Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Zalm: Goedkope gulden was goed voor economie!

45 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 mei 2005 15:22
    Volgens minister Zalm was de Nederlandse economie gebaat bij de goedkope gulden:

    www.nu.nl/news/520319/34/%27Nederland...

    We lijken China wel met hun goedkope RMB (de munt van China).

    Kortom: Ga allemaal TEGENSTEMMEN tegen de grondwet. De euro werd voor ons allemaal en er zou geen inflatie van komen. Als ze van te voren wisten dat de gulden te goedkoop in de euro ging, dan wisten ze dus van te voren dat er WEL inflatie zou komen.

    Ook nu (net zoals bij de Euro) zijn alle partijen (m.u.v. Jan & Geert) voor de grondwet. Jullie zijn dus gewaarschuwd. Als je voor gaat stemmen dan gaat ongetwijfeld je kind later vragen: 'Pappa waarom wordt Nederland vanaf de Champs Elysee geregeerd?'. Dan zal je zeggen 'Pappa heeft voor de grondwet gestemt want dacht dat dat goed was voor Europa. Pappa wilde niet inzien dat de grote landen de macht zouden grijpen.'

    Groet Jos.
  2. [verwijderd] 1 mei 2005 16:25
    quote:

    Hans19 schreef:

    Toen met KPN heeft hij ons ook als 2,5 miljard door de neus geboord.

    Nu in 1x 10% inflatie.

    Zalm heeft voor mij afgedaan.

    Hans
    Voor mij dus ook Hans!
    En nu als een gek zuinig doen en er voor zorgen dat hier in Nederland niets meer tot bloei komt en alles vertrekt, en toen zonder ons medeweten een heleboel geld laten verdwijnen.
    En altijd is voor hem een ander verantwoordelijk voor dat nederland in de problemen zit maar over zijn eigen fouten heeft ie het niet.
    Schijnheilige man.
    Hij is niet voor niets altijd zo zenuwachtig, alles wat hij zegt heb ik het idee dat het niet klopt.

    Met ons allen hebben we heel veel voor dit hele zooitje betaald
  3. [verwijderd] 1 mei 2005 16:29
    Je kan je gal spuwen op www.europa.nl.De vraag is of je hier werkelijk iets mee op schiet.Ik ga ook tegen stemmen.Ik denk dat we blij moeten zijn dat we niet alles weten,dan zou m'n maag omdraaien.Eerst de omwisseling van de euro,vervolgens betalen wij god weet hoeveel meer per hoofd van de bevolking aan contrubutie en ik ben benieuwd hoe we nog meer genaaid worden.STEM TEGEN!!!!!!!!Groeten,Ronald.
  4. [verwijderd] 1 mei 2005 16:58
    Iedere Nederlander die kan rekenen en een klein beetje visie heeft stemt tegen dus ook ik. En ik begrijp best dat het tegen stemmen feitelijk niet om de grondwet gaat. Maar Europa heeft me nog nooit de gelegenheid gegeven om er wat van te vinden, ik las enkel in de krant, waar ik het nu weer mee eens was. Daarom is dit voor mij een kans om mijn ongenoegen over Europa en vooral de snelle uitbreiding te uiten. Ik moet er niet aan denken dat Turkijen erbij zal gaan horen en vele andere toetreders zijn ook nog lang niet eraan toe, ik wil ze best helpen maar waarom er gelijk mee trouwen. Wat is het volgende land waar ik weer moet van gaan houden. Of weten de politici niet dat gedwongen liefde niet lang stand houdt. Men heeft het lef niet eens, echt aan de burger te vragen wat ze ervan vinden. Men vreest blijkbaar de uitslag. Daarom houden vele EU landen maar geen referendum bang voor de mening van het volk. En onze politiek zal de uitslag van het referendum wel naast zich neerleggen. Maar toch ik stem tegen en met plezier....

    fijne zondag verder

    Antoon
  5. [verwijderd] 1 mei 2005 17:08
    Toch opmerkelijk dat een regentenland als NL nu wel een referendum houdt. Zou dat aan D66 te danken zijn geweest of zou Zalm toch slimmer zijn dan we wellicht denken door met een NL's NEE sterker de daaropvolgende EU onderhandelingen in te kunnen?

    Waar onderhandeld wordt levert touwens doorgaans de ene in en krijgt de ander er bij, dat is inherent aan onderhandelen. Gezever over win-win situaties komt meestal van degene die er bij wint.
  6. [verwijderd] 1 mei 2005 17:18
    De regering heeft de inflatie alleen maar bevorderend door:
    1. BTW verhoging van 17,5 naar 19%
    2. Te goedkope gulden 10%
    3. Lastenverhogingen van lokale overheden
    4. Verhoging WOZ
    5. Accijnsverhogingen op sigaretten en brandstof

    Met name de middengroep is zwaar gedupeerd, omdat de 2e en 3e belastingschijf verzwaard is. (bijna geen verschil meer tussen 2 en 3; 42%)

    De consumenten hebben minder te besteden, terwijl alle goederen wel duurder zijn geworden. Doordat we te laag naar de euro zijn gegaan, zijn de importartikelen nog veel duurder geworden. Voor de export was het een voordeel, maar daar hebben de consumenten en werknemers niets aan gehad. De economie was eind 2001 toch al oververhit.

