijk van toerisme en handel, segmenten die in de afgelopen maanden zwaar getroffen zijn door de mondiale recessie. Economisch staat Dubai er zo slecht voor dat het voor steun aan moest kloppen bij rijke buur Abu Dhabi, dat twee weken geleden 10 miljard dollar in Dubai stak.

Vastgoedmarkt in het slob

De Amerikaanse vastgoedadviseur Jones Lang LaSalle verwacht dat de vastgoedmarkt in Dubai de komende twee jaar in het slop zit. Het bedrijf becijferde dat ruim de helft van de projecten die zouden worden opgeleverd tussen 2009 en 2012 is stilgelegd.

Van Oord werkte de afgelopen jaren aan een aantal prestigeprojecten voor de kust van Dubai, waaronder de eilanden Palm Deira, Palm Jumeirah en The World. Vorig jaar had Van Oord 1900 man aan het werk in Dubai. Het bedrijf heeft nu de lokaal ingehuurde werknemers ontslagen. De overplaatsing van de resterende mensen en materieel wordt een ,,uitdaging''.

'Rainbowing'

Het opspuiten van nog meer land, 'rainbowing' in jargon, lijkt voorlopig niet aan de orde. Op de tot nu toe aangelegde eilanden staan veel panden leeg, waardoor er geen behoefte zal zijn aan extra land. De pot met goud aan het einde van de regenboog gaat daarmee aan de neus van baggeraars voorbij.

De omzet van Van Oord in Dubai is in de afgelopen maanden dramatisch teruggelopen, van 500 miljoen euro in 2008 naar een niveau van rond de 50 miljoen euro. ,,We zullen er flink aan moeten trekken om dat verlies elders in de wereld te compenseren'', aldus een woordvoerder.

De Nederlandse branchegenoot Boskalis en het Belgische Deme hebben ook last van de situatie in Dubai. Zij werken aan de herontwikkeling van de haven Port Rashid ter waarde van 400 miljoen euro. Volgens de Belgische zakenbank KBC heeft Deme gezegd dat ook deze werkzaamheden, al voor een kwart voltooid, zijn stilgelegd. Volgende week woensdag zal duidelijk worden hoe Boskalis ervoor staat. Dan presenteert dit bedrijf uit Papendrecht de resultaten over 2008.


voda
0
Kan dit nog een positief effect voor Boskalis hebben? Iemand?

EU keurt aanpassingen belastingschema schepen goed
10 maart 2009, 17:56 | ANP
BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie heeft dinsdag de plannen van Nederland om enkele veranderingen door te voeren in de manier waarop de belasting voor scheepvaartondernemingen berekend wordt, goedgekeurd.

Voor grote schepen met een capaciteit van meer dan 50.000 ton geldt voortaan een verlaagde belasting van 0,5 euro per dag per 1000 ton.

Daarnaast wordt voor bedrijven die schepen in beheer hebben, de belasting gebaseerd op tonnage verlaagd met 75 procent.

Deze verlaging moet dit soort bedrijven aanmoedigen om activiteiten te ontplooien in de EU. Tot nu betalen ze een veel hoger percentage van hun winst aan belasting dan scheepseigenaren. Dit terwijl het beheren van schepen door een externe partij wereldwijd in opmars is en leidt tot meer efficiency.

voda
0
DUBAI SCHORT PROJECTEN OP
Tegenvaller remt omzetgroei Van Oord
10 maart 2009, 19:40 uur | FD.nl
Door: Mathijs Schiffers
Baggeraar Van Oord heeft in 2008 een omzet geboekt van euro 1,9 mrd, 15% meer dan een jaar daarvoor. De groei kwam tot stand ondanks een forse tegenvaller in Dubai......

etc.

Druk op de link voor het volledige artikel:
www.fd.nl/artikel/11202956/tegenvalle...

voda
0
Gelukkig is Boskalis al goed verzekerd:

EU verscherpt eisen aan schepen
11 maart 2009, 17:22 | ANP
STRAATSBURG (AFN) - De scheepvaart in Europa moet een stuk veiliger. Het Europees Parlement heeft woensdag definitief ingestemd met een heel pakket maatregelen.

Schepen krijgen vaker inspecties. Alle schepen die een Europese haven aandoen, moeten voortaan verzekerd zijn: nu vaart een paar procent van de schepen nog onverzekerd.

