Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Overname TMG door Grootaandeelhouders aanstaande??

632 Posts
Pagina: «« 1 ... 24 25 26 27 28 ... 32 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 maart 2017 08:29
    Talpa koopt klein plukje TMG

    Gepubliceerd op 4 mrt 2017 om 07:45 | Views: 221 | Onderwerpen: media

    TMG 03 mrt
    6,35 0,00 (+3,50%)

    LAREN (AFN) - Talpa heeft op de beurs bijna 388.000 certificaten van aandelen Telegraaf Media Groep (TMG) gekocht. Het belang van de investeringsmaatschappij van John de Mol in het mediabedrijf is daarmee gegroeid tot 21,43 procent.

    Dat bleek zaterdag. Talpa kocht de certificaten van aandelen tegen een volumegewogen gemiddelde prijs van 6,298 euro. De hoogste prijs betaalt per certificaat, in een transactie op 3 maart, was 6,35 euro.

    Talpa verhoogde onlangs zijn bod op TMG tot 6,35 euro per aandeel. Het Vlaamse Mediahuis en VP Expoitatie, de investeringsmaatschappij van grootaandeelhouder de familie Van Puijenbroek, bieden 5,90 euro per aandeel.

    De combinatie heeft wel al een flinke meerderheid, bijna 60 procent van de aandelen, in bezit en is exclusief in gesprek met de commissarissen van TMG. Mediahuis en VP Exploitatie hebben het bod van Talpa al kansloos genoemd, omdat het bedrijf van De Mol geen meerderheid kan halen. ,,Een bod van Mediahuis en VP Exploitatie is het enige bod met zekerheid op succesvolle afronding'', zo stelde de combinatie onlangs.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 maart 2017 08:39
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 3 maart 2017 17:00:

    Koers gaat vandaag naar 6,35; ik vermoed dat Talpa aan het kopen is.
    En inderdaad is Talpa flink aan het kopen.
    Ik vermoed dat Talpa zoveel mogelijk vrije aandelen wil opkopen en als dat klopt is een nieuwe verhoging van het bod niet uitgesloten.
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 maart 2017 11:58
    FD.nl

    Telegraaf-directeur: 'Met Talpa kiezen we voor de toekomst'

    Onderbrengen bij Mediahuis voegt volgens uitgever Harry de Wit niets toe aan de toekomst van TMG. Redactieraad Telegraaf neemt afstand van uitspraken.

    Ondernemingsraad TMG wil gelijk speelveld Talpa en Mediahuis
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 maart 2017 12:09
    Redactie neigt naar Mediahuis
    Loopgravenoorlog in biedingenstrijd rond Telegraaf
    31 min geleden Onze Verslaggevers

    Amsterdam - De overnamestrijd rond TMG, uitgever van De Telegraaf, lijkt in een loopgravenoorlog te verzanden tussen Talpa/DeMol en het Belgische Mediahuis. De regionale tak, waar onder andere het Noordhollands Dagblad wordt uitgegeven, schrijft vandaag in de eigen krant dat het liefst door Mediahuis wordt overgenomen. Die verklaring staat haaks op een statement van Harry de Wit, directeur Landelijke Media van TMG.

    De Wit nam in een interview met het FD stelling tegen een overname door de Belgen, die hierover exclusief onderhandelen met de raad van commissarissen van de uitgever van De Telegraaf. De Wit, binnen TMG onder andere de hoogste commerciële verantwoordelijke voor de krant, wil liever in zee met Talpa van mediamiljardair John de Mol. ’Talpa is een partij die voor TMG iets toevoegt aan de toekomst, niet een partij die iets toevoegt aan het verleden’, zegt De Wit, die beweert namens dertig hoge managers binnen het concern te spreken.

    Afstand van De Wit

    De redactieraad van De Telegraaf neemt scherp afstand van de woorden van De Wit. „Het kloppend hart van De Telegraaf bestaat uit ruim 200 journalisten die dagelijks spraakmakend nieuws brengen. Dat hart bestaat niet uit (commerciële) managers in welke top-30 dan ook”, schrijft de redactieraad in een korte verklaring. „Als redactieraad van De Telegraaf betreuren wij dan ook de uitspraken die directeur Harry de Wit namens die zogenaamde groep van 30 commerciële managers doet in het FD en distantiëren ons nadrukkelijk van die woorden van onze directeur.”