    Derhalve zijn we nu aan het afkoelen en merken we de achtergang. Een echt goed onderzoek is gewenst.

    Hans
  7. [verwijderd] 1 mei 2005 17:21
    quote:

    Hans19 schreef:

    Toen met KPN heeft hij ons ook als 2,5 miljard door de neus geboord.

    Nu in 1x 10% inflatie.

    Zalm heeft voor mij afgedaan.

    Hans
    Beter lezen Hans. Als gulden was opgewaardeerd met 10% was er juist in 1x 10% inflatie ontstaan. Nu is het geleidelijk aan verlopen.

    PS:
    Wijt niet alle tegenslag aan een ander, maar begin bij jezelf...
  8. [verwijderd] 1 mei 2005 17:31
    Alles is meer dan 10% duurder geworden.

    De jongeren zullen het gelag betalen. De huizen zijn onbetaalbaar geworden en de sociale verzieningen worden versneld afgebroken.

    Veel vijftigers zitten in de WAO en hebben geprofiteerd van de huizen- bubble. De jongeren kunnen geen kant meer op.

    Hans
  9. [verwijderd] 2 mei 2005 14:27
    ik denk dat deze affaire een wijze les is voor hoe 'onze' overheid te werk gaat.

    Zalm en zijn vriendjes hebben zonder wat te zeggen een enorm bedrag gestolen van (vooral) de Nederlandse spaarders en dat kado gedaan aan de grote bedrijven, huiseigenaars (vooral degenen met een hoge hypotheek want die profiteren hier dubbel van), de OG maffia etc.

    Opvallend is ook dat nu dit officieel naar buiten komt het allemaal met flauwekul argumenten verdedigd wordt door ALLE grote partijen (natuurlijk, want Bos van de PvdA zat in het komplot en die moet nu zijn eigen positie indekken).

    Voor wie denkt dat een Argentinie scenario in Nederland niet mogelijk is wellicht een aanleiding om nog eens te gaan nadenken. Als ze zonder wat te zeggen 10% van je bankrekening stelen, dan is 50 of 75% stelen (bijv. ter dekking van de problemen van huiseigenaars bij een huizencrash) ook geen probleem.
  10. [verwijderd] 2 mei 2005 15:11
    het is geen blunder, het is overduidelijk een zeer bewuste keuze. De enige blunder is dat het nu achteraf toch uitkomt.

    Verantwoordelijk zijn in eerste instantie de minister van financieen en zijn staatssecretaris, oftewel Zalm en Bos. Maar echt verantwoordelijkheid nemen, daarvoor moet je niet bij politici zijn.

    dus: allemaal stemmen voor de nieuwe EU grondwet, dan krijgen we nog veel meer van dit soort achterbakse politiek (inclusief een euro die net zo'n wc papier status krijgt als de dollar).
  11. [verwijderd] 2 mei 2005 15:15
    Ter overweging.

    De gulden is een 'bewijs van schuld', gelijk de US dollar en de Euro. Nederland is een 'schuldenland', het heeft tenslotte een 'staatsschuld'. Deze staatsschuld werd uitgedrukt in guldens, door deze 'gulden' onder te waarderen, wordt de 'staatschuld' in Euro's uitgedrukt eveneens ondergewaardeerd.

    Mvg.
  12. [verwijderd] 2 mei 2005 15:16


    Wie geeft ons de garantie dat er nu niet weer over van alles gelogen wordt. Incidenten als dit tonen aan dat regeren toch vooral sentiment-management is geworden. Democratie is een farce! 10 tallen miljarden aan spaargeld in 1 seconde verdampt. Spaarders zijn sukkels en die hebben we niet nodig.

    Zalm vond e.e.a. oud nieuws las ik, eerst vergistte de burger zich want er was geen inflatie, nu moet de burger niet zeuren en vooral geen oude koeien uit de sloot halen. Over onbetrouwbaarheid gesproken. Zitten hier nog VVD'ers die in deze man geloven?

    Mijn onderbuik zegt mij nimmer meer richting een stemhokje te gaan.

    Groet,

    Dutch
  13. Floralys 2 mei 2005 15:20
    quote:

    Cézan schreef:

    Vind het toch een blunder 1e klas, die te laag gewaardeerde gulden t.o.v. de euro en de smoesjes eromheen zijn dan ook niet van de lucht. Is het niet zo dat de verantwoordelijke minister(s) bij wanprestaties erop afgerekend konden worden?
    Czn.
    Zat Wouter Bos toentertijd niet als staatssecretaris onder Gerrit Zalm op Financiën!?
    En is het daarom dat Bos nu over deze zaak zegt: "Niet omkijken naar de fouten in het verleden maar vooruitkijken naar de toekomst van Europa"?

    Boter op zijn hoofd!

45 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 910,59 +0,71%
EUR/USD 1,0771 -0,10%
FTSE 100 8.433,76 +0,63%
Germany40^ 18.773,50 +0,47%
Gold spot 2.360,72 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.340,87 -0,03%

Stijgers

Accsys
+5,43%
CM.COM
+2,92%
NX FIL...
+2,63%
RANDST...
+2,61%
ForFar...
+2,43%

Dalers

Kendrion
-2,99%
UMG
-2,95%
Alfen ...
-2,63%
EBUSCO...
-2,29%
VIVORY...
-1,85%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links