Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Mijlpaal quitte na 4 jaar !

34 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 2 februari 2005 23:38
  Misschien een anomalie op dit forum geen 1200% geen 120% geen 12% maar 0% na 4 jaar en niet eens echt ontevreden. Natuurlijk als je het van te voren weet ...

  Maar ik ben na 4 jaar ook blunders als Worldonline en Newconomy te boven. (ik heb ze nog steeds in portefeuille om mij te waarschuwen tegen klaplopers, loze beloftes en onrealistische verwachtingen).

  In het begin (misschien zoals elke beginner misschien) veel geluk gehad +250% in 3 maanden met een beleggingsfonds!!! (postbank com tech. )(in de boomtijd kon je nog eens wat verdienen) maar met een beperkt bedrag en daarna tijdens de neergang nogal wat verloren. Niet letten op k/w verhouding solvabiliteit etc., en de nodige hoeveelheid ongeluk. (het moment van beleggen hing namelijk samen met het tijdstip waarop ik geld ben begonnen te verdienen en dat was toevallig dicht in de buurt van de all-time high van de AEX). maar daarna toch redelijk snel wijs (?) geworden. (dure lessen onthou je beter tenslotte)
  Heb ik het nu goed of slecht gedaan? ik weet het niet, vergeleken met de AEX (ben begonnen rond de 640) ben ik een duidelijke outperformer, maar 0% in 4 jaar is toch lastig een uitstekend resultaat te noemen.

  Wat de toekomst brengt weet ik niet, maar ik verwacht niet ooit nog eens mijn performance van de eerste 3 maanden als belegger te evenaren. En als het mij nog eens gebeurd verkoop ik alles en ga eens een tijdje wachten op een beter aankoopmoment.

  de bos

 2. [verwijderd] 3 februari 2005 08:51
  Gefeliciteerd, vaak is het probleem met bepaalde fondsen bijvoorbeeld newconomy (RTC) dat in plaats van je verlies te nemen je gaat bijkopen om zo je break even omlaag te brengen.
  En je blijft dan maar wachten op betere tijden die gewoon nooit komen.
  Wat ik heb geleerd is om nooit meer aandelen in mijn bezit te hebben zonder een stop loss in te bouwen dan maar een beperkt verlies nemen.
 3. [verwijderd] 3 februari 2005 20:35
  quote:

  pcrs7 schreef:

  ik vind het een hele prestatie om weer op nul te komen als je bij een aex van 640 bent ingestapt. Gefeliciteerd, hoe heb je het hem gelapt ?
  -pcrs
  Dat is geen eenvoudig verhaal, maar hier komt een lijstje.
  (Ik vind het zelf niet echt een prestatie, zeker als ik hier alle beren verhalen lees dan moeten er hier dus grootverdieners uit deze jaren rondlopen) (met mijn extra de kennis van nu had ik in de crash veel minder verloren (niet op k/w = 100 kopen bijv) en gezorgd voor meer cash om op de bodem in te slaan (ik wou toen wel, maar het geld was al bijna op dus alleen KPN onder de 2 euro ingekocht op 11 september!!! volgens mij ging dat zelfs met winst de dag uit ) Ik heb nu bijvoorbeeld veel meer cash.

  Hoe het zover gekomen is even een lijstje van mislukkingen:
  - Newconomy (nu even opgezocht rendement -99.62% en dat is binnenkort -100% ! dat doet niemand mij na) verkoop levert nu verlies op omdat de transactie kosten hoger zijn dan de waarde van de aandelen = 0)
  Heeft op 2x aanschaf gestaan, maar omdat verlies liep in korte tijd heel snel op terwijl ik niet oplette en daarna was het de moeite van verkopen niet meer.
  - Worldonline nu tiscali gekocht eigenlijk voornamelijk op de uitspraak van de topvrouw "I did not sell no share at any moment" en daarna aangehouden omdat bod Tiscali niet gek leek en als persoonlijke noot Tiscali heeft zijn thuisbasis in Cagliari, italie de stad waar ik ooit gestudeerd heb. Het is de enige international van het eiland en nu weet ik waarom.
  - KPN van 50 naar 20 ofzo (verkoopprijs verdrongen)
  - Pinkroccade van 24,85 (als mijn geheugen zo nauwkeurig is)
  - Getronics ik dacht dat 3,60 laag was, maar die komma werd nog een plaatje naar links verplaatst en zelfs dat was niet genoeg dacht ik.

  Na deze decepties dacht ik het roer moet om. Niet meer op gevoel met redenaties als iedereen wil toch een mob. telefoontje (wat resulteerde in +250% in Postbank com tech. en alle bovenstaande verliezen)
  dus toen gekeken naar zekerheden (de beurs was al aardig aan de glij).