Elk EU-land moet een onafhankelijke instantie oprichten die bepaalt welke haven het geschiktst is om een schip in nood op te vangen. Nu gaat bij die beslissing vaak nog kostbare tijd verloren.

Grote stap

,,De maatregelen zijn een grote stap naar het voorkomen van ongelukken op zee'', reageerde EU-commissaris Antonio Tajani (Verkeer). ,,Dit pakket besluiten is een sterk antwoord op groeiende zorgen van onze burgers.''

Het voorstel, waarmee de ministers van Verkeer van de EU-landen eerder instemden, volgde op de scheepsrampen met de Erika in 1999 en de Prestige in 2002.

jip banaan!
0
De Rotterdamse baggeraar Van Oord is actief over de hele wereld. Maar voor 2009 rekent het bedrijf vooral op werk in eigen land.

Amsterdam

Pieter van Oord (47) wil het maar gezegd hebben. 'Dit is een cyclische business. Er zijn mensen die al sinds 1970 bij ons werken. Die maakten al drie crises mee. We kwamen er altijd sterker uit.'

Toch had hij zich een beter moment kunnen voorstellen om zijn 15 jaar oudere neef Koos van Oord op te volgen als baas van het 130 jaar oude familiebedrijf uit Rotterdam. In 2004 had Van Oord, dat met Boskalis en de Belgische vakborders Deme en De Nul de mondiale baggersector dicteert, een omzet van euro 764 mln. Vorig jaar was dat al bijna euro 1,9 mrd.

Maar een belangrijke motor, de bouw van grote projecten voor de kust van Dubai, is stilgevallen. En ook elders, zoals in Australië, trappen opdrachtgevers op de rem. 'In 2009 zal vooral onze Nederlandse divisie groeien', denkt Van Oord.

Wat is er aan de hand in Dubai?

'We hebben daar nog voor een kleine euro 1,9 mrd aan opdrachten in portefeuille. Tot aan de zomer van 2008 waren we druk bezig met het opspuiten van eilanden. We hadden daar 1900 mensen zitten en tien schepen. Maar door de kredietcrisis kwam de verkoop van nieuwe projecten in Dubai tot stilstand. Daardoor kreeg onze belangrijkste opdrachtgever, ontwikkelaar Nakheel, problemen met de financiering van projecten. Ze besloten toen de werkzaamheden aan het palmeiland Palm Deira vertraagd voort te zetten. Nu zijn we er nog met een paar honderd man en één baggerschip bezig. Wel ons grootste schip overigens. Wanneer we weer volle vaart gaan? De komende jaren nog niet, verwacht ik. We hebben afgesproken in ieder geval nog een half- jaar in dit tempo door te gaan.'

Kunt u de sjeiks niet aan hun afspraken houden?

'Dat werkt daar niet zo. Daar wordt veel meer op basis van vertrouwen gehandeld. Zij hebben een probleem en we zoeken samen naar een oplossing. Bij sommige projecten die we daar deden zijn pas na afloop contracten opgesteld.'

Wat gebeurt er met de schepen die niet meer actief zijn in Dubai?

'Een flink aantal is naar Nederland gekomen, omdat we ze hier wel goed kunnen gebruiken. We gaan deze maand beginnen met de aanleg van de Tweede Maasvlakte, samen met Boskalis. Maar ook op andere plekken konden we de schepen inzetten. Zoals in Brazilië, waar we havens uitdiepen, en in Chili en India. We kunnen snel schakelen als dat nodig is.'

Blijft dat zo?

'Het is aannemelijk dat er in 2009 en 2010 overcapaciteit gaat ontstaan. We zullen dan schepen moeten stilleggen. Vooralsnog denken wij niet aan ontslagen.'


voda
0
BAM hervat gesprekken verkoop Van Oord-belang in 2010


AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke BAM Groep nv wil in mei 2010 de gesprekken over de verkoop van het minderheidsbelang in baggeraar Van Oord hervatten. Dat heeft de onderneming dinsdag meegedeeld tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders.

In oktober vorig jaar werden gesprekken over de verkoop van het 21,5%-belang opgeschort tot mei 2009. Nu is die termijn dus met een jaar verlengd.

