Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Nyrstar BRU:NYR.BL, BE0974294267

  • 0,070 9 mei 2024 16:35
  • +0,001 (+1,16%) Dagrange 0,069 - 0,070
  • 2.412 Gem. (3M) 46,8K

Nyrstar 2017

820 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 41 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 februari 2017 18:36
    Ik snap de daling niet echt vandaag.
    Het volgende is toch mooi nieuws?:

    * Is confident to generate substantial cash in the coming
    orders - conference call
    * Says debt interests are expected to be flat and not to
    increase in the future - conference call
    * Says won't put existing mines up for sale until getting
    right prices and terms - conference call
    * Sees significant profit potential in short-term
    particularly on mining uplift and zinc smelting network -
    conference call
  2. jessebrown 22 februari 2017 19:18
    De CEO zal het resultaat zo mooi mogelijk brengen (hij kan ook niet anders)de worst voor te hangen zodat de investeerders niet capituleren ,om over een poosje
    toch weer langs te gaan bij de aandeel houders voor weer poen op te halen,want het
    herstel is in zicht en zo gaat het al jaar in en jaar uit.
  3. forum rang 6 effegenoeg 22 februari 2017 19:55
    quote:

    kusadasi schreef op 22 februari 2017 19:18:

    De CEO zal het resultaat zo mooi mogelijk brengen (hij kan ook niet anders)de worst voor te hangen zodat de investeerders niet capituleren ,om over een poosje
    toch weer langs te gaan bij de aandeel houders voor weer poen op te halen,want het
    herstel is in zicht en zo gaat het al jaar in en jaar uit.
    Denk dat dat wel zal meevallen.
    De gemiddelde belegger verkoopt op een dag als vandaag om dat iedereen verkoopt.
    Een advies van een financiële instelling is ook zoiets dat super omzetten geeft en iedereen laat handelen.
  4. Alfonz 22 februari 2017 20:12
    quote:

    effegenoeg schreef op 22 februari 2017 19:55:

    [...]

    Denk dat dat wel zal meevallen.
    De gemiddelde belegger verkoopt op een dag als vandaag om dat iedereen verkoopt.
    Een advies van een financiële instelling is ook zoiets dat super omzetten geeft en iedereen laat handelen.
    Een nieuwe kapitaalronde zal zeker gebeuren.
  5. forum rang 4 Guus_Geluk 22 februari 2017 21:06
    quote:

    Alfonz schreef op 22 februari 2017 20:12:

    [...]
    Een nieuwe kapitaalronde zal zeker gebeuren.
    Niks is zeker op de beurs. Nyrstar heeft er veel slechter voor gestaan op een (veel) hogere koers. Langzaam komt Nyrstar weer uit het diepe dal. Black Rock is groot ingestapt op een hogere koers. Ik heb vandaag ook weer wat stukken opgepakt en verwacht er een lekkere winst mee te behalen.
  6. jessebrown 23 februari 2017 08:46
    E: NYRSTAR
    (2)
    Berichtdoor JoeJack » 23 Feb 2017 07:27

    Schuldenlast Nyrstar klimt boven 1 miljard

    Na vijf verliesjaren is de zinkspecialist met de groeiende schuldenberg en minieme cashflow voer voor beleggers die hoop laten triomferen op harde cijfers.

    Eerst het goede nieuws. Operationeel presteerde Nyrstar over 2016 met een brutobedrijfswinst (ebitda) van 193 miljoen euro in lijn met de verwachtingen. Daarbij hoort wel de kanttekening dat er over die cijfers iets minder spanning was dan gewoonlijk. Het management liet twee weken geleden al weten dat de winstbijdrage van Port Pirie, de cruciale Australische loodsmelter die tot recyclagebedrijf wordt omgevormd, in 2017 lager dan verwacht zal zijn.

    De smelters realiseerden in 2016 een ebitda van 222 miljoen euro, een stuk minder dan de 336 miljoen in 2015, als gevolg van lagere verwerkingslonen voor zink en productieproblemen in het derde kwartaal. In de mijnbouwtak is door de hogere zinkprijzen en de verkoop of de stopzetting van de minst rendabele mijnen het bloeden gestelpt. De ebitda komt er op 6 miljoen, tegenover een verlies van 31 miljoen in 2015.

    Door slecht presterende mijnen in de mottenballen of in de verkoop te zetten drong Nyrstar over 2016 de kasuitstroom van de afdeling terug van 74 naar 15 miljoen euro. Met de huidige hoge zinkprijs verwacht Nyrstar dat de overblijvende vijf mijnen in 2017 een positieve cashflow draaien.

    Volgens het oorspronkelijk plan moesten alle mijnen eigenlijk tegen eind 2016 de deur uit zijn. 'We hebben het proces verlengd, maar blijven trouw aan de strategie om uit de mijnbouw te stappen', verzekerde CEO Hilmar Rode op de telefonische conferentie met analisten. 'Maar nu de overblijvende mijnen een positieve cashflow opleveren, verkopen we alleen voor een prijs die waarde schept voor de aandeelhouders.'

    De positieve kasstroom belette het management niet de boekwaarde van de resterende mijnen kritisch tegen het licht te houden, met 133 miljoen euro aan afwaarderingen tot gevolg. Exact evenveel als wat Nyrstar moest slikken op de mijnen die intussen - soms bijna voor niets - de deur uitgingen.

    Bij Nyrstar, met zijn geregelde operationele en strategische problemen, gaapt er tussen die brutobedrijfswinst en het eigenlijke nettoresultaat een enorme kloof. Dat is over 2016 met de verdere schoonmaak van de veel te duur bijeengekochte weinig performante mijnen - een erfenis van ex-CEO Roland Junck - niet anders.