  Convertibles en bedrijfsobligaties waren de redding (distressed securities dus) en daarvan kan je gewoon je rendement uitrekenen als het bedrijf niet failliet gaat. op een gegeven moment waren prijzen voor deze obligaties en conv. 50% van nominale waarde of iets daar omtrent.
  (en als ze failliet gaan krijg je misschien nog iets uit de boedel als schuldeiser (LET OP wel achtergesteld!!)
  dus met conv. AH, Getr. Versatel KPN en gewone bedrijfsobligaties in dezelfde bedrijven
  mijn eerste kleine beetje terugverdiend, maar als je -50 % (denk zelf misschien nog wel meer maar ook verdrongen) staat moet je 100% maken om op quitte te komen en dat is heel moeilijk. (wel eerlijk is eerlijk nog een klein beetje extra geld toegevoegd aan de beleggingspot.

  Verder geluk: bijvoorbeeld HBG een week voor de overname aangeschaft,
  Vendex KBB op 7.5 stork op 8 Bam op 12

  daarnaast een groot gedeelte dat alle jaren niks heeft gedaan.

  ING van 24 aankoop naar 21? nu
  Ajax van 8 naar 8,01 (sentimentele reden ook dit aandeel)
  etc.

  maar nu is beleggen toch weer lastig. k/w's rond de 4 vind je niet meer, grote verschillen in waardering zijn er ook niet meer te bekennen en de risicopremie voor bedrijfsobligaties is 0.0 (bijna dan) en landenoblies zoals die van argentinie etc. durf ik niet uit historische overwegingen (mijn overgrootopa had Russische staatsobligaties en op economieles moest ik sommen maken over schulden van 3e wereldlanden die werden verhandeld op 10% of 15 % van de nominale waarde).

  Voor een nieuwe ronde aankopen moet ik toch eens een weekendje de FD koerspagina op zaterdag doornemen. Misschien is eurodisney wel wat, maar aan de andere kant het is (duur) amerikaans vermaak waar wij europeanen niet direct 1000 euro per gezin aan willen uitgeven. en het heeft nooit gelopen. (maar de efteling maakt al jaren winst)

  de bos

  PS van mij zal je niet zo snel een tip horen , omdat ik er
  1 van overtuigd ben dat dat slecht gaat uitpakken (tenzij je het uit kan rekenen bijv. obligaties maar die zijn voorlopig niet zo interessant)
  2 ik geen verantwoordelijkheid voor andermans wil en kan nemen. (noem het schijterig)
 4. [verwijderd] 3 februari 2005 20:47
  knap hoor. Ik sta zelf deze week op 12,5% verlies van mijn hoogste portefeuille waarde. Vond ik zelf ook al netjes gezien de AEX nog maar net boven de 50% van zijn hoogste waarde staat.
  Dus altijd baas boven baas :-))

  Alleen heb ik louter in aandelen belegd en als ik hier alle intelectuele termen en strategieen hoor, vind ik mezelf nog steeds een leek op beleggersgebied.

  Ik vraag me eigenlijk best af hoe de rest het hier zo een beetje gedaan hebben na de grote terugval.

  Een vriendin bijvoorbeeld die gelijk met mij belegde en blind vaarde op haar Rabo-adviseur staat nog op 40% verlies.
 5. Hallo! 3 februari 2005 21:26
  Persoonlijk heb ik flink geprofiteerd van de tech hype. Het hoogste punt op maandbasis was op 29 februari 2000. Daar sta ik nu 21,5% onder.
  Maar de 14 maanden daarvoor (van 1 januari 1999 t/m 29 februari 2000 is mijn portefeuille met 140,9% gestegen.

  De maand waarin mijn portefeuille 't hardst steeg was november 1999: +25,7%. Mijn slechtste maand was november 2000: -11,2%.