BAM voerde gesprekken met twee mede-aandeelhouders, de familie Van Oord en NPM Capital, over de verkoop van het belang. De situatie op de financiele markten stond toen een succesvolle afronding in de weg.Door Harm Luttikhedde; Dow Jones Nieuwsdienst +31-20-571-52-01; harm.luttikhedde@dowjones.comvoda
0
Baggerreus door prinses Máxima bij IHC gedoopt
Door COR VAN SANTEN

KINDERDIJK - Temidden van een select gezelschap genodigden heeft prinses Máxima gistermiddag op de werf van IHC Merwede in Kinderdijk de Vox Máxima gedoopt. Het vaartuig is het grootste baggerschip dat ooit in Nederland is gebouwd.
play
Met veel interesse kijkt Máxima toe hoe het baggerschip van de helling glijdt. FOTO CEES KUIPERNagekeken door IHC-werknemers in de hal dobbert het enorme baggervaartuig op de Noord. FOTO CEES KUIPEREn volgens IHC-topman Goof Hamers heeft de Nederlandse scheepsbouw sinds 1990 niet meer zo'n kolos afgeleverd.

Opdrachtgever voor de Vox Máxima is baggeraar Van Oord. Dit familiebedrijf uit 1868 met onder meer wortels in Werkendam zit tegenwoordig in Gorinchem en Rotterdam. Met Boskalis uit Papendrecht is Van Oord een van de grootste baggerbedrijven ter wereld. Na de overnames van diverse bedrijven zoals de baggerdivisie van Volker Stevin, Ballast Nedam en HAM is de Vox Máxima het eerste grote schip dat Van Oord in zes jaar tijd laat bouwen.

Pikant is dat de naam van het schip tijdens de bouwtijd is gewijzigd. Eerst heette het vaartuig de Vox Dubai. Volgens concerndirecteur Pieter van Oord is de naam veranderd nadat onder het personeel van het familiebedrijf actie is gevoerd om het schip naar prinses Máxima te vernoemen. Dat gebeurde na de succesvolle lobby van de baggeraar om de prinses zover te krijgen om de doop voor haar rekening te nemen. De suggestie uit de maritieme wereld dat de naam Dubai was geschrapt omdat het bedrijf door de recessie veel minder haast maakt met investeringen in dit deel van het Midden-Oosten, wees topman Pieter van Oord van de hand. Van Oord heeft met de aanleg van de Palmeilanden (met peperdure appartementen) bij Dubai grote faam verworven. Maar ook in Dubai zit de huizenmarkt in het slop .

Voor de nieuwe aanwinst heeft Pieter van Oord echter al een prestigieuze bestemming. De Vox Máxima mag na de afbouw van het schip naar de Tweede Maasvlakte die de Rotterdamse haven ruimte voor de toekomst moet bieden.

Zover is het overigens nog lang niet. De baggerkolos wordt de komende maanden aan de kade van de werf in Kinderdijk afgebouwd. Want door zijn enorme omvang en hoogte is bijvoorbeeld de brug nog niet op het schip gezet. Eind van het jaar is de Vox Máxima volgens IHC-projectleider Bas Noorland klaar voor het grote werk.Hoewel er - in tegenstelling tot andere tewaterlatingen van schepen- dit keer geen 'open huis' in Kinderdijk was, trok het bezoek van prinses Máxima buiten het werfterrein veel belangstelling. Op delen van de route door de gemeente Nieuw-Lekkerland (waartoe Kinderdijk behoort) reed de koninklijke zwarte limousine stapvoets voor 'zwaaimomenten'. Menigeen had de vlag al ruim voor Koninginnedag uit de kast gehaald. Commissaris van de koningin Jan Franssen toonde zich verguld met de komst van de prinses die hij samen met burgemeester Houtman mocht verwelkomen. ,,Máxima is een bindmiddel voor alles'' constateerde hij op de rode loper waarover de prinses even later wandelde op weg naar de kennismaking met een delegatie van de bouwer en de opdrachtgever. Dat was ook het moment waarop Iris den Ouden (6) uit Nieuw-Lekkerland al een half uur naar uitkeek. Als dochter van een van de IHC-medewerkers mocht zij de prinses een welkomstboeket aanbieden. En Máxima nam even de tijd voor een praatje met haar. Dat geluk had ook de vijfjarige Eva van Oord. Deze kleindochter van Koos van Oord, tot vorig jaar eerste man bij het concern, mocht de schaar overhandigen waarmee de prinses even later het oranje lint doorknipte waarna de traditionale fles champagne tegen de scheepswand stuksloeg. Daarvoor sprak Máximat: ,,Ik doop u Vox Máxima en wens u en uw bemanning een behouden vaart''. Nadat de laatste obstakels onder de kiel werden weggehaald volgde onder veel lawaai, vuurwerk en muziek de tewaterlating.