    Sinds Mediahuis samen met TMG grootaandeelhouder VP Exploitatie in december een bod van 5,25 per aandeel deed op TMG, zijn de Belgen in een biedingsstrijd verwikkeld geraakt met Talpa, dat eerder deze week zijn concurrerende bod verhoogde van 5,90 naar 6,35. Omdat Mediahuis samen met VP Exploitatie, het beleggingsvehikel van de familie Van Puyenbroek, inmiddels bijna 60% in handen heeft, koos de Raad van Commissarissen er afgelopen dinsdag toch voor om exclusieve gesprekken te gaan voeren met Mediahuis, dat nog steeds 5,90 biedt.

    De Mol heeft belang opgevoerd

    De Mol geeft echter niet op en maakte vrijdagavond bekend zijn belang van 20,6% te hebben opgevoerd tot 21,4%. De redactieraad van De Telegraaf heeft eerder aangegeven te neigen naar Mediahuis en laat weten dat het zich gesterkt ziet in deze opvatting door de uitlatingen van directeur De Wit.

    De centrale ondernemingsraad heeft per brief aan rvb en rvc gemeld dat het gelijke speelveld moet worden hersteld voor beide bieders. Volgens het inspraakorgaan is dat nodig omdat pas een goede keuze kan worden gemaakt als alle relevante info van de twee partijen op tafel ligt.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 5 maart 2017 18:20
    Belgen bieden op TMG
    4 min geleden

    Amsterdam - Mediahuis en VP Exploitatie zetten definitief hun bod door op de Telegraaf Media Groep, het moederbedrijf van De Telegraaf. De bieders krijgen de steun van de Raad van Commissarissen, zo hebben de drie partijen zondag gezamenlijk bekendgemaakt. De raad van bestuur, die ook met de concurrerende bieder Talpa verder wilde praten, is geschorst.

    Het consortium biedt €6,00 per aandeel, een verhoging van €0,10 ten opzichte van hun voorgenomen bod. Daarmee waardeert het TMG op €278 miljoen. Het mediabedrijf blijft zelfstandig opereren, en alle merken - waaronder De Telegraaf, dat een „iconische” titel genoemd wordt - blijven bestaan.

    ’Stabiel multimediabedrijf’

    Ceo Gert Ysebaert van Mediahuis: „De aankondiging van vandaag is een belangrijke mijlpaal in de vorming van een succesvol, stabiel en leidend multimediabedrijf met een focus op Nederland en België. Samen met TMG hebben we de mogelijkheid om de winnaar te zijn in een sterk veranderend medialandschap. (…) Wij zijn ervan overtuigd dat de toekomst van TMG gegarandeerd is in de combinatie met Mediahuis en wij verwelkomen alle medewerkers van TMG in onze groep.”

    President-commissaris Jan Nooitgedagt van TMG stelt dat de Raad van Commissarissen alle opties zorgvuldig heeft afgewogen, waaronder het bod van Talpa. „De Raad van Commissarissen is tot de conclusie gekomen dat een samenwerking met Mediahuis en VP Exploitatie niet alleen deze strategie (de 24/7-strategie, red.) zal versnellen, maar ook TMG een veiligere toekomst zal bieden.”

    ’Talpa-bod niet haalbaar’

    Dat de gesprekken met Talpa zijn afgebroken, heeft te maken met het feit dat Mediahuis en VP Exploitatie al een meerderheidsbelang in handen hebben. Nooitgedagt: „We zijn tot de conclusie gekomen dat het Talpa alternatief niet haalbaar zou zijn, omdat Mediahuis en VP exploitatie hebben verklaard dat hun 59% aandeel van strategische aard is en niet te koop staat, zelfs niet in het geval een hoger bod gedaan wordt.” TMG-puzzeldochter Keesing zal worden verkocht.

    Raad van Bestuur geschorst

    Hoewel het bod van de Belgen wordt gesteund door de Raad van Commissarissen, zag deze zich zondag genoodzaakt om de Raad van Bestuur te schorsen. De RvB gaf er al langer blijk van met zowel Mediahuis als Talpa te willen onderhandelen. Door de schorsing van ceo Geert-Jan van der Snoek en cfo Leo Epskamp is de RvC nu belast met de bestuurlijke taken van de RvB.

    Rust

    „De voorbije periode hebben wij in gesprekken met zowel Mediahuis als Talpa gewezen op het belang van investeringen in product en middelen”, zegt de hoofdredactie van De Telegraaf in een reactie op de voorgenomen overname door Mediahuis. „Beide partijen hebben daar welwillend op gereageerd. Wij zullen er scherp op toezien dat deze belangen worden gewaarborgd in een nieuwe combinatie, en betreuren het dat het conflict tussen raad van bestuur en raad van commissarissen zo hoog is opgelopen. Cruciaal is nu dat er vooral rust en stabiliteit komt rond de onderneming en de focus weer komt te liggen op de journalistieke kernactiviteiten.”