  Hoewel ik na ca. 5 jaar nog 21,5% onder de top sta, ben ik niet ontevreden over mijn totaal rendement over de laatste 10 jaar. Gemiddeld jaarrendement: +13,94%.
 6. [verwijderd] 3 februari 2005 21:30
  gefeliciteerd De Bos , persoonlijk zie ik veel terug in je verhaal. Ook ik ben 4 jaar geleden echt heel nat gegaan.De bank werd de baas over de portefeuille dus dan weet je het wel. Nu is het 4 jaar later en 2004 sloot ik af met nog 45000 Euro in te lopen. Dat is nog maar 10%.
  Ben door een adviseur gewezen op de enorme investeringen met de gebruikelijke risicos en daarna besloot ik de "virtuele"winst als echte winst te nemen. Nu deed ik 10K turbos 308,50 van ABN geweldig produkt. Kan je 2/3 mee verspelen maar 1 punt aex omhoog is 1K winst. Dat betekent wel dat ik al 3 keer in en 3keer uit ben gestapt. Per saldo 8500 winst in 2005 dus ik ben nog niet zover maar kom eraan.
  Mijn beste zaken zijn geweest aandelen ING a 9 kopen call schrijven a 20
  put a 20 op 2007 kreeg 3,00 en 11,70 premie destijds. Call op nul teruggekocht de put 3,40 voor betaald en ING met een stoploss a 21,70 verkocht,ondertussen ook nog dividend gehad. Idem met Wolters Kl.
  En ik moet zeggen ook nu weer geloof ik (wel conservatiever in deze constructie) Les geleerd : nooit op jacht zijn, nooit gretig zijn en pas verkopen als je iets anders ziet wat beter is, anders rust,rust ,rust .
  Mijn huidige positie: Philips a 19,65 (vergeet niet was verlies heel de tijd) call a 20,00 dec2008 4,00 euro voor gehad en de put a 20 ook 4,00 Euro , de investering kost dus minder dan 12,00 Euro , met 0,35 dividend nog een redelijk rendement , met aan het eind de mogelijkheid 66% winst te maken zolang Philips boven de 20 blijft. Het verschil is nu dat ik ook kijk naar wanneer ik het verlies in ga. 12+20=16 gemiddeld dus zakt die onder de 16 kan ik weer opnieuw beginnen. Maar ja You make things better or not.
  grt
 7. [verwijderd] 4 februari 2005 02:06
  Mooie draad,

  sta zelf ook ongeveer quitte per 1-1-01,+ 7%(ex trans kosten),

  maar heb daar wel wat voor moeten doen!

  HY,ben van plan om uit de aandelen te gaan en in navolging van Hyth.
  meer met fondsen te doen.

  Heb nu:Fid. euro growth en aab smallco neth.
  Overweeg:ml world mining euro en aab eastern euro.

  Wat denkt?

  Met zeeer vriendelijke groet,

  kck

  ps op en top mucho trabajo.
 8. [verwijderd] 4 februari 2005 02:36
  ja, dat waren geen makkelijke tijden, ik was toen nog iets te onervaren om goed aan de terugval te kunnen verdienen, gelukkig had ik niet veel geld meer `ìn de beurs` zitten op dat moment en heeft het me dus maar een paar `bankjes` gekost. rendement sinds 1 jan is zo`n 22%. heb echter nog wel rtc in de portefeuille(waarom weet ik ook niet). reken ik daar nul euro voor dan heb ik nog maar 5%. als ik echter de winst meereken die ik op akzo pak morgen dan kom ik weer in de buurt van de 10 :P
 9. [verwijderd] 4 februari 2005 02:46
  how nobel of you

  dan ga je dus ook lekker mee up morgen, gefeliciteerd!
  ik verheug me er echt op, voel me net een jonge hond:P
  weet gewoon dat het een leuke ochtend wordt. zo niet, ik heb ook nog putjes op de indez, daar verwacht ik eigenlijk ook nog wel iets van de komende beursdagen.

  de mazzel en tot morgenochtend
 10. Hallo! 4 februari 2005 17:08
  quote:

  kck schreef:

  Mooie draad,

  sta zelf ook ongeveer quitte per 1-1-01,+ 7%(ex trans kosten),

  maar heb daar wel wat voor moeten doen!

  HY,ben van plan om uit de aandelen te gaan en in navolging van Hyth.
  meer met fondsen te doen.

  Heb nu:Fid. euro growth en aab smallco neth.
  Overweeg:ml world mining euro en aab eastern euro.

  Wat denkt?

  Met zeeer vriendelijke groet,

  kck

  ps op en top mucho trabajo.

  Ik heb van Hythloday vernomen dat hij iets meer is gaan beleggen in aandelenfondsen. Hij heeft zijn Robeco Hoogdividend Onroerend Goed Fonds en ABN AMRO High Income Property Fund verkocht. De opbrengst is grotendeels belegd in het Orange European Property Fund en in het Postbank Hoogdividend Aandelen Fonds. Ook heeft hij een klein deel belegd in het Postbank Hoogdividend Obligatie Fonds.
34 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 724,10 0,00%
EUR/USD 1,0455 +0,44%
FTSE 100 7.573,05 0,00%
Germany40^ 14.559,20 +1,13%
Gold spot 1.783,38 +0,87%
NY-Nasdaq Composite 11.468,00 +4,41%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Nieuws Forum Meer»

(19)

Demir op 30 nov 2022 08:24
(26)

Demir op 30 nov 2022 07:41
(25)

twinkletown op 21 nov 2022 15:14
(9)

rationeel op 17 nov 2022 15:19
(10)

seveneleven op 4 sep 2022 10:47

Column Forum Meer»

(1)

PietKeizer op 1 dec 2022 07:54
(158)

Newg77 op 1 dec 2022 07:18
(8)

Darkhorse op 1 dec 2022 07:08
(1)

Until-I-Shell-die op 1 dec 2022 02:05
(4)

efreddy op 1 dec 2022 00:06

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links