De prinses was zichtbaar verrast door de snelheid waarmee haar dopeling de helling afgleed. Na afloop kreeg Máxima de hals mee van 'de doopfles'.zie ook:
Spektakel trekt veel belangstelling
Bevat film, zie AD link:

www.ad.nl/rotterdam/economie/3174716/...
voda
0
Misschien weer een impuls voor de baggeraars?

Bouwer palmeilanden Dubai aan het staatsinfuus
12-05-2009 | Gepubliceerd 10:46
12-05-2009 | Laatst bijgewerkt 15:23

Projectontwikkelaar Nakheel, de drijvende kracht achter de palmeilanden en megawolkenkrabbers in Dubai, krijgt vijf miljard dollar staatssteun om te overleven.

Lees meerDonald Trump heeft nieuwe tegenslag
'Dubai koopt mogelijk laatste BA-Concorde'
Martelvideo Abu Dhabi zet energiedeal VS onder druk
Nederlandse bedrijven lijden onder crisis Dubai
3. Dubai op het nippertje gered door sjeiks
Service Gratis Z24 Nieuwsbrief
Gratis Z24-nieuws op je site
Handig


Dat meldde The Financial Times dinsdag 12 mei.

Stadstaat Dubai, één van de zeven leden van de Verenigde Arabische Emiraten, werd begin dit jaar zwaar getroffen door de economische crisis. De olierijke broederstad Abu Dhabi schoot afgelopen februari te hulp met een steunprogramma van tien miljard dollar, gefinancierd door de centrale bank van de Emiraten.

De helft van dit steunbedrag gaat naar projectontwikkelaar Nakheel, aldus The Financial Times. Daarmee is ook duidelijk waar de grootste klappen zijn gevallen na het uiteenspatten van de zeepbel in de onroerendgoedsector van Dubai.

Onbetaalde rekeningen
Nakheel valt onder een overheidsholding van Dubai, waar ook havenbedrijf DP World deel van uitmaakt. De projectontwikkelaar is onder meer initiator van het Palmeiland Jumeirah en kampt al enige tijd met financiële problemen.

Zo werd de bouw van de Trump Tower, een wolkenkrabber die de naam draagt van de Amerikaanse vastgoedtycoon Donald Trump, in november 2008 stil gelegd wegens twijfels over de financiële haalbaarheid.

Daling onroerendgoedprijzen
De daling van onroerendgoedprijzen in Dubai heeft Nakheel verder in de knel gebracht. Zo zeer dat betalingen aan crediteuren een probleem zijn geworden. Met de staatscheque van vijf miljard dollar hopen de sjeiks van Abu Dhabi en Dubai de meest acute nood bij Nakheel te lenigen.

Z24

peterdeleter
0
655 miljoen Euro nieuwe opdrachten in het buitenland voor DEME in de eerste vijf maanden van 2009.

ZWIJNDRECHT (27 mei 2009) – De Zwijndrechtse baggerspecialist en waterbouwer DEME (Dredging, Environmental and Marine Engineering) heeft via zijn maatschappijen Dredging International, GeoSea, Tideway en DEC sedert begin 2009 nieuwe opdrachten binnengehaald voor een totale waarde van ca. 655 miljoen Euro, geografisch verspreid over alle continenten. Hiermee bevestigt DEME in tijden van wereldwijde economische crisis zijn positie als wereldspeler in al zijn specialisaties. Het orderboek van DEME, dat eind 2008 zo’n 2,2 miljard Euro bedroeg, is daardoor op een minstens even hoog niveau gebleven, ondanks de afboeking van het Port Rashid project in Dubai.