    De concreetste erfenis van het mislukte mijnbouwavontuur is de hoge schuldenlast, die nog zwaarder geworden is door het sterk opgelopen prijskaartje van de reconversie van Port Pirie. Inclusief eeuwigdurende obligaties om Port Pirie te financieren en toekomstig zink dat nu al in onderpand gegeven is, is de schuldenberg nu 1,16 miljard euro groot.

    De schulden belopen nu liefst zes keer de ebitda van 193 miljoen euro. Rode erkent dat Nyrstar qua schulden 'aan de bovengrens' zit, maar zegt bij de schuldeisers niettemin nog over bewegingsruimte te beschikken. Ter vergelijking: Telenet heeft met een veel hogere en stabielere cashflow schulden die eind 2016 maar 3,5 keer de ebitda bedroegen.

    De schuldenlast is ook een stuk hoger dan wat analisten hadden verwacht. Bovendien voorspelt Nyrstar voor 2017 kapitaalinvesteringen van 240 tot 305 miljoen euro. Het midden van die vork is ook een stuk hoger dan verwacht.

    'Bijgevolg heeft de zinkverwerker in zijn geheel in 2017 waarschijnlijk een negatieve cashflow', merkt ABN AMRO-analist Philip Ngotho op. De combinatie van hoge schulden en cashdrain is logischerwijs geen combinatie waar beleggers warm voor lopen: het aandeel zakte op de Brusselse beurs met 9,8 procent naar 6,27 euro.

    Rentelasten en afwaarderingen duwen het resultaat netto 414 miljoen of 3,16 euro per aandeel in het rood. Dat is het vijfde opeenvolgende verlies. Sinds 2012 bedraagt het gecumuleerde verlies 1,4 miljard euro.
    SPAARPOT MET EEN GAT IN

    Door de aanhoudende verliezen is het eigen vermogen van Nyrstar - de collectieve 'spaarpot' van de aandeelhouders - sinds eind 2011 van 1,32 miljard naar 544 miljoen euro geslonken. Dat gebeurde ondanks de kapitaalrondes van 2014 en 2016, waarbij de aandeelhouders de spaarpot met respectievelijk 252 miljoen en 274 miljoen euro spekten.

    CEO Hilmar Rode - een expert in metaalrecyclage - houdt er niettemin de moed in. 'We vertrouwen erop dat we nu over de juiste mensen en middelen beschikken om door te zetten en stapsgewijs verandering te brengen in de operationele en financiële prestaties.'

    Bron : De Tijd
    - See more at: beursig.com/forum/viewtopic.php?f=4&a...
  7. marcel13 23 februari 2017 09:53
    De Tijd 23/02/2017 09:02
    Nyrstar: forse daling verwerkingslonen?

    Nog meer tegenzittend nieuws voor Nyrstar NYR -4,10% na het bepaald niet vrolijke stemmende jaarrapport gisteren. ABN AMRO-analist Philip Ngotho wijst op een artikel in het vakblad Metal Bulletin gisterenavond over de onderhandelingen voor verwerkingslonen. Dat is de vergoeding die smelters ontvangen om erts tot zinkconcentraten te verwerken. Volgens het artikel sturen de grote mijnbouwgroepen aan op lagere verwerkingslonen zonder 'escalators', met andere woorden zonder dat een deel van de lonen kunnen meestijgen met de zinkprijs).

    Volgens Metal Bulletin lag het initiële bod van de mijnbouwers op 100 dollar per ton, ruim onder de gemiddeld 172 dollar die nu nog van kracht is. De grotere verrassing voor Ngotho is echter het risico dat de link met de zinkprijs weggenomen zou worden én het feit dat de betaling voortaan op 92 à 95 procent van het ingetrokken erts zou beslaan. Pro memorie: smelters betalen voor het zinkerts dat ze binnentrekken op dit ogenblik zo'n 85 procent van de prijs van het 'onderliggende' metaal, maar puren er 96 procent uit, de extra 11 procent is het 'vrije metaal' en dus pure winst.

    Mocht het percentage stijgt, zou ook dat 'vrije metaal' als inkomstenbron wegvallen. Bref: de onderhandelingen lopen nog, maar de berichten lijken alleszins niet goed voor de toekomstige rendabliteit van zinksmelters. Logisch dus dat de ABN AMRO-analisten zijn 'verkopen'-advies houdt.
  8. forum rang 6 effegenoeg 23 februari 2017 11:16
    quote:

    Nism0 schreef op 23 februari 2017 10:53:

    [...]

    Een emissie op 2 eur. Dat zou wat zijn..
    Sta nog steeds op een comfortabele winst sinds mijn instap in dit fonds eind vorig jaar.
    Echter van mijn fiets hierin verdiend rest slecht een stuur + fietsbel en een stel trappers.
    Dat er zo de klad zou inkomen had ik niet voorzien.
  9. Nism0 23 februari 2017 11:18
    quote:

    effegenoeg schreef op 23 februari 2017 11:16:

    [...]

    Sta nog steeds op een comfortabele winst sinds mijn instap in dit fonds eind vorig jaar.
    Echter van mijn fiets hierin verdiend rest slecht een stuur + fietsbel en een stel trappers.
    Dat er zo de klad zou inkomen had ik niet voorzien.

    Vorig jaar heb ik dit aandeel veel gehandeld en op het moment geen positie. Deze schulden zijn niet houdbaar. Dit bedrijf moet geld ophalen. Kan niet anders.
820 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 41 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links