    De redactieraad van De Telegraaf „onderkent de noodzaak van deze beslissing, die hopelijk een einde maakt aan de impasse waarin TMG door de binnen het bedrijf woedende overnamestrijd is beland”, aldus voorzitter Dick Springer.

    Springer: „In afwachting van verdere ontwikkelingen rondom de eventuele nieuwe eigenaar van TMG zal de voltallige redactie zich onvoorwaardelijk inzetten om De Telegraaf in al haar uitingsvormen weer het sterke nieuwsmerk te maken waarop wij al jaren trots zijn.”
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 5 maart 2017 20:23
    ’TMG moet in veilige haven’
    40 min geleden Onze Verslaggever

    Amsterdam - TMG-commissaris Jan Nooitgedagt vreesde dat de overname door Mediahuis zou stuklopen als er onvoldoende vaart werd gemaakt. Hij verdedigt dan ook zijn keuze om „de regie” bij de raad van commissarissen (RvC) te leggen en uiteindelijk zelfs de raad van bestuur te schorsen.

    De beslissing van RvC om alleen met Mediahuis verder te onderhandelen leidde eerder al tot felle kritiek van de concurrerende bieder Talpa (”onbegrijpelijk”), maar ook de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) betitelde het als ‘niet gepast’. Commissaris Jan Nooitgedagt verdedigt zijn keuze. „Mijn zorg was dat er onvoldoende voortgang werd gemaakt, en dat het hele proces zou stuklopen. Daarom hebben we de regie naar ons toegetrokken, en uiteindelijk ook de raad van bestuur geschorst. Het is een heel goed bod, dat kan en wil ik niet in de waagschaal stellen.”

    In het zondag uitgegeven persbericht wordt benadrukt dat het bod van John de Mol’s Talpa niet haalbaar was, omdat Mediahuis in samenwerking met TMG-grootaandeelhouder Van Puijenbroek al kan bogen op bijna 60% van de aandelen. De RvB is afgelopen zaterdag „uitdrukkelijk” gevraagd om te tekenen, aldus Nooitgedagt. „Ze waren daar ondanks veel aandringen niet toe bereid. De enige mogelijkheid was daarom om de ceo en de cfo te schorsen, wat me zeer spijt. Maar we moesten deze verantwoordelijkheid op ons nemen.”

    In een separaat persbericht spreekt de RvC zich zondag hard uit over de opstelling van de RvB: „Naar het oordeel van de raad van commissarissen hebben de leden van de raad van bestuur de voortgang van het proces te weinig bevorderd en zich in de laatste fase van de onderhandelingen met het Consortium onvoldoende constructief en realistisch opgesteld.”

    Zie ook: TMG heeft deal met Belgen

    Het is de bedoeling om TMG van de beurs te halen. Maar, zo stelt Gert Ysebaert, topman van het Belgische Mediahuis (in Nederland al eigenaar van NRC Handelsblad): „Indien nodig, gaan we op dit percentage (59%, red.) verder. We mikken er op om alle aandelen over te nemen. Hopelijk gaat het gezond verstand zegevieren. Niemand is gebaat bij een patstelling. Onze oproep aan iedereen is om op dit voorstel in te gaan. Het bedrijf heeft rust nodig. Wij zitten er in voor de lange termijn.”

    De grote vraag is of er aandeelhouders naar de Ondernemingskamer zullen stappen omdat ze vinden dat er onvoldoende onderzoek is gedaan naar het bod van John de Mol. TMG-commissaris Jan Nooitgedagt: „Het is een heel zorgvuldig proces geweest. Maar er was wel urgentie: Mediahuis moet komende week met een definitief biedingsbericht naar buiten komen. Dus is het heel verdedigbaar dat we met Mediahuis verder gingen onderhandelen over een fusieprotocol waarin echt heel veel is vastgelegd: over de merken, het personeel… We kunnen dit heel goed uitleggen.”