Kenmerkend is de verscheidenheid van opdrachten en disciplines. Ook wordt zeer uiteenlopend bagger- en waterbouwkundig materieel ingezet, wat eveneens wijst op een gezonde spreiding van de activiteiten. Een overzicht van dit belangrijke pakket nieuwe contracten, voor een totaal van zowat 655 miljoen Euro, heeft betrekking o.a. op de volgende werken:

www.deme.be/Press/press_item.asp?iID=123


Grtn,

Peter
peterdeleter
0
Baggeraars en studiebureaus stellen verkennende studie “Vlaamse baaien 2100” voor:

Vandaag werd de studie "Vlaamse Baaien 2100" voorgesteld door een groep van baggerbedrijven en consultants, elk wereldspelers op hun domein.

www.politiek.net/hermes/29651


En:

Nieuwe stranden, bredere duinen en kusteilanden tegen 2100

www.hln.be/hln/nl/1785/Kust/article/d...

Grtn,

Peter
[verwijderd]
0
Nieuwe contracten voor Jan De Nul in Latijns-Amerika
VAART!, 15-06-2009 05:33:00
AALST 10/6 - Jan De Nul groep heeft nieuwe contracten binnengehaald in Latijns-Amerika. Dat maakte de grootste baggeraar ter wereld woensdag bekend. Het gaat om contracten in Argentini, Colombia, Brazili en Mexico. In Argentini mag de baggergroep de binnenhaven van Buenos Aires verdiepen en uitbreiden. Het contract, met een waarde van 16 miljoen dollar, werd door de Argentijnse algemene havenautoriteit toegekend aan dochterbedrijf Jan De Nul N.V. Sucursal Argentinia.
[verwijderd]
0
De futures in de USA zijn behoorlijk rood, voor wat dit nu waard is. Boka houdt zich nog behoorlijk goed vergeleken met de AEX

Dow Jones Opening Indicator
Datum/Tijd Verandering Realtime Stand
S&P Futures 15/6/09 - 09:24 8.70 932.00
Fair Value 15/6/09 - 09:24 942.13
Dow Jones/S&P 500 9.31
Opening Indicator Dow Jones 94.31 (-1.07%)


Nasdaq Opening Indicator
Datum/Tijd Verandering Realtime Stand
Nasdaq 100 Futures 15/6/09 - 09:24 6.75 1478.75
Fair Value 15/6/09 - 09:24 1489.54
Opening Indicator Nasdaq 10.79 (-0.58%)S&P 500 Opening Indicator
Datum/Tijd Verandering Realtime Stand
S&P Futures 15/6/09 - 09:24 8.70 932.00
Fair Value 15/6/09 - 09:24 942.13
Opening Indicator S&P 500 10.13 (-1.07%)


[verwijderd]
4

Baggeren is helemaal HOT !


Marketeers Jan de Nul volop aan de slag
CoBouw, 28-08-2009 12:54:00
AALST - De marketingafdelingen van baggeraar Jan de Nul zijn gelukkig. Die kunnen dankzij de crisis weer volop aan de slag. De nettowinst daalde fors. De kredietcrisis heeft de Belgische baggeraar volop werk bezorgd.

Help de Belgen baggeren
Fok!, 27-08-2009 10:09:00
De Vlaamse nieuwssite Vandaag.be heeft geen geduld meer. Nederland moet zo snel mogelijk gaan baggeren in de Westerschelde. Eerder bood de site Nederlandse surfers nog een schepje aan, nu heeft de site een nieuwe actie voor ons in petto. Bezoekers krijgen voordat ze bij de nieuwsheadlines komen eerst een tekst en een spelletje te zien. Het doel van het spel is het verdiepen van de Westerschelde.

.

Marketeers Jan de Nul volop aan de slag
CoBouw, 28-08-2009 12:54:00
AALST - De marketingafdelingen van baggeraar Jan de Nul zijn gelukkig. Die kunnen dankzij de crisis weer volop aan de slag. De nettowinst daalde fors. De kredietcrisis heeft de Belgische baggeraar volop werk bezorgd.

Help de Belgen baggeren
Fok!, 27-08-2009 10:09:00
De Vlaamse nieuwssite Vandaag.be heeft geen geduld meer. Nederland moet zo snel mogelijk gaan baggeren in de Westerschelde. Eerder bood de site Nederlandse surfers nog een schepje aan, nu heeft de site een nieuwe actie voor ons in petto. Bezoekers krijgen voordat ze bij de nieuwsheadlines komen eerst een tekst en een spelletje te zien. Het doel van het spel is het verdiepen van de Westerschelde.

Nederland belooft België Westerschelde te verdiepen
Portaal Ruimte en Vastgoed, 27-08-2009 04:39:00
Nu.nl: Nederland zal de Westerschelde zonder vertraging uitdiepen, zoals afgesproken in een verdrag tussen Nederland en Belgi. Minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken heeft dat woensdag beloofd aan zijn Belgische collega Yves Leterme. Verhagen zei dat Nederland een 'betrouwbare en goede buur' is en wil zijn. 'Een verdrag is een verdrag, de Westerschelde wordt gewoon uitgediept', zei Verhagen na zijn gesprek met Leterme


Overheid leert niets van fouten
Schelde InformatieCentrum, 27-08-2009 12:46:00
27-08-2009 Net zoals in de Westerscheldekwestie van 1997 is Den Haag weer niet in staat een genomen besluit gewoon uit te voeren De commotie is groot in Vlaanderen. Op 28 juli haalde de Nederlandse Raad van State een streep door de verdieping van de Westerschelde, omdat niet kan worden uitgesloten dat de gekozen wijze van baggeren en storten van bagger in de Westerschelde zal leiden tot schade aan het estuarium. Daarmee stuurde zij de Nederlandse regering terug naar de tekentafel.

Leterme tevreden met belofte Verhagen
Schelde InformatieCentrum, 27-08-2009 12:46:00
27-08-2009 De Belgische minister van Buitenlandse Zaken Yves Leterme is voorlopig tevreden met de belofte van Nederland dat de Westerschelde zonder vertraging wordt uitgediept. Dat zei Leterme woensdag na een gesprek met minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) in Den Haag. "Op dit moment ben ik tevreden. Ik hoop dat dit zo zal blijven", zei Leterme.

Nederland belooft Belgie Westerschelde te verdiepen
Navingo.nl, 27-08-2009 12:34:00
Nederland zal de Westerschelde zonder vertraging uitdiepen, zoals afgesproken in een verdrag tussen Nederland en Belgi. Minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken heeft dat woensdag beloofd aan zijn Belgische collega Yves Leterme. Verhagen zei dat Nederland een 'betrouwbare en goede buur' is en wil zijn. 'Een verdrag is een verdrag, de Westerschelde wordt gewoon uitgediept', zei Verhagen na zijn gesprek met Leterme.
portefeuille.

Ackermans & Van Haaren ziet nettowinst met helft dalen
Het Nieuwsblad, 27-08-2009 09:48:00
BRUSSEL - De Antwerpse holding Ackermans & van Haaren (AvH) heeft in de eerste zes maanden van het jaar de helft minder winst geboekt dan in dezelfde periode van 2008. De financile activiteiten (Bank Delen en Bank Van Breda) hielden het best stand, terwijl de andere participaties de crisis fel hebben gevoeld. De nettowinst kwam uit op 50,3 miljoen euro, tegenover 100,6 miljoen euro een jaar geleden.

Tunisia: Cleanup and protection of Bizerte Lake - Work goes on at a steady pace
SAHRA, 27-08-2009 09:12:00
The first phase of a restoration program for the lake in Bizerte, capital of Tunisia's Governate of Bizerte, closed a municipal drain situated nearby and cost 3.4 million dinars. The second phase, treating the effluent from the iron and steel producer El Fouledh in Menzel Bourguiba, is underway and will cost 1.5 million dinars. The final phase will consist of cleaning up the pollution already in the lake by dredging and chemical treatment.

Relatie Nederland en België "verdiepen"
Nederlands Dagblad, 27-08-2009 09:02:00
DEN HAAG - Nederland en Belgi liggen overhoop over de Westerschelde. Ondertussen willen ze er alles aan doen om de onderlinge relatie te ,,verdiepen', aldus de Belgische minister Yves Leterme. ,,Buren ben je, vrienden word je.'

Verhagen belooft uitdiepen Westerschelde, zonder vertraging
Het Financieele Dagblad (basic), 27-08-2009 08:36:00
Nederland zal de Westerschelde nog dit jaar uitdiepen, zoals afgesproken in een verdrag tussen Nederland en Belgi. Dat heeft minister Verhagen van Buitenlandse Zaken beloofd. document.write('); Verhagen sprak vandaag zijn Belgische collega Yves Leterme over de Westerscheldeverdieping. Na het overleg zei Verhagen dat Nederland een 'betrouwbare en goede buur' is en wil zijn.