    Talpa biedt per aandeel meer dan Mediahuis. Het is voor grootaandeelhouder Guus van Puijenbroek geen reden geweest om de ingezette koers te wijzigen. „We hebben als familie onze eigen afweging gemaakt. Prijs is één ding, maar we willen dat TMG in een veilige haven terechtkomt. Het is een zorgvuldige analyse geweest. Kijk naar het belang van het kernbedrijf: Mediahuis heeft daar een bewezen track record, De Mol niet.”
  7. pindakaas 6 maart 2017 01:02
    Wanhoopspoging van de Mol. Hij had natuurlijk ook eerder in beweging kunnen komen. Nu volgde hij de acties van Van Puijenbroek en Mediahuis. Familie van Puijenbroek zit al tientallen jaren in TMG (al sinds 80-er jaren dacht ik) dus dat zijn geen eendagsvliegen. Ook zij hebben het belang van TMG voorop staan (net als De Mol). Hij is gewoon te laat in actie gekomen zo lijkt het. En met geld is niet alles te regelen. Hij zal heus nog een tijdje blijven stoken en ik zie hem niet zo 1-2-3 zijn aandelen inleveren. Wordt een prestige zaakje.
  8. [verwijderd] 6 maart 2017 06:14
    quote:

    pindakaas schreef op 6 maart 2017 01:02:

    Wanhoopspoging van de Mol. Hij had natuurlijk ook eerder in beweging kunnen komen. Nu volgde hij de acties van Van Puijenbroek en Mediahuis. Familie van Puijenbroek zit al tientallen jaren in TMG (al sinds 80-er jaren dacht ik) dus dat zijn geen eendagsvliegen. Ook zij hebben het belang van TMG voorop staan (net als De Mol). Hij is gewoon te laat in actie gekomen zo lijkt het. En met geld is niet alles te regelen. Hij zal heus nog een tijdje blijven stoken en ik zie hem niet zo 1-2-3 zijn aandelen inleveren. Wordt een prestige zaakje.


    Sinds de jaren 50. Puijenbroekjes hebben liggen slapen vanaf eind jaren 90, en had in deze internet-wereld geen keus meer om zelfstandig verder te gaan. Dus heeft men partner gezocht van het eigen soort. Men vergat dat een andere grootaandeelhouder, een van het type straatvechter, is met een juridisch apparaat achter zich. Deze was van plan om het netjes te spelen door een concurrerend bod neer te leggen, maar hem werd eerlijk kans niet geboden. En kijk dan maar uit,.....
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 6 maart 2017 06:34
    De Mol weigert op te geven
    Talpa verhoogt voorgenomen bod op TMG
    Vandaag, 00:17

    Amsterdam - John de Mol heeft zijn bod op Telegraaf Media Groep verhoogd naar €6,50 per aandeel. Dat maakte hij zondagavond laat bekend, nadat eerder op de dag bekend werd dat TMG en Mediahuis een akkoord hebben bereikt over de fusievoorwaarden.

    „Talpa heeft de Raad van Commissarissen van TMG reeds op zaterdag 4 maart 2017 bericht over haar voornemen om haar bod van €6,35 op TMG op korte termijn weer te verhogen, en laten weten de huidige impasse op te willen lossen en de RvC tijdig te informeren in verband met mogelijke aanstaande besluitvorming”, schrijft het bedrijf in een statement. „Talpa heeft daarbij de RvC nogmaals verzocht de gesprekken met Talpa te hervatten.”

    Zondag bleek dat dit tevergeefs was. De RvC verleent medewerking aan een overname door Mediahuis. Dit tot teleurstelling van Talpa. „Door de gesprekken niet te hervatten heeft de RvC een gelijk speelveld tussen de verschillende partijen, zoals ook verzocht door een aantal stakeholders van TMG, illusoir gemaakt.”
    Veilige haven

    Het nieuwe Talpa-bod ligt 50 cent hoger dan dat van Mediahuis. Ook het vorige bod was al 35 cent hoger. Dat was voor Guus van Puijenbroek, directeur van VP Exploitatie, geen reden om de koers te wijzigen, zei hij zondag nog.

    „We hebben als familie onze eigen afweging gemaakt. Prijs is één ding, maar we willen dat TMG in een veilige haven komt. Het is een zorgvuldige analyse geweest. Kijk naar het belang van het kernbedrijf: Mediahuis heeft daar een bewezen track record, De Mol niet.”

    Talpa kondigde tevens aan op korte termijn haar positie en verdere stappen bekend te maken.
632 Posts
Pagina: «« 1 ... 24 25 26 27 28 ... 32 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 877,48 +0,83%
EUR/USD 1,0744 +0,13%
FTSE 100 8.108,26 +0,36%
Germany40^ 18.057,80 +0,78%
Gold spot 2.348,02 +0,69%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

ASMI
+5,61%
Alfen ...
+3,23%
Corbion
+3,22%
NX FIL...
+2,92%
EBUSCO...
+2,90%

Dalers

SIGNIF...
-7,73%
Wereld...
-7,48%
IMCD
-4,83%
BESI
-4,08%
Vopak
-4,05%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links