ETC. ETC.


[verwijderd]
0
voda
1
Baggeraar De Nul krijgt order voor werk aan Panamakanaal
29 september 2009, 10:47 uur | FD.nl
Het Belgische bouw- en baggerbedrijf Jan de Nul heeft een order ontvangen voor verbetering van de toegang tot het Panamakanaal.


Met het project is een bedrag gemoeid van $ 90 mln. De opdracht voorziet in de verwijdering van bijna 15 miljoen kubieke meter baggerspecie. De toegang tot het Panamakanaal wordt over een afstand van 14 kilometer verbreed zodat zeeschepen de route gemakkelijker kunnen bevaren.........

etc.

Druk op de link voor het volledige artikel:
www.fd.nl/artikel/13323146/baggeraar-...
voda
1
Van Oord ontvangt orders twv EUR130 mln in Midden-Oosten


AMSTERDAM (Dow Jones)--Baggerconcern Van Oord heeft enkele projecten toegewezen gekregen in het Midden-Oosten met een waarde van ongeveer EUR130 miljoen.

Het gaat om verschillende projecten waaronder een baggeropdracht in de Verenigde Arabische Emiraten voor de overheid in Ras al Khaimah. Ook heeft Van Oord opdrachten gekregen in Dubai en Abu Dhabi, onder andere voor het leveren van zand voor het aanleggen van een eiland.

Ook is Van Oord betrokken bij de uitbreiding van de Sohar haven in Oman waar het baggerwerkzaamheden verricht.

Buiten de Emiraten en Oman zal Van Oord werken aan projecten in Jordanie en Kuweit. Zo heeft het bedrijf een 5-jarig contract gesloten met overheid van Kuweit.

Het baggerbedrijf is actief in 8 landen in het Midden-Oosten.

Bouwbedrijf BAM heeft een belang in Van Oord van 21,5%.Door Simon de Wilde; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 201, simon.dewilde@dowjones.com
[verwijderd]
0
Boskalis subsidiary Lamnalco signs oil services contract
News - October 6, 2009

Dutch dredging company Royal Boskalis Westminster has announced that its subsidiary Lamnalco has been awarded a long-term oil services contract by Caspian Pipeline Consortium (CPC). Including indexation, the estimated contract value of Boskalis' share is Euros 85 million and the 10-year contract is due to commence mid-2010.

CPC operates the pipeline and related infrastructure linking the oil fields of West Kazakhstan with the Marine Terminal on the Russian Black Sea coast close to Novorossiysk. Crude oil export takes place through two Single Buoy Moorings (SBMs) located offshore.

Lamnalco will provide a turnkey package of services for the complete operation as well as a permanent on-site dive team for SBM maintenance and comprehensive oil spill response services. This will involve the deployment of 15 modern vessels and the workforce will comprise approximately 170 mostly full-time staff ashore and afloat with the majority being sourced from the local area.
[verwijderd]
1
Nieuws
Boskalis Westminster NV (Kon.)
25,54 ( 9:13 ) 0,9450 / 3,84%%Boskalis wint opdracht van 500 miljoen euro in Australië
16-10-2009 09:06:18
(Dow Jones) - Koninklijke Boskalis Westminster heeft een opdracht gekregen ter waarde van 500 miljoen euro voor een LNG-project in Australië, zo meldt de baggeraar vrijdag.

Het contract omvat het ontwerp en de aanleg van een haven ten behoeve van het Gorgon LNG-project voor de kust van de Australische deelstaat Western Australia. De werkzaamheden zullen begin 2010 starten en naar verwachting eind 2011 zijn afgerond.

De opdrachtgever is Chevron Australia in samenwerking met Kellogg Joint Venture Gorgon.

Peter Berdowski, CEO: 'Ik ben zeer verheugd dat Chevron dit contract heeft toegekend aan Boskalis. Dit project past uitstekend binnen onze strategische focus op het marktsegment olie en gas, en onze expansie op het gebied van maritieme aannemingswerkzaamheden.'

336 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 13 14 15 16 17 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Boskalis Westminster Koninklijke Meer »

Koers 15,460   Verschil -0,96 (-5,85%)
Laag 15,400   Volume 344.924
Hoog 16,720   Gem. Volume 324.196
3 apr 2020 17:35
label premium

IJzersterk Boskalis